Koripallo.com

Bisons 2022-23

Viestejä
1 238
PISTETILASTOTTOPOBISONS
Pisteet penkiltä1926
Pisteet 3 sek. alueelta3038
Pisteet nopeista hyökkäyksistä614
Pisteet hyökkäyslevypalloista314
Pisteet vastustajan menetyksistä1420
Voitat levypallot, riistot ja yllämainitut ja silti häviät pelin, suurin ero joukkueiden välillä on korisyötöissä. Topo pelaa fiksua joukkuekorista jossa Skamo on ytimessä. Nordberg toi sen puuttuvan elementin tänään jolla Topo otti kotivoiton.
 
Viestejä
215
mitä peliä pelasi tänään Makkonen?
Täältä vielä noustaan!.. Ai niin aprillipäivä meni jo.
28:50
Bisons Loimaa
Bisons Loimaa

(33) Santeri Makkonen menetti pallon - pallon käsittelyvirhe
29:13
Bisons Loimaa
Bisons Loimaa

(33) Santeri Makkonen antoi huonon syötön

Katsoin tuota peliä kaksi minuuttia ja em. takapelaajan ottelun tähtihetket eivät ainakaan tuohon kaksiminuuttiseen osunut.
Mut hei, ajatellaan posin kautta, me päästään huomenna vielä kerran hallille. Eipä olisi ensimmäisen Raiders-sarjan ottelun jälkeen uskonut, että saadaan vielä kolme kotiottelua "kärsiä", kuten hallilla joku asian osuvasti ilmaisi.
 
Viestejä
203
Puolustus toimi jo paremmin. Hyökkäyspeli täysin hunningolla. Perusasiat hukassa. Pallon liike puuttui. Kukaan ei tee screenejä. Huonoista paikoista siksi heittoja. Jokainen yrittää vuorollaan yksin. Helppohan Topon on tällaista joukkuetta vastaan puolustaa, kun ei pelata lainkaan joukkueena. Huomenna saatava jalkeille se runkosarjan rohkeasti hyökkäävä Bisons ja sarja menee vielä Loimaalle 3-2. Keski-Suomessakin tahkotaan näillä näkymin viisi peliä. Kyllä Loimaa vielä liigaan nousee!!
 
Viestejä
92
Puolustus toimi jo paremmin. Hyökkäyspeli täysin hunningolla. Perusasiat hukassa. Pallon liike puuttui. Kukaan ei tee screenejä. Huonoista paikoista siksi heittoja. Jokainen yrittää vuorollaan yksin. Helppohan Topon on tällaista joukkuetta vastaan puolustaa, kun ei pelata lainkaan joukkueena. Huomenna saatava jalkeille se runkosarjan rohkeasti hyökkäävä Bisons ja sarja menee vielä Loimaalle 3-2. Keski-Suomessakin tahkotaan näillä näkymin viisi peliä. Kyllä Loimaa vielä liigaan nousee!!
Joo mutta nouseeko ennen vuotta 2030?
 
Viestejä
30
ja sitten seuraavat läksiäiset. Darko vaan ei tiennyt et Uusikaupunki on paikka , josta tiet ei vie kuin poispäin ja junarata ei jatku :)
 
Viestejä
1 238
No nyt oli hieno osoitus joukkueelta, ettei kausi ole vielä ohi. Energinen ja taisteleva esitys kaikkiaan, kauden parasta peliä oikeaan hetkeen.
Topolta vietiin tänään peli-ilo ja tulos näkyy nyt positiivisesti taululla.
Tästä mielenkiintoista lähteä sunnuntain otteluun...
 
Viestejä
534

Tämän jutun mukaan kaksi bussia melkein täynnä jo. Aistittavissa on kevään ja urheilujuhlan tuntua. Sunnuntaina on hieno meininki Töölössä taattu kun Biisonit saa pari fanibussillista taustalleen!
 
Viestejä
1 238
Miten voi joukkueen otteet ailahdella näin valtavasti? Tänään lähinnä Robertsilta pisteitä ja levypalloja, muut jengistä tasaisen harmaata massaa.

JBA on selvästi pelannut tasaisen ja nousujohteisen kauden mikä näkyy nyt otteista kentällä.
 
Viestejä
165
Molemmilla tullee olemaan pitkä ja kivinen tie liigassa, mutta varmaan kannattaa kuitenkin yrittää. Tämän parin ylivoimaisesti paras pelaaja on JBA:n Salmi. Hänellä olisi käyttöä muuallakin.
 
Viestejä
1 238
Ne ketkä väittää Bisonsin faniporukkaa vanhaksi, kannattaa seurata tänään Ruudusta kuinka asia todellisuudessa on...
 
Viestejä
4
Huhujen mukaan Teemu Kristeri ja Veeti Helakorpi ovat vaihtamassa biisonipaitaan ensikaudeksi
 
Viestejä
1 677
Huhujen mukaan Teemu Kristeri ja Veeti Helakorpi ovat vaihtamassa biisonipaitaan ensikaudeksi

Voit huhuilla Veetiä johonkin muualle jos piisonit ei nouse liigaan.
 
Viestejä
1 375
Huhujen mukaan Teemu Kristeri ja Veeti Helakorpi ovat vaihtamassa biisonipaitaan ensikaudeksi

Aapeli Alanen ja Henry Boyd Kouvojen paitaan​

huhti252023
PelaajauutisetKouvot uutiset
D3301B90-B830-46C4-973F-970CC0F6BBC5.jpeg

Vielä käynnissä olevalla kaudella 2022-23 viidenneksi sijoittunut Kouvot on tehnyt tulevalle kaudelle tukun pelaajasopimuksia. Uusina kasvoina Kouvot -paidan pukevat ensi kaudella ylleen 1 -vuotisen sopimuksen myötä Aapeli Alanen ja Henry Boyd. Lisäksi Aarni Korkiatupa, Teemu Kristeri ja Eemeli Salmi jatkavat Kouvoissa tulevallakin kaudella. Tutun kolmikon sopimukset ovat mallia 1+1.
Aapeli Alanen, 27, on korisliigakatsomoille hyvin tuttu pelaaja ympäri maan. Aapeli on pelannut yhdeksän kauden aikana yhteensä 199 ottelua Korisliigaa. Valtaosa näistä, 171, osuu viidelle kaudelle (2016-21). Ennen Kouvoihin tuloa 201-senttinen laitahyökkääjä on edustanut Korisliigassa Namika Lahtea (3 kautta), Loimaan Bisonsia, Korihaita, BC Nokiaa (2) ja Katajaa (2). Tilastollisesti parhaalla kaudellaan, BC Nokia 2018-19, Aapeli tehtaili keskimäärin 14.3 pistettä, 5.8 levypalloa ja 2.4 syöttöä ottelua kohden. Kyseisen kauden päätteeksi Aapeli valittiin Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Täyden yhdeksän kauden ajalta keskiarvot ovat 8.7 pistettä, 3.8 levypalloa ja 1.3 syöttöä kolmen pisteen heittojen osuessa maaliin 35%:n tarkkuudella.
Ennen paluutaan Korisliigaan ja sopimustaan Kouvoihin Aapeli Alanen pelasi kolmen kauden ajan Euroopassa. Keväällä 2020-21 Aapeli siirtyi Tsekin pääsarjaan Brnon joukkueeseen (5.9/2.6/1.1). Kaudella 2021-22 Lahdessa korisoppinsa saanut laituri edusti Itävällan pääsarjassa St. Pöltenin joukkuetta. Kauden aikana Aapeli ihastutti itävaltalaisia 16.7 pisteen, 5.8 levypallon, 1.9 syötön ja 1.1 riiston edestä. Viime kaudeksi Aapeli siirtyi Islantiin KR Reykjavikin joukkueeseen. Islannin lumoavissa maisemissa Aapelin tehot olivat 11.7 pistettä, 7.8 levypalloa, 1.7 syöttöä ja 1.2 riistoa ottelua kohden. Susijengin paidassa Aapeli on aikuisten tasolla esiintynyt 8 kertaa.
32EE936F-E784-4D14-AADA-4A2051880206-300x200.jpeg
Kreikan lomaltaan vastikään Suomeen palannut Aapeli Alanen: “Hienoa päästä mukaan joukkueeseen, tulen hyvillä tunnelmilla Kouvoihin. Halusin takaisin Korisliigaan ja uskon, että Kouvot on siihen minulle paras vaihtoehto. Kouvoissa on aina tehty asiat hyvin ja pelattu hyvä tasoista korista. Uskon että Kouvolassa pelataan ensi keväänä mitaleista, mutta se vaatii joukkueelta ja itseltäni kovaa duunia. MLL Areenalla on ensi kaudella luvassa varmasti taas viihdyttävää korista, joten kaikki paikan päälle kannustamaan Kouvot pitkälle kevääseen.”
Kouvojen päävalmentajana jatkava Jyri Lehtonen Aapelin sopimuksesta: “Aapelilla on tulossa vedenjakaja -kausi urallaan. Haasteellisen Islannin kauden jälkeen nyt on näytön paikka. Myös iältään hän on tilanteessa jossa odotusarvo nousee johtamisen osalta. Aapelin pitää pystyä hoitamaan oma ruutunsa ja samalla ottamaan vastuuta muiden kehityksestä ja joukkueen menestyksestä. Vastuu yleensä nostaa vaatimustasoa kaikilla urheilijan osa-alueilla. Pyrimme auttamaan Aapelia ottamaan stepin takaisin kohti Susijengin leiritysryhmää.”
Henry Boyd, 23, nousi korisliigakartalle kaksi vuotta sitten siirtyessään Jyväskylästä Lapuan Kobrien vahvuuteen. Lapualla vietetyn kahden kauden aikana Henrylle on kertynyt vyölle 63 ottelua Korisliigassa. Näissä otteluissa 178-senttinen takapelaaja on viimeistellyt keskimäärin 3.0 pistettä, 1.2 levypalloa ja 1.1 syöttöä ottelua kohden. Ennen Kobriin siirtymistään Jyväskylän NMKY:n kasvatti pelasi neljä kautta (2016-21) 1 divisioona A:ta JBA:n riveissä. JBA:ssa pelatessaan Henry tilastoi 10.7 pistettä, 4.3 levypalloa, 3.0 syöttöä ja 1.7 riistoa ottelua kohden. Parhaalla divarikaudellaan (2019-20) taskuraketti viimeisteli 12.3 pistettä, 5.2 levypalloa, 3.9 syöttöä ja 2.0 riistoa keskimäärin 27 minuutin peliajalla.
DE93A6A1-A030-4360-9F45-51934B364F36-300x187.jpeg
Kouvojen harjoituksissa jo mukana oleva Henry Boyd: “Tulen hyvillä fiiliksillä ja korkein odotuksin Kouvoihin. Odotan jo malttamattomana, että pääsen joukkueen mukaan harjoittelemaan ja kilpailemaan. Monet Korisliigapelaajat ovat edustaneet Kouvoja ja tulos on aina ollut hyvä, tästä syystä halusin itsekin tulla Kouvolaan. Kouvoissa osataan kehittää pelaajia ja tänne tuleminen oli osaltani ilmiselvä valinta. Tavoitteeni on ensi kaudella kehittyä pelaajana ja johtajana omalla pelipaikallani sekä kehittyä myös puolustuspään asioissa. Olisi kiva päästä pelaamaan ensi kertaa urallani pudotuspelejä ja tietysti myös taistella mitaleista mikäli kausi sujuu meiltä hyvin. Viimeiset kaksi kautta ovat loppuneet liian nopeasti ja haluaisin ehdottomasti pelata pidemmälle kevääseen. Pyrin antamaan itsestäni kentällä aina täydet 100% ja näin antamaan joukkueelle ja sen faneille oman panokseni.”
Jyri Lehtonen tutun Henry Boydin tulosta Kouvoihin: “Olen seurannut Henkan uraa JBA -vuosista lähtien ja valmentanut häntä U20 -maajoukkueessa. Mielestäni hän on alisuorittanut viimeiset vuodet ja lopullinen läpimurto Korisliigaan on jäänyt tekemättä. Hyvänä harjoittelijana hän sopii meidän prokkikseen erinomaisesti ja valmiudet isomman roolin ansaitsemiseen ovat olemassa.”
Aarni Korkiatupa, 20, aloittaa kolmannen kautensa Kouvojen organisaatiossa. Kahdella edellisellä kaudella Aarni on pelannut Korisliigassa yhteensä 36 ottelua ja 1 divisioona A:ssa Kouvot Akatemian paidassa 24 ottelua. Viime kaudella Aarnin tehot Korisliigassa olivat 3.8 pistettä ja 2.6 levypalloa kolmen pisteen heittojen osuessa 38%:n tarkkuudella. Divarissa 198-senttinen laitahyökkääjä nakutti tehot 17.6 pistettä, 8.9 levypalloa, 4.3 syöttöä ja 2.0 riistoa. Aarni Korkiatupa on Rekolan Urheilijoiden kasvatti ja Kouvoihin hän tuli kesällä 2021 HBA:sta.
Teemu Kristeri, 20, on kouvolalaisen koripallokoulun oma kasvatti. Suurimmat peliminuutit ja vastuut Teemulle on tähän asti tullut 1 divisioona A:ssa Kouvot Akatemian ja Korikouvojen mukana. Divarissa matseja kertyi 79 joissa 195-senttinen laitahyökkääjä viimeisteli keskimäärin 10.1 pistettä, 3.9 levypalloa ja 1.5 syöttöä. Viime kausi oli Teemun tehokkain, tuolloin mittarit pysähtyivät lukemiin 18.1 pistettä, 7.4 levypalloa ja 2.5 syöttöä. Teemulla on kokemusta myös Korisliigasta kausilta 2021-23 yhteensä 21 ottelun verran.
Eemeli Salmi, 18, on tuore 19-vuotiaiden poikien SM -pronssimitalisti Kouvojen paidassa. Viime viikonloppuna MLL Areenalla pronssin ratkaisseessa ottelussa Eemeli oli joukkueensa tärkeimpiä pelaajia ahertaen 14 pistettä, 21 levypalloa, 4 syöttöä ja 3 torjuntaa tehotilaston osoittaessa 35. 200-senttinen iso laitahyökkääjä/sentteri aloittaa viidennen kautensa Kouvoissa. Eemeli on Kouvolan vuosinaan pelannut 1 divisioona A:ssa yhteensä 54 ottelua tehoin 7.3 pistettä, 7.2 levypalloa ja 1.2 syöttöä. Kaksi viimeistä kautta (36 ottelua) tarkkakätinen peluri on pelannut myös Kouvojen 19-vuotiaiden SM sarjaa tilastoiden keskimäärin 14.0 pistettä, 16.3 levypalloa, 2.4 syöttöä, 2.0 riistoa ja 1.9 torjuntaa. Eemeli tuli Kouvojen organisaatioon kesällä 2019 kasvattajaseurastaan Karhulan Veikoista.
Kouvot harjoittelee parhaillaan tulevaa kautta varten joukkue koossa ennen alkukesän omatoimijaksoa. Lisää pelaajauutisia on luvassa kevään ja kesän aikana.
Kuvat: Ville Vuorinen ja Tuomo Tulokas

1200px-Korisliiga_logo.svg_-300x125.png

Lue myös...​

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös