Koripallo.com

NBA 2019-2020

Viestejä
1 037
Itse koen, että kyse on enemmänkin kouluttautumisesta ja elin oloista, josta on lähtöisin eli tässä tapauksessa köyhyydestä. Jos on 20 vuotta elänyt kädestä suuhun niin saadessasi ison nipun seteleitä niin voi herkemmin yrittää hetkessä täyttää se 20 vuoden aikana syntynyt kulutuksen tarve.

En kiellä etteikö kulttuurillakin ole ollut vaikutuksensa. En tosiaankaan ole mikään Yhdysvaltojen eri alueiden kulttuureiden asiantuntija, mutta tietyillä alueilla asuvilla on ollut suurempi tarve näyttää varakkuutensa, joka taasen on tarkoittanut sitä, että ostetaan kalliita asioita jotka menettävät arvonsa nopeasti. Esimerkiksi mittatyönä tehty koru menettää suurimman osan arvostaan jo ennen kuin se on ostettu.

Suomessahan jääkiekko on aina ollut enemmän duunari luokan laji (vaikka onkin kallis harrastus), kun taas koripallo oli taasen saanut enemmänkin jalansijan yliopistoissa, joten koripallon pelaajat olivat todennäköisesti paremmin kouluttautuneita kuin jääkiekon pelaajat Suomessa. Viime vuosikymmeninä tämähän on tasoittunut eli siinä missä jääkiekko tulee vain kalliimmaksi niin koripallo on siirtynyt enemmänkin koko kansan lajiksi, jossa kyllä häviää vieläkin roimaasti jalkapallolle.
Olikos tässä sun kommentissa nyt jotain uutta infoa?

Alkuperäinen kommenttini oli ehkä enemmänkin viitattu suomalaiselle sopulihokistelijalle.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 133
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös