Koripallo.com

Oklahoma City Thunder - viimeinen askel on vaikein askel 2.0

Viestejä
1 524
Aika kaivaa tämä topikki esiin, koska OKCsta saattaa hyvinkin kehittyä dynastia lähivuosina. Meno on jo nyt hyvää: lännessä ollaan jo kärkikolmikossa aika tukevasti.

Uudeksi aloitukseksi runkoa:

Shai-Gilgeous Alexander (25 v) - MVP kandidaatti ja monipuolinen takuri, jolla aika tuntuu riittävän aina järkeviin ratkaisuihin.

Chet Holmgren (21 v) 216cm pitkä monitaitoinen etukentän rookie, joka pelaa jo nyt hyvin molempiiin suuntiin

Jalen WIlliams (22 v) -"JDub" 22 draftissa 12. vuorolla OKC osui tähän monipuoliseen joka avaa ja osoittautunut tehokkaaksi molemmissa päissä.

Luguentz Dort (24 v) - laituri-SG, tiukka hahmo pakissa

Josh Giddey (21 v)- 203cm pitkä hyvän näkemyksen pelintekijä, jonka kausi on ollut vähintäänkin sekava huonojen pelien ja siviilihölmöilyjen takia. Aika hyvää nousujohteisuutta viime aikoina.

Jaylin Williams (21 v) "JWill" monipuolinen ja kehityskelpoinen PF/C ja varsinainen joukkueen velikulta, pienehköt minuutit vielä.

Cason Wallace (20 v) lupaava pelinrakentajarookie, joka parhaat vahvuudet vielä pakissa. Peliaika SGAn ja Giddeyn varjossa.

Joukkueesta löytyy vielä kolmaskin Williams, sekä Aaron Wiggins ja Isaiah Joe jotka molemmat heittävät kolmoset niin hyvällä prosentilla etei vastutaja heitä voi jättää vartioimatta. Joukkoon liittyi myös Gordon Haywood, jonka kontribuutio nykyisellään jää nähtäväksi.

Jos katsoo ikärakennetta niin kyllähän tässä on oivat palikat pärjätä pitkään, edellyttäen ettei SGAlle satu mitään vakavaa. Prestillä on vielä jemmassa yksi liigan kovimpia assetpinoja niin mikäs tässä on odotella menestystä. Käpykyliin (ammattikielellä "pienen markkinan joukkueisiin") toivoo aina menestystä

Keskustelen täällä vaikka itseni kanssa jos muita ei löydy vankkureihin, mutta onhan tämä mukava jengi noin pelillisesti seurata. Toivotaan että ainakin 1. poffkierroksen OKC klaaraa.

Screenshot 2024-03-14 at 16.29.03.png
 

Liitteet

  • Screenshot 2024-03-14 at 16.28.06.png
    Screenshot 2024-03-14 at 16.28.06.png
    824,6 KB · kertaa luettu: 3

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 711
Aika kaivaa tämä topikki esiin, koska OKCsta saattaa hyvinkin kehittyä dynastia lähivuosina.
Kun edelliset viestit vanhassa OKC-ketjussa olivat yhdeksän (!) vuoden takaa, ajattelimme että on ehkä parempi aloittaa puhtaalta pohjalta ja pilkoimme tämän omaksi ketjukseen. Lukijallekin selkeämpää, kun välissä ei ole yhdeksän vuoden yhtäkkistä hyppyä.
 
Viestejä
1 524
Kun edelliset viestit vanhassa OKC-ketjussa olivat yhdeksän (!) vuoden takaa, ajattelimme että on ehkä parempi aloittaa puhtaalta pohjalta ja pilkoimme tämän omaksi ketjukseen. Lukijallekin selkeämpää, kun välissä ei ole yhdeksän vuoden yhtäkkistä hyppyä.
Ok vähän noin ajattelinkin, mutta kun en tiedä ylläpidon ajatuksia turhista uusista ketjuista jne niin. Tämä on nyt selvä Kyselen tässä samalla että olisiko tarpeen perustaa Playoffeihin oma peliseuranta-ketjunsa (kaikkiin poff-peleihin liittyvät kommentit ja raportit sinne) , vai pidetäänkö NBA-topikin alla?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 711
Sanoisimme että ollaan varsin kaukana sellaisesta tilanteesta, että uusia ketjuja olisi liikaa :)
 
  • Tykkää
Reaktiot: L.S
Viestejä
1 524
Pakko keksiä itselle jotain muuta pääasiallista seurattavaa kuin Jazzin kusinen peli sitä seuraava jatkuva itku, valitus (syyllistyn toki itsekin) ja vääntö sen+Laurin topikeissa. Kuitenkin sportissa itselle on joukkueen tekeminen tärkeintä ja siihen menoon nähden OKC on kuin raikas tuulahdus. Olen katsonut 1. marraskuu -17 lähtien kaikki Laurin joukkueiden pelit mutta täytynee luopua. Ainakaan en jaksa tuota miettiä yhtään.
---
Niinpä hyvä aloittaa yo sanotun vastaisesti SGAsta jonka kilpeen tuli ilkeä kupru viime pelissä syyllistyttään varman häviön ollessa tulossa törkeään statpaddingiin lyödäkseen Durantin yhden kauden 30+ pisteen ennätyksen. Ei näin. Onhan noita nähty mutta luulin SGAn olevan tällaisen yläpuolella.

 
Viestejä
1 524
Hieman nihkeä voitto Mavsista ilman Lukaa. Ehkä se heikoin lenkki löytyy poffia ajatellen Giddeystä. Hän on nimittäin todella epävarma 3p heittäjä takuriksi ja yleisestikin. Mavs antoi tämän kivittää vapaasti ja osoitti lopuksi todellista disrespectiä sillä että lähin kulmaheiton häiritsijä löytyi paintilta katsomassa heittoa. No onneksi tuo meni sisään, mutta tiukassa loppuvaiheessa Giddey sai istua penkillä, JDub siirtyi toiseksi pallon ylöstuojaksi ja pelintekijäksi ja Cason Wallace laitettiin pitämään Kyrietä. Kyllähän Giddeyllä uskomattoman hyvä kyky löytää vapaa pelaaja on mutta tuo heitto ja löysyys pakissa vaivaavat. Olihan tuossa kyllä lopussa katsojan herkkuhetki ja lepoa sielulle kun palloon koskivat ehkä 3 sekunnin sisällä kaikki viisi pelaajaa joista viimeinen eli Dort laittoi kulmasta vapaan kolmosen pussiin.

Mavs pelasi nyt Kyrien johdolla nopeaa ja nautittavaa joukkuepeliä, jossa maesto pussitti vakuuttavasti itsekin kaikilta etäisyyksiltä. Yksi Bullsin talenttituhlaus on Gafford joka pelasi hyvin jo Wizardsissa mutta on nyt todellakin hyvä sentteri molemmissa päissä.
 
Viestejä
164
Niinpä hyvä aloittaa yo sanotun vastaisesti SGAsta jonka kilpeen tuli ilkeä kupru viime pelissä syyllistyttään varman häviön ollessa tulossa törkeään statpaddingiin lyödäkseen Durantin yhden kauden 30+ pisteen ennätyksen. Ei näin. Onhan noita nähty mutta luulin SGAn olevan tällaisen yläpuolella.
Tämä kyseinen klippi kiteyttää koko NBA:n luonteen niin hyvin :D
 
Viestejä
2 453
Aika kaivaa tämä topikki esiin, koska OKCsta saattaa hyvinkin kehittyä dynastia lähivuosina. Meno on jo nyt hyvää: lännessä ollaan jo kärkikolmikossa aika tukevasti.

Jos katsoo ikärakennetta niin kyllähän tässä on oivat palikat pärjätä pitkään, edellyttäen ettei SGAlle satu mitään vakavaa.
Jos nyt ensin sen yhden pudotuspelisarjan voittaisivat ennen kuin dynastiasta aletaan puhua... :)

SGA on kyllä, jo nyt, olettaen että pitää niissä pleijareissa tasonsa, niin kova kundi, että siitä se ei jää kiinni. Pudotuspeleissä vaan harvoin pärjää leveällä rotaatiolla ja sillä, että on paljon pelaajia, jotka tekevät 5-15 pinnaa per. Chet on vielä rookie, erinomainen sellainen, mutta ei kukaan ole tosissaan yrittänyt pelisuunnitella pois varmaan kertaakaan.

Hämmentävää kuinka näkymättömän surkea Hayward on ollut, joten sieltä 4ppg mieheltä ei varmaan mitään käänteentekevää kannata odottaa.

Mutta Chet voi olla muutaman vuoden päästä kova pelimies. Williams voi olla yksi liigan kärkipään puolustajista ja myös hyökkäyksessä hyvähkö kolmosoptio. Niihin on kuitenkin vielä vuosia aikaa, että noin. Ja vähän luulen, että Presti ei niitä pickejä haudo vain ottaakseen kolme rookieta joka kesä lisää a'la Ainge, vaan liipasinta vedellään pian kun paikkoja eteen tulee. Varmaan suuntaa määrittää paljon sekin, miten tämän vuoden pudotuspelit lopulta menevät.

Jos tulisi lähdöt ekalla rundilla jollekin tuolta Suns/Mavs/Kings osalta vaikkapa, ajatteleeko Presti & co., että ollaan vielä kaukana ja ei hätäillä. Vai ajattelevatko, että ollaan kaukana yhä ja nyt pitää hommata kovia vahvistuksia.
 
Viestejä
1 524
Nyt on ollut hieman nihkeä muutamakin peli heikompien vastustajien kanssa. Samalla kaavalla vastus pysyy pelissä mukana kunnes sitten 4. erässä venytetään hajurako. Yleensä SGA ottaa ohjat käsiin.

Nyt Jazzia vastaan oli 1. puoliaika todella kovaa kivitiystä ja Jazz puolestaan osui kolmosia mukavasti. 2. puoliajalla OKC nosti tempoa ja intesiteettiä pakissa varsinkin 4. erässä, ja siihen homma ratkesi plus Holgrenin erinomaiseen esitykseen. Korin alla sai kyytiä yksi jos toinen mutta Hendricks kastettiin kestaalleen huimalla posterilla. Tuossa on se ero pitkien miesten kesken: Holmgren on korin alla vähintään yhtä hyvä luutija kuin Kessler ja hyökkäyksessä sitten jotain aivan muuta. Cason Wallace saa koko ajan enemmän roolia vähän Dunn-tyylisen pakkitekemisen ansiosta. Vahvistuu käsitys että Giddey on tässä se heikko lenkki, vaikkei Jazz ihan lopun päälle toteuttanutkaan tuota "antaa heittää vaan vapaasti"-taktiikkaa. SGAn peliä se vaikeuttaa kun Giddeystä voidaan aina lähteä auttamaan. Ihan ei tuo "Giddeyvision" pelintekijänä riitä kompensoimaan muita puuteita.

Onnistuin katsomaan pelin että Jazzista olisi jäänyt juuri mitään mieleen. Ehkä nyt oli enemmän pallon liikuttelua mutta Sextonin (tällä kertaa suht tehokkkaat) syöksyt tuttua kauraa, ja Keyonten täysi avuttomuus yrittäessään pitää SGAta, jolla aika heikko päivä. Muttei tämä juuri nyt kovin hyvältä näytä poffia ajatellen jos vajaita ja huonoja Memphisiä ja Jazzia vastaan tekee näin tiukkaa.
 
Viestejä
1 524
Näyttikin jo pari peliä että nuhaisen puoleista, mutta heikot vastustajat antoivat voitot. Torontossa oli Raptorsilla joukkue josta ei tunne juuri ketään ja siltikään otti aikaa ratketa (tietona Jazzin seuraajille, etteivät Olynyk ja Agbaji ainakaan tuon perusteella neulaa liikuta Torontossa)

Bucksia vastaan hyvin roikuttu mukana mutta se on selvää että jos ei heitto oikein uppoa, ei kaukaa eikä läheltäkään niin ei tuossa voi pärjätä. SGAn ohipäivää ei OKC näy kestävän, ja heiton huonouteen vaikutti myös että Bucks puolusti todella eri malliin kuin viime aikojen vastukset. Harvoin nähnyt SGAta noin turhautunein ilmein. Holmgreniä koulutettiin oikein isän kädestä, Portis näytteli "too small"-merkkiä, 1/10 Chetin omat heitot. Giddey 4/6 kolmoset! Pakkohan se on vaan heittää ettei muodostu painolastiksi.

Pitääkö katsoa varavankkurit lännessä valmiiksi? Bucks vaikuttaa valmiilta taistoon. Idän finaali Celtics-Bucks olisi aika kuumottava.
 
Viestejä
2 453
Oli tosiaan aika nöyryyttävä ilta. Isät vielä näyttivät pojille paikkansa. Hullunkiilto-Bobbyn Chet-signaalien lisäksi Middletonilla oli 9/10/10 kasassa, ei antanut Docin ottaa itseään vaihtoon aikalisällä, teki suoraan aikalisältä sen yhden korin ja otti virheen. Leikittelyn puolelle siis meni vahvasti.

Eikä Bucks tehnyt mitään kovin ihmeellistä tuossa pelissä. Noh, yksi peli tämäkin vain on, mutta kyllähän se OKC:n kohdalla on koko ajan ollut sellainen tuntuma, että noinkohan tämä vielä ihan riittää tosipaikassa. Ehkä ainakin selviää, että missä ne vielä petrattavat ongelmakohdat ovat.
 
Viestejä
42
En myöskään jaksa uskoa, että tällä kaudella OKC menisi pitkälle. Heitän, että toisella kierroksella tulee noutaja. Käy miten tahansa, yksi mielenkiintoisimpia joukkueita pari kolmen vuoden sisällä.
Pakko leikitellä ajatuksella Lauri&OKC... OKC:n palkkakattohan näyttää varsin mukavalle Laurin näkökulmasta. Miten vaan saadaan ensi kausi lusittua tai vielä parempaa, miten saataisiin Lauri jo ensi kaudeksi OKC:hen?
 
Viestejä
1 524
Erinomainen kasvojen pesu ja voitto vieraissa Pelsuista. Nyt oli hyvää koko joukkueen tekemistä molemmissa päissä tuttuun tyyliin. Erityismaininnan ansaitsee epäilemäni Giddey, joka osoitti mitä itseluottamus merkitsee heittämisessä. Komeat 5/8 kolmoset, niin eipä enää jätetä vapaaksi kaarelle samaan malliin kuin muutama peli sitten. Daigneault on hyvä koutsi siitä että rotaatiot vaihtelee vastustajan mukaan ja siltikin pelataan syvällä rotaatiolla (ihmettelen jos ei vuoden koutsi). SGAkin palailee mukavasti tasolleen molemmissa päissä, vaikka heitto ei vielä oikein kuljekaan. On kyllä yksi NBAn monipuolisimmista pelaajista ja peliäly aivan huippua. Tuntui jo että Pelsu voittaa väkisin. tultuaan pitkältä takamatkalta rinnalle ja lopussa ohikin, mutta yllättävän kypsästi nuori jengi tämän kuittasi. JDubista tulee kyllä mahtava peluri joka luo hyvin myös omat paikkansa. Laurille olisi tarjolla lähinnä Dortin paikka jos avaukseen mielisi. No nelospaikka ei ole vieras. Ja ehkä pituutta hieman kaivataankin etukenttään. Chet sentterinä on aika keponen Valančiūnasin tyyppistä sentteriä vastaan, en sano että pärjäisi Laurikaan, JWill saikin alukupuolella pelata kunnes Jonakselle varmaan sattui jotain. Ei Pelsu mikään heittopussi ole poffeissakaan Alvarado on hupaisa pieni ärhäkkä piharakki.

Haastattelut pelien jälkeen ovat hauskoja kun useampi ukko saapuu aina "häiritsemään". Hyvä joukkuehenki näkyy koko ajan penkin reaktioista.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 524
SGAlla joku puujalan tyyppinen vamma reidessä ja siksi pois nyt kaksi peliä. Houstonia vastaan tuli niukka jatkoaikatappio ja varsinkin alku oli surullista kun 1. pelitilannekori tuli n. 6 peliminuutin kohdalla. Tämä olisi tietty pitänyt voittaa koska voittoputki antaa hieman liian hyvän kuvan Rocketsin tasosta. En katsonut kokonaan kun tulos paljastui tuossa Laurin pelatessa. Yllättävän tiukoilla näkyi Rockets kyllä olleen Jazzin kanssa.

Tänään Sunsia vietiin täysin vaikka Big3 pelasi. Booker varsinkin varsinkin nollattiin aika näkymättömäksi. OKC:lla erittäin tasaista ja varmaa suorittamista ja kolmosetkin upposivat yli 50%. Edelleen pelataan laajalla rotaatiolla, ainoastaan Muscala ja Biyombo eivät pääse pentälle kuin lopussa homman ratkettua. Suosittelen terapiaksi Jazz-pelien seuraajille, kun pallo liikkuu eikä ketään jätetä pelin ulkopuolelle. 33 syöttöä, joista Giddeylle 9, 10 menetystä OKC:lla. Giddey on parantanut peliään huimasti viime viikkojen aikana sopivasti poffeja ajatellen. Pyörittää peliä mallikkaast,i on ajouhka eikä enää kolmosiakaan voi jättää vapaasti heittämään, ja näkee kentän uskomattoman hyvin. Cason Wallacea täytyy taas mainostaa, kuinka kypsää ja hötkyilemätöntä peliä pelaa molemmissa päissä esim vs Keyonte. Penkiltä tulee ja tänään kellotti enimmät minuutit (31) ja joukkueen paras plusmiinus.

Viiden pelin tiukka vieraskiertue ja sitten loput kotona. Eiköhän tuo 2-3. sija noilla tule lännessä. Joukkueen kemiat näkyy kyllä olevan mitä parhaassa kuosissa.
 
Viestejä
1 524
Mahtava ja viihdyttävä peli Knicksiä vastaan. Knicksiltä puuttuivat Robinson ja Randle. Hitokseen tiukka ja lopussa tuntui että Knicks tämän vie. Muuten todella vaisu SGA sitten naulasi kulmasta lyhyen 4 sekuntia enää kellossa olleen pelin saatuaan pallon sisäänheitosta. Reisi selvästi vaivaa. JDub oli aivan hirmuisessa vedossa ja jälkeenpäin näkyi joitain "nuoriKawhi"-vertauksia. Giddeystä on maaliskussa kuoriutunut todella hyvä pelaaja, nyt triplatupla, mukavat 12 syöttöä. Pakissakin ihan hyvä.

Philly vastaan olivatkin sitten joukkueen kaksi parasta SGA (reisvamma) JDub (nilkka) siviileissä ja Phillyllä puolestaan Embiid kentällä. Todella syvällä rosterilla mentiin, kun Muscala ja Waters III:kin saivat minuutteja. Kovinkaan suurta hätää tässä ei ollut ja välillä johtoakin reippaasti. Jotenkin lopussa oli sitten sellaista sähellystä mm turhia menetyksiä kuljetuksissa, että Philly otti itselleen voiton. Vähän köpöttelyltä tuo Embiidin peli vaikutti mutta kovasti voittoa Phillyyn haluttiin koska pelasi 29 minuuttia pitkän tauon jälkeen. Välillä kyllä näkyi että oli aivan puhki. JWill onnistui jonkin verran miestä hidastamaan joten missään täydessä tikissä ei ole. Saa nähdä miten ehtii saada itsensä vireeseen playinnia ajatellen. Sieltä voitoilla poffeissa vastaan tulisi Bucks tai Celtics. Vaikea nähdä menestystä. Varmaan yksi ennätys nähtiin kun toisessa Phillyn hyökkäyksessä pelattu alta minuutin Embiid törmäili korin alla, sai hyökkääjän virheen, Nurse haastoi (ja hävisi) tämän tuomion.
 
Viestejä
1 524
Raskas vieraskiertue takana ja vieläpä niin että 4 viimeistä peliä joukkueen 2 parasta (SGA, JDub) lepäili vammojaan. Celticsiä vastaan toki kukaan tuskin odottikaan että näillä vajauksilla OKC mitenkään pärjäisi. Rumista loppulukemista huolimatta ihan hyvää peliä 3 erää, sitten Celtics meni menojaan OKCn pelin seotessa.

Pacersia vastaan myös hyvä peli mutta lopussa vaan ei riittänyt tekeminen Pacersille. Pacers pelaa kyllä myös "hyvää" ja nautittavaa koripalloa. Hornets tietty heikompi, mutta suurin piirtein parhaalla käytettävissä olevalla kokoonpanolla (Miller, Bridges, WIlliams) pelasi ihan voitosta kun sarjatilanne sen hyvin suo. Tässä sitten OKC johti miltei koko ajan mutta näytti jo toistolta että lopussa vastustaja vie. Ei vienyt, viisaasti pelattu ja voitto kotiin. Tosin taitaa olla niin että 3. seed lännessä riittää hyvin OKC:lle.

Huomioita: vaikka kaksi tähteä ovat poissa, OKC pelikonsepti, pallon liikutus ja laajan rotaation käyttö toimii. Kaikki ovat tähän sitoutuneita ja parempaa paikkaa etsitään epäitsekkäästi. Ehkäpä vielä enemmän pallo liikkuu kuin SGAn ja JDubin ollessa pelissä. Giddey on nykyisellään aivan maaginen pelintekijä. Taas napsui trip-tupla, 13 syöttöä. Antaa välillä hasardipasseja joista tulee menetyksiä, toisaalta näistä hasardeista syntyy paljon enemmän täysin vapaita heittopaikkoja. Nyt ajaa rohkeasti korille ja käyttää pituutta hyväkseen.

Vaihtomiehet Haywardia lukuunottamatta täyttävät paikkansa ja näyttää ettei OKCn peli muutu juuri lainkaan oli kentällä ketä oli, merkki konseptiin sitoutumisesta. Nyt on Wigginskin saanut kunnon minuutteja, Isiah Joe kelpaa lopetukseenkin naulaamaan kolmosia. Hayward on tyhjä arpa, hänen aikanaan vastustaja repii eroa ja ihmettelen jos ei OKC tiukenna rotaatiotaan Haywardin verran kun poffit alkaa.

Siis eipä tässä mitään, nyt viimeiset pelit kotona, min 3 seed käytännössä taskussa ja sitten aletaan katsoa kuinka kypsä nuori joukkue on. Kyllä sopisi meidän Lauri tuohon konseptiin ja tarjoiluihin paremmin kuin hyvin.
 
Viestejä
1 524
SGA ja JDub palasivat ensimmäiseen kotipelioppupätkän taostoon. Jälkimmäinen hieman ruosteessa mutta SGA nakutti vakuuttavasti 40p, vaikka viimeistely vielä osin hakusessa. Muutaman taikurimuuvin esitteli taas. Mutta helppo voitto tämä ei ollut koska OKCn heitto oli hukassa alussa ja Kingsillä puolestaan Ellis ja Fox olivat kolmosissa lähes erehtymättömiä. Pahimmillaan joskus 2. erän lopuilla Kings johti 20p. 3. erän alusta lähti heti ruletti pyörimään ja pikkuhiljaa siitä sitten tasoihin ja lopussa ohi. Chetille täytyy nostaa hattua pakissa. Hyvin piti Saboniksen ruodussa (8p) ottaen huomioon paino-/voimaeron. Alkoi olla ihan poff-intensiteetin peli kun Kingsillä kuitenkin on vielä panosta suoraan poff-paikkaan. OKC:llä varmistunut vähintään kolmostila lännessä ja tuossa on vielä Nuggetsin ja Minnesotan peli joka taosittanee hommaa.

Idässä ollaan vielä Heatin vankkureissa, vaikka ne tuskin kovin kauas matkaavat. Vaikea uskoa että idässä olisi Celticsille kunnon vastusta ja he puolestaan ainoa joka pärjännee lännen kärjelle, finaalissa.

Mukavaa kun on ihan ikioma ketju. En edes tiedä miksi kirjoittelen, varmaan "sisäinen pakko" :).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös