Koripallo.com

A-pojat SM 2010 - 2011

jede

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

"Honka viestittää omilleen, että honka ei ole honkalaisia varten! Honka pelaa jo junnutasolla pelkästään brändistä."

Toistan, ihan sama miten käy..

Näin se menee. Jos Kyseinen peluri halusi siirtyä itse Honkaan, olisi siirto ollut luonnollista tehdä vasta kauden jälkeen.
Sanon vaan, että törkeetä ja kannatan hameen pukemista päälle ja samoin ottavan kyseisen tuotteen seuran seuratuotteeksi.
 

Tilastojen tiiraaja

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Urheilutalo sanoi:
Salossa tänään yli 400 katsojaa!!! :eek:

Niin ja tilastoja katsoen, Hongan tehoista vastasivat omat kasvatit....
Saadaanko paikalla olleiden kommentteja?
 

?Turisti

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Tilastojen tiiraaja sanoi:
Niin ja tilastoja katsoen, Hongan tehoista vastasivat omat kasvatit....
Saadaanko paikalla olleiden kommentteja?
Auttaisko?
w w w.sss.fi/uutiset/urheilu/210050.html
Cato lämmitteli molempien puoliaikojen alussa ja osallistui jäähdyttelyyn muttei pelannut.
Kopio piti Honkaa pelissä mukana yksilösuorituksillaan, 36 minuuttia ja 22 pistettä! Hongalla ennakkosuosikin paineet ja Vilpas pääsi pelaamaan kotisalissaan vapautuneesti, kun ei ollut mitään hävittävää. Yleisö oli hyvin mukana, ja vaikka kotijoukkueen kannattajia oli varmasti enemmän oli Espoolaisillekin taputtajia selkeästi kuuluva joukko. Ylelisö eli mukana ottelun alusta asti ja kannustustaputukset kotijoukkueen puolustaessa kaikuivat läpi lähes koko ottelun. Sitten oli tietysti niitäkin, jotka ovat liian cooleja taputtaakseen ;-)
 
Viestejä
3 094
Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

http://www.vilpasvikings.fi/uutiset_news_1017.htm
 

lexa

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

finals sanoi:
Vaenerberg huonompi kuin pyrinnön omat junnut? Uskon kuitenkin että tampereella lupaavat pelaajat, jotka haluavat kehittyä hakeutuvat pyrintöön kehittyäkseen. Kuvitelkaa esim Vaenerbergin pelaavan raholassa läntistä 2 divaria, olisi aika tuhoisaa hänen kehitykselleen.. Mielestäni ei ole väärin että pelaaja hakeutuu kovaan harjoitteluympäristöön missä saa kehittyä oli sitten kyse pyrinnöstä tai hongasta. Playoffeihin pelaajien värväämistä tapahtuu lähinnä nba:ssa ja ilmeisesti nyt myös suomen a-junnuissa, siihen en sitten ota sen enempää kantaa.. Tästä tulikin mieleen että miksi Vaenerberg ei ole pelannut, ja hongalla Cato? Alex korvaamaton pyrinnölle honkaa vastaan, kukaan muu ei pysty tosissaan haastamaan hongan takakenttää, liljebergit liian pieniä ja muut fyysisesti tai taidollisesti huonompia. Toisaalta jos Cato ei pelaa niin pyrintö voi pärjätä myös ilman häntä. Pyrinnöllä ei oikeen ole Catolle pysäyttäjää.. Tietäkö joku nähdäänkö herroja finaaleissa? Toivottavasti molemmat pelaavat niin saadaan kovatasoiset finaalit! U18 maajoukkueesta peräti 9/12 pelaajaa jos caven lasketaan mukaan ja muun muassa koko aloitusviisikko edustettuna; Kopio, Heinonen, Cato, Vaenerberg ja Dolenc, sekä penkiltä Molenius, Naapi, Marttinen (ja Caven.)

Alexilla on ollut käsi paketissa (murtuma) ja tänään on lupa pelata eka peli monen viikon tauon jälkeen.
Niin että A-poikien finaaleissa Alex on mukana.
 
Viestejä
407
Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Forssan paikallislehdessä kommentoidaan Moleniuksen siirtymistä pelaamaan Honkaan play off pelejä. Lehden mukaan aloiteen tekijä on ollut Honka, niin kuin kaikki ovatkin veikanneet. Siirrosta purnanneet lähinnä Salolaiset.
 

?Turisti

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Tossun pohja sanoi:
Forssan paikallislehdessä...
----8<---
----8<---
... Siirrosta purnanneet lähinnä Salolaiset.
Jos tilastotieto purnaajista on peräisin Forssan lehdestä, niin uskon helpolla, että siirrosta purnaajia on enemmän Salossa kuin Forssassa.
Olisi kuitenkin väärin antaa sellainen kuva, että närkästynyt kommentointi kyseistä siirtoa kohtaan rajoittuisi jotenkin salolaisiin. Talkoohengessä juniorijoukkueita tukevat vanhemmat ja seura-aktiivit ovat kyllä muuallakin (jopa Hongassa) keskustelleet kriittisesti moisten täydennysten hyväksyttävyydestä, vaikka säännöt ne sallivatkin.

Varmaan ensi kaudelle joukkueet tekevät omia sääntöjään siitä millä edellytyksillä joukkueita täydennetään jotta kaikki saadaan sitoutettua koko kauteen alusta asti.
 
Viestejä
407
Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Tarkennuksena:

Isä Molenius kertoo lehdessä:" ... Markku Molenius selvittää erityisesti Salossa kovaa porua aiheuttaneen siirron taustoja." Lisäksi jutusta selviää, että Maken oli alunperin tarkoitus pelata vain finaalit, mutta suunnitelma muuttui, kun Fokopo tippui yrittäessään miehissä Koris-liigaan ennen aikojaan. Eli Make Honkaan alunperin parhaassa tapauksessa vain kahteen peliin, sillä eiköhän Honka finaalin vie suoraan kahdessa :)
 

qastronautti

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Finaalistit ovat selvillä ja Moleniuksen peluulle ollaan saatu varmuus. Ainoana kysymysmerkkinä vielä Caton ja Vaenerbergin kunto, uskon että molemmat pelaavat ja tätä toivomme, että saamme erittäin tasaväkiset ja kovatasoisen finaalin kahden erinomaisen seuran välillä. Välierissä Pyrinnöllä KAIKKI pelaajat OMIA KASVATTEJA!!!! Tämä on mielestäni upea osoitus Pyrinnön mahtavasta juniorityöstä! Omillakin voi menestyä. Hongalla omia kasvatteja oli 6 (+Cato joka ei pelannut).

Pelistä odottetavissa siis äärimmäisen tasasia ja toivottavasti yleisöä saapuu mukavasti jokaiseen peliin ja täten -92 syntyneet saavat hienon päätöksen juniori vuosilleen. Viisikot molemmilla äärimmäisen kovat:

Vaenerberg(?)- Kopio
Rasinaho- Naapi
Heinonen- Molenius
Caven- Cato
Marttinen- Dolenc

Penkki(Pyrintö): Liljebergit, Savino, Suomalaiset, Kilpinen ja Mattila
Penkki(Honka): Puotila, Tarjanne, Viita,Nordman,Harima,Martas ja Sulonen

Viisikot erittäin tasaisia ja maajoukkue painotteisia, mahdollista myös, että viisikot eivät ole nämä.
Penkki on molemmilla laaja ja tasokas.
Eroja ei siis juuri ole, oma vaakakuppi kallistuu paperilla Hongan puolelle, nimekäs joukkue, mutta Pyrinnön penkin hiukan tuntemattomammat kaverit ovat kehittyneet huimasti ja täten haastavat Hongan maajoukkue poikiakin vilisevän penkin.TIUKKAA!

Tässä järjestelmässä jossa pelit ovat peräkkäisinä päivinä ja mahdollisesti 3 ottelu jo tiistaina korostuu materiaalin tasaisuus ja laajuus. Sekä kotietu. Huikea finaalisarja tulossa, KAIKKI katsomaan. Nuoremille nämä on niitä otteluita mitä kannattaa mennä katsomaan ja ottaa opikseen mitä kova työ tuottaa.

Pronssiottelussa uskoisin Vilppaan hoitavan Pussihukat, sillä jos Saloon saadaan samanlainen hurmos kun sunnuntaina Honkaa vastaan ei vajaamiehisellä PuHu:lla ole asiaa voittoon.
 

Vieras5

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Pelin henki on selvä. Näillä joukkueilla mennään.
Ainoa asia mihin haluan kommentoida. Tuossa aloitus viisikossa on kaksi vieras pelaajaa. Omat Hongan kasvatit Nordman ja Martas puuttuvat. En tosin epäile hetkeäkään, että Hongalle merkitsee mitään omat kasvatit. Sen Honka on osoittanut käytännössä. Vahvat koutsit rakentavat CV:tään ja HEIKKO johto myötäilee.... Vaikka löytyisi omasta takaa riittävä rosteri haastamaan Pyrintö!
Viime peleissä, Nordman on pärjännyt aika hyvin ja Martas on hyvin samankaltainen pelaaja Moleniuksen kanssa, joka lienee Catoa tuuraamassa. Eikö Cato ole pelikunnossa ensiviikonloppuna?
No asialla ei ole mitään merkitystä, kertoo vaan Hongan johdon heikkoudesta. Toivottavasti Hongan omatkin pelaajat pääsevät kentälle, niin voidaan kutsua Honkaa suomenmestariksi tai hopeajoukkueeksi!
Tsemppiä kummallekin joukkueelle. Kummatkin joukkueet tekevät HIENOA nuorisotyötä ja Pyrintö jatkaa sitä A-junioreissakin.
Nähdään Pelissä!
 

Herätys

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Siis ihan oikeasti miettiikö täällä kukaan mitä kirjoittaa?
Kauhea väninä yhdestä pelaajasta ja kuinka törkeää se on pälä pälä ja kälä kälä (oliko liikaa, omasta mielestä vielä yksi kälä kävisi?). Koko Hongan organisaatio ja luultavasti Honkahallikin sortuu nyt yhden pelaajan myöhäisen mukaan tulon takia. Kaikkia muita Hongan A-poikia on nyt sorrettu ja heidän tulisi samantien lopettaa koripalloura, sillä onhan tämä niin vakava ja törkeä temppu. Suosittelen myös valmennusjohdon, sekä koko Hongan organisaation uusimista. Kaikki junnuthan olisivat saaneet aivan tolkuttomasti sitä lisäpeliaikaa ilman tätä häiriötä...
Ei ole eka kerta kun tälläistä tapahtuu eikä tule olemaan viimeinen kerta Suomen koripallohistoriassa. Vilpas nyt ei siihen ainakaan kaatunut, vaikka Molenius tuli lisäksi (yrittäkää kestää Vilppaan kannattajat, vaikka onhan se häviö aina hyvä pistää jonkin piikkiin) ja palstalle kirjoittavien mukaan Pyrintöhän on niin ylivoimainen, kiitos loistavan juniorityön, sekä organisaation, ettei sitä mikään voi voittaa. Hehän eivät koskaan ole tehneet mitää väärin.
Ajatellaan tätä toiselta kannalta ettei Pyrintöä päästetä liian helpolla, vaan nyt he joutuvat kerrankin (kun on kaikki pelaamassa, vai vedotaanko Vaenerbergin käteen edelleenkin) edes pikkiriikkisen taistelemaan voitosta. Eikös se ole hienonpaa voittaa vain sillä 10 pisteellä eikä jo tavanomaisella 40 pisteellä?
Antakaamme siis Hongalle tämä koko Suomen koripallon ennennäkemättömän törkeä teko anteeksi ja jatkakaamme keskustelua ihan oikean puheenaiheen parissa.
Kumpi voittaa? Kampi tietysti (hahahahah)
 

eikös

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

qastronautti sanoi:
Välierissä Pyrinnöllä KAIKKI pelaajat OMIA KASVATTEJA!!!! Tämä on mielestäni upea osoitus Pyrinnön mahtavasta juniorityöstä! Omillakin voi menestyä. Hongalla omia kasvatteja oli 6 (+Cato joka ei pelannut).
Onko kaikki Pyrintöläiset omia kasvatteja? Muistelen että ainakin Vaenerberg olisi Raholan poikia ..... onkohan muitakin. Ei sillä mitään väliä ole, niin kuin ei silläkään monta Hongan pelaajaa on tullut muualta.
 

Nerve

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

eikös sanoi:
Onko kaikki Pyrintöläiset omia kasvatteja? Muistelen että ainakin Vaenerberg olisi Raholan poikia ..... onkohan muitakin. Ei sillä mitään väliä ole, niin kuin ei silläkään monta Hongan pelaajaa on tullut muualta.

Vaenerberg ei pelannut välierissä, joten kaikki olivat Pyrinnön kasvatteja.
Loppuotteluissa Vaenerberg on mukana.
Raholan A-pojat pelaavat miesten läntistä 3. divisioona sekä osa pojista lisäksi A-poikien valtakunnallista 2.divisioonaa, joten Vaenerbergin tapauksessa on aika ymmärrettävää, että hän siirtyi kolmisen vuotta sitten Pyrintöön.

Mitä taas Honkaan tulee, niin on hyvä että Suomesta löytyy joukkueita, joissa satsataan nuoriin.
Jos halutaan kehittää koripalloa, on aika järkevää kerätä parhaita samaan joukkueeseen.
Niin se vaan on.
 

lässyn lässy

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Nerve sanoi:
Vaenerberg ei pelannut välierissä, joten kaikki olivat Pyrinnön kasvatteja.
Loppuotteluissa Vaenerberg on mukana.
Raholan A-pojat pelaavat miesten läntistä 3. divisioona sekä osa pojista lisäksi A-poikien valtakunnallista 2.divisioonaa, joten Vaenerbergin tapauksessa on aika ymmärrettävää, että hän siirtyi kolmisen vuotta sitten Pyrintöön.

Mitä taas Honkaan tulee, niin on hyvä että Suomesta löytyy joukkueita, joissa satsataan nuoriin.
Jos halutaan kehittää koripalloa, on aika järkevää kerätä parhaita samaan joukkueeseen.
Niin se vaan on.

Lopetetaanko lässytys Molesta ja Alexista. Hyvä, että pelaavat, näin se on. Toivottavasti lisää hyviä nuoria hakeutuis hyviin joukkueisiin. Vai väittääkö joku oikeasti, että esim. Vaenerbergin tai esim. Vanttajan olisi kannattanut pysyä Raholan Pyrkivässä ja Oulussa?
 

tampere

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Vaenerberg on Raholan kasvatti, samoin eilen Pyrintö II :sta miesten divariin nostamassa olleet konkari Jussi Korhonen ja vaihtopenkille jäänyt Jaakko Nylund. Hieno juttu, että saman kaupungin "pojat" löytävät näin järkeviä sarjatasoja. Mutta yleisesti ottaen harkitsemattomissa ja ylipäänsäkään siirroissa junnuaikoina ei ole järkeä, jos ei perustelut ole erittäin vahvat. Mitä laajempi pyramidi junnutyössä on (Tampereella tarkoittaa lähinnä Pyrintöä ja RaPyä, mutta myös TaNMKy tekee ihan ok työtä) ja mitä pitemmälle pyramidin laajuus pystytään säilyttämään mahdollisimman laajana niin sen paremmin jokainen pelimies pystytään "löytämään" mahdollisimman korkealle tasolle.

Nyt Tampereella lienee nuorille junioreille hyvä tilanne ajatellen aikuiskoripalloa. SM sarjasta voi tavoitella pelipaikkaa Pyrinnön riveissä. Mutta matkalla sinne tamperelaiset juniorit voivat kehittyä I divarissa Pyrintö II:sen riveissä, mutta koska sekin on kova taso (toki tietysti sopiva parhaille kuten Vanerbergille, Heinoselle yms. joiden minuutit SM sarjassa jäisivät kuitenkin vielä hiukan vähiin) niin II divariin noussee myös Raholan joukkue, mikä lienee ensi kaudella hyvä paikka lupaaville junnuille, jotka eivät mahdu ed. mainittuihin sarjoihin. Kehitys on ollut aika nopeaa Tampereellla. Pyrintö II nousi kakkosdivariinkin vasta muutamia vuosia sitten. Tätä nousukierrettä toivottavasti saadaan seurata Tampereen koripallossa vielä vuosia!?

Veikkaan, että Pyrintö voittaa A poikien kultaa! Tasainen finaalisarja tulee olemaan kyllä...
 

pera

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

Sekä Pyrintö että Honka luovat systemaattista (ja aika samanlaista) mallia suomi-koriksen kehittämiseksi. Hienoa, että Pyrintö on nopeasti lähtenyt Hongan peesiin ja ottanut mallia(?). Käsitykseni mukaan myös Lahdessa ja Topossa on pyritty samansuuntaiseen poikakoriksen organisointiin (vaikka tulokset eivät ehkä vielä kestä vertailua). Mielestäni ainoa reitti viemään korista eteenpäin. Järjestelmä ei vielä ole täydellinen, mutta eteenpäin ollaan pikkuhiljaa menossa.

Vertailukohdaksi voisi ottaa vaikka Liettuan, jossa muutama urheilukoulu on näkyvimmin esillä ja tarjoaa huipuille puitteet eteenpäin.
 

FA

Vs: A-pojat SM 2010 - 2011

lässyn lässy sanoi:
Lopetetaanko lässytys Molesta ja Alexista.

Samaa mieltä. On se mukavaa varsinkin Moleniukselle, että pääsee edes joskus pelamaan voittavaan joukkueeseen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös