Koripallo.com

Naisten korisliiga 2018-2019

Viestejä
48
Taitaa olla jonkun HBAn pelaajan suusta vahingossa tullut toivomus / haave?

:)

:)
Heitetään sellainen ajatus ilmaan, että olisiko vetovastuu vaihtumassa ja nykyinen päävalmentaja vaihtaa maisemaa paremman sopimuksen myötä toisiin ympyröihin kauden jälkeen tai peräti kuluvan kauden aikana?
 
Viestejä
3 481
Raportissa mainittiin mm. "...Viimeistä kertaa joukkueen penkin päässä itse ottelussa toiminut Pekka Salminen..."

Tämä on minulle uutinen. Onko tästä kenelläkään lisätietoja?

 
Viestejä
2 534
Minun mielestä on hyvä, että naisvalmentajat saavat lisää työkokemusta ja pääsevät kilpailemaan mieskolleegoita vastaan. Olen kuitenkin huolissani HBA-pelaajista. Saavatko pelaajat riittävää "siedätyshoitoa" ennen siirtymistään jenkkiyliopistoon? Osaako Dettmann olla riittävän kelju?
 

vmp

Viestejä
296
Minun mielestä on hyvä, että naisvalmentajat saavat lisää työkokemusta ja pääsevät kilpailemaan mieskolleegoita vastaan. Olen kuitenkin huolissani HBA-pelaajista. Saavatko pelaajat riittävää "siedätyshoitoa" ennen siirtymistään jenkkiyliopistoon? Osaako Dettmann olla riittävän kelju?
Eiköhän se siedätys tällä järjestelyllä hoidu. Suurin osa NCAA naisten joukkueiden valmentajista muuten on naisia. Kiva kun saavat siellä työkokemusta ja pääsevät kilpailemaan mieskollegoita vastaan. Vai olisivatko sitten vain päteviä hommiinsa? Meillä taitaa riittää, että tuntee oikeat henkilöt.
 
Viestejä
1 168
Selitys toiminnan fokusoitumisesta liikaa Salmisen ympärille oli jännittävä. Minusta uuden järjestelyn myötä keskittyminen jopa lisääntyy sillä Dettmanneilla on vielä nykyistä suurempi painoarvo HBA-toiminnassa.

Ehkä tämä oli sitten oikea tapa purkaa toiminnan keskittymistä.
 
Viestejä
89
Tänään taas mielenkiintoinen sarjakierros:
-FoA jatkaa hyviä esityksiä - Kouvottaret olivat pettymys kotipelissään. Erityisesti ilahdutti FoA:n nuorten Mellasen ja Salmisen otteet, rohkeutta ja peliälyä riitti molemmilla
- Kierroksen pommi tuli Hyvinkäältä, Espoon ”ostojoukkueelta” EBT:ltä todella surkea esitys ja murskatappio. Materiaaliltaan selvästi parempi Espoo jäi pahasti Hyvinkään jalkoihin.
 

Manskarin viemäri

Voi voi Kouvottaria. Luulisi tuon kokoonpanon riittävän yllättävänkin korkealle tämän vuoden sarjassa, liigan kärjen taso kun on hieman viime vuosista tipahtanut.

Kovin on kuitenkin hengetöntä ja vailla ideaa joukkueen pelaaminen. Peluutus on parhaimmillaankin hieman kyseenalaista, eikä joukkueella oikein tunnu olevan tietoa miten sitä korintekoa lähdetään yrittämään.

Puolustuspäässä on kovin vaikeaa jo siksi että joukkueen kärkipelaajissa on monta heikkoa yksilötason puolustajaa.

Mutta jos rahaa löytyy kolmeen ammattilaiseen olisi sitä kannattanut sijoittaa ehkä muutama euro valmennukseenkin?
 
Viestejä
197
HyPo on tehnyt aika selvää jälkeä sitten avausottelun. Koriero +131 seitsemän ottelun jälkeen kertoo, että jotain on tehty oikein. Vastustajat ovat törmänneet kerta toisensa jälkeen Pontevan vankkaan puolustukseen. Tänään sen sai todeta sarjakärki EBT, minkä kotijoukkue tyrmäsi aika totaalisesti. 20 pinnan johto puoliaikaan mennessä, kolmannen kympin Espoo sinnitteli samalla erolla, mutta sitten taas viimeisellä kympillä ei ollut epäselvyyttä kumpi joukkue näytti suunnan, kun loppulukemiksi kirjattiin 101-65. Espoo sortui HyPon painostaessa useisiin pallon menetyksiin (23 kpl). Myös viimeistely lähietäisyydeltä HyPon liikkuvan puolustuksen alla johti vain 31%:n osumatarkkuuteen.

Täytyy sanoa, että Pontevan materiaali on huippuluokkaa. Tänään myös vastuuta jaettiin tasaisesti. Vain Randi Brown sai peliaikaa yli 30 minuuttia (31:23). Hän olikin varsin liekeissä, kirjaten peräti 31 pinnaa, mikä on Randin kovin lukema tähän asti. Tulee ihan mieleen parin vuoden takaisen Bria Gossin otteet, alkaa meno näyttämään samanlaiselta. Myös toinen jenkki Alexis Montgomery alkaa päästä entistä paremmin pelikuvioista kiinni. Captain Tuukkanen loistaa pelistä toiseen, Titta-Riina Lepistö pelaa elämänsä kautta, Saara Wahlgren ja Henna Salomaa tuovat oman vahvan osaamisena ja kokemuksensa, kun vielä Anni Jämsä jakaa palloa ennätys tahtiin, ja Iina Keski-Saaren sekä Silja Kiiskisen puolustus tuo toisille hengähdysaikaa, niin kyllä moni joukkue kalpenee tällä hetkellä Pontevan rinnalla. Myös juniorikaarti on päässyt pelin makuun saaden arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Lehdistötilaisuus pumpsahti tubeen tätä kirjoittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Mitkä osa-alueet ovat Hypon pelissä heikkoja? Mihin Hypon vastustajien kannattaa iskeä? Onko HBA-tappiossa jotain hyödyllistä tietoa Hypon haastamiseen? Millä joukkueella on parhaat mahdollisuudet pudottaa tänä vuonna Hypo pois finaalista?

En nähnyt Forssan peliä kokonaan, mutta näin paljon vauhdikasta koheltamista....Ilmeisesti onnistunut kaukoheittopeli toi Forssalle tärkeän vierasvoiton. Puolivälieriin riittänee yli kymmenen voittoa ja nyt on jo 5kpl eli hyvältä näyttää Forssan tilanne...
 
Viestejä
2 534
Voi voi Kouvottaria. Luulisi tuon kokoonpanon riittävän yllättävänkin korkealle tämän vuoden sarjassa.......Mutta jos rahaa löytyy kolmeen ammattilaiseen olisi sitä kannattanut sijoittaa ehkä muutama euro valmennukseenkin?
En tiedä minkälainen rooli Hartosella on ollut Kouvottarien kokoonpanon kasaamisessa.... Henkilökohtaisesti Kouvottarien kokoonpano on mielenkiintoinen, koska sain kunnian tehdä 2017 ryhmäharjoitteen Hartosen kanssa, jossa kasattiin koripallojoukkue.

Mitä tulee valmennuksen sijoitettavaan rahamäärään niin olen siinä asiassa samaa mieltä. Luultavasti Hartonenkin kokee ansaitsevansa parempaa palkkaa...
 

valmentelijat

Naisten liigassa on isot tasoerot valmennuksenkin puolella, löytyy sekä kokeneita ammattivalmentajia, entisiä pelureita että kylänmiehiäkin.
 
Viestejä
405
Forssa heitti tänään 10 kolkkia sisään lähes 50 prosentin tarkkuudella. Se auttaa. Toisaalta ne heittopaikat luotiin pääosin hyvällä hyökkäyspelillä. Kouvottaret heittivät ahdistettuna paljon huonommin.
 
Viestejä
2 782
Naisten liigassa on isot tasoerot valmennuksenkin puolella, löytyy sekä kokeneita ammattivalmentajia, entisiä pelureita että kylänmiehiäkin.
Sitäköhän se oli tänäänkin? Kouvottaret oli aivan yössä. Zimmermanin 18 pisteestäkin ensimmäiset syntyivät tilanteessa 53:19
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
336
Ihmetyttää tämän kauden otteluohjelman epätasainen ottelujen määrä. Toisilla pitkiä taukoja otteluiden välillä ja toiset pelaavat vastaavasti tiheästi. Ilmeisesti liitossa on järjestetty jonkinlaiset arpajaiset milloin kukakin pelaa.
 
Viestejä
2 534
Topon kannattajana jaksan uskoa vielä Topon mestaruuteen. Kausi on käynnistynyt ihan kivasti ja Topo on ollut monessa ottelussa lähellä voittoa.

Topo joutuu tekemään "pieniä asioita" hieman paremmin. Eniten Topoa satuttaa vastustajan vapaa taival korille nopeiden hyökkäysten muodossa. Tossu on Topolla alkanut jostain syystä liikkua viime otteluissa reippaammin.

Uskon, että 10kpl voittoja riittää puolivälieriin. Onneksi otteluita on vielä jäljellä 20kpl. Tappioputken katkaiseminen voi onnistua jo tänä vuonna, koska vastustajat saattavat pitää Topoa sarjajumbona eikä silloin vastustajan latautuminen ole parhaimmillaan...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 168
Jos jokin ei muutu, Topon kohtalo on pudota. Lauantaina viisikko väsähti liiallisesta peluutuksesta kovavauhtisessa pelissä ja HBA hoiti lopussa pelin helposti himaan. En tiedä eikö valmennus näe vai eikö se halua uskoa että joukkue tarvitsee enemmän apua penkiltä. Näin ei voi jatkua.

Eerikinharjun puuttuminen kokoonpanosta ei tule helpottamaan munkkalaisten tilannetta yhtään. Varsinkin jos Gray, Ukkonen, Johansson, Ceker ja Hemmann ovat jatkossakin pikkuminuuteilla.

Tehdäänkö muutoksia kokoonpanoon vai valmennukseen? Vai annetaanko vaan mennä.
 
Viestejä
405
Se on kyllä totta, että jos viskoo älyttömästi kolkkeja, niin voittaa joskus silloin tällöin jonkun pelin.

Joku päivä niistä menee puolet sisään ja silloin olet lähellä voittoa. Kuten HBA.

Muina päivinä taas sitten on vaikeampaa.

Totta on, että ToPo on tilastojen mukaan heittänyt vähiten kaaren takaa. Ehkä sitä tosiaan kannattaisi hiukan lisätä. Mutta ei sentään hbamaiseen tyyliin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös