Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
235
Niin ja mikä on NBA-valmentajan vaikutus pelaajiensa kehitykseen? Epäilen, että aika vähäinen, korkeintaan henkisellä puolella voi hieman vaikuttaa. Yliopistossa vielä joku merkitys voi ollakin.

No, kahtellaa.
Henkisellä puolella vaikutus on suuri. Koripallossa, kuten kaikessa urheilussa, itseluottamus on tärkeää. Jos pelaaja uskoo itseensä niin yleensä pelikin kulkee, paitsi jos pelaaja on vain surkea. Yksi tärkeimmistä osista pelaajan itseluottamuksen kasvattamiselle on laittaa pelaaja tilanteeseen, jossa hän pääsisi käyttämään omia vahvuuksiaan ja täten saisi todennäköisemmin onnistumisia. Donovanin vahvuuksiksi luotellaan juurikin kyky nähdä pelaajan vahvuudet.

Onko NBA päävalmentajalla iso rooli pelaajan henkilökohtaisten kykyjen kasvattajana niin siinä ei välttämättä vaikutus ole kovinkaan suuri. NBA kaudella ei ole paljoa aikaa kehittää pelaajaa, koska otteluita on sen verran tiheään ja kausien välillä enintään annetaan suunta viittoja mihin suuntaan pitäisi kehittyä.

Laurin kannalta on kuitenkin todettava, että ainakin NBA:ssa Donovan joukkueiden peli on ollut takamies painottaista, joten en tiedä tuleeko hän oikeasti auttamaan Lauria takaisin elävien kirjoille.

Thibs kehitti Derrick Rosesta MVP:n ja Joakim Noahista, Jimmy Butlerista ja Luol Dengistä all-star pelaajan. Lisäksi laittaisin Taj Gipsonin kehityksen Thibsin ansioksi. Eikös tuossa ole jo melko vakuuttavaa listaa pelaajakehityksestä?

Mutta sitten Billy Donovanin osalta en kyllä keksi hyvästä pelaajakehityksestä yhtään esimerkkiä Oklahoman ajalta. No ehkä voisi sanoa jonkun Steven Adamsin, mutta ei hänkään pelillisesti ole hirveästi kehittynyt urallaan. Lähinnä hänen kehitys on tapahtunut punttisalilla. Donovanin yliopistoajasta en sitten osaa sanoa mitään... Muutenkin tuo on vähän hölmöä, kun Donovanin nba-recordia nostetaan tapetille. Jos joukkueen ydin on Durant+Westbrook tai George+Westbrook, niin kyllähän recordin pitääkin olla oman konferenssin kärkipäätä. Kuten jo edellä kirjoitin, niin enemmänkin Donovanin osalta tulee mieleen alisuorittaminen useampana kautena, kuten esim. kaudet George+Westbrook -kaksikon kanssa.
Itsekin pidän Thibs:iä parempana valmentajana, mutta hänelläkin oli huonot puolensa. Laurin ura kestää todennäköisemmin pidempään Donovanin alla kuin Thibs:n. Miltein tekisi mieli sanoa, että vaikka pitääkin Thibs:ia parempana niin on Donovan silti kolmanneksi paras Bulls valmentaja. Toisaalta se ei paljoa merkitse kun katsoo minkä tasoisia valmentajia siellä Bulls:lla on tähän saakka ollut.

Donovan on runkosarjassa onnistunut aika hyvin, mutta playoffeissa ei nyt ihan niin hyvin. Toisaalta Bulls ei tarvitse playoff valmentajaa juuri nyt. Tänä vuotenahan OKC ylisuoritti, mutta veikkaisin, että CP3:llakin on osittain sormet pelissä sen suhteen.

Tänä vuonna Donovan oli kolmas COY äänestyksessä Nurse:n ja Bud:n jälkeen, joten kyllä häntä joku arvostaa. Suurin merkitys tällä sopimuksella on Bullsien kannalta se, että tämä antaa kuvan, että organisaatio on valmis sijoittamaan menestyksen eteen. Ei tämä yksinään riitä, mutta on askel oikeaan suuntaan.
 
Viestejä
298
Lainailen tähän keskeiset pätkät Mayberryn artikkelista johon aiemmin viittasin otsikkotasolla.

Mihin oikein perustuu Donovanin kohdalla esim. crunch-time success?
The Thunder were the best crunch-time team this season by a wide margin. When the game was inside of five minutes with neither team leading by more than five points, no team was better. Oklahoma City went 30-15 in their 45 crunch-time contests and outscored opponents by 103 points in that time.

Mutta sitten Billy Donovanin osalta en kyllä keksi hyvästä pelaajakehityksestä yhtään esimerkkiä Oklahoman ajalta.
With the Thunder, Donovan can be credited with the growth of Andre Roberson into an All-NBA defensive player, steering rookies Domantas Sabonis, Darius Bazley and Lu Dort and guiding Gilgeous-Alexander and Adams early in their careers. His greatest NBA success story is Jerami Grant, a former second-rounder who after three seasons under Donovan has blossomed into a pivotal Swiss Army knife starter this season for the Western Conference finalist Denver Nuggets.

Yliopistouralta "hänen kehittämiään":

Go back to Donovan’s time with the Gators. Any list of Donovan’s former players at the University of Florida typically starts with the stars he ushered through: Jason Williams, Mike Miller, Joakim Noah, Al Horford and Bradley Beal. Rarely is the focus on the scores of former players he had stay and develop before going on to long and lucrative professional playing careers, like Udonis Haslem, David Lee, Matt Bonner, Marreese Speights and Dorian Finney-Smith.
 
Viestejä
1 291
2 new hires for the Chicago Bulls: Ty Abbott is a player development coordinator, per his LinkedIn. Was with the 76ers as a player development associate. Ronnie Burrell is also a player development coordinator, per his LinkedIn. Was an assistant coach with the Long Island Nets.

Lienee oikea suunta, ilmeisesti Bullsissa tuolla osastolla ei ole tarpeeksi ollut panostusta vaan on luotettu esim. Hoibergin ja Boylenin kykyyn kehittää pelaajiaan, kaiken muun ohella.
 
Viestejä
2 645
2 new hires for the Chicago Bulls: Ty Abbott is a player development coordinator, per his LinkedIn. Was with the 76ers as a player development associate. Ronnie Burrell is also a player development coordinator, per his LinkedIn. Was an assistant coach with the Long Island Nets.

Lienee oikea suunta, ilmeisesti Bullsissa tuolla osastolla ei ole tarpeeksi ollut panostusta vaan on luotettu esim. Hoibergin ja Boylenin kykyyn kehittää pelaajiaan, kaiken muun ohella.
Tästä player development asiasta Karnisovas puhui vahvasti heti ensimmäisissä puheenvuoroissaan. Ja NBA:ssä näissä on eri organisaatioiden välillä valtavia eroja. Joissain organisaatioissa asiaan ei juuri kiinnitetä huomiota, toisissa siihen satsataan usean ihmisen panokset. Joku vuosi sitten esimerkiksi Gordon Herbert oli juuri tuollainen pelaajien kehitykseen keskittynyt coach, mutta en ole ihan varma oliko hän edes mukana vieraspeleissä.
Hyvä että Bulls vihdoin panostaa tuohon asiaan.
 
Viestejä
750
Tänään olisi tarjolla materiaalia Bullsin 5vs5 harjoituksista. Katsotaan miten Laurin jalka liikkuu.
 
Viestejä
1 199
Joo, kaarella päivysti. Voisi tietysti ajatella että jengin roolituksissa näkyy vielä vanhan coachin kädenjälki.

Musta tossa näkyi myös pari kertaa tilanne, jossa Lauri uhkasi ajolla ja veti heti toisenkin puolustajan itseensä, minkä jälkeen sai pyöräytettyä vapauttavan syötön.
 
Viestejä
2 038
Ei pitäisi valittaa kun koris saa palstatilaa valtakunnan ykköslehdessä, mutta jonkinlaista minimilaatua voisi kai silti pyytää?

Lauri Markkanen upotti kolme kolmosta Bullsin sisäisessä harjoituspelissä :rolleyes:

"LAURI Markkanen oli hyvässä vedossa Chicago Bullsin sisäisessä harjoituspelissä, joka käytiin NBA:n koripallojoukkueen harjoituskuplassa.
...
Markkanen upotti harjoituspelissä kolme kolmen pisteen heittoa ja oli muutenkin terävänä.
"

Toimittaja oli siis katsonut sen Bullsin uuden koostevideon ja laskenut, että kolme meni sisään!(?)

Sen sijaan on vaikea sanoa, mistä toimittaja teki päätelmän, että Lauri oli "hyvässä vedossa" tai "muutenkin terävänä". Ainakin ne kokoelmalle osuneet pari korinaluspuolustusta ja oma pakitus hyökkäyskorille oli kyllä kaikkea muuta kuin terävää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös