Koripallo.com

Naisten korisliiga 2019-2020

Viestejä
170
Noin 50 000 - 60 000 eurolla pystyy pelaamaan sarjaa. Karkeasti ottaen reilut 120 000 euroa tarvitaan kovaan joukkueeseen.

Paikkakuntakohtaiset erot ovat suuria. Kalliit salit ja korkeat asumiskustannukset nostavat budjettivaatimuksia etelässä. Vastaavasti esimerkiksi Vimpelissä hoituu homma paljon pienemmällä rahasummalla.

Summiin vaikuttaa myös merkittävästi se miten budjetti muodostuu ja jyvittyvätkö jotkut kulut seuralle joukkueen sijasta.
Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää miksi naisten korisliigassa on mukana joukkueita pieniltä paikkakunnilta. Ja miksi ei esim. Tampereelta ja Turusta.

Summa on todella pieni silloin jos löytyy muutama rahakas sponsori ja/tai riittävän innokas ja aktiivinen pienten sponssien kerääjäporukka. Pienellä paikkakunnalla saat helposti henkisesti enemmän ( yhteisöllisyyttä) siitä kun sponssaat paikkakunnan kruununjalokiveä.

Summa taas on aika iso, jos isommassa kaupungissa jääkiekon sm-liigan ja jalkapallon veikkausliigan varjosta rupeat hakemaan sitä rahaa piensponsseilla. Avainasemassa täälläkin olisi löytää ne 2-3 tahoa, jotka rahoittavat 80 % ja loput sitten pienyhteistyöllä.
 
Viestejä
683
Summa on todella pieni silloin jos löytyy muutama rahakas sponsori ja/tai riittävän innokas ja aktiivinen pienten sponssien kerääjäporukka. Pienellä paikkakunnalla saat helposti henkisesti enemmän ( yhteisöllisyyttä) siitä kun sponssaat paikkakunnan kruununjalokiveä.
Kiteytit osuvasti. Pienellä paikkakunnalla saattaa olla puolittainen pakko olla mukana tukemassa joukkuetta. Poissaolo näyttäisi liian pahalta. Noista lähtökohdista reilun viidenkymmenen tonnin kasaan raapiminen ei ole paha tehtävä.
 
Viestejä
111
Keskustelu onko sponsoreiden ja rahan saaminen helpompaa pienillä paikkakunnilla kuin isoilla näyttäytyy siinä valossa mistä sitä katsotaan. Keskutelimme aiheesta useita vuosia sitten pääkaupunkiseudun seurajohtajan kanssa. Totesimme yhteen ääneen, että asiasta on enemmän luuloja kuin tietoa. Mikä on sitten iso ja mikä pieni paikkakunta? Ehkä oikeampaa olisi puhua vaikkapa pääkaupunkiseudusta ja maaseutupaikkakunnista ja myös siitä missä minkäkin lajin kannatus on vahvinta. Jääkiekkopaikkakunnilla muut ovat vääjämättä heikoilla jo senkin takia, että jääkiekkojoukkueilla on kokopäiväisiä varainhankkijoita, kun naisten koripallossa kaikki lepää vapaaehtoisten varassa. Maakunnissa kuullaan myös kovin usein, että näistä asioista päätetään Helsingissä ja niistä konttoreista ei landepaukuille euroja heru. Yhteenvetona voisin todeta, että helppoa ei liene missään jos katsotaan vaikka Hyvinkäältä kuultuja uutisia.
 
Viestejä
102
31.8 lähestyy, aika monelta joukkueelta puuttuu sopimuspelaajia tai ainakin julkaistuja sopimuspelaajia. Mikä on joukkueiden todellinen sopimuspelaajien määrä tällä hetkellä? Tässä tod.näk nyt julkaistujen määrät.
PeKa 9 ja siihen varmasti tulee AT pelaajia päälle.
Catz julkaistuja 6. Kolmas jenkki ainakin varmasti tulee, ketä muita.
HyPo julkaistuja 4. Monta jenkkiä tulee? Yhtään ei vielä. Ketä muita?
Kouvottaret julkaistuja 13.
EBT varmasti yli 10.
FoA 13.
Honka 5. Carita Arponen ja Aino Airaksinen eivät olleet julkaistujen joukossa, mikä on heidän tilanne. Ketä muita tulee? Yhtään jenkkiä ei ole vielä, monta tulee?
HBA varmasti yli 10.
ViVe 6, ketä tulee lisää?
ToPo 10. Ei jenkkejä vielä, monta tulee?

Joten viikkoon mahtuu monta kiinnostavaa sopimusta.
 
Viestejä
683
Eipä noihin juuri lisättävää ole. Silmä kovana seurataan tämän viikon uutisointia.

HyPo kutsui tuoreessa postauksessaan Eveliina Huohvanaista korisliigajoukkueen pelaajaksi, joten voinemme siitä päätellä että Huohvanainen on joukkueessa.

HBA:sta ei ihmeemmin tiedotteita tule, mutta jotain tällaista sieltä on odotettavissa:
Elina Arike
Awak Kuier
Saga Ukkonen
Janette Aarnio
Ebba Pekonen
Emerita Mashaire
Silja Viita
Kati Ollilainen
Carolina Kert ?

HBA:n liigajengin pelaajamäärä tulee olemaan pienempi kuin viime kaudella, näin olen käsittänyt.
 
Viestejä
191
Tekstitv kertoo:
KORIPALLO: Amy Griffin palaa Vimpelin Vedon liigajoukkueeseen tulevaksi kaudeksi. 23-vuotias Griffin korvaa Mariya Mooren, joka jää pois joukkueesta henkilökohtaisten syiden takia.
 
Viestejä
36
Deadline Liittoon päin alkaa olemaan ksäillä, ja jo uskaltaa pientä runkosarjaveikkausta ensi kaudesta tehdä. Joukkueet voidaan jakaa neljään eri kategoriaan:

1.-2. Peka ja FoA. Tähän ei tarvitse perusteluja, sillä molemmilla on ylivoimainen materiaali ensi kaudelle. Joukkueiden kohtaamisia voidaankin kutsua kaupunkirealismin El'Classicoina (Liiton markkinointi voi ottaa kopin halutessaan.)

3.-5. EBT, HBA ja Kouvottaret. Kaikki kolme seuraa tekevät pitkäjänteistä työtä. EBT on hyvin valmennettu joukkue, jonka kotimainen kaarti on jo viime vuosilta tuttu. ja menestys viime kaudella oli suurimman osa kautta hyvää. Kouvottarilla tutut Korisliigassa pärjäävät vahvistukset ja sellainen kutina, että HBA Kuierin johdolla tulee yllättämään monet varsinkin kun moni joukkue heikentynyt viime kaudesta.

6.-8. Hypo, Catz ja ViVe. Hyinkään taloustilanne on kaikilla varmasti tiedossa, mutta kausi on luvattu nähtävästi pelata. Tunnetusti Sopanen on hankkinut joukkueeseen hyvin sopivat jenkit ja eiköhän muutama kotimainen eksy vielä Hyvinkäälle, kun niin lähellä Helsinkiä. Odotan innolla myös pelitavan muutosta, kun Taru ei ole intesiteettiä hidastamasta. Sopanen kuitenkin tykkää rakkikoirakoriksesta. Catz on iso kysymysmerkki. Kaikki paitsi jenkit pelaavat myös divarin puolella, ja pelaajamateriaalin kapeus tulee varmasti rasittamaan pitkän kauden aikana pelaajia. Kaikki jenkit ovat myös uusia, mikä on harvinainen tilanne Lappeenrannassa. Myös mielenkiintoista seurata Haakanan muuntautumiskykyä aikaisempia vuosia heikompaan pelaajamateriaaliin + divarin pelimäärään. Onko velho-Haakanalla koskaan ollut noin nimetöntä kokoonpanoa? Viime syksynä sentään oli Welch ja McFarland, mutta peli yskähteli pahasti sekä loukkaantumisia tapahtui. ViVe on hieman heikentynyt, mutta Vimpeli tekee varmasti Vimpelit ja sarjapaikka säilyy.

9.-10. Honka ja Topo. Topo ei ole vahvistunut viime kaudesta, ja Saarinenkin lähti Forssaan. Jenkit voivat vielä pelastaa, mutta vaatii todellisen lottovoiton. Hongassa jäi kesän alussa tuuletusovet auki, ja Lehtorannan johdolla ovet kävivät ulospäin. Jenkit myös todella avainasemassa. Miten pystyvät divarin kanssa rasitusta tasaamaan on myös tärkeää pitkän kauden aikana.
 
Viestejä
191
Alla oleva postaus löytyy HyPo:n facebookista:

Hyvinkään Pontevan Naisten Korisliiga-joukkue on upeasti edustettuna lauantaina 7.9. Sveitsin Häät -tapahtuman muotinäytöksessä Hotel Sveitsissä klo 13:30. HyPon Naisten joukkueen 10:stä pelaajasta kahdeksan nähdään häämuotinäytöksessä lavalla upeissa häämekoissa. Lämpimästi tervetuloa paikan päälle tutustumaan HyPon Naisten Korisliiga-joukkueeseen kaudella 2019-2020!

Varmaan viimeistään lauantaina 31.8 saadaan tietää, ketkä kuuluvat tulevan kauden joukkueeseen jo ilmoitettujen lisäksi.
 
Viestejä
31
Aamuposti julkaisi FB - sivuillaan artikkelin Pontevan tilanteesta.
Hukkuuko Ponteva velkoihinsa
Linkki vei hienosti Facebookin Hyvinkää-ryhmään, jonne en nyt viitsinyt kuitenkaan liittyä. Oikea linkki on Hukkuuko Hyvinkään Ponteva velkoihinsa? – Koripalloseuran velka pelkästään kaupungille on noin 40 000 euroa . Tuo vie Aamupostin sivulle, mutta siellä pitäisi maksaa artikkelin lukemisesta. Voisitko lyhyesti referoida, mitä tuossa sanotaan?
 
Viestejä
191
Tässä koko artikkeli.
Hukkuuko Hyvinkään Ponteva velkoihinsa? – Koripalloseuran velka pelkästään kaupungille on noin 40 000 euroa
Talousvaikeuksiin ajautuneelle Hyvinkään Pontevalle on kertynyt velkaa kaikkiaan noin 95 000 euroa. Siitä akuuttien maksettavien osuus on noin 20 000 euroa.
Asia käy ilmi seuran tuoreesta toimenpideohjelmasta "Suunta muuttuu", jonka Pontevan hallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan ja lähetti alkuviikosta kaikille jäsenilleen.
Aamuposti uutisoi jo elokuun alussa Pontevan talousahdingosta. Tuolloin puheenjohtaja Irma Pahlman kertoi, että velkaa ovat kerryttäneet muun muassa yhteistyötulojen taantuminen, korkeat vuokratilakustannukset ja vapaaehtoisten työntekijöiden kato.

Iso merkitys oli myös sillä, että viime keväänä naisten Korisliigan finaalipelit jäivät haaveeksi Pontevan joutuessa tyytymään SM-pronssiin.
Akuuttiin 20 000 euron kassavajeeseen seura hakee pikaista järjestelyä. Vaihtoehdoiksi toimenpideohjelmaan on kirjattu pankkilaina henkilötakauksin ja pääyhteistyökumppanit.
– Nämä ovat sellaisia asioita, jotka ovat hallituksen hoidossa. En voi ottaa kantaa yksityiskohtiin, Pontevan puheenjohta Irma Pahlman tyytyy sanomaan toimenpideohjelmasta.
Seuran suurin velkoja on kaupunki. Ponteva on aloittanut neuvottelut kaupungin kanssa noin 40 000 euron suuruisesta laskusta.
Valmentajille ja joukkueenjohtajille Pontavalla on noin 9 000 euroa maksamattomia korvauksia. Muita erääntyviä maksuja on noin 15 000 euroa ja vanhaa lainaa on jäljellä 11 000 euroa. Lainan kokonaissumma on 15 000 euroa. Näistä kaikista kertyy kokonaisvelkaa noin 95 000 euroa.
Jäsenille alkuviikosta lähetettyyn toimenpideohjelmaan seura on listannut asioita, joiden avulla taloutta pyritään tasapainottamaan.
Tavoitteena on saada kasaan 25 000 euroa kannustajapaitamyynnillä, varainkeruukampanjalla, luentotilaisuudella, hyväntekeväisyystansseilla ja huutokaupalla, HyPo-keilakisalla, talvirenkaiden vaihtotempauksella sekä joulukuusien myynnillä.
Hallituksessa on myös mietitty uusia malleja toiminnan järjestämiseksi. Yksi esille noussut vaihtoehto on eriyttää junioritoiminta edustusjoukkueista, jolloin perustettaisiin junioreille oma uusi seura esimerkiksi Ponteva Juniorit ry -nimellä tai vaihtoehtoisesti juniorit jatkaisivat nykyisessä HyPo ry:ssä ja edustusjoukkueiden toiminta organisoitaisiin uudelleen joko ry- tai oy-pohjalta.
Hallitus esittelee erilaiset vaihtoehdot seuran sääntömääräisessä syyskokouksessa, joka pidetään 15. lokakuuta.
Ongelmaksi Pontevan juniorijoukkueissa on koettu toiminnan läpinäkymättömyys. Tähänkin seura on tarttunut uudessa toimenpideohjelmassa. Jatkossa muun muassa edustus- ja juniorijoukkueiden taloudet eriytetään aikaisempaa selvemmin.
Tähän saakka esimerkiksi kaikki kausimaksut ovat menneet seuran yhteiselle tilille, mikä on herättänyt junioreiden vanhemmissa epäillyn junioreiden rahojen valumisesta edustusjoukkueille. Vanhemmat ovat joutuneet tyytymään vakuutteluun, että junioreiden rahat eivät mene edustuksella, sillä tilinpäätöksiä heille ei ole annettu nähtäväksi.

Jokainen joukkue on myös joutunut vuorollaan huolehtimaan Martinhallin valvontavuoroista, mutta kaupungin maksama korvaus on kilahtanut seuran yhteiseen kassaan. Tulevaisuudessa joukkueille maksetaan korvaus ennakkoon laskettujen ja hyväksyttyjen tuntien mukaan.
Naisten Korisliigan sarjamääräyksien mukaan elokuun loppuun mennessä joukkueella pitää olla sopimus kymmenen pelaajan kanssa. Jokaisesta puuttuvasta pelaajasopimuksesta voidaan langettaa 200 euron rikemaksu.

Pontava on julkistanut pelaajasopimukset Titta-Riina Lepistön, Iina Keski-Saaren, Meri Damoiseaux'n ja Vera Mäenpään kanssa.
Facebook-sivuillaan Hyvinkään Ponteva kertoo naisten Korisliiga-joukkueen olevan upeasti edustettuna 7. syyskuuta hotelli Sveitsissä järjestettävässä Sveitsin Häät -tapahtumassa. Julkaisun mukaan HyPon naisten joukkueen 10 pelaajasta kahdeksan nähdään häämuotinäytöksessä lavalla upeissa häämekoissa.
Pontevan uudistetuilta kotisivuilta ei vielä löydy naisten korisliigajoukkueen kokoonpanoa.
– On tehty pelaajasopimuksia, joita ei vielä ole julkistettu, puheenjohtaja Pahlman sanoo.
Sarjakausi Hyvinkään Pontevan naisilla pitäisi alkaa 28. syyskuuta, jolloin joukkue matkaa hallitsevan Suomen mestarin Kotkan Peli-Karhujen vieraaksi.
 
Viestejä
1 411
Ongelmaksi Pontevan juniorijoukkueissa on koettu toiminnan läpinäkymättömyys. Tähänkin seura on tarttunut uudessa toimenpideohjelmassa. Jatkossa muun muassa edustus- ja juniorijoukkueiden taloudet eriytetään aikaisempaa selvemmin.
Tähän saakka esimerkiksi kaikki kausimaksut ovat menneet seuran yhteiselle tilille, mikä on herättänyt junioreiden vanhemmissa epäillyn junioreiden rahojen valumisesta edustusjoukkueille. Vanhemmat ovat joutuneet tyytymään vakuutteluun, että junioreiden rahat eivät mene edustuksella, sillä tilinpäätöksiä heille ei ole annettu nähtäväksi.
Tuo on iso ongelma joka hiertää yllättävän monesti ry pohjaisissa seuroissa. Varmasti on junnumaksuja korottamalla maksettu jenkkien palkkoja monessa paikassa. Tai ainakin niin voi oikeutetusti epäillä, niin pitkään kun tilinpäätöstä erittelyineen ei julkaista avoimesti seuran ihmisille. Avoimuus ja läpinäkyvyys on nykypäivän toimintaa.
 
Viestejä
14
Deadline Liittoon päin alkaa olemaan ksäillä, ja jo uskaltaa pientä runkosarjaveikkausta ensi kaudesta tehdä. Joukkueet voidaan jakaa neljään eri kategoriaan:

1.-2. Peka ja FoA. Tähän ei tarvitse perusteluja, sillä molemmilla on ylivoimainen materiaali ensi kaudelle. Joukkueiden kohtaamisia voidaankin kutsua kaupunkirealismin El'Classicoina (Liiton markkinointi voi ottaa kopin halutessaan.)

3.-5. EBT, HBA ja Kouvottaret. Kaikki kolme seuraa tekevät pitkäjänteistä työtä. EBT on hyvin valmennettu joukkue, jonka kotimainen kaarti on jo viime vuosilta tuttu. ja menestys viime kaudella oli suurimman osa kautta hyvää. Kouvottarilla tutut Korisliigassa pärjäävät vahvistukset ja sellainen kutina, että HBA Kuierin johdolla tulee yllättämään monet varsinkin kun moni joukkue heikentynyt viime kaudesta.

6.-8. Hypo, Catz ja ViVe. Hyinkään taloustilanne on kaikilla varmasti tiedossa, mutta kausi on luvattu nähtävästi pelata. Tunnetusti Sopanen on hankkinut joukkueeseen hyvin sopivat jenkit ja eiköhän muutama kotimainen eksy vielä Hyvinkäälle, kun niin lähellä Helsinkiä. Odotan innolla myös pelitavan muutosta, kun Taru ei ole intesiteettiä hidastamasta. Sopanen kuitenkin tykkää rakkikoirakoriksesta. Catz on iso kysymysmerkki. Kaikki paitsi jenkit pelaavat myös divarin puolella, ja pelaajamateriaalin kapeus tulee varmasti rasittamaan pitkän kauden aikana pelaajia. Kaikki jenkit ovat myös uusia, mikä on harvinainen tilanne Lappeenrannassa. Myös mielenkiintoista seurata Haakanan muuntautumiskykyä aikaisempia vuosia heikompaan pelaajamateriaaliin + divarin pelimäärään. Onko velho-Haakanalla koskaan ollut noin nimetöntä kokoonpanoa? Viime syksynä sentään oli Welch ja McFarland, mutta peli yskähteli pahasti sekä loukkaantumisia tapahtui. ViVe on hieman heikentynyt, mutta Vimpeli tekee varmasti Vimpelit ja sarjapaikka säilyy.

9.-10. Honka ja Topo. Topo ei ole vahvistunut viime kaudesta, ja Saarinenkin lähti Forssaan. Jenkit voivat vielä pelastaa, mutta vaatii todellisen lottovoiton. Hongassa jäi kesän alussa tuuletusovet auki, ja Lehtorannan johdolla ovet kävivät ulospäin. Jenkit myös todella avainasemassa. Miten pystyvät divarin kanssa rasitusta tasaamaan on myös tärkeää pitkän kauden aikana.
Kotkassa ja Forssassa laaja materiaali, mutta uskaltaako valmennus luottaa jokaiseen....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös