Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 243
Eiköhän se tämäkin ketju ole nyt sitten paikallaan, kun seurasta on edellisen kerran keskusteltu foorumilla 10 vuotta sitten.

Nyt on taskussa pickejä ja ohut rosteri. Laurilla baana auki ja vihreä valo varmaankin painaa palloa ilmaan juuri niin paljon kuin sielu sietää.


 
Viestejä
562
Eiköhän se tämäkin ketju ole nyt sitten paikallaan, kun seurasta on edellisen kerran keskusteltu foorumilla 10 vuotta sitten.

Nyt on taskussa pickejä ja ohut rosteri. Laurilla baana auki ja vihreä valo varmaankin painaa palloa ilmaan juuri niin paljon kuin sielu sietää.

Jos saa kosketuksia, koska kun katselee takamies joukkoa niin ei siellä pallon jakajia juurikaan ole. On kyllä vaikeata arvata mitä Utah tekee tänä vuonna muuta kuin sen, että tankkaavat. Koska varmaankin ovat kauppaamassa Lauria jossain vaiheessa kautta, niin yrittävätkö nostaa Laurin arvoa, että saisivat ekan kierroksen varauksen.

Mutta luultavasti joukkue häviää ja paljon.
 
Viestejä
1 734
Sentteriosasto on kyllä olematon:
Screenshot_2022-09-01-23-46-51-756.jpeg
 
Viestejä
1 358
Utahilla on nyt 3 ykköskierroksen varausta -23, ja melkoinen pino -25-> . Rebuildiin pitisi varmaan jotain saada myös vuodelle -24 (tuo OKC:lle menevä on TOP-10 suojattu) . No Ainge on melko velho treideissä. Monennäköistä artikkeli ja videota on siitä että jos Ainge soittaa ei saa vastata tai käy kylmät.... Sanottiin nyt mitä tahansa ("Lauri is a keeper") Laurin soppari on oiva pelipalikka siirtoihin trade deadlinen seuduilla.Kaiken kaikkiaan aikataulullisesti vaikea nähdä Laurin sopivan rebuildiin mitenkään, kun homma on vasta käynnistymässä.

Sen verran Jazzin fanireaktioita, että Latea ei juuri kukaan hehkuta tai keskustelussa tuskin edes mainita. Keskustelu on Sextonin ja Agbajin ympärillä.

Screenshot 2022-09-02 at 8.25.04.png
 
Viestejä
562
Utah:lla taitaa olla nyt rosterissa 19 pelaajaa, joten jotain tulee vielä muuttumaan. Kovasti huudellaan Conley, Bogdanovic plus muita Westbrook kauppaa vaikka kovasti Lakers väittää ettei Westbrook lähde mihinkään (joka voi olla varsin totta). Kuitenkin tästä eteenpäin kaikki kaupat mitä Utah tekee todennäköisesti tuovat vähemmän pelaajia sisään kuin mitä lähtee. Paitsi jos siellä on ensimmäisen kierroksen varauksia tulossa.

Vaikka roster vielä paljon muuttuukin niin itse ehkäpä aloittaisin:
Conley, Sexton, Agbaji, Markkanen ja Vanderbild.

Bogda on helppo kaupata, joten hän on poissa ennen kauden alkua, mutta Conley ei ole niin helppoa kaupata, joten hän voi varsin hyvin jäädä joukkueeseen. Vanderbild ottaisi toisen joukkueen sentterin puolustettavakseen ja on minusta sopiva pelaaja Laurin rinnalle. Jos Conley lähtee niin sitten laittaisin Fontecchion SF:n paikalla ja siirtäisin muita pieniä pykälän. Tiedän, että tuo tarkoittaisi, että oikeastaan kaikki heidän laiturit on nyt avauksessa, mutta ehkäpä tähän joku ratkaisu kaupoissa löytyy. Mikä olisi joukkueen pelitapa? Juosta niin helvetisti. Penkiltä löytyy lisää takamiehiä juoksemaan, joten miksi kävellä. Penkiltä sitten ensimmäisenä Beasley, Clarkson (uskon kyllä, että vähintään toinen on poissa ennen kauden alkua) ja THT skoraamaan ja juoksemaan lisää. Rehellisyyden nimissä, koska joukkue elää vielä niin vähän ennen aikaista on tulevaa avausviisikkoa miettiä liian pitkälle.
 
Viestejä
2 333
Tässä on näköjään alettava ottaa selvää Salt Lake Cityn ylpeydestä.

Joukkuehan oli alunperin New Orleans Jazz - jos jotakuta ihmetyttää, mitä tekemistä mormoneilla on jatsin kanssa. Jengi pelasi kuitenkin New Orleansissa vain viisi kautta ja siirtyi Salt Lake Cityyn uudella nimellä Utah Jazz jo vuonna 1979.

Seuraikoneita ovat kaiket ensisijaisesti John Stockton ja Karl Malone -90 luvulta. 2000-luvulla joukkuetta ovat vieneet hyvin suorituksiin mm. selaiset pelurit kuin Andrei Kirilenko ja Carlos Boozer.

Viimeisten vuosien aikana valmentaja Quinn Snyder on nostanut Jazzin runkosarjan voittoprosentit alle viidestäkymmenestä kuuden-seitsemänkymmenen prosentin tuntumaan. Kentällä jengiä ovat johtaneet mm. sellaiset pelaajat kuin Donovan Mitchell, Rudy Gobert ja Joe Ingles.

Nyt selvästikään ei olla jatkamassa vanhaa vaan rakentamassa kokonaan uutta.

Miten Utah päätyi kestomenestyjästä tähän uudelleerakennukseen? En muista enää kevään ja alkukesän yksityiskohtia, mutta kaupat kertovat omaa kertomaansa. Korjatkaa tai täydentäkää tarinaa jos muistatte yksiyiskohtia paremmin.

Joe Ingles myytiin helmikuun vaihtoikkunassa Portlandiin kolmen joukkueen kaupassa. Tilalle Jazz sai nuoren Nickeil Alexander-Walkerin (POR) ja Juancho Hernangomezin (SAN) ja antoi jopa Elijah Hughesin lisäksi pari pickiä oheen. Perään hankittiin Danuel House.

Näitä voisi vielä pitää joukueen iskukykykä lisäävinä muuveina - tai ainakin yrityksinä buustata jengiä loppukevättä varten. Noutaja kuitenkin saapui jo ensimmäisellä pudotuspelikierrkoksella Mavericksia vastaan.

Kauden jälkeen Jazzia erinomaisesti vuodesta 2014 johtanut päävalmentaja Quinn Snyder päätti lähteä. Samalla alkoi jengin tyhjentäminen. Seurasi kaksi isoa kauppaa.

Rudy Gobert kaupattiin Minnesotaan. Takaisin tuli lukuisien pickien ohella Leandro Bolmaro, Jarred Vanderbilt, Walker Kessler, Malik Beasley ja Patrick Beverley. Beverley treidattiin sitten eteenpäin Lakersiin josta saatiin rosteriin Talen Horton-Tucker sekä Stanley Johnson.

Donovan Mitchellin siirto Clevelandiin toi rosteriin Collin Sextonin, Lauri Markkasen ja Ochai Agbajin sekä vinon pinon pickejä.

Mielenkiintoista nähdä, millaisia treidejä nähdään vielä ennen kauden alkua. Vaikea nähdä, että kaikki veteraanit, kuten Bogdanovic, Gay, Conley tai Clarkson tulisivat vielä jatkamaan Jazzissa. Tai kuinka "keeper" Lauri sitten lopulta on? Toivoa ehkä soisi jotakin siirtoa, esim. kun Lauri on nostanut treidi-arvoaan helmikuun siirtorajaan mennessä?
 
Viestejä
2 430
Utah is looking for offers on the other veterans on its roster — Bojan Bogdanovic, Mike Conley, Malik Beasley and Jordan Crawford — confirms Tony Jones at The Athletic.

One way or another, look for the Jazz to trade their veterans before or during training camp.

And that will include the just acquired Lauri Markkanen.

 
Viestejä
296
Muutama päivä treidiä takana.

Suurin pettymys = RealCavsFans.com > Jazzfanz.com

Harmi, RealCavsFans oli aikoinaan iso upgrade Bullsin RealGM:n forumiin. RCF oli mainio paikka täynnä järkeviä kirjoittajia. Pisteenä iin päälle, että pitivät suomalaisista kirjoittajista. Toisin, kuin RealGM:ssä.

RealGM:n Cavsin ja Jazzin osiot ovat valitettavasti kuolleet. Parhaana esimerkkinä Utahin forum, jossa aktiivisin tradesta kirjoittaja on Jiipee84 eli kp.comissa tuttavallisemmin Tarmofani (enää jonnet muistaa).

No, jos Lauri pelaa ensi kaudella Utahissa (jos edes pelaa) yli odotusten, niin eiköhän Jazzfanz vielä lämpene.
 
Viestejä
4 041
Muutama päivä treidiä takana.

Suurin pettymys = RealCavsFans.com > Jazzfanz.com

Harmi, RealCavsFans oli aikoinaan iso upgrade Bullsin RealGM:n forumiin. RCF oli mainio paikka täynnä järkeviä kirjoittajia. Pisteenä iin päälle, että pitivät suomalaisista kirjoittajista. Toisin, kuin RealGM:ssä.

RealGM:n Cavsin ja Jazzin osiot ovat valitettavasti kuolleet. Parhaana esimerkkinä Utahin forum, jossa aktiivisin tradesta kirjoittaja on Jiipee84 eli kp.comissa tuttavallisemmin Tarmofani (enää jonnet muistaa).

No, jos Lauri pelaa ensi kaudella Utahissa (jos edes pelaa) yli odotusten, niin eiköhän Jazzfanz vielä lämpene.

Jiipeehen törmäsin itsekin, ei tainnut Cavsien palstalla ollakaan. Nojoo... mutta Cavsien palsta on kyllä tosiaan mainio.
 
Viestejä
2 333
Mitäs on vielä Utahilla myytävissä jos idea on jättää mahdollisimman nuorta talenttia omaan pakkaan? Entä onko ostajia?

Alla vanhimmat, kokeneimmat ja isopalkkaisimmat ikäjärjestyksessä (pelipaikka ja palkka napattu Spotracista).

SF Rudy Gay 36v. (1x6mil. + 6,5mil. pelaajaoptio)
PG Mike Conley 35v. (1x22,5mil. + 24mil.partly quaranteed)
SF Bojan Bogdanovic 33v. (1x19,5mil.)
PG Jordan Clarkson 30v. (1x13mil. + 14mil. pelaajaoptio)
SG Malik Beasley 26v. (1x15,5mil. + 16,5mil. team option)
PF Lauri Markkanen 25v. (2x16,5-17mil. + 18mil. partly quaranteed)

Muissa jengeissä eritoten Bogdanovicia kohtaan näyttää olevan kiinnostusta. Hintalappu ei ole halvin mahdollinen, mutta on vain vuoden mittainen. Ainakin Lakers, Nuggets ja Suns näkyy ilmaisseen jonkinlaista kiinnostusta.

Vauhdikas juoru on, että Lakers voisi haluta kaupata Russell Westbrookin Utahiin Bogdanovicia vastaan - tässä diilissä Jazz joutuisi laittamaan yhden tai useamman lisäpelaajan pöytään silkkojen palkkojen mätsäämisen vuoksi.

Bogdanovicin ohessa Utahin sanotaan juoruissa olevan halukas treidaamaan niin Mike Conleyn, Jeremy Clarksonin, Rudy Gayn ja Malik Beasleyn - joidenkin huhujen mukaan jopa Lauri Markkasen.

Gayn ja Clarksonin kauppaamista varmaan hiukan hankaloittaa tuo pelaajaoptiovuosi. Rudy Gay tosin menisi melko halvalla. Conleyn kohdalla kova hinta voi olla iso hidaste kaupoille vaikka toinen vuosi onkin vain osin taattu. Beasley lähtisi hiukan Lauria halvemmalla per vuosi ja toinen vuosi on seuraoptio: Laurille pitäisi maksaa kaksi vuotta + osittain taattu raha kolmannesta.

Ketkä ovat jäämässä Utahiin? Mun veikkaus on, että Utah haluaa kokeilla ainakin seuraavia...

PG Collin Sexton 24v.
SG Nickeil Alexander-Walker 24v.
SG Talen Horton-Tucker 22v.
SF Ochai Agbaji 22v.
PF Jarred Vanderbilt 23v.
C Walker Kessler 21v.

Entä Lauri 25v.?

Bogdanovic varmaan saadaan myytyä ja kenties Malik Beasley. Jonkun Wesbrook-tason diilin kanssa (jos sellaista on tuloillaan) toki voi mennä Conley tai Clarksonkin? Tai Lauri?


Entä jos Bogdanovic menee Lakersiin? Olisiko Nuggets kiinnostunut Markkasesta sen sijaan? Nyt Lauri vaan pelaamaan huippupeli Serbiaa vastaan niin, että Jokic innostuu asiasta.

Kyllähän Lauri istuisi aika kivasti Dallasiinkin, eritoten kun siellä on parilla isolla kovalla nimellä tulossa ikä (ainakin suhteessa Lauriin) ja/tai sopparien loppu vastaan?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös