Koripallo.com

WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Viestejä
7 517
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Onpas melkoisen spekulatiivinen arvailujuttu tuo Urheilulehden juttu taas. Yritetty repiä kriisiä tyhjästä, mutta eipä todellisuudessa taideta Vierumäelläkään olla niin kovin harmissaan tilanteesta.
 
Viestejä
1 330
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Tuo US:n juttu olisi ollut pitkä ja kattavanoloinen, mutta eihän tuota kieltä pysty lukemaan paria kappaletta pitempään. Kielioppivirheitä, suomen kieleen kuulumattomia tautologisia lauseita kuten "eihän ne olosuhteet" "hankala kasvattaa sitä ammattilaisfirmaa" "mitä ne viivat tarkoittavat" "ja se ylempi sarja siellä"… Lisäksi minua inhottaa US:n tyyli otsikoida: "yllättävä ongelma" + hauska sitaatti oli sitten kyse pankkikriisistä tai Möttölästä.

Puolapuut ei ole kivoja eikä ne monenkirjavat viivat. En kuitenkaan usko, että ongelma paranisi sillä, että seurat alkaisivat kilpailla jäähallivuoroista ja katsojat olisivat puoli kilometriä kentän reunasta. Täällä Mansessa väki ei elämöi kuin vasta välierissä, joten kentällä olisi varmaan se ja sama onko katsojia ollenkaan.

Biisonien hallihanke vaatii sitä, ettei Aleksi vedä itseään piippuun 24/7-duuneissaan ja ettei into ja menestys lopahda tämän syksyn europelien loppumisen myötä. Jännityksellä seurataan, mikä olisi koriksen asema Tampereen keskusareenalla. En nyt muista millaisia suunnitelmia sen suhteen tarkkaan ottaen oli.
 
Viestejä
1 159
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

etsimen_takaa sanoi:
Jännityksellä seurataan, mikä olisi koriksen asema Tampereen keskusareenalla. En nyt muista millaisia suunnitelmia sen suhteen tarkkaan ottaen oli.

Eiköhän Kummola kosta Vierumäen nöyryytyksen ja näytä korisihmisille mikä merkitys "hyvä-veli-verkostolla" oikeasti on. Kalehan on perinteisesti nitistänyt vastahankaan olevat tahot tehokkaasti, joskus ihan pelkästään sen takia, että voi tehdä niin. Vähintään on odotettavissa, että Pyrinnöllä Tampereella tulee nyt olemaan erittäin haastavat neuvottettelut yhteistyökumppaneiden kanssa seuraavaksi kaudeksi. Tämä riippumatta siitä, mikä Pyrinnön urheilullinen menestys tällä kaudella on. :p

Mitä siihen keskusareenaan tulee, niin sillehän ei ole vielä rahoitusta. Jos rahoitus tulee, niin Tampereen kaupunki oli suunnitelut Hakametsän muuttamista sisäpalloilun tarpeisiin. Itse tosin en usko, että kiekkoväki suostuu taistelusta perinteisestä Hakametsästä luopumaan. Ja sitä paitsi Pyrinnön Hakanen on jo ilmoittanut, ettei Pyrintö mihinkään siirry vaan haluaa olla Pyynikin palloiluhallilla jatkossakin. Isku kyllä olisi halukas Hakametsässä pelaamaan.
 
Viestejä
817
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Lentopalloilijat tänään pelaamalla MM-kisoihin. Huikeeta.
 
Viestejä
800
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Kova suoritus. Vuoden 2014 kisoihin pääsee lentopallossa 9 maata Euroopasta. Jos koriksen EM -kisojen tuloksia katselee, tämä on juurikin se ratkaiseva ero, miksi Susijengin kisapaikka on villin kortin varassa.
 
Viestejä
817
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Typerähkö systeemi koko villi kortti. Urheilulliset suoritukset pitäisi ratkaista eikä kabinettipeli, jossa Suomi ei pärjää Etelä- ja Itä-Euroopan maille.
 
Viestejä
1 228
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

paint sanoi:
Typerähkö systeemi koko villi kortti. Urheilulliset suoritukset pitäisi ratkaista eikä kabinettipeli, jossa Suomi ei pärjää Etelä- ja Itä-Euroopan maille.

Typerä on ja siksi käytössä nyt viimeistä kertaa. Jatkossa osallistujat ratkotaan ainoastaan urheilullisin perustein. Arvioidaan Suomen menestysmahdollisuuksia kabinettipelissä sitten, kun tuloksia saadaan.
 
Viestejä
563
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Olisihan se hienoa jos Tammikuun lopussa Suomi pelaisi koripallossa MM-paikasta samanlaisessa turnauksessa kuin menneena viikonloppuna oli Popradissa. Ja vastassa vaikka Viro, Slovakia ja Saksa.. ja voittaja MM-kisoihin.
Onhan se reilumpaa kuin Barcelonassa FIBA:n edustajat kertovat joukkueiden nimet....

Ja paikanapaalla olleena taytyy sanoa etta Suomen Lentopallo maajoukkueessa kylla tunnetta on pelissa/penkilla - tuollaista hieman lisaa Susijengilta ensi kesana (kiitos!). Ja hieno fani-joukko myos oli Slovakiassa liikkeella.. kayko nyt niin etta Suomalaisia urheilu-faneja pistetaan valitsemaan Koriksen MM-kisojen ja Lentiksen MM-kisojen valilla tulevana syksyna?? Turnauksethan menevat 'mukavasti' paallekain.

Hieman yli kolme viikkoa odoiteltavana.. sittenhan tiedetaan taas lisaa!!
 

42

Viestejä
3 370
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Kyllähän Puolaan kuluiltaan varsin kohtuullisen reissun tekisi ...
 
Viestejä
2 443
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Eli siis 1. helmikuu valitaan mm-kisojen villien korttien saajat. Jos eurooppalainen joukkue saa villin kortin mm-kisoihin, samalla saa paikan 2015 em-kisoihin.

3.helmikuuta arvotaan EM-karsintalohkot ja MM-kisojen lohkot.
 
Viestejä
1 228
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Kun Antero Lehdon erinomaiset otteet Korisliigassa (ja erityisesti yhdessä tv-ottelussa) ovat aktivoineet keskustelua siitä, kuka kuuluu maajoukkueeseen, on syytä aloittaa mahdollisen kisajoukkueen spekulaatiot tässäkin ketjussa.



Jos MM-kisapaikka saadaan, ei sinne lähdetä haistelemaan tunnelmaa, vaan maksimoimaan tulosta. Tämä tarkoittaa, että Espanjaan halutaan lähettää mahdollisimman rutinoitunut ja yhteen hitsautunut joukkue, jonka ei tarvitse opetella tavoille tai hakea askelmerkkejään. Otetaan siis lähtökohdaksi viime kesän EM-kisajoukkue, jota lähdetään muokkaamaan vain perustellusta syystä:

Petteri Koponen: kiistämätön ykköspointti ja pelillinen johtaja. Mukana.
Teemu Rannikko: Liikkeen hidastuminen tietää ongelmia kansainvälisellä tasolla, mutta pelisilmä ja johtajuus on edelleen kovaa valuuttaa. Todennäköisesti mukana.
Sasu Salin: Ykkösvalinta pimentämään vastustajan parasta ulkopelaajaa. Hyökkäyksessä pelirohkeus ja heittotaito tärkeitä aseita. Mukana.
Mikko Koivisto: Esiintynyt aina maajoukkueessa erinomaisesti heittäjän roolissa ja hyvä Eurocup-syksy takana. Toinen jalka joukkueessa, mutta joutuu puolustamaan paikkaansa leirityksessä.
Roope Ahonen: Täyttänyt upeasti Petri Virtasen saappaat viidentenä takamiehenä, jonka tehtävänä on sytyttää joukkue vaikeilla hetkillä. Valmis isompaankin rooliin, mutta riittääkö Henkalla minuutteja jaettavaksi? Mukana.

Shawn Huff: Erinomainen roolipelaaja tekee aina kovaa jälkeä juuri siellä, missä eniten tarvitaan. Mukana.
Samuel Haanpää: Kykenee sytyttämään joukkueen kaukoheitoilla, mutta haetaanko tähän monipuolisempaa pelaajaa? Joutuu tosissaan taistelemaan paikasta.

Gerald Lee: Todella vahvaa Eurocup-kautta pelaava sentteri parantaa vuosi vuodelta ja ankkuroi joukkueen korinalustan. Mukana.
Tuukka Kotti: Joukkuepuolustuksen sielu väläytteli EM-kisoissa hyökkäyspeliäänkin. Mukana.
Hanno Möttölä: Osoitti viime kesänä olevansa edelleen hyvällä kansainvälisellä tasolla ja on varmasti motivoitunut kuntouttamaan itsensä vielä kerran MM-kisoihin. Alkaako neiti aika kuitenkin hengittää niskaan ja mikä on pelituntuma? Kysymysmerkki.
Kimmo Muurinen: Pelasi erinomaiset EM-kisat joukkueen hulina-virtasena, mutta vuosi pelaamatta ei ainakaan auta valintaa. Kysymysmerkki.
Antti Nikkilä: Pyynikin Zeus on Euroliigatason penkkisentteri, joka latoo jumalaisia skriinejä, eikä verkkainen meno ole hidastunut tippaakaan. Todennäköisesti mukana.

Kesän leirityksessä on siis todennäköisesti avoinna korkeintaan 1-2 takamiehen paikkaa, 1 laiturin paikka ja 1-2 ison miehen paikkaa.



Takamiehet

2013 ringissä: Antti Kanervo, Antto Nikkarinen, Ilkka Vuori

Uusia nimiä: Antero Lehto, Sami Ikävalko

Junioriosasto: Joni Herrala, Joonas Lehtoranta, Ilari Seppälä, Tuomas Hirvonen

Tulevaisuus on valoisa, mutta viimeiset paikat mennee vielä Koivistolle ja Rannikolle, jos vain ovat kunnossa. Lehdon mahdollisuuksia rasittaa kokemattomuus maajoukkueessa ja selkeän roolin puute. Kanervo, Nikkarinen, Vuori tai Ikävalko eivät kukaan ole pelanneet niin vakuuttavaa kautta, että työntäisivät itsensä väkisin joukkueeseen.

Laituri

2013 ringissä: Joonas Cavén, Carl Lindbom, Matti Nuutinen

Uusia nimiä: Markus Molenius, Alex Murphy, Eldar Skamo

Junioriosasto: Topias Palmi, Alexander Madsen, Oskar Michelsen

Nuutinen ja Lindbom ovat jääneet hävyttömän syvässä Piisami-kokoonpanossa pieneen rooliin. Murphy ei ole käytännössä pelannut vuoteen. Molenius ja Skamo ovat vakiinnuttaneet itsensä erinomaisiksi roolipelaajiksi Korisliigassa, mutta eväät eivät ehkä sittenkään riitä MM-kisoissa. Madsen ja Michelsen ovat erittäin mielenkiintoisia nimiä, mutta heidän aikansa koittaa myöhemmin. Cavén on kolmospaikan tulevaisuus ja sivuuttaa Haanpään niukasti jo tänä kesänä.

Isot

2013 ringissä:Ville Kaunisto, Erik Murphy, Vesa Mäkäläinen, Samuli Vanttaja

Uusia nimiä: Mikael Sandberg, Killian Cato

Junioriosasto: Mikael Herbert, Julius Rajala, Anton Odabasi

Huippukuntoisia Möttölää ja Muurista on vaikea ohittaa, mutta se kunto tässä onkin arvoitus. Murphy on erittäin todennäköinen nimi kokoonpanossa, jos Chicago päästää mukaan. Kaunisto on tehnyt jälleen selvää jälkeä Korisliigassa, Vanttaja on tuntunut löytävän itselleen sopivan roolin ja Mäkäläinen on ollut jälleen loukkaantuneena. Sandbergin läpimurto antaa vielä odottaa itseään ja Cato on esiintynyt pirteästi NCAA-kentillä. Kummallakaan ei ole kuitenkaan asiaa MM-joukkueeseen. Herbert, Rajala ja Odabasi voivat kaikki olla tulevaisuudessa maajoukkuemiehiä, mutta isot pelaajat kypsyvät tunnetusti hitaammin. Murphyn lisäksi etukentälle toivotaan vetreää Möttölää tai Muurista, joiden jälkeen seuraavana listalle piirretään Kauniston nimi.



MM-kisajoukkue voisi siis näyttää tältä:

Koponen, Rannikko, Salin, Koivisto, Ahonen, Huff, Cavén, Lee, Kotti, Murphy, Möttölä, Nikkilä

Jos MM-kisat mentäisiin vielä pitkälti vanhalla tutulla joukkueelle, on sen jälkeen edessä isompi nuorennusleikkaus. Rannikko, Möttölä ja Nikkilä alkavat olla (tai ovat sitä jo olleet) kypsiä ikämiessarjaan, eikä Kotillakaan enää montaa maajoukkuekesää ole edessä.
 
Viestejä
492
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

hapanderos sanoi:
https://www.facebook.com/events/446725062096316/?notif_t=plan_user_joined

Käykääs ny klikkaan tonne osallistuu, vaikkei olisi lähdössäkään..
Osaltaan auttaa hypessä Fiban suuntaan. Ainakin jonkin veran 8]

en halua olla pessimisti mutta eivät fiban herrat valitettavasti tällaisia edes vilkaise.venäjältä voi ostaa 10,0 e muutaman kymmenen tuhatta klikkausta kuten youtube ilmiöissä tehdään.suomi kuuluisi kisoihin mutta harmi kun oikeus ei aina voita.suomi on kabineteissa pieni tekijä vaikka toki mielelläni olen väärässä ja mukavaa kun intoa riittää
 
Viestejä
4 017
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

hero sanoi:
en halua olla pessimisti mutta eivät fiban herrat valitettavasti tällaisia edes vilkaise.venäjältä voi ostaa 10,0 e muutaman kymmenen tuhatta klikkausta kuten youtube ilmiöissä tehdään.suomi kuuluisi kisoihin mutta harmi kun oikeus ei aina voita.suomi on kabineteissa pieni tekijä vaikka toki mielelläni olen väärässä ja mukavaa kun intoa riittää

Ainakin FIBAn nörtti-osasto on vilkaissut:

FIBA ‏@FIBA 11 min
@HannoMottola @TeppoHirstio @TinoMkl23: Yes we have noticed your Facebook event ;) We will reveal the four wild cards on 1 February.
 
Viestejä
492
Vs: WE HAVE A DREAM - SPAIN2014

Miesmann sanoi:

niin tai jos tarkasti tuota lukee niin mahiksia ei enää ole......Italia fiksuna luovutti koska on saanut sisäpiiritietoja Venäjästä , Turkista.......näinhän se menneekin....ja tämän lisäksi Kiina , Brasilia ja muistakaa maa nimeltään Qatar..money talks
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös