NBA

Lauri Markkanen palaa NBA-parketeille

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Etureisivamman takia Utah Jazzin edelliset kuusi ottelua väliin jättänyt Lauri Markkanen on taas pelikuntoinen ja suomalainen nähdään kentällä, kun Jazz kohtaa kotikentällään Minnesota Timberwolvesin maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Lauri Markkanen sai 2. maaliskuuta Miami Heatia vastaan pelatussa ottelussa kovan iskun jalkaansa Heat-sentteri Bam Adebayon polvesta. Suomalaisen pelikuntoon toipumista hidastutti myös lapsilta tarttunut tauti kuntoutuksen aikana.

Jazz ilmoitti, että Markkanen palaa Timberwolves-pelissä kehiin. Joukkue on voittanut kaksi kuudesta ottelusta, jotka suomalainen joutui istumaan katsomon puolella.

– Tuntuu hyvältä. Pystyin tekemään kaiken harjoituksissa, olen jutellut treenareiden kanssa ja toivon pelaavani, Markkanen kertoi maanantain aamuharjoitusten jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Utahilaiset hävisivät Timberwolvesille lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Jazz-valmentaja Will Hardy antoi palaa tappio-ottelun jälkeen ja syytti omia pelaajiaan siitä, että nämä välittivät enemmän omista pistesaldoistaan ja Instagram-postauksistaan kuin voittamisesta ja joukkuepelistä.

– Emme voi vain mennä höntsäämään. Meidän pitää pystyä todella ymmärtämään peliä, jotta pystymme parantamaan koko ajan. Standardi pitää olla, että meitä ei tarvitse opettaa pelaamaan kovaa, antamaan sen ekstrasyötön tai juoksemaan täysillä puolustukseen. Siinä meidän pitää parantaa, Markkanen sanoi.

Edellisessä ottelussa mukana olleet Jazzin G-liigapelaajat Johnny Juzang, Jason Preston ja Micah Potter on lähetetty takaisin farmiliigaan. Lisäksi kokenut takamies Jordan Clarkson on sivussa nivusvamman takia.

Markkanen on pelannut tällä kaudella 51 ottelussa, ja jos hän pelaisi kaikki Jazzin loppukauden ottelut, pääsisi suomalainen samaan 66 ottelun saldoon kuin viime kaudella. Tälle kaudelle NBA sääti uuden säännön, minkä mukaan pelaajan täytyy esiintyä vähintään 65 ottelussa, jotta hänet voidaan valita tähdistöviisikoihin.

muokattu 19.3.2024 klo 01.19: Lisätty vahvistus Markkasen paluusta.