Koripallo.com

Susijengi 2017

Viestejä
581
Vs: Susijengi 2017

Satunnainen tarkkailija sanoi:
Mitä! Itkunaurua tälle kommentille! ;D Rannikko potkia pois?

En tiedä ollaanko katsottu ollenkaan samoja pelejä, mutta kyllä toiminnassa nimenomaan on järkeä kun Rannikko on kentällä! Pakkipää alkaakin jo tuossa iässä olemaan "haaste", ja samaa pystyy sanomaan entisestä Susiejngin linkkuveitsestä Shawn Huffista. Kyllä jätkät silti paikkansa vielä ansaitsee hyvinkin, ei meillä parempiakaan ole.

Missä tilanteessa toiminta on ollut epäselvää valmentajien ja Rannikon kesken?

Toiminta Rannikon ja valmennusjohdon kesken oli epäselvää ainoastaan jonkin aikaa silloin kuin HD kauan sitten alkoi vetää susitoimintaa ja julisti kovaan ääneen että siihen kuuluu hyökkäyspäässä kolmiopeli. Hanno ja Teemu ilmoittivat Henkalle selvästi että eihän se käy. Niinpä joukkue vaihtoi jo kauan sitten hyökkäyssettinsä pois Henkan kolmiopelistä vaikka jokunen median edustaja edelleen puhuu Susijengin kolmiopelistä.
Nuorten maajoukkueetkin junnasi kolmiota vain muutaman vuoden kunnes jokainen valmentaja sai oikeuden toteuttaa hieman omalle materiaalilleen sopivaa settiä.
Kaikki lajin sisäpiirissä olevat tunnustavat ettei Henkka ole läheskään Suomen johtava valmentaja, jos kentällä tapahtuvat x-o tilanteet ovat valmentamista. Noissa asioissa monet pelaajat ovat edellä. Mutta Henkka myös ymmärtää tilanteen ja antaa Teemun hoitaa tämän. Henkka on ylivoimaiseti maamme parhaita lajijohtajia, joka on kerännyt samalla ympärilleen paljon lajin x-o valmennustietoutta.
Ville Mäkäläinen bloggasi aika mielenkiintoisen ja kriittisen kirjoituksen Henkan toiminnasta. Kirjoituksessa paljon samaa sanomaa kuin ISn Sepän luokattomassa söhellyksessä joku päivä sitten, mutta Villen kirjoituksesta kyllä paistoi sisäpiirin asiantuntemus.
 
Viestejä
2 534
Vs: Susijengi 2017

Beasley sanoi:
......
Kaikki lajin sisäpiirissä olevat tunnustavat ettei Henkka ole läheskään Suomen johtava valmentaja, jos kentällä tapahtuvat x-o tilanteet ovat valmentamista. Noissa asioissa monet pelaajat ovat edellä......Villen kirjoituksesta kyllä paistoi sisäpiirin asiantuntemus.
Kaikki lajin ulkopuoliset tunnustavat, että HD on ainoa suomalainen koripallon MM-mitalisti. Toki tilanne voi muuttua vuonna 2019. HD:n arvostus on ollut tapissa jo 25 vuotta.
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

Svenska YLE on tehnyt puolen tunnin dokkarin Susijengistä (vähän koriksen historiaa Suomessa, vähän Dettmanin henkilökuvaa & pelifilosofiaa, vähän pelaajien osin fanihenkistä haastattelemista). Ei mikään suunnaton mestariteos, mutta kaikelle tällaiselle pitää nostaa hattua ja kiittää YLE:ä julkisuudesta.

Dok: Susijengin matka kohti EM-kisoja

Suomessa pelattiin koripallon Euroopan-mestaruudesta viimeeksi 50 vuotta sitten. Henrik Dettmannin valmentama Susijengi on onnistunut luomaan Suomeen korisbuumin ja joukkue pääsee pelaamaan ottelut upean kotiyleisön eteen. Toimittajat: Ville Lipiäinen ja Toni Immonen. Filmus Oy 2017.

Löytyy Areenasta: https://areena.yle.fi/1-3952920
 
Viestejä
10
Vs: Susijengi 2017

Ihan hauska ja viihdyttävä dokkari, kaiken ei tarvitsekaan olla niin otsa kurtussa tehtyä. Sopii hyvin tähän kisojen alle.
 
Viestejä
581
Vs: Susijengi 2017

KeegoMesh sanoi:
Kaikki lajin ulkopuoliset tunnustavat, että HD on ainoa suomalainen koripallon MM-mitalisti. Toki tilanne voi muuttua vuonna 2019. HD:n arvostus on ollut tapissa jo 25 vuotta.

Olen ihan samaa mieltä kanssasi, sisäpiiriläisetkin pitävät varmasti Henkkaa arvostetuimpana koripallo-osaajanamme viimeisen 25 vuoden aikana. Se mitä yritin kirjoittaa oli se fakta että Henkkaa pidetään paljon paljon parempana johtajana kuin lajillisten x-o tilanteiden valmentajana. Valmentaminen ja johtaminen ovat kuitenkin osittain eri asioita
Parhaimmillaan susitoiminta on sitä että Henkka hankkii resurssit, olosuhteet, toiminnan suuret linjat niin miehille kuin nuorillekin - ja sitten Teemu & co aikalisällä päättää minkälaisella screenillä / handoffilla / rullauksella / nousulla / takaovella seuraava hyökkäys pelataan. Se toimii paremmin kuin " syötä palloa ja liiku". Loistavana johtajana Henkka ymmärtää että kokonaisuuden kannalta on ihan hyvä antaa esim. Teemun tehdä näitä päätöksiä, koska Teemu on niissä erinomainen.
Sekä sisä- että ulkopuoliset tahot ovat varmasti lähes yksimielisiä siitä että HD on se suurin yksittäinen syy Suomen koriksen nykyiseen arvonousuun. Tosin aika moni tuntuu unohtavan että myös -70 ja -90 - luvuilla oltiin EM-kisoissa. 80- ja 00- luku olivat kv-menestyksen kannalta melkoisia mustia aukkoja.
 
Viestejä
726
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
Sunnuntain Urheiluruudussa Lassi Tuovi antoi ymmärtää, että Susijengin lopullinen kokoonpano ilmoitetaan maanantaina - saman päivän Svenska YLE:n jutussa oli haastateltu Dettmania ja siinä annettiin ymmärtää samoin. Pari viimeistä maata julkaisikin joukkueensa eilen, mutta Susijengistä ei ole kuulunut mitään.

Ikävä selitys olisi, että joukkueella on lisää loukkaantumishuolia (esim. Lee Jr. tai A. Murphy jotka oli poissa Venäjä-pelistä - tai Koposen käsi ei kestänytkään Venäjä-peliä?) ja nyt odotetaan lääkärien lausuntoja, tsekataan paikkojen kestävyyttä tms.? Jos kaikki olisivat kunnossa ja kyse olisi vain "positiivisesta ongelmasta", että Lindbom on pelannut hyvin ja pitää miettiä ns. viimeistä paikkaa - niin sen pohtimiseen on ollut aikaa viimeistään Italian keikasta lähtien, eli ne skenaariot on varmasti jo käyty läpi eikä sen vatvomiseen tarvittaisi tässä vaiheessa enää lisäpäivää / lisäpäiviä.

Peukut pystyyn, että olen väärässä.
'
Et ole väärässä. Erittäin hankala tilanne aivan varmasti. En usko että Lindbohm on ollut edes kaavailuissa vaan joukkue olisi terveenä se oletettu 12. Ruotsinkielisten tai tms. lähipiirin painostukseen en halua uskoa, ainakaan sen toteutumiseen. Se vesittäisi koko maajoukkuetoiminnan. Junnulle ei ole edes korvaajaa, Odabasia ei kuitenkaan oteta. Tälläisessä tilanteessa ei oikein voi muuta kuin lähteä vaivaisella joukkueella matkaan ja toivoa että aika parantaa haavat. Toisessa vaihtoehdossa jossa Linbohm ja Caven pelaisivat alkaisi usko olla pikkaisen liikaa koetuksella. Sen lisäksi jos Koponenkaan ei kykenisi pelaamaan ja Nikkarinen paikkaisi niin jatkopaikkakin muuttuisi haaveluiksi.
 
Viestejä
2 568
Vs: Susijengi 2017

Beasley sanoi:
Sekä sisä- että ulkopuoliset tahot ovat varmasti lähes yksimielisiä siitä että HD on se suurin yksittäinen syy Suomen koriksen nykyiseen arvonousuun.
Erittäin hyvä havainto ja suurin osa koripalloihmisitä on varmasti tätä mieltä. Itse kuulun ehdottomasti tähän joukkoon. Itse varsin tiiviisti suomikorista noin 20 vuotta seuranneena muistan varsin hyvin millainen vallitseva tilanne oli silloin, kun Dettmanin toinen aikakausi alkoi. Ei silloin ikimaailmassa kukaan olisi oikeasti uskonut, millaisen nosteen laji tulisi saamaan. On tietenkin mahdoton sanoa, olisiko joku toinen henkilö pystynyt nostamaan suomikoriksen suosta samalla tavalla (tai paremmin) kuin Henkka. Ehkä, mutta epäilen tätä hieman. Ei nyt ainakaan heti tule ketään muuta mieleen. Kyllähän tämä työ on vaatinut henkilön, joka ei pelkästään ole lajin päälle ymmärtävä valmentaja, vaan myös eräänläinen visionääri, joka määrätietoisesti on lähtenyt kehittämään lajia vähän joka kantilta. Joka tapauksessa on päivänselvää, että Dettman on se suurin yksittäinen tekijä, että ollaan päästy tähän pisteeseen. Siitä hyvästä voisi melkeinpä pystyttää hänelle patsaan. ;)

Kisajoukkueen valinnasta vielä, on selvä, että vitkastelu johtuu loukkantumisista. Eilen oli tarkoitus ilmoittaa lopullinen tusina, mutta mitään ei ole vielä kuulunut. Kisat alkavat kolmen päivän päästä ja ainakin Ranska, Kreikka ja Islanti ovat jo saapuneet Helsinkiin.

Susijengin instassa julkaistiin tänään puolenpäivän aikaan kuva, joka mahdollisesti saattaa olla kisajoukkue. Tai no, ainakin osa pelaajista näkyy, mukaan lukien Calle. https://www.instagram.com/p/BYX3u4Ngmwy/?hl=en&taken-by=susijengi

Ja jos haluaa spekuloida lisää instagramin perusteella, niin eräässä eilen julkaistussa kuvassa näkyy 13 pelaajan ryhmä. Eli jos näistä yksi tippuu, niin se on todennäköisesti ja ei niin yllättäen Calle tai Alex.
https://www.instagram.com/p/BYWjbUDBFbg/?hl=en&tagged=susijengi
 

M3

Viestejä
660
Vs: Susijengi 2017

Pakki ollut tänä kesänä Suomen heikoin osa-alue. Alex on pakissa parempi kuin Calle. Eiköhän Alex ole Dettmanin valinta jos molemmat terveinä.
 
Viestejä
998
Vs: Susijengi 2017

Calle pelasi hyvän ottelun venäjää vastaan mutta mielestäni A.murphylla on enemmän arvoa joukkueelle. Lähinnä siksi että on erittäin atleettinen ja pituutta on paljon. Monipuolinen pelaaja.
 
Viestejä
3 508
Vs: Susijengi 2017

Ei varsinaisesti liity Susijengiin mutta sain Korisliitolta (varmaan tuhansien muiden tavoin) markkinointikirjeen, jossa kerrottiin että Hartwall Areenan yleisökapasiteetti on onnistuttu nostamaan noin 13,000:een. Hienoa.
Samalla kerrottiin että pari ensimmäistä Suomen ottelua on jo laähes loppuunmyyty, muutamia kymmeniä paikkoja vapaana ja että muihinkin Suomen otteluihin alkaa olla liput myyty. Yhteensä 60,000 lippua myyty.

Jaetaanko noihin iltapäivän eli ei Suomen otteluihin tolkuttomasti vapaalippuja? Suomella on 5 ottelua ja jo noilla pelkillä Suomen otteluilla 12,000 katsojan keskiarvolla tuo 60,000 pitäisi tulla täyteen ja silloin iltapäiväpelit pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Turnauksen katsojakapasiteetti on kai 5 pv X 2 tapahtumaa X 13,000 katsojaa eli noin 130,000 katsojaa. Noilla lukemilla tuntuu ettei noihin iltapaiväpeleihin ole menossa muita kuin melko iso joukko islantilaisia, muutamia hajafaneja neljästä maasta ja vain hardcore faneja ja valmentajia Suomesta. Toivottavasti ei tv-kuva näytä tyhjiä katsomoita noissa iltapäiväotteluissa, koska tv-pelit ovat kuitenkin nähtävissä kaikkialla maailmassa. Täyttäisivät katsomot vaikka koululaisilla tai korisjunnuilla, joille vapaaliput olisivat kultaakin kalliimpia. Se olisi suomalaiselle korikselle hienoa mainosta kun nuo iltapäiväpelitkin näyttäisivät siltä että paikalla olisi 10,000 katsojaa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

M3 sanoi:
Eiköhän Alex ole Dettmanin valinta jos molemmat terveinä.
Musta tää näyttää aika selvältä.

Tossa jälkimmäisessä Instakuvassa on kolmetoista pelaajaa - Nikkarinen ja Cavén puuttuvat (ja Ahonen, toki). On toki mahdollista, että juuri noilla kahdella oli jotakin omaa menoa just tuolloin, mutta lienevät myös ne kaksi jotka eivät lopulllisessa kisajoukkueessa ole ja tämä tuntuisikin parhaalta selitykseltä heidän poissaololleen. Ja jos eivät olleet mukana siksi, että on tiputettu joukkueesta, niin tämä vahvistanee samalla sen, että Koponen pelaa (eritoten kun Ahonenkin puuttui).

Eli kyse on joko Alexin tai Junnun loukkaantumisen laadun / takaisin pelikuntoon päääsemisen varmistamisesta ennen lopullista päätöstä. Tässäkin on musta aika selvät sävelet. Jos kumpikin voi pelata, ne myös pelaa ja Lindbom putoaa joukkueesta viimeisenä - niin kuin kävi Callelle viime kisoissakin.

Jos Junnu ei pysty pelaamaan, ei suoraa korvaajaa löydy ja takaisku on iso - eikä Odabasia luultavasti kiinnitetä joukkueesen tässä vaiheessa korinaluspelaajan rooliin vaikka tänä iltana jo kotimaassa olisikin. Itseäni voisi toki senkin kortin katsominen kiinnostaa, mutta tuskinpa niin käy. Niinpä Calle nostetaan joukkueeseen kolmos-/nelospaikan villiksi kortiksi / huilauttajaksi ja vastavuoroisesti Kotti, Markkanen ja/tai E.Murphy hoitaa nelospaikan ohella ne vitospaikan minuutit jotka Junnu olis pelannut. Ja A. Murphy on tietenkin joukkueessa myöskin.

Jos A. Murphy on se joka ei pysty pelaamaan, niin Calle otetaan joukkueeseen, mutta ei välttämättä ihan samanlaiseen rooliin kuin tuossa toisessa vaihtoehdossa.

Anyway veikkaan, ettei Lindbomille ihan huikeita minuutteja kerry vaikka joukkueeseen valittaisiinkin - ellei nyt sitten ole ihan liekeissä - vaan pääsee muutaman kerran kentälle tehtävänään laittaa pari kolmosta pohjaan ja rohmuta muutama levypallo (monelta unohtuu, että Calle on aika kova levypallloissa).
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

PikkuMikko sanoi:
Suomella on 5 ottelua ja jo noilla pelkillä Suomen otteluilla 12,000 katsojan keskiarvolla tuo 60,000 pitäisi tulla täyteen ja silloin iltapäiväpelit pelattaisiin tyhjille katsomoille.
Toistaiseksi iltapäiväpelejä on myyty vain paketteina eli molemmat pelit - kunnollisesta paikasta pitää siis pulittaa se 70€, olkoonkin sitten että sillä näkis kaksi matsia. Siksi tullaan pelaamaan tyhjille katsomoille. Aika monelle ekan pelin alkamisaika on esim. töiden takia liian aikainen ja sitten ei viitsi maksaa kahden pelin hintaa yhdestä pelistä, joten ei tule ollenkaan.

Junnuille vapaalippuja ja meille työssäkäyville yhden matsin lippuja (mielellään toki nekin vähän alehintaan tässä vaiheessa), niin saadaan sekä tunnelmaa että lipputuloja myös iltapäiväpeleihin.
 
Viestejä
726
Vs: Susijengi 2017

Treeneistä näkyi vilaus hartwallilta ja ainakin Alex pystyi pelaamaan. Muutenkin tämä näin pitkään odottelu viittaa Junnuun. Jos junnu ei pysty pelaamaan, niin tilanne on hyvin sekava.

Islantilaisia tulossa 3000 joista vähintään 2200 on korismatseissa. Siellä on ilmeisen valtava into Suomen matkasta. Aika poikkeuksellista yleensäkin päästä tapaamaan islantilaisia, itse en muista koskaan jutelleeni islantilaisen kanssa. Sääkin viikonlopusta lähtien aurinkoista ja melkein 20 astetta, sen tiedän että islantilaisille se on etelän matka.
 
Viestejä
777
Vs: Susijengi 2017

Varmaan kisaorganisaatio on niin kokenut, että on osannut valmistautua ennakkoon, että noihin alkupäivän otteluihin saataisiin katsomot täyteen. Tämä olisi koko lajin kannalta parasta. Koululaisten ja vanhempien opiskelijoiden kanssa on varmaan sovittu yhteistyöstä. Myymälällä tai jakamalla heille lippuja.
Itseäkin nuo yksittäiset vieraiden ottelut kiinnostaisi, mutta edullisemmalla lipulla.
Täysi katsomo näyttää TV:stäkin paljon paremmalta ja kertoo lajin suosiosta Suomessa ympäri maailmaa.
 
Viestejä
33
Vs: Susijengi 2017

Onkos viralliset kokoonpanot julkaistu jo jossain ?

Fiban sivuille oli ilmestynyt tällainen:

http://www.fiba.basketball/fi/eurobasket/2017/Finland#|tab=roster
 
Viestejä
2 214
Vs: Susijengi 2017

Junnu Leen polvi reistailee, kokoonpano ilmoitetaan huomenna.

https://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/koripallo/artikkeli/susijengi-vatuloi-em-kokoonpanon-kanssa-kalkkiviivoille-asti/6555180#gs.5wjOFBw
 
Viestejä
2 568
Vs: Susijengi 2017

PikkuMikko sanoi:
Turnauksen katsojakapasiteetti on kai 5 pv X 2 tapahtumaa X 13,000 katsojaa eli noin 130,000 katsojaa. Noilla lukemilla tuntuu ettei noihin iltapaiväpeleihin ole menossa muita kuin melko iso joukko islantilaisia, muutamia hajafaneja neljästä maasta ja vain hardcore faneja ja valmentajia Suomesta. Toivottavasti ei tv-kuva näytä tyhjiä katsomoita noissa iltapäiväotteluissa, koska tv-pelit ovat kuitenkin nähtävissä kaikkialla maailmassa. Täyttäisivät katsomot vaikka koululaisilla tai korisjunnuilla, joille vapaaliput olisivat kultaakin kalliimpia. Se olisi suomalaiselle korikselle hienoa mainosta kun nuo iltapäiväpelitkin näyttäisivät siltä että paikalla olisi 10,000 katsojaa.

Eivät kaikki pelit missään aiemmissa kisoissa suinkaan ole olleet loppuunmyytyjä. Se on ollut ihan normaalia aiemmissa kisoissa, missä Suomi on pelannut. Montpellierissä Ranskan peleissä tupa oli aina täynnä, Suomen peleissä oli erittain hyvin porukkaa, mutta muiden maiden peleissä oli varsin väljää. Bilbaoasa Suomen ja USAn pelit olivat varsin suosittuja, mutta jossain Ukraina vastaan Dominikaaninen tasavalta -ottelussa oli aika väljää. Tai oli siellä suomalaisia. Ymmärtää varsin hyvin, miksi Bilbaossa oltiin niin tyytyväisiä siihen, että suomalaisia oli paikan päällä tuhansittain. Aika tyhjille katsomoille olisi muuten saanut pelata. Onneksi islantilaiset ovet tekemässä invaasion. Toivottavasti Sloveniasta olisi tulossa porukkaa, mutta monet varmaan matkaavat suoraan Turkkiin. Kreikkalaisia oli varsin vähän Koperissa ja Liettuan kisoissa, joten sieltä tuskin on tulossa kovinkaan paljon porukkaa. Toivottavasti Puolasta on tulossa jotain jengiä, mikä maantieteellisen läheisyyden takia on mahdollista.

Miumau sanoi:
Junnu Leen polvi reistailee, kokoonpano ilmoitetaan huomenna.

https://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/koripallo/artikkeli/susijengi-vatuloi-em-kokoonpanon-kanssa-kalkkiviivoille-asti/6555180#gs.5wjOFBw
Lisää loukkaantumisia ei todellakaan olisi kaivattu. Varsinkin kun on kyse avainpelaajasta. No kai se on vielä auki, ja toivoa.

Koris on pop sanoi:
Onkos viralliset kokoonpanot julkaistu jo jossain ?

Fiban sivuille oli ilmestynyt tällainen:

http://www.fiba.basketball/fi/eurobasket/2017/Finland#|tab=roster
Sieltä löytyy 13 nimeä nyt, mukaan lukien Calle ja Alex. Luultavasti on niin, että Calle on mukana jos Junnu ei voi pelata.
 
Viestejä
2 443
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
Anyway veikkaan, ettei Lindbomille ihan huikeita minuutteja kerry vaikka joukkueeseen valittaisiinkin

Ihan liikaa näistä joukkueen viimeisistä paikoista spekuloidaankin, kun rosterin viimeisellä ei ole käytännössä juuri mitään roolia kisoissa. Periaatteessa se on ihan se ja sama, että kuka siellä istuskelee.

Vuoden 2015 kisoissa Caven ei pelannut kahdessa pelissä minuuttiakaan ja 4 pelissä, jossa kävi kentällä, minuutteja kertyi yhteensä 8. Vastaavasti vuoden 2013 kisoissa Nikkilä ei pelannut neljässä pelissä lainkaan ja neljässä pelissä, jossa kävi kentällä, minuutteja tuli 32. Nekin minuutit kertyivät lähinnä Möttölän loukkaantumisen jälkeen.

Mutta toki rosterin viimeinen mieskin voi yllättää ja saada roolia esim. jonkun loukkaantumisen jälkeen. Kaikkihan muistavat noista 2013 kisoista Nikkilän pelin Kreikkaa vastaan (ja erityisesti sen screenin :D). Myös Ahonen pelasi hienon pelin Sloveniaa vastaan kisojen viimeisessä pelissä.
 
Viestejä
2 333
Viestejä
2 534
Vs: Susijengi 2017

shaqtin a fool sanoi:
Ihan liikaa näistä joukkueen viimeisistä paikoista spekuloidaankin, kun rosterin viimeisellä ei ole käytännössä juuri mitään roolia kisoissa. Periaatteessa se on ihan se ja sama, että kuka siellä istuskelee...
Mielenkiintoinen näkökulma, että koripallojoukkueessa olisi "turhia" pelaajia. Minulta on yllättävän monta kertaa kysytty työelämässä: "Mitkä osat tässä laitteessa ovat turhia"? Olen joskus pohtinut esimerkiksi kuinka monta turhaa osaa on formula-autossa....Valmentajan homma on saada kaikki mahdollinen irti joukkueestaan, joten miten on mahdollista pelata turnaus ja jättää osa pelaajista hyödyntämättä? (vertaa esim. koripallo- ja soutujoukkuetta keskenään).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös