Koripallo.com

Naisten korisliiga 2019-2020

Viestejä
176
#1
Kun uusia sopimuksia alkaa nyt tippumaan, niin avataan viestiketju tulevalle kaudelle. Täydennetään tähän taas viime vuoden malliin joukkueiden kokoonpanoja sitä mukaa kun niitä julkaistaan.

Peli-Karhut
Noora Järvikangas
Ellen Järvinen
Minna Sten
Valm. Roope Mäkelä

Catz Lappeenranta

Hyvinkään Ponteva
Titta-Riina Lepistö
Valm. Miikka Sopanen

Kouvottaret

Espoo Basket Team
Valm.Niko Hellman

Forssan Alku
Meral Bedretdin
Taru Tuukkanen
Henna Salomaa
Valm. Risto-Matti Rousku
Valm. Aleksi Suominen

Tapiolan Honka
Valm.Kimmo Kujansivu

HBA

Vimpelin Veto

Torpan Pojat
Valm.Niko Kuusi
Apuvalm. Jussi Syrjänen ja Anja Suomalainen
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
774
#6
ToPo kertoi joku päivä sitten Facebookissa, että: "Anja Suomalainen tulee seuraan päävalmentajaksi U19 sarjassa pelaaville tytöille. Tämän lisäksi hän tulee toimimaan apuvalmentajana naisten edustusjoukkueessa Niko Kuusen ja Jussi Syrjäsen kanssa." Eli ToPon coaching staffiin voinee lisätä Syrjäsen ja Suomalaisen päävalmentaja Kuusen rinnalle.
 
Viestejä
96
#8
Ennen oli kaupoissa määrättyjä alennusmyyntiaikoja, joita odotettiin hartaudella. Onkohan Naisten korisliigassakin jokin heinäale tms. jota seurat odottavat, kun on niin hiljaista. Tosin eihän lisenssejäkään ole ilmoitettu eli mitäpä niitä sopimuksia tekemään, jos vaikka jää sarjapaikka saamatta ;)
 
Viestejä
6
#9
Tuukkanen lähdössä Hyvinkäältä, R. Lehtoranta näyttää tehneen sopimuksen agenttitoimiston sivujen mukaan. Wahlgren ilmeisesti lähdössä ulkomaille.
 
Viestejä
64
#13
Oliko yllätys että Tarun kausi kaikin puolin kehutussa Pontevassa päättyy. Oliko näiden kahden avainpelaajan, Tarun ja Hennan lähtö valmentajan tiedossa kun teki jatkot. Miten käy nyt kuulun korisbuumin Martissa. Kolmella kovalla jenkillä karkeloihin vai mikä on nyt ajatus. Ei kai luovuteta sentään.
 
#17
Lisenssit myönnetty, nyt jännitetään riittääkö kaikille joukkueille pelaajia riittävästi. Toivottavasti sarjan taso ei laske pahasti ja joukkueet eivät pelaa koko kautta 6 - 8 pelaajalla.
 
#18
Sarjalisenssien jako ei tuonut tänä vuonna mitään suurempia yllätyksiä. EBT:n toisen joukkueen nousua divariin voi toki pitää pikkuyllätyksenä.

Merkittävintä tämän vuoden kierroksessa oli se että naisten kahdella ylimmällä sarjatasolla jaossa olleita paikkoja ei saatu pelaamalla ja sitä kautta nousemalla sarjaan. ToPo piti vanhan sarjapaikkansa koska Honka ei noussut, Catz Kakkone piti vanhan sarjapaikkansa koska Sykki ei noussut ja EBT otti paikan villillä kortilla.

Itse näkisin sarjanousujen tapahtuvan mieluummin pelaamalla kuin kabinetin kautta. Mutta tämä taitaa olla osa nykyistä kilpaurheilukulttuuria, jossa kilpapelaaminen on vain osa kokonaisuutta. Homma etenee isojen seurojen toiveiden mukaisesti ja urheilullisin perustein nousu ei ole enää entisessä arvossaan.
 
Viestejä
1 074
#19
......Itse näkisin sarjanousujen tapahtuvan mieluummin pelaamalla kuin kabinetin kautta. Mutta tämä taitaa olla osa nykyistä kilpaurheilukulttuuria, jossa kilpapelaaminen on vain osa kokonaisuutta. Homma etenee isojen seurojen toiveiden mukaisesti ja urheilullisin perustein nousu ei ole enää entisessä arvossaan.
Mitkä ovat mainitsemasi "isot seurat"? Naisissa valtakunnallisella tasolla (Liiga&N1D) on mukana 16kpl seuroja. Minkälaisia muita joukkueita Suomesta löytyy?

Espoon Lepy on yksi suurimmista koripalloseuroista Suomessa. Vantaalla on Tiks. Keravalla on Kori-80, joka aikaisemmin pelasi korisliigassa. Helsingissä on pieniä kaupungin osa seuroja kuten esimerkiksi Sykki, Topola, Visa ja WB-pantterit.

Löytyykö pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muita seuroja, joilla voisi olla potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa valtakunnallisen tason seuraksi naisten puolella? Onko esimerkiksi Raholan Pyrkivä sellainen? Rahola sai hienon palloiluhallin Tesomaan vuonna 2016. Jyväskylän Honsulla on kasvamassa paljon junioreita ja he ovat saamassa ison ja uuden hallin.
 
Viimeksi muokattu:
#20
Tällaisiin liiton käytäntöihin vaikuttaa vahvasti osasto Honka, HNMKY, Pyrintö, LePy, Helmi ja varmaan muutama muu, esim Munkan suunnalta. Enhän mä tarkkaan tiedä ketkä ovat missäkin päätöksenteossa mukana mutta sen verran olen kartalla että esim noiden ääntä kuunnellaan keskimääräistä enemmän.

Naisten puolella korisliigaseuraksi pääseminen lienee useimmiten budjettikysymys. Se jolla on rahaa ja halua, nousee nopeastikin liigaan. Tottakai tarvitaan pelaajia ja valmentajia mutta niitä saa rahalla, ainakin osalle paikkakunnista.

Eniten toivoisin Keski-Suomen paluuta tyttöjen ja naisten koriksen eturiviin, tarkoitan joukkueita HoNsU / Muurame / Äänekoski. Varsinais-Suomen toivoisin myös kasvavan, eritoten Turku, mutta miksei muutkin. Pohjoisemmassa Suomessa on ollut hyvää liikehdintää, ehkä myös joku päivä Oulusta tai Rovaniemelta tulee joukkueita naisten valtakunnallisiin peleihin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös