Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
443
Ehkä ei kannata tuhlata liikaa aikaa Laurin tai koko pelin analysointiin, kun kausi on jo paketissa. Jazz selvästi keskittyy tulevaisuuteen ylipeluuttamalla palloa tulokkaiden kautta, niin miksi ihmeessä Laurin pitäisi alkaa tehdä jotain ylimääräisiä fyysisiä suorituksia, kun koko joukkueen tavoite on muualla kuin voittamisessa.

Muutenkin Lauri on raastanut koko kauden juoksemalla joukkueen isoimpia minuutteja, niin ihan hyvä, että hän tajuaa säästellä kehoa tulevaisuutta varten.

Laurin kannattaa nyt keskittyä tulevaisuuteen, säästää kehoa. viettää enemmän aikaa punttisalilla ja tietenkin vielä parempi olisi yrittää saikuttaa loppukausi. Miettikää nyt oikeasti, että tällä hetkellä Lauri pelaa kehitysminuuteja johncollinsin, taylorhendricksin, collinsextonin ja keyontegeorgen kanssa. Aivan naurettava tilanne 27-vuotiaalle All-star pelaajalle.
 
Viestejä
276
Jazz-Twitterissä alkoi oikein kunnon paskamyrsky tämän fanikirjoituksen takia:


Ihan virkistävää lukea näin reipasta vääntöä. Tähän asti Jazzin kannattajakunta on vaikuttanut melko rauhalliselta, mutta nyt on ilmeisesti astuttu jonkin rajan yli. Ihmiset puhuvat avoimesti haluavansa rahat takaisin kausikorteista ja sanovat, että ekaa kertaa elämässä Jazzin touhut eivät enää kiinnosta.

Toki siellä on paljon näitäkin tapauksia, jotka jostain syystä näkevät Hendricksin ja Keyonten tulevaisuuden tähtinä ja ovat valmiita uhraamaan suunnilleen kaiken mahdollisen heidän "kehittämisensä" eteen.

Mitähän Markkanen tuumaa nyt niistä haastatteluista, joissa mies vakuutteli uskovansa täysillä tähän rebuildiin?
 
Viestejä
417
Jazz-Twitterissä alkoi oikein kunnon paskamyrsky tämän fanikirjoituksen takia:

... onhan Utahin johdon touhuja kommentoitu jenkkilän lehdissäkin. Hyvinkin suorasanaisesti. Mm. Sports Illustratediisa oli jo pari viikkoa sitten pikkuartikkeli otsikolla

Jazz Front Office Throwing in the Towel is Bad for Business
The Utah Jazz front office should be embarrassed for throwing in the towel for the 2023-24 season.

... itse artikkelissa todetaan mm. että

'Let's be honest. What the Jazz are doing is unheard of. Sure, tanking still exists in the NBA and always will. But these are teams that have zero shot at the playoffs and are increasing their odds for a top-five pick'

ja

'This doesn't happen in any other major sports, but Utah’s front office gets away with it without much heat thrown its way'.

Joissain ESPN:n arvioissa Jazzi tradetakaraja-kaupoille on annettu oikein hyvät arvosanat, mutta veikkaan että tämä liittyy ennen kaikkea siihen, että tietyissä piireissä ajatus siitä että Ainge tekisi jotain mielettömän tyhmää on vaan liian mahdoton ajateltavaksi. Samalla kun ei ole kovin tarkalla silmällä seurattu Utahin pelaamista koskaan.
 
Viestejä
417
... eli jos Markkanen ilmoittaisi, että ei halua jatkaa Utahissa, niin tälle päätökselle löytyisi kyllä ymmärrystä laajalti. Harvassa ovat ne Ainge-fanaatikot, jotka ajattelisivat että onpas siinä kiittämätön ja kärsimätön kaveri.

Luulen, ettei sitäkään kukaan paljon ihmettelisi tai paheksuisi, jos myös Hardy päättäisi etsiä jostain muualta mielekkäitä ja ihan oikeita töitä. Valmentajilla on moninverroin pidemmät urat kuin pelaajilla, mutta ei se Hardynkaan track-record tässä AIngen kyydissä kaunistu.
 
Viestejä
2 256
Aivan naurettava tilanne 27-vuotiaalle All-star pelaajalle.
26-vuotiaalle.

Mitähän Markkanen tuumaa nyt niistä haastatteluista, joissa mies vakuutteli uskovansa täysillä tähän rebuildiin?
Kommentti ei tietysti liittynyt mitenkään ensisijaisesti Aingen kuvioihin tai johonkin Suureen Suunnitelmaan, vaan siihen mitä itse pukukopissa yritettiin rakentaa. Ja se oli annettu joulukuun puolivälissä; kun alkukausi oli mennyt päin helvettiä. Minkä jälkeen Jatsi olikin 1½ kuukautta n. sarjan top5-joukkue.

Eiköhän myös siirtotakarajalla ja sen jälkeen käynyt selväksi kuinka turhautunut ja pettynyt Markkanenkin liikkeisiin oli.

... eli jos Markkanen ilmoittaisi, että ei halua jatkaa Utahissa, niin tälle päätökselle löytyisi kyllä ymmärrystä laajalti. Harvassa ovat ne Ainge-fanaatikot, jotka ajattelisivat että onpas siinä kiittämätön ja kärsimätön kaveri.
Kyllähän näitä faneja riittää joka junaan, niin kuin täälläkin. On tullut vastaan niitä, joiden mielestä Markkasen pitäisi olla ikuisesti kiitollinen Jatsille, kun he ainoana seurana antoivat Laurille mahdollisuuden olla tähti. Mikä nyt on vähän hassua, kun ei seura tai Hardy ole tehnyt juuri muuta kuin peluuttanut parasta pelaajaansa.

Ja on niitä, jotka ovat nyt 1½ vuodessa käyneet sen koko prosessin läpi, mikä kesti Bullsissa 3½ kautta - eli että mitä me tällä Markkasella tehdään, kun ei se yksin pelastanutkaan koko seuraa ja ihan turha äijä. Ja jotkut harmittelevat, että Markkanen on liian hyvä, kun pitäisi tankata ihan oikeasti.

Vaikka nyt ei usein Jazzfanzin sivuilla tule notkuttua, piti nyt käydä tsekkaamassa tilanne ja Markkasen hehkutusketju on pudonnut viidennelle sivulle ja edellinen viesti on kolmen viikon takaa. Että suhteellisen yhdentekevää se Lauri siellä tuntuu olevan.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 513
Clarkson & Kessler OUT.

 
Viestejä
276
... onhan Utahin johdon touhuja kommentoitu jenkkilän lehdissäkin. Hyvinkin suorasanaisesti. Mm. Sports Illustratediisa oli jo pari viikkoa sitten pikkuartikkeli otsikolla

Jazz Front Office Throwing in the Towel is Bad for Business
Luin kyllä silloin tuon erinomaisen kirjoituksen, mutta Utahissahan se vaiettiin täysin kuoliaaksi.

On itse asiassa aika jännä, miten vähän huomiota NBA-ympyröissä on saanut nimenomaan se, että Utah päätti tankata tällaisista lähtökohdista (ja vielä kaksi kertaa peräkkäin). Kuten SI:n tekstissä sanotaan, on ennenkuulumatonta, että joukkue, jolla olisi ollut sekä pleijarisaumat ETTÄ nuorehko All-Star jo valmiiksi rosterissaan, päättääkin heittää kauden roskiin. Sellaista ei vain tapahdu.

Omasta mielestäni se, että asia on pitkälti sivutettu olankohautuksella, kertoo että Markkasta ei laajemminkaan NBA:ssa pidetä tähtenä. Pikemminkin kovana roolipelaajana.
 
Viestejä
443
Laadukas rotaatio Jazzilla.

Kentällä samaan aikaan: Yurtseven, Markkanen, Sensabaugh, THT, Dunn

Markkanen kellotti 12 minuuttia ensimmäisessä erässä.

Onko tämä jonkin sortin vittuilua Hardylta?
 
Viestejä
2 256
Markkanen kellotti 12 minuuttia ensimmäisessä erässä.

Onko tämä jonkin sortin vittuilua Hardylta?
Palattu taas siihen Markkasen peluutukseen, jota Hardy on koko kauden vetänyt. 10-12 alkuun, 6-8 penkillä, 6 loppuun. Varmaan vittuilun vastakohta, kun ei enää peluuta Lauria sitä kolme stinttiä / puoliaika, mikä ei yhtään toiminut.
 
Viestejä
130
Lauri vois pakkaa kamat ja levätä. Jos ei huvita pelata niin turhaan se tuol omia stasejaan huonontaa ja altistuu loukeille. Näin huono Lauri oli viimeks Bullsissa
 
Viestejä
2 256
Sitä samaa, sitä samaa. Ihan täysin voiton syrjässä kiinni, mutta ei ole vain uskoa. Ja tietysti sitten Jimmy Buckets kurmootti. Ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Jatsi häviää ottelun, mitä johti puoliajalla.

Ja ensimmäinen kerta, kun näen että Hardy nykäisee Markkasen pariksi minuutiksi pois kentältä ja istuu viereen ripittämään/tsemppaamaan/jotain.

Sen jälkeenhän Markkanen oli jos ei mitenkään erityisen loistava, mutta niin yritteliäs kuin koskaan ollut parhaimmillaan. Sen pienen penkkikomennuksen (ja vielä kunnon isku Bamilta polveen) saldo oli seuraavan vartin aikana varmaan jotain 17 pinnaa ja 4-5 syöttöä. Ja taas sivusi uran parasta syöttösaldoa kuudella.

Mutta niin kovasti Lauri irvisti lopussa vielä kauan myöhemmin, että ei varmaan tarvi odottaa ensi viikon peleihin kentälle.
 
Viestejä
276
Tämä menee aivan järjettömäksi. Markkanen repii, raastaa ja riehuu kroppaansa tuhoten yli 40 minuuttia täysin merkityksettömässä pelissä, saa polvivamman, pysyy kentällä... ja toki lopputulos silti tappio. En tiedä yrittääkö mies naiivisti osoittaa Aingelle uhrautuvuuttaan välttääksen treidin vai mitä, mutta nyt mennään todella huonoon suuntaan.

Voisiko joku muistuttaa Lauria siitä, että tuleva kesä on "aika tärkeä" loppu-uran kannalta? Ja Utahiin tarrautuminen kynsin hampain olisi se huonoin vaihtoehto, varsinkin tällaisella teen-mitä-vain-ikinä-haluat-Danny -strategialla. NBA:ssa ei voi mitenkään varmistaa pysymistä yhdellä paikkakunnalla, vaikka se perhe-elämän, saunan sun muun kannalta olisi tietysti kiva.

Pitää myös olla sokea, jos ei näe että tämä on nyt Keyonten ja Hendricksin joukkue, ja Lauri on siinä roolipelaaja. Se ei tule enää muuttumaan seuraavaan neljään vuoteen.
 
Viestejä
443
Loppujen lopuksi hyvä peli Markkaselta, vaikka Hardy ja muut pelaajat yrittävät sabotoida peliä läpi ottelun. Suorastaan pieni muotoinen ihme, että Lauri pelasi noinkin hyvin näiden takamiesten kanssa ja ainoa isona pelaajana.

Muutenkin ammattimaista touhua, kun Markkanen pelaa loukkaantuneena ja irvistellen 41 minuuttia. On se vaan joukkuepelaaja. Ja siis miksi ihmeessä Lauri pelasi 16 minuuttia putkeen pelin lopussa, ehkä tässä vaiheessa olisi hyvä keksiä se loukkaantuminen, että ei tarvitse riskeeraa loppu-uraa tälläisessä sysipaskassa tankkijoukkueessa.

P.S Utah enää yhden voiton päästä siitä, että säilyttävät varausvuoron kesän draftiin. Todennäköisesti Rockets, Atlanta, Nets ja Toronto tulevat takaa ohi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
97
Utah enää yhden voiton päästä siitä, että säilyttävät varausvuoron kesän draftiin. Todennäköisesti Rockets, Atlanta, Nets ja Toronto tulevat takaa ohi.
Katsoo Utahin loppukauden ohjelmaa niin 0.200% tuntumaan jäävät voitoissa sen verran kovia jengejä tulossa vastaan, mikä tulee tarkoittamaan että Utah tulee varaamaan dräftissä 7. / 8. vuorolla? varmuudella Utah pitää oman vuoronsa. Eikä nyt haittaisi vaikka Utah menettäisi varausvuoronsa, toivon että Lauri treidataan vuoden sisällä. Miamii vastaan ainakin hyvät näytöt Lauri/Adebayo/Butler? Lauri ottaa pienenpalkan alennuksen (Floridan halpa verotus) niin hyvin mahtuu palkkakaton puolesta tyyliin 4v x 32m$. Butler tulee pelaamaan vielä sen vähintään 2-3 vuotta prime tasolla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 430
Kuten SI:n tekstissä sanotaan, on ennenkuulumatonta, että joukkue, jolla olisi ollut sekä pleijarisaumat ETTÄ nuorehko All-Star jo valmiiksi rosterissaan, päättääkin heittää kauden roskiin. Sellaista ei vain tapahdu.

Juurihan viime kaudella Dallas teki tällaisen tempun.

Myös Pacersilla oli viime kaudella Haliburton ja Turner kauden viimeiset 10+ peliä pois. Näistä ei toki ikinä tiedä, että onko ollut oikeita loukkaantumia vai haluttiinko vaan lisää arpalippuja Wembayamaan?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös