Koripallo.com

Naisten korisliiga 2019-2020

Viestejä
195
Kun uusia sopimuksia alkaa nyt tippumaan, niin avataan viestiketju tulevalle kaudelle. Täydennetään tähän taas viime vuoden malliin joukkueiden kokoonpanoja sitä mukaa kun niitä julkaistaan.

Peli-Karhut
Ellen Järvinen
Minna Sten
Tiasha Grey
Elina Oravakangas
Zykera Rice
Elena Reshetko
Ashton Millender
Latifa Amzil
Anni Eronen
Vilma Laine
Erika Mäkelä
Amira Nyibong
Elli Heikkilä
Valm. Roope Mäkelä
Valm. Petri Joukainen

Catz Lappeenranta
Roosa Kosonen
Jordan Jones
Reetta-Sofia Tulkki
Erica Covile
Tuulia Timo
Natalie Day
Iiris Muhonen
Sara Behm
Mari Kihlström
Nea Laaksonen
Kaisa Talvitie
Valm. Mika Haakana
Valm. Petri Jaakkola

Hyvinkään Ponteva
Titta-Riina Lepistö
Iina Keski-Saari
Meri Damoiseaux
Vera Mäenpää
Kristina Baltic
Nea Kuisma
Eveliina Huohvanainen
Saana Kujala
Vilma Juutilainen
Nea Felt
Valm. Miikka Sopanen
Valm. Päivi Vajavaara

Kouvottaret
Kaisa Lind
Roosa Frimodig
Maria Koskinen
Henriikka Vähäuski
Claire Lamunu
Camille Zimmerman
Yasmine Blomfelt
Jemina Airaksinen
Ameryst Alston
Elli Salovaara
Karoliina Kaikko
Tuulia Marttinen
Roberta Björnman
Elina Mikkola
Valm. Mika Hartonen
Valm. Joonas Frimodig

Espoo Basket Team
Lotta Vesiluoma
Sanni Tuomisto
Wilma Kiveläs
Hannah Little
Saara Sandell
Lotta Hämäläinen
Carly Boag
Siiri Ukkonen
Lisa Ceker
Amanda Niinikoski
Lotta Eräkangas
Venla Salaterä
Valm.Niko Hellman
Valm. Kari-Pekka Klinga

Forssan Alku
Meral Bedretdin
Taru Tuukkanen
Henna Salomaa
Anni Mäkitalo
Laura Saarinen
Petra Noponen
Ella Salminen
Jovana Stojanovski
Janette Hanni
Anni Ajanko
Delaney Hodgins
Hanna Vapamaa
Jenna Toivonen
Julia Heinonen
Delaney Bruce
Valm. Risto-Matti Rousku
Valm. Aleksi Suominen

Tapiolan Honka
Alexandra Ailus
Noora Markkanen
Lotta-Kaisa Paltemaa
Annika Hyttinen
Camilla Simola
Chelsea Waters
Henna Sandvik
Haiden Palmer
Kaisa Katajavuori
Lotta Lavonen
Pipsa Kahlos
Taru Kurunsaari
Susanna Rentto
Telma Hakala
Donnaizha Fountain
Valm.Kimmo Kujansivu
Valm. Antoine Haddad

HBA
Janette Aarnio
Kati Ollilainen
Cia Eklöf
Saga Ukkonen
Rosa Lehti
Albina Syla
Viivi Palomäki
Ebba Pekonen
Taika Uusimäki
Elina Arike
Carolina Kert
Silja Viita
Awak Kuier
Klaara Mekkonen
Emerita Mashaire
Valm. Pekka Salminen
Valm. Mirka Dettmann
Valm. Jari Nykänen

Vimpelin Veto
Anni Kujala
Riikka Kujala
Taru Timo
Abria Trice
Jamee Swan
Amy Griffin
Miina Lapila
Minttu Isoranta
Pihla Jaatinen
oona Ylinen
Valm. Jarkko Havu
Valm. Jukka-Pekka Kujala

Torpan Pojat
Noora Lakaniemi
Hanna Valkeinen
Ida Myllyoja
Jessi Johansson
Magdalene Agyei
Meri Kanerva
Maija Kuisma
Emilia Hulst
Elina Mäntynen
A`Queen Hayes
Alex Louin
Laura Juhola
Yasmine Robinson-Bacote
Valm.Niko Kuusi
Valm. Jussi Syrjänen
Valm. Anja Suomalainen
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
897
Vähän on vielä saatu virallisia ilmoituksia. Ainoa minkä keksin tuohon lisäksi on: Honka ja päävalmentajana Kimmo Kujansivu.
 
Viestejä
837
ToPo kertoi joku päivä sitten Facebookissa, että: "Anja Suomalainen tulee seuraan päävalmentajaksi U19 sarjassa pelaaville tytöille. Tämän lisäksi hän tulee toimimaan apuvalmentajana naisten edustusjoukkueessa Niko Kuusen ja Jussi Syrjäsen kanssa." Eli ToPon coaching staffiin voinee lisätä Syrjäsen ja Suomalaisen päävalmentaja Kuusen rinnalle.
 
Viestejä
145
Ennen oli kaupoissa määrättyjä alennusmyyntiaikoja, joita odotettiin hartaudella. Onkohan Naisten korisliigassakin jokin heinäale tms. jota seurat odottavat, kun on niin hiljaista. Tosin eihän lisenssejäkään ole ilmoitettu eli mitäpä niitä sopimuksia tekemään, jos vaikka jää sarjapaikka saamatta ;)
 
Viestejä
6
Tuukkanen lähdössä Hyvinkäältä, R. Lehtoranta näyttää tehneen sopimuksen agenttitoimiston sivujen mukaan. Wahlgren ilmeisesti lähdössä ulkomaille.
 
Viestejä
82
Oliko yllätys että Tarun kausi kaikin puolin kehutussa Pontevassa päättyy. Oliko näiden kahden avainpelaajan, Tarun ja Hennan lähtö valmentajan tiedossa kun teki jatkot. Miten käy nyt kuulun korisbuumin Martissa. Kolmella kovalla jenkillä karkeloihin vai mikä on nyt ajatus. Ei kai luovuteta sentään.
 
Viestejä
109
Lisenssit myönnetty, nyt jännitetään riittääkö kaikille joukkueille pelaajia riittävästi. Toivottavasti sarjan taso ei laske pahasti ja joukkueet eivät pelaa koko kautta 6 - 8 pelaajalla.
 
Viestejä
897
Sarjalisenssien jako ei tuonut tänä vuonna mitään suurempia yllätyksiä. EBT:n toisen joukkueen nousua divariin voi toki pitää pikkuyllätyksenä.

Merkittävintä tämän vuoden kierroksessa oli se että naisten kahdella ylimmällä sarjatasolla jaossa olleita paikkoja ei saatu pelaamalla ja sitä kautta nousemalla sarjaan. ToPo piti vanhan sarjapaikkansa koska Honka ei noussut, Catz Kakkone piti vanhan sarjapaikkansa koska Sykki ei noussut ja EBT otti paikan villillä kortilla.

Itse näkisin sarjanousujen tapahtuvan mieluummin pelaamalla kuin kabinetin kautta. Mutta tämä taitaa olla osa nykyistä kilpaurheilukulttuuria, jossa kilpapelaaminen on vain osa kokonaisuutta. Homma etenee isojen seurojen toiveiden mukaisesti ja urheilullisin perustein nousu ei ole enää entisessä arvossaan.
 
Viestejä
1 569
......Itse näkisin sarjanousujen tapahtuvan mieluummin pelaamalla kuin kabinetin kautta. Mutta tämä taitaa olla osa nykyistä kilpaurheilukulttuuria, jossa kilpapelaaminen on vain osa kokonaisuutta. Homma etenee isojen seurojen toiveiden mukaisesti ja urheilullisin perustein nousu ei ole enää entisessä arvossaan.
Mitkä ovat mainitsemasi "isot seurat"? Naisissa valtakunnallisella tasolla (Liiga&N1D) on mukana 16kpl seuroja. Minkälaisia muita joukkueita Suomesta löytyy?

Espoon Lepy on yksi suurimmista koripalloseuroista Suomessa. Vantaalla on Tiks. Keravalla on Kori-80, joka aikaisemmin pelasi korisliigassa. Helsingissä on pieniä kaupungin osa seuroja kuten esimerkiksi Sykki, Topola, Visa ja WB-pantterit.

Löytyykö pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muita seuroja, joilla voisi olla potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa valtakunnallisen tason seuraksi naisten puolella? Onko esimerkiksi Raholan Pyrkivä sellainen? Rahola sai hienon palloiluhallin Tesomaan vuonna 2016. Jyväskylän Honsulla on kasvamassa paljon junioreita ja he ovat saamassa ison ja uuden hallin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
897
Tällaisiin liiton käytäntöihin vaikuttaa vahvasti osasto Honka, HNMKY, Pyrintö, LePy, Helmi ja varmaan muutama muu, esim Munkan suunnalta. Enhän mä tarkkaan tiedä ketkä ovat missäkin päätöksenteossa mukana mutta sen verran olen kartalla että esim noiden ääntä kuunnellaan keskimääräistä enemmän.

Naisten puolella korisliigaseuraksi pääseminen lienee useimmiten budjettikysymys. Se jolla on rahaa ja halua, nousee nopeastikin liigaan. Tottakai tarvitaan pelaajia ja valmentajia mutta niitä saa rahalla, ainakin osalle paikkakunnista.

Eniten toivoisin Keski-Suomen paluuta tyttöjen ja naisten koriksen eturiviin, tarkoitan joukkueita HoNsU / Muurame / Äänekoski. Varsinais-Suomen toivoisin myös kasvavan, eritoten Turku, mutta miksei muutkin. Pohjoisemmassa Suomessa on ollut hyvää liikehdintää, ehkä myös joku päivä Oulusta tai Rovaniemelta tulee joukkueita naisten valtakunnallisiin peleihin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös