Koripallo.com

Oklahoma City Thunder - viimeinen askel on vaikein askel 2.0

Viestejä
2 815
Tässä nimenomaisessa pelissä ei ollut mitään vaikeuksia luoda hyviä paikkoja hitaissa hyökkäyksissa. Pulma oli vaan ettei niistä paikoista mennyt sisään, ei läheltä ei kaukaa. Viitasin siihen että näillä prosenteilla ei pitkälle pötkitä.

No siihen hyvään hyökkäyspelaamiseen vähän ikään kuin kuuluu niiden heittojen sisään laittaminen. :) Tuossa juuri sitä OKC:n hitaan hyökkäyksen ongelmaa osittain näkyy. SGA:n loistokkuudesta johtuen OKC luo paljon hyviä heittopaikkoja, mutta silti se on sarjassa keskinkertainen kolkki-% -joukkue. Vastaavasti taas OKC johtaa sarjaa riistoissa ja points-off-turnovereissa eli helppoja pisteitä tulee.. Playoffeissa sitten scoutin parantuessa ja pelitemmon hidastuessa nämä kaikki tulevat todennäköisesti vähenemään (vapaat kolkit, riistot, point-off-turnovers).

Ihan historian perusteella runkosarjan kärkeen sijoittuvat joukkueet todennäköisimmin voittavat mestaruuksia. Harvemmin puolivaloilla läpsyttelevät pystyvät rytmin muutokseen sitten kun tosipelit alkavat.

No edellinen kommenttini perustui lähinnä "alkukauden läpsyttelyyn". Mutta yhtenä koko kauden läpsyttelyjoukkueena voidaan mainita Boston, jolla on nyt recordi 32-15.. Väitän että he pystyisivät pelaamaan koko kauden 15-20 tappiolla läpi näin halutessaan. Mutta he varmasti näkevät, että siihen ei ole tarvetta väkisin pyrkiä.

Tottakai OKC on pelannut hyvin ja on suosikki menemään pitkälle playoffeissa, mutta eri joukkueiden heikkouksia kannattaa myös tunnustaa selkeästi eikä ummistaa niiltä silmiä.

Tässä ihan reilu otos mestareista ja sijoitukset runkosarjassa. Nuo puheet runkosarjan läpsyttelijöistä ja nba mestareista ei korreloi laisinkaan.

Kuten jo edellä kirjoitin, niin kommenttini kohdistui pääosin "alkukauden läpsyttelyyn".. Mutta noista viimeisen kymmenen vuoden mestareista muutamat olivat niin hyviä, että runkosarjan läpsyttelylläkin sijoitus on/oli top-3:ssa. Tällaisistä esimerkkinä vuoden 2018 Golden State (2. sija lännen konferenssissa).
 
Viestejä
189
Tässä ihan reilu otos mestareista ja sijoitukset runkosarjassa. Nuo puheet runkosarjan läpsyttelijöistä ja nba mestareista ei korreloi laisinkaan.
2024 – Denver Nuggets: 1. sija Lännen konferenssissa. (OKC:n kanssa sama voitto%)
2023 – Denver Nuggets: 1. sija Lännen konferenssissa.
2022 – Golden State Warriors: 3. sija Lännen konferenssissa.
2021 – Milwaukee Bucks: 3. sija Itäisen konferenssin runkosarjassa.
2020 – Los Angeles Lakers: 1. sija Lännen konferenssissa (koronakauden kupla).
2019 – Toronto Raptors: 2. sija Itäisen konferenssin runkosarjassa.
2018 – Golden State Warriors: 2. sija Lännen konferenssissa.
2017 – Golden State Warriors: 1. sija Lännen konferenssissa.
2016 – Cleveland Cavaliers: 2. sija Itäisen konferenssin runkosarjassa.
2015 – Golden State Warriors: 1. sija Lännen konferenssissa.

Liekö trendi vai kohinaa, mutta sen lisäksi, että katsoo, kuka voitti, niin voi katsoa, että miten hyvin runkosarjassa menestyneet pärjäävät yleisemmin. Tietty tämä pitäisi tehdä kaikilla joukkueilla, mutta katsoin ihan huvikseni molempien konferenssien top 2 noilta vuosilta.
2015-2016: Spurs ulos kakkoskierroksella, mutta muuten idän ja lännen top 2 olivat vähintään konffafinaalissa.
2016-2017: Kaikki olivat vähintään konffafinaalissa.
2017-2018: Raptors ulos 2. kierroksella, mutta muuten vähintään konffafinaalissa. Toinen finalisti tuli sijalta 4.
2018-2019: Nuggets ulos 2. kierroksella, mutta muuten vähintään konffafinaalissa.
2019-2020: Koronakausi. 3/4 ulos 2. kierroksella. Heat finaalissa sijalta 5.
2020-2021: 3/4 ulos 2. kierroksella ja mestari ei oli "vasta" runkosarjan 3.
2021-2022: 2/4 ulos 2. kierroksella ja mestari oli "vasta" runkosarjan 3.
2022-2023: 2/4 ulos 1. kierroksella. Heat finaalissa sijalta 7.
2023-2024: 3/4 ulos 2. kierroksella. Dallas tuli finaaliin sijalta 5.

Eli tällä pienehköllä otannalla ennen koronaa runkosarjan 1. ja 2. kohtasivat tyypillisesti konffafinaalissa ja maksimissaan yksi neljästä tippui sitä ennen pois, jonka lisäksi mestari tuli aina tästä porukasta. Riippuen laskeeko koronakautta vai ei, mutta siitä alkaen runkosarjan top 4:stä vähintään 2 on tippunut ennen konffafinaalia ulos, mestari on tullut kahteen kertaan "vasta" sijalta 3 ja sen lisäksi toinen finalisti on tullut kahdesti sijalta 5. ja kerran sijalta 7. Tätä ennen listatulla välillä finalisti tuli kerran sijalta 4, mutta muuten ihan kärjestä.

Eli kyllä toi vähän siltä näyttää, että joko on tullut poikkeuksellisen paljon loukkaantumisia, kärkijoukkueet on säästelleet runkosarjassa tai sitten sarja on vain niin paljon tasaisempaa, että tulee enemmän yllätyksiä.
 
Viestejä
1 992
Pientähän tämä on siirtouutisen jylinässä mutta raportoidaan Thunder teki Kingsistä aivan hakkelusta. JDub oli poissa mutta osin ehkä siksi peli soljui hienosti ja nyt niistä hyvistä paikoista ladottiin palloa pussiin, Wiggins varmaan käynyt täällä lukemassa kirjoituksia ja ehdotustani kaupata hänet kunnon skoraajaan koska teki piste-ennätyksensä 41 (edellinen jotain 26 tms) ja eron ratkettua SGA oli 4. erän ratkenneiden pelien totuttuun tyyliin penkillä. Penkki kannusti hänen johdollaan hurjasti joukkuetta auttamaan Wigginsin 40 pinnan rajan rikkomista, jota vastapuoli yritti kaikein konstein estää. Kingsin penkki teki joskus 3. erän puolivälissä ekat pisteensä. Siinäpä nuo tärkeimmät pelistä.

Tiistaina aamuyöstä on mielenkiintoista kun Bucks on vieraana. Chetistä tulee yhä enemmän videoita joissa ihan liikkuu tuntumatreeneissä ihan hyvin ja rivakasti. Aikaistan ennustettani paluusta päivään 27.2, justiinsa sopivaan Nets-peliin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Uutisia Oklahoma Citystä:

Tänään huippupelissä Bucksin avauksesta en tiennyt oikeastaan ketään. Giannis "meollaanhävittytäämatsi" Antetokoumpo oli jäänyt b2b:n toisesta osasta kotiin koska oli jotain vaivaa ehkä väsymystä, Dame ja Brook Lopez katselivat penkiltä; mitäs turhia huhkimaan. Portisilla oli henk koht menoa. Ehdoton huippukohta oli SGAn nilkanmurtoajo sekä Flaglerin hienon sarjan jatkuminen. Tämä 8-0 3p suoritus ei kuitenkaan mennyt kuitenkaan Cavs pelin tasolle koska nyt aikaa tähän kului 12 min, silloin tuhot tehtiin 7 minuutissa. Joka tapauksessa vahvaa suorittamista ja saldot nyt kolmeen viime esiintymiseen komeat 17-0 kolmoset. Tähän ei eläin pysty.
-----

Presti treidasi 2029 2. kierroksen vuoron 2030 2. kierroksen vuoroon. Rohkea veto ja täydentää hienosti näiden muiden viimeaikaisten NBAn megakauppojen jatkumoa. Ehkä hieman pienemmin askelin mutta määrätietoisesti.

 
Viestejä
2 815
Tänään huippupelissä Bucksin avauksesta en tiennyt oikeastaan ketään. Giannis "meollaanhävittytäämatsi" Antetokoumpo oli jäänyt b2b:n toisesta osasta kotiin koska oli jotain vaivaa ehkä väsymystä, Dame ja Brook Lopez katselivat penkiltä; mitäs turhia huhkimaan. Portisilla oli henk koht menoa.

Mutta haluan muistuttaa, että "forumin asiantuntijat" kertoivat meille viime viikolla ettei nba:ssa ole missään nimessä mitään runkosarjan läpsyttelyä. :D Pois sellaiset ajatukset heti!
 
Viestejä
1 992
SGAlla menossa huikea kausi. Laitellaan tähän muutamat minuutit kaunista liikettä ja sen "analyyysiä". Onhan tämä aika kuumottavaa suitsutusta mutta ei ihan turhaan. Myönnän vakavat man crush-oireeni.

 
Viestejä
1 992
Tässä on vissiin kyse kuitenkin vaan sopparin siirtämisestä niin että Pelsut pääsee verorajat alle muutamalla liikkeellä. Tässä tuli kai vielä 2. kierroksen varausvuoro. Saattaa olla että Theisista luovutaan (waive, mikä tämä on suomeksi) tai jotain? Tai sitten penkin päähän, Theis ei vaan enää ole oikein entisessä vireessä. Oliko jotain loukkaantumista alla vaiko vaan vanhuus iskee, en ole seurannut.
 
Viestejä
1 992
Suns tuli erittäin hyvällä pöhinällä tähän (ilman KDtä) ja lisäksi tuntui osuvan kaikkialta ja etenkin viivan takaa. Beal ja Booker olivat vauhdissa, pakissa ei saatu oikein mitään ryhtiä noihin kahteen eikä O'Nealiin joka napsutteli kolmoset 4/4. Thunder roikkui väkisin tuntumassa pahimmillaan kymmenkunta pistettä takana, mutta SGA piti OKCn väkisin iskuetäisyydellä, tauolla 2p. Sieltä tultiinkin sitten tappajan kiilto silmissä ja OKC survoi Sunsin lattian rakoon, 3. erä 43-16. Homma lähti musertavan pakin kautta, jonka ansiosta riistoja (koko peli 15) ja kellon täyttymisiä. Tuli nopeita ja hitaita koreja liukuhihnalta, Suns sai 1. pelitilannekorin noin 6 peliminuutin kohdalla. Valtakunnallisen tv:n kirkkaat valotkaan eivät nyt joukkuetta häikäisseet.

Shaivonte Aician Gilgeous-Alexander on hirmuvedossa. Ensimmäinen puolisko 28 ja koko peli 50. Kun ottaa huomioon eron mikä kahdella kandidaatilla on puolustuspäässä, ehdottomasti MVP-vauhdissa. Ilman SGAta saattaisi playin-viiva häämöttää, niin merkittävä juuri tällä hetkellä on kun pelataan ilman Chetiä. Toki hyvä joukkue, mutta jos mättää 30p peliin kuin peliin luotettavasti, sitä selkänojaa on vaikea korvata. Toki paljon mahdollistuu juuri noilla vastustajan menetyksillä joka koko joukkueen ansiota, mutta niissä tilanteissa missä kori pitää nyhjätä tyhjästä Shai on mies paikallaan.

JWill kivitti 6 peräkkäistä kolmosta pahasti eturautaan kuin Lauri huonona päivänään ja kun mikitetty SGA rohkaisi sanomalla "heitä vaan, heitä vaan, montako oot heittänyt?" JWill vastasi "6 " ja lisäsi jotain tyyliin että "seuraavaksi heitän levyyn" . Hyvä meininki ja huumori. Joukkueen varsinainen tahattoman huumorin mies Flagler rikkoi hyvän sarjan laittamalla kolmosen sisään.

Tämä on mielestäni parasta lepuutusta että pelataan 3 erää siten että 4. voidaan avausta pitää penkillä. Näinhän on moni ainakin kotipeleistä mennyt. SGAn pistetilasto per 32min ovat vielä paremmat vs muut kuin pelikohtaiset ja minuutteja vähemmän muilla useimmilla joukkueidensa ykköspelaajilla. Kenelläkään ei laajalla rotaatiolla kuormitus ole minuutteina turhan kovaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Tämä oli sellainen yllätys että täytyy postata. Eipä ole mitään tällaista vihjettä näkynyt.



OKC on myös täyttänyt Phil Jacksonin 40/20-säännön. Eli ollakseen todellinen mestariehdokas (contender) pitää voittaa 40 ennen kuin häviää 20. OKC läpäisi tämän aika reilusti. (Vaikka ei tämä tietysti enää päde näinä lepuutuksen kultaisina aikoina). Mutta ennen vanhaan hyvä sääntö kun kaikki oli vielä kunnollista. Cavs on jo siellä ja Celtics ja Memphis saattavat päästä myös. Knicks teoriassa kuten myös Rockets mutta käytännössä tuskin näin käy Jos tähän uskotaan joku näistä voittaa. Tämä sääntö on pettänyt vain 3 kertaa 45 vuoden aikana.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Aivan mahtavat peliliikkeet Prestiltä TDLn tuntumassa :

- 2029->2030 2. kierroksen vuoron swap
- Chet takaisin kehiin
- Theis + 2. kierroksen vuoro sisään ja Theis ulos,
- Ajay Mitchellille vakiosopimus (todella ansaittu)
- Branden Carlson 2-suuntaiselle.

Enempää ei voi GM:lta pyytää. Nyt toivotaan että siirtojen olennaisin eli joukkueen kemian pitäminen hyvänä riittää ja kantaa pitkälle.
 
Viestejä
1 992
Tässä tiukka rupeama 3 peli 4 päivässä tuloksena 3 voittoa, ei voi moittia.

Torontopelissä ei ihmeempää, melko maltillisella efortilla tämä kääntyi ja SGAkin pystyi istumaan penkillä 3. erän jälkeen. Chet toki teki ihan hyvän paluun ja varsinkin pakkipäässä vahvistaa heti, 4 blokkia ja hyvä pelote. Matkaa täyteen pelikuntoon on kuitenkin vielä runsaasti mutta yllätyin kyllä että näinkin valmis heti. Hyvää kuntoutusduunia medialta piilossa.

Sitten tosi kyseessä kun Memphisissä b2b-pelien jälkimmäinen, OKCta vastaava voittoputki takana ja olivatko voittaneet 10 peliä 11sta tähän tullessa. Grizzlies oli täydessä vahvuudessa, OKClta lepäili Chet tämä peräkkäisen pelin ja lisäksi pakin kannalta tärkeät Dort ja Cason loukkaantuneina. Dortin korvasi avauksessa Caruso joka hoiti tonttinsa eli pimensi Morantin ainakin alkupuolella suht täysin.Muuten oli joukkueen yhtä kauden parasta tekemistä tuonne ihan 3. erän loppuun asti jolloin tuli naapurin pistepurske erien yli jolloin Grizzlies sulatti 27 pisteen johdon jonnekin 10 korville muutamissa minuuteissa. SGA oli virhevaikeuksien takia penkillä mutta muu joukkue pystyi setvimään tilanteen itsekseen. Ratkaiseva oli iHartin loistojakso, jossa repi ja raastoi fyysisesti molemmissa päissä sekä skoraili ja antoi namusyöttöjä siihen päälle, kokonaisuudessaankin pelin tärkein pelaaja (12p-14r-4a-2b). Grizzlies yritti JJJn ja täysin mykistyneen Edeyn toimesta ruuhkauttaa paintin, ja niinpä OKC nakkeli kolmosia ja erityisesti Wiggins (8/13 3p) oli avainasemassa johdon eron repimisessä alkupuolella. Wiggins on nostanut tasoaan selvästi ja kadun puheitani miehen kauppaamisesta.Edelleen pystytään joukkueena palloa liikuttamalla luomaan paljon hyviä paikkoja hitaissa hyökkäyksissa ja nyt niistä on alettu säännöllisemmin osua, kolmoset 43%. Odottamaton dominointi ribareissa 55-40 ja varsinkin hyökkäyspäässä erinomainen esitys (21).

Grizzlies ei näytä kovin hyvältä ja Iisalon pisteautomaatti näkyy yskivän, kun oikeasti annetaan kovaa painetta pakissa. Ei lupaa kovin hyvää poffeja ajatellen. Jacksonin annettiin pelata rumaa ja kyynärpäiden heilua korkealla. Tee Morant (Jan isukki) heitettiin kentänvieruspaikoilta ulos 4. erässä kun tuomareille tuli sen verran paljon kom munikoitavaa, arvatenkin kielteisessä hengessä. Hölmöilyalttius on näköjään periytyvä ominaisuus. Kovin paljon syytä ei olisi ollut vinkua jos vaparit voittaa 39-21. Ei tuomarit ainakaan Grizzliesiä sortaneet, katsoi nyt millä silmällä vaan.

Perjantaina aamulla mielenkiintoinen tasonmittauspeli TWolvesia vastaan vieraissa , sitä ennen Pelsu ja Heat kotona jotka pitäisi olla voitettavissa/voittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Pelsu alkaa olla melkoisen höyryävä keko nyt kun Murray loppukauden ja Ingram lopullisesti poissa. Vastustajan OKC scouttaus on ollut viimeikoina että paintti umpeen, ettei sinne ajella. Tämä ei tietenkään toimi edes vähää alusta jos vastustajalla heitto lähtee ja uppoaa. OKC otti 55 kolmosta joista 27 sisään, joka on seuran ennätys. Vielä kun Zion pysyi kurisssa niin murskavoittohan se siitä syntyi ja tämä oli selvä asia jo varhain, eli normi avauksen lepuutusta 4. erä. Zion ei muuten kummoiselle näytä....

Mutta sitten.... peli Heatia vastaan ei ollut mitään vuoristorataa vaan pitkä matka pimeään laaksoon (pahimmillaan perässä 21) ja sieltä lähes uskomaton mutta päättäväinen nousu selvään voittoon. Heat näytti 3. erää erinomaisen hyvältä, kurinalaiselta ja hyvin valmennetulta joukkueelta ja vei aika suvereenisti. Pelasi paljon pitkiä settejä joihin Thunder ei oikein löytänyt vastausta ja juhli paintilla Adebayon ja Waren johdolla. Kolmonenkin upposi. Heatin hidas ja kärsivällinen pelityyli on melkoinen kontrasti pääosin näkyvään hulinapalloon. OKC puolestaan oli hukannut jyvänsä täysin edelliseen peliin, ja kolmosetkin 25%, fg 40%. 1. puoliskolla ja kolkkeja kuitenkin nakkailtiin kohtuumäärä. No tasapainon vuoksi ei siis mennyt läheltäkään. Huomasi myös että huono sihti vei myös itsevarmuutta. Viime vuoden poffeista tuttu heittoharhautus-muutama askel sisään-syöttö -karuselli nosti päätään kun ei heittoa ei uskallettu ottaa silloin kuin olisi pitänyt vaan pallo tarjottiin "parempaan paikkaan". Varmaan puoliajalla tuli ohje että heitot otetaan kun paikka, upposi tai ei. Ja lopultahan se yleensä uppoaa.

Tullos 4 erä, OKC n. 10 pistettä perässä ja nappasi siihen 24-0 runin ja Heat teki 1. pisteensä noin puolivälissä erää. Avain jälleen tukahduttava pakki ja heittojen putoaminen. Mutta sen verran oli kriittinen tilanne että SGAkin pelasi 38 minuuttia. Dort hyydytti Herron melko totaalisti ja 4. erä oli kyllä Thunderia pakissa tyypillisimmillään. Heat väsähti pahasti ja menetyksiä alkoi tulla (6/14 koko peli). Joe sai kyllä Jovicin toimesta hyvän opin siitä että heittoharhautuksen jälkeen ei kannata ottaa sivuaskelta siihen suuntaan johon haastoon ryntäävä pelaaja on suunnitellut heittäjän ohittavansa. SGA puheli ilmeisesti jotain tyyliin että se on yleisön, pelaajien ja tuomarien ajan tuhlaamista ja aliarviointia jos kentälle tullaan läpsyttelemään ja siksi näissä tilanteissa on. kuulemma pakko terästäytyä. Sekin positiivista ettei selkäranka ainakaan toistaiseksi ole näissätakamatkoissa katkennut vaan on kammettu mukaan peliin, ainakin jollain lailla.

Kentällä nähtiin lyhyesti myös joku ruotsalainen pelle? Peliaikaa ei runsaasti saanut mutta ihan itsevarmat otteet enkä yhtään ihmettelisi jos hänestä Spon opeissa ja Heatin kulttuurissa kehittyy ihan ok NBA-pelaaja. Tässähän on kuitenkin vain kohtuumittainen (196) kaveri joten kyllä täältä Pohjolasta on mahdollisuus NBAhan päästä vaikkei oliskaan pituutta sitä 210+.

Huomenna Minnesotaan ja jokohan alkaa olla se kuuluisa tilastotappion aika?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Sieltä se tappio tuli ja kovasti vajaa TWolves (pois Gobert, Conley, Randle, DDV) vei tätä peliä lähes koko ajan. Tulivat kovalla asenteella ja antoivat Thunderille sen omaa lääkettä eli kovaa painetta ja selvästi tässä oltiin ihmeissään kun aikalisälle mentiin parin hallinnan jälkeen. Homma ei juuri parantunut ja isäntien johto alkoi venyä pikku hiljaa. Puoliajalta näytti että normaali toinen puolisko tulossa kun tultiin jo tasoihin mutta siitä jälleen kääntyi viimeistään SGAn toisen lepotauon aikana lopullisesti vastustajalle. Lisäksi kolmonenkin upposi huonosti koko peli, mutta siitäkään ei voi syyttää kun naapurilla kulki yhtä huonosti. Suurin ero tuli ribareissa. Kaiken kaikkiaan niin tasapaksu esitys Thunderilta ettei oikein pysty sanomaan muuta kuin että SGA pysyi melko aisoissa ja keskimäärin upposi huonommin kaikilta kuin normaalisti. Cason ja (jälleen!) Caruson poissaolo tuntuu pakin intensiteetissä ja Chet hakee vielä paikkaansa kuvioissa. 5 peliä 7 päivässä alkaa painaa näköjään. Mutta ei muuta kuin AS tauolle ja sitten seuraavaan.

TWolvesilla on hyviä nuoria tulossa ja erinomaisella asenteella käyttivät näytön paikkaansa. Antman oli erityisen motivoitunut ja mm. laittoi Chetin komeaan posteriin. Kyllä tuolla porukalla pitäisi pärjätä paremmin kuin nykysijoitus. Toinen TNTn selostajista sanoi että parasta TWolvesia tällä kaudella ja aika hyvältä tuo näytti. Reid oli kova eikä hänelle mahdettu oikein mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Alettiinko tässä Jazz-pelissä minuuttien puolesta viritellä poff-rotaatiota? Chet kuntoutuu pikkuhiljaa ja sanoi haastattelussa "I'm getting my swag back" ja tosiaankin alkaa näyttää enemmän Chetiltä ennen loukkaantumistaan. Jazz yritti sumputtaa paintin paikkapuolustuksella, mutta OKC syötteli tämän helposti puhki ja vei puolivauhdilla tätä oikeastaan miten tahtoi kun kolmosetkin upposi. Tuokin pakkiefortti oli liikaa heikolle Jazzille. Lauria kävi oikeastaan jo sääliksi.

Sitten tulossa tosikoitokset TWolvesia vastaan b2b ensin vieraissa ja seuraavana iltana kotona (välillä mietityttää että kuka näitä ohjelmia laatii ja mitä miettii). Viimeksi vastus tuli raivolla peliin ja nyt on syytä olla vastauksia paremmin mietittynä jos esim SGA tuplataan ylhäältä jatkuvasti.
-----
SGAsta tuli oma agenttinsa. Mitäpä sitä ulkopuolisia pitämään mukana prosenteilla kun kuvio (supermax) on selvä. Lakimiehiähän voi kuitenkni detaljien osalta käyttää. Embiid on ilmeisesti tehnyt saman liikeen aiemmin.
 
Viestejä
1 992
Kyllä nyt selkeästi mennään suppeammalla rotaatiolla, esim JWillille ei näytä juuri minuutteja tulevan. TWolves jälleen kotonaan varamiehinen (pois Gobert, Randle ja DDV) ja OKC repäisi komean luokkaa 20 pinnan kaulan helposti joka sitten suli pois lähes yhtä nopeasti toisessa erässä kun heitto ei enää niin uponnut ja tuli yllättäviä menetyksiä, SGAllekin epätyypillisesti 4 ekaan puoliskoon. Sitten toisella puoliskolla mentiin aika tasatahtia kunnes SGAn ollessa penkillä homma alkoi taas luisua sen verran ettei tätä kovin kauan voitu lepuuttaa. Ja heti kun tuli kentälle rauhoitti homman ja käänsi lähes väkisin pelin OKC:lle. Toki muu joukkue säesti suht hyvin mutta SGAn penkilläoloaikana monesti pusketaan mielikuvituksettomasti väkisin. Ajay Mitchelliä tulee ikävä pallollisena takurina ja Topic on tietty tuossa roolissa ensi kaudella. Lopussa homman klousasi small ball-viisikko JDub-Dort-SGA-Caruso-Caso, joka puolusti hyvin johtoaseman loppuun asti. Caruso on kyllä todella tärkeä pelaaja OKC:lle pakissa ja nyt piti hyvin joukkueen pelissä kiinni heittämällä normiefortin lisäksi 4. erän 4sta kolmosesta 3 sisään. Paljon tekemistä jää tilastojen ulkopuolelle, mutta plusmiinus kertoo omaa kieltään ja myös EPMssa joukkueen paras pakissa. Itse asiassa liigan paras, mutta ottelumäärä ei nimityksiin riitä.

Olen nähnyt TWolvesia näiden kolmen pelin ulkopuolelta ehkä 3 kokonaista muuta enkä ole ollenkaan varma että Randlen ja Gobertin saaminen mukaan parantaisi peliä. Nuorista Clark oli hirmuvedossa, mutta löi päänsä lattiaan eikä enää pelannut. Hän sai ainoana SGAta edes jotenkin kuriin ja viimeisteli ujostelematta. Sen verran hyvin nämä pelaa kuitenkin että noussevat suoraan poffipaikkaan. Naz Reidin heitto on todella hätäisen näköinen viskaisu mutta on viime aikoina uponnut. Hän on OKClle saman tyyppistä kryptoniittia kuin PJ Washington Dallasissa. En välttämättä toivo kumpaakaan joukkuetta 1. kierroksella vastaan vaikka kaikki toki pitää voittaa jos menestyä haluaa.

Ensi yönä sama uusiksi, nyt kotona.
 
Viestejä
1 992
Uusia eikä niin toivottavia piirteitä. Hillitön sulaminen Q4:ssa kun mikään ei uponnut ja homma hyytyi muutenkin OKClta täysin epävarmaksi läpsyttelyksi eikä OTkaan tuonut muutosta asiaan. Tuonne 4. erän puoliväliin asti homma oli ihan hallussa. Joku lääke täytyy löytyä tilateisiin jossa SGA tupaltaan aina heti keskiviivan jälkeen. Oikein ei b2b:kaan voi syyttää kun molemmilla sama matka ja aikataulu. Ei oikein pysty parempaakaan analyysiä tästä vääntämään. TWolves halusi enemmän ja kuroi johdon umpeen Antin ollessa penkillä. Juniorit juoksenteli Thunderin pakin läpi miten lystäsivät. Ehkä tämä herättelee.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Nyt on aika raskasta katsottavaa kun tätä Chet-IHart kahden pitkän komboa ajetaan sisään. Ei ihan toimi vielä. Lisäksi kun vastustajat ovat keksineet miten OKCn hyökkäystä parhaiten häiritään, eli SGAn hard hedge/tuplaus, niin soppa alkaa olla valmis. Toivon mukaan copycat-homma toimii edelleen NBAssa ja nyt jokainen vastustaja alkaa käyttää tätä. Tämä siksi että saadaan hyvää harjoitusta ajoissa tuon puolustuksen purkuun ennen poffeja jossa se varmasti tulee vastaan. Tässä kaipaillaan nyt Ajayta toiseksi pallolliseksi takuriksi. Huolestuttavaa on että IHart-Chet-kombon työnjako pakissakin on vielä työn alla ja sieltä juoksennellaan välillä läpi aika huolettoman tuntuisesti. Mutta jos ekalla puoliskolla naapuri mättää 76 pinnaa oli kuinka huikea kolmospäivä tahansa (50%/30yritystä) niin hieman on syytä otetta tiukentaa. Kuuntelin Ian Eaglen selostusta (heittäen paras, asiallisin, hauskin ja objektiivisin NBA-selostaja) ja tämä totesi Netsin pelanneen kauden parasta peliään. Ehkä kärkijoukkueet innoittavat yrittämään. Ei tuo paskempi jengi ole, lainkaan, hyvällä tuurilla play-inissä.
 
Viestejä
1 992
Toki SGA on suosikkipelaajani mutta siltikin hieman närpii tämä kovasti tarjottu "foul merchant"-tarina. Chris Finch, tuo valituksellaan saman moodin pelaajiinsa tartuttava valmentajankuvatus, käytti pressissä aikaa asiasta nyyhkyttämiseen. Jos on pelaaja joka ajaa korille eniten liigassa, jolla on erinomaiset pallonkäsittelytaidot ja samalla yksi parhaimmista viimeistelijöistä läheltä ja midareista, niin on aika selvää että tuloksena on aika usein joko kori vai virhe. Niin on muidenkin hyvien vastaavanlaatuisten pelaajien osalla. Antia rikotaan suhteessa enemmän korille ajoissa.

Tässä tuon Finchin kritisoiman pelin purku SGAhan kohdistuvien virheiden osalta ja vähän muutakin virheasiaa. Jep, OKC rikkoo paljon ihan pelityylin kautta mutta saihan näistä TWolves heittää 18 vaparia enemmän näissä kahdessa pelissä. Lakers näkyy saaneen 46 vaparia näitä vastaa viime yönä joten ota ja imaise siitä Fintsukka.

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 992
Olipas jotenkin mukava peli. De'Aaronin eka kotiesiintyminen kun Spurs palasi pitkästä rodeoevakosta ja kotijoukkue osui varsinkin 1. erässä (71%) mutta koko 1. puoliskon kolmoset 61.5%. Vaikutti siltä että olivat lainanneet nimim. Chaser23n esittelemän magneettipallon ja -raudat LeBronilta koska paikatkaan eivät suurimmalta osalta olleet mitenkään vapaita mutta kuin taiottuna heitot imeytyivät säkkiin. OKCkin heitti hyvin mutta Spurs jonkin oman ennätyksensä (eniten kolmosia puoliskossa tms?). Valmentaja D:tä haastateltiin jossain erätauolla ja sanoi "että ei täs mitään ollaan ihan hyvin mukana ja odotellaan että prosentit tasautuu normaaleiksi". Näin ne tasautuivatkin koska toisella puoliskolla Spurs ei saanut yhtään kolmosta sisään ennen kuin garbageajalla lopussa penkin pohja upotti kaksi.

Tunnettakin oli pinnassa kun Kendrich sai Champagnielta kyynärpäätä naamaan (no aika tahaton) ja siitä alkoi painivääntö, jossa molemmat lensivät ulos ja Dortkin sai tekun. Oliko saanut yhden sitten aikaisemmin kun hänkin lähti suihkuun vaikka homma oli vain pientä vääntöä Sochanin kanssa lähinnä. Muutenkin tuossa oli mukana torikokoontujia ja touhuunosallistujia ihan riittävästi. Harvinaista kähinää OKCn peleissä. Tässä kohti tuntui että kääntyykö Spursille mutta JDub nousi penkkimiesten kanssa lentoon ja viimeisteli muutaman ajon jollain ufo-hookeilla levyn kautta tms ja yksi ratkaiseva teko oli Diengin puhdas blokki (haaston jälkeen tuomittu sitten oikein) aika hankalasta ja varman korin asemasta. Sen jälkeen OKC meni menojaan. SGA istuskeli pitkään penkillä kun kerrran kentällä olevilla sujui. Jos JDub pelaisi jatkuvasti edes 80% tämän päivän( piste-ennätys ja teki lähes kaikkea) tasostaan niin voisin jopa veikata OKCtä lännen loppuottelijaksi finaaliin jo tänä vuonna.

Spurs alkaa olla nyt kyllä aika hyvä joukkue. Wembyhän tästä oli pois (kuten Chetkin) mutta nämä nuoret miehet CP3:n ja Foxin tukemana saattavat olla jo ensi vuonna kova joukkue (jos CP3 nyt pysyy enää tuolla). Stephon Castle tuli mainittua toisessa topikissa ja ihmettelen kyllä jos noilla otteilla ei ole Roty. Keldon Johnson, Sochan, Vassell ja Champagnie kaikki vaikuttavat pelimiehiltä. Tuossa alkaa olla hyvä runko kasassa.

Huomenna Rockets kotona enkä usko kummankaan lähtevän läpsyttelylinjalle ja onhan tuolla aina sympaattinen ja mukava Dillon Brooks hämmentämässä jos muuten olisi pitkäveteistä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös