Koripallo.com

Omnia Basketball Academy & Justice Graham

Viestejä
496
Googletit tuon ihan netistä ja valitsit lainaukseksi ensimmäisen virkkeen, mitä koulun omilla sivuilla sanotaan
Kiitos keskustelusta, mutta eiköhän tämä ole osaltani tässä jos tämä on tällaista.
Onhan se kieltämättä varsin 1900-lukulainen ajatus että valtio voisi käyttää verovarojaan myös kansalaistensa hyvinvoinnin edistämiseen. Miksei kaikkia veroeuroja voisi käyttää turvallisuuskoneistoon, joka partioisi kadulla Saska Saarikosken värikartta kädessä, kuten vanhoina hyvinä aikoina tehtiin?
 
Viestejä
69
Sinä varmaan pistät faktat pöytään tästä, että noin ei ole tapahtunut? Jos noiden järjestöjen rahoitukset kiinnostaa niin kannattaa tutustua siihen mihin Veikkauksen ja eri ministeriöiden rahoja käytetään. Ne on kaikki julkisia tietoja. Minä en ala sinulle niitä erittelemään eurolleen, kun ne löytyvät netistä noin kahden minuutin etsimisellä. Taitosi varmasti riittävät siihen, jos olet kerta osannut tehdä profiilin koripallofoorumille.

Suoraan sanoen mä en tiedä mikä on kickback tässä yhteydessä ja todennäköisesti varmaan pärjään jatkossakin ilman sitä tietoa. Mutta HBA lienee edelleen olympiakomitean ja valtion pääsääntöisesti rahoittama toiminta? Olemmeko siitä samaa mieltä? HBA:n rahoitus kuitenkin mielestäni aika läpinäkyvä ja plussat on isommat kuin miinukset. Näistä kaikista (rahoitus) on dokumentit haluaville tarjolla, joten se ei ole ongelma.

Omnialta samaa ei löydy, ja siksi tässä varmaan kyseenalaistetaan, ja hieman haastetaan konsensusta, joka näyttäisi olevan se, että kun maahanmuuttajista on kyse niin käytettyjen eurojen perään ei saisi kysellä.
HBAn merkittävin rahoittaja on Helsingin kaupunki. HBAssa samoin kuin OBAssa ajatus oli varmistaa toisen asteen opintojen loppuunvieminen ja samalla tuoda huippu-urheilijaksi aikoville olosuhteet ja mahdollisuus tehdä kahta asiaa samanaikaisesti. On muistettava, että HBAssa puhutaan sekä naisistanettä miehistä. Huippuvalmennusta tarjotaan molemmille sukupuolille. Tämä OBAssa valmennukselta jäi tekemättä. Molemmissa sekä HBAssa että OBassa ymmärtääkseni opiskelu jaksotettiin tavoitteellista valmennusta tukevaksi. Tavoitteena kai oli huolehtia myös siitä, että päättötodistuksen avulla on mahdollisuus tehdä valintoja työelämän, jatko-opiskelun tai ammattikoripalloilijan uran toteuttamiseksi. HBAssa se on edelleen mahdollista. Toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittamisen osalta tähän on tainnut tulla nyt ilmeisiä haasteita.
Toivon, että Driven vetäjät ymmärtävät sen, että nyt he ovat vastuussa 60 nuoren tulevaisuudesta, ei vain kuuden tai kahdeksan. Se on iso vastuu! Kaikille ei löydy sijaa jenkkiyliopistoissa saati junnusarjojen jälkeen kotimaisista liigajoukkueista. Mitä sen jälkeen?
 
Viestejä
1 053
Se raha, mikä valtion ja kuntien kassasta ohjautuu tällaiseen maahanmuutonuorten urheiluun on minun mielestäni hyvin kohdistettu.
Älä siirrä maalia.
Eihän tuosta ole kyse vaan siitä kun on väitetty ettei Drive saisi mitään julkista rahoitusta.
 
Viestejä
28
Se raha, mikä valtion ja kuntien kassasta ohjautuu tällaiseen maahanmuutonuorten urheiluun on minun mielestäni hyvin kohdistettu.
Myös muutaman pelaajan lennättäminen pitkin maailmaa on hyvin kohdistettua? Jos näin, niin toivottavasti syvistä taskuista jää myös jotain tuolle porukalle, jotka notkuvat parhaillaan tossa assalla.
 
Viestejä
69
Täällä tuotu esiin omnian/oban saamaa rahoitusta, mutta miten se liittyy Driveen? Tietääkseni Drive ry ei ole ole omnian ohjelma vaan itsenäinen seura?
Tuo on Driven rahoituslähde kausimaksujen ja sponsorien lisäksi.
 
Viestejä
1 053
Täällä tuotu esiin omnian/oban saamaa rahoitusta, mutta miten se liittyy Driveen? Tietääkseni Drive ry ei ole ole omnian ohjelma vaan itsenäinen seura?
Ihan vaan tätä keskustelua sivuten

Drive Academy ei ole ainut joukkue joka tuolla Belgiassa nyt reissaa ja veikkaan että heilläkään ei ole veronmaksajia rahoittamassa vaan ihan omilla rahoillaan reissaavat.

19 v SM peleissä ei ole edes kuuluttajaa peleissä, joka kertoo paljon tilanteesta, että rahaa muualta, kuin julkiselta puolelta on vaikea saada

Oba aikana sai vielä Urhealta jotain rahoitusta, mutta tietääkseni Drivella ei
ole sieltä tukea.

Pelaajat (Driven) tekevät hanttihommia, vanhemmat pistävät loput.
Seura ei kustanna. Veronmaksajat eivät missään muodossa.

Graham/Omnia tekee työtään ihan markkinatalouden lainalaisuuksien mukaan, olenko oikeassa? Tulot ja menot, ja niiden mukaan katsotaan mihin panostuksiin ja turnauksiin on varaa ja kenelle on varaa maksaa palkkaa ja minkä verran? Yhteiskunta (eli veronmaksajat) eivät siis ole ainakaan merkittävä rahoittaja tässä kuviossa, vaan rahat tulevat pääsääntöisesti liiketoiminnasta?

Mutta se on ongelma, kun joku kritisoi/kyselee rahoituksen perään niin se keskustelu koitetaan heti foorumin ylläpidon toimesta vaientaa.

Omnialta samaa ei löydy, ja siksi tässä varmaan kyseenalaistetaan, ja hieman haastetaan konsensusta, joka näyttäisi olevan se, että kun maahanmuuttajista on kyse niin k
äytettyjen eurojen perään ei saisi kysellä.
 
Viestejä
74
Miten nämä somalijärjestöt ja miten valtio käyttää verovaroja edes liittyvät koripalloon, kun tämä foorumi ilmeisesti koripallokeskusteluun luotu, ei taloustiede ja valtion politiikka, ei naistenhuone fb ryhmä tai edes traumatisoituneet entiset seuravaikuttajat ryhmä? Kysymys liittyen ihan siihen itseensä eli korikseen, minkä tasoisena näette Belgiassa käynnissä olevan turnauksen ja kuinka korkealle arvostatte Driven 4-0 saldoa ja voittoa Alba Berlinistä?
Myös itse toivoisin että keskustelu ei liikaa lipsuisi yhteiskunnallisten asioiden ja politiikan puolelle vaikka se tässä keskustelussa koripalloa sivuaakin. Jos joku pystyy faktaperäisesti avaamaan Driven toiminnan rahoituspohjaa, niin se olisi mielenkiintoista, mutta omiin yhteiskunnallisiin mielipiteisiin sekoittunut mutu-arvailu ei ole kovin hedelmällistä.

Vaikea arvioida tuota Belgian turnauksen tasoa, mutta eilisen välieräpelin streamia katseltuani pelin taso oli U19-sarjaan varsin laadukasta. Drivella mukana osa SM-sarjajoukkueesta joiden lisäksi -04 syntyneitä viime vuoden omnialaisia vahvistuksina, ainakin Federiko, Vassilakis ja Guma. Amzil ja Madzou näyttäisivät menevän eteenpäin Grahamin alaisuudessa. Tunnistiko kukaan streamista Driven numeroa #20? Jäi ainakin itselle mysteeriksi.
 
Viestejä
1 967
Olet asian ytimessä. "aika moni ry saa julkista tukea". Juuri nämä pitäisi kammata läpi erityisen tarkasti, jatkaa tukea niille jotka oikeasti tekevät merkittävää työtä ja muuta tulosta, ja lopettaa tuki esimerkiksi sellaisilta ry:ltä, jotka vain työllistävät henkilöitä hallituksessaan, ja siitä huolimatta niiltä ei saa mitään taloudellisia lukemia. Koska näitä riittää tässä maassa. Viime vuosien ehkä pahin/paras esimerkki oli Rantalan Rikun Kaarnaveneprojekti. Satoja tuhansia, ellei lopulta miljooniakin mennyt siihen, ja lopputulos oli se että saatiin paskoja kaarnaveneitä. Näitä kusetuksia lienee urheilussakin mukana, ja siksi olisi syytä saada kyseiset toimijat pois, jotta oikeasti hyvää tarkoittavat toimijat pääsisivät tilalle.
Tätä kampaamista tekee verottaja. Yhdenkään ry:n toiminnan tarkoituksena ei voi olla pääasiallisesti vain työllistää henkilöitä hallituksessaan, sellainen on yritystoimintaa. Sen sijaan harrastus- tai kilpatoiminnan pyörittäminen voi olla ry:n heiniä, ja siitä saa myös maksaa palkkaa, kunhan ei tuota voittoa tai maksele niitä palkkoja kohtuuttomasti - se olisi sitten sitä yritystoimintaa ja sitä koskee eri säännöt. Jos ry ei noudata omia sääntöjään (joiden tulee olla viranomaisen hyväksymät), verottaja aloittaa rangaistusmaksuilla, ja jatkossa ry-statuksen voi myös menettää.

Olettaisin, että tässä keskustelussa mukana olevien yhteisöjen toiminta kohdistuu kuitenkin pääasiassa mukana oleviin nuoriin, eikä toiminnan pääasiallinen tarkoitus ole heitä hyväksikäyttämällä saavuttaa henkilökohtaista taloudellista etua. Mikäli joku näin kuitenkin epäilee, kuten nyt näyttää asianlaita olevan, niin siitä vaan rikosilmoitusta tekemään. Epäilenpä kuitenkin ettei poliisi paljon korvaansa lotkauta, jos argumentit ovat sitä luokkaa kuin tässä keskustelussa on esitetty.
 
Viestejä
1 967
Että mitä, saa julkista rahoitusta mutta ei ole verorahaa? Mistäpä se julkinen avustusraha on peräisin?
Veronmaksajilta. Mutta ei se ”valtio” sitä toimintaa pyöritä vaan yhdistys, ja yhdistyksiä koskevat samat säännöt siitä riippumatta minkä nimisiä, värisiä, kokoisia tai sukupuolisia ihmisiä niiden toimintaan osallistuu.
 
Viestejä
384
Jokaikinen seura jolla säännöllistä toimintaa saa Suomessa verorahoista tukea toimintaansa pää-asiassa salivuokriin ja tässä ei ole ollut siintä kyse vaan muutamat vihjaavat että tämän normaalin tuen lisäksi Graham saisi huomattavaa lisärahoitusta verovaroista joilla tehdään turnaus matkoja ympäri maapalloa ja pelaajilla ei olisi harrastuksesta mitään kuluja ym jargonia...ainakin omasta mielestäni. Toki jokainen saa uskoa ihan mihin vaan vaikka siihen että Rnmky matkustaa ilmaiseksi joulupukin poroilla
 
Viestejä
178
Nimimerkkien henkilöllisyyden arvailu on kiellettyä.
Eikö kukaan ymmärrä et Chaser on ite Justice
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös