Koripallo.com

Salon Vilpas 2018-2019

Viestejä
1 096
Melkoisen tyytymätöntä porukkaa lompsi parkkipaikoille matsin jälkeen. Tätä menoa kun jatketaan niin kohta Salohalli kumisee tyhjyyttään. Ilman Luosmaan blokkia ja Baldwinin donkkia olisi viihdearvo ollut tasan nolla. Toki tälläkin suorituksella saa ne samat kaksi pistettä, mutta hyvästä viihteestä yleisö tulee paikalle nauttimaan ja sillä rintamalla on hiljaista.
 
Viestejä
200
Katsoin tämän päivän peliä ja mitä ihmettä tekee mestaruutta tavoittelemassa olevassa joukkueessa Fenner? Ehkä ihan hyvä DJ, mutta koripallossa pitäisi joskus puolustaakin. Niin ja on siellä kentällä muitakin pelaajia samaan aikaan. Nekin pitäisi huomioida. Huhhuh.
Skeen dieetille, niin joulun jälkeen ponnistaessa saattaa jopa varpaat irrota maasta. Viime kaudella odoteltiin kuntoon pääsyä ja dominointia. Vielä saa vähän aikaa odottaa.
.muokkausta.
Ja kyllä pelaajan pitäisi jaksaa juosta yli 5 min vaihtoja.
Mutta Taylor on kova jätkä!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 096
Scouttaukset menneet kyllä melko vihkoon. Skeeniä ihmettelen kaikkein eniten, onko agentti puhunut puuta heinää vai onko otettu mies tänne kuntoutumaan?? Hän ja Fenner kuuluisi ehdottomasti koneeseen.
 
Viestejä
381
Mielestäni Skeen menisi tuossa kunnossa mille vaan liigajoukkueelle vahvistuksesta, mutta Vilppaan kohdalla yksi osa-alue on toisin. Teemu Rannikko ja sentteri on saatava yksiin pelikuvioista ja kyvyiltä. Eipä Skeenille paljon lob-syöttöjä heitellä tällä kaudella, mitä vertaa Rannikon viime vuotiseen pelitoveriin Aaron Jonesiin.
 
Viestejä
1 063
Skeen näyttää kyllä aika flegulta ja haluttomaltakin. Jotenkin toi näyttää siltä että kentälle ei jätetä kaikkea. Konkari Rannikko laittaa kroppaa likoon, mutta Skeen ei vaivaudu dyykkaamaan irtopallon perään. Okei ei se tässä pelissä maksanut mitään mutta kertoo asenteesta. En usko että Skeenin kanssa nostetaan pantteria keväällä. Fennerisä ei oikein osaa sanoa. Vähän vaikuttaa siltä että taso ei vaan riitä.
 
Viestejä
243
Voivoi.. Kyllä tuo Skeen vaihtoon tosiaan joutaisi. Rannikko tarvitsisi parikseen jonkun paremmin liikkuvan ja pomppaavan. Tämä Ura-Basketin Dime on muuten kova sentteri. Tämän tyylisen sentterin Rannikko ja Vilpas tarvitsisi.
 
Viestejä
1 177
Ihmettelin jo heti alussa tuota Skeenin valintaa, kun Vilpas erityisesti tarvitsisi levypalloja ja korin suojelua sentterin tontilta. Kumpikaan ei ole Skeenin vahvuus vaan enemmänkin heikkous.

Vilppaan koko tämän kauden jenkkinelikko on myös huomattavasti huonompia puolustajia kuin viime uoden vahvistukset. Viime kaudella kolmikko Jones, Carberry ja Hawkins olivat puolustajina sarjan eliittiä ja jokaisen olisi aika helposti voinut heittää sarjan top 10 -puolustajien joukkoon. Tämän kauden nelikko on kokonaisuutena melko keskinkertaisia puolustajina ja erityisesti Fennerin huono puolustaminen näkyy. Fennerillä on jatkuvasti huono sijoittuminen puolustuksessa ja 1-vs-1 -puolustajana hänen ohi mennään jatkuvasti. Kukaan mukaan ei erityisemmin tee töitä puolustuksessa.

Hyökkäyspää nyt toimii kuitenkin melko hyvin ja sen osalta tuskin on ongelmaa ainakaan runkosarjassa näilläkään vahvistuksilla.
 
Viestejä
200
Siinä olet kyllä ihan oikeassa. Ei siis missään nimessä ole huono pelaaja, vaikka tuli jyrkästi kritisoitua. Eikä varmasti myöskään helposti siirrettävissä pois korin alta. Mutta sopiiko Taikurin johtamaan Vilppaaseen?:rolleyes:
Mutta kuitenkin, näillä jampoilla ei tulla montakaan Rannikko-jenkki alley-ooppia tapahtumaan. Sitä ei tarvitse vastustajan pelätä, eikä katsojien odottaa. Eikä niin hirveän paljon muitakaan yleisöä sytyttäviä hetkiä.
Jones ja Hawkins taisivat olla sellaisia lottovoittoja, että ei niitä ihan joka kausi löydy, eikä voi vaatiakaan.
Tietysti layupista saa ihan samat 2p kuin donkeistakin. Ja voitto on aina voitto.
Mutta, näin itse elisa-viihteen välityksellä katsottuna ja muutamalta Salolaiselta kaverilta kuultuna peli ja tunnelma olivat aneemista paskaa.
Missä Ultrat? Eikö mopopojilla pitäisi olla syyslomakin nyt?;)
 
Viestejä
1 096
Yleisöstä sen verran että viimekaudella kahteen ekaan kotipeliin ilmoitettu n.3300 katsojaa tänä vuonna n.2800. Ero on aika valtava, nämä lienevät niitä viihteen ystäviä. Toivottavasti tämä joukko ei tästä hirveästi kasva.
 
Viestejä
1 063
Yleisöstä sen verran että viimekaudella kahteen ekaan kotipeliin ilmoitettu n.3300 katsojaa tänä vuonna n.2800. Ero on aika valtava, nämä lienevät niitä viihteen ystäviä. Toivottavasti tämä joukko ei tästä hirveästi kasva.
Kyllä tuo oli ihan odotettua että määrät laskevat kun buumi varsin ymmärrettävästi vähän tasoittuu. Viime vuonna tuli Rannikko mikä nosti vähän lukuja. Kobrat veti sen 1400 jota pidän hyvänä määränä. 1500 lienee se realistinen KA tälle kaudelle. Yritys ja kausikortteja kuitenkin myyty käsittääkseni taas enemmän joten ihan hyvältä koriksen tulevaisuus kuitenkin näyttää.

Mutta kyllä itsekkin kaipaisin jonkun Hawkinsin tai Jones tapaisen kaverin rosteriin. Jordanin tyylinen kukkopoika nyt olisi ihan omaa luokkaansa.
 
Viestejä
236
Kyllä tuo oli ihan odotettua että määrät laskevat kun buumi varsin ymmärrettävästi vähän tasoittuu. Viime vuonna tuli Rannikko mikä nosti vähän lukuja. Kobrat veti sen 1400 jota pidän hyvänä määränä. 1500 lienee se realistinen KA tälle kaudelle. Yritys ja kausikortteja kuitenkin myyty käsittääkseni taas enemmän joten ihan hyvältä koriksen tulevaisuus kuitenkin näyttää.

Mutta kyllä itsekkin kaipaisin jonkun Hawkinsin tai Jones tapaisen kaverin rosteriin. Jordanin tyylinen kukkopoika nyt olisi ihan omaa luokkaansa.
Salolainen yleisö on kyllä aika outoa, jos menestys itsessään ei riitä. Luonnollisesti ällärit, donkit ja blokit ovat näyttäviä suorituksia, mutta kyllä peli itsessään usein tarjoaa näyttäviä muitakin suorituksia, syöttöjä, heittoja, ajoja, puolustusta ym. Olen jo pitkään saanut eri lähteistä lukea, miten Vilppaalla on yksi parhaita, ellei paras faniryhmä. Kuitenkin viime kevään loppuotteluiden yleisömääriä silmäillessä voisi väittää, että näin ei ole. Ekaan loppuotteluun (voitto) tuli 2 162 katsojaa, toiseen (tappio, tilanne sarjassa 1-2) katsojia vain vähän vähemmän, 1 963. Kolmanteen kotiotteluun lähdettiin tilanteesta 1-3, eli sarja oli katkolla. Tuolloin yleisöä paikalla (vain) 1 513. Joukkue pelasi veitsi kurkulla ja yli viisisataa normikatsojaa äänesti jaloillaan ja päätti olla tulematta tukemaan joukkuetta. Tuon ottelun Vilpas voitti.

Olen antanut itselleni kertoa, että koripallo on Salon ykköslaji ja Vilpas luonnollisesti lippulaiva. Nyt tarjoillaan selitystä, että pelissä on liian vähän "suorituksia", joten ei tulla paikalle. Maan koripallon ykkösfanit eivät käyttäydy näin, eli ilmeisesti Vilppaan fanit eivät ole näitä ykkösfaneja tässä maassa. mot.
 
Viestejä
1 063
Kyllä sä RB vedät nyt pikkasen mutkia suoraksi ja otat esimerkiksi asiaasi puoltavat faktat, mutta mun mielestä missaat tällä näppäryydellä ison kuvan.
Suomalaiset on menestyshullluja niin on Salossa, Kauhajoella tai Joensuussa.
Kun katsotaan viimekauden yleisömääriä. Sijat 1-20. Kaikki Vilppaan nimissä. Pienin katsojamäärä 1377 13.12 Pyrsää vastaan.
Tämän yleisömäärä ylitettiin Runkosarjassa kahdesti muissa kaupungeissa.
Finaalien katsojakato ihmetytti itseäkin, mutta samanlaista se on joka paikassa.

Tällä kaudellakin kaksi ekaa peliä on vetänyt sen 1400 katsojaa kun esimerkiksi kauden avaus Kauhajoella Vilpasta vastaan ei kiinnostanut kuin 823 katsojaa.Kouvot kiinnosti vielä vähemmän. Tätä kun miettii niin onko Kauhajoki täynnä gloryhynttereita ja joukkue kiinnostaa vain kun pelataan mestaruudesta. Salossa käy se 900-1000 hölmöä katsomassa vaikka pelattaisiin sijoista 8.-11.

salolaiset käyvät katsomassa junnupelejä ilahduttavan paljon, joten kyllä Saloa voi pitää koriskaupunkina. Onko Salon fanit sitten parhaita? Siihen en osaa sanoa.
 
Viestejä
557
Salolainen yleisö on kyllä aika outoa,
...
... Olen jo pitkään saanut eri lähteistä lukea, miten Vilppaalla on yksi parhaita, ellei paras faniryhmä. Kuitenkin viime kevään loppuotteluiden yleisömääriä silmäillessä voisi väittää, että näin ei ole. ...

=> Maan koripallon ykkösfanit eivät käyttäydy näin, eli ilmeisesti Vilppaan fanit eivät ole näitä ykkösfaneja tässä maassa. mot.
Ensimmäisestä lauseesta olen samaa mieltä! Sen jälkeinen (pois jättämäni) sivulause kääntää merkityksen jo toisaalle ja sisältää oletuksen, jota en tue.
Soosi tuossa jo mainitsikin, että Salossa yleisöä ilmestyy myös juniorien peleihin, satamäärin, jopa. Eli outoa on.

On kuitenkin huomattava, etteivät ilmaisut Vilppaan faniryhmä, ottelun yleisömäärä, ykkösfanit ja yleisö ole sama asia tai samaa ryhmää tarkoittava ilmaisu vaan suuremman populaation erilaisia osajoukkoja.

Nokialla Alakulma, Joensuussa Kataja Fanit, Kauhajoella Oranssit(?), Salossa Vilpas Ultras ovat rekisteröityneitä faniryhmittymiä, joiden osuus katsomon yksilömäärästä on paljon pienempi kuin heidän kuuluvuutensa salissa.
On vääristelyä sekoittaa joidenkin mielipiteet faniryhmien parhaudesta peräkkäisten otteluiden katsojamäärien eroihin. Siis ottamatta mitään kantaa siihen onko jonkin kannattajaryhmän paremmuus edes oikeasti mitattavissa vai lähinnä maku- ja mieltymyskysymys.
 
Viestejä
1 096
Salolainen yleisö on kyllä aika outoa, jos menestys itsessään ei riitä. Luonnollisesti ällärit, donkit ja blokit ovat näyttäviä suorituksia, mutta kyllä peli itsessään usein tarjoaa näyttäviä muitakin suorituksia, syöttöjä, heittoja, ajoja, puolustusta ym.
Kyllä kyllä, mutta iso osa yleisöstä kun ei ole niitä lajiniiloja jotka ymmärtävät kaikki pelin hienoudet. Osa tulee hallille hakemaan pelkästään viihdettä ja ellei sitä ole tarjolla he jäävät kotiin. Eikä täällä ole kenenkään syytä arvostella sitä porukkaa. Heille ei Vilpas välttämättä merkitse mitään, lajista todennäköisesti tykkäävät mutta viihdettä rakastavat.
 
Ylös