Koripallo.com

ONMKY 2019-2020 - Torpalla tuulee

#1


Nimi: Oulun NMKY (Ynni)
Perustamisvuosi: 1948
Kausia SM-sarjassa: 1
Kotiareena: Oulun Urheilutalo (Rantakatu 15, 90120 Oulu)

Pitkä aika on kulunut siitä, kun summeri soi viimeisen kerran Lahdessa keväällä. Viime kaudella edettiin välieriin saakka, ja siellä kaaduttiin taistelun jälkeen Liigaan nousseelle Lahdelle.

Kauden alkuun on kuukausi aikaa, ja liian paljoa emme voi väittää ensi kauden joukkueesta tietävämme. Ymmärrykseni mukaan kulisseissa on kuitenkin uiteltu isoa monnia katiskaan, ja Myllymäki julkaisee toinen toistaan maireampia pommeja seuraavat viikot.

Kolme asiaa lienevät varmoja tässä kohtaa: Eskola jättää valmennuksen ja hänet korvaavat Ynnin junioripuolella kannuksensa hankkinut Jorgo Dakaj apunaan Setumo Bodibe. Pelaajarintamalla uutisia on putoillut pari, Lahdesta saatiin pitkänhuiskea nuorimies Toni Soininen (s. 2000, 198cm) ja eilen julkaistiin viime kaudella yleisöä villinneen Dedrick Basilen sopimus. Basilesta saadaan olla isosti onnellisia, sillä uskoisin että miehellä olisi ollut ottajia kirkkaammilla parketeillakin.

Sopimuksen omaavia pelaajia ei olla taidettu missään vielä julkaista. Jollain mutulla voisi heittää että edelliskaudelta jatkaisivat Hämäläinen, veljekset Taskinen, Hautala, Räkköläinen ja nuori lupaava Eino Montin. 1Barin kusilaarilla kuultujen huhujen perusteella Kauro olisi lyömässä pelivehkeet naulaan, mutta tiedä häntä. Viime kaudella pelanneista kokeneemmista sotaratsuista (Yrjänheikki, Keinonen) ei ole tietoa. Toivomme että Jääprinssin ikijäiset pohkeet saataisiin sulateltua vielä kerran pelikuntoon, koska kyseessä on kuitenkin kulttipelaaja joka pystyy luultavasti edelleen jonkun minuutin pelissä pelaamaan ja antamaan lepoaikaa ykkösmiehille.

Ynnissä kahteenkin otteeseen palloilut Brian Moultrie on ollut australialaisen Norwood Flamesin listoilla. Mikäli sikäläistä sarjajärjestelmää oikein tulkitsin, niin siellä on pelit pelattu ja mestarikin kruunattu, joten palaisiko Moultrie vielä kerran Torpalle? Shon Briggs tehnyt pahvin Uruguayn pääsarjaan. Kiitos Briggsille viime kauden palveluksista ja onnea tulevaan.

Mielenkiintoinen kausi tulossa, kuten aina. Toivomme paria hyvää hankintaa ennen kauden alkua. Kaveri oli Instagramista fitnesstyttöjen bongailun lomassa tehnyt mielenkiintoisen huomion erään Tarmon pelaajan tykkäilleen Ynnin kuvista, mutta saattaahan se olla vaan fani.

En tiedä löytyykö palstalta muita oululaisen koripallon ystäviä, mutta kokeillaan nyt saada jonkinlainen kausikeskustelu aikaan.

Joka tapauksessa, kausi käyntiin 6.10 vieraissa Forssan Koripoikia vastaan. YNNI!
 
#3
Kallio keskittynee opintoihin tällä hetkellä, Oulun kauppakorkeassa oli ainakin viime vuonna vielä. Tällä viikolla ei uusia pelaajauutisia saatu, kolme viikkoa sarja-avaukseen. Nyt pidetään hullua jännityksessä ihan kunnolla. Eiköhän sieltä pari jenkkiä tule vielä.
 
#4
Tänään aamulla heräsin puhelimen kilahdukseen, ja kaverini tiedotti Kalevan kertoneen Ynnin uudesta sopimuspelaajasta. Uuden hankinnan nimi on Devin Harris, ja itselleni toki tuli ensimmäisenä mieleen éttä hyvänen aika, NBA-kaliiberin ukko oikein..

Asiaan syvennyttyäni ja Ynnin Facebookin tiedotettua asiasta, hankinta tarkentui 24-vuotiaaksi Jacksonvillessä yliopistokorista pelanneeksi takamieheksi. Yhden highlight-videon perusteella kyseessä on hyvin liikkuva ja myös heittämään pystyvä kaveri. 193cm/91kg viimeisimmät mitat. Hyvä vahvistus ehdottomasti ja mielenkiintoinen pelaaja.

Highlights
 
Viestejä
129
#5
Tänään aamulla heräsin puhelimen kilahdukseen, ja kaverini tiedotti Kalevan kertoneen Ynnin uudesta sopimuspelaajasta. Uuden hankinnan nimi on Devin Harris, ja itselleni toki tuli ensimmäisenä mieleen éttä hyvänen aika, NBA-kaliiberin ukko oikein..

Asiaan syvennyttyäni ja Ynnin Facebookin tiedotettua asiasta, hankinta tarkentui 24-vuotiaaksi Jacksonvillessä yliopistokorista pelanneeksi takamieheksi. Yhden highlight-videon perusteella kyseessä on hyvin liikkuva ja myös heittämään pystyvä kaveri. 193cm/91kg viimeisimmät mitat. Hyvä vahvistus ehdottomasti ja mielenkiintoinen pelaaja.

Highlights
Siis ketä kotimaisia Oulussa pelaa? Soininen joo mutta muita?
 
Viestejä
72
#6
Ja nyt on isokin vahvike saatu yo-sarjoista Kalevan mukaan. Toivottavasti on härkä-Shonin veroinen. Tosiaan nämä kotimaiset, ei mitään paljastettu, outoa.
 
Viestejä
72
#11
Aikamoisen lupaava avaus Forssassa. Basile ja pari muuta ilmeisen pätevää tuontipeluria. 80 prossaa pisteistä tälle triolle. Ja Montinilla hyvin peliaikaa ja tuloskin ok, kun Hämäläinen vielä sivussa. Kapeaa on, mutta jos terveinä jne...
 
Viestejä
33
#12
Mielenkiintoinen kausi Ynnillä tulossa. Joukkue on aika kova paperilla ja hienoa että oululainen koripallo elää ja voi hyvin.
Tässä on ollut lähivuosina pari tiukkaa paikkaa talouspuolella.
Ja yksi unelma elää yhä:
Nähdä Ynni Korisliigassa jonain päivänä. Toukokuussa 1966 Ynni nousi SM-sarjaan tiukan karsinnan jälkeen. Ja tuli valitettavasti myös yhtä niukasti alas keväällä 1967. Mutta onhan tästä aikaa järkyttävän paljon. Ainoa jota olen tästä joukkueesta nähnyt viime vuosina on Pekka Laakso. Saapa nähdä vieläkö Pekka tulevalla kaudella on katsomossa. Kalevassa oli juttu Pekasta viime talvena.
Mutta seurataan nyt tätä kautta ja toivotaan parasta!
 
Viestejä
72
#13
Ynni oli kai suosikki mutta niin vain keikahti Stadin kaimalle 95-99. Ynnin kolmoset yli 50 prossalla sisään, 16 kpl eli paljon. I neljännes juhlaa Basilen ja Hämäläisen kolmosilla. Seuraava 12-31, kun vieras pisti puolustuksensa kuntoon ja Ynni sekaisin. Soininen kentällä pelin alussa 9 minuuttia ja taisi kerran koskettaa palloon. Sitten tauon jälkeen Soininen näytti karvaansa ja rupesi upottamaan kolmosia. Loppu oli tiukka missä kunkun osan nappasi vieras-Laitinen.
Basile näytti parastaan mutta myös toista puoltaan, liikaa sumppuun ajoja ja vikkelä Waxlax oli oiva vastapeluri. Harris ja Townes hyvin samansorttisia vahvikkeita, taito kyllä riittää. Levyripelissä ehkä hävitään viime kauden ryhmälle ja Townesin kotiavaus tylsyi näihin nopeasti tulleisiin virheisiin. Kyllähän tällä kolmostulituksella pitäisi kotimatsit voittaa mutta vieraalla oli nyt leveämmät eväät. Penkillä paljon istunut Towa lopussa kova.
Uudella ynni--valmentajalla on kyllä sopivaa säpinää. Muita näkökulmia?
 
#14
Hankalaa tuo kotivoittojen ottaminen. Niin pelaat kuin vastus antaa eli Märskyn puolustus teki pelistä rosoisen. Kun vastus namutteli tarkasti helpohkoja koreja läheltä niin ynni väänsi pahoista paikoista liikaa ohiheittoja. 18 pinnan takamatkalta tultiin hyvin aika likelle mutta 6 minsaa ennen loppua Harris kolautti päänsä lattiaan ja se oli siinä. Basile teki hyvän potin, mutta silti vähän puuttui häneltäkin. Levyreissä vähän parannusta mutta Märsky silti hiukka edellä. Soininen kelpaa kyllä kotimaiseksi tän tason peluriksi, mutta kapeaa on. Jos Hämäläinen pelaa vain joka toisen niin ei hyvä. Tänäänkin sivussa.
Märsky odotettu, noin 18-v porukkaa ihan kelpoa ja kaikki 192 ja pitempiä. Markkasen mittainen Syrjämäki kehittynyt hyvin askelin viime kaudesta. Toivottavasti Harris ei aivotärähdystä saanut.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös