Koripallo.com

Nuorten maajoukkueet

Viestejä
3 534
Tässä pelissä eniten pettivät etukäteen tärkeimmät pelaajat Mervola ja Luukkonen. Toisaalta minä en ollenkaan ymmärrä että Luukkosta peluutetaan hyökkäyksessä rullaavana ja postaavana sentterinä. Jos kentällä ei ole yhtään sentteriä, silloin täytyy ainakin hyökkyspäässä tehdä jotain toisin.
Islanti oli kyllä hyvä.
 
Viestejä
1 053
Onhan tämä jo noloa. Islannin asukasmäärä on 376 000 asukasta. Täytyy olla käsittämätön ero valmennuksessa, että saadaan näin iskukykyinen joukkue isompia maita vastaan.
Onhan Islanti pärjännyt fudiksessakin
 
Viestejä
976
Ja mistä se kertoo, että näin pienestä populaatiosta saadaan jatkuvasti iskukykyisiä joukkueita?

Kendo, lentopallo, pesäpallo… lasten liikuntakasvatus, koulun jälkeinen harrastustoiminta, valtava määrä valmentajia, ylipäätään kulttuuri.
 
Viestejä
2 217
Kendo, lentopallo, pesäpallo… lasten liikuntakasvatus, koulun jälkeinen harrastustoiminta, valtava määrä valmentajia, ylipäätään kulttuuri.
Huh, onneksi löytyy tekosyitä joihin vedota, sen sijaan , että puututtaisiin ongelmiin, joita voitaisiin korjata.
 
Viestejä
1 967
Kyllä tässä todellinen ongelma oli hyökkäys ekalla puoliskolla... toinen 2p kori syntyi pari minuuttia ennen puoliaikaa. Samalla kaveri toki heitti kolmosia, mutta tilaa tuli kun puolustus oli aiempaa heikompaa. Islannin pick-n-rollit oli myrkkyä ja takaovi lepatti tuulessa, kaarella puolustettiin kädet alhaalla… Peli parani kun siirryttiin pieneen viisikkoon, mut samalla loppui äijät. Oisko Korkiatupakun nyt sit kuumeessa?
 
Viestejä
976
Huh, onneksi löytyy tekosyitä joihin vedota, sen sijaan , että puututtaisiin ongelmiin, joita voitaisiin korjata.

Islannissa lienee keskitytty huomattavasti harvempiin lajeihin. Siinä mielessä jääkiekon maininta on mielestäni täysin relevanttia. Lentopallon ja pesäpallon heitin vähän kieli poskessa, myönnetään. Islannin nuorten yksilöurheilijoiden määrästä minulla ei ole arvaustakaan. Onkohan suhde joukkuelajeihin sama kuin meillä? Moni pärjäisi varmasti jalkapallossa ja koripallossa, niin kuin meilläkin.

Jälkimmäiseen kohtaan on perusteitakin. Islannissa havahduttiin joitakin vuosia nuorison pahoinvointiin ja asiaa korjattiin mm. järjestämällä kyydit koulun jälkeen treeneihin ja muihin harrastuksiin. Tämä siis aivan järjestelmällisesti. Käsittääkseni Islannissa on urheiluvalmennukseen ja koulutukseen panostettu myös paljon. Näistä syntyy hiljalleen kulttuuri. Ensin toimintamallit, pitkässä juoksussa kulttuuri.

Pienessä maassa ja saarella on varmasti helpompi järjestää monia asioita. Mutta siitä huolimatta nuo asiat ovat onnistuneet siellä hyvin.

Nämä mielipiteenä miksi Islannin pieni kansa menestyy toisinaan hyvin joissakin lajeissa. Suomen tilannetta foorumilla on puitu kymmenien sivujen verran jo aiemmin, en ota siihen nyt kantaa.

Edit:
Islannin nuoriso joi vielä 1990-luvulla eniten Euroopassa, nyt lähes kaikki ovat raittiita – Hurjaan muutokseen ei tarvittu valistusta vaan kotiintuloajat ja tekemistä

3. Mielekästä tekemistä. Nuoret saavat vuosittain noin 420 euron arvosetelin koulun jälkeisiin harrastuksiin, kuten urheiluun. Urheiluseurat ja muut järjestäjät ovat mukana ohjelmassa.

5. Päättäjien sitouttaminen. Mielekkään tekemisen järjestäminen kaikille nuorille ei ole ilmaista. Esimerkiksi Reykjavikin kaupunki käytti viime vuonna noin sata miljoonaa euroa nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 943
WU16 tytöt aloittavat oman "olympiaturnauksensa" huomenna Slovakiassa, WU16 Banská Bystrica'ssa. Ensimmäinen peli maanantaina Belgiaa vastaan.
En löytänyt sivuilta tietoa striimauksesta, muistan ennen koronaa katsoneeni näitä kisoja.

Ois ihan kiva katsoa kisojen Salolaisedustusta koripallossa Elsi Satola ja uinnissa Alisa Soini. Huomasin Suomen joukkuelistauksesta, että myös korisjoukkueen valmennuksessa on salolaisväriä Reetta Hämeenoja.
 
Viestejä
1 943
Aika paljon joutuu pojat antamaan Eestiä vastaan tasoitusta, kun kaksi avausviisikon (Besselink ja Lindberg) kaveria sekä Korkiatupa ovat syrjässä.

Mervola on jostain syystä ollut aika vaisu ja samoin tein heittää puolesta kentästä sukkana säkkiin.
 
Viestejä
1 053
No voi harmi - ei tullut MU20:n nousua A-divariin. Kaipa se on myönnettävä että Viro oli parempi, voittihan se pelin jokaisen kympin
1658732013344.png

Turhan monta pelaajaa oli sivussa mutta turha sillä on arvuutella. Näin meni ja ei kun seuraavaan kertaan. Nyt oli Serbian, Viron ja Islannin nousu A-divariin
Seurataan nyt sitten nuorempien edesottamuksia.
 
Viestejä
1 053
Voi hyvänen aika WU16
1658857791623.png


Miten tuota selittämään: omat erät 12 - 4 - 5 - 1 ja 41 menetystä
Siinä miettimistä valmennukselle miten tuosta eteenpäin.
 
Viestejä
21
MU20 on pelannut kaksi matsia, Sveitsiä vastaan selvä voitto, jossa ei ollut hätäpäivää missään vaiheessa (vaikka ero repesi suuremmaksi vasta lopussa) ja Serbiaa vastaan oli kolmatta neljännestä ja aivan loppua lukuunottamatta tasaväkistä - niissä korismahdin nuorisoketju (ja valmennus) oli(vat) selvästi terävämpi(ä).

Itselleni uusi tuttavuus, Kalle Koivunen on tähän asti pelannut hyvät kisat ja noussut isommille minuuteille kuin harjoitusmatseissa. Serbiaa vastaan 22p. ei näyttänyt tuurilta, vaan kolmonen irtoaa sasumaisen nopeasti ja tarkasti. Pallonkäsittelykin näyttää hyvältä, puolustuksessa ei mitenkään loista (se sasuilusta). Kristeri vaikuttaa kans lupaavammalta kuin osasin odottaa, hyvä pelikäsitys ja nopea hoksaus. Bajrami vaikuttaa fiksulta isolta, joka varmasti kehittyy kun saa kovempia pelejä (ja ukkoja vastaan). Luukkonen on odotetun hyvä, sanoisin että näkyy Korisliiga-kokemus. Serbiaa vastaan ehkä aristeli heittoaan. Samaten Mervola on ihan valmis isompiin peleihin, vaikka vähän pieni onkin.

Isoin pettymys näistä ”miehistä” - tai ehkä jopa odotettu pettymys - on Besselink. Hänen kunniakseen on sanottava, että siinä missä muutama muu ujostelee heittää ja ajaa kun tilaa vähänkin ois, Vesseli ei aikaile. Jollain lailla hän kuitenkin jättää vetämättä loppuun asti - erityisesti puolustuksessa - eikä pää pysy ihan jokaisessa tilanteessa mukana. Odotamme yhä että oppimiskäyrä tavoittaisi potentiaalin ja odotukset…
Hyvät kaksi ensimmäistä peliä Koivuselta, etenkin Serbia-ottelu. Hänellä lähtee heitto nopeasti ja heittää todennäköisesti eniten koko joukkueessa, uppoaa tai ei. Serbia-ottelun jälkeen heitto ei uponnut pelintilanneheitot 21% (12/58), joista kolmoset 19% (8/41).
 
Viestejä
3 534
U18 pojille helppo voitto Itävallasta. Ainakin minä tykkäsin ryhmän pelaamisesta. Tasapainosta, jouheaa pelaamista molemmissa päissä kenttää. Lisäksi melkoisen hyvän tuntuisia pelaajiakin. Little tietenkin hyvä mutta moni muukin näyttää niin hyvältä että jonkinlainen NCAA-ura saattaa olla edessä melko monella.
Myös se ilahduttaa että JBA on noussut melko hyväksi tavaksi kehittää pelaajia.
Ruotsi ja Belgia pelaa parhaillaan, nuo joukkueet kun kaataa niin nousu olisi aika lähellä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös