Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
1 516
Bullsin pick-and-roll puolustaminen nyt helpompaa, kun Dallasilta puuttuu kaikki heittäjät. Bulls onkin tehnyt oikean taktisen valinnan, että sumputetaan keskelle rajusti.

Toivottavasti nyt kestää loppuun asti.
 
Viestejä
2 283
Jotenkin alun kolmoset näytti siltä, että tuli jotenkin kiire heittää (vaikka Laurin release on nykysin tosi nopea), mutta nyt päästy kivasti rytmiin. En ole nähnyt, että pakissakaan olisi ongelmia ollut, mutta Dallasin hyökkäys on nyt niin Lukan varassa muutenkin.
Joo se on musta nimenomaan kova juttu, että itseluottamus ei hävinnyt kolmen hätäisen ohimennen kolmosen jälkeen, vaan Lauri on pyrkinyt aggressiivisesti ajamaan korille. Toivottavasti sama meno jatkuu tokalla puoliskolla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 330
Vähän ärsyttävää toi Tapsan Laurin tilastomerkintöjen laskeminen... Vaikutti, että sipuli ei kestä ja yksinkertaistetaan peliä 1vs5 tai 2vs5 pelaamiseksi=puskemiseksi. Mikään maaginen heittopäivä ei ole kenelläkään, niin ei tuo toimi. Nyt pari viimeistä posessionia hyvä pallon liike ja kuppi ja Laurilta vahva ajo ja vähän hengitystilaa. Meinasin huutaa jo kolme minuuttia aikaisemmin, että veteraanit kentälle, mutta onneksi avaus sai käännettyä tuon hengitystilan ensin. Veteraanien helpompi tulla kehiin.
 
Viestejä
2 283
Ja Laurin pirteä pelaaminen jatkui loppuun saakka. Erittäin hyvä peli Jyväskylän pojalta!
 
Viestejä
1 190
Eiköhän se ole niin että kävi Bullsissa miten kävi niin kyllä Laurille paikka nba:ssa löytyy.
 
Viestejä
1 591
Tuo matsi oli myös ns. tuulipukukansalle, joten Tapsa ois mun puolesta saanut selostaa vaikka kaikki tilanteet Laurin kannalta katsottuna ja Laten tilastoja kerraten.
 
Viestejä
1 516
White ja Lavine ottivat Dallas -pelissä yhteensä 13 pelitilanneheittoa. Dallas -peliä edeltävissä viidessä pelissä tämä kaksikko oli ottanut keskimäärin 39 heittoa/peli. Veikkaan että Thunder -pelin jälkeen valmennusjohto oli pitänyt vähän palaveria näiden kavereiden kanssa.. :rolleyes: Äkkiseltään voisi tehdä myös sellaista johtopäätöstä, että Dallas -pelin heittomäärä on parempi näille kavereille. Mutta ehkä ei kannata tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä, vaan paras heittomäärä löytyy ehkä jostain puolesta välistä.

Coby White oli myös todella vaisu. Ehkä hänellä oli pientä vammaa, kun nilkka taisi pyörähtää Thunder -pelissä. Tai sitten kaveri alkaa olemaan jo ihan takki tyhjä, kun pelejä on ollut paljon ja pitkä vieraskiertue.

Onhan se tietty kivaa, että Bulls voittakin välillä. Mutta nyt Bulls on voittanut kauden molemmat pelit rajusti vajaamiehistä Dallasia vastaan. Eilen Dallasilla oli melkoista keräilyerää kentällä esim. Tyrell Terry, Nate Hinton, Josh Green ja Wes Iwundu. Olisi se mukavaa, että joukkueet saisi pelata parhailla rostereilla. Eilenkin Knicks oli voittanut Bostonin 30 pinnalla ja kaksi muuta peliä peruttu.
 
Viestejä
406
Temple on kyllä osoittautunut hyväksi rekryksi rahaan nähden. Ei mitään loistoa mutta sellainen hyvää perusvarmaa peliä pelaava veteraani joka kelpaa esimerkiksi. Jaksaa myös kokoajan koutsata kentällä, ja ilmeistä päätellen nuoriso kuuntelee. Nyt kun pelejä on sen verran että on/off tilastot näyttävät edes hieman suuntaa, Temple löytyy joukkueen kärkipäästä ja jos katsotaan yli 300 minuuttia pelanneita on ykkönen. BD:n systeemi antaa kaikkien hyödyntää vahvuuksiaan ja muutenkin hän omaa hyvää pelisilmää: lopussa kun Carlisle nosti valkoisen lipun ottamalla Lukan ja Porzingisin penkille, BD laittoi Laurin vielä kentälle parantamaan tilastoriviään ja rakentamaan itseluottamusta. Samaten Young pelaa nyt sitä mitä osaa ja vippailee palloja postista sisään. Mahtava ero viime vuoden sokeaan ”systeemin” hieromiseen ottamatta huomioon ketä kentällä on. Kai tämän jälkeen on aika selvää minkä källin Sauna-Jim Latelle teki oli tämä nyt sitten täysin terve tai ei.

Whitesta joku teki huomion, että tekee päätöksen jo saadessaan pallon, yrittääkö löytää kavereita vai yrittääkö itsekseen. Helppo havaita että onko pää ylhäällä katse skannaten kenttää vaiko hartiat kyyryssä ja silmälappukatse päällä. Aika helppo vastustajan lukea pelintekijää mitä tuleman pitää.
Se kaivattu peliäly vaatisi kyvyn muuttaa lähestymistä kesken hyökkäyksen joka vaatii jatkuvan tilanteen luvun. Nuori kaverihan tässä on ja moni asia kehitettävissä, mutta tämä lienee sen verran sisäsyntyistä, että nuorenakin ominaisuus näkyy suht aikaisin.Lisätietoja vaikka LaMelo Ballilta.
 
Viestejä
406
Olihan se melko ruma ja heikko peli kaikenkaikkiaan, myös Latelta, vaikka lopulta ihan ok numerot jäivät tilastoriviin. Hienointa tietysti oli ratkaisevan korin niittaaminen ja että Lavine siinä "antoi vastuun" Latelle. Loppujen lopuksihan Laurin ilta oli ihan tehokas kuten koko kausikin ja ei tässä hänen osaltaan hätiä kun PER selkeästi uran parhaimmalla tasolla (18.3) ja TS samoin melkein 64%vs 56% viime vuonna. Aggressiivisemmästä otteesta, tosin ei tässä ottelussa, kertoo myös että Lauri on melkein 5 kertaa ottelussa vapariviivalla vs 3 . Tämä taso kun säilyy ottajia kyllä löytyy.

Lavine kaivoi hienon tilastorivin ja tehon huolimatta muutamasta sähläyksestä. Ainakin yrittää löytää ja saada muut mukaan mutta laittaa tarvittaessa noita vaikeita heittoja sisään varmasti. Kohti All Stars-peliä, jos Bulls vähääkään pärjää. BD pakottaa Cobya etsimään sisältään pelintekijää, ja miehen ilme kertoo välillä sekä turhautumisesta että epätietoisuudesta. Jopa säälittää kun skoraajan rooli aina välillä pakottaa tekemään jonkun älyttömän ratkaisun tai sähläämään pallon vastustajalle. Coby on kaiken kuullun perusteella nöyrä kaveri mutta tässä on laitettu melkoinen ylämäki kavuttavaksi. Jos BD miettisi pelkkää voittoa nyt, pointin rooleissa pyörisivät Sato, Arci, Lavine jopa Temple. Lavinekin näkyy käsittävän tämän roolin paremmin silloin kun hänen pitää luoda muille paikkoja.

Seuraavaksi onkin pe-aamusta Charlotte jonka pitäisi olla myös ihan voitettavissa ja mielenkiintosta myös nähdä LaMelo kehissä noin vertailun vuoksi. Lienee vain ajan kysymys kun ottaa avauksen Rozierilta joka ei onneksi omistakin toiveistani huolimatta päätynyt Chicagoon.
 
Viestejä
781
Whiten sisäänajosta tulee mieleen Dunnin eka kausi Bullsissa. Dunnilla taisi vain puheet olla kovemmat, mutta odotukset pitkälti samat. Milloinkas Dunn hylättiin kakkosvitjaan? Oliko jo toisen vuoden keväällä vai vasta viime kauden alussa?
 
Viestejä
1 591
Whiten sisäänajosta tulee mieleen Dunnin eka kausi Bullsissa. Dunnilla taisi vain puheet olla kovemmat, mutta odotukset pitkälti samat. Milloinkas Dunn hylättiin kakkosvitjaan? Oliko jo toisen vuoden keväällä vai vasta viime kauden alussa?
White varmaankin säilyttää Dunnia paremmin arvonsa, skoraajia tarvitsee joku joukkue aina.

Tuota Whiten "kehittymistä" pelinrakentajaksi; siinä onkin suurempi savotta. Luulen, että ko. taito on jollain tavalla synnynnäistä, näkee kentän syvyyssuunnassa ym., esim. Teemu Rannikko. Toisekseen sitä taitoa pitäisi alkaa kehittämään heti lapsuudessa, enkä epäile ollenkaan etteikö White ole osannut syöttääkin "tarvittaessa" nuorempana, heikommalla tasolla. NBA-tasolla ne sekuntien sadasosat päätösten tekoon on vaa nii vähäiset, että siihen PG:n rooliin pitäisi kasvaa lapsesta asti, vaiston ja pelikäsityksen avulla.
 
Viestejä
1 516
Lavine kaivoi hienon tilastorivin ja tehon huolimatta muutamasta sähläyksestä. Ainakin yrittää löytää ja saada muut mukaan mutta laittaa tarvittaessa noita vaikeita heittoja sisään varmasti. Kohti All Stars-peliä, jos Bulls vähääkään pärjää.
Veikkaan että Lavine ei tule pääsemään all star -peliin tällä kaudella. Ja tämä veikkaus perustuu vaan siihen, kun tällä kaudella ei pelata all star -peliä. :cool: Mutta saattaa olla, että perinteen vuoksi jotkut all star -valinnat tullaan tekemään.

Nyt kun olen tarkemmin seurannut Whitea, niin hänellä on selkeästi puutetta ihan perus -syöttöteknikkoissakin. Häneltä puuttuu paljon osaamista perustekniikoissa, että saisi jaettua palloa tehokkaasti esim. ajaessaan puolustuksen keskelle.

Temple on kyllä osoittautunut hyväksi rekryksi rahaan nähden. Ei mitään loistoa mutta sellainen hyvää perusvarmaa peliä pelaava veteraani joka kelpaa esimerkiksi.
Juu. Temple on pelannut todella hyvin odotuksiin verrattuna. Erityisen positiivista on ollut Templen hyvä kaukoheittopeli, kun hänen kolkki-% on ollut nyt 43,1%. Hän on kuitenkin urallaan ollut aika keskinkertainen heittäjä (uralla kolkki-% 35,0) ja kahtena edelliskautena prosentit ovat olleet 29,6% ja 32,9%. Juuri heittovoimaa Bullsista on aiemmin puuttunut. Toki sekin on nyt auttanut, kun Porter ja Valentine ovat olleet nyt mukana verrattuna esim. viime kauteen.

Nyt alkaa näyttää loukkaantumispuolellakin taas vähän huonolta. Williams ja Porter olivat nyt pois. White muljautti nilkkansa Houston -pelin lopussa. Ja selostajat puhuivat, että Lavinella on ollut jotain olkapäävammaa. Se ei tosin paljon ole pelaamisessa näkynyt. :)

Aika pitkälti Bullsin penkki hoiti Houston -pelin kotiin (katso plussat). Nyt jo useammassa pelissä Bullsin penkki on pelannut paljon parempaa puolustuspeliä kuin aloitus. Toki Bullsin penkkiä auttaa se, että vastustaja on muutamassa pelissä ollut vajaamiehinen niin penkiltä on tullut aika heikkoakin pelaaja.

1611087901474.png
 
Viestejä
1 591
Saf kommentoikin hyvin tuosta syöttötaidosta. Kädethän ovat aika hienomotoriset laitteet, jotkut osaavat syöttää mitä erilaisimmilla tavoilla, mielestäni koripallon kauneinta sinfoniaa ne suoritukset.

Dallasissa joku pulska poika hyvänä esimerkkinä... (tietysti pituutensa puolesta huono vertailukohta Whiteen)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
638
Aika pitkälti Bullsin penkki hoiti Houston -pelin kotiin (katso plussat). Nyt jo useammassa pelissä Bullsin penkki on pelannut paljon parempaa puolustuspeliä kuin aloitus. Toki Bullsin penkkiä auttaa se, että vastustaja on muutamassa pelissä ollut vajaamiehinen niin penkiltä on tullut aika heikkoakin pelaaja.
katso liitettä 1497
Penkki on pelannut hyvin. Pitää kuitenkin muistaa, että parissa viime pelissä vastassa on tosiaan ollut pelaajia, joilla kyseinen peli on uran eka tai toka. Sinäänsä hiukan epäreilua edes vertailla +/- tilastoa, kun aloitus pelaa Doncicia ja Oladipoa vastaan ja penkki sitten jotain ihan muuta.
 
Viestejä
7 095
Veikkaan että Lavine ei tule pääsemään all star -peliin tällä kaudella. Ja tämä veikkaus perustuu vaan siihen, kun tällä kaudella ei pelata all star -peliä. :cool: Mutta saattaa olla, että perinteen vuoksi jotkut all star -valinnat tullaan tekemään.
Kyse ei liene perinteestä, vaan siitä, että pelaajien sopimuksissa on bonuspykäliä, jotka riippuvat mahdollisista tähdistövalinnoista.
 
Viestejä
246
Hyvä putki päättyi Lakersin murhaan. 30 pistettä puoliajalla eroa, jonka jälkeen Lakers lopetti pelaamisen ja Bulls vähän kaunisteli lukuja. Tämä ottelu kertoo enemmänkin siitä minkälainen tasoero on vielä keskinkertaisen ja huippujoukkueen välillä NBA:ssa, kuin siitä onko Bulls surkea vai ei. Bulls on keskinkertainen tai ehkä hieman sen alapuolella.

Ottelu taas muistutti mikä on Bulls:n ongelma. Bulls on täysin riippuvainen hyökkäyspelin onnistumisesta. Hyökkäyspelin onnistuminen on taasen täysin riippuvainen siitä, että saako Bulls palloa liikuttavan hyökkäyksensä onnistumaan. Heroball tai ISO-pelin pelaaminen ei ole tarpeeksi tehokasta, että he voittaisivat mitään. Kun vastustaja pistää palloon painetta, niin Bulls:n takamiehet menettävät kyvyn pistää palloa eteenpäin, pallon siirtely lakkaa ja hyökkäys jymähtää paikalleen, sekä muuttuu heroball palloksi. Tuo vika voi olla muissakin pelaajissa, mutta jos jo takamiehet epäonnistuu niin eipä muiden pelaajien suorituksella ole väliä. Sama tapahtui OKC:takin vastaan toisella puoliajalla, kun OKC alkoi pistämään painetta Lavinen ja Whiten pallon käsittelyyn. Bullsin onneksi suurin osa joukkueista ei joko osaa puolustaa tai ei välitä pelaa 100% lasissa runkosarja peleissä, joten suurimmassa osassa pelejä tämä ei tule näkyviin.

Hyvällä puolustuksella Bulls ei voita ketään, koska he ovat surkea puolustava joukkue. Sanoisin jopa, että Lauri oli Bulls:n paras puolustaja Lakers pelin ensimmäisellä jaksolla ja se itsessään kertoo jo paljon kuinka hyvin puolustava joukkue Bulls on. Jos jollain on epäselvää niin Lauri on parhaimmillaan keskinkertoinen puolustaja ja tuo mielipide on vain Lauri fanien mielessä.
 
Viestejä
1 491
Näinhän se on. Sokea Reettakin näki kuinka Levine&White palasivat omaan pussiin pelaamiseen.

Ei voi kuin toivoa että Sato saa pian pelata aloittavana pointtina, White pelatkoon katukoristaan loppuajan osan.

Markkanen oli huono kuten muutkin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös