Koripallo.com

Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Kumpi juhlii nyt?

  • Kataja

    Ääniä: 4 28,6%
  • Kouvot

    Ääniä: 10 71,4%

  • Äänestäjiä
    14
Viestejä
6 202
Katajan ennakko:

http://www.katajabasket.fi/edustusjoukkue/

Aloitellaan jo spekulointi. Luvassa kyllä hyvin mielenkiintoinen peli näin ennakkoon ajatellen. Katajalla on alla kaksi voittoa ja pelissä on ollut havaittavissa jo pieniä kehityksen merkkejä, minun mielestäni. Tottakai tekemistä on vielä paljon. Mutta voitot merkitsee ja kuuden tappion jälkeen saatiin tärkeät pisteet hyvin tasaisessa sarjassa. Kouvot on tällä hetkellä ehkä sarjan kuumin porukka. Kataja joutuukiin kovaan testiin varmasti. Kouvot kaadettiin lokakuussa Joensuussa, mutta veikkaanpa, että nyt toinen voitto on entistäkin kovemman työn takana. Uskon kuitenkin, että Katajalla on hyvä positiivinen mieli päällä ja vapaan viikonlopun jälkeen virtaa pitäisi taas riittää. Ja kun Joensuussa kohdataan, niin ikinä ei vastustajalla yleensä helppoa iltaa ole. Eikä ole nytkään jos veikata pitäisi.

Kyllä tässä kotivoitto on ilman muuta mahdollinen. Ainekset hyvätasoiseen otteluun on. Toivottavasti saadaan reilusti yli 1000 katsojaa mökkiin. Eiköhän Kouvostoliitostakin jokunen ole tulossa? Kataja go!!
 
Viestejä
7 517
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Tässä tulee näitä pitkän kauden ja otteluruuhkien kiroja. Jossain pitää tinkiä. Jyri ja staffi on päättänyt, että tänään (tiistaina) on aikaisempien pelien lopputuloksesta riippumatta fysiikkapäivä ja valmistautuminen Kataja-peliin jää lyhyeksi. Näkyykö tämä miten pelissä? Järkevää ajatella pitkääkin juoksua, mutta pahimmassa tapauksessa vie yhden matsin...

JOElta sitte onneksi luettavissa miten kävi...
 
Viestejä
2 089
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Toivottavasti yleisö löytää tiensä sankoin ja joukoin Areenalle. Kouvot pelasi Lahdessa niin upeaa korista että oksat pois.

Vastassa on siis Suomen kuumin ja kovin joukkue, mestariehdokas kuten jotkut ennakoivat ennen sarjan alkua. Katajan onneksi Kouvot on harjoitellut tiistaina ja kuten täällä todettiin, silloin Katajallakin on pieni yllätyksen mahdollisuus.

Värikkäitä hahmoja riittää kuten Conley,Kaunisto ja kaikki Kouvojen ns nuoret. Ja meilläkin on potentiaalia hyvään hurlumhei iltaan, asiantuntijoiden mukaan 3 pelimiestä (Rannikko,Arnold,Horton) ja loput.

Summaten tämä on Katajalle tärkeämpi peli kun taistellaan play off paikasta, Kouvot siis keskittyy jo kevään ratkaisupeleihin mutta tuskin ilmaiseksi voittoa Joensuuhun jättää.
 
Viestejä
1 542
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Oma veikkaukseni: Kataja pistää Kouvot nippuun! Ei Kouvot ainakaan Tapiolassa mitään ihmeellistä esittänyt. Veikkauskin luottaa hiuksen hienosti Katajaan, kertoimet 1,70/1,98. KTP:llä sen sijaan kova kerroin vieraissa (2,70) Karhuja vastaan, pakko pelata sitäkin.
 
Viestejä
829
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Enpä Kouvoja sarjan kuumimmaksi joukkueeksi tituleeraisi missään nimessä, vaikka hyvä pöhinä onkin viime aikoina saatu aikaiseksi. Kolmas vieraspeli viimeiseen kuuteen päivään ei voi olla tuntumatta pelaajien jaloissa, mutta toisaalta Kouvoilla on kyllä melko laaja rotaatio. Edellinen peli Joensuussa käytiin häviämässä, joten tuosta on varmaan jäänyt jotain hampaankoloon.

Kataja on palannut voittojen tielle, mutta ei Katajankaan peli erityisen vakuuttavaa ole toistaiseksi ollut. Aloitusviisikko on hyvä, mutta penkiltä ei Peten jälkeen suuremmin ole apuja saatu. Kotietu on tietysti aina kotietu, mutta jotenkin tuntuu ettei se tänään tule riittämään voittoon asti.

Kouvojen peluutus on taas kerran kysymysmerkki, mutta uskon, että Oostrum seuraa pelin tänään penkiltä. Conley tuskin istuu, jonesia tarvitaan Knightiä vastaan ja Johnson uhkuu näyttöhaluja penkityksen jälkeen. Takamiehiä kun meiltä löytyy niin pidän voiton avaimena Rannikon pysäyttämistä tai ainakin hidastamista. Jos vielä pidetään vauhtia yllä, niin eiköhän kaikki avaimet vierasvoittoon ole olemassa. Kunhan vaan heitto tippuu areenan kiintopisteettömiin koreihin, niin pisteet matkaavat Kouvolaan. 72-85 vierasvoitto. Tsemppiä Kouvot!
 
Viestejä
507
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Turnover sanoi:
Oma veikkaukseni: Kataja pistää Kouvot nippuun! Ei Kouvot ainakaan Tapiolassa mitään ihmeellistä esittänyt. Veikkauskin luottaa hiuksen hienosti Katajaan, kertoimet 1,70/1,98. KTP:llä sen sijaan kova kerroin vieraissa (2,70) Karhuja vastaan, pakko pelata sitäkin.
/Pitkävedon uusi guru on syntynyt.Jorma Vuoksenmaa on paperia 8]
 
Viestejä
2 089
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kouvot oli justiinsa niin kova kuin tiedettiin, Kataja tippui kyydistä kuin eno veneestä.

Tuskin mikään olisi Katajaa pelastanut mutta ehkä Huolilan putoaminen oli turhan kova isku kun tuo iso pää ei muutenkaan ole erityisen laaja. Silti, isoin ratkaisu oli Kouvojen heittoralli kauempaa vaikka kyllä Kaunisto hallitsi korinalustojakin. Kyllä nuo kotimaisetkin saavat pallot koriin pistää kun paikka tulee, katajalaisilta moinen ei oikein onnistu useinkaan.

Katajan puolustuspeli on kyllä aikalailla paperia, liekö eniten päästettyjä pisteitä koko sarjassa per peli. Tällöin hyökkäyksen pitäisi toimia mutta tänään niin Horton,Knight kuin Virtanenkin olivat sillä hiljaisemmalla pelipäällä. Ja etenkin Hortonin ja Virtasen noita pinnoja pitää tehdä aina minimissään se 15p.

Salmisen toimista ei enempää mutta kyllähän esim aikalisän ottaminen olisi ollut paikallaan kun juuri oli noustu tasoihin, sitten peli täysin ulalle ja odotti Kouvojen 10p johtoa ennen reagointia. Mutta näillä mennään.

Värikäs ja hieno kausi on meneillään, Kouvot ei kangistunut tiistain harjoituksista ja Kataja ehkä jätti treenit väliin kun alku oli käytännössä ratkaisu? Nyt odotellaan jännityksellä mitä lehdistötilaisuudessa tapahtuu jos joku kysyy jotain joltakulta.
 
Viestejä
829
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Sarjapisteet lähti Kouvolaan, kuten uumoilinkin ja aika pitkälti sillä erolla, mitä veikkailin. Rannikko saatiin pidettyä hienosti kurissa ja ainoastaan kolmannen jakson alussa Teemu teki nopeaan tahtiin 8 pistettä. Neljä syöttöäkin taitaa olla Rannikolle aika alhainen määrä, joten hyvin onnistuttiin Rannikon pysäyttämisessä.

Salminen näköjään pyöritti yllättävän laajalti pelaajamateriaaliaan, eikä Teemua ja Arnoldia lukuun ottamatta kukaan pelannut yli 30 minuuttia. Huolilan loukkaantuminen alkuvaiheessa tietysti pakotti osittain tähän, mutta silti hivenen yllätyin näin laajasta rotaatiosta.

Kouvoilla onnistujia oli näemmä useita ja nuoret kotimaiset ottivat taas kerran isoa roolia. Villekin on heittokartan valossa palannut vihdoin kaaren sisäpuolelle, josta kertoo jotain myös 14 levypalloa. Johnsonilta mitäänsanomaton suoritus, eikä Jonesinkaan panos näemmä ollut kummoinen, mutta mikäs siinä, jos kotimaiset hoitavat paikkansa näin mallikkaasti. Levyt on hoidettu kotiin ja menetyksiäkin kun on vaan 12, niin eipä voi olla kuin tyytyväinen. Hienoa Kouvot!

Joen raporttia odotellessa.
 
Viestejä
19 541
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Aivan oikealle ja paremmalle joukkueelle voitto tänään.

Kataja antoi heittopaikat juuri niille kuumimmille kavereille, joita olisi pitänyt etupäässä vahtia tarkemmin. Varsinkin Madseni oli todella hyvä ja kolkit uppsivat kaukaa viivan takaa. Hirvonen tulessa myös ja Konli vempuili tutut kiemurat korin alla ja vei Katajan puolustajia mielin määrin. Siihen kun lisätään vielä Kauniston perusvarma pelaaminen, niin eihän voittajasta jäänyt epäselvää.

Vaikka Kataja tulikin välillä tasoihin, niin kuskin pukilla oli todellisuudessa Kouvvot koko ajan. Kouvvot on kuuma joukkue tällä hetkellä ja tuollaisella heittopelillä ei liene monellakaan joukkueella mahdollisuuksia.

Jones ja Jonssoni Kouvvoista vaisuja hyökkäyspäässä, mutta Jones kuitenkin pimensi Ritarin hyökkäykset lähes täydellisesti.

No eihän Katajalla ole sisäpeliä ollenkaan, kun ei ole sentteriäkään. Ritari ei ole mikään ja eihän Huolilaakaan voi sentteriksi sanoa, vaikka siellä pelaakin olevinaan. Huolila tosiaan loukkaantui. Nilkka muljahti ja viikkoja tulee taukoa, jollei enemmänkin.

Kouvvot vei Katajan korilta hyökkäyslevyt jatkuvasti. Siinäkin yksi ratkaisu, vaikka hävisihän Kataja ihan jokaisella osa-alueella tänään.

Miten uneliailta Horttoni ja Arnoltti oikein vaikuttivatkaan. Ritarista en enää viitsi sanoa mitään. Vain sen verran, että meikäläisen silmä sanoi jo ensimmäisen pelin jälkeen, ettei tule mitään. Onneksi kuulin vihiä, että uutta sentteriä etsitään. Tuskin huonompaakaan voidaan löytää.....ainakaan helposti. Arnolttikin teki pistesarakkeensa pelin jo ratkettua.

Aika lailla " puolustusexpertti-Salmisen " puolustusta vietiin kahville. Kovin oli Katajan avainpelaajat miinuksella +/- tilastossa.

Onko ihmisenpallerolla vielä se vanha matosankko tallella. Sitä tarvittaisiin nyt.

Monikohan muuten viitsii enää tulla katsomaan tuollaisia otteita, mitä Kataja tänäänkin esitti. Toki siinä oli oikeinkin paljon Kouvvojen hyvyyttä, mutta silti.

Matseni ja Rannikko palkittiin. Matseni oikein, mutta kotijoukkueesta tuskin olisi tarvittu palkita ketään....

Naputtaakohan Pekka taas sitä tussia pöytään..Olisihan sekin sentään jotain osaamista....
 
Viestejä
6 202
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Oikea joukkue voitti tänään, siitä ei kahta sanaa. Valmistautuminen otteluun oli selvästikin mennyt pahasti pieleen ja alku Kouvoille 2-16. Sen jälkeen tultiin vielä mukaan jollain tavalla ja oltiinpa tilanteessa 40-40 hyvin mukana ihan, mutta sitten alkoi tämä heittoralli ja kolmas kymppi 16-32 ja peli ohi. Huolila kaiken lisäksi paskaksi, oliko jopa koko kausi siinä? Kouvot on hyvä joukkue ei siinä mitään, mutta Kataja oli tänään tosi heikko. Toisaalta materiaali kun on mitä on, niin se ei kestä sitä että tietyt pelaajat epäonnistuvat. Puhumattakaan, että joku loukkaantuu kesken pelin.

No, näillä mennään. Itsenäisyyspäivänä sitten Honka pitää kaatua Areenalla. Sitä ennen käydään ottamassa ranskassa kyytiä ihan kunnolla.
 
Viestejä
2 089
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

On käymässä juuri niinkuin oli helppo arvata ennen kauden alkua. Kaikille järissään oleville oli tiedossa että tänä vuonna ei pelata mitaleista vaan niistä keski- ja alemman keskikastin sijoista. Siis Kataja.

Tappioita oli luvassa ja tiedossa ketä vastaan tahansa ja missä tahansa, välillä myös voittoja.

Potkuja vaaditaan, varmasti ihan perustellustikin, miehiä vaihtoon (tai yksi mies), jne. Vaihdetaan vaan edes huvin vuoksi mutta mistä löytyy se sentteri, joka hoitaa korinalustan, tekee 25p, ehtii pistämään kättä vastaan kolmoslingoille jne jne.

Tänäänkin vastustaja sai vedellä kaukoheittojaan (ja keskimatkan) ja välillä/useimmiten ei ollut Katajan "pieniä" tai takamiehiä tai laitureita mailla eikä halmeilla. Niihin se peli ratkesi.

Oma hyökkäyspeli on välillä aivan mitä sattuu mutta sekin oli tiedossa. Ja tämmöstä se tulee olemaan meni syteen tai saveen, tosin niin se on monella muullakin joukkueella tässä sarjassa.
 
Viestejä
1 597
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

positiiviista oli tanskan ja ranskan pojan esitykset.ritari joutaa vaihtoon. tanskan poika vain enemmän kentälle. rohkeaa yritystä. hyvin menee tilanteisin. sitä tämä joukkue kaipaa. samaa oli andringalla.
 
Viestejä
1 734
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Jos Jukka Toijala kirjoittaakin tänne palstalle "askelmerkki"-nimimerkillä? Ei, ei Toikka ole niin itseironinen.
 
Viestejä
6 202
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Joo, nämä meidän nuoret kaverit oli hyvällä asenteella mukana, toisin kuin nämä meidän muut. Kuten sanoin, peliin valmistautuminen on täytynyt mennä pieleen pahemman kerran. Niin laiskaa oli tekeminen alussa. Siitä syyttävä sormi osoittaa yleensä ensin valmennusjohtoon. Meidän jenkeistä Arnoldi aloitti heikosti, paransi kyllä jatkossa. Mutta entä Horton tai Knight. Voi voi... Näin se vaan, että jos meidän jenkit eivät tasaisesti onnistu, niin silloin Kataja ei voita yhtään peliä.
 
Viestejä
1 542
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

mazda sanoi:
/Pitkävedon uusi guru on syntynyt.Jorma Vuoksenmaa on paperia 8]

;D
Mutta vinkkejä voisin antaa: kannattaa betsata aina päinvastoin kuin mun vihjeet!
 
Viestejä
7 517
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

veikko1 sanoi:
positiiviista oli tanskan ja ranskan pojan esitykset.ritari joutaa vaihtoon. tanskan poika vain enemmän kentälle. rohkeaa yritystä. hyvin menee tilanteisin. sitä tämä joukkue kaipaa. samaa oli andringalla.

En ole Katajan pelaamista seurannut ja tätäkään peliä katsonut edes livestä. Mutta totta varmasti turiset. Jos meneillään on kuitenkin "välivuosi" ja mestaruustoiveet vähintäänkin hatarat, niin nuoria kentälle. Ei välttämättä tarvita valtavia minuutteja, mutta merkitseviä minuutteja ja ei kaikkia samaan aikaan. Esimerkkinä voi toimia vaikka eilispäivän vastus. Pari vuotta on kynnetty jopa syvemmällä kuin kataja, mutta kuinka ollakaan Madseenia palkitaan jo toista (vai kolmatta) peliä peräkkäin joukkueen parhaana. Hirvonen pelaa erinomaisesti pelistä toiseen. Seppälä kellistää Rannikon ainakin mitä syöttöjen määrään tulee... Kyllä se peluutus lopulta palkitaan. Tämän toisaalta on turvannut Kouvojen organisaatio, joka on tehnyt jo alkujaan Jyrin kanssa pitkän sopimuksen tätä kehityspolkua silmälläpitäen.

Mutta sapluunahan voisi olla teilläkin siellä sama. Yksi veteraani suomalainen, yksi laatujenkki (mutta ei dominoiva, samoin kuin kaksi muuta) ja nippu nuoria...
 
Viestejä
7 517
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kylläpäs oli lannistuneen oloisia miehiä pressissä. Aiheellinen ilmaus pressivetäjältä Jyrille. Pari vuotta Jyri Joensuussakin kertonut, miten nuoret kasvaa korkoa ja vielä heistä kuullaan. No nyt korjataan satoa.
 
Viestejä
19 541
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 26.11. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Nooh. Tämäkin oli vain yksi liigapeli ja huonostihan kotijoukkue sen hoiti. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö vaikka seuraava peli voisi mennä paljon paremmin. Kyllä Salminen mielestäni oli ihan oikeassa, kun kertoi, että monella on peiliinkatsomisen paikka. Niin lepsusti Kataja pelasi. Eikä kaikkea voi Kouvvojen hyvyydenkään piikkiin laittaa, vaikka heitto nyt putosikin hyvin. Eikä Salmisenkaan piikkiin. Eihän Pekka siellä kentällä ollut esim. levypalloja noukkimassa, vaikka luulen, että aika samat olisi saanut kuin muutkin katajalaiset......

Koris on itseluottamuspeli ja se voi kääntyä milloin vain koko homma ylösalaisin. Katajalla kääntyi homma hyvän alkukauden jälkeen Rannikon loukkaantumiseen. Mutta voi se vielä kääntyä parempaankin päin. Vallankin, jos oikeasti hankitaan hyvä sentteri. Se maksaa ja kirpaisee, mutta tuonee itsensä takaisin monessakin mielessä.

Tänä vuonna sarja on entistäkin tasaisempi ja paljon pelataan näemmä " ristiin ".

Mielenkiintoinen kausi ja saapi nähdä, miten kenenkin käy.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös