Koripallo.com

Susijengin MM-karsintojen otteluohjelma

Viestejä
57
Makkaramies ystävineen säätää...
Mutta kaikkihan toimi Espossa hienosti. Halli on aika sopivan kokoinen, tulostaulun näki kaiketi kaikilta paikoilta, parkkitilaa oli ja julkisillakin pääsi paikalle. Ainoa miinus tuli Shemeikan juopoilta ystäviltä: juomajono oli puoliajalla niin pitkä, ettei juomia ehtinyt saamaan ennen 2. puoliajan käynnistymistä. Mutta tää on joka paikassa sama.
 
Viestejä
2 156
Jos Gran Canarialla uskovat että tää jamppa on Euroliiga-tason prospekti, niin kyllä minäkin uskon
Uskokaamme kaikki. Mutta taitaa olla vielä Madsenilla matkaa tuolta Gran Canarian farmijengistä (Espanjan nelossarja) Euroliigan peleihin.

Madsen on ilmeisesti treenannut nyt muiden farmiprospektien kanssa yhdessä edustusjoukkueen harkoissa. Haastattelussa Madsen puhuikin sen verran kunnioittavaan sävyyn treenien kovuudesta & vaikeudesta (käytti muistaakseni tosiaan sanaa 'vaikea'), että taitaa olla nuori mies ihan oikeasti nyt uuden äärellä.

Mutta sitähän tietty Madsenin sopparikin on, kehityssopimus.
 
Viestejä
2 156
Ihan ohi mennen huomattua...

Suomi pisti Latvian kumoon viimeisessä harjoitusottelussaan ilman Koposta, Salinia ja Madsenia. Lähes sama Latvia; isoilla minutteilla mm. Strelniks, Timma, Skele, Meiers... pisti tänään nippuun Slovenian yhdellätoista pisteellä (ok. Slovenialta puuttui Dragic ja Doncic, mutta siellä pelasi kuitenkin sellaisia kavereita kuin Vidmar, Randolph, Cancar, Rebec, Muric...).

Suomi hävisi ekassa alkusarjassa Tsekille kahdesti ja sitä harmiteltiin (syystä) kovin. Nyt tuo Tsekkijengi laittoi Venäjää pataan kotonaan. Bulgariakin niisti Ranskan (hiukan skandaalinomaisesti suorastaan). Molemmat matsit löytyy muuten Areenasta. Käykää katsomassa, että YLE jatkaa näin hienoa palvelua!

Että kaiken valittelun ohessa huomattakoon, että Suomen nuoret ja vanhemmatkin pelaajat pelaa nyt aika hyvää peliä suhteessa eurooppalaiseen kilpailuun.

Ei niin, että tästä noin vain MM-kisoihin pompattaisiin, mutta ehkä ainakin mun pitää tarkistaa kohtuu pessimististä arviotani Susijengin mahdollisuudesta kisoihin, ainakin nyt piirun verran paremmaksi.

Jos Suomi onnistuisi voittamaan Venäjän edes yhden kerran, ja hoitaisi jatkomahdollisuutensa totaalisesti hukanneen Bosnian tokassa pelissään, niin oikein hyvin käyden sekin voisi jo riittää (kiitos Tsekin voiton Venäjästä).
 
Viestejä
284
Tsekki voitti, joten he ovat nyt varmistaneet paikkansa. Ranska varmaankin varmistaa oman paikkansa seuraavassa parissa pelissä.

Seuraavat 2 peliä. Venäjä kotona ja BIH vieraissa. Tuolloin on Euroliigalla iso merkistys kuka tulee. Estääköhän Khimki ja CSKA Venäläisiä staroja osallistumasta Suomi peliin? Varmaankin Koponen ja Salin ovat ulkona, joten Euroliigalla tulee olemaan iso rooli tässä pelissä. BIH joutuu peliin ilman Musaa ja Nurkic:ia, joten tuossa pelissä Suomella voikin olla jo ihan hyvät mahdollisuudet vieraissakin.

Helmikuussa sitten tuleekin Ranska vieraille. Jos he ovat varmistaneet paikkansa niin tulevatkohan he paikalle C-joukkueella. En kyllä haluaisi olla tilanteessa, jossa viimeinen peli Venäjää vastaan vieraissa ratkaisisi jatkoon pääsyn.
 
Viestejä
2 308
Kuten tiedämme FIBA:n ja Euroliigan kalenterit tulevat törmäämään pahemman kerran tulevissa MM-karsintaikkunnoissa. Se miten Venäjän koripalloliitto suhtautuu tähän asiaan, on Susijengin kannalta seuraamisen arvoinen asia, ja ollaanhan tälläkin palstalla jo aiemmin spekuloitu sitä, miten Venäjällä mahdollisesti meinataan hoitaa seuraava MM-karsintaikkuna, kun vastaan tulee Suomi.

Tähän liittyen bongasin kiinnostavan Eurohoopsin jutun, jossa on Venäjän koripalloliiton pomon Andrei Kirilenkon mietteet Venäjän tulevista karsintaotteluita. Venäjä ei saa epäonnistua ja AK-47 sanoo suoraan, että Venäjä tarvitsee maajoukkueeseen parhaat mahdolliset pelaajat. Kyseessä ei ole pelkästään MM-paikka, vaan myös mahdollisuus päästä olympialaisiin. Kun puhutaan Venäjästä ja lukee Kirilenkon kommentteja, niin en olisi yllättänyt, jos käykin niin, että CSKA:n ja Khimkin venäläispelurit päästetään maajoukkueeseen seurajoukkueidenkin kustannuksella. Aika kylmästi AK heittää, että koska nuoret kokemattomammat venäläispelaajat epäonnistuivat aiemmissa karsintaotteluissa, niin nyt on tosi kyseessä. Kuulostaa siltä, että Shved ja kumppanit meinataan raahata paikalle hinnalla millä hyvänsä.

Andrei Kirilenko on Russian NT: "There's no room for mistakes, we need our best players" | Eurohoops
 

42

Viestejä
3 151
Eikös nämä aika vahvasti ole viime vuodet olleet kabinettipeliä ja politiikkaa? Valitettavasti urheilun kustannuksella.
 
Viestejä
1 547
Koposen tähti Saksassa oireilee laskusta, joten faneja todellakin kiinnostaa, kenestä kasvaa uusi ykköstakuri. Ja muutoinkin nuoret kiinnostavat.
 
Viestejä
2 308
Venäjä on nyt nimennyt yhteensä 19 ehdokasta seuraavaan karsintaikkunaan, kun vastaan tulee Suomi ja Tsekki. Mukana on nyt kuusi CSKA:n ja kolme Khimkin pelaajaa. Euroliigan ja Fiban välinen kiista rokottaa eurooppalaista koripalloa kovalla kädellä, mutta nyt vaikuttaa siltä, että Venäjällä seurajoukkueet saavat taipua, kun panoksena on MM- ja kenties olympiapaikka.

Shved among 19 Russians nominated for crucial fifth window
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 564
Hei, onko vielä tietoa missä pelataan Venäjä-Suomi ottelu 24.2.2019?
Ei näytä löytyvän Venäjän liiton sivuilta tietoa. Ekan vaiheen kotipelejä pelasivat ympäri Venäjää: Krasnodarissa, Nizhny Novgorodissa jne. Nyt ovat pelanneet Himkin kotihallissa Moskovassa, siellä on seuraava peli Tshekkiäkin vastaan ja varmaan suurehkolla todennäköisyydellä myös Suomi-peli.
 
Viestejä
2 308
Jos venäläiset haluaisivat houkutella paikalle suomalaisia, niin laittaisivat ottelun Pietarin Jubilani-halliin, mutta tuntuu epätodennäköiseltä, että pelipaikka valittaisiin tämän perusteella. Ehkä jopa päinvastoin. Ehkä se laitetaan jonnekin mahdollisimman kauas johonkin siperialiseen tuppukylään?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 564
Susijengifanien tiedotteesta:
Susijengi kohtaa Venäjän vieraskentällä 24.2 ja pelipaikaksi on varmistunut Perm. Vähemmän yllättäen MM-kisapaikan ratkaiseva ottelu haluttiin viedä kauas suomalaisista. Selvästi Venäjällä oli pelko, että Susijengifanit olisivat vallanneet katsomot Pietarissa, joten ottivat varman päälle. Mikäli päätät lähteä omatoimimatkalle Permiin niin liput otteluun on mahdollista saada yhdistyksen kautta. Ilmoittautumiset tammikuun loppuun mennessä allekirjoittaneelle.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös