Koripallo.com

Susijengi 2017

Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

KeegoMesh sanoi:
Muiden maiden kanssa Suomen pitäisi pärjätä, jotta pääsy MM-kisoihin ja pysyminen maailman TOP30-joukkueiden tasolla olisi mahdollista. Näitä ym. maita ovat Israel, Venäjä, Turkki, Puola, Latvia, Tsekki, Belgia, Saksa, Ukraina, Georgia jne.
Ongelma näyttää olevan, että joidenkin mielestä se, että Suomi on voittanut kerran esim. Kreikan, Turkin tai Venäjän arvokisoissa viime vuosina tarkoittaa, että Suomi on jotenkin määritelmänomaisesti niitä parempi joukkkue ja niiden voittaminen on normaali minimi-oletus. Mikä on tietenkin varsin kaukana totuudesta. Kyllä tossa on ihan kova viiteryhmä Suomelle - joista kaikki Suomi voi voittaa hyvänä päivänä - mutta myös hävitäkin ilman että on ollut jotenkin umpisurkea. (Täällä ei varmaan tarvii muistuttaa, että Koris ei ole sama juttu kuin lätkä, vaan kisa on oikeasti kovaa laajalla rintamalla ja kaikki on hyviä)

JOKERY sanoi:
Nyt on erittäin lupaavia junnuja tulossa eri pelipaikkoihin. Maxhuni, Pöllä, T.Murphy, Aidoo, Hopkins jne. Sen lisäksi susijengissä todennäköisesti nba pelaaja seuraavat 15 vuotta.
Totta, mutta mustat pilvet lajin yllä viittaa siihen, että NBA (tai edes Euroliiga) pelaajia ei nähdä enää maajoukkueissa... tai korkeintaan sitten itse kisoissa jonne on päästävä ilman niitä (toki muidenkin maiden - mutta mitä se tekee itse kisojen arvostukselle?).

Toivotaan, että järki ja lajin paras voittaa.
 
Viestejä
2 568
Vs: Susijengi 2017

Merkityksettömien harkkapelien perusteella ei anneta kenkää yhtään kenelläkään. Henkalle kuuluu suuri kiitos kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt suomikorikselle. Ilman häntä tuskin oltaisiin lähelläkään sitä pistettä, jossa nyt ollaan. Nyt on kohta alkamassa em-kotikisat ja kunhan Koponen saadaan remmiin, niin meillä on kaikkien aikojen paras kisajoukkue. Jos kisoissa flopataan, niin voi olla syytä pohtia Dettmanin asemaa. Ja uskon että silloin hän sitä itsekin pohtii. Täysin absurdia puhua jostain potkuista tässä vaiheessa. Lassi Tuovi siirtynee sitten pääkäskyttäjäksi, kun aika on oikea.

Espanja muuten hävisi Belgialle, ja vielä rumasti. Scariololle kenkää ja äkkiä!
 
Viestejä
507
Vs: Susijengi 2017

Mikä on viimeisin tieto Koposen tilanteesta? Jos mies ei pääse pelaamaan yhtään harjoituspeliä ennen kisoja, on iso vaara että mukaantulo sotkee hyökkäyspeliä enemmän kuin mitä siitä on hyötyä.

Tuolla treenitauolla viimeistely ei voi olla parhaassa iskussa ja helposti käy niin, että Petsku haastaa yhtä hyvin kuin ennenkin mutta pallo kolisee renkaisiin.

Tietenkin Koposen kuuluu päästä jengiin jos pääsee kuntoon, mutta toivottavasti valmennusjohdolla pysyy maltti eikä yritä väkisin peluuttaa jos ei näytä kulkevan. Ja samalla vaaditaan myös malttia Koposelta itseltään, ettei pakota ratkaisuja.
 
Viestejä
726
Vs: Susijengi 2017

Kokoonpano on selvä ja se 12. paikka menee järjestyksessä Koponen, Ahonen, Nikkarinen. Toivottavasti nyt edes jompikumpi Koponen tai Ahonen kuntoutuu. 2 uutta pelaajaa kisajoukkueeseen siis, Markkanen ja Alex Murphy. Hyvin odotettua ja varman päälle ratkaisu. Jos Koponen saadaan mukaan, niin itse uskon vaikka mihin. Alkulohkossa karsiutuminen olisi katastrofi tällä joukkueella. Nyt kun kaikki harjoitusmatsit on menneet tappiolle, niin voisi olla viisasta ottaa 1 matsi vielä lisää jotain sellaista vastaan josta tulee varmuudella voitto. Dettmanin seuraajaksi sopivin olisi joku jenkki, kaikki joukkueet tarvitsee uudistumista ja erilaisia ajatuksia. Tämä sitten joskus myöhemmin ellei kisat mene penkin alle. Henkka varmastikin osaa tehdä johtopäätökset omalta kohdaltaan silloin, mutta orkesterin johtajan seuraajaa ei kannata ottaa läheltä. Markku kanerva on hyvä esimerkki suppeasta puuhastelusta ja tuloshan on ollut täysi katastrofi koko ajan ja uudistuminen on jäänyt taka-alalle. Hyvin tyypillinen suomalaisen urheilun ongelma ja omista asemista pidetään kiinni viimeiseen asti ajattelematta sen jatkuvia negatiivisia seuraamuksia. tämän mentaliteetin kun saisi pois Suomesta.
 
Viestejä
2
Vs: Susijengi 2017

Aktiivi seuraaja sanoi:
No, ei toiminut, vaikka Flash enabloitu eri selaimilla jo alusta asti.... jotain hämärää joko palvelussa tai näppäimen edessä...

Yksi juttu tuli vielä mieleen. Yrititkö katsoa ulkomailta käsin? Olen itse reissun päällä ja jotta striimi näkyi, se vaati itselläni VPN:n aktivoimisen. Monastihan nuo TV-oikeudet on rajattu johonkin tiettyyn maahan ja eilisen ottelun osalta Unibet oli ostanut todennäköisesti vain Suomen TV-oikeudet.

F-Securen kehittämä Freedome on muuten ihan paras VPN - ei vaadi teknistä osaamista ja toimii briliantisti niin tietokoneella kuin mobiililaitteilla. Freedomella näkyy myös Yle Areenan, Viaplayn, Ruudun, yms suoratoistopalvelujen geoblokatut ohjelmat.

Jos tämäkään ei ollut case sinulla, niin sitten en kyllä osaa auttaa.
 
Viestejä
2 534
Vs: Susijengi 2017

vapaamuurari sanoi:
.......Alkulohkossa karsiutuminen olisi katastrofi tällä joukkueella. Nyt kun kaikki harjoitusmatsit on menneet tappiolle, niin voisi olla viisasta ottaa 1 matsi vielä lisää jotain sellaista vastaan josta tulee varmuudella voitto. Dettmanin seuraajaksi sopivin olisi joku jenkki, kaikki joukkueet tarvitsee uudistumista ja erilaisia ajatuksia. Tämä sitten joskus myöhemmin ellei kisat mene penkin alle. Henkka varmastikin osaa tehdä johtopäätökset omalta kohdaltaan silloin, mutta orkesterin johtajan seuraajaa ei kannata ottaa läheltä....
Tällä tasolla jokaisen ottelun voittaminen on jo pieni ihme. Suomen jatkoon pääsy mahdollisuudet perustuvat ensisijaisesti Islannin ja Puolan voittamiseen. Suomi tarvitsee paljon onnea sekä Islannin että Puolan voittamiseen (Islanti ei ole mikään Ruotsi).

EM-kesän pelejä ja MM-karsintapelejä on yhteensä 25kpl, joista on nyt 5kpl pelattu ja Suomi on nyt tappioputkessa. Minkälainen voittoprosentti olisi noista 25kpl ottelusta hyvä? Onko esimerkiksi 10kpl voittoja ihan riittävän hyvä saavutus? Onko sittenkin realismia odottaa esimerkiksi 5kpl voittoja ja juhlia jokaista niistä? Esimerkiksi MM-vuonna 2014 Suomen saldo oli 2kpl voittoja 10kpl tappioita.

Pitäisikö rima asettaa todella korkealle? Olisivatko suomalaiset tyytyväisiä esimerkiksi jos Suomi selviytyisi MM2019-kisoihin ja Tokion 2020 Olympialaisiin?
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

No-pass-look sanoi:
Mikä on viimeisin tieto Koposen tilanteesta?

"Kenraali Koponen sai heittoluvan – ”Nyt vain jännätään riittääkö aika”

Koponen oli pitkään heittokiellossa Espanjan liigan pudotuspeleissä tulleen loukkaantumisen takia, mutta kuntoutumisessa on tapahtunut edistymistä. Nyt FC Barcelonan takamiehellä on lupa heittää palloa. Pelikuntoon on kuitenkin vielä matkaa.

– Taas on otettu askeleita eteenpäin. Nyt on vihdoin tullut lupa heittää palloa, joten siinä mielessä mennään eteenpäin. Haluaisin olla mukana jo treeneissä, Koponen mehustelee Pala Pirastu -areenalla harjoitusten jälkeen.

– Olen ollut mukana juoksemassa kuvioita, mutta vielä en pääse pelaamaan. Toivottavasti myös se olisi mahdollisimman nopeasti mahdollista. Nyt mennään tämän suunnitelman mukaan ja katsotaan kuinka asiat etenevät."


https://yle.fi/urheilu/3-9772345?origin=rss

Jotenkin oletin, että tuo heittolupa olisi tullut jo aiemmin kun siitä viimeksi uutisoitiin joskus ehkä viikko sitten, että just on tulossa. Tän päiväinen YLE:n uutinen jonka haastattelu on ilmeisesti tehty eilen Italiassa kuitenkin antaa mielikuvan, että lupa on tullut ihan nyt vasta. Tiukaksi kyllä menee...
 
Viestejä
2 568
Vs: Susijengi 2017

KeegoMesh sanoi:
Tällä tasolla jokaisen ottelun voittaminen on jo pieni ihme. Suomen jatkoon pääsy mahdollisuudet perustuvat ensisijaisesti Islannin ja Puolan voittamiseen. Suomi tarvitsee paljon onnea sekä Islannin että Puolan voittamiseen (Islanti ei ole mikään Ruotsi).

EM-kesän pelejä ja MM-karsintapelejä on yhteensä 25kpl, joista on nyt 5kpl pelattu ja Suomi on nyt tappioputkessa. Minkälainen voittoprosentti olisi noista 25kpl ottelusta hyvä? Onko esimerkiksi 10kpl voittoja ihan riittävän hyvä saavutus?
No en kyllä missään nimessä pitäisi sitä ihmeenä, jos voitetaan selvästi heikompi joukkue nimeltä Islanti ja suurin piirtein samantasoinen Puola kotikentällä. Ja itseasiassa nyky-Puola taitaa olla Suomea heikompi joukkue. Neljä muuta ovat sitten sen verran kovia, että tarvitaan nappisuoritus ja ehkä hiukan tuuria. Itse veikkaan kolmea voittoa.

Itse en nyt kovin vakavissaan laskisi voittoprosentteja harkkapeleistä. On melko yhdentekevää vaikka näistä voitettaisiin jokaikinen, jos em-kisat katkeavat alkulohkoon. Em-pelit ja mm-karsinnat pitää hoitaa mahdollisimman hyvin. Lasketaan voittoprosentit niistä.
 
Viestejä
148
Vs: Susijengi 2017

KeegoMesh sanoi:
Suomi tarvitsee paljon onnea sekä Islannin että Puolan voittamiseen (Islanti ei ole mikään Ruotsi).
Paljon onnea? Suomi on kotona suosikki molempia vastaan.
 
Viestejä
4 017
Vs: Susijengi 2017

Boriz sanoi:
Ja itseasiassa nyky-Puola taitaa olla Suomea heikompi joukkue.

Puolan tulokset tähän mennessä:

Vs Tsekki 101-68
Vs Latvia 80-76
Vs Liettua 58-59
Vs Latvia 65-77
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

Suomi on varmaankin suosikki Islantia vastaan ja peliä voinee pitää jonkinlaisena pakkovoittona (mikä on tietty se ainainen murheenkryyni suomalaisessa palloilussa).

Voi olla, että Suomea pitäisi kutsua suosikiksi myös Puolaa vastaan, mutta itse kyllä sanoisin tässä kohtaa, että niin pallo kuin pelikin on pyöreä: ennakkosuosikkius voitaneen laskea Suomelle korkeintaan kotiedun vuoksi (kunhan ei kallistu kotipaineeksi kotiedun sijaan).


Itse olen ollut täällä yhtenä äänekkäimpänä sanomassa, ettei näitä harkkamatsien tuloksia pitäisi katsoa niin kovin tarkkaan, kun nyt kyse on tosiaan kokeiluista ja harjoittamisesta enemmän kuin voitoista sinänsä. (Tosin jos tällä perusteella "vähättelee" Suomen tappioita, koska "Suomi kokeilee", niin pitää tietty muistaa, että niin tekee vastustajatkin.) Mutta kyllähhän harkkapelitkin varmaan jotakin kertoo - esim. Suomesta sen, että Koposta kaivataan ja peli ei ole vielä ihan uomissaan - mutta parempaan päin ollaan menossa.

Katsoessa Puolan harkkapelejä käy mieli helposti mietteliääksi: Puola jyräsi Tsekin maanrakoon 101-68, hävisi viikko sitten Klaipedan (Liettua) turnauksessa Liettualle vain pisteellä (59-58) mutta voitti Latvian. Eilen Puola sitten vastavuoroisesti hävisi Latvialle Riiassa. Mutta on ihan vahva saldo jos sitä vertaa Suomen vastaavaan.

Islanti aloitti harjoituspelit kahdella voitolla (ymmärtääkseni varsin vajaamiehisestä) Belgiasta kotonaan. Eilen tuli sitten Kazanin turnauksessa Saksalta nokkaan aika reilusti (90-66) - tänään pelaavat Unkaria ja huomenna Venäjää vastaan.

Samaan aikaan Suomi on siis hävinnyt kertaalleen Latvialle, Venäjälle ja Israelille ja kahdesti Italialle. Onhan Suomen vastustajien kokonaisuus kovempi kuin kummallakaan kahdella edellämainitulla, mutta kyllä Puolan rempseä Tsekki-rökitys, taistelu Liettuaa vastaan sekä Latvia-voitto kertoo vähintään siitä, että Suomen on tosiaan pelattava merkittävästi paremmin kisoissa jotta Puola kaatuu.

Niin Suomi varmaan tekeekin (pelaa paremmin), mutta niin luultavasti tekee Puolakin.


~*~

Nyt kun on kerran toi FIBA:n harjoituspeli-listaus auki, niin tsekataan noiden muidenkin Suomen lohkon joukkueiden harjoituspelit... (Siellä ei ole muuten oikaistu Italian turnauksen muuttunutta ottelujärjestystä mutta tulokset on silti präntätty pelipäivien mukaan, eli listauksen mukaan Suomi voitti eilen Turkin 75-70! Toivottavasti siellä ei ole paljoa enempää em. kaltaisia virheitä.)

Slovenia voitti Venäjän "yliopistojoukkueen" viidellätoista ja Unkarin kahdellakymmenellä pisteellä. Viikko sitten voittivat kotonaan Tsekin kahdeksalla pisteellä. Tänään tulee kova mittari kun vastaan asettuu Kroatia vieraissa. Vastukset eivät ole siis vielä olleet kovimpia mahdollisia, mutta ainakin paperilla Slovenia näyttää todella kovalta.

Kreikka aloitti näkjään harjoituspelit vasta viime viikonloppuna kotiiturnauksessan jossa nuiji varsin tylysti Romanian (106-48) ja reippaasti myös Ison-Britanniankin (92-64). Eilen sitten tuli kahdella pisteellä turpiin karsintalohkossaan suvereenisti esiintyneeltä Montenegrolta - tänään vastaan asettuu Serbia. Eli samoin kuin slovenia, Kreikka aloitti pelit helpohkommalla ohjelmalla, mutta viimeistään tänään nähdään miten peli kulkee tällä hetkellä oikeasti kovaa joukkuetta vastaan.

Jos FIBA:n listaus pitää paikkansa, niin Ranska aloitti harjoituspelinsä vasta neljä päivää sitten kotiturnauksessaan Orleansissa. Avauspelissä tuli tappio Kroatialle (87-92), mutta toissapäivänä kaatui Liettua (98-77) - on muuten ollut raju turnaus kun joukkueet on Ranska, Liettua ja Kroatia! (Lopputulos: Kroatia voitti molemmat pelinsä, Ranska jätti Liettuan kahteen tappioon.)



PS. Mielenkiintosesti samaan aikaan samalla asialla DripL:n kanssa... ilmeisesti tämä asia on jäänyt mietityttämään useampiakin.
 
Viestejä
2 568
Vs: Susijengi 2017

DripL sanoi:
Puolan tulokset tähän mennessä:

Vs Tsekki 101-68
Vs Latvia 80-76
Vs Liettua 58-59
Vs Latvia 65-77

Kyllä, tiedän Puola on ollut aika vakuuttava. Suomi ja Puola ovat viime vuosina olleet aika tasaväkisiä ja pelanneet aika lailla ristiin. Nyt Puolalta kuitenkin puuttuu Gortat (ja ovatkohan Karnowski ja Lampekin vielä sivussa?). Suomella on nyt Markkanen ja kotiyleisö. Näitä taustoja vasten pidän Suomea hienoisena ennakkosuosikkina. En aliarvioi Puolaa, mutta toi kommentti siitä, että Suomi muka tarvitsisi jotenkin ylitsepääsemättömästi tuuria Puolan voittamiseen ei mun mielestä pidä paikkaansa.
 
Viestejä
507
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:

– Heittäminen esimerkiksi ei onnistu vielä tällä hetkellä kunnolla. Syöttöjen ja heittojen määrä lisätään pikkuhiljaa. En ole vielä siinä kunnossa, että pystyisin tekemään normaaleja pelisuorituksia. Tässä on vielä jonkin verran aikaa, joten toivotaan, että kuntoutuminen jatkuu samalla tavalla ja sitten nähdään riittääkö aika, Koponen mietiskelee.

Ei tuo kyllä hyvältä kuulosta. Alle kolme viikkoa turnaukseen ja ei pysty heittämään, eikä ole pystynyt tekemään niin sitten toukokuun tjms.

Täydessä iskussa ei tule olemaan, se lienee jo selvää.
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

No nyt näyttää jo melko hyvältä.

Vielä kun kestäisi ote pelin loppuun asti ekan kerran.

Suomen pistekärki: Wilson, Murphy, Koivisto!


Oho.
 
Viestejä
7 517
Vs: Susijengi 2017

Onko tiivistetty rotaatiota? Nyt kymmenen pelaajan rotaatiolla näyttäis menevän
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

raappa sanoi:
Onko tiivistetty rotaatiota? Nyt kymmenen pelaajan rotaatiolla näyttäis menevän
Kymmenen pelaajaa + Lindbom neljä minuuttia.

A. Murphy, Cavén ja Nikkarinen vielää minuuteitta.
 
Viestejä
1 944
Vs: Susijengi 2017

Koivisto tarjoilee :-* omille Markkanen tarjoilee :-* vastustajalle :D
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös