Koripallo.com

1B-divisioona 2020-2021

Viestejä
470
Tänään alkaa divari A finaalit. Biisonit varmaan ainakin hienoinen suosikki. Veikkauksella eka peli ennakoidaan menevän aika selkeästi Biisoneille. Mielenkiinnolla odotan Cantyn ja Sandbergin kohtaamista
 
Viestejä
4 164
Hieno avaus oli paikallisfinaalille. Tämä keväthän on jännittävä Äänekoskelle, upealle korispaikkakunnalle. Ensinnäkin, tällainen korona-aika ja juuri silloin on paikallisfinaali, ilmeisesti vielä molemmilla joukkueilla hienot kotisalit. :)

Äänekosken Huima pelasi 1975-2005 yhteensä 14 kautta ylimmällä sarjatasolla ja ensimmäisinä vuosina kotikenttänä oli legendaarinen Hiskinmäen urheilutalo, jonka tunnelmaa pelättiin ympäri Suomea. Tänä keväänä tuo areena puretaan, tässä on hyvä siemen uudelle nousulle!

 
Viestejä
6
Mielenkiintoista nähdä reagoiko liitto ensimmäisessä finaalissa tapahtuneeseen tilanteeseen, jossa Robinson lattialla maatessaan tahallisen näköisesti potkaisee Huiman pelaajaa nyyteille.
 
Viestejä
3 533
Mutta 1B:tä voi pelata menestyksellä ilman yhtään jenkkiäkin.

Voi kyllä, menestys on venyvä käsite. Tämän kauden finaalissa kuitenkin 2 joukkuetta joilla molemmilla 2 amerikkalaista kokoonpanossa. Forssallakin oli kaksi lähes koko kauden, mutta Natesanin lähdettyä meni myös menestys. Samoin kävi Puhulle ja Perniölle kun ainoa vahvistus lähti.
Itse asiassa 1A-sarjassa taisi olla enemmän joukkueita puhtaalla kotimaisella kokoonpanolla koko kauden.
 
Viestejä
14
Perjantaina olisi sarja katkolla Huimalle, jonka se hyvin todennäköisesti tekee.

Tiistaista lähinnä jää mieleen, joukkueiden sekavat otteet ja Bivinsin kaksi tekua, tosin kertonee miksi pelaaja pelaa tällä tasolla. Kipinä pysyi Pyykkösen 3 pisteen heitoilla mukana 3. jaksolla, muuten Huima jauhoi peliään 40 minuuttia, mutta Kipinä jaksoi 30 minuuttia.

Huimalla onkin 1A-sarjaan jo valmiina monta sopivaa palasta, valmennuksesta lähtien. Suostuuko Kipinä Huiman farmiksi, saa nähdä
 
Viestejä
293
Voi kyllä, menestys on venyvä käsite
Se on totta. Lahti kuitenkin pelasi itsensä neljän parhaan joukkoon nuorella suomalaisella joukkueella ensimmäisellä yrittämällä. Iso osa joukkueesta ei ollut koskaan pelannut miesten pelejä ennen kautta. Ei siinä hirveästi tarvi käsitettä venyttää.
 
Viestejä
3 533
Se on totta. Lahti kuitenkin pelasi itsensä neljän parhaan joukkoon nuorella suomalaisella joukkueella ensimmäisellä yrittämällä. Iso osa joukkueesta ei ollut koskaan pelannut miesten pelejä ennen kautta. Ei siinä hirveästi tarvi käsitettä venyttää.

No joo. Lahti oli sarjan parhaimmistoa, kun käytössä oli liigamiehistön pelaajat. Ilman noita pelaajia melko vaatimaton ryhmä. Yhdellä jenkillä olisi taas ollut huippuryhmä.
 
Viestejä
14
Lahti antoi positiivisen kuvan suomalaisista pelaajista. 1Bssä tulee puhtaasti suomalaisilla pelaavat joukkueet menestymään. Sarja nousua tavoittelevat tulevat kuitenkin palkkaamaan jenkkejä sarjaa, viimeistään keväällä joukkueilla on pari jenkkiä rosterisssa
 
Viestejä
3 533
Voiton päässä finaalista ei ole menestystä?
Noin pitkälle Forssa pääsi siksi että sen alkukausi Natesanin ja toisen amerikkalaisen kanssa oli hyvä, Natesanin kanssa 12-4, sen jälkeen ilman Natesania 4-6. Tuota loppukauden voittoprossaa en juuri kutsuisi menestykseksi, sillä voittoprosentilla ei olisi saavuttanut playoffpaikkaa.
Ja playoffien ensimmäisellä kierroksella vastassa ainoan amerikkalaisensa menettänyt PeU.

Se että Forssa oli neljän joukossa, oli hieno saavutus joukkueelta, voisi kutsua menestykseksi

Se iso viesti oli siis se että 1B:ssä yhden amerikkalaisen menettäminen on paljon suurempi ongelma kuin Korisliigassa. Kuten Forssan, PeUn ja Pussihukkien esimerkit kertovat.
 
Viestejä
1 718
Natesan ilmeisesti seurasi penkiltä ainakin yhtä FoKoPon matsia Kipinää vastaan. Tämä tällaisena nippelitietona tähän kohtaan.

Pelaakohan liigassa ensi kaudella?
 

MK1

Viestejä
101
Ensi kaudella 1B divisioonan joukkue määrä nousee 16 joukkueseen. Tämä tarkoittanee sitä, että sarjaan nousee kolme joukkuetta villilläkortilla. Westside-yhteistyö loppuu Lepyn ja EBT:n välillä. Lepy on ainakin ilmoittanut hakevansa villikorttia 1B:hen. Onko tietoa muista seuroista, jotka olisivat hakemassa villikorttia sarjaan?

Ensi kauden joukkueet (mikäli kaikki jatkavat sarjassa):
PUHU
FOKOPO
Lappeenrannan NMKY
Kipinä
PeU
Pajulahti
EBT
Ura
Rahola
JYWE
HYPO
Karkkila
Pyrintö
X?
Y?
Z?
 
Viestejä
172
Tietoa ei ole mutta, olisin yllättynyt jos Omniasta uloskasvaneille pojille ei olisi sarjapaikkaa haussa Justicen kautta. Sitä ei sitten tiedä yhtään onko nimenä OBA, GTA, Topola tai jotain muuta. Lepy hakee villiä korttia. Nokialla on aika iso rosteri U19 sarjassa ja vaikka yhteistyö Raholan kanssa on olemassa, en olisi millään tavalla hämmästynyt jos Nokia hakisi paikkaa. Salolle ehkä riittää PeU-yhteistyö, opiskelijahävikki on varmaan suurempi kuin Pirkanmaalla. Kotkasta tuo divaripaikka puuttuu, mutta sieltä taitaa olla entiset junnut aika paljon opiskelemassa muualla. Joensuusta ei tietoa mutta mielikuva että sielläkään ei ehkä hirveästi ole pelaajia tarjolla. Eli lukitaan vastaus Justice, Lepy ja Nokia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös