Koripallo.com

Naisten Korisliiga 2023-2024

Viestejä
332
Käytännössä vaihtoehdot ovat siis joko Tuukkanen tai Kujala. Kujala on joutunut tekemään enemmän vaikeammissa olosuhteissa, joten oma valintani on hän. Kujalan edellä ei omassa joukkueessa ole ketään parempaa pelaajaa, vaikka siellä ulkomaalaisia pelaakin.
Kujala myös oma valinta.
Vaikka olisi hienoa, että jatkaisi Pyrinnössä vielä ensi kaudella, niin samalla toivon, että paikka löytyisi myös ulkomailta.
Naiseten korisliiga on erinomainen kasvattajasarja (vielä) kahden jenkkitaktiikan ansiosta.
Kovasti toivon, että ei muuttuisi. Hiljalleen kasvamista kovemmaksi sarjaksi.
 
Viestejä
2 782
PeKa:n Kosonen ja Vehka-Aho ovat jo sitten eri kaliiberin pelaajia ja absoluuttisessa vertailussa pärjäilevät hyvin Kujalalle pelaajina. Taitaa PeKa painaa loppukauden kuitenkin neljällä jenkillä eli oikeasti ovat sitten joukkueensa #5 ja #6 syvyysrankissa. PeKan suomalaisten osalta heillä ei myöskään ole mitään mahkuja vertailussa ToPon parhaaseen eli siihen toiseen kovia suomalaisia sisältävään "mitalipelijengiin".
Osin oikeinkin osuvaa pohdintaa mielestäni joukkueen viides tai joukkueen toinen ovat ihan samalla viivalla siinä mielessä että edellä omassa joukkueessa on vain vahvistuksia.
Ja 30% kolkkiprosentti on heittäjälle jo reilusti keskiarvoa heikompi tulos.
 

Zap

Viestejä
45
Rudolphin pointti olikin varmaan se, että kun edellä on neljä jenkkiä, niin vastuu jää paljon pienemmäksi. Viime kaudella parhaaksi pelaajaksi valitun Kososen heittomäärät ovat pudonneet n. 30% tälle kaudelle. Uusi siinä sitten tuo valinta.

Kujalan 3p% (33,0%) on aika selvästikin keskiarvoa parempi, kun koko sarjassa on heitetty karvan alle 30% (1150/3837 ~ 30,0%). Parhaiten heittänyt joukkue on PeKa, tarkkuudella 32,6%.
 
Viestejä
115
Kujalan kolmosprosentti on nelos/vitospaikan pelaajaksi mielestäni oikein mainio. Lisäksi volyymia on eli ei ota pelkästään premiumvalintoja kaarenkaan takaa. Oikein hyvä prosentti tähän sarjaan.
 
Viestejä
115
E'Lease Staffort tuli Pyrintöön. Hyvin vähän oli naisesta tietoja missään. CV jenkkisarjojen osalta laihempi kuin aiemmilla yrittäjillä. Turha siis näillä taustatiedoilla kauheasti arvioida tasoa. Sen näkee sitten parketilla ja muutenkin kiinnostaako Tampereen meininki. Edellinen pesti Puerto Ricossa oli lupauksia antavasti kolmen pelin mittainen eli kaksi peliä pidempi kuin Combsilla Pyrinnössä.

Kaksi asiaa otetaan kuitenkin heti ensimmäiseksi huomion alle tarkasteluun. Pitäisi osata heittää kolmosia ja pituutta jopa 183 senttiä eli heittämällä joukkueen kärkipäähän. Toki valtameren ylitse lentäminen voi sen n. 10 senttiä kutistaa ketä tahansa.

EDIT: Ilmeisen paljon loukkeja ollut historiassa eli katsotaanpa edes missä kunnossa oleva pelaaja sieltä tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
115
Kauden ylivoimaisesti huonotasoisin peli valtakunnallisissa sarjoissa kaikki ikäluokat mukaan lukien EBT vs. Pyrintö.

En tiennyt, että Korisliigassa voi peli olla näin heikkotasoista.
 
Viestejä
176
Kauden ylivoimaisesti huonotasoisin peli valtakunnallisissa sarjoissa kaikki ikäluokat mukaan lukien EBT vs. Pyrintö.

En tiennyt, että Korisliigassa voi peli olla näin heikkotasoista.
Valitettavasti on, kun sarjassa on vain yksi kohtalainen joukkue pari vähemmän hyvää ja monta divaritasoista,vuoden pelaajiksikin täällä ehdotetaan monen vuoden jälkeen 46-vuotiasta , tuskin on kehittynyt viime vuosina…
 
Viestejä
115
Otetaan toki huomioon se, että Topo on se pahin mahdollinen paikka pelata ensimmäinen peli Korisliigassa, mutta tämän pelin perusteella Pyrinnön uusi jenkki Staffort on hankittu budjetin viimeisillä pennosilla. Ei oikeastaan mitään sellaista avua esittänyt pelin aikana, jossa olisi joukkueen Top3. Annetaan pari peliä aikaa toki parantaa. Huolestuttavinta se, että hyökkäyksessä ei minkäänlaista työkalupakkia. Käytännössä köyhän naisen Tuulia Timo.
 
Viestejä
139
Miksi hankitaan pelaaja joka ei sovi joukkueeseen? Vai näyttikö videolla paremmalta?

Ajatus että sen pitäisi olla joukkueen TOP 3 on aika kaukana tämän esityksen perusteella.

Harmi että Pyrintö ei saanut pidetty joukkueen kasassa. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle joukkue olisi päässyt!

Ensi kaudeksi todennäköisesti saamme toisen liigajoukkueen Pirkanmaalla. Se tuo kavattua kilpailua alueella. Naapurilla Akatemia toimii, hiukutteleeko sw nuoria pelaajia Nokialle? Hakeeko nokia myös divarista paikan ensi kaudelle.ä? Ja miten tämä kaikki tulee vaikuttamaan Pyrinnön mhdollisuuteen saada suomalaisia pelaajia
 
Viestejä
115
En keksi muuta syytä kuin sen, että rahahanat ovat menneet kiinni. Mutta annetaan pari peliä aikaa. Voihan sieltä sellainen 15/10 nainen kuoriutua. Otti sentään neljä hyökkäyslevaria ja on ilmoitetun koon mittainen.

Pyrinnölle ykkösjuttu on selvästikin Saana Kujalan jatko. Sarjan paras suomalaispelaaja. Ilman Kujalaa hassutellaan ensi kaudella BC Nokian selkäpuolella sarjataulukon väärällä puolella. Nokialla on nimittäin halutessaan sitä kuuluisaa liitua millä piirtää...
 
Viestejä
5
En keksi muuta syytä kuin sen, että rahahanat ovat menneet kiinni. Mutta annetaan pari peliä aikaa. Voihan sieltä sellainen 15/10 nainen kuoriutua. Otti sentään neljä hyökkäyslevaria ja on ilmoitetun koon mittainen.

Pyrinnölle ykkösjuttu on selvästikin Saana Kujalan jatko. Sarjan paras suomalaispelaaja. Ilman Kujalaa hassutellaan ensi kaudella BC Nokian selkäpuolella sarjataulukon väärällä puolella. Nokialla on nimittäin halutessaan sitä kuuluisaa liitua millä piirtää...
Kyllähän tämänkin vahvistuksen hankkimisesta, ja ylipäätään kaikesta Pyrinnön pelaamiseen liittyvästä, vastaa vain ja ainoastaan päävalmentaja Petteri Molenius. Tehdäänpä pieni trippi tämän forssalaisvelhon kauden aikaansaannoksiin.

Viime kesänä Tampereella alkoi viritä vähintäänkin varovainen toiveikkuus Pyrinnön naisten joukkueen menestyksen suhteen. Seurahan on sinänsä melko vähävarainen, ainakin naiskoripallon suhteen, joten siirtomarkkinoilta ei ole ketään ainakaan rahalla värvättävissä. Siksi tuntui likimain lottovoitolta, että seuraan halusivat tulla pelaamaan Saana Kujala ja Tuulia Timo + muutama hieman nimettömämpi pelaaja. Ainakin monille meistä Pirkanmaalaista koripalloa seuraaville oli kristallinkirkasta se, että kun joukkueessa on tulevaa kautta varten hyvä kotimainen runko pelipaikoille 2-3- 4 ( Järvinen - Timo - Kujala ), niin jenkit tullaan hankkimaan paikoille 1 ja 5.

Niinhän sitä voisi luulla. Pelinjohtajaksi Molenius löysi Kayla Shawn, joka on erinomainen kolmen pisteen heittäjä, mutta pelinjohtotaidot loistavat poissaolollaan. Hänen pelipaikkansa olisi nimenomaisesti 2. Pallo jumittuu aivan liiaksi hänen käsiinsä ja hakee ensisijaisesti omaa ratkaisua. Entäpä sitten se sentteri? Ei mennyt sekään hankinta ihan nappiin, eli toiseksi jenkiksi löytyi noin 178 cm pitkä Geralynn Leaupepe. En oikein saanut tolkkua hänen pelipaikastaan, 3-4- paikan tättähäärä, mikä lienikään. Hän oli kuitenkin aivan loistava levypallopelaaja ja pallonriistäjä. Taisteli myös urhoollisesti kentän kummassakin päädyssä, mutta ei toki ollut vastustajien pidempien pelaajien puolustaja ja pysäyttäjä, kuten ei tuosta rosterista kukaan muukaan. Hän ja Tuulia Timo poistuivat joukkueesta joulun tienoilla henkilökohtaisista syistä, joka tietenkin on vaikeuttanut joukkueen pelaamista ja harmoniaa ylipäätään.

Jenkkikaupoille siis, joskohan nyt löytyisi se kaivattu sentteri? Mmm, no ei sinne päinkään. Molenius löysi " verkostonsa " kautta noin 180 cm pitkän Areanna Combsin. Hänenkään varsinainen pelipaikkansa ei auennut verkkokalvoilleni, huonokuntoisuus kylläkin. Tarkempaa analyysia hänestä ei kannata tehdä, koska hän joutui valitettavasti palaamaan kotiinsa henkilökohtaisista syistä. Pysähdyn nyt kuitenkin vielä kysäisemään sellaisesta seikasta, että miten hemmetissä lähdetään hankkimaan joukkueeseen vahvistukseksi sellaista pelaajaa, joka on edelliset pelinsä pelannut viime elokuussa? Pelikunto, pelituntuma, ei hyvää päivää.

Ja eikun uutta suoleen. Likimain Combsin kopio, Stafford, löytyi ilmeisesti samasta alelaarista. Edelliset pelit elokuussa, ei vaikuta fyysisesti hääviltä, mutta toivottavasti parantaa kauden mittaan ja osoittautuu vahvistukseksi.

Molenius ei ole vakuuttanut minua valmentajana muutenkaan. Jos katsoo joukkueen hyökkäyspeliä, niin järin kaksisesti ei homma toimi. Syksystä lähtien joukkue on pelannut käytännössä samoilla kuvioilla, pieniä nyansseja ehkä muuteltu, mutta askelmerkit ovat hyvin helposti vastustajien tulkittavissa. Myös pääty - ja sivurajakuviot ovat aivan samoja koko ajan, ei mitään muutoksia. Pyrintö haluaa pelata nopeaa peliä. Itse asiassa nopeita hyökkäyksiä, joissa pyritään rankaisemaan vastustajaa ennen kuin se ehtii ryhmittäytyä, ei juurikaan Pyrinnön toimesta nähdä. Nopeaa peliä on vain se, että heiton pitää lähteä nopeasti. Ei puhettakaan siitä, että pelattaisiin hieman pidempiä hyökkäyksiä, pakotettaisiin vastustaja puolustamaan ja ottamaan virheitä. Hyökkäyksiä ( ajoja ) puolustuksen sisään, harvassa ovat.

Entäpä puolustus? Eipä näytä kikkapussista löytyvän juuri mitään pakkipäähänkään. Kun joukkueen materiaali on vajavainen ja pituutta ei vain löydy, niin puolustus on se kohta, jolla voi parhaiten kompensoida muita puutteita. Molenius peluuttaa puolustuksessa lähestulkoon aina henkilöpuolustusta ( miespuolustus ). Poikkeuksetta Pyrintö on vastustajaa pienempi ja häviää 1 vs 1 -tilanteet. Viime aikoina on sentään yritetty tuplata vastustajan sentteriä kun hän on pallon saanut, mutta kun muut kolme pelaajaa ovat omissa puolustettavissaan kiinni, jolloin pakka hajoaa kerta toisensa jälkeen.
Ihan pieni ilmainen vihje; paikkapuolustus ja sen eri variaatiot, niillä pystyy horjuttamaan isompia ja vahvempiakin vastustajia. Se, miksi Pyrinnön ja monen muunkin joukkueen sapluunasta nuo paikkapuolustukset versioineen puuttuvat, on kenties se, ettei monella nykyvalmentajalla ei ole kykyä opettaa pelaajille niitä. Kritisoin myös tuota Pyrinnön puolustamisen intensiteettiä. Pelaajilta puuttuu se leijonanhammas, vältellään kontakteja puolustuksessa kaiketi siksi, ettei saa virheitä.
 
Viestejä
115
Hyviä pointteja, pitkälti niistä monet voi allekirjoittaa ja ketäs muuta niistä puutteista syyttäisi kuin valmentajaa. Ottaisin silti huomioon tiettyjä asioita.

1) Pyrinnön lämpimän offiisin asettamat reunaehdot toiminnalle. Kielto hankkia kolmatta jenkkiä. Hyvin rajallinen budjetti suomalaisten hankintoihin, esim. maju-tason pelaajiin ei ole varaa. Näissä puitteissa toimiminen yhdistettynä mitalitavoitteisiin ei tietenkään ole mikään helppo lähtökohta.

2) Shaw'n hankinta. Ym. reunaehdot huomioiden Moleniuksen on pitänyt käydä luovaksi ja tämän pohjalta on uskoakseni valittu identiteetti joukkueelle eli jonkinlainen muista poikkeava pelityyli pelitapaedun luomiseksi. Pyrinnöllä se on tälle kaudelle selkeästi ollut kaukoheittopelaaminen, pelaamisen tempo ja jalalla pärjääminen vastustajille. Shaw oli skoutattu sarjan parhaaksi kaukoheittäjäksi ja apaut sitä varmaan onkin. Sanoisin, että valittuun pelitapaan liian houkutteleva vaihtoehto jättää käyttämättä.

Sanoisin, että suurimmaksi osaksi hyökkäyspelaamisessa on onnistuttu ihan hyvin. Eihän sen nopean tarvitse aina johtaa täysin vapaaseen 100% korintekopaikkaan, vaan hyvä lookki kolmen pisteen viivan takaa aikaisessa vaiheessa hyökkäystä voi olla myös hyvä valinta. Motion Offense on myös toiminut paremmin kauden edetessä ja sieltä on alkanut korintekotilanteita tulemaan hieman monipuolisemmin alkukauteen verrattuna.

Ongelma tietenkin se, että sen myötä ja rosterin muun pienikokoisuuden johdosta pelintekijästä jäi uupelo. Molenius otti tavoitteeksi lähteä tekemään Shaw'sta pelintekijää ja siinähän ottaa aikaa mikäli pelaaja ei koskaan ole pointtina urallaan pelannut. Tähän uhrataan nyt tätä kautta ja saatiin jatkosopimus ensi vuodeksikin. Eli pitkäjänteisyyden kautta yritetään päästä maaliin. Tässä toki pitäisi sitten saada myös se muu rosteri ympärillä Kujala mukaan lukien jatkamaan. Shaw ei varmasti sille tasolle pääse, että saa hommaa vielä ensi vuonnakaan pelittämään mikäli ympärillä ei ole tuttuja pelaajia ja systeemiä.

Toinen vaihtoehto olisi ollut satsata vielä toiseen pienen pään pelaajaan eli oikeaan pointtiin, pitää Shaw off the ball ja toivoa small ballin riittävän eli hyökkäyksellä olisi voitettu. Nyt joukkue sitten työstää tuota motion offensea, jossa pallo liikkuu paljon demokraattisemmin ja tietyllä tapaa se on ihan perusteltu valinta, kun sieltä kuitenkin Järvisen ja Kujalan tasoiset hyökkäyspelaajat löytyy myös riveistä. Eikä tietenkään etukäteen voinut myös tietää sitä, että Keski-Saari vapautuu isoon päätyyn myöhemmässä vaiheessa kautta.

3) Leaupepe + Combs + Staffort / puolustuspään haasteet

Tässä tosiaan lähdettiin hakemaan Leaupepeä isoon päätyyn, mutta hän ei oikeasti ollut mikään pitkä pelaaja. Arviolta 173cm pituutta ja lahjat enemmän siellä pallon leipomisen ja heittämisen puolella. Oli ihan ok+ pelintekijä, mutta ei kuitenkaan sitten aivan sitäkään. Hyökkäyslevypalloissa ja riistoissa toki erittäin kova ja piti yksikätisesti Pyrinnön pelitapaa plussan puolella luomalla merkittävän määrän heittopaikkoja omalla tekemisellään näiden osa-alueiden osalta.

Ongelmat Leaupepen kanssa olivat sitten se, että joukkue oli raakasti liian pienikokoinen pakissa eikä sieltä löytynyt Sedanon lisäksi ketään oikeasti puolustuspäässä kovaa luuta. Timo oli ihan ok, mutta kokonaisuudessa joukkue ei kyennyt puolustuspään haasteisiin vastaamaan oikein millään tasolla. Ja sitähän tämä pelitapa ei oikein kestä, koska pelin kääntäminen on hankalaa mikäli on koko ajan vaikeuksissa omassa päässä, stoppeja ei saada ja levypalloissakin on vaikeaa. Molenius huusi pää vääränä näistä pelaajille peleissä, mutta tyhjästä on paha nyhjästä.

Leaupepe ja Timo lähtivät. Timon tilalle tullut Keski-Saari oli hyvä vaihto, koska hän tuo sitä mitä lääkäri määrää. Combs ja Staffort sen sijaan eivät vertaudu parhaiden vastustajien Top2 jenkkeihin oikein millään tasolla. Staffortille toki pitää vielä mahdollisuus antaa.

Eli selvästi olisi pitänyt joko mennä all-in pelitapaan ja ottaa Top pointti tai sitten huomioida pelitavan puutteet löytäen ison pään pelaaja tuomaan niille osa-alueille vahvistusta. Nyt ollaan jääty tältä osin limboon eli Shaw harjoittelee pointtia eikä isoon päätyyn ole ulkomaalaisista löydetty kahden jenkin systeemille pakollista kovan tason apua. Nythän tässä voisi Kujala ja Keski-Saari (+ Törnblom jos kuntoutuu) kombon johdosta riittää Staffortin kaltainen laiturityyppikin, jos vaan ominaisuudet olisivat huipputasoa.

Hyökkäyspään tekemisen kritisointia en muilta osin osta kuin tämän roolituksen ja varsinkin jenkkiruletin epäonnistumisen takia. Puolustus sitten varmaan kriittistä arviointia Moleniuksen osalta ansaitseekin, koska ym. tekstin mukaisesti siellä ei kovin monipuolisesti ole ongelmia ratkaistu. Jo intensiteettipuolella on ollut jatkuvia ongelmia ja sitähän ei tällainen pelin kääntämiseen perustuva pelityyli kestä lainkaan. Paikkapuolustusta ja muuta kikkapussia voi toki yrittää, mutta toisaalta eipä tuolla miesten puolella se Sopasen paikkapuolustuspelleily mitään tuloksia myöskään tuonut.
 
Viestejä
268
Itse lähtisin Pyrinnön valmentajakysymyksessä ennen kaikkea siitä liikkeelle, että Pyrintö oli kausilla 2020-2022 sarjan ylivoimaisesti huonoin joukkue. Moleniuksen aikana kausilla 2022-2024 molempina vuosina runkosarjassa top 4:ssä.

Odotuksien pitääkin nousta kun pelaajamateriaalin taso paranee, mutta nyt puhutaan silti valmentajasta, joka on mielestäni viimeisen kahden kauden aikana ylisuorittanut kaikista eniten suhteessa ennakko-odotuksiin ja pelaajamateriaaliin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
268
Pyrinnölle ykkösjuttu on selvästikin Saana Kujalan jatko. Sarjan paras suomalaispelaaja. Ilman Kujalaa hassutellaan ensi kaudella BC Nokian selkäpuolella sarjataulukon väärällä puolella. Nokialla on nimittäin halutessaan sitä kuuluisaa liitua millä piirtää...

Kujalan jatkosopimus julkistettu eilen Pyrinnön somessa:

Saana jatkaa Pyrinnössä myös kaudella 2024-2025
‼️
❤️

Eilen solmittu jatkosopimus saa päävalmentaja Petteri Moleniuksen hymyilemään: ”Olen erittäin iloinen, että Saana jatkaa Pyrinnössä myös tulevalla kaudella. Saanan vaikutus joukkueemme pelaamiseen on ollut merkittävä. Haluamme jatkossakin rakentaa joukkueen, joka taistelee realistisesti liigan kärkisijoituksista ja uskon että tämän jatkosopimuksen myötä olemme taas lähempänä tätä tavoitetta.”

Ihme ettei Kujala lähtenyt ulkomaille ensi kaudeksi. Noin monipuolisesti pelaavaa suomalaista isoa pelaajaa ei ole nähty sitten Awak Kuierin. Ilmiselvästi maajoukkuetasoa. Kova sopimus Pyrinnölle.
 
Viestejä
176
Kujalan jatkosopimus julkistettu eilen Pyrinnön somessa:



Ihme ettei Kujala lähtenyt ulkomaille ensi kaudeksi. Noin monipuolisesti pelaavaa suomalaista isoa pelaajaa ei ole nähty sitten Awak Kuierin. Ilmiselvästi maajoukkuetasoa. Kova sopimus Pyrinnölle.
Ei sinne ulkomaille ihan noin vain mennä. Ruotsiin ehkä olisi mahdollisuuksia. Universiaadeissa oli joukkueen heikoin: 45 minuutin kokonaispeliajalla yhteensä 5 pinnaa. Kujala erottuu tietysti edukseen, kun kaikki muut ovat jo joko NCAA:ssa tai ulkomailla, jäljellä yli 180 cm pelaajista parhaassa iässä olevia saa etsiä. Tämän vuoden NSM on surkein vuosikymmeniin.
 
Viestejä
115
Jos joku Anni Jämsä tai Lehtorannan sisarukset pääsevät ulkomaille niin kyllä Kujalakin sinne kuuluu.

Hieno uutinen Pyrinnölle ja nyt siellä offiisella pitää herätä. Ensi kaudeksi suomalaisosasto helvetinmoiseen minteriin ja kolme jenkkiä. Nyt tai ei koskaan!
 
Viestejä
139
Pyrinnöllä kiire saada pidetty avainpelaajat. Keväällä naapuri saattaa olla hyvin aktiivinen. Jos Järvinen jää niin saattaa Pyrinnöllä olla kova joukkue ensi kaudella.
 
Viestejä
19
Mikä on Pekan tilanne?
Pitäisi olla huippuvalmennus, hyvät suomalaiset, neljä! hyvää jenkkiä. Siitä huolimatta häviävät teini-ikäisistä suomalaisista pelaajista koostuvalla EBT:lle.

Nyt viimeistään on selvää että mestari vaihtuu ja hyvä niin.
 
Viestejä
130
Mikä on Pekan tilanne?
Pitäisi olla huippuvalmennus, hyvät suomalaiset, neljä! hyvää jenkkiä. Siitä huolimatta häviävät teini-ikäisistä suomalaisista pelaajista koostuvalla EBT:lle.

Nyt viimeistään on selvää että mestari vaihtuu ja hyvä niin.
Tästä kommentista huomaa loistavasti että et ole sarjaa tällä kaudella seurannut. :D
 
Viestejä
349
Mikä on Pekan tilanne?
Pitäisi olla huippuvalmennus, hyvät suomalaiset, neljä! hyvää jenkkiä. Siitä huolimatta häviävät teini-ikäisistä suomalaisista pelaajista koostuvalla EBT:lle.

Nyt viimeistään on selvää että mestari vaihtuu ja hyvä niin.
Nöördi kirjoittaa vakaumuksen syvällä varmuudella jonka vain suuri tietämättömyys antaa. Ei kotkalaisenakin ymmärrän hyvin, että PeKa:n kohtaamat vastoinkäymiset näkyvät pakosta sen pelaamisessa. Vahvuudesta puuttuu neljä pelaajaa siitä jengistä, jonka varaan joukkue on rakennettu. Tällaista vastoinkäymisten sumaa ei kestä mikään joukkue.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös