Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2023-2024

Viestejä
61
Muistanko nyt ihan väärin, vai oliko Pellisier alkukaudesta kovakin tekijä? Jonkun Pyrinnön pelin katsoin Ruudusta ja tuo Pellisier jäi mieleen. Mutta nyt taas Bisonsia vastaan, viikko sitten eipä mikään ihmeellinen esitys ollut. Kolmoset 4/12, tosin sekin määrä sama kuin koko Bisonsin joukkueella yhteensä tuossa pelissä onnistuneiden suhteen siis.
Hetkittäisiä välähdyksiä joo, mutta mielestäni selkeästi sieltä huonommasta päästä liigan jenkkejä. Heittäjä joka heittää kolmoset 28%. Voi olla kuitenkin ihan ok neljäs jenkki roolipelaajana.
 
Viestejä
47
Sopasta turha syyttää, Vasell saa nyt operoida eri kokoonpanolla.
Pirteä esitys tänään, toki kolkit 56% ja 14 sisään (ka. 30% ja 7).
 
Viestejä
1 434
Sopasta turha syyttää, Vasell saa nyt operoida eri kokoonpanolla.
Pirteä esitys tänään, toki kolkit 56% ja 14 sisään (ka. 30% ja 7).
Samaa mieltä olisi Sopanenkin onnistunut näillä pelimerkeillä mitkä Vasell saanut.Taisi vaan Pyrinnön johdolla olla pelko perseessä että voi ilman peliliikkeitä tulla tippuminen sarjasta
 
Viestejä
1 046
Pyr on nyt rosterillaan kilpailukykyinen kaikkia vastaan. Nyt on mahikset pelata mistä sijoista vaan ja peli näyttää hyvin hyvältä nyt. Niemi toi 90 kg nuorta egoa pullistelemaan, sopiva sytyke vielä kokonaisuuteen
 
Viestejä
3 042
Myönnän kun olen väärässä ja nytkin, vaikka en ole varma olenko tänne tätä kirjoittanut, niin en olisi uskonut, että Pyrintö tekee näin paljon (onnistuneita) korjaavia liikkeitä. Ihan en vielä allekirjoita tätä "inhottava vastustaja ihan kenelle tahansa" uhoa, mutta paremmalta näyttää. Sellainen toive ensi kaudelle, että koitetaan saada oikea koripallojoukkue jalkeille heti kauden alusta. Peukut korjausliikkeille kuitenkin.
 
Viestejä
1 510
Paljon on hyvää tosiaan tehty viime viikkoina. Mutta ei voi edelleen kuin ihmetellä, kuinka heikolla ja huonosti rakennetulla joukkueella kauteen lähdettiin. Ehkäpä organisaatiossakin osataan tämän jälkeen asioita pohtia ja toivottavasti tehdä peliliikkeitä tulevia kausia ja joukkueen rakennusta varten. Nythän on nähty hyvin ei-pyrintöläistä toimintaa kun on vaihdettu valmentajaa ja kauden aikana on hankittu suomalaispelureita, jotka eivät ole edes pyrintöläisiä. Ja tämä on vain hyvä.

Pelissier tosiaan vielä voisi olla vaihdon kohde, mutta saas nähdä onko pelimerkkejä jäljellä tai edes haluja siihen vaihdokseen.
 
Viestejä
488
Vaikka voitot ovat tulleet muista häntäpään joukkueista, niin kyllä nyt on sitä vanhaa hyvää meininkiä taas näkyvistä. Tästä venytys mukaan pudotuspeleihin ja siellä sitten mahdollisuus yllätykseen. Toivoisi vaan, että kaupunki saa halliratkaisun jotenkin pian järjestymään. Tampere rakensi radan päälle Suomen selkeästi parhaan sisäareenan, Suomen paras jalkapallo-stadion valmistui Tammelan kentälle, samaten Suomen paras pesäpallostadion Kauppiin. Lienee varsin realistista odottaa, että kun uusi koripallo-halli valmistuu, siitä tulee selkeästi Suomen paras koris-areena.
 
Viestejä
9
Sopasta turha syyttää, Vasell saa nyt operoida eri kokoonpanolla.
Pirteä esitys tänään, toki kolkit 56% ja 14 sisään (ka. 30% ja 7).
Itsekin uskon, että Sopanen olisi voittanut pelejä tällä kokoonpanolla. En vain voi olla miettimättä, että olisko näitä pelimerkkejä ilman valmentajan vaihdosta? Mitään tietoa asiasta minulla ei ole, mutta sellainen olo tulee, että Vasell on selvästi parempi rekrytoimaan pelaajia kuin Sopanen.
 
Viestejä
156
Minulla taas on sellainen olo, että Vasell on parempi kaikilla osa-alueilla. Sopasella oli se yksi kausi, kun rekryt osuivat nappiin ja paikkapuolustuspelleily ei vielä osunut omaan nilkkaan. Muuten ollut aikamoista hassuttelua kaiken maailman ameebapaikkojen yms. kanssa ja rekryissä on ollut todella paljon mielikuvitusta käytettynä. Vasell taas on hoitanut hommat paremmin seuraavilla tavoilla...

1) Puolustus kuntoon
2) Yrittäminen ja energia kuntoon
3) Pelaajat pelaavat joukkueelle kuntoon
4) Rekry kuntoon

Hyökkäyspelaamisen osalta on myös palattu perusasioiden äärelle eikä yritetä mitään fancy-schmancya "kilpailuetua" vastustajiin nähden.

Suoraselkäinen jätkä Vasell hoitaa homman. Naama mutrulla passiivis-aggressiivisesti tuhiseva Sopanen ei hoitanut.
 
Viestejä
103
Itsekin uskon, että Sopanen olisi voittanut pelejä tällä kokoonpanolla. En vain voi olla miettimättä, että olisko näitä pelimerkkejä ilman valmentajan vaihdosta? Mitään tietoa asiasta minulla ei ole, mutta sellainen olo tulee, että Vasell on selvästi parempi rekrytoimaan pelaajia kuin Sopanen.
Kauden aloituksesta kolme jenkkiä vaihtunut ja pari rutinoitunutta kotimaista siihen päälle. Toki jäi alkukaudesta näkemättä Azure silmävamman takia ja Syllakin taisi olla osan peleistä vähän puolikuntoinen. Onhan pelaajatilanne vähän erilainen siihen verraten. Etenkin Toikkanen tuo syvyyttä kun Ceaser on vallan virheherkkä.

Jotenkin alkukaudesta tuntui, että Pyrintö/Sopanen painiskeli sen kanssa, miten annetaan omille kasvateille vastuuta ja peliaikaa niin että pystyttäisiin pelaamaan voittavaa korista. Pyrintö on ollut kuitenkin aika kunnioitettava kasvattamo mutta aikuissarjan kynnyksellä on sitten siirtoa tapahtunut erityisesti rannikkoalueen suuntaan. Korisliiga vaan oli (ainakin tässä kohdin) osalle ihan liian kova sarja.

Jatkossa pelataan vain ja ainoastaan voittavaa korista aktiivis-agressiivisella valmennusotteella. Ja tiukalla rosterilla. Tuskin maltan odottaa ensimmäistä pleijarikierrosta Nokia-Pyrintö...
 
Viestejä
381
Jotenkin alkukaudesta tuntui, että Pyrintö/Sopanen painiskeli sen kanssa, miten annetaan omille kasvateille vastuuta ja peliaikaa niin että pystyttäisiin pelaamaan voittavaa korista. Pyrintö on ollut kuitenkin aika kunnioitettava kasvattamo mutta aikuissarjan kynnyksellä on sitten siirtoa tapahtunut erityisesti rannikkoalueen suuntaan. Korisliiga vaan oli (ainakin tässä kohdin) osalle ihan liian kova sarja
Tämä onkin yksi näistä Korisliigan ongelmista ja Juha Tuunahan tätä Vilppaan kohdalla jo analysoi. Miten saada omia kasvatteja mukaan. Jos pitäisi pelata voittavaa korista, niin vielä ei ole Pyrinnön alle 20v pelaajat sillä tasolla.
 
Viestejä
1 046
Joskus 1980 luvulla "omat pojat" oli helppo ottaa 18 vuotiaina kehiin jos oli potentiaalia. Se aika on ollut kauan sitten ohi paitsi jollakin hyvin harvoilla poikkeuksilla. Ja ne poikkeukset yleensä lähtevät eri reiteille
 
Viestejä
276
Dettman sanoi jo ainakin 2-3 vuotta sitten, että nykyään Korisliigan taso on sen verran kova, että M20 maajoukkueen runkomiehilläkin on vaikeuksia saada peliaikaa. Lisäksi, mitä Lehtonen sanoi, että nykysarjamuodossa pelataan piste-eroista runkosarjassa, niin se vielä kaventaa mahdollisuutta antaa peliaikaa junnuille.
 
Viestejä
298
Dettman sanoi jo ainakin 2-3 vuotta sitten, että nykyään Korisliigan taso on sen verran kova, että M20 maajoukkueen runkomiehilläkin on vaikeuksia saada peliaikaa.
Ennen kun pelattiin 2lla tai 3lla vahvistuksella niin nuoremmatkin saivat peliaikaa ja kehittyivät ja kiittivät peliajasta.
Toivoisin että palattaisiin 3 vahvistuksen sääntöön mutta tuskin.......
Nykyään 8/10 pelaajasta voi olla kentällä vahvistuksia, kiitos ei ! Mielestäni:
B-divarissa 1 vahvistus
A-divarissa 2 vahvistusta
Liigassa 3 vahvistusta
Ikuisuus-kysymys......
 
Viestejä
39
Jos ei ole ollut seurauskollinen jostain vuosikymmenten takaa, vaikeahan tässä on kiinnostusta löytää korisliigan aktiivisempaan seuraamiseen. 8/10 pelaajista kentällä on vierastyöläisiä, ja heitäkin tulee ja menee niin tiheään, ettei nimiä ehdi oppia. Jos haluaa katsoa jenkkikorista, sitä tulee parempilaatuisena Ruudusta. Kyllä kotimaisia pelaajia kaivataan tähän "Suomi-korikseen". Ja heitä kun ei synny suoraan 25-vuotiaina valmiina aikamiespelureina, vaan pitää jostain aloittaa.
 
Viestejä
381
Kyllä kotimaisia pelaajia kaivataan tähän "Suomi-korikseen". Ja heitä kun ei synny suoraan 25-vuotiaina valmiina aikamiespelureina, vaan pitää jostain aloittaa.
Koronan jälkeen Pyrintö on menettänyt kentällisen verran potenttiaalisia Korisliiga pelaajia.
Osa pelaa vielä pääkaupunkiseudulla. Muutama on jo siirtynyt Jenkki yliopistoon.

Harva lupaava junnu tavoittelee paikkaa korisliigasta. Ensin yliopisto ja sieltä ehkä ei korisliigaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös