Koripallo.com

Catz 2009-2010

Eeka

Vs: Catz 2009-2010

pinde-täti sanoi:
Toivottavasti Iso-Kaisa ei loukkaantunut :(

Juu samaa toivotaan täällä Kymissä. Että peluuta nyt vaan Sopanen sitä Tuurea on se sen verran ......
pelaaja että kentälle vaan.
 

Kudos

Vs: Catz 2009-2010

Olipa jännääkin jännempi peli eilen Äänekoskella!! Seurasin sitä kotona netistä baskethotellin välityksellä ja ensin näytti että tämähän on selvää kauraa kun taukojohto oli jo +15 pistettä ja sitten JÄLLEEN KERRAN tauon jälkeen vastustaja ensin pikku hiljaa hivuttaui lähemmäs, sitten rinnalle ja lopulta vielä ohi mutta onneksi vain väliaikaisesti ja sitten jatkoajan jälkeen ottelu päättyi onneksi Kissojen ‘murskavoittoon’ !! ;D

Ottelun varsinaisen peliajan viimehetken ns nitrominuuteilla piti etsiä jo varmuuden vuoksi paperipussia huimauksen ja hyperventiloinnin varalta mutta onneksi ei tarvinnut pussiin puhaltaa tällä(kään) kertaa. *huh* :eek:

Pahimman Huima myllytyksen aikana tulin myös miettineeksi että jos Huima nyt tämän sarjan vie niin samalla se kuittaa kevään 2007 yllätyksen. Silloinhan Catz tiputti runkosarjan 2.:n ja edelliskauden hopeamitallisti Huiman finaalista ja Catzin silloinen amerikkalaisvahvistus A.Scharlow mm. yhdessä Äänekoskella pelatussa pelissä muistaakseni pyssytti peräti 37 pistettä ja oli muissakin peleissä tosi isossa roolissa, mutta onneksi Catz venyi tänään lopussa (ja ehkä myös Huima vähän hyytyi) ja lopullinen ratkaisu näiden kahden väsyneen joukkueen välillä nähdään maanantai-iltapäivänä Lappeenrannassa eikä Huima saannut ainakaan vielä kuittauta kevään 2007 tapahtumille mutta se voi saada sen jo huomenna joten varuillaan pitää olla.

Catzilla on nyt kuitenkin erinomainen tilaisuus kotiyleisoön edessä selvitä neljännen kerran peräkkäin loppuotteluun mutta muistutan että sinne on vielä erittäin pitkä matka, vähintään se 40 minuuttia ja pallo on pyöreä ja se voi pomppia miten päin vain mutta tilanne onneksi kirjaimellisesti omissa käsissä.

Jos Catz kuitenkin loppuotteluihin selviää niin jo sikäli tilanne on herkullinen Kotka-Lappeenranta vääntö, että samaan aikaan myös miesten puolella samojen kaupunkien joukkueet ovat vastakkain puolivälierissä ja onpa vielä niinkin, että alun perin kolmena iltana alkuperäisten pudotuspeliohjelmien mukaan niin miehillä kuin naisilla pitäsi olla pelit samana iltana Lappeenrannassa ja Kotkassa mutta ainakin ensimmäinen päällekkäisyys on näköjään poistettu kun naisten finaalien alkua on aikaistettu päivällä.

Sen sijaan toinen finaalipäivä on alkuperäisen ohjelman mukaan sunnuntai 11.4. ja Catzin selvitessä finaaliin olisi tuolloin PeKan kotiottelun vuoro ja samana päivänä pitäsi Kotkassa olla myös miesten puolivälierä KTP-Namika. Toivottavasti nämä molemmat ottelut toteutuvat jolloin kotkalaiset ja lappeenrantalaiset korisjoukkueetta ottaisivat toisistaan mittaa kahdessa peräkkäisessä pelissä saman iltapäivän ja illan aikana samassa hallissa.

Tai no jos ihan 'pilkun nysväilijöitä' ollaan niin PeKa pelaa pudotuspelit Karhuvuoren hallissa mutta KTP Steveco Areenalla mutta käsittääkseni ne sijaitsevat aika lähellä toisiaan vai kuinka?? ;D

Samanlainen päällekkäisyys on tosin odotettavissa myös tiistaina 13.4. jolloin Catzilla ja Namikalla on kotipeli vuoro mutta silloin jompikumpi peli on aivan pakko siirtää koska kyseessä on arki-ilta toisin kuin tuossa Kotkan pelipäivänä.

Mutta Catzin pitää ensin siis selvitä finaalin ja vasta sitten miettiä näitä pelipäivä ym. jutskia

Pelionnea huomiseen epäilemättä tiukkaan vääntöön!!

p.s. Ai niin, toivotan myös muna rikasta Pääsiäistä Catzin likoille mutta muistakaa: ‘ei makeaa mahan täydeltä’ ettei käy niin kuin eräälle Piaalle kävi ja ala yhtäkkiä masu kasvaa!! ;)
 
Viestejä
484
Vs: Catz 2009-2010

Ja suuntana lappeenrannan urheilutalo... Toivottavasti paljon yleisöä lehtereillä jotta voidaan sitten hyvällä porukalla juhlia ANSAITTUA finaalipaikkaa parin tunnin päästä :) Go Catz Go!!
 

henkari

Vs: Catz 2009-2010

Noni, taas finaaliin, vähän mutkaisempaa tietä, mutta kuitenkin
 

whiii

Vs: Catz 2009-2010

hienoa catz! <3mutta huimallekkin iso hatun nosto kun antoi hyvän vastuksen :) nyt vaan pekan kaatoon kissat !!! KULTA on teidän ;P
 
Viestejä
306
Vs: Catz 2009-2010

What a feeling !!! Uskon että tämä mutkaisempi tie finaaleihin auttaa Pekaa vastaan, samanlaista taistelua torstaina sitten kissat !
 
Viestejä
475
Vs: Catz 2009-2010

JoKaFan sanoi:
;D

Anteeksi vaan, mutta alkaa tässä pikkuhiljaa naurattamaan kuvio "Mr. Harkko ja henkinen valmennus"... Koskisen dumppaus oli sitten lopulta aika törkeä teko. Hänen valmennustaidoillaan Catz oli sentään finaaleissa.
Menit jälleen kerran asioiden edelle. Etkö koskaan opi. ::)
 
Viestejä
16 284
Vs: Catz 2009-2010

PEPO sanoi:
Menit jälleen kerran asioiden edelle. Etkö koskaan opi. ::)

Hieno homma, että Catz on jälleen finaaleissa! Huikea nousu kuilun partaalta! Mutta... PEPO, kultaa ei ole vielä voitettu edelleenkään... Ja ottelusarja oli varsin kuluttava. PeKa tuoreemmilla jaloilla finaaleihin. Tsemppiä Kissoille!
 

Eeka

Vs: Catz 2009-2010

GoldenCat sanoi:
What a feeling !!! Uskon että tämä mutkaisempi tie finaaleihin auttaa Pekaa vastaan, samanlaista taistelua torstaina sitten kissat !

Kyllä peli näytti lähinnä divarin loppupään taistelulta. Niin oli Catzillä takki tyhjänä ja jalat puuduksissa. Jos ei ton parempaan peliin
pysty niin tulee finaaleista tylyä katsottavaa lappeenrantalaisittain.
 

wait and see

Vs: Catz 2009-2010

tää tohtori eeka on varsinainen hämmentäjä. Psyykkaus jo täydessä käynnissä vaikka hiki ei ole vielä kuivunut kisuilta.
 
Viestejä
1 855
Vs: Catz 2009-2010

Nähtäväksi jää pelataanko Catz-PeKa sarjassa myös viisi ottelua ??? Onko silloin vahvoilla Catz vai PeKa. Vaikka PeKa tässä saa tulla hieman levänneenä kehään, uskon Catzin kuitenkin häivyttäneen suurimmat finaalin "pelot" tällä Huima sarjalla.
Nyt varmasti on hyvä unohtaa kaikki nämä pelit ja alkaa ihan uudelta pöydältä. Jos joku pelaaja osoittaa pelon merkkejä keskustelkaa se asia hänen kanssaan, ei koko joukkueen kanssa. Mut työhän tiedätte mitä teette.

Ottleu oli kuulemma alussa kopio enesimmäisestä ja sitten alkoi tulla lauantai ottelun henkeä. Hienoa oli että puoliaika oli tasan, koska minä henkilökohtaisesti pelkäsin kolmannen jakson alkua. Peli lähtikin hyvin liikkeelle poiketen lähes jokaisesta aiemmin nähdystä. Mitä oli tehty toisin pukuhuoneessa ??? Vai oliko pelaajat vain itse ryhdistäytyneet.
Huima oli todella väsynyt ja Kenyalla jokin vamma jalassa. Solo/Kenya päättyi nyt korinalta heitoissa Solon hyväksi, sillä Kenyahan ei kolmosia - ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta heitellyt. Heitto ei kuitenkaan Catzillä sen paremmin purrut, mutta onneksi hyökkäys levyreihin mentiin. Neljännellä jaksolla oli 2-3 tilannetta, missä Catz viskoi 4-5 kertaa ohi, mut aina saatiin levypallo. Se jos mikään oli hieno suoritus, mut mieluuten tietysti ottaisi sen 2-3 pistettä. Sololla on heitossaan lisävoiman käyttöongelma. Sitä lisävoimaa ei tarvita. 400g pallo menee helpomallakin sisään - tapa mikä tapa. Piiparilla oli tänään yksi täydellinen heitto. Viimeinen pull up(in your face) nurkasta. Siinä oli kaikki Reetan kaukoheiton kohdat paikallaan, tähtäys, ajoitus ja voiman tuotto.

Jos nyt PeKa ei huomannut, että paikkaa pitää pelata, niin ei koskaan. Huiman paikka neljännellä jaksolla oli kuin risuaita, ei niin laho, mutta aukkoja täynnä. Se kuitenkin sai Catzin epäröimään ja Huima tuli tasoihin. Huima pelasi paikkaa viimeisenä oljenkortenaan, kun enää muuta ei voinut. Syy siis oli pelaamisen kannalta negatiivinen, mut antoi heille positiivisen vaikutuksen, kun toinen menetti hienon kolmannella jaksolla harjoitetun läpiajo pelinsä. Kuvaan astui taas epävarmuus ::) Onneksi Small haki vahingossa neljännen joukkuevirheen ja loppu onkin sitten historiaa. Finaalihistoriaa.

Paikkaan tuo pelaaminen EI saa sortua, ei edes PeKaa vastaan.
Toinen merkittävämpi seikka oli kuumien pelaajien käyttö. Jos pelaaja sai kolmosen(mm. Piipari, Bue) tai muuten heiton sisään, niin kyseiselle pelaajalle ei pelattu uutta mahdollisuutta, vaan pallo tuli käteen joskus 2-3 minuutin päästä ja ei heittopaikkaan.

PeKa ei voi kaataa Catziä Lehtorannan suvun kolmosilla tai Alli Arpen yritteliäisyydellä. Ei myöskään Tuukkasen ja Leen puolustus levärit saa PeKaa lentoon. Mut PeKa pystyy tekemään yli 80 pistettä jos annetaan. Tällä PPP arvolla Catz ei tänään sinne yllä, mut ehkäpä jo torstaina.

Catz on kohentanut kaikkia tilastoarvojaan heittoprosentteja lukuunottamatta. Varsinkin levypallot ja syötöt ovat kohentuneet. Ahkerointi puolustuspäässä auttaa ja kun vielä muistaa, että PeKa on oikeaan käteen tukeutuva joukkue. Mut tunnettehan työ heijät.
 

Liitteet

  • Catz Huima.xls
    82 KB · kertaa luettu: 230
Viestejä
306
Vs: Catz 2009-2010

Eeka sanoi:
Kyllä peli näytti lähinnä divarin loppupään taistelulta. Niin oli Catzillä takki tyhjänä ja jalat puuduksissa. Jos ei ton parempaan peliin
pysty niin tulee finaaleista tylyä katsottavaa lappeenrantalaisittain.
Lähinnä tarkoitin sitä miten kissat nousi 0-2 tappioasemasta finaaleihin, sellaista taisteluhenkeä tarvitaan jatkossa
 

Kudos

Vs: Catz 2009-2010

Onnittelut Catzin naisille jo neljännestä loppuottelupaikasta viitenä pääsarjavuotena!! Tulos tiesi myös sitä että allekirjoittaneen ‘pudotuspeliparta’ saa jatkaa kasvamistaan. ;D

Kiitos myös Huimalle erittäin tiukasta vastuksesta. Toivon että pronssimatkaa Äänekoskelle missä sitä varmasti arvostettaisiin ihan eri tavalla kuin Espoossa!!

Eräs nimeltä mainitsematon Catz pelaaja sanoi talvella eräässä lehtihaastattelussa tavoitteena olevan loppuottelupaikka, minkä voisi tulkita että hopeamitalli tyydyttää, mutta uskon ja toivon että sitä hän ei tarkoittanut sillä viime vuosina Catzin pelaajat ovat keränneet hopeamitalleja ‘aivan omiksi tarpeiksi’ ja värin vaihto voisi olla enemmän kuin piristävä kokemus!! Ja toisaalta, jos haluaa voittaa ‘koko roskan’ niin ensin pitää selvitä loppuotteluun ennen kuin ‘pääpalkinnon’ voi voittaa.

En mene enää eiliseen peliin sen enempää koska se on mennyttä ja mietin pikemmin tulevaa.

Loppuottelut Catz aloittaa pari päivää vähemmän levänneenä mitä kilpakumppani mikä ei välttämättä kuitenkaan ole huono asia koska toipumisaikaa eilisestä on kuitenkin 3 vuorokautta, minkä luulisi riittävän palautumiseen täysin fyysisesti maanantain pelistä. Jos peli olisi jo vaikka päivää aiemmin niin asia saattaisi ollla hieman toinen.

Loppuottelusarjaan Catz pääsee kotiedusta ja runkosarja voitosta huolimatta haastajan asemasta, sillä kaikki suosikin paineet ovat mielestäni selkeästi ja perustellusti PeKalla. Perusteluni ovat:

- Tilastot. Joukkueet kohdanneet kahdesti loppuotteluissa ja molemmilla kerroilla mestaruus mennyt Kotkaan. Kahdessa edellisessä loppuottelusarjassa joukkueet ovat pelanneet yhteensä 9 peliä joista vain 3 päättynyt Catz voittoon!

- Pelko. PeKan päävalmentaja S.Kurki tavallaan itse otti omalle joukkueelleen suosikinpaineet niskaansa toteamalla runkosarjan jälkeen että ‘Catz pelkää kohdata PeKan’. Uskon tosin, että ‘Kissanaiset’ ovat tästä asiasta (siis pelkäämisestä) hieman eri mieltä mutta runsaan viikon kuluttua olemme kaikki tämän asian suhteen viisaampia

- Paras pelaaja. PeKan riveissä pelaa luultavasti sarjan paras pelaaja eli Lisa Lee. Ainakin kaikissa tilastoissa hän on top 5.ssä poislukien levypallot ja peliaika. Kaikissa kolmessa aiemmassa loppuotteluisarjoissa jotka Catz hävisi vastustajan riveissä pelasi Ashley Haynes. Hän ei ole nyt vastassa mutta LL tarjoaa vähintään yhtä suuren vastuksen kuin Haynes aiempina vuosina. Keväällä 2007 kun joukkueet ensimmäisen kerran kohtasivat loppuottelussa niin molemmat edellä mainitut olivat vastustajan riveissä Kissojen kiusana.

- Mestari. PeKa voitti tällä kaudella jo cup mestaruuden sekä tiputti loppuottelusta hallitsevan Suomen mestarin ja runkosarjan kakkosen kun samaan aikaan Catz oli suurissa vaikeuksissa runkosarjan nelosen Huiman kanssa.

- Karhuvuori. Vaikka PeKa pelasi runkosarjan kotipelit Karhulassa niin nyt heillä on kuitenkin kahden ottelun ja useiden harjoitusten tuntuma pudotuspelien kotikentän Karhuvuoren koreihin, kun taas Catz tulee sunnuntaina sinne täysin pystymetsästä sekä vastavuoroisesti PeKalle Lappeenrannan sali on tuttu jo useiden kausien ajalta.

- Viime hetken hankinnat. PeKan viime hetken hankinta Taru Tuukkanen on tehnyt aivan eri näköistä jälkeä korisparketilla tähän mennessä mitä Catzin viime hetken hankinta Juta Jahilo. Tosin ‘ei sota yhtä miestä (tai naista) kaipaa’ mutta tälläkin sektorilla PeKa on onnistunut Catzia paremmin. Mutta pelaajien kuntokäyrän suunta voi muuttua päinvastaiseksi jo tulevana torstaina!?!?

Vaikka siis usea eri yksityiskohta puoltaa PeKaa mestariksi, niin uskon silti täysin Catzin mahdollisuuksiin yllättää PeKa kolme kertaa ja ottaa histoallinen ensimmäinen naisten korismestaruus Etelä-Karjalaan.

‘Palaan astialle’ hyvissä ajoin ennen ensimmäistä torstai-iltana pelattavaa loppuottelua ja ennustan (lue: arvaan) mihin tämä loppuottelusarja tulee ratkeamaan. :)
 

Tare

Vs: Catz 2009-2010

Kudos sanoi:
Onnittelut Catzin naisille jo neljännestä loppuottelupaikasta viitenä pääsarjavuotena!! Tulos tiesi myös sitä että allekirjoittaneen ‘pudotuspeliparta’ saa jatkaa kasvamistaan. ;D

Kiitos myös Huimalle erittäin tiukasta vastuksesta. Toivon että pronssimatkaa Äänekoskelle missä sitä varmasti arvostettaisiin ihan eri tavalla kuin Espoossa!!

Eräs nimeltä mainitsematon Catz pelaaja sanoi talvella eräässä lehtihaastattelussa tavoitteena olevan loppuottelupaikka, minkä voisi tulkita että hopeamitalli tyydyttää, mutta uskon ja toivon että sitä hän ei tarkoittanut sillä viime vuosina Catzin pelaajat ovat keränneet hopeamitalleja ‘aivan omiksi tarpeiksi’ ja värin vaihto voisi olla enemmän kuin piristävä kokemus!! Ja toisaalta, jos haluaa voittaa ‘koko roskan’ niin ensin pitää selvitä loppuotteluun ennen kuin ‘pääpalkinnon’ voi voittaa.

En mene enää eiliseen peliin sen enempää koska se on mennyttä ja mietin pikemmin tulevaa.

Loppuottelut Catz aloittaa pari päivää vähemmän levänneenä mitä kilpakumppani mikä ei välttämättä kuitenkaan ole huono asia koska toipumisaikaa eilisestä on kuitenkin 3 vuorokautta, minkä luulisi riittävän palautumiseen täysin fyysisesti maanantain pelistä. Jos peli olisi jo vaikka päivää aiemmin niin asia saattaisi ollla hieman toinen.

Loppuottelusarjaan Catz pääsee kotiedusta ja runkosarja voitosta huolimatta haastajan asemasta, sillä kaikki suosikin paineet ovat mielestäni selkeästi ja perustellusti PeKalla. Perusteluni ovat:

Höpö höpö Kudos! Kyllä runkosarjan voittaja on ehdoton ennakkosuosikki ja perusteluni ovat:

- Tilastot. Joukkueet kohdanneet kahdesti loppuotteluissa ja molemmilla kerroilla mestaruus mennyt Kotkaan. Kahdessa edellisessä loppuottelusarjassa joukkueet ovat pelanneet yhteensä 9 peliä joista vain 3 päättynyt Catz voittoon!
[
color=blue]- Catz on pelannut kolmena edellisenä vuotena finaalissa lähes samalla joukkueella. Pekalla on vain Lisa Lee pelannut finaalissa. Ja kotietua ei voi noin vain sivuttaa[/color]

- Pelko. PeKan päävalmentaja S.Kurki tavallaan itse otti omalle joukkueelleen suosikinpaineet niskaansa toteamalla runkosarjan jälkeen että ‘Catz pelkää kohdata PeKan’. Uskon tosin, että ‘Kissanaiset’ ovat tästä asiasta (siis pelkäämisestä) hieman eri mieltä mutta runsaan viikon kuluttua olemme kaikki tämän asian suhteen viisaampia

- Catz hävisi runkosarjan viimeisen ottelun vähintäänkin kyseenalaisesti antaakseen Espoolle kotiedun ja ehkä saadakseen mieluisamman finaalivastustajan.
Nyt se pelko on kohdattava.


- Paras pelaaja. PeKan riveissä pelaa luultavasti sarjan paras pelaaja eli Lisa Lee. Ainakin kaikissa tilastoissa hän on top 5.ssä poislukien levypallot ja peliaika. Kaikissa kolmessa aiemmassa loppuotteluisarjoissa jotka Catz hävisi vastustajan riveissä pelasi Ashley Haynes. Hän ei ole nyt vastassa mutta LL tarjoaa vähintään yhtä suuren vastuksen kuin Haynes aiempina vuosina. Keväällä 2007 kun joukkueet ensimmäisen kerran kohtasivat loppuottelussa niin molemmat edellä mainitut olivat vastustajan riveissä Kissojen kiusana.

- Lisa on yksi sarjan parhaista pelaajista, mutta ei yksi pääsky kesää tee. Catz rosteri on täynnä ulkomaalaisia ja maajoukkuepelaajia.

- Mestari. PeKa voitti tällä kaudella jo cup mestaruuden sekä tiputti loppuottelusta hallitsevan Suomen mestarin ja runkosarjan kakkosen kun samaan aikaan Catz oli suurissa vaikeuksissa runkosarjan nelosen Huiman kanssa.

- Peka voitti myös välierissä Espoon, mutta miten se liittyy peliin Catz-Peka???????????????????????????????????????

- Karhuvuori. Vaikka PeKa pelasi runkosarjan kotipelit Karhulassa niin nyt heillä on kuitenkin kahden ottelun ja useiden harjoitusten tuntuma pudotuspelien kotikentän Karhuvuoren koreihin, kun taas Catz tulee sunnuntaina sinne täysin pystymetsästä sekä vastavuoroisesti PeKalle Lappeenrannan sali on tuttu jo useiden kausien ajalta.
- Karhuvuori on Catzin pelaajille edellisten kausien finaalien myötä tutumpi vaikka pelata, kuin suurelle osalle Pekan pelaajia. Moni pelasi välierissä siellä ensimmäisen kerran.

- Viime hetken hankinnat. PeKan viime hetken hankinta Taru Tuukkanen on tehnyt aivan eri näköistä jälkeä korisparketilla tähän mennessä mitä Catzin viime hetken hankinta Juta Jahilo. Tosin ‘ei sota yhtä miestä (tai naista) kaipaa’ mutta tälläkin sektorilla PeKa on onnistunut Catzia paremmin. Mutta pelaajien kuntokäyrän suunta voi muuttua päinvastaiseksi jo tulevana torstaina!?!?

- uusi pelaaja viime hetkellä joukkueeseen sotkee useimmin peliä kuin parantaa sitä. Tästä aiheesta Catz voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Ja oliko se Jahilo pakko ottaa?
Vaikka siis usea eri yksityiskohta puoltaa PeKaa mestariksi, niin uskon silti täysin Catzin mahdollisuuksiin yllättää PeKa kolme kertaa ja ottaa histoallinen ensimmäinen naisten korismestaruus Etelä-Karjalaan.

Catz on ehdoton ennakkosuosikki, vaikka Sopanen muuta väittäisi, mutta uskon että Peka laittaa suosikit lujille, ehkä jopa voittaa mestaruuden.

Palaan astialle’ hyvissä ajoin ennen ensimmäistä torstai-iltana pelattavaa loppuottelua ja ennustan (lue: arvaan) mihin tämä loppuottelusarja tulee ratkeamaan. :)
Laitoin omat mielipiteeni Kudoksen perusteluiden jälkeen. Toivottavasti saamme jännittävät finaalipelit.
 

järjetöntä

Vs: Catz 2009-2010

Kudos oletko täysissä järjissä.Runkosarjan voittaja joka voitti keskenäiset ottelut 3-1.Joukkueessa kolme vahvistusta ja maajoukkueen ykköspelintekijä sekä neljä muuta maajoukkuepelaajaa,eikä ole mielestäsi suosikki finaaleihin.Äly hoi!Pekan joukkueessa on yksi pelaaja,joka on pelannut aikaisemmin finaaleja ( L.L),Catzin joukkue on ollut kasassa lähes samalla rosterilla jo muutaman vuoden.En ymmärrä miksi joka vuosi ennen finaaleja pitää kääntää suosikin viitta naapurille,kun ensin hehkutetaan koko sarjan ajan kuinka hyviä kissat ovat.Nyt jos mestaruutta ei tule niin ensi vuodeksi koko porukka vaihtoon,ja etsimään sellaisia pelaajia ja valmentajia joilla "kasetti" kestää.
 

tarelle

Vs: Catz 2009-2010

Jahilosta sen verran vielä, että tuli korvaamaan Minna Stenin. Jos vähääkin koriksesta ymmärtää, tajuaa, ettei kahden pitkän pelaajan rotaatiolla homma toimi, ainakaan Catzissä. Minna oli se arvokas ja välttämätön "kolmas pyörä" Catzin pelikirjassa. Pakka meni hetkeksi sekaisin, mutta onneksi Jahilo löytyi paikkuriksi. Siinä mielessä pakka taas koossa.
Tasapainoisen rotaation tarkoitus on pitää pelin "flow" pyörimässä koko ajan optimaalisella tasolla pl. erikoistilanteet, kuten prässit jne.
 
Viestejä
306
Vs: Catz 2009-2010

En tiedä noista ennakkosuosikeista, onko sillä toisaalta edes väliä, kumpikin kovia joukkueita ja tulee varmasti tasaista kamppailua.
Sen verran vielä noista pelaajista, että Catzillä ja Pekalla on molemmilla 3 ulkomaalaistavahvistusta ja vaikka Catzillä onkin maajoukkueen ykköspelintekijä ja KAKSI muuta maajoukkuepelaaja, on tuo Pekan Tuukkanen kuitenkin ylivoimaisesti paras maajoukkuevahvistus mitä naisten sm-sarjassa on.
 
Viestejä
1 855
Vs: Catz 2009-2010

EeHoo sanoi:
Pelataan pelit ensin ja jaetaan mitalit sit sen jälkeen :)
Näinhän tuo on nähtävä. On kuitenkin aina hyvä kurkistaa sitä mitä nämä joukkueet ovat saanet aikaan keskenäisissä nahisteluissa aiemmin.
Runkosarjassa on kohdattu 4 kertaa ja vain kerran on PeKa Tuukkanne yllätyksellään onnistunut viemään voiton. Play offs henkeen kuuluu ehdottomasti se, että kaikki salisuudet revitään auki. Pelaajien puutteet esitellään karmealla tavalla. Et saakaan tehdä mieleiliikkeitäsi, juuri niistä millä huudatit yleisöä runkosarjan otteluissa ja varsinkin heikompia joukkueita vastaan. Oikeakätiset käännetään vasemmalle, kolmosten heittäjät pakoitetaaan kaaren eteen, huonot vapaaheittäjät asetetaan viivalle, hitaat syötöt peitetään, nopeat hyökkäykset eliminoidaan. On aika tylsää puolutustyöskentelyä. Reipas hyökkäys iloittelu on ohi, tai sitten pitää vain olla enstistä liikkuvampi ja toista parempi. Pelaajien välinen koheesio nousee kunniaan. On ymmärettävä, että muutoksia olvassa olevaan ei kauhiast voi tehdä. Olisi hienoa löytää jotain spesialia, mutta jos hoppa ei vedä, öljyt lyö yli. Kaikkia asioita on entistä enemmän yksinkertaistettava. Tää on edelleen pelaajien peli, oli valmentakjilla kuinka monta voittoa taskussa tahansa.

Match up peli pelaaja vastaan pelaaja on niin fyysisesti kuin varsinkin henkisesti hyvin tarkkaa. Jos suutut pienestä koiruudesta, niin sinun kohdalla joukkuettasi viedään, jos harmistut tuomarin epäoikeudenmukaisuudsta, niin taaskin Teitä viedään ja nauretaan jälkeenpäin.

Kaksi suurta kysymystä on mielessäni.
Osaako Catz nauttia selkeästä hyökkäyksellisestä etuisuudestaan, ottaen huomioon että hyökkäys on paras puolustus. Osataanko juosta PeKan huonosti putoava puolustusta vastaan, kuten runkosarjassa, vai ruvetaanko ajattelemaan ja asettelemaan jalkoja oikeisiin asemiin. PeKa taiteilee puolustuksellaan ja silloin ei auta mitkään sovitut kuviot vaan pelaajien oman pelikäsitys=taktinen pelin lukeminen. Ihmisessä on kahdeksan reikää, mistä pallon voi syöttää eteenpäin hätäilemättä, mutta tarvitaan se vastaantuleva kahteen käteen pallon haluava pelaaja ja oikea-aikaisen syötönantaja. Nyt ai voi..."mut kun"---"luukin" jne. Tähän samaa kategoriaan kuuluu hyökkäyslevyjen saanti. Huimaa vastaan niitä saatiin, muttei osattu sitä hyödyntää. Yliopistomestari DUKE osasi, syöttivät levypallon takaisin kolmosen heittäjälle ja avot. Vaatii näkemystä, ehkä tottumistakin.

Kestääkö pienen rotaation omaava PeKa. Osaavatko he taitavasti jäädyttää peliä, löytää Lehtorannat, Hennat yms. kolmosten taakse onnistumaan ja saada Catz seisomaan. Voiko pelkällä oikealla kädellä pelata ja osaako vastustaja näitä asioita huomioida.
Onko puolutuksen paluu niin huonoa kun sarjassa ja osaako vastustaja tätä hyödyntää ???

Runkosarjatilastossa Catz on hieman edellä, mut PPP arvot todella huonot. Tosin sama on KotkalaisKarhuilla. Toinen merkittävä heikkous on pallonkäsittelyssä ja liikkumisessa molemmilla. Joka neljäs hallussa oleva koripallo päätyy menetykseen.
Tasapuolisuuden nimissä on molemmilla osapuolilla mahdollisuus hallita palloa 1200 sekunttia. Pallonhallintojen pituus sitten kertoo, montako niitä hallintoja tosiasiassa tuli. Kun Catzin keskiarvo PeKa otteluissa on 95,1 pallonhallintaa on keskiarvoinen hyökkäysaika silloin n. 12 s. Peka on ollut hieman harkitsevampi - hallitsee siis 5-5 pelin - 91,6 eli hyökkäysaika n. 13 s.
Syöttötyöskentely - jälleen - on luvattoman heikkoa, mutta tasapainossa. Koriinjohtavia syöttöjä molemmilla 8 samoin kuin menetyksiä sama määrä eli 19,5. Koriinjohtavien syöttöjen määrä kertoo liian vähäisistä nopeista tai pelosta hyökätä nopeasti. Sehän ei ole kuntokysymys ???
Kentältä suoritetuista koreista pitäis olla syöttäjä 67%:ssa, Catzillä se on 33,6% ja PeKalla 33,3%.

Jo numerotkin sen kertovat ja pelaajien pitäisi tuntea toistensa tavat todella hyvin. Veikkaan viisi ottelua ja Catz tällä kertaa vahvempana.
 

Liitteet

  • Catz-Peka runkosarjaa.xls
    82 KB · kertaa luettu: 238
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös