Koripallo.com

Naisten korisliiga 2018-2019

Viestejä
928
Forssassa tehty kolme sopimusta. Pointiksi on värvätty Elina Koskimiehen kanssa vielä viime kaudella American Universityn takakentällä kovia tilastoja takonut Emily Kinneston. Tampereen Pyrinnöstä lähtee siipiään Naisten Korisliigassa kokeilemaan hyvän kauden Naisten divarissa pelannut Ella Salminen. Lisäksi pari edellistä kauttaa joukkueessa olleen Jenna Toivosen kanssa on tehty uusi sopimus.
 
Viestejä
2 534
Forssassa tehty kolme sopimusta. Pointiksi on värvätty Elina Koskimiehen kanssa vielä viime kaudella American Universityn takakentällä kovia tilastoja takonut Emily Kinneston. Tampereen Pyrinnöstä lähtee siipiään Naisten Korisliigassa kokeilemaan hyvän kauden Naisten divarissa pelannut Ella Salminen. Lisäksi pari edellistä kauttaa joukkueessa olleen Jenna Toivosen kanssa on tehty uusi sopimus.
Ei voi olla totta! Miten ihmeessä ne sai Kinnestonin Suomeen (todella kova vahvistus)! Nyt minulla on tosi kova koriskuume!

Forssalla on ehkä liigan "urheilullisin" takamieskaksikko Bedretdin/Kinneston. Odotan innolla ensi kautta, jotta näen kaksikon tuhovoiman sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.
 
Viestejä
928
Kai se on toi rookie-vuoden kirouksen pelko, minkä takia noin kova pelaaja tosiaan Suomeen saatiin. Odotukset on korkealla täälläkin suunnassa. Forssan Lehdessä on kai jotain, mutta mulle ei moiseen ole mitään lukuoikeuksia. Kinnestonista löytyy googlettamalla aika paljon matskua. Täältä voi katsella vähän lisätietoja American's Emily Kinneston Named to All-ECAC Second Team

ECAC on siis useamman Itärannikon konferenssin yhteenliittymä
 

win500

Muutamia pelaajasopimuksia tulevalle kaudelle 2018-19 on julkaistu FB:ssä.

HyPo:lle ensimmäisenä tekivät jatkosopparit viime vuoden tapaan Henna Salomaa ja Taru Tuukkanen.
Peli-Karhuihin ovat sopimukset tehneet Noora Järvikangas, Ellen Järvinen sekä Reetta-Sofia Tulkki.

Täydennetään tähän aloitusviestiin joukkueiden kokoonpanoja sitä mukaa, kun uusia sopimuksia julkaistaan.

Peli-Karhut
Valm. Roope Mäkelä
Ellen Järvinen
Noora Järvikangas
Reetta-Sofia Tulkki
Laura Lehtoranta
Ashli Payne
Matilda Mässeli
Minna Sten

Catz Lappeenranta
Valm. Mika Haakana
Aleighsa Welch
Roosa Kosonen
Johanna Kalin
Tinna Rantalainen
Valencia McFarland

Hyvinkään Ponteva
Valm. Miikka Sopanen
Henna Salomaa
Taru Tuukkanen
Iina Keski-Saari
Silja Kiiskinen
Saara Wahlgren
Meri Damoiseaux
Titta-Riina Lepistö
Anni Jämsä

Tapiolan Honka
Valm. Kimmo Kujansivu
Roosa Lehtoranta
Saara Sandell
Kaisa Kuisma
Pipsa Kahlos

Vimpelin Veto
Valm. Jarkko Havu
Anni Kujala
Riikka Kujala
Tuulia Timo
Taru Timo

Espoo Basket Team
Valm. Niko Hellman
Lotta Vesiluoma
Kamilah Jackson

Forssan Alku
Valm. Risto-Matti Rousku
Mia Loyd
Meral Bedretdin
Hanna Vapamaa
Ella Salminen
Emily Kinneston
Jenna Toivonen

Kouvottaret
Valm. Mika Hartonen
Roosa Frimodig
Veera Välimaa
Emma Virtanen
Elli Salovaara
Tuulia Marttinen
Henriikka Vähäuski
Alisa Hermonen
Anni Mäkelä
Taeler Deer
Claire Lamunu

HBA
Valm. Pekka Salminen?

Torpan Pojat
Valm.Kari-Pekka Klinga
Meriem Eerikinharju
Linda Hemmann
Siiri Ukkonen
Jessi Johansson
Mirka Kilpijärvi

FoA:lta näyttää puuttuvan Elli Koskinen
 
Viestejä
98
... ja Catzista ei liiku edes huhuja.

Veturin parkkipaikalla kuultu: taustaryhmä vaihtunut täysin, ja ensi kausi vedetään säästöliekillä... Myös 1.divari houkuttaa montaa pelaajaa enemmän kuin liigan penkki :(

Toivottavasti huhut ovat vääriä, ja myös Lappeenrannasta saadaan kilpailukykyinen joukkue ensi kaudeksi!

Peli-Karhut kasaa kyllä kovaa joukkuetta ensi kaudeksi!
 
Viestejä
48
Pontevalle apuja New Orleansin yliopistojoukkueesta – "Olen todella onnellinen"

Pontevalle apuja New Orleansin yliopistojoukkueesta – "Olen todella onnellinen"

Hyvinkään Pontevan naisten edustusjoukkue täydentyy amerikkalaisvahvistuksella.
173 senttimetriä pitkä takamies Randi Brown liittyy Naisten Korisliiga -joukkueeseen syyskuun alusta. Brown tulee New Orleansin yliopistosta eli hän on Korisliiga-tulokas.
Kaudella 2018 Brown oli muun muassa yliopistosarjan Eteläisen konferenssin paras pisteiden tekijä, kaksinkertainen viikon pelaaja ja pelasi neljä yli 30 pisteen peliä sekä 17 yli 20 pisteen peliä.


– Olen todella onnellinen, ja minulla on kunnia pelata Pontevassa. Olen innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta päästä pelaamaan uusien ihmisten ja valmentajien kanssa, Brown kommentoi HyPon tiedotteessa.

Randi Brownin tilastomerkintöjä kaudelta 2017-18: 22 pistettä per peli, 4.3 levypalloa per peli, 2.8 syöttöä per peli, 2.6 pallon riistoa per peli.
 
Viestejä
2 534
Brown on 170cm (5'7") pitkä ja pelasi Southland-nimisessä konfrenssissa. Runkosarjassa Brownin yliopisto ei ollut kärjessä ja konferenssin lopputurnauksessa Brownin joukkue taisi pudota jo ensimmäisellä kierroksella.
 

hoihhh

Daisha Simmons jatkaa Peli-Karhuissa. Viime kauden finaalien MVP ja todella kova vahvistus takakentälle.

PeKalla pelaaja tilanne näyttää todella hyvältä ja voisin jo ennen kauden alkua veikata, että PeKa pelaa finaalissa myös tänä vuonna.
 

Fakta-analyysia

Kun spekulointi jenkkien tasosta on aloitettu ajettelin tuoda neutraalia näkökulmaa asiaan. NCAA jakautuu High major- konferensseihin, noin tusina--mid majoreihin eli keskitason konferensseihin , puolisen tusinaa ja reippaaseen tusinaan low majoreita. Ero näkyy siinä että kun March Madnessiin pääsevät kunkin konferenssin voittajat, niin kaikki loput mukaan pääsevät valitaan käytännössä high majoreista.
Yksittäisen pelaajan tai koulun taso myötäilee aika hyvin tätä jaottelua--ts. koulun rekordi 20-10 high majorissa on AIVAN eri asia kuin sama rekordi alemman taso koulussa. Vastaavasti low majorissa tehty 15 pinnaa/ peli EI vastaa alkuunkaan samaa lukemaa high majorin koulussa.
Esimerkki täällä pyörineistä nimistä: Daisha Simmons on muistaakseni Big Eastin (high major) Seton Hallin kasvatti ja se todella näkyy. Randi Brown on Mid major-tason Southlandista----todettakoon toki että 22 pinnaa per peli on NCAAssa paljon. Emily Kinneston on low majorin Patriotista. Valistunut arvaus on että koko lailla tässä järjestyksessä täällä ensi kaudella kunnostaudutaan. Perusteeksi heitän vaan sen, että Korisliigan tason noustessa viimeisen 10 vuoden aikana muutamin poikkeuksin sarjan pintapelaajat ja parhaat vahvistukset ovat tulleet high majoreista. Yksittäisiä poikkeuksia on suuntaan ja toiseen, mutta näin on pääosin menty ja mentäneen jatkossakin.
 
Viestejä
2 534
NCAA:ssa pelataan toki omaa konferenssia keväällä, mutta syksyn vastustajat ovat oman konferenssin ulkopuolelta. Todenmukaisen kuvan saa, jos tarkastelee "schedule strenght" -mittaria. Esimerkiksi viime huhtikuussa Americanin (Kinnestonin koulu) "schedule strenght" oli 154. (keskitasoa) ja New Orleansin (Brownin koulu) "schedule strenght" oli vasta 303 (lähes huonoin mahdollinen).

Oma tulkintani on, että ei sinne lopputurnaukseen valita täytepaikoille konferensien mukaan. Käsittääkseni "komitea" miettii onko valittavalla joukkueella realistisia mahdollisuuksia voittaa turnauksen ensimmäisen kierroksen ottelu. Voitot TOP50-joukkueita vastaan ovat yleensä riittävän vakuuttavia, jotta joukkue voi tulla valituksi "at large" valinnassa.

Emily Kinneston tulee tekemään kovat tilastot ensi kaudella...

Esimerkiksi ihmettelin vuonna 2017 Markelle Fultzin korkeaa varausnumeroa. Aina kauniit tilastot eivät ole laadun tae. Epäilen Brownin hyvyyttä, koska olen ollut mm. Markelle Fultz skeptikko (mm. Fultzin NBA-vaparit osuivat heikosti)...

Kummatkin sekä Kinneston että Brown ovat yli 80% vapaaheittäjiä. Kinneston laittoi kolmoset sisään 40% tarkkuudella ja Brownin kolmosprossa oli 29%. Lisäksi Americanin vastustajat olivat "schedule strenght" -mittarin mukaan kovempia kuin New Orleanssin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
928
Kinnestonin osalta pitää muistaa sekin, että ymmärtääkseni itseni lisäksi myös nimimerkki KeegoMesh on katsellut viime kausina aika monta American Universityn peliä. Näkemykset eivät siis perustu pelkkiin sopimuksen jälkeen katsottuihin tilastoihin. Lisäksi AU pelasi tosi hyvän kauden.

Konferenssi ei tietenkään kerro koko totuutta joukkueen kovuudesta. Kovassakin konferenssissa voi olla heikkoja joukkueita ja vastaavasti heikompien konferenssien joukkueet voivat olla, ainakin jollain satunnaisella kaudella, varsin hyviä. Puhumattakaan siitä, että kaikki kovat pelaajat eivät ole kovimpien konferenssien kovimmissa joukkueissa. Ja toisaalta, tosi kovienkin koulujen joukkueissa on pelaajia, jotka lopettavat koripallon kilpaurheiluna valmistuessaan yliopistosta.

Lisäksi vielä huomiona, että viime kauden jälkeen RPI-rankingissa (Women's RPI Ratings | RPIRatings.com) American on sijalla 52 ja New Orleans sijalla 231. Patriot League, johon American siis kuuluu puolestaan on 32 konferenssin joukossa sijalla 16, kun New Orleansin Southland on sijalla 26. Eli liekö nyt kuitenkaan niin, että Brown on pelannut jatkuvasti tosi paljon kovempia pelejä kuin Kinneston...
 
Viestejä
197
Kaiken tuon yllä olevan asiantuntemuksen lisäksi tälläinen vain korista katsomosta seurannut voisi heittää yhtenä pointtina, että kuinka pelaaja sopeutuu Suomen / joukkueen pelityyliin, mikä kuitenkin lienee hieman erilainen kuin Pohjois Amerikassa ratkaissee myös omalta osaltaan pelaajan "hyvyyden" täkäläiseen liigaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös