Koripallo.com

Seniori 35SM 2012-13

Viestejä
142
Vs: Seniori 35SM 2012-13

PPB:llä Elden Campbell (ex Laker) ja Kalle Rissanen (ex PuHu-75) samassa rosterissa? HuiGta. Luulisi pärjäävän...

CHP
 
Viestejä
85
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Otteluseurantaa Märskystä:

5 min Passe - Kave 15 - 22
10 min 22 - 34
15 min 26 - 49
20 min 33 - 57

25 min 42 - 63
30 min 51 - 73
35 min 58 - 75
Tulos: 65 - 91
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

SM35: PuHu Police Basket – Räppä 103-71 (57-37)

Lähtöaskeleet: PPB otti lämpöä 9 miehen voimin hyvissä ajoin ennen matsin alkua. Nollakerholainen Räppä saapui paikalle viime tingassa ja osa pelaajista myöhemmin. Tiedoksi vain tuleville vastustajille, että sali on ihan siinä Mika Häkkisen aukion kupeessa, lentokentältä vähän länteen päin.

Matsi: Paremmin lämmitellyt PPB piti alusta alkaen vauhtia yllä tarkoituksena juosta vastustaja läkähdyksiin. Hyökkäys toimikin varsin hyvin pienempikokoista, hitaampaa ja huonokuntoisempaa Räppää vastaan. Toisaalta tiukka tuomarilinja ja kelvoton puolustus tuotti Räpällekin pisteitä mukavaan tahtiin.

Ottelun ratkaisu nähtiin viiden minuutin kohdalla, kun Riihimäki kolhaisi Urosen silmäkulman auki hyökkäyspäässä. Seurauksena PPB:n vaparit ja Uronen tikattavaksi sairaalaan. Se matsi oli sitten käytännössä siinä.

Ennen isoa taukoa PPB pelasi hyökkäyksensä kerrankin fiksusti Pistooli Virtaselle, joka nakutteli puolimatkan jumppereita lähes putkeen 6 kappaletta. Kun vielä Velardi puhkoi ajoillaan ja kaukoheitoillaan makaavan läskipaikan puhki, oli ottelusta mennä jo kokonaan mielenkiinto.

Hirvittävältä selkäsaunalta Räpän pelasti kertakaikkisen huono puolustus, sekä Vuorion ja Sutelan ilmiömäinen heittopeli. Lopussa myös Berglöf väläytteli ajoillaan.
PPB:n pelaajista Virtanen oli ainoa, joka jaksoi puurtaa läpi ottelun. Velardi alkaa pikkuhiljaa löytää pelituntuman ja näyttää parantavan koko ajan otteitaan.

PPB: Oliwer Campbell 7, Lasse Riihimäki 10, Janne Ansas 17, Ilkka Punta 4, Mikko Kaijansinkko 9, Kalle Rissanen 2, Sami Virtanen (MVP) 30, Fabrizio Velardi 14, Tuukka Farin 9.
Räppä: Janne Vuorio 22, Jesse Berglöf 15, Kari Venäläinen 4, Markku Sutela (MVP) 19, Petri Uronen -, Kalle Sola 3, Antti Heikkilä 3, Dan Stenbäck -.

Entä sitten? No eipä Räppä voittoa olisi hakenut edes Urosen pelatessa. Mikäli Räppä aikoo sarjassaa voiton ottaa, se tarvitsee avainpelaajilta kotisalissaan hurmospäivän, Elon tuomariksi ja vastustajalta muutaman tähtipelaajan poisjäännin. Tässä sarjassa kotivoiton todennäköisyys on siis kohtuullinen.
PPB kohtaa jo ensi viikon torstaina ToPon kotisalissaan. Ottelun voittaja saa vahvan kiinnityksen pronssimitaliin. Kirkkaammat mitalit on jo pedattu sarjatulokkaille (Kotka ja Lahti).
 
Viestejä
31
Vs: Seniori 35SM 2012-13

KAVE - YKKÖSKORI 111-84 (31-21, 31-20, 19-15, 30-28)

Lauantaina kohtasivat Karhulan liikuntahallilla hallitsevat ja tulevat suomenmestarit runsas lukuisen yleisön edessä, katsojia palttiarallaa sata. Ottelua siirrettiin alkuperäisestä viikolla eteenpäin jotta Kollit saisivat edes kohtuullisen miehistön mukaan päällekkäisten pelien takia, ja kyllä saivatkin, kaikkiaan 6 pelaajaa. Sairastupa senkun laajenee ja muita henkilökohtaisia menoja osui nyt tällekin lauantaillekin. KaVe veti alkulämmittelyä lähes kaikilla nimimiehillä ja nuppia oli 10, poissa ainakin muuan Laaksonen. No lähtökohdat ei olleet kovin häävit muutenkaan Keravalais-silmin katsottuna.

1.erä:
Karhula otti heti ohjat käsiinsä ja naputteli laajalla rintamalla Kollien paikkaa vastaan kolmosia mökkiin ja puolisti tarpeeksi. KaVelta Ståhl-Heinonen-Heikkilä-Mäkelä-Hautala vastasivat kotijoukkueen koreista ekalla kympillä kun Kollit sinnittelivät majakan ja perävaunun Peltola-Leikas kolmosilla jonkinlaisessa tuntumassa.

2.erä:
KaVe jatkoi samalla ryminällä, nyt Heinonen-Mäkelä-Myllylä akselilla. Kollit jatkoi Peltola-Leikas kolmos iloittelua ja mukaan liittyi Toppinen joka naulasi kovalla prosentilla 10 pinnaa tälle jaksolle. Taas 10 pinnaa lisää eroa ja isolle tauolle mentiin lukemissa 62-41.

3.erä:
Jakso taputeltiin läpi molempien joukkueiden pelaillessa eikä sen enempää hienouksia nähty. Ainut tilanne joka jäi mieleen oli Jari Vekkilän niskan takaa antama no look- passi suoraan Leikakselle, kuin ennen vanhaan mutta harmi että nyt olivat eri joukkueissa, mutta syöttö oli namu ;)

4.erä:
Vielä laitettiin viimeisen erän kunniaksi kori-iloittelu vaihde päälle KaVelta Mäkelä-Vekkilä vastasivat valtaosasta pisteistä ja Keravalta Toppinen jatkoi todella tarkasti. Kolmosten tulitus meni nokitteluksi ja Peltola kuittasi päivän pisimmän, askel puolenkentän yli ja sukka soi, sen verran kaukaa se lähti että vastustaja ja kotiyleisökin joutui taputtamaan tapahtunutta. Viimeinen vitonen pelattiin ilman Railotietä että saa "vanhat" jalat jo huilata tulevan viikon koitoksia varten. Loppuun sitten "navigaatori"-Mäntynen naulasi kolmosen sisään ja ottelu oli siinä.

Yhtä kaikki, hieno peli ja hyvä tapahtuma. Ei ole Kolleilla hävettävää loppulukemien valossa eikä pelillisesti vaikka tappio tulikin. Nyt alkaa suunta olemaan oikea kunhan saadaan vaan pelimiehet mukaan parketille niin hyvä siitä vielä tulee.

Ykköskori kiittää tulevia mestareita hyvästä ja rehdistä pelistä, oli kivaa. Kiitos.

Pisteet/virheet:

Ykköskori: Toni Leikas 20/0 (4 isoa), Timo "oldboys" Toppinen 26/1, Toni Railotie 10/0, Timo Kuoppala 3/0, Jari Mäntynen 6/2 ja Esa Peltola 19/2 (5 isoa)

KaVe: Jari Vekkilä 13/0, Mikko Iivonen 5/3, Teppo Heikkilä 19/0, Roope Mäkelä 24/2, Toni Ilmonen 7/1, Pasi Pirkkalainen 11/3, Tomi Hautala 6/2, Markus Myllylä 6/0, Pasi Heinonen 13/0 ja Janne Ståhl 7/0.
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

SM35: Suomen paras seura PuHu (Police Basket) – ToPo35 82-64 (42-31)

Lähtöaskeleet: Kirpeä pakkassää (-15) sai miettimään ehdotusta liitolle, että ikispeleissä pitäisi olla -10 asteen pakkasraja. Vaikka salissa oli lämmintä, kyseltiin Pihlajamäen noustessa portaita, onko tämä loukannut selkänsä pahastikin. Ei ollut. Että sellaisia panttereita.

Kummallakin joukkueella oli mukavasti pelaajia, Suomen parhaan seuran Lihashaarniska Sell teki ensiesiintymisen ikämiessarjoissa.

Matsi: alkoi Suomen parhaan seuran hallinnalla ToPon tehdessä kuitenkin korit. Erityisesti Toiviainen säväytti väkevillä liikkeillään korin alla. Noh, Suomen parhaalta seuralta lääkkeet löytyivät kyllä melko nopeasti. Sen sijaan kauempaa Topo ampui varsin tarkasti, heittäjän ollessa lähes joka kerta eri. Suomen paras seura sen sijaan oli täysin Virtasen varassa, joka tekikin joukkueen 6 ensimmäistä pistettä. Ensimmäinen kymppi päättyi 10-19.

Toisella jaksolla Sell alkoi käyttää vikkeliä jalkojaan puikkelehtien puolustajistaan ohi. Ajot päätyivätkin usein namipassiin korin alle tai kaaren taakse, jossa Kaijansinkko, Velardi ja Ansas (WTF?) odottelivat heittopaikkaa. Kun lisäksi vauhti pysyi kiitettävän kovana, oli peli lähinnä yhteen päähän juoksemista. Täydelliseltä katastrofilta ToPon pelasti Toiviaisen ja Lukinmaan screenipeli, joka tuotti jakson lopussa muutaman korin.

Ison tauon jälkeen ToPo ei kummempaa kirivaihdetta saanut päälle ja ero pyöri 15-20 pisteessä. Lopun paikkapuolustus teki ottelun katsomisesta seitsemälle lajiniilolle tuskaa, mutta eroa se ei tuottanut suuntaan taikka toiseen.

Illan ToPo oli pahinta kuraa, mitä on viime vuosina nähty. Toiviainen jäi kovin yksin, kun koko muu (suhteellinen nimekäs kuitenkin) poppoo oli kujalla kummassakin päässä läpi ottelun. Hämäläinen teki 36 minuutin aikana kokonaista yhden korin. Pelkonen sentään pyöritti hyvin peliä, mutta heittoja hänkään ei saanut aikaiseksi kuin vasta lopun roskaminuuteilla. MVP-pystin valinta oli kahden kauppa, Mero ei ihmeitä esittänyt, mutta sentään muutaman korin sai aikaiseksi. Menetyksiäkään ei tilastoihin kirjattu. Pystin saa kuitenkin Toiviainen, joka tsemppasi kiitettävästi korin alla. Vaikka heittotarkkuus ei kummoinen ollut, lukuisat levypallot sentään tarjosivat uusia (ohi)heittopaikkoja joukkueelle.

Suomen paras seura kierrätti koko rosteria ja kaikki pelasivat varsinkin puolustuspäässä kovinkin mallikkaasti. Virtanen piti välillä joukkuetta yksin pystyssä ja Velardi on päässyt oivaan vireeseen niin heittojen kuin korille luikertelujen kanssa. Se on aina ilo silmälle kun setappi alkaa kaaren takaa ja vastustaja jää kyselemään askelien perään! Yleisön lemmikki Kylmä-Kalle osui kaksi kertaa ihan aikuisten oikeasti tärkeässä vaiheessa kaaren takaa. Syöttöjä ei tällä kertaa tilastoitu ja muutamaa harhaa ei muistella. Jos joku arvostaisi puolustuspelaamista, voisi MVP-pystiä harkita myös Kaijansinkolle, jonka puolustettavana Lukinmaa ja Pelkonen olivat täysin joutomiehiä.

Suomen paras seura: Kaijansinkko 7, Virtanen (MVP) 20, Riihimäki 10, Rissanen 6, Punta 2, Ansas 12, Velardi 16, Sell 9
ToPo: Harjula 0, Pelkonen 8, Hämäläinen 8, Kohila 8, Väinölä 2, Lukinmaa 4, Mero 12, Toiviainen (MVP) 11, Pihlajamäki 7, Tähtivuori 0, Jussila 4.

Entä sitten?: Suomen paras seura otti voitolla vahvan kiinnityksen pronssiin. Tosin Passe ja Keravakin varauksin tulee höykyttämään illan otteilla ToPon. Toimitus jää mielenkiinnolla odottamaan Keravan loppukauden säätöjä, kun Korhonen ja Railotie ovat näköjään vakiinnuttaneet paikkansa edarissa , jonka suunta on kohti 1A-karsintoja.
 
Viestejä
31
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Namika Lahti-35 - Ykköskori 121-65 (25-12, 31-18, 26-12, 39-23)

27.1.2013 sunnuntaina Lahden urheilutalolle asteli hyvin vajaa miehinen Ykköskori jonka miehistö tuntuu vähenevän päivä päivältä, 2 polvipotilasta taas lisää ja leikkauspöytä kutsuu.

Pelin kulku oli hyvin yksitoikkoinen Lahden alun 10-0 runin jälkeen mentiin tasatahtiin loppuun asti. Lahti teki Tom Gustafsonin, Tommi Lankin ja Sami Melasniemen johdolla aina kaksi kori siinä kun Kerava teki yhden, edellä mainittu trio teki yhteensä 74 pistettä. Ei peli mitään hienouksia pitänyt sisällään vaan Lahti käytti kaikki paikkansa hyvin tarkasti ja Kerava turvautui tällä kaudella jo "hyväksi" havaittuun makaavaan paikkaan, joka viime kaudella toi finaalissa mestaruuden. Noh, hyvä selitys kun jalat ei riitä.

Kerava teki pisteitä hyvin vähän ja tasaisesti koko kuusikolla. Pari onnistujaa pitää Keravalta mainita (konjakkipullolla lahjottuna), Jarppa Mäntynen näytti että näissä peleissä kulkee ja kolmospussukoita syntyy. Taisi se juosta pari nopeaakin tehden 15 pinnaa ollen Keravan MVP ja samalla pistekuningas, sääli vaan että Lanki rupesi puolustamaan Mäntystä kolmannella jaksolla ja siihen loppui Mäntysen ilotulitus. Toisen plus-merkkisen maininnan saa Keravalaisten viime hetken hankinta Kari Ahava joka on Kakkoskorin miehiä ja jalat ja liike riittää hienosti näihin peleihin ja Kari toikin hyvin liikettä.

Pisteet/virheet:

Ykköskori: Timo Toppinen 12/1, Toni Railotie 8/1, Kari Ahava 8/3, Jari Mäntynen 15/1, Toni Leikas 12/3 ja Eesu Peltola 10/2

Namika Lahti-35: Daniel Ward 2/0, Tom Gustafsson 27/0, Tommi Lanki 21/1, Mikko Mononen 11/0, Sami Melasniemi 26/2, Janne Ikonen 7/0, Petri Hagas 4/1, Tuomo Keskiväli 0/1, Tommi Frilander 13/1 ja Kim Gustafsson 8/4.


ja eteenpäin: Raportin saapuessa näin myöhään tiedetään jo että Ykköskori vs PuhuPolice peli pelataan myöhemmin keväällä koska Keravaa vaivaa loukkaantumiset ja kuume-aalto, ottelu siirretty joukkueiden yhteisellä sopimuksella ;)
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

PuHu Police Basket- FC Passe 84-65 (43-40)

Lähtöaskeleet: Vaikka PPB taktikoi ottelun hiihtolomalle, sai Passe jalkeille täyden kymmenikön. PPB:n tilanne näytti vielä puoli tuntia ennen ottelua kehnolta, kun Lihashaarniskat olivat ajamassa kovaa keikkaa Helsingissä. PPB:n onneksi ratsuväki saapui kuitenkin paikalle. Ottelun voittava joukkue säilyttää mahdollisuudet SM-pronssiin ja PPB voittaessaan jopa teoreettiseen hopeaan.

Matsi: Ottelu alkoi varsin hyvätasoisena, joskin vähämaalisena. Kumpikin joukkue tunsi toisensa vahvuudet, joten ilmaisia koreja ei ollut tarjolla. PPB tukki mallikkaasti maalatun alueen, eikä kaaren takanakaan ollut vapaita paikkoja. Hyökkäyspäässä PPB pelasi mallikkaita screenipelejä ja heittopaikkoja löytyi niin korin läheltä kuin kauempaakin. Viiden minuutin jälkeen Passe osui vihdoinkin kaaren takaa Pulkkisen toimesta. Ja heti seuraavassa hyökkäyksessä toisen kerran, tällä kertaa Parviaisen kädestä. Ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Parviaisen kädestä. Näin peli olikin saman tien tasan, jakson päättyessä 19-20.

Toisella jaksolla Passe jatkoi tuttuun tapaan kaaren takaa ampumista, mutta tarkkuus ei kummoinen ollut. PPB piti vauhtia yllä ja ampui hieman harkitummin kaukaa. Puoliaikaan mennessä joukkueet olivat osuneet kaaren takaa yhteensä 9 kertaa (5-4 Passelle).
Ison tauon jälkeen PPB:n terhakka puolustus alkoi tuottaa tulosta ja Passelle tuli lukuisia menetyksiä ja huonoja heittovalintoja. PPB:n koomatessa muutaman helpon paikan eroa oli viimeiselle jaksolle lähdettäessä 8 pistettä.
Viimeinen jakso oli PPB:n näytöstä alusta alkaen. Ensin Kaijansinkko upotti ison pussukkaan ja heti perään Ansas teki 6 pinnaa putkeen. Eroa 15 pinnaa ja matsi oli siinä. Loppu sitten pelailtiin.

Passen paras oli ties monennenko kerran peräkkäin Parviainen, joka jaksoi puurtaa Ansaksen puristuksessa 30 minuuttia. Lang väläytteli etenkin alussa ajoillaan ja nopeilla hyppyheitoillaan, mutta menetti puhtinsa varsin nopeasti. Muiden pelaajien otteissa alkavat näkyä vähäiset tunnit koripallon/lenkkitossujen parissa.

PPB:n joukkueesta ei tänään heikkoa lenkkiä löytynyt. Ansas uurasti taas tuttuun tapaansa kummassakin päässä repien levareita ja riistoja aimo määrän. Sell nautiskeli minuuteista ja vastuusta tehden hyvällä prosentilla 22 pistettä. Kaijansinkko johti peliä lähes virheettömästi ja laittoi hurjalla prosentilla 6 isoa pussukkaan. IV-divarista hätäapuna kaivettu Seppo Silvanto tuurasi kelvollisesti ja heitti samalla kauden avauspisteet.

PPB: Sell 22, Virtanen 14, Rissanen -, Punta 3, Ansas (MVP) 15, Silvanto 2, Kaijansinkko 18, Riihimäki 8,
Passe: Erkinheimo 7, Riikonen 4, Urpola 4, Ketomaa 4, Parviainen (MVP)21, Muhonen 4, Lang 8, Olki 2, Pulkkinen 3, Haliseva 4.

Entä sitten? Kaspalakkien veteraanit näyttävät ottaneen henkisen yliotteen Passesta, sillä kauden keskinäiset (M2D+SM35) menivät Kaspalakeille 3-1. Passe on tappion myötä ulkona mitalitaistelusta.

PPB sinnittelee yhä kärjen tuntumassa ja voittamalla ennakkoon heikommat joukkueet se on kiinni SM-mitalissa. Seuraavaksi joukkueen itsetuntoa koetellaan Mansikka-ahon hallilla, kun ex-tähtiä vilisevä ja tuleva mestari Kymenlaakso United möyhentää PPB:n. Kyseessä on sikäli historiallinen ottelu, että tiettävästi koskaan aiemmin SM35-otteluun ei ole myyty pääsylippuja http://www.kouvot.fi/sitenews/view/-/nid/1559/ngid/1
 
Viestejä
31
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Räppäkäpälät – Ykköskori 93-97 (14-31, 28-14, 21-29, 30-23)


Sunnuntaina pelattiin Porvoossa ns. jumbofinaali Räpän ja Ykköskorin välillä, hiihtolomaviikko tuotti Ykköskorille jälleen haasteita miehistön kasaan saamiseksi mutta onneksi 7 pelimiestä saatiin haalittua kasaan Porvoolaisten ehkä 12 miehen kiusaksi. Ehkä-sana selviää myöhemmin ;)

1.erä: Ykköskori aloitti pelin hirmuisella ilotulituksella ja äkkiä tilanne oli 2-11. Uronen pysyi hyvin pimennossa tehden vain 2 pinnaa. Kollien avausrosteri oli sitä mitä oli jo kauan kaivattu eli: Leikas, Piipponen, Korhonen, Railotie ja Peltola, onneksi Mäntynen oli jossain Kanarialla niin ei päässyt pilaamaan aloitusviisikkoa, no oli pakko kuitata. Leikas veti 3 isoa ekalle kympille, Peltola 2 ja Piipponen yhden, muut säesti lukuisilla kakkosilla ja peli näytti hyvälle, tilanne ekan kympin jälkeen Kolleille 14-31.

2.erä: Toinen erä taas kaiken muuttaa voi ja niin kävi nytkin, Uronen ja Sutela saivat jutun juonesta kiinni ja ajoivat eron lähes kiinni puoliaikaan 42-45.

3.erä: Peli kääntyi taas Kolli-voittoiseksi Ossi Korhosen tavanomaisella taistelulla, Peltolan kolmosilla ja Kari Ahavan 7 pinnan putkella. Tilanne 62-75.

4.erä: Peliin saatiin jännittävä loppu, kiitos Urosen hirmuisen heittorumban takia, 18 pinnaa vikalle kympille. Ykköskorin tasavahva rosteri teki kuitenkin riittävän määrän kuppeja jotta pisteet lähti Keravalle, nähtiin erässä jopa Railotieltä niin nopeita suorituksia/jalkoja että edes tuomarit eivät pysyneet mukana.

Kaiken kaikkiaan Ykköskorin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja näin kauden toinen voitto näki päivän valon. Keskimäärin voittaminen tuntuu paremmalta kuin häviäminen. Porvoo oli liikaa Urosen varassa ja vaikka Petellä peli kulkee niin muilta kaivattaisiin enemmän, Wikholm oli mukana mutta hyvin vaisu eikä asiaa korin alle.

Pisteet/virheet:
Ykköskori: Kari Piipponen 12/2 (2 kpl 3pts), Toni Railotie 18/2, Ossi Korhonen 21/2, Toni Leikas 12/4 (4 kpl 3pts), Esa Peltola 18/3 (6 kpl 3pts), Timo Toppinen 7/1 ja Kari Ahava 9/2 (1 kpl 3pts).

Räppäkäpälät: M. Sutela 22/3, J. Berglöf 6/2, J. Vuorio 0/0, A. Heikkilä 2/0, J. Kallio 7/3, K. Venäläinen 3/1, T. Heikkilä 3/0, J. Wikholm 5/0, P. Stenback 2/2, P. Uronen 37/2 (5 kpl 3pts), T. Flink 3/4 ja Joku Numero 10 jota ei pöytäkirjassa ole teki vaparin sekä yhden korin eli 3 pistettä, virheitä en kyseiselle haamupelaajalle nähnyt annettavan.


Seuraavaksi Ykköskori kohtaa ensi sunnuntaina Topo35 Keravan lukiolla joten kai tässä taas pitää alkaa jo pelureita etsimään 
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Kymenlaakso United (KaVe) – PuHu Police Basket 88-78 (52-39)

Lähtöaskeleet: KaVen rosterin kokemus oli jonkun lähteen mukaan noin 3800 liigaottelua ja 38 000 tehtyä pistettä liigassa. Lisänä muutama sata maaottelua. Rosterissa täysi miehistö ja osalle pelaajista kotisali. Väkeä hallissa satakunta.
PPB:n pelaajilla on liigadebyytti vielä tekemättä. Tämän lisäksi Hukkaleiri sai jobinpostia torstain kenraaliharjoituksessa, kun joukkueen pistekunkku Virtanen loukkasi jalkansa ja kaksi muuta varmaa lähtijää olivatkin vielä loukkaantuneena. Kokoonpano olikin siis 5 pelaajaa + Rissanen. ”Me ollaan jätkät niin hävitty tää matsi”.

Matsi alkoi Ovaskan ylösheitolla ja KaVen hallinnalla. Hautala ja Laaksonen olivat parhaiten sinut kotikorien kanssa, muiden kolistellessa lähinnä rautoja. PPB ujosteli hieman hyökkäyksessä ja tilanne oli nopeasti 12-2. Sellin ja Kaijansinkon kaaren takaa heitetyt 9 pinnaa pitivät eron kuitenkin kohtuullisena.

Toisella kympillä mentiin tietenkin edelleen kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan, mutta PPB sinnitteli Sellin ja Kaijansinkon kolmosilla (6/11 puoliaikaan mennessä) kannoilla. KaVen Ilmonen pommitti puolestaan toisessa päässä kolme isoa pussukkaan ja Laaksonen nosteli hyökkäyslevareista helppoja kuppeja. Huolimatta järkyttävästä kokoerosta levypallot menivät kotijoukkueelle ”vain” 26-20.

Ison tauon jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä, joten PPB:n tavoitteena oli, ettei matsi mene ihan pelleilyksi ja nöyryyttämiseksi. KaVe oli toki parempi ihan jokaisella osa-alueella, mutta ei saanut kuitenkaan löylytysvaihdetta päälle. Viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteessa 72-53.
Viimeisellä jaksolla KaVe peluutti laajaa rosteriaan ja legendatkin hieman hölläsivät. Tästä kädenojennuksesta kiittivät koko ottelun hyvin heittäneet Kaijansinkko ja Sell, jotka nakuttivat kahdestaan 20 pinnaa. Näin viimeinen jakso kirjattiin PPB:lle 16-25 ja lopputulos saatiin vierasjoukkuetta mairittelevaksi.

KaVen legendoista erottui selkeästi kolmikko Vekkilä-Laaksonen-Ilmonen, joiden liikkuvuus ja heittotarkkuus on edelleen huikea. Heinonen ja Mäkelä lähinnä nautiskelivat tunnelmasta, eikä turboruuvia ollut tarpeen kiristää.

PPB pelasi taitojensa ylärajoilla. Etenkin Kaijansinkko ja Sell olivat läpi ottelun hyviä ja tehtailivat yhteensä 56 pistettä. Puolustuspäässä Riihimäki ja Ansas urakoivat ansiokkaasti karpaasien kanssa keräten ohessa hulppeat 33 levypalloa. Toisaalta hyökkäyspäässä samainen kaksikko suti KaVen karpaaseja vastaan kakkoset jäätävästi 7/26.

KaVe: Jari Vekkilä 13/9, Mikko Iivonen 3/2, Okko Hyöky 0/5, Teppo Heikkilä 4/2, Roope Mäkelä 7/7, Toni Ilmonen (MVP) 16/6, Pasi Pirkkalainen 4/2, Tomi Hautala 6/2, Sami Laaksonen 23/11, Pasi Heinonen 10/3, Mikko Sydänmaanlakka 2/5, Janne Ståhl 0/0/1 s
KaVe: 2p 49% (25/51), 3p. 25% (9/35), 1p 73% (11/15), Levypallot 19/39=58

PPB: Mikko Kaijansinkko (MVP) 29/3, Vesa Sell 27/3, Lasse Riihimäki 12/19, Kalle Rissanen 0/2/1 s, Ilkka Punta 2/0, Janne Ansas 8/14.
PPB: 2p. 39% (20/51), 3p. 40% (10/25), 1p. 61% (8/13) , Levypallot 9+35=44

Entä sitten? Kymenlaakso United on kyllä kova joukkue mihinkä tahansa sarjaan. Itse asiassa olisikin mielenkiintoista nähdä kauden päätteeksi ottelu Liiga-Kouvot (ilman jenkkejä) vastaan Kymenlaakso United. Voi olla, että Liigajoukkue pystyisi haastamaan SM35-voittajan ainakin ajoittain.
PPB:n unelma mitalista elää edelleen ja on täysin omissa käsissä.

Lopuksi vielä ISO KÄSI Kouvoille hienosta koristapahtumasta. Joukkueiden esittelyt, runsas yleisö ja tarkat tilastot jopa puoliajalla ovat aika luksusta. Lisäksi ottelu videoitiin ja CD toimitettiin vierasjoukkueelle heti pelin päätyttyä. Tämän päälle Kouvot järjesti vielä VIP-tason ruokailun ja eturivin paikat Liigamatsiin, jossa Kouvot harjasi näytöstyyliin sarjakärki KTP:n. Upeaa toimintaa Kouvot! PPB kiittää ja kumartaa. Koris on hieno laji.
 
Viestejä
3 483
Viestejä
85
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Ykköskori - Topo-35 64-96 (32-48)

Lähtöaskeleet: Viikonlopun toinen 35SM-ottelu ei kerännyt aivan yhtä suurta medianäkyvyyttä kuin Kouvolassa lauantaina pelattu ottelu. Topo taistelee vielä himmeämmistä mitaleista, Kerava lähinnä kunniastaan viimeisissä peleissä. Kummaltakin joukkueelta uupui muutama pelaaja erinäisistä syistä, mutta vaihtomiehiä riitti kuitenkin kummallakin penkillä.

Ottelu: Topo aloitti rivakasti ja nappasi nopeasti 10 pinnan kaulan, Kohilan paukuttaessa ekaan erään kolme kolmospussukkaa ja yhteensä 11 pistettä. Pallo liikkui ja vapaat heittopaikat käytettiin tehokkaasti niin kaukaa kuin läheltäkin. Keravalta ei oikein löytynyt pelinjohtajaa Köde Korhosen ollessa isommissa ympyröissä Energia Teamia vahvistamassa.

Puoliaikaan mennessä ero oli revennyt jo 16 pisteeseen eikä pelin kuva siitä enää miksikään muuttunut. Keravan kaikki kaikessa oli vanhempaa kaartia edustanut #5 Toppinen, jonka tappava kääntöhyppäri 3 sekunnin alueen reunoilta tuotti jo puoliaikaan mennessä 18 pojoa, kaikkiaan 25 koko matsissa.

Mukavan leppoisa tunnelma jatkui toisellakin puoliajalla eikä näissä peleissä usein nähtyjä, sykettä ja/tai kyynärpäitä nostattavia tilanteita tällä kertaa nähty. Molemmista joukkeista kaikki pelurit pääsivät pisteiden makuun ja tuomarit pitivät hyvin pelin hallussa.

Ykköskori: #0 Leikas 9p, #4 Piipponen 4p, #5 Toppinen 25p, #8 Railotie 9p, #13 Kuoppala 2p, #16 Ahava 10p, #55 Mäntynen 5p.

Topo-35: #4 Pelkonen 21p, #5 Penttinen 12p, #8 Hämäläinen 19p, #9 Pihlajamäki 9p, #15 Vilke 4p, #16 Mero 8p, #19 Kohila 17p, #33 Tähtivuori 6p.

Mitäs sitten: Topolla vielä tärkeät pelit Passea ja Lahtea vastaan, joista pitäisi voitot kaivaa, mikäli mitalista meinataan haaveilla. Keravan on jo tyytyminen muistelemaan viime kauden mestaruusjuhlia.
 
Viestejä
2
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Edellä tulos ja pisteiden tekijät.

Kotijoukkueelle sunnuntai aamu tarjosi monenlaisia käynnistysongelmia jo järjestelyiden puolesta.
Ongelmat saatiin kuitenkin selätettyä ja ukot pääsivät juoksemaan lämpöä vierailijoiden seuraksi.
Järjestelyissä kohdatut ongelmat kuvaavat hyvin myös pelillistä tuskaa jota joukkue käy läpi.
Pelaajien haalinta on sentään jo sen verran helpottunut, että parissa viimeisimmässä pelissä on jopa ollut kaksi vaihtomiestäkin.

Porvoota vastaan jalat vielä jotenkin riittivät, mutta tässä pelissä niitä taas ei ollut vierailijan haastamiseen asti. Johtunee siitä, että Korhosen jaloilla hoituu puolet koko joukkueen liikehdinnästä ja niitä jalkoja ei tässä pelissä nähty Keravan lukion muovimatolla.

Ottelun juoni oli selkeä alusta lähtien. Hitaammat kotijoukkueen edustajat katselivat, kun vierailijat pistelivät palloa naruihin. Vapaita heittopaikkoja riitti lähellä ja kaukana, liikkeestä ja paikaltaan. Muutaman kerran puolustus näytti jo ihan kivalta, mutta eiköhän vierailijat niissäkin lopulta nostanut pallon kuppiin. Keravalaisista pisteiden teko jäi myös 50 v sm-sarjassa urakoivalle Toppisen Timolle, jonka kääntöheitto on kohtuu kovaa valuuttaa myös tässä sarjassa. Muut sutivat palloa sinne tänne tai eivät saanet edes yrittää, kun pallo meni jo. Kuten jo edellä mainittiin plussaa oli se, että kaikki saivat peliaikaa ja tekivät pisteitä.

Jatkossa näyttää yllättävästi siltä, että voimme saada 8,9 tai jopa 10 miestä jalkeille, jolloin viisikon roolittaminen ja kiva rotaatio olisi edes periaatteessa mahdollista pelkän ottelun päättymisen odottelun sijaan. Mutta katsellaan nyt kuinka käy - paljon huonommin ei kuitenkaan enää voi mennä. Onneksi kohta on kesä ja on huomattavasti kivempi heitellä ohi eikä kroppaakaan ehkä kolota ihan näin paljon. Viime vuotta muistellen loppukaudesta yritetään hakea edes joku kiva yllätys.
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

PuHu Police Basket – Lahti 75-106 (35-58)

Lähtöaskeleet: PPB:n tilanne näytti vielä lauantaina ihan kohtuulliselta, kun Nimenhuudossa komeili seitsemän varmaa osallistujaa. Edellisessä ottelussa 56 pinnaa KaVea vastaan takoneet Kaijansinkko ja Sell joutuivat kuitenkin jäämään kuumeisena pois. Sunnuntai menikin soitellen ja kaikki kivet kääntäen, mutta yhtään lisäpelaajaa ei paikalle saatu houkuteltua. Me ollaan jätkät niin hävitty tää matsi. Varsinkin kun Lahti veteli setappia kymmenen miehen voimin, Gustafssonin ja Laineen johdolla.

Ottelu: PPB pelasi koko ensimmäisen jakson taitojensa ylärajoilla eikä sortunut lainkaan menetyksiin. Tempo saatiin laskettua niin alas, että hapenottoaikalisällä Rissanenkin jaksoi puhua koko aikalisän ajan. Esimerkkiä muille näytti Punta, Ansas ja Velardi, jotka pussittivat 20 pistettä hyvällä prosentilla. Toisessa päässä Lahti oli täysin Gussen ja Laineen varassa – kaksikko pussitti yhteensä 14 pistettä ja loput pisteet syntyivät kaksikon esityöstä.

Toisella jaksolla homma lässähti minuutissa, kun PPB hätäili heitoissaan ja Laine kuittasi toisessa päässä 8 pisteen edestä. PPB:n joukkueesta Riihimäki teki 7 pistettä vapareilla ja Punta jakson ainoat pelitilannekorit (4 pistettä). Jakso Lahdelle 38-11 ja matsi oli taputeltu.

Ison tauon jälkeen Lahti kierrätti rotaatiotaan Reilu Peli-hengessä, jolloin ote hieman herpaantui. Toisella jaksolla rukkaset naulaan iskenyt Ansas heräsi ja paukutti 13 pisteen lisäksi tukun levareita, riistoja namipasseja. Jakso PPB:lle 27-18 ja Lahti oli pakotettu laittamaan kentälle ykkösvitjansa.

Viimeisen kympin alussa Velardi ja Ansas tekivät nopeaan tahtiin 9 pinnaa ja eroa oli alle kymmenen. Lahdella oli selvästi vaikeuksia asennoitua uudelleen jo kertaalleen voitettuun matsiin. Ottelun ratkaisu tapahtui 7 minuuttia ennen loppua, kun Kim Gustafsson rikkoi Puntaa ja pelaajien kaatuessa sylikkäin maahan alkoi nujakka. Tuomareiden tulkinta oli, että molemmat osallistuivat nujakkaan ja ajoivat kummankin pelaajan kentältä. Jos sama olisi tapahtunut ravintolan edustalla, olisi Gustafsson luultavasti lähtenyt Maijan kyytiin ja Punta olisi jatkanut matkaa. Niin tai näin, PPB onnistui tekemään neljän väsyneen pelaajan voimin vain neljä pistettä, kun taasen Lahti mässäili jotain 25 pinnaa.

Lahden parhaat olivat tietenkin Laine ja Gustafsson, joiden fysiikka ja liikkuvuus on edelleen ihailtavalla tasolla. Riikonen teki hyvällä prosentilla huomaamatta 16 pinnaa.

PPB pelasi läpi ottelun taitojensa ylärajoilla ja nousi vielä ottelun lopussa hienosti kannoille. Ilkka Punta yllätti ainakin oman joukkueen pelaajat monipuolisella osaamisellaan. Ansas möyrysi 30 minuuttia kiitettävästi joka paikassa.

PPB: Riihimäki 20, Rissanen 5, Punta 13, Ansas 24 (MVP), Velardi 13
Lahti: Koskelainen 5, Riikonen 16, T. Gustafsson 22, Lanki 9, Laine 24 (MVP), Melasniemi 7, Ikonen 7, Hagas 6, Frilander 43, K. Gustafsson 4.

Entä sitten: Lahden valtti sarjassa on kaksi tähtipelaajaa ja täysi rosteri. Pelaajia kierrätettäessä tarkat vanhan liiton miehet pääsevät heittämään tuoreilla jaloilla vastustajan puolustuksen rikki. Onnittelut hopeamitalista.

PPB on pelannut useammankin ottelun viiden tai kuuden miehen rosterilla. Joukkueen listoilla on lähes 15 pelaajaa, joten jonkinlainen sakkokäytäntö täytynee ottaa ensi kaudeksi käyttöön. Mitalien suhteen tilanne ei juuri muuttunut, sillä pronssi on edelleen omissa käsissä.
 
Viestejä
20
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Topo kävi ryöstöretkellä Karhulassa; 79-99. Raporttia tulossa - huomenissa.
 
Viestejä
20
Vs: Seniori 35SM 2012-13

KaVe vs. ToPo-35 79-99 (51-49)

Lähtöaskeleet: Hivenen huolestuneena katselin Nimenhuutoa peliä edeltävänä perjantaina, kun poistin IN-sarakkeesta pelaajan ja sarakkeeseen jäi kuusi nimeä. No, näillä mentiin, muistissa oli myös viime vuoden lopun selkäsauna Kisahallissa. Karhulan liikuntahallissa juoksi layuppia 9 vastustajaa, katsojia oli mukavasti (50-70?) ja he pääsivät nauttimaan puffan kahvitarjoilusta.

Matsi: Eka neljännes mentiin aikalailla kori korista, KaVe:n avausviisikko (Vekklilä-Mäkelä-Ilmonen-Laaksonen-Heinonen) työsti pisteitä tasaisesti. Topo:n Mero ja Pelkonen vastasivat suurimmasta osasta pisteistä ensimmäisellä neljänneksellä (myös läpi ottelun), Mero ampui 3 kolmosta ja 3 vaparia sisään. Vilke piti huolta, että käsijarru oli tapissa ja ottelun tempo pysyi suotuisena läpi koko ottelun Topolle. Lisäksi sovittu vaihtorytmi pysyi hanskassa (23-26). Toinen neljännes jatkui samalla kaavalla, Kave:n Iivonen ja Heikkilä aloittivat kolmosilla naruihin, muuten KaVe:n aloitus vastasi pisteistä. Topolla kaikki tekivät pisteitä, Mero 2 kolmosta, jonka johdosta oli merkattu mies. Toinen neljännes päättyi Laaksosen buzzerbeater-tippiin korin hehkuttua punasta, jonka johdosta kolmas neljännes aloitettiin kahdella vaparilla ja sivurajalla. Vilke kontribuoi saunailtaan 24 pulloa ruskeata jaffaa (28-23).

Isolla tauolla sovittiin, että jarrutetaan edelleen tempoa ja pidetään vaihtorytmistä kiinni. Vilke onnistui tappamaan vauhdin pelistä ja KaVe pelasi hivenen laiskasti, lisäksi Topo heitti paremmin läpi ottelun. Vilke onnistui vielä 10 pisteen edestä ja Topo pääsi karkuun. KaVe heräsi viimeiselle neljännekselle ja Heikkilä-Laaksonen pick and roll oli tappavan tehokas. Oikein ajoitettu aikalisä ja muutos puolustukseen onneksi ottivat tilan Heikkilältä kaaren takaa pois ja ratkaisuista tuli vaikeampia. KaVe kävi lähellä, mutta Pelkosen 14 pistettä olivat liikaa KaVe:lle ja omille pohkeille (Pete oli lämmitellyt otteluun pelaamalla aiemmin aamulla jo pelin… )KaVe pelaili viimeisen 1,5 minuuttia ja Topo pääsi vielä kaunistelemaan lukuja.

Topon puolustus toimi läpi koko ottelun. Pihlajamäki jaksoi painia Laaksosen kanssa miltei läpi ottelun, peli pysyi siistinä ja hyvin yhden tuomarin hallussa.

Kave: #4 Vekkilä 15, #5 Iivonen 5, #7 Heikkilä 11, #8 Mäkelä 5, #9 Ilmonen 15, #10 Pirkkalainen 0 #13 Laaksonen 15, #15 Heinonen 10, #23 Ståhl 3

Topo: #4 Pelkonen 29 , #5 Vilke 17, #9 Pihlajamäki 7, #16 Mero 32, #33 Tähtivuori 2, #0 Harjula 12

Entä sitten? Kautta on jäljellä ainakin kaksi ottelua, muutama pelimies seuraaviin kahteen otteluun, niin eiköhän päästä se kolmas pelaamaan. Koripalloa on miellyttävää pelata yleisön edessä, kiitos Karhulalaisille koripallokulttuurista!

Edit - Mero 32p.
 
Viestejä
31
Vs: Seniori 35SM 2012-13

No, laitetaan viimein FC Passe vs Ykköskori pelin tilastot ainakin.

Passe - Ykköskori 109-89 (33-17, 14-19, 37-26, 25-27)Ottelussa nähtiin yhteensä 28 onnistunutta kolmospussukkaa ja ottelun kruununa Parviaisen alley-oop donkki, siis ihan ikämiespelien vakio kauraa ;)

Pisteet/virheet (onnistuneet kolmoset):
Fc Passe: Erkinheimo 2/2, Riikonen 9/1 (3), Urpola 10/0, Ketomaa 17/3 (5), Parviainen 22/2 (2), Muhonen 4/4, Lang 22/0 (2), Pulkkinen 15/2 (4), Haliseva 8/1 ja Pilkevaara 0/2.

Ykköskori: Piipponen 7/2 (1), Railotie 25/0 (3), Korhonen 21/4, Peltola 13/4 (4), King 18/0 (3), Ahava 5/1 ja Mäntynen 0/0.

ja sitten Passen pojat lähti Leville. Ei muuta!
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Kerava – PuHu Police Basket 73-91 (40-45)

Lähtöaskeleet: Ensinnäkin onnittelut ToPolle kauden kovimmasta voitosta Karhulassa. Valitettavasti voitto käytännössä sinetöi myös sen, että PPB:n mahdollisuudet pronssiin ovat enää teoreettiset. Kerava-ottelussa kumpikin joukkue oli saanut kelvollisen rosterin jalkeille ja odotettavissa oli tasainen, fyysinen ja tunteikas ottelu, kuten joka kerta viimeisen kymmenen vuoden ajan joukkueiden kohdatessa.

Matsi: Ottelun alku oli melkoista kuraa, kun PPB sössi palloa seinille ja Kerava ampui heti kun kori oli näkyvissä. Hurlumhei-menossa Peltola unohtui kaksi kertaa kaaren taakse - tuloksena yhteensä 7 pinnaa. Ässänä kentällä hääri Mäntynen, joka ei ujostellut heittää täysin vapaaksi jäätyään – 4 pistettä. Merkattu trio Korhonen-Railotie –Piipponen jäi yhteensä neljään pisteeseen. PPB oli täysin Virtasen heiton ja Sellin yksilösuoritusten varassa ja kaksikko nakutteli 14 pinnaa. PPB pääsi jo rykäisemään 10 pinnan johdon, mutta johto suli nopeasti.

Toisella kympillä vauhti jatkui reippaana, mikä sopi mainiosti kevyempijalkaiselle PPB:lle. Sell aloitti jakson tekemällä putkeen 10 pinnaa, johon vastauksen antoi Piipponen. Taskuraketti piti lähes yksin vauhtia yllä ja toi Keravan jälleen kannoille. Lisämurhetta toivat Toppisen kääntöhypärit, jotka upposivat erinomaisesti.

Ison tauon jälkeen PPB sopi jälleen kerran keskittyvänsä puolustamiseen. Jakso alkoikin Riihimäen muutamalla blokilla ja toisessa päässä 7 pisteen putkella. Muutaman minuutin jakso vieraille 15-5 ja ero venähti 20 pisteeseen. PPB:n lepsuiltua jakson lopun pääsi Mäntynen tekemään 5 pinnaa jakson loppuun ja Toppinenkin urakoi muutaman korin, jolloin ero kutistui 15 pisteeseen. Vaikka PPB johti tässä vaiheessa 15 pinnaa, eivät ilmeet olleet kovin tyytyväisiä viimeiselle jaksolle lähdettäessä.

Viimeisellä jaksolla Keravan eväät alkoivat olla syötynä, eikä kunnon kiri alkanut missään vaiheessa. PPB peluutti koko rosteria ja ottelu eteni kohti määränpäätä melko sopuisissa merkeissä. Tänään PPB jaksoi pitää vauhtia sen verran, että raskaalla jalalla liikkeellä olleet Kollit puutuivat melko hyvissä ajoin.

Keravan divarikaksikko Railotie-Korhonen pysyi läpi ottelun kelvollisesti pihdeissä. Korhonen ansioitui jälleen riistoissa, joita tuli pitkälti toistakymmentä. Tässä apuna oli tuomaripari Tuomisto-Ahokas, jotka katsoivat läpsyjä varsin suopein silmin. Illan pirtein oli Piipponen, joka nakkeli komeat pisteet hyvällä prosentilla. Jos paikalla olisi ollut yleisöä, olisivat suurimmat aplodit ansainneet kuitenkin loistavasti pelannut Mäntynen sekä kääntöhypäreistään tunnettu Toppinen. Ilman kyseisten herrasmiesten hurmosta taululla olisi ollut todella rumat lukemat.

PPB:n paras oli etenkin läheltä osunut Sell, joka kannatteli joukkuetta koko 40-minuuttisen. Virtasen heitto puri ajoittain mainiosti. Jotain joukkueen puolustuksesta kertoo se, että pelaajat rikkoivat vastustajaa koko ottelussa ainoastaan 7 kertaa! Mainoittakoon myös, että kaaren takaa PPB osui tasan nolla kertaa. Ei niitä yrityksiäkään tosin montaa ollut.

Kerava: Piipponen (MVP) 17, Korhonen 12, Railotie 4, Peltola 10, Kuoppala -, Mäntynen 16 (!), Toppinen 12, Ahava 2.
PPB: Sell (MVP) 30, Ansas 9, Velardi 4, Riihimäki 18, Virtanen 18, Campbell 2, Punta 4, Rissanen 4.

Entä sitten? Keravalle koko kevät on ollut lumien sulamisen ja Savonlinnan OTB-turnauksen odottelua.
PPB:llä on jäljellä vielä nolla-Räppä. Hoitamalla ottelun kunnialla se voi jännittää, koomaako Topo kotonaan sekä Passen että Lahden. Not.
 
Viestejä
31
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Pakko hieman kommentoida Ykköskori-PuhuPolice peliä:

Kyllä PuhuPolice oli parempi mutta ei tuo 7 virhettä kerro hyvästä puolustuksesta vaan tuomarilinjasta, linja oli kyllä tasapuoleinen mutta kyllä sai hakata niin näkyvästi, varmaan pilleissä jotain vikaa. Kuten Hissi jo totesi: Tässä apuna oli tuomaripari Tuomisto-Ahokas, jotka katsoivat läpsyjä varsin suopein silmin.
 
Viestejä
20
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Topo35 vs. FC PASSE 96-68 (28-11, 23-20, 31-24, 14-13)

Lähtöaskeleet: Peli oli Topolle tärkeä, sillä voittamalla pronssi varmistuisi, terkut Hissille! Ei saa kytät natsojen kylkeen kiiltävää kaulaan tänä vuonna, tämä oli ottelussa tärkeintä.

Matsi: Peli oli aika leppoisaa pelailua, Topo karkasi ekalla neljänneksellä 17 pisteen johtoon, jonka se piti helposti läpi ottelun. Ainoa hetki, jolloin piti ottaa ryhtiliike, oli toisella jaksolla kun Ketomaa osui kolme kertaa putkeen kaaren takaa. Passelta Parviainen ja Ketomaa tekivät pisteitä, Ketomaalla taisi painaa jaloissa edellinen ilta/aamu, ja Parviainen lepäsi viimeisen jakson.

Hämäläinen, Pelkonen ja Mero vastasivat suurimmalta osalta pisteistä. Haki on ollut koko kauden todella kovassa heitossa ja käyttää todella laajaa heittovalikoimaa. Pete on yhtä hyvässä, ellei paremmassa kunnossa kuin parikymppisenä. Ainoa huoli on Peten nilkka, joka taittui neljännen jakson alussa. Haki myös antoi lukuisia assisteja Petelle ja tuli niitä muillekin, jotka jaksoivat liikkua. Kohila puolusti hyvin Parviaista Peten jouduttua virhevaikeuksiin.

Ensi lauantaina ratkeaa kumpi joukkue pelaa finaalissa KaVea vastaan, joko Topo tai LaNMKY. Topo saan Pihlajamäen ja Toiviaisen mukaan painimaan korinalle.

Topo: #4 Pelkonen 26, #8 Hämäläinen 33, #Lukinmaa 6, #19 Kohila 6, #16 Mero 19, #33 Tähtivuori 2, #0 Harjula 4
FC PASSE: #5 Erkinheimo 8, #6 Riikonen 7, #7 Ketomaa 9, # 10 Parviainen 28, #11 Muhonen 5, #124 Pulkkinen 5 #, 30 Salmela 0

Entä sitten? Kaikki peliin ensi lauantai!
 
Viestejä
421
Vs: Seniori 35SM 2012-13

Räppä – PuHu Police Basket 92-93 (52-42)

Lähtöaskeleet: Tämä sarja on siinä mielessä mieluinen, että merkityksettömiä otteluita ei ole olemassa. Vaikka ToPo hoiteli pronssit kotiinsa, oli illan ottelussa kummallakin tahtoa varsinkin hyökkäyspäässä. PPB:n pelaajien ei tarvinnut sanoa mitään, kun tuomari Elo saapui saliin.

Matsi: Räppä osui alusta alkaen hyvin pussukkaan, kun taasen PPB:n heitot kimpoilivat minne sattui hyvistäkin paikoista. Jopa Virtasen käsi oli jäässä, vaikka tilaa sinänsä oli tarjolla etenkin maalatun alueen ulkopuolella. Räpän pelaajista Uronen pysyi koko jakson nollilla, mutta Wikholm näytti pelaavan ehkä uransa parasta peliään – pallo osui naruihin läheltä, kaukaa ja vapariviivalta. Myös vikkelä Sutela aiheutti tuhojaan tiuhaan tahtiin. Jakso mykistävästi 27-12.

Toisella jaksolla PPB nosti puolustustaan ja prässäsi ylhäältä lähtien. Tuloksena olikin useampi riisto ja nopea vastahyökkäys. Räppää piti elossa Uronen, joka naulasi putkeen kolme isoa screenin takaa. Huolimatta useista riistoista, PPB puolustus vuoti ajoittain kuin seula. Niinpä jakso päättyi niukasti PPB:lle 25-30.

Ison tauon jälkeen parempikuntoinen vieras sai puristettua Räpän yhä ahtaammalle. Urosen puutuessa peli puuroutui ja PPB hiipi rinnalle ja ohi. Riihimäki ja Ansas punnersivat 20 pistettä korin alta ja kaaren takaakin joukkue osui 3 kertaa. Viimeiselle jaksolle lähdettiin PPB johtaessa 3 pistettä. Jakso PPB:lle 17-30.

Viimeisellä jaksolla suurimman roolin otti viimeinkin Elo, joka oli puhaltanut ensimmäiset 30 minuuttia yllättävän hyvin ilmeisesti Räpän mainioiden otteiden lumossa. Ensin koskemattomuuden sai Wikholm, jonka seurauksena Riihimäelle vihellettiin puolen minuutin aikana 2 virhettä ja suihkukomennus. Heti perään vihellettiin ulos Sell. Tämän jälkeen Elo vihelsi vieraille mm. ottelun ensimmäisen 3 sekunnin virheen ja heti perään Virtaselle pari virhettä. Viimeiset 3,5 minuuttia PPB yritti puolustaa muutaman pisteen johtoaan neljällä pelaajalla. Sanomattakin oli selvää, että tässä vaiheessa Räpällä oli joukkuevirheitä nolla, mikä olikin loppujen lopuksi PPB:n onni. Vaikka Räppä rikkoi loppuminuutit ahkerasti, ei PPB päässyt vapariviivalle kuin kerran. Velardin upottaessa molemmat vaparit ero säilyi kolmessa pisteessä. Viimeisellä sekunnilla Räppä teki vielä korin, mutta PPB:n pelaajat hoksasivat pitää pari metriä etäisyyttä, jotta Elo ei voi puhaltaa and one-koria.

Räpästä onnistui tänään useampikin pelaaja. Sutela haisteli hyvin Urosen syötöt ja teki päälle kovia 1 vs 1-koreja. Wikholm oli pirteä läpi ottelun ja pussitti useamman kori maalatun alueen ulkopuolelta. Uronen väläytti kolmella kolmosellaan, mutta kokonaisuudessaan heittoprosentti jäi kehnoksi. Lisäksi Wuorio heitti ennakkoluulottomasti komeat pisteet.

PPB:n pelaajista Riihimäki, Virtanen ja Sell foulasivat itsensä hyvissä ajoin ulos pelistä ja MVP-tittelin jaosta. Loppuhetkillä Kaijansinkko osui kaksi kertaa kaaren takaa ja Velardi piti niin ikään päänsä kylmänä loppuhetkillä tehden viisi pistettä. MVP-pysti menee tällä kertaa kuitenkin Ansakselle, joka piti päänsä kylmänä lopussa ja puolusti kelvollisesti Urosta.

Räppä: Sutela (MVP) 20, Kallio 3, Uronen 20, Venäläinen 11, Wikholm 22, Heikkilä -, Stenbäck -, Vuorio 16, Sola-, Flinck -.
PPB: Sell 11, Ansas (MVP) 17, Virtanen 10, Kaijansinkko 12, Riihimäki 20, Punta -, Velardi 16.

Entä sitten? Lainaus syksyn raportista: ” No eipä Räppä voittoa olisi hakenut edes Urosen pelatessa. Mikäli Räppä aikoo sarjassaa voiton ottaa, se tarvitsee avainpelaajilta kotisalissaan hurmospäivän, Elon tuomariksi ja vastustajalta muutaman tähtipelaajan poisjäännin”. Sen verran Eloa aliarvioin, että vastustaja voi olla paikalla käytännössä parhaalla rosterillaan.

Kausi on nyt sitten ikispelien osalta paketissa. PPB:n osalta kausi jatkuu vielä osalla pelaajista Vaasassa ensi viikonloppuna, jolloin edessä on PuHun nousukarsinnat I-divariin.

PPB kiittää kaikkia vastustajia reiluista ja ajoittain hyvätasoisista otteluista. Kiitokset myös matsirapsan raaputtelijoille, jotka elävöittivät sarjaa pitkin pimeää talvea. Lajiniiloille on tulossa lähipäivinä pistetilastot PPB:n osalta PuHun sivuille.

Kauden koristekona SM35-sarjan osalta nostettakoon vielä sarjatulokas KaVe ja erinomaisesti järjestetty ottelutapahtuma Kymenlaakso United – PuHu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös