Koripallo.com

Susijengin tulevaisuus - miten otetaan seuraava askel?

Viestejä
511
En jaa täysin tuota käsitystä. Kyllä yksikin pelaaja voi rikkoa ryhmän dynamiikan eikä valmentajalla ole aina optiota heittää pelaaja pihalle. Mikäli ryhmän sisäinen dynamiikka lakkaa toimimasta taikka sitä ei, menee harjoittelu kovin yksilökeskeiseksi, voi olla hyvä sekin, mutta sitten voittavasta joukkueesta puuttuu se tärkeä palanen - luottamus viereiseen peluriin. Erittäin hyvä malli oli mitä Jalonen sai aikaan pari vuotta sitten lehdistön etukäteen mollaamista "harrastajakiekkoilijoista". Pelaajat ovat usein hyvin lojaaleja toisilleen eivätkä puutu tilanteeseen.
Jälkimmäiseen kommentti: voi olla mutta aivan harvoja erittäin hyviä pelureita. Suomen kokoisessa pienessä maassa ei olisi varaa hukata yhtään peluria keskinäiseen nahisteluun.
Nyt kun puhutaan dettmanin kommenteista ja näkemyksistä niin tietenkin ne kyseessä olevat urheilijat ovat ammattilaisia tai ainakin lähes sitä. Pelaajilla on omaa tietotaitoa ja käsitystä, kyseenalaistamisissa voi hyvinkin olla suurtakin hyötyä. Maajoukkueissa valmentaja pääsee valitsemaan isosta poolista pelaajia, noissa kommenteissa paistaa se että valmentaja itse haluaa särmät pois valinnoillaan. Voi myös olla että seuravalmentajat ovat jo jyränneet oman egonsa kautta ne pois. Silloin jää jäljelle epäitsekkäät saman muotin pelaajat. Mikään kansallisuus ei tasan varmasti ole tässä taustalla. Olet aivan oikeassa siinä ettei ole varaa menettää missään lajissa yhtään ketään suomen kokoisessa maassa.

Isojen kansainvälisten lajien on minusta turha hakea esimerkkejä pikkulajeista, kilpailu on aivan toista. Jos ajatellaan että joku 5-6 maata maailmassa harrastaa lajia tosissaan ja sillä on joku merkitys niille niin eihän heillä voi edes olla minkäänlaista käsitystä maailmanlaajuisesta kilpailusta ja sen vaatimuksista. Emil Ruusuvuori vertailussa iivo Niskaseen, tenniksen piirinmestarilla saman verran kilpailua. Totta hitossa pienen kilpailun lajiliitot yrittää myydä tarinaa miten joku voitto tuli, se että ison kansainvälisen kilpailun urheilulajeissa sydämmellään mukana olevat ostaa sen niin se on kyllä sen oman lajin rankkaa madaltamista. Voi vastaavan tarinan ostaa pesäpalloltakin joka vertaantuu jo hyvin lähelle noita muita pikkulajeja.
 
Viestejä
227
Mitä tulee huuhkajiin ja suomen futikseen yleensä, niin nousu on tapahtunut pelaajien teknisen osaamisen parantuessa. Suomi tuottaa teknisesti erittäin hyvää pelaajamateriaalia ja sen ympärille on paljon helpompi rakentaa muita osa-alueita.
Tämä on avainasemassa, jos halutaan nostaa joukkueen tasoa. Tulevaisuudessa teknisesti taitavampia pelaajia tarvitaan myös koripallossa. Kiinnittäisin huomiota erityisesti mikro- ja minikoripalloon. Koripalloa pelattiin vielä pari vuotta sitten hyvin konservatiivisilla säännöillä. Viime kauden sääntöuudistuksia tervehdin ilolla (3 vs 3, 4 vs. 4, heittolaatikko, jne.). Niillä ohjataan peliä oikeaan suuntaan ja esimerkiksi junnufutista on pelattu paljon kauemmin sovelletuilla säännöillä. Pienimpien korista voisi kehittää vieläkin radikaalimmin esim. 3 vs. 3 katukoriksen suuntaan tai jopa häikäilemättömiin one-on-one turnauksiin. Provosoidaan vähän, että not-invented-here ajatus on hidastanut koriksen kasvua ja kehitystä. Yritysmaailmassa menestyneimmät yritykset pöllivät yleensä ideansa muilta. Suomikoriksessa on viime vuosina tyydytty kehittämään lähinnä koripallomuseotoimintaa.
 
Viestejä
1 735
No en kyllä paukuttelisi henkseleitä hirveästi sen Suomi-potkiksenkaan tasolla. Ensimmäistä kertaa pääsivät EM-kisoihin, palataan asiaan sitten kun ovat kestokävijöitä arvokisoissa...
 
Viestejä
887
Suomi-potkiksessa huomionarvoista on se, että ei maajoukkueen varsinainen runko nyt kovin suurelta osalta ole niistä muutaman vuoden takaisista ajoista muuttunut, kun ei pystytty voittamaan kuin korkeintaan kaikkein köykäisimmät vastustajat ja tappioputket olivat todella pitkiä. Nyt paljolti samoista aineksista saadaan irti paljon enemmän. Lisäksi on tulossa uusia lupaavia lahjakkuuksia, vaikka eivät välttämättä kirkkaimpia tähtiä eurotasolla tulekaan koskaan olemaan. Futiksessa ansiokasta on se kehitysloikka, joka on pystytty ottamaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.
 
Viestejä
1 759
No en kyllä paukuttelisi henkseleitä hirveästi sen Suomi-potkiksenkaan tasolla. Ensimmäistä kertaa pääsivät EM-kisoihin, palataan asiaan sitten kun ovat kestokävijöitä arvokisoissa...
Juu, en kyllä tiedä itkuisempaa porukkaa ku suomipotkisfanit. Itsehän fanitan kovasti ku ensi kesänä vihdoinkin näkee Suomen noissa kekkereissä, mutta en tiedä tarvitseeko noita palikoita toista kertaa kisoissa nähdä.

Potkispalstoillahan pidetään omaa lajia täysin uskomattoman erikoisena ja esim. Susijengiä kutsutaan kusijengiksi.

Jopa kendofaneissa on älykkäämpää porukkaa, osaavat arvostaa korista.
 
Viestejä
887
Mites muurahaispesässäistuminen, eukonkanto ja sankohiipiminen?

Kaikille esport-vaneille hyvää joulua!
Eukonkannossa Suomen kulta-ajat ainakin jäivät viime vuosikymmenen alkupuolelle ja lajissa on sittemmin mestaruudet jaettu useimmiten muualta tulleille osallistujille. Venäjä ja Liettua jyräävät Suomen tässäkin lajissa niin kuin koriksessakin. Ihan alkuunhan mestaruuspokalit vietiin useimmiten Viroon.

Eukonkannollahan on sellainen kytkentä koripalloonkin, että Dennis Rodman oli kerran seuraamassa kisoja, mutta ei kuitenkaan osallistunut muuta kuin en verran, että vähän sivumennen kokeili miten homma sujuu.
 
Viestejä
511
Futiksen puolella on kokeiltu monia eri ilmansuuntia ja innostuttu milloin minkäkin maan opeista ja neuvoista laihoin ja sekavin tuloksin. Nykyisessä prosessissa on ollut mukana ja on edelleen ulkomaalaisia ammattivalmentajia, samalla lajikulttuuri on kasvanut ja on todistettu hömpäksi ettei suomalainen pelaaja voi olla teknisesti taitava. Ammattitaidoton valmennus aniharvoin tuottaa huippupelaajia, jossain vaiheessa äidin tai isän valmennusosaaminen ei vaan riitä. Väärää tekniikkaa on myös vaikea korjata. Ei tälläistä voi toteuttaa vain sisäsiittoisesti suomalaisittain tai yrittämällä imeä jostain toisesta lajista metodeja. Suomen maajoukkueen pelaaminen ei perustu mihinkään taktiseen oivallukseen, kun pelaajilla on riittävän paljon teknistä osaamista niin sitä taktiikkaa on paljon helpompi muokata vastustajan mukaan. Prosesissa pelaaminen oli välillä vähän kuin futsalia, suoraviivaisuutta on tullut lisää ja se on alkanut tuottaa tulosta. Suomalaisia nuoria on aika hyvin päässyt ulkomaille isompien resurssien akateemioihin ulkomaille, se ruohonjuuren osa-alue on sen taustalla.

Erittäin pienissä urheilulajeissa kuten keihäänheitto, jääkiekko, mäkihyppy, hiihto jne. voi olla joku suomalainen innovaatio tai valmennusmetodi mikä auttoi menestymään. Sitten he jankkaa sitä ja esittää sen ihmeellisyyttä isoillekin kansainvälisen kilpailun lajeille ja yksinkertaistaa asiat jonka tarkoitusperä on matalaälyinen oman pikkulajin statuksen nostaminen. Kyllä suomessakin on mahdollista tyyliin. Mitä kansainvälisesti kilpaillumpi laji sitä enemmän jo tietoa. Maajoukkue on vain kokonaisuuden loppuosaa, mutta se pärjää paremmin mitä parempia pelaajia sillä on käytössä. Jos ei ole niin sitten täytyy yrittää heitellä kolmosia tai laukoa kaukolaukauksia ja yrittää tuhota vastustajan peliä epätoivoisesti koska itse ei osata muuta.
 
Viestejä
887
Juu, en kyllä tiedä itkuisempaa porukkaa ku suomipotkisfanit. Itsehän fanitan kovasti ku ensi kesänä vihdoinkin näkee Suomen noissa kekkereissä, mutta en tiedä tarvitseeko noita palikoita toista kertaa kisoissa nähdä.

Potkispalstoillahan pidetään omaa lajia täysin uskomattoman erikoisena ja esim. Susijengiä kutsutaan kusijengiksi.

Jopa kendofaneissa on älykkäämpää porukkaa, osaavat arvostaa korista.
En tiedä millaisia suomipotkisfanit ovat, kun en seuraa sen puolen keskusteluja. Mutta jos ovat jotenkin ihmeessä itkuisempia kuin suomikorisfanit, niin melkoista porukkaapa ovat. Korispalstalla ainainen keskustelunaihe on, miten jääkiekko vie kaikki rahat ja resurssit ja pelkästään siitä syystä koris ei lajina kasva, menesty ja kiinnosta yleisöä niin paljon kuin laji ansaitsisi. Jääkiekko muistetaan joka käänteessä mainita pikkulajiksi, jota pelataan vakavissaan vain parissa maassa ja niinpä suomalaisetkin lätkäfanit tietenkin ovat tyhmiä, kun jaksavat moisesta mitättömästä lajista ja siinä saadusta menestyksestä intoilla. Tästä syystä myöskään maajoukkueen menestykselle ei kuulu antaa arvoa. Jääkiekolle on myös korisfoorumilla erilaisia kivoja kutsumanimiä, kuten "kendo". Asiaan kuuluu myös erikseen korostaa, miten jokakeväinen "skoda cup" ei sitten yhtään kiinnosta. Tottahan toki myös Suomen kehitys jalkapallossa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla ei tietenkään ole mikään ilon aihe korisfaneille. EM-kisoihin pääsy ei olekaan mikään saavutus, koska sinne päästiin nyt vasta ekan kerran eikä siellä tietenkään tulla pärjäämään. Ehkä vähän toivotaankin, että ei pärjättäisi jotta potkisfanit saisivat siitä vähän nenilleen. ;)

Hyvää joulua niin koriksen kuin muidenkin lajien ystäville! :)

ps. Kyllä itse annan arvoa niille jalkapallofaneille, jotka jaksoivat käydä katsomassa maajoukkueen pelejä vuodesta toiseen räntäsateessa silloinkin, kun tuloksena oli tappioita toisensa jälkeen eikä menestystä ollut näköpiirissäkään. En tiedä miten itkuisia keskusteluja palstoilla silloin käytiin, mutta lojaalisuuttaan pitää kunnioittaa.
 
Viestejä
1 735
En tiedä millaisia suomipotkisfanit ovat, kun en seuraa sen puolen keskusteluja. Mutta jos ovat jotenkin ihmeessä itkuisempia kuin suomikorisfanit, niin melkoista porukkaapa ovat.
Ei kannata seurata, et löydä pimeimpia porukoita kuin jostain futisforumilta ne "kuningaslajinsa oikeinkannattajat". Mielenkiinnolla odotan, milloin heidän kaiken muun urheilun vihaamisensa nostaa Suomen jalkapallon uusiin sfääreihin.
Tämä kaikenmaailman kendot, skodacupit, yleisturhailut ja muut haukkumiset on levinneet harmi kyllä sieltä tänne. Ennen täällä ei sellaista ollutkaan.
 
Viestejä
1 759
Ei kannata seurata, et löydä pimeimpia porukoita kuin jostain futisforumilta ne "kuningaslajinsa oikeinkannattajat". Mielenkiinnolla odotan, milloin heidän kaiken muun urheilun vihaamisensa nostaa Suomen jalkapallon uusiin sfääreihin.
Tämä kaikenmaailman kendot, skodacupit, yleisturhailut ja muut haukkumiset on levinneet harmi kyllä sieltä tänne. Ennen täällä ei sellaista ollutkaan.
Juu, ennen oli kyllä kaikki paremmin!
 
Viestejä
1 759
Eli suljettu pääsarja jonka joukkueet tulevat vain suurimmista talousalueista. Ainakin Korihait, Ura, Kobrat, KTP, Nokia, Vilpas ja Kauhajoki menisivät divariin. Vaasa, Turku, Oulu, Jyväskylä, Lappeenranta saisivat ainakin villikortin liigaan. Sitten jollain ihmeellä pitäisi kunnat saada lappaamaan kymmeniä miljoonia euroja olosuhteiden eli hallien rakentamiseen ja kunnostamiseen että Suomen maahan saadaan kattava ja nykyikainen koripallohallien verkosto.

Näiden lisäksi pitäisi joka vuosi järjestää jotkut marginaalikisat maajoukkueille joka olisi niin heikko tasoinen että Suomi pääsisi säännöllisesti mitaleille että kansalle muodostuisi harha menestyksestä koska täällähän katsotaan vaikku curlingia jos menestystä on luvassa.

Nämä ovat niitä malleja joilla jääkiekko on asemassaa tänä päivänä. Koripallolla ei ole näistä malleista mitään lainattavaa näin pienessä maassa. Kun huippu-urheilu on organisaatioiden välistä kilpailua resursseista niin Suomen kokoisessa maassa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jakaa kakkua tasaisemmin myös muidenkin lajien hyvinvoinnin takaamiseksi. Nyt meillä on kaikki munat samassa korissa että yhdessä marginaalilajissa saadaan menestystä. Ainakin kuntien rahat pitäisi jakaa tasaisemmin, ei voi olla niin että jäähallien remonttiin löytyy aina miljoonia kun muut pelaa homehtuneessa sisäpallohallissa. (Yhteis)kunnan ei pidä ottaa puolta eri lajien välisessä kilpailussa suosiosta vaan taata puoleltaan tasaiset lähtökohdat.

Tai sitten me voidaan jatkaa nykyistä ja katsoa kun koripalloseurat kuihtuvat siellä missä jääkiekkon liigaa pelataan. Laji siirtyy lapuoille ja kauhajokiin. Ainakaan lajin kasvua ja suurempaa suosiota on silloin turha odottaa.

(Tässäpä RKM:n ansiokas yhteenveto, liian monimutkainen toki osalle, eikä sekään mikään rikos ole. ;))
 
Viestejä
887
RKM:n yhteenveto ei ollut monimutkainen vaan kaikkea muuta, ollen vain pamfletti-tyyppinen julistus. Nyt kun asiaa ovat jotkut kerran malttaneet kuitenkin miettiä, niin olisi kiva kuulla myös vähän tarkempaakin analyysiä, koska en ole itse näihin jaksanut koskaan perehtyä.

Ensinnäkin se, että kuinka laajasti peliolosuhteiden huonous vaivaa niitä seutuja, joissa koripalloa pelataan edes jonkinlaisella kilpatasolla tai jossa voisi olla aineksia nousta korkeammalle tasolle - siis niin, että tarpeellista parannustakaan olosuhteisiin ei vielä ole luvassa? Entä niillä seuduilla, joissa koripalloa ei pelata oikein millään kunnollisella tasolla: Onko esim. orastavassa koripallokaupungissa Kuopiossa (orastaminen kestänyt jo 50 vuotta nousematta siitä minnekään) nyt täysin riittämättömät olosuhteet koripallon harrastamiselle ja lajissa kehittymiselle, kun korista on pelattava ja paljon myös harjoiteltava Kuopio-hallin koriskentällä? Vaivaako siellä oikeasti liigatasoisten jalkapallon ja jäkiksen puristuksessa nyt joku suuri ja koripalloilun kehittymistä haittaava epätasapaino olosuhteissa ja rahan jaossa oikeasti - ja nousisiko laji uusiin ulottuvuuksiin, jos tehtäisiin oikein viimeisen päälle hieno sisäpalloiluhalli? Harrastajia ja uusia junnuja alkaisi oikein virrata lajin pariin kun saataisiin paremmat seinät ja parketit ja kaupungin ykkösseuran edustusjoukkueen (pelaa alueellisessa harrastajasarjassa) peleihin alkaisi vyöryä katsojia?

Jääkiekko lienee ollut suosituin joukkulaji jostain 60-luvulta lähtien ja sitä ennen olisiko suosituin ollut jääpallo. Jalkapallo on myös ollut suosittua. Onko tuo nyt ihme, jos jäähalleja on jäälajien suosion perässärakennettu eri paikkakunnille, lajilla on vahva pohja, runsas suosio ja siten myös kansainvälistä menestystä? Eivät ne kadehditut Suomen jäähallitkaan taida silti kovin kummoisia olla muilla kuin liigapaikkakunnilla ja joillain Mestis-paikkakunnilla. Käykää vaikka Iisalmessa tai Savonlinnassa katsomassa, tai sitten Mikkelissä jossa jopa jollain tavalla liigaa pelataan. Useimmat jäähalleista maassamme ovat alkeellisia peltihalleja mallia kenttä, muovipenkit parille sadalle katsojalle ja hyvässä lykyssä jopa lämmitetyt karut pukuhuoneet. Noissa pienten kaupunkien pikkuhalleissa on myös tarjolla usein yleisövuoroja, joissa saavat satunnaiset luistelijat käydä kuntoliikuntaansa harrastamassa, eli eivät ne mitään loisteliaita hokiareenoita vain lätkäseurojen omaan käyttöön todellakaan ole, vaan samalla yleisiä liikuntapaikkoja, ja niitä on turha kadehtia. Varkauden liikuntatalo ei ole yhtään kämäsempi paikka sisälajeille kuin saman kylän jäähalli jäälajeille.

Se on nähty, että sisäpalloilulajien on todistettava parempien pelipaikkojen tarve. Sitten kun se on todistettu, esim. sillä että lajia pelataankin kunnolla, ja se myös oikeasti kiinnostaa ihmisiä, on kunnallista ja yksityistäkin rahaa alkanut löytyä paikka paikoin melko hyvin. Viime vuosina on julkistettu viisi uutta hanketta nykyaikaisetn sisähallien rakentamiseksi (järjestyksessä Helsinki, Joensuu, Kaarina, Uusikaupunki, Kauhajoki, ja eikös Tampereellakin ole jotain suunnitelmaa?). Tuhannen katsojan lajille on turha rakentaa viiden tuhannen katsojan hallia, mutta jos katsojaluku nousee sinne viiteen tuhanteen niin väittäisin että kyllä rahaakin halliin siinä vaiheessa löytyy. Jos pitkälle tulevaisuuteen paikkakunnalla riittää korishöntsäilyyn liikuntatalon koriskentän varattavissa oleva vuoro, niin siinä nyt ei vaan kannata mitään kovin ihmeellisiä palatseja rakentaa tyhjälle käytölle.

Sitäkin voidaan ikuisesti itkeä, että jääkiekon dominanssin takia sponsorirahaa ei riitä korikseen. No ei ehkä riitä, mutta yksityiset firmat sponsoreina nyt itse kuitenkin saavat päättää mihin sponsorieurot käyttävät. Niin kuin korisfanit eivät käytä rahojaan jääkiekkojoukkueen fanituotteisiin

Saivat nuo Joensuuhunkin aikaiseksi myös suomalaisittain poikkeuksellisen hyvän curling-hallin. Tuskin sekään sillä syntyi, että vinguttiin kuorossa jääkiekon valta-asemaa vaan ehkä lajiväki kääri hihat ja pani toimeksi.

Ja sitten kukin voi vähän katsoa, että ketä kannattaa äänestää kaupunginvaltuustoon tulevissa kunnallisvaaleissa. Siellä kaupungin luottamusmieshallinnossa nämä pelipaikkaratkaisut tehdään. Jos nyt Joensuussa, joka ei todellakaan ole mikään rahassa kylpevä pitäjä, on 10 vuoden aikana saatu jäähalli remontoiduksi, pesisstadion rakennetuksi, jalkapallon sisäharjoitushalli valmiiksi ja sisäpeliareena alulle, niin luulisi onnistuvan ainakin isommilla ja rikkaammilla paikkakunnillakin.
 
Viestejä
887
Joo olisihan se kätevää, jos jääkiekko ei olisi niin suosittu laji, että dominoi suomalaisessa joukkueurheilussa joka tasolla. Mutta mitenkäs käsket, että nyt ei jääkiekko saa enää kiinnostaa suomalaisia, vaan pitää alkaa fanittaa esim. lentopalloa, jossa rahat ja katsojaluvut ovat huomattavasti tiukemmassa kuin jääkiekossa - tai koripallossa.
 
Viestejä
1 759
Onpas tämä nyt monimutkaista. Jos käpykylissä pelataan ainoastaan kendoa, niin se on yksiselitteisesti muilta pois. Kaikki lahjakkaat nuoret menee kendoon, kaikki innokkaat valmentajat menee kendoon.

Joensuussa on hienosti hoidettu koriksen suhteen asiat ja hyvä niin.
 
Viestejä
891
Joo, ja Joensuussahan uutta Motonet Areenaa käyttää siis Katajan mies ja naisjoukkueiden lisäksi myös Hurmos (lentopallo/liiga),Juju (lentopallo,naiset /1sarja,mahdollisesti liiga johon 1-2v sisällä tavoitteet nousta), Josba (salibandy/divari), Riverball (futsal/ykkönen), ja sitten vielä yliopiston ja ammattikorken kanssa on yhteistyöstä sovittu, niin eipähän siinä paljon vapaita vuoroja jää, eli yhteistyössä kun hommia rakennellaan ja suunnitellaan, niin sitten hommat etenee :)

Ja tietysti sitten mehtimäen jäähalli,pks areena, pistetty täysin uusiks mediakuutioineen ja oheistiloineen, kun uusi omistajaryhmä kaupungin kanssa yhteistyössä suunnitteli,kääri hihat ja toteutti. Ainostaan katsomot vielä vanhoja, ne uusitaan ensi kesänä. Uusi harjoitusjäähallikin tuli samaan kompleksiin, 3 halli siihen jääurheilukeskukseen (on muuten tien toisella puolen, johon nousee uusi korishalli) ;)

Sitten Joma, uusi pesisstadion, on kaikki mitä ihminen voi pyytää, vois metallican konsertin järjestää siellä vaikka. Joman edustusjoukkueet miehissä ja naisissa superissa, ja sittenhän valmistui myös uusi pesiksen sisäharjoitteluhalli juuri nyt joukun alla, joka on suunniteltu vain pesikseen.

Sitten on Jippo, joka nousi futiksen ykköseen. Uusi sisäfutishalli, puitteet viimeiselleen. Mehtimäen tekonurmi uusitaan ens/seuraavana kesänä, kenttäaluetta kehitetään stadionmaisempaan suuntaan, nyt jo mm. toiselle laidalle tulee uusi 600 paikkainen katettu katsomo vanhan (400 vetävän) katsomon lisäksi, lisäksi ns. aurinkokatsomot + oheispalvelujen tarjonta laajenee jo tulevalle kesällä,kun Jippo nousi ykköseen. Lämmitysputket on kentän alla. Valotkin on, ja valoja uusitaan lähivuosina tehokkaammaksi. Samaan kompleksiin on suunnitteilla myös 2 futiksen harjoituskenttää tulevan parin vuoden aikana, tekonurmen vierestä metsä nurin ja siihen rykästään uuden kentät.

Kaikki nämä hankkeet on tehty ja tehdään yhteistyössä kaupungin kanssa, ja yhteistyössä seurojen kesken, yli lajirajojen, ilman kinastelua :)

Uudet sisäpalloiluhallit tukevat myös sitä, että Areena, jossa kataja mm. pelaa nykyään, vapautuu muulle messu& urheilukäytölle, mm. yleisurheilulle jne enempi. Keskuskenttäkin on yleisurheiluun uusittu menneenä kesänä, kaupungin ja yu katajan yhteistyössä..samat kaverit muuten uusivat mondon, mitkä tekivät radat myös olympiastadikalle viime kesänä (italialaisia) ;) No, sieltä vielä valot puuttuu, mutta eiköhän nekin jossain vaiheessa tule. Ja Kalevan kisat tulee myös, ja jokakesäinen yu- gp sarjan kisa ;) Ja sitten on vielä curlinghalli, suomen paras voisin sanoa olosuhteiltaan, ja jää, se on parempi kun missään muualla ;)

Ja sitten on tulossa vielä 2 uimahallin peruskorjaus &laajennus lähivuosina, tämäkin yhteistyössä kaupungin ja uintiseuran kanssa ;).. No, sitten ulkoliikuntaan vielä, iso tekojää vielä uupuu, mutta sekin on kai jossain vaiheessa suunnitteilla. Ja sitten on laulurinteellä pitkä tykkilumesta tehty latu, jossa pääsee sivakoimaan jos ei muuten lunta ole. No nyt on luonnonluntakin, niin on latujakin kaupungin alueellaa semmoset muutama sata km, jos voi luonnossa sivakoida ;) Sitten on kontiolahden AH stadion, jonka kaikki tietää. Ja sitten on Koli, jossa voi suksilla laskea mäkeä alas. ( Ja sitten on vielä JetSet Bar, jota ei voi unohtaa, ja BarPlay) ;)

Nii jotta, kannattais sitä yli lajirajojen pistää muuallahii hynttyitä yhteen, ja viedä asioita yhdessä eteenpäin, niin johan alakas joka kolkkaan palloilluareenaa nousta ;)

No mutta, joulua vaan kaikille, muistakaahan syödä ja juoda kunnolla ;) Jytkytelläänhän! :cool:
 
Viestejä
887
Onpas tämä nyt monimutkaista. Jos käpykylissä pelataan ainoastaan kendoa, niin se on yksiselitteisesti muilta pois. Kaikki lahjakkaat nuoret menee kendoon, kaikki innokkaat valmentajat menee kendoon.
Niinhän se on mutta milläs sen estät? Pakotat ne junnut pelaamaan korista ja aikuiset puuhaamaan seuratoimintaa siihen pakotetuille junnuille? Jos koris ei kiinnosta niin paljoa, että lajin ympärille syntyisi vipinää, ei sille mitään mahda lyhyellä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä voi mahtaa, mutta lajiväen ikiomia ponnisteluja siihen tarvitaan kaikilla tasoilla, eikä jääkiekon dominanssin osoittelu ja syyttely vie asiaa millään tavalla eteenpäin. Terve kateellisuus voi kyllä viedäkin, jos yritetään ottaa oppia siitä, mitä lätkäväki on tehnyt oikein ja soveltaa saatuja oppeja.

Minä en oikein usko siihen, että jääkiekolle on jotenkin alun perin annettu lajin suuri suosio jostain ylhäältä päin, kunnallispoliitikkojen määräämänä jäähallien rakentamisen kautta. Ennemmin se on mennyt niin, että suosio on ollut, ja sen mukana on tullut resurssit, olosuhteet, arvokisamenestys ynnä muut ajan mittaan. Ja eri tasoilla saavutetut menestykset ovat tietysti luonnollisesti vahvistaneet ja uusineet lajin suosiota. Tämä on se tie, johon koripallossakin pitäisi päästä.

Suomalaisen koripalloilun pitää saada koriksesta tehtyä sellainen tuote, että se houkuttelee enemmän pelaajia, enemmän katsojia ja enemmän sponsorirahaa. Voi tähän kaikkeen vähän yhteiskunnankin apua toivoa ja jopa saada, mutta mitä suuremmat toiveet niin sitä pitemmälle on ensin pitänyt omin avuin pystyä pääsemään. Niin kuin on päästy tulevissa uusien hallien kaupungeissa.

Tietenkin on oikeus toivoa myös eräänlaista taloudellista versiota Nuori Suomi -urheiluideologiasta, jossa kaikkien kukkien pitää kukkia ja yhteiskunnan raha jakaa kaikille ja jopa yhtä paljon riippumatta lajin olemassa olevasta suosiosta. Sekin on ihan mahdollinen ajattelutapa mutta toteutuakseen vaatii poliittista tahtoa. Mutta ideologisena ja poliittisena kysymyksenä voi siitä moni olla eri mieltäkin ja ihan yhtä hyvin perusteltavista syistä.
 
Viestejä
887
Nii jotta, kannattais sitä yli lajirajojen pistää muuallahii hynttyitä yhteen, ja viedä asioita yhdessä eteenpäin, niin johan alakas joka kolkkaan palloilluareenaa nousta ;)
Tossa muuten on aika hyvin tiivistetty se vahvuus, joka Joensuussa tälleen muualta tulleen näkökulmasta ihan silmiin pistävästi on nähtävissä ollut. Muutenkin kuin urheiluasioissakin. Tehhään ja mietitään porukalla ja kyllä kaupungin päättäjätkin on mukana, jos kassassa yhtään rahaa on ja järkevistä hankkeista on kysymys.:)
 
Viestejä
2 304
Tämä on kyllä kiinnostava ja helvetin ärsyttävä ilmiö, siis että (jotkut) suomaiset urheiluihmiset vihaavat muita lajeja, kuin sitä omaa. Mitenköhän yleistä tämä on muualla. Vihaavatkohan esimerkiksi serbialaiset koripalloihmiset vesipalloa? Sehän on äärimmäisen suosittu laji siellä kuten muissakin Balkanin maissa, ja Serbia ja Kroatia on tällä hetkellä maailman rankingin ykkönen ja kakkonen siinä lajissa. Ollaanko siellä paikallisessa koripallo.comissa harmissaan, kun Serbia voittaa "vesipoolon" olympiakultaa?

En tiedä millaisia suomipotkisfanit ovat, Tottahan toki myös Suomen kehitys jalkapallossa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla ei tietenkään ole mikään ilon aihe korisfaneille. EM-kisoihin pääsy ei olekaan mikään saavutus, koska sinne päästiin nyt vasta ekan kerran eikä siellä tietenkään tulla pärjäämään.
Niin ja koriksen kisoihin on päästy vain kisapaikkoja ostamalla ja siksi, että kisoihin nykyään otetaan niin monta maata. Ja tärkeätähän on myös muistaa mainita, että Dettman on isonenä. :)

No onneksi täälläkin on paljon järkiporukkaa!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös