Koripallo.com

B-pojat 2017-18

Viestejä
2 534
Vs: B-pojat 2017-18

honkalainen sanoi:
Olen pahoillani jos me honkalaisten vanhemmat olemme käyttäytyneet huonosti!
Yritämme tehdä ryhtiliikkeen ja myös muistuttaa poikiamme vastustajan kunnioittamisesta!
Honkaa voi seurana muut ihailla monesta syystä....

Koripallovalmentajat opettavat pelaaja aina ensin noudattamaan sääntöjä mikä on tärkeää! Seuraavaksi pelaajia opetetaan rikkomaan niitä ja psyykkaamaan vastustajaa. Koripallo lajina opettaa kaikenlaisia taitoja. Pitäisi muistaa, että koripallo on ensisijaisesti "arvostelulaji" ja jokainen pelaaja saa ottelusta arvosanan asteikolla 0-5.

Hongan yleisö elää intohimoisesti pelissä mukana ja tunnelma on usein katossa. Niin kauan kuin arvostellaan pelkästään tuomaria ollaan vielä turvallisilla vesillä. Tuomari muistaakseni saa tyhjentää katsomon...

Pitäisi välttää muiden katsojien arvostelua. Toki omia voi aina rauhoittaa. Katsojien välisiä kahinoita pitäisi välttää.

Täällä lietsotaan jonkinlaisia turhia ennakkojännitteitä. Pieni kipinä voi sytyttää isomman roihun. Kaikki alkaa pienestä piilokettuilusta esimerkiksi ns. "heippalapuista". Helmicenterissä pyydetään muistaakseni jättämään auto oven ulkopuolella ja Kisahallissa "torvilla" ei ole katsomoon mitään asiaa jne. Seuraavaksi "heippalaput" voisi vaihtaa käyttäytymissääntöjä sisältäviin "lentolehtisiin", joiden tarkoituksena olisi ärsyttää vastustajaa..
 

Vieras

Vs: B-pojat 2017-18

KeegoMesh sanoi:
Hongan yleisö elää intohimoisesti pelissä mukana ja tunnelma on usein katossa. Niin kauan kuin arvostellaan pelkästään tuomaria ollaan vielä turvallisilla vesillä. Tuomari muistaakseni saa tyhjentää katsomon...

Pitäisi välttää muiden katsojien arvostelua. Toki omia voi aina rauhoittaa. Katsojien välisiä kahinoita pitäisi välttää.

Vaikka tuomarilla on mahdollisuus katsomon tyhjentämiseen, on tämä ajattelutapa naurettava perustelu törttöilylle. Jos Hongan yleisössä tuomareiden arvostelu on yksi "hyvää tunnelmaa" luova osatekijä, voidaan samalla kyseisten sankareiden työpaikalla, harrastuksissa ja kouluissa sallia myös suora kiusaaminen, nimittely, haistattelu ja osaamattomuuden arvostelu. Näistä taitaa kaikista saada jotain rahaan ja vapaudenmenetykseen liittyviä sanktioita Suomen urheiluhallien ulkopuolella.
Nykyisellä tuomarimassalla ei edes korisliigatasolle riitä aina tarpeeksi hyviä osaajia Suomesta ja sääntö- ja koripallotietoudessaan loistavat KKK-vanhemmat tämän kyllä kertovat. Olisi tietenkin hyvä, että vanhemmat eivät aloittaisi katsomossa tai parkkipaikalla suurempia kärhämiä, mutta asettaisin monet vanhemmat mieluummin yleiseen syyteharkintaan ja mielentilatutkimukseen kuin yksittäisen harrastetuomarin harmiksi.
 

Espoosta

Vs: B-pojat 2017-18

Tämä on hieno viestiketju! Olen erityisen iloinen, että katsomokäyttäytyminen on nostettu esiin. Toista espoolaisseuraa kannattavana olen tehnyt samoja havaintoja kuin edellä, valitettavasti katsomokulttuuri usein opitaan valmentajilta ja toisilta vanhemmilta. Kerran mikroturnauksessa huomautin vieressä istujalle, joka jatkuvasti ja äänekkäästi tuomaroi ja valmensi katsomosta käsin. Vastaus oli, että "täältä katsomosta saa kuule huudella mitä tahansa". Kyseessä oli honkalainen valmentaja. En toki ole leimaamassa vain yhtä seuraa - huonosti käyttäytyviä katsojia löytyy aika monesta seurasta ja porukasta. Tärkeää onkin seuratasolta opastaa vanhempia hyvään katsomokulttuuriin. Ja rahasta puheen ollen: sitä on muillakin kuin honkalaisilla, ei siitä sivistyneiden ihmisten tarvitse kuulutella tai kadehtia.
 
Viestejä
2 534
Vs: B-pojat 2017-18

Espoosta sanoi:
.......Kerran mikroturnauksessa huomautin vieressä istujalle, joka jatkuvasti ja äänekkäästi tuomaroi ja valmensi katsomosta käsin.....huonosti käyttäytyviä katsojia löytyy aika monesta seurasta ja porukasta. Tärkeää onkin seuratasolta opastaa vanhempia hyvään katsomokulttuuriin.....
Olemme samaa mieltä, että katsomokulttuuria voidaan ohjata oikeaan suuntaan seuratasolta. Paremman tuloksen saa, kun katsojaa rauhoittaa nimenomaan oman seuran jäsen ja vaikeissa tapauksissa voisi käyttää ns. "katsomokuiskaajaa". Suosittelen välttämään "vastustajan katsojien" ojentamista, koska se saattaa johtaa sanaharkkaan. Yritin aikaisemmin avata keskustelua tästä aiheesta ja avasin viestiketjun "Koripallokäyttäytyminen" tuonne "Valmentajien Coaching-Corneriin", koska mielestäni se voisi ehkä sopia paremmin sinne...
 

kertakommentti

Vs: B-pojat 2017-18

Tämä on todella tärkeä juttu. Koris on hyvässä nosteessa kotikisojen ja Laurin myötä, harrastajien määrä on nousussa. Mutta homma voidaan myös sössiä. Kasvua rajoittavista tekijöistä (koutsien määrä, salien riittävyys, yms.) tuomarien puute on kaikkein pahin. Ongelma ei ole se, etteikö kursseilta tulisi koko ajan lisää tuomareita vaan se, että suuri osa uusista tuomareista lopettaa nopeasti kun kyllästyy katsomon ja koutsienkin huuteluun. Kukaan ei osaa heti viheltää loistavasti, mutta pitäsi olla työrauhaa harjoitella paremmaksi. Tämä korostuu aivan pienten peleissä, kun katsomossa on usein paljon intoa ja vähän lajituntemusta sekä kentällä ainakin yksi kokematon tuomari. Vuosien mittaan, pelaajan kasvaessa, taustajoukotkin ehkä oppivat hiukan lajista.

Missä tahansa muualla kuin urheilukentällä nuo huutelut täyttäisivät kiusaamisen tai kunnianloukkaamisen kriteerit, mutta jostain syystä monien seurojen kulttuuri venyy tähän. Olisi yleisen ryhtiliikkeen paikka: seuratasolta joukkueisiin, koutsit, jj:t, vanhemmat. Joka seurasta pitäisi löytyä joku viisas ja maltillinen kertomaan, että öykkäröinti ja kiusanteko on koko korisväen kollektiivista omaan nilkkaan ampumista.

Turha myöskään vedota siihen, että kiekossa ja fudiksessa tilanne on pahempi: itse olen ainakin tottunut pitämään korisväkeä hiukan em. porukoita fiksumpana ja avarakatseisempana. Olenko oikeassa?
 
Viestejä
2 534
Vs: B-pojat 2017-18

kertakommentti sanoi:
Tämä on todella tärkeä juttu......suuri osa uusista tuomareista lopettaa nopeasti kun kyllästyy katsomon ja koutsienkin huuteluun. Kukaan ei osaa heti viheltää loistavasti, mutta pitäsi olla työrauhaa harjoitella paremmaksi. Tämä korostuu aivan pienten peleissä, kun katsomossa on usein paljon intoa ja vähän lajituntemusta sekä kentällä ainakin yksi kokematon tuomari. Vuosien mittaan, pelaajan kasvaessa, taustajoukotkin ehkä oppivat hiukan...... Olisi yleisen ryhtiliikkeen paikka: seuratasolta joukkueisiin, koutsit, jj:t, vanhemmat. Joka seurasta pitäisi löytyä joku viisas ja maltillinen kertomaan, että öykkäröinti ja kiusanteko on koko korisväen kollektiivista omaan nilkkaan ampumista.....
Ole edelleen sitä mieltä, että tämä viestiketju ei ole paras mahdollinen paikka tälle keskustelulle....

Suosittelen olemaan maltillinen ja varovainen ennen kuin alkaa laatia tiukkoja käyttäytymissääntöjä muille ihmisille.,..Koripalloihmisiä yhdistää rakkaus lajiin, mutta muuten mielipiteet ja ajatusmaailmat ovat todennäköisesti keskenään hyvin erilaisia.

En halua, että ketään kiusataan tai eristetään ei edes niitä öykkäreitä tai kovaäänisiä valmentajia. Vääränlaisessa ryhtiliikkeessä kiusaajasta voi tulla kiusattu. Yksi keino parantaa tilannetta olisi pyrkiä olemaan mahdollisimman suvaitseva ja yrittää tulla toimeen kaikkien kanssa...

Olen valmentanut mm. aloittelevia aikuisia ja vasta-alkajien kouluttaminen vie oman ajan. Pienten peleissä voi myös taustajoukoissa olla vasta-alkajia, mutta kuten edellisessä kirjoituksessa todettiin "sisäänajo" kestää oman aikansa. Kärsimätön sivusta seuraaja voi hermostua "vasta-alkajien" epäsopivaan käyttäytymiseen, mutta väitän että maltilla saadaan parhaat tulokset tässäkin asiassa...
 

Kaato

Vs: B-pojat 2017-18

Honkalaisten katsojien käyttäytyminen on aina ollut poikkeuksellista. Heille jo perinne.
 

Bumbuli

Vs: B-pojat 2017-18

Honkaa haukutaan aina ja kun junioreita ei saa, niin sitten niiden vanhempia. Kyllä te olette säälttäviä! Kaikkien joukkueiden vanhemmissa on haukkujia, huutajia, kannustajia ja hiljaisia katsojia. "Toimitsijapöydällä tapahtuu kummallista kotiinvetämistä"!!!! Miten URPO väite! Ei tapahdu.
Mitä junioripelaajaan tulee, ainahan pieni brassailu onnistuneen suorituksen jälkeen kuuluu hauskanpitoon. Opettakkaa joukkueene voittamaan, niin ehkä huomaatte. Huomatkaa, että niissä ikäluokissa, missä Honka ei ole paras, ei Honkaa ja honkalaisia haukura. Mistäköhän johtuu...?
 

Vieras

Vs: B-pojat 2017-18

Vaikka Honka jakaakin mielipiteitä "me vastaan muu koripallomaailma" -hengessä, voitaisiin tässäkin keskustelussa hyvin palata takaisin itse aiheeseen. Viimeinen syyskierros tarjosi taas jännitystä ja säilytti monen joukkueen osalta mielenkiintoisen kevätkauden mahdollisuuden.

Huima - Muki
Vajaamiehisten playoffkandidaattien kohtaaminen tarjosi niin teknistä kuin pelillistä jännitystä aina viimeisille sekunneille asti. Erinäköisten korinaluskolarointien ja selvien johtojen jälkeen Mukin pitkä kotimatka sellutehtaan varjosta sinetöitiin epäonnistuneen kolmen pisteen heittoharjoituksen myötä. Mukin kannalta toiveita herättävä suoritus, mutta koripalloperheen suurimmaksi jännitykseksi jää, saadaanko Äänekosken liikuntahallin seinällä komeileva vanha rouva kuntoon kinkun paistamisen ohessa.

Sykki - Feeniks
Forssalaisen koripallon aamuharjoitus ei tuottanut vaikeuksia vierailijajoukkueelle, joka suoriutui pakkovoitostaan kunniallisesti. Tilastojen perusteella on maajoukkuekutsuja lähtenyt Puhun puolesta oikeisiin osoitteisiin. Feeniksin osalta ainakin kaikki saivat peliaikaa.

HNMKY - TuNMKY
Kierroksen suurin yllätys nähtiin selkeästi Malmin ykköskentällä, jossa ekumeeninen kirkolliskokous päättyi turkulaisten suorittamaan uskonpuhdistukseen. Turun kannalta erittäin iso voitto mahdollisia playoff-haaveita ajatellen. Helsingin hiippakunnassa jatketaan todennäköisesti harjoituksia bonusviivan takaa.

Honka - Ura
Suomen vihatuimman seuran ja Turun etäpesäkkeen kohtaamisessa taisteltiin puoliajalle asti tasavälisissä lukemissa, mutta Honka osoitti jälleen oman brassailunsa oikeutuksen sarjataulukossa. Hongan pysäyttäminen tuskin tulee tästä helpottumaan kenelläkään ja Kaarina saa jatkossakin taistella paikastaan kevään hurmoksessa.

Hypo - Pyrintö
Martin teurashallissa nähtiin perinteinen "omat pojat pelaa ja omat ukot viheltää" -kamppailu, jonka Pyrintö onnistui kuitenkin kääntämään edukseen. Pyrinnölle erityistärkeä voitto, jonka takeena syksyn tasoon nähden ilmiömäinen kolmospeli. Toivottavasti Korisliigan tärkein kasvattajaseura onnistuu jatkamaan kevätkaudella nousevalla käyrällä. Hypolle ikävä tappio ajatellen ensi kauden SM-paikkataistelua ja mahdollisia entisiä pudotuspelitoiveita.
 

Vieras

Vs: B-pojat 2017-18

Syyskausi susileireineen on nyt viimeistelty, joten on mitä parhain hetki kääntää katse hetkeksi menneeseen.

PreSeason:


Tututtuun tapaan kahden suurimman kasvattajaseuran järjestämät pöhinäturnaukset toimivat tänäkin vuonna perusteena monen seuran ranking-arpajaisille. Turnauksista tamperelaisempi on jo vuosia kärsinyt espoolaisittain mukavista päivämäärävalinnoista eikä tämän vuoden osalta nähty Animalia Basketin parketilla kuin Pyrinnön ja Huiman varteenotettavat joukkueet.

#Sponsoriturnauksen "3 Step IT"-sarjan sijoituksiksi saatiin 1. Äänekosken Huima 2. Ura Basket 3. HyPo 4. Kataja 5. Honka 6. LePy 7. TUNMKY White 8. PUHU ja "STAPLES"-version sijoituksia kuvasi 1. MuKi 2. Pyrintö 3. HONSU/B-pojat 4. Oulun NMKY 5. Lahti Basketball/B-02 6. Kouvot 7. KarhuHait 8. Ura Basket 9. Sykki/ White 10. Feeniks Basket 11. LrNMKY 12. Sykki 13. EBT/B-pojat 14. Kori-80 15. Honka/White 16. Honka/Green

Jälkikäteen katsottuna on totuttuun tapaan huomattavissa, että parhaan tuloksen tekivät espoolaiset koripalloseurat eikä oikeiden mitalien kannalta syyskauden avausviikonlopuilla ole isossa mittakaavassa juurikaan merkitystä. Huima, Hypo ja Ura ovat jatkaneet korruptiolohkon ja Tallink-bowlin jälkeen myös hyviä otteita, mutta esimerkiksi nykyinen SM-kärki Honka on selkeästi ollut kevyemmillä feeliksillä liikenteessä alkukaudesta. Vaikka kotimaan turnaukset luovatkin hienoa joukkuehenkeä ja opettavat lämmittelemään käytävässä, jossa ei juosta, on lähialueillamme myös parempiakin vaihtoehtoja.

Karsinnat:

Ennen uudistuneen karsintajärjestelmän koeajoa olivat seurat onnistuneet takomaan itsensä seuraaville sijoituksille. Jatkon kannalta on ehkä ihan hyvä, että karsintalohkoja ei enää jaeta sekopäisten KoripalloCom-kirjoitusten vaikuttamana, vaan jatkuvuuden merkitys kasvaa seuroilla. Vaikea uskoa, että moni rakentaa enää tulevaisuudessa vain yhden tai kahden vuoden projekteja, joiden avainhenkilöiden "parasta ennen"-päiväys on Suomikoriksessa kadonnut jo kauan aikaa sitten.

SM

Honka1
Sykki3
Huima8
KUra4
HNMKY2
Muki6
TuHNMKY11
Hypo7
Pyrintö_15
Veeniks26

1 Div
Kouvot14
Lahti12
Salo13
Lepy9
Kataja10
Honsu20
Karhuhait17
LrHNMKY23
BC Nokia16
BC Sisu33

Karsintojen suurin yksittäinen ihme nähtiin ehdottomasti Malmin Palloiluhallissa, jossa kaikkien yllätykseksi Forssa purki Lepyn Enigman ja tunkeutui vuosien tauon jälkeen B-poikien SM-sarjaan. Harmi kovaäänisille Lepyn kannattajille, hyvä juttu Forssan huoltoasemien aamiaisbuffeteille. Muutoin karsinnat mentiin melko selvissä merkeissä, joskin Vilppaan ja Lahden leireissä voi hieman kaihertaa huono onni lohkojaoissa ja loukkaantumisrintamalla. Varsinkin Vilppaalle tämänhetkinen Top2 ja Top3 samassa lohkossa on saattanut herättää jossittelun aiheita buffetin takana.

1 Divisioona

Vaikka U16 1. divisioona ei löydy Basket.fi:n etusivulta, on se tänäkin syksynä tarjonnut oivan paikan kehittää pienempien paikkojen ja suurien etäisyyksien koripallojoukkueita sekä pelaajia. Kahdesta nousupaikasta tullaan käymään kiivas taistelu, johon varmasti tämänhetkisellä kärkiviisikolla on kaikilla halu päästä. Moni joukkueista joutuu taistelemaan melko kapealla pelaajapohjalla, mutta ainakin Salo-Lahti-akselilla riittäisi leveyttä myös SM-sarjaan. Juuri päättyneellä Susileirillä on todennäköisesti myös palkittu hyvää pitkäjänteistä työtä tehneitä nykyisiä divaripelaajia selvästi tulevaisuuden näkymiä vastaavammilla Baltic Sea Cup-paikoilla. Kaikki eivät voi asua pääkaupunkiseudulla ja vielä harvempaa tyydyttää nettomaksajan rooli. SM-mitalilla on aina hinta, mutta aitoa kehitystä ja koripallokulttuuria ei synny pelkästään rahan ja Länsimetron varrella.

SM-Sarja

Syyskauden SM-sarja on ollut poikkeuksellisen moniulotteinen ja sisältänyt viitteitä niin vanhan ajan B-pojista kuin uusien tuulien tulosta myös suomalaiseen koripalloon. Kukaan ei ole hävinnyt jokaista peliä, mutta tasoerojakin on saatu.

Syyskauden yhteenvetoon riittäisi hyvin kaksi sanaa: Honka voittaa. Honkan gun'n'gun henkinen hyökkäys on ollut kaikille sarjan joukkueille myrkkyä ja tuottanut tulosta yhdeksän voiton verran. Oikeutus kahden euron kahville, Big Baller Brand Leaguelle ja jatkuvalle tuomareiden arvioinnille on lunastettu poikien pelin puolesta. Pudotuspelit ja kotietu ovat tässä vaiheessa kautta käytännössä saavutettu ja on vaikea uskoa, että Honkaleirissä oltaisiin tällä hetkellä tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin kirkkaimpaan mitaliin. Kevään pelit tulevat kuitenkin jatkumaan myös Hongalle viimeiseen finaalin asti, mutta muilla joukkueilla on selkeä etumatka kirittävänä.

Sykki-Puhu ja Huima ovat esittäneet tiukkoja otteita syksyn karsintalohkostaan asti eikä kumpikaan ole montaa askelta Hongasta jäljessä. Molemmat edustavat pelitavaltaan omaa koulukuntaansa, joista toinen perustuu pitkäjänteiseen juniorityöhön ja toinen tiukkaan koripalloanalyysiin ja taktiseen osaamiseen. Sykki on käytänössä jatkanut viime kevään C-pojista tutulla rungolla, jonka päälle on tuotu naapuriseuran tyyliä mukaillen hyviä täsmävahvistuksia. Tämä on paketoitu onnistuneesti rahalla EYBLeistä tuotuun kovuuteen, mikä on aiheuttanut ongelmia muille joukkueille. Huiman osalta kotietu on vahva, mutta viisikollinen +10-pisteen urheilullisia pelaajia on jokaisen vastustajan valmentajan matchup-unelma. Hyvillä perusasioilla pääsee pitkälle eikä koriksesta tarvitse aina tehdä niin vaikeaa. Todennäköisesti tämä kaksikko tulee ottamaan ensimmäisen välieränsä kotiedusta jo viikon kuluttua puolapuiden kolistessa Haagassa.

Viimeinen pudotuspelipaikka tulee olemaan käytännössä kolmen suuren tai keskisuuren divariorganisaation kauppa. HNMKY:n loukkaantumis- ja feelistilanne on luonut sille hyvin tukalat lähtökohdat vertailtaessa ranking-sijoituksia ja oikeita kykyjä. Turhia tappioita on käyty hakemassa aina Forssasta asti ja keväällä olisi vielä edessä toinen kierros myös tiukimpia vastustajia vastaan. Kristillisellä yhdistyksellä on todennäköisesti rippituoli vapaana, jos suunta ei nyt kevään aikana käänny. Munkkiniemen rahamiehet ovat päässeet painimaan pitkälti ilman vammoja ja "The keräilyjoukkue" alkaa osoittamaan joitaikin hitsautumisen merkkejä. Layup-korikseen ollaan saatu nyt sekä oikea että vasen ulottuvuus ja kaaren takaa on löytynyt myös uusia pirteitä onnistujia. Ura on myös hakenut lisävauhtia röntgen-harjoittelusta ja keväällä toivottavasti saadaan vahvistusta muuten pirteään pakettiin. Kolmikon voittajan selviytyy se, joka saa oman sairaslistansa tyhjäksi ja yhtenäisen pelitavan toteutumaan. Tällä hetkellä HNMKY ja URA tulevat ratkaisemaan keskinäisessä ottelussaan paljon.

Hypo ja Tunmky ovat onnistuneet ajoittain pelaamaan myös koripalloa, mutta kokonaisuuden repaleisuus ja tasaisuus puuttuu. Hyviä koripalloa osaavia pelaajia on molempien rosterissa riittävästi, mutta parasta terää ei vielä ole valmennuksella saatu irti. Baltic Sea Cup jäänee myös haaveeksi molempien joukkueiden edustajilta. Sarjan loppupäässä syyskausi on ollut melkoista vuoristorataa, jonka mäen pohjalle tuntuvat ainakin sisarkaupungit Tampere ja Forssa jääneen. Pyrintö on loppusyksystä onnistunut esittämään melko hyviäkin koripallollisia otteita, mutta matka fiksuille sijoille on liian pitkä. En usko kuitenkaan, että Tampereelta menetetään ensi kaudeksi Delfiinien lisäksi toista kulttuuriaarretta vihreille vastustajille. Veeniksin osalta ranking-sijoitus 26 on tullut muutaman kerran hyvin karusti toteen, vaikka hieno voitto vyöltä löytyy. Joukkueen kotipeliaika on myös oiva osoitus siitä, että joillain Suomen paikkakunnilla herätään edelleen Feeniks-kukon lauluun myös viikonloppuisin. Nelikon osalta kaksi SM-paikkaa saadaan todennäköisesti kaivettua niiltä, jotka pystyvät tuomaan pelinsä seuraavan vaihteen, joka on kärkijoukkueilla ollut jo kesästä asti.


Hyvää ja koripallorikasta uutta vuotta!
 

jantteri55

Vs: B-pojat 2017-18

Ura Basketin nro. 30:lla melkein eroottissävyinen pelityyli. Tuleeko taas scoraamaan 30 MuKia vastaan?
 
Viestejä
14
Vs: B-pojat 2017-18

Tee parhaasi niin nähdään tuleeko ne 30 pistettä.
 

MYK Madness

Vs: B-pojat 2017-18

Eilen nähtiin poikkeuksellisesti kaksi peräkkäistä ottelua Munkkiniemen parketeilla Sykkin lattiasekoilujen takia. Molemmat onnistuivat asettamaan selkeän suunnan loppukesään peleille.

Hongan pojat ja vanhemmat näyttivät tämänhetkisen kuntonsa eikä edes 13 pisteen johto pystynyt pysäyttämään Espoon ylpeyttä ja kovasanaista Audikatsomoa. Runkosarjan voitto sinetöityi selkeällä erolla ja loppukevät jännitellään aivan muita sijoituksia. Sykkiltä hyvä yritys, mutta Honkahallin levylautaselle ollaan selkeästi jo sovittelemassa myös Queenin tuotantoa. Harmittavaa on, että hyvien poikien lisäksi pääsee tästä nauttimaan myös "rakentavat" KKK-hymyäidit ja -hymyisät.

Päivän toisessa ottelussa haavoitettu Huima lipsautti toistamiseen 1 pisteen erolla kotietua kauemmaksi hyppysistään. Vaikka peli ei tasoltaan vastannut välttämättä normaalia olettamusta B-poikien SM-sarjasta saatiin Mukille vastaavasti hyvin tärkeä voitto loppukauden karkeloita ajatellen. Käytännössä nykyisellä pelin parantumisella ovat vielä selkeät mahdollisuudet myös playoff-paikkaan olemassa. Huimalle voidaan toivoa nopeaa ryhdistäytymistä ja sairaslistan hienoista lyhentymistä, jos edes nykyinen positio halutaan sarjassa säilyttää.
 

jaahas

Vs: B-pojat 2017-18

Sarjahan alkaa mennä mielenkiintoiseksi. Eilisiltainen Länsi-Helsingin hegemoniaottelu nosti esiin mielenkiintoisia kysymyksiä ajatellen loppukautta. Onko Sykkin kone hyytymässä ja pystyykö MuKi kampeamaan itsensä vielä neljän joukkoon? Vai oliko viime viikonlopun Pyrintö-tappio jatkon kannalta fataali?
Ainakin se eilisestä ottelusta oli nähtävissä, että mikäli MuKi itsensä neljän joukkoon nostaa, saa jopa tappioton Honka kiinnittää huomiota MuKin keukoheittoihin. 17 kolmosta ottelussa on huikea luku, jos toki flegmaattinen ja jopa laiska Sykki antoi kaikki avaimet tuollaiseen tulokseen. Sykkistä voi todeta, että miten tuollaisella pelillä on kahdeksan voittoa otettu? Näinköhän pientä ylimielisyyttä on hiipinyt pelaajien otteisiin? Joukkuepeli takkuili etenkin puolustuksessa annettiin tilaa heittoihin kädet alhaalla ja polvet suorassa. Tietokoneen ruudulta katsottuna näytti kuin Sykkin hyökkäyksessä ei pelaajilla ollut mielessään muuta kuin omat statsit.
Sinällään sääli, että ainoastaan yhden joukkueen taustajoukot ovat nähneet hieman vaivaa ja mahdollistaneet muillekin kuin paikallaolijoille otteluseurannan livenä.MuKille iso kiitos, että B-nuorten otteluita voi seurata striimillä eikä pelkästään live statsien kautta, joka sekään ei ole itsestäänselvyys kaikkien osalta. Todellista 2010-luvun toimintaa!
 
Viestejä
181
Vs: B-pojat 2017-18

jaahas sanoi:
MuKille iso kiitos, että B-nuorten otteluita voi seurata striimillä eikä pelkästään live statsien kautta, joka sekään ei ole itsestäänselvyys kaikkien osalta. Todellista 2010-luvun toimintaa!

Olen nähnyt tätä samaa muissa lajeissa ja mielessä on saman toteuttaminen. Voisiko joku MuKin taustajoukoista kertoa millä tuo on tehty? Suoraan jalustaan kiinnitetyllä puhelimella kuvattua YouTube liveä vai jokin hienompi kamera, jolla tuo pystytään striimaamaan youtubeen?

Varusteita ja rahaa tämäkään palvelu kohtuuttomasti vaatii - eniten lienee kyse viitseliäisyydestä ja peruselektroniikasta.

Tämä MuKin striimi toimii vaan varsin hyvin ja lähinnä se askarruttaa onko siellä joku vähän kalliimpi kamerakalusto käytössä?
 

OnThyme

Vs: B-pojat 2017-18

tikola sanoi:
Olen nähnyt tätä samaa muissa lajeissa ja mielessä on saman toteuttaminen. Voisiko joku MuKin taustajoukoista kertoa millä tuo on tehty? Suoraan jalustaan kiinnitetyllä puhelimella kuvattua YouTube liveä vai jokin hienompi kamera, jolla tuo pystytään striimaamaan youtubeen?

Varusteita ja rahaa tämäkään palvelu kohtuuttomasti vaatii - eniten lienee kyse viitseliäisyydestä ja peruselektroniikasta.

Tämä MuKin striimi toimii vaan varsin hyvin ja lähinnä se askarruttaa onko siellä joku vähän kalliimpi kamerakalusto käytössä?

Turku useimmiten striimaa matsinsa, ei ehkä ensisijaisesti liveseurannan takia vaan siksi että siten saa samalla vietyä tallenteen YouTubeen ja välttyy ylimääräiseltä työstämiseltä. Kovin kummoista kalustoa ei tarvita, vaikkapa jokin satasen laajakulmainen GoPro-klooni action-kamera, läppäri ja siihen ilmaissofta https://obsproject.com/fi
 
Viestejä
1
Vs: B-pojat 2017-18

MuKi:lla on oma Youtube-kanava, johon eri joukkueet striimaavat pelejään. Seuran oma kanava helpottaa striimien käynnistämistä ja löytämistä. Mobile Live (striimaus mobiililaitteen kameralla ja Youtuben omalla sovelluksella) edellyttää käsittääkseni 100 tilaajaa. MuKi-TV löytyy täältä.

http://www.mukibasket.fi/muki-tv/

Viimeisimmät B-poikien pelit on striimattu action-kameralla (Garmin VIRB Ultra 30) ja sen matkapuhelinsovelluksella. Kamera on puhelimeen yhteydessä WiFi:llä ja sovellus hoitaa striimauksen Youtubeen. Muista action-kameroista en ole vastaavaa toiminnallisuutta bongannut. Osa GoPro-klooneista lupailee vastaavia ominaisuuksia, mutta kannattaa googlata muiden kokemuksia.

Olen myös kokeillut striimausta suoraan puhelimen Youtube Livellä, sekä liittämällä videokameran adapterilla (Elgato Cam Link) läppäriin, josta striimaus OBS:lla. Noissa on kuitenkin ollut omat rajoitteensa varsinkin vieraspeleissä. Nykyisen kokoonpanon hyviä puolia

+ suhteellisen laadukas striimi (720p)
+ luotettava toiminta, ei ole käsittääkseni kertaakaan katkennut tai pätkinyt pelien aikana
+ striimi käynnistyy parissa minuutissa
+ johdottomuus, helpottaa kuvauspaikan valintaa varsinkin vieraspeleissä.

Huonoja puolia on

- Edellyttää Applen iOS-mobiililaitetta, striimausta ei ilmeisesti tueta Android-laitteissa
- Ulosmenevä striimi ei näy kamerassa tai puhelimessa, joten olen monitoroinut sitä toisella kameralla

Toisella kameralla olen myös tallentanut pelin. Toki hoituisi myös action-kameralla. Omasta tallennuksesta on se etu, että aikajaoin Youtube blokkaa lähetyksiä jälkikäteen tekijänoikeuksien (lähinnä taustamusiiikin) takia ja noiden palauttamisessa on omat hidasteensa.
 
Viestejä
181
Vs: B-pojat 2017-18

Kiitokset erinomaisesta vastauksesta Mukan Suoratoistolle. Kun asiallisesti kysyy asiallisesti vastataan. Kyse on siis tiivistäen action kameran ja siihen liittyvän mobiiliapin toiminnallisuudesta. Tuohon OBS:ään olin törmännyt aiemminkin, mutta kiistatta sähköjohdottomuus ja mobiililaitteet ovat tässä se mitä oikeasti tarvitaan. Apple ei ole tässä ongelma, eli sen talon puhelin löytyy taskusta.

Ryhdyn testailemaan ja hankkimaan välineistöä, niin katsotaan pääsisinkö minäkin striimaajien jaloon joukkoon

t. Timo Ikola
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös