NBA

Lauri Markkanen palaamassa kentälle, osallistui täysin harjoituksiin

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Kaksi viikkoa NBA-peleistä takareisivammansa takia sivussa ollut Lauri Markkanen on tekemässä pian paluutaan Utah Jazzin otteluihin.

Suomalainen osallistui jo täysin Jazzin harjoituksiin torstaina ja oli mukana joukkueen vieraspelimatkalla Dallasiin, mikä päättyi utahilaisten murskatappioon peräti 50 pisteellä Mavericksia vastaan.

Markkanen on takareiden revähdysvammansa takia joutunut olemaan pelaamatta Jazzin kuudessa viimeisessä ottelussa, joista NBA:n Läntisen konferenssin 12. sijalla oleva joukkue on voittanut kolme ja hävinnyt kolme.

Kun suomalaistähden lisäksi Jazzin edellisistä otteluista ovat loukkaantuneina olleet sivussa myös kokeneet Jordan Clarkson ja Kelly Olynyk, on joukkue tehnyt kuudessa viime pelissään keskimäärin vain 102,5 pistettä per ottelu. Alkukaudella Jazz säännöllisesti pääsi 120-130 pisteen saldoihin.

Toisaalta samanaikaisesti myös Jazzin puolustuspelaaminen on terävöitynyt merkittävästi ja se on antanut vastustajien tehdä aiempaa vähemmän pisteitä – kunnes Dallasissa kotijoukkue Mavericks hurjasteli 147 pistettä slovenialaissupertähti Luka Doncicin ensimmäisen puoliajan triplatuplan johdolla.

Jazzin seuraava ottelu on perjantain ja lauantain välisenä yönä kotiareenalla Salt Lake Cityssä Los Angeles Clippersiä vastaan. ESPN:n televisioima ottelu on yksi Jazzin kauden harvoista koko Yhdysvallat kattavalla tv-kanavalla näytettävistä peleistä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jazzin kahden pisteen voittoon, missä Markkanen keräsi kauden toiseksi parhaan pistesaldonsa (35).