Koripallo.com

BC Nokia 2018-2019

Viestejä
462
Asia päti (osittain) esimerkiksi kaudella 2014-15, kun Nokian divarimiehistöstä löytyi Bailey, Threatt, Jeftic, Hopkins, Skamo, Hirvikoski, Nikkilä ja Harjula ja Ukiltakin löytyi Vania, Jalosta ja Herbertiä, mutta tämä on ikävä kyllä eri kausi ja divarin taso on pudonnut muutaman vuoden takaisesta roimasti.

Lahti noussee liigaan kauden päätteeksi, mutta vaikea nähdä, että Mäkäläisen, Ikävalkon ja Vuoren varaan aletaan liigajoukkuetta rakentaa. 90-luvulla syntyneistä pelaajista taas kukaan ei ole tänä vuonna ollut divarissa ratkaisevassa roolissa, joten aika paljon täytyy tapahtua, mikäli aikovat ensi vuonna pelata voittavaa liigakorista 7-8 pelaajan kärkirosterissa. Eli kyllä Lahdellakin on kauden päätteeksi edessään aikamoinen myllerrys, mikäli aikovat uskottavaa liigakorista pelata. Ura on hyvä esimerkki Lahdelle, miten ei kannata toimia ja omasta mielestäni kuitenkin Urassa oli kuitenkin viime kaudella kokonaisuutena valmiimpia kavereita liigaan kuin tämän kauden Lahdessa.

Clikciltä ihan hyvää vertailua. Itse muistuttaisin myös Mikael Aallosta. Viime kaudella liigassa 12min 3.9/2.8, tällä kaudella divarissa 29 min 18.4/12.5 ja toisin päin Ässä Sandberg viime kaudella divarissa 33 min 20.0/8.7, tällä kaudella liigassa 24 min 7.2/5.2.
Nyt alkaa olla vähän järkevämpää analyysia Clickiltä ja Heldmannilta, eikä vaan Lahden lyttäystä. Muutama huomio kuitenkin:
- Samaa mieltä että divarin keskitaso heikentynyt, kun mukana on tosi heikkoja jengejä, mutta silti väitän edelleen että Lahti pystys voittoja korisliigassa napsimaan ihan kivasti varsinkin jos 2 hyvää jenkkiä lyötäisiin lisää. Vuori ja VeMä on kuitenkin rutinoituneita korisliigapelaajia. 3 kärki korisliigassa ei toki ole realismia.
- Edelleen LaBa pelas KTPn kanssa alkukaudesta tasasen pelin vaikka KTPllä oli 3 jenkkiä. Oli KTPn kunto sitten tuolloin mikä tahansa.
- LaBa voitti alkukaudella Korikouvot pystyyn, jolla oli mukana käytännössä kaikki Kouvojen kotimaiset Kaunistoa lukuunottamatta ja vielä yksi jenkki päälle.
- LaBan organisaatio on moessa kohtaa täysin liigakelpoinen ja katsojakesiarvo olis nykyisellään jo lähellä korisliigan top kolmea
- Jantunen ja Tahvanainen näyttää kelpaavan divarista suoraan Susijengiin, mutta silti tuntuu että pelaajan arvostus laskee selvästi jos pelaa divarissa. Luulempa kuitenkin että esim. VeMä olis kelvannu ihan mihin tahansa korisliigajengiin halutessaan.
- Kotimainen korisliigarosteri on, ei pelkästään Nokialla, vaan muuallakin pelottavan ohut. Liigakelpoisia miehiä ei puissa kasva. Itse asiassa URAn näin paskat otteet yllättää, koska kotimainen rosteri on kuitenkin ihan ok. Pelkkä rosteri ei siis ratkaise, jos pelisysteemi ei toimi tai koutis keskittyy epäolennaiseen.
- Oikein todettu, että LaBa joutuu noustessaan olemaan tosi aktiivinen siirtomarkkinoilla, varsinkin jos Vuori ja VeMä lopettaa. Ikävalko, Ahola, Aalto ja Bymankin kelpaa täytemiehiksi liigaan, mutta käytännössä 3-4 jenkkiä ja 2 kovaa kotimaista tarvitaan. Onko tavoittelemisen arvoinen asia, jos pahimmillaan johtaa velkaantumiseen ja täysin ilman omia kasvatteja pelaamiseen, kuten monella paikkakunnalla on käynyt?
- Mikä on oikea liigajoukkueiden määrä ja korisliigan tarkoitus? Uusin triplatupla pohtii taas hyvin tätä. Oma mielipide on 10 jengin korisliiga max. 3 jenkkiä kentällä samaan aikaan ja 10 jengin kilpailullinen 1 divari A (paremmalla nimellä ja max. 2 jenkillä), jossa vois olla HBA muttei muita farmijengejä. Divari B olis sitten pääosin farmisarja. Jotenkin on sellainen fiilis, että jollain korisliigaseuralla loppuu bensa tähän kauteen.

Mielipideasioita pitkälti ja tais mennä vähän väärälle palstallekin (siirtäköön ylläpito jos huvittaa)!
 
Viestejä
580
Lahti saa varmasti liigakelpoisen rosterin jos jotenkin onnistuu signaamaan Vuoren ja Mäkäläisen.
Korisliigassa ja divareissa on sen verran heikkoja organisaatioita, ettei joukkuemäärän lukkoonlyöminen ole järkevää. Liigassa voi olla 10-14 joukkuetta vuodesta riippuen. 1B:ssä voisi olla vaikka 16 joukkuetta, jos halukkaita löytyy. Villejä kortteja voisi jakaa halukkaille, ei yksikään joukkue ielellään lähde sarjaan, joka on sille liian kova.
 
Viestejä
6 444
Tänään muuten on pelipäivä. Ei tule olemaan helppo matsi.
 
Viestejä
19 540
Ei elämä eikä pelitkään saa olla liian helppoja. Tulee muuten ylpeäksi.

No eipä Matt olekaan mikään ylpeä, vaan nöyrä Nokijan ja Labon palvelija.

Kunnioitan
 
Viestejä
413
Aina yhtä helppo Nokia on taas lyöty :)
Tuomarit meinas tehä Hommasta jännän, menemällä askel Alasen kusetuksiin! Mutta onneksi oikeus taaskin voitti :)
 
  • Tykkää
Reaktiot: CZ
Viestejä
666
Nokia puolusti ajoittain jopa ihan hyvin, mutta toisen ja kolmannen aikana alkoi jo rakoilla ja neljännessä sitten repsahti. Myös hyökkäys meni sumppuun puskemiseksi. Feltonilla paljon hienoja suorituksia mutta myös ihan päätöntä puskemista.

Plussaa on ehdottomasti se, että Kantonen on vallannut paikan vakiorotaariossa ja pelasi tänäänkin mielestäni ihan kivasti.
 
Viestejä
6 444
Joo, neljännellä vähän väsyttiin ja Labolla ei tahdo jalat oikein riittää. Feltonilla hieman puskemista välillä, mutta olihan se taas varsinkin ekat 1,5 jaksoa todella kova.

Kantonen on yllättänyt positiivisesti. Painoi tänäänkin pari miehekästä koria.

Peli-ilme on nyt täysin eri kuin viime viikon Uki-matsissa. Toivottavasti se säilyy ja saataisiin vielä Dolekin tällä kaudella takaisin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 041
Pisti silmään, että Labovic teki 9 pinnaa, ja oliko ainakin 6 näistä kolmeen pisteen kaaren takaa? O'mara toki 18 pinnaa, mutta luulisi Labonkin saavan korin alla enemmän aikaan myös hyökkäyspäässä.
 
Viestejä
666
Vaikea uskoa, mutta alkaa olla sellainen vaihe eträ Labo on vahvistuksista heikoimmasta päästä. Vähän pitäisi lenkkiä suorittaa ensi kesänä, jos vielä seuraavallakin kaudella meinaa olla hyödyksi.
 
Viestejä
291
Vaikea uskoa, mutta alkaa olla sellainen vaihe eträ Labo on vahvistuksista heikoimmasta päästä. Vähän pitäisi lenkkiä suorittaa ensi kesänä, jos vielä seuraavallakin kaudella meinaa olla hyödyksi.
Melkein vihapuhetta;) Yksi sarjan viihdyttävimmistä pelaajista (Isoja persoonia ei koskaan liikaa), joka osaa myös pelata. Tuomisen pitäisi katsoa peiliin jossain vaiheessa... ja okei ei se lenkkeily Labollekaan huonoa tekisi.
 
Viestejä
2 435
Nokia puolusti ajoittain jopa ihan hyvin, mutta toisen ja kolmannen aikana alkoi jo rakoilla ja neljännessä sitten repsahti.

Nokialla on muutamassa näkemässäni tappiopelissä selkeästi bensa loppunut mitä pidemmälle peli on edennyt. Erityisesti eilenkin KTP:n puolinopeat ja jatkuva pick-and-rollien vaihtotilanteissa takamiesten perässä juokseminen väsyttää Labon ja O'maran aika pahasti. Mutta tuo on vastustajilta ihan selkeää taktiikkaa.

Vaikea uskoa, mutta alkaa olla sellainen vaihe eträ Labo on vahvistuksista heikoimmasta päästä.

Labon pitäisi pelata vitospaikkaa ja pelata atleettisen nelosen kanssa kuten viime kaudella. Nyt O'mara vie korinalustilan ja Labo käytännössä vaan notkuu kaarella, tekee pari screeniä ja heittelee kolmosia. Labo olisi tehokkaampi korin alla ja puolustuskin olisi parempi kuin kahdella hitaalla isolla.
 
Viestejä
105
Eikös tämäkin käyty läpi viime kauden jälkeen? Labo nimenomaan on nelonen, eikä vitonen. Pronssi kaudella oli sentterinä kravits ja huilauttajina Nikkilä ja Dole. Siihen, ettei Labolla kunto enään kestä korisliigaa en ota kantaa, mutta pelkkä centteri mies ei ole.
 
Viestejä
2 435
Eikös tämäkin käyty läpi viime kauden jälkeen? Labo nimenomaan on nelonen, eikä vitonen.

Tee saatoitte siitä asiasta kirjoitella, mutta ei se tarkoita että loppupäätelmä olisi silloin välttämättä ollut oikea.:)

Kuten jo edellä kirjoitin, Labo oli viime kaudella (pelatessaan vitosta) paljon tehokkaampi lähes pelin jokaisella osa-alueella. Tällä kaudella Labolla on tippunut piste-, syöttö- ja levyrikeskiarvo verrattuna viime kauteen, vaikka peliaika on kasvanut. Myös heittoprosentit ovat tippuneet n. 5 prosenttiyksikköä jokaisessa heittokategoriassa.. Ja kaiken lisäksi Labon plus-miinus -tilasto on tällä kaudella -4,4 pist/peli, kun viime kaudella se oli +7,7 pist/peli.

Toki tuohon plus-miinus -tilastoon vaikuttaa moni asia, mutta varmasti yhtenä isona asiana on ongelmat puolustuksessa kahden hitaan ison miehen takia.

Pronssi kaudella oli sentterinä kravits ja huilauttajina Nikkilä ja Dole.

Tuosta pronssikaudestakin on jo kolme vuotta ja ihan silmin nähden Labon liike ei ole enää samalla tasolla kuin pronssikaudella.. Johtuuko huonontunut liike sitten huonosta kunnosta tai vanhuudesta, niin ei se muuta siitä tehtävää johtopäätöstä mihinkään: "Labon olisi parempi pelata vitosena, vierellään hyvin liikkuva nelonen".. Mikä todennäköisesti johtaisi siihen, että Labon hyökkäystehot olisivat paremmat (pelatessaan korin alla) ja Nokian puolustus olisi parempaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös