Koripallo.com

Susijengi - Viro, harjoitusottelut 29.-30.7.2020

Viestejä
4 164
Hieno juttu kyllä, että tuo hyvä henki periytyy aina uusille nuorille pelaajille. Vähän on nimittäin eroa vaihtopenkkien tunnelmassa.

Tokihan se tulostaulukin siihen vaikuttaa.
 
Viestejä
183
Ja minusta Tampereen Hopkins oli ainakin alkuun loistovireessä. Noin suurena linjana tämä on ainakin minulle loistava positiivinen signaali kävipä viimeisellä neljänneksellä miten hyvänsä. Meillä on ihan hyvä tulevaisuuden susijengiraakile, joskaan ei tällä ryhmällä vielä voi lähteä isoja maita vastaan menestymään. Paljon huonomminkin tämä olisi voinut lähteä - nyt tämä lähti aika mukavasti.
 
Viestejä
252
Näinhän sen pitikin mennä. Annetaan nuorille vastuuta ja nuoret vastaa huutoon. Kantoselta ja Valtoselta huippupeli ja miehet jo nyt Wilsonia ja Huffia edellä. Kantonen voi jopa haastaa Koposen EM-kisojen avauspointtina. Mies iso ja tosi hyvä puolustaja. Tommosta pointtia Suomi on kaivannut. Epäilin vähän miten pärjää kansainvälisessä temmossa, mutta turhaan. Oli paljon muitakin onnistujia, mutta noi 2 mielestäni potentiaalisimmat. Nyt kun sais vielä nykyaikaisen kansainvälisen tason suomalaisen valmentajan, niin hyvältä näyttäs.
 
Viestejä
6 481
Ja minusta Tampereen Hopkins oli ainakin alkuun loistovireessä.

Heitot upposivat, mutta toisen polven tamperelainen oli kyllä pakissa luistimilla.

Valtoselta hienoa peliä ja Raitanen heittää kuin isänsä parhaimmillaan.

Teemun huumorintaju ei kestänyt pikku kuittia <3
 
Viestejä
6 481
Viro kehno joo ja todellinen testi jäi väliin, mutta itse kyllä tykkäsin miten jengi toimi. Pallo liikku ja kaikilla kolkkiuhka todellinen. Katsotaan miten jatkuu huomenna.

Jep, Suomihan pelasi todella energisen matsin, ei siinä mitään.
 
Viestejä
2 570
Suomen esitys oli kyllä todella energinen. Aggressiivistä ja kivan näköistä pelaamista. Kyllähän tätä mielellään katsoi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 336
Ei nyt ollut Serbia vastassa, mutta ehdottomasti positiivinen mieli jäi tästä. Pieni miinus keskittymisen herpaantumisesta, mutta aika ymmärrettävää sekin ehkä oli (nuoret jannut, kakskyt pinnaa johdossa, harjoituspeli...).

Kantonen, Valtonen ja Raitanen mullakin jäi mieleen. Kai nuo eurooppalaiset seura-agentit jotakin osaa kun Kantonen ja Valtonen on just siirtymässä isommille kentille. Raitanenkin taisi esittää ihan kelpo käyntikortin loppukesän sopimusneuvotteluihin.

Myös Gustavson ja Tahvanainen pelas musta hyvää peliä. Hopkins oli vahva alussa ja Jantunen heräsi lopussa.

Osittain voiton takana oli tietty alkupelin hulppeat heittoprosentit kun Suomelta meni sisään melkein kaikki. Saapa nähdä millaisella heittopelillä huomenna mennään.
 
Viestejä
688
Dolencista on paljon puhuttu mutta ei ei vielä yhtään pelin jälkeen. Tavallaan ymmärrettävää, koska mitään huippusuorituksia ei tullut , muttei mitään isoja mokiakaan. Se ainoa kori tuli hienosta rullauksesta. Muuten oli hyökkäyspäässä vähän ulkona kuvioista. Paras hyöty joukkueelle taisi olla kolmannen jakson aikana, kun DD oli jatkuvasti aktiivinen hyökkäykorin alla. Tästä seurasi mielestäni useampi ajopaikka Kantoselle joka käyttikin ne hyvin.

Tuo kolmannen jakson aktiivine paini taisi hiukan hyydyttää Dolea, koska vähän ennen vaihtoon menoa tuli muutama keskinkertainen puolustus eikä ihan samaa virtaa enää lopussa ollut.

Hopkins teki ekalla jaksolla korin niistä paikoista, mistä hänen kuuluukin tehdä. Tyypillistä oli myös, että loppupelin ajan kaveri olikin aika pimennossa. Se mikä yllätti oli, että pakissa pikku Hopilla oli niin paljon ongelmia. Liekkö vähän ylipuolustanut ja sitten mentiinkin ohi sieltä ja täältä.
 
Viestejä
5 503
Kaiken kaikkiaan todella positiivinen yllätys. Erityisen positiivista oli se, kuinka hanakasti useat pelaajat hakevat ratkaisuja ja kykenevät voittamaan oman miehensä molemmissa päissä kenttää. Tuollaisia nopeita hyökkäyksiä ja rohkeita ajoja ei Suomelta olla viime vuosina nähty kuin muutamilta pelaajilta.

Harmittaa Dolencin vaisu esitys. Mies pystyy kyllä paljon parempaan. Mistähän syytä Dolenc aristelee ratkaisujen ottamista? Nytkin oli monessa tilanteessa kevyt vihu vastassa, mutta ei edes harkinnut omaa ratkaisua. Samaa on nähty Korisliigassakin usein.

Jos Kantonen pystyy pelaamaan kovempia maajoukkueita vastaan pointtina, niin se ratkaisee monta ongelmaa. Tämä oli erinomainen debyytti. Myös Valtoselta vahvaa pelaamista. Näinköhän Saksan kakkosliiga on miehelle turhan kevyt sarja?

Raitasen onnistuminen tuli erinomaiseen paikkaan, sillä tuskin mies joutuu enää montaa päivää olla ilman sopimustarjouksia. Tällaiset esitykset huomataan maailmalla.
 
Viestejä
1 362
Uskallan ehkä huomenna vetää sitten jotain johtopäätöksiä joukkueen ja pelaajien tasosta, mutta ei tämä kyllä yhtään paska peli ollut.
 
Viestejä
2 299
Uskallan ehkä huomenna vetää sitten jotain johtopäätöksiä joukkueen ja pelaajien tasosta, mutta ei tämä kyllä yhtään paska peli ollut.

Eestin pojat tais lähtee matsiin täysin rotsin napit auki. Suomella virtaa ja intoa riitti paljon, kun pitkästä aikaa pääsi pelaamaan. Ja hemmetin fiksusti tämä into tosipeleistä purkautuikin. Peli oli taputeltu ekalla puolikkaalla. Hienoa että kolmannen erän rynnistys ei johtanu slumppiin ja ero pysyi samana ja pojat sai vastattua siihen. Paljon oli kyllä hyvää tuossa matsissa.

Jep. Vilpas taustan takia "yliarvostettu" Kantonen pyyhki Viron tähtitakamiehellä lattiaa. +15 vs -10. ;)

Ps. Henkka pakitti korisliigassa hyvin pelimiehiä paikoilta 1-5... Toki maailmanluokan 4-5 pelurit ovat varmasti liikaa, mutta puolustus rotaatiossa joutuessaan noille paikoillekin antaa kaikkensa. Huikea pelimies ja treenaaja. Turhaan ei kyllä Teemu Henkkaa hehkuta.
 
Viestejä
2 534
Suomen heittopelaaminen ja levypallopelaaminen toimivat hyvin eli perustekeminen oli hyvällä tasolla. Toivottavasti syy tähän olisi jonkinlainen kulttuurin muutos, että Suomi tekee asioita hieman tarkemmin, jolloin saadaan myös parempi tulos.

Suomi rikkoi liikaa ja Suomelle tuli liikaa helppoja pallon menetyksiä. Tämä saattaa merkitä, että Suomi oli vähän hitaalla jalalla liikenteessä. Tänään oli kuitenkin ensimmäinen peli eli huomenna nähdään kulkeeko jo paremmin.

Näin ensimmäistä kertaa Dolencin ja Kantosen pelaavan. Kummatkin pelasivat huonosti. Erilaiseen johtopäätökseen voi päätyä riippuen minkälaisia odotuksia asettaa aloitusviisikon pelaajalle.

Katsomossa oli tänään useampi silmäpari, jotka näkivät ensimmäistä kertaa nämä herrat pelaamassa ja useamman mielipide oli, että heidän pelityylinsä miellytti kovasti, mutta parannettavaa ja potentiaalia heiltä löytyy paljon. Toisaalta ensimmäinen edustusmaajoukkueen ottelu voi ollakin vaisu.

Viron maajoukkue oli entistäkin mielenkiintoisempi, koska sitä valmentaa Jukka Toijala. Eräs katsoja ihmetteli, kun Toijalaa ei näkynyt missään, että mahtaako hän saapua paikan päälle lainkaan. Viron maajoukkueen lämmittely oli pettymys. Se ei ollut lainkaan terävää ja tarkkaa tekemistä. Kyseessä oli toki ainoastaan harjoitusottelu, mutta se oli luultavasti tärkeä Toijalalle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
306
Kiinnostava peli. Onneksi Yle oli hereillä ja televisioi.
Aamun mediassa Antti Ruuskasen paluu Kalevan kisoihin tuntui saavan enemmän huomiota kuin korismaaottelu yksipalstaisillaan.
Harmin paikka.
 
Viestejä
2 301
Katsomossa oli tänään useampi silmäpari, jotka näkivät ensimmäistä kertaa nämä herrat pelaamassa ja useamman mielipide oli, että heidän pelityylinsä miellytti kovasti, mutta parannettavaa ja potentiaalia heiltä löytyy paljon. Toisaalta ensimmäinen edustusmaajoukkueen ottelu voi ollakin vaisu.

Miten voi olla, että Kantonen ja Dolenc olisivat pelaajat, joita ei muka olla nähty, molemmat kun kuitenkin ovat vuosia Korisliigaa pelanneet? Verrattuna siihen, että joukkueessa oli useita pelaajia jotka ovat aiemmin pelanneet lähinnä divaria Suomessa ja usa yliopistosarjassa, jotka käytännössä on näkymättömiä/katsomattomia Suomessa. Ennemminkin katsojilla olisi toisinpäin tuo ensi kertaa näkeminen. :D
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
428
Nyt oli otollinen aika ottaa nuorta kaartia harjoitus-rinkiin ja pelata muutama ottelu. Viro onkin tässä vaiheessa juuri oikean heikko/vahva vastustaja. Valmentajat antoivat peli-aikaa tasaisesti koko ryhmälle. Siitä muka nuo matsit voittaa... tuskin on suurempaa merkitystä. Nuorille onkin tärkeää päästä kokemaan maajoukkue-pelejä.... Fiilistä ja tempoa.
Marraskuussa kun karsinnat alkavat taas niin tästä ryhmästä veikkaan olevan joukkueessa 2-3 pelaajaa. Riippuu toki siitä, keitä Suomi saa mukaan "ykkös-ryhmästä".
Koponen Salin Huff Wilson Myrphyt x2 Madsen Jantunen yms (Markkanenkin toki mutta tuskin pelaa) ) ovat kuitenkin viellä muutaman kauden se ryhmä joka pelaa matsit. Sukupolven vaihdos tulee epäilemättä eteen 2-3 v päästä. Näissä nuorissa on toivottavasti pelaajia jotka lyövät itsensä läpi maajoukkueeseen. Heidän pitää vain päästä omissa seuroissaan asemaan, jossa saadaan reilusti peli-aikaa ja kehitytään pelaajana. Se palvelee myös maajoukkuetta.
Tulee olemaan kuitenkin kovat karsinnat marraskuussa. Suomi tarvitsee täyden ykkös-miehityksen jotta voittoja tulee. Millään "junnu-ryhmällä" ei tulla pärjäämään, taso on kuitenkin kova.
Tänään Lohjalla Susi-Centerissä toinen matsi Viroa vastaan. Suomi varmaan vaihtaa kokoonpanoa vähän.....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös