Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
162
Kyllä minuakin arveluttaa saako Late enää loppuminuuteilla peliaikaa ku se puolustus on heikompaa ku muilla pitkillä. Onhan sitä uskonut jo pitemmän aikaa, että tolla pelaajamateriaalilla on potentiaalia parempaan. Kiva nähdä, että nyt jo lyhyessä ajassa hyvässä valmennuksessa peli näyttää välillä jo ihan hyvältä. Kun Late ja Sato takasin rosteriin, niin luulen, että tiputtaa Valentinen ja Gaffordin pois. BD näyttää peluuttavan 9 miehen rotaatiota ja se Bullseilla nyt hyvä ja tasainen.
 
Viestejä
178
Kyllähän taas White ja Lavine pelasivat hienosti. En yhtään ihmettele että valmentaja haluaa että peli pyörii näiden miesten ympärillä. Täytyy muistaa että White on vasta 20 vuotias. Bulssien 4-5 paikan pojatkin pelasivat mielestäni hyvin vaikkei Davis ollutkaan vastassa. Kun Markkanen joskus takaisin saa itsensä raahattua kokoonpanoon. Veikkan että alkaa olla kohta jo täysin rooli pelaaja penkiltä 7-8 jätkä. Mutta vain jos pysyy edes kohtuullisesti kunnossa. Ja se on iso JOS. Veikkaan että karanteenin jälkeen max 5 peliä ja taas ollaan lasaretissa.
 
Viestejä
450
Kovin ohut alkaa rosteri nyt olla, kun Porterkin joutui vetäytymään pelistä selkävaivojen vuoksi. Oli kenen ansiota tahansa Lavine pelaa nyt paljon paremmin myös joukkueen kannalta. Toki ratkaisi itse paljon mutta kuka tuohon on mitään sanomaan jos laittaa sisään 8/8 putkeen heti alussa. Antoi kuitenkin 6 syöttöä vs 0 menetystä ja lisääkin olisi tullut jos vastaanottajat olisivat naulanneet hieman paremmin. Whitella on enemmän nyt miettimistä mllaisia heittoja ottaa. Mutta... muuta heittovoimaa puuttuu nyt kun Young, Carter eivät kolmosia juuri heitä, Valentine huonolla prosentilla. Joukkuepuolustus näyttää myös tiivistyvän joskin ajoittain touhu hajoaa. Lebukka oli tälle miehistölle aika pitelemätön hyökkäyspäässä. Näihin nähden ihan hyvin roikkui Bulls hyvin voiton syrjässä kiinni, mutta homma jäi viimeistä hyökkäystä vajaaksi. On tämä kuitenkin ihan katseltavaa koripalloa vs viime vuodet, ja toivon mukaan tästä vielä kehittyy. Donovan on kuitenkin Bulls-tiensä alussa ja osaa tehdä muutoksia myös ottelun sisällä. Lauri mukaan ilmeisesti tiistaina.

Täällä kun on havaittu "vinkumista" siitä kuka päättää hyökkäyksiä niin tässä liitteenä hieman taulukkoa usagesta. Se on vaan NBA:ta että joillain on hyökkäyksen päätösvastuuta enemmän kuin toisilla Siihen nähden Bulls ei ole mitenkään erityisen painottunut muutamaan ratkaisijaan vs muut joukkueet. Lavine on 20. ja White 54. Lauri siellä keskivaiheilla ,hieman alle 20%, ja Porterin kanssa aika samoissa. Näinhän se on että joku nokkimisjärjestys yleensä on ja miksi muuten puhuttaisiin 1.-. 2-. jne skorausoptiosta. Laurin usage on ollut "parhaimmillaan" 2018-2019 kaudella luokkaa 25%. Nykymenolla joku 22-23% on ihan haarukassa, joka olisi jo 2-3 option rajamailla ja varmasti rittävä ottaen huomioon sen millaisia aseita Laurilla on hyökkäyspäässä. Esim parempi post-pelaaminen nostaisi varmasti usagea selvästi.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 810
Latelle vaa omat tehot selkeäksi ykkösasiaksi, kun tauolta palaa.

Sitten viimeisen minuutin aikana voi vilkaista tulostaulua ja kahtella mikä on tilanne.

Näin toimii myös LBJ, runkosarjassa siis.
 
Viestejä
450
Näyttää, Bulls tulee nyt joka tapauksessa voittamaan sen verran että parempi että voittaa kaikki mitä voi voittaa. On ollut jo liian raskasta katsella tätä muutenkin pari vuotta, ja jos vielä pitää toivoa häviötä katsoessa kauden alussa niin liian raskasta on. Alun täydellinen pessimismi on kääntynyt lieväksi optimismiksi. Tämä joukkue pelaa ajoittain ihan ok joukkuepeliä, ja tulee kehittymään edelleen. Esim syöttöjen määrässä paremmassa puolikkaassa. Tällä menolla mitään kärkisijoja draftissa ei tule, paitsi järkyttävällä arpaonnella. Latenkin osakkeet nousevat kesäksi jos joukkue ja itse pelaa hyvin ja pärjäävät eli voittavat kohtuullisesti. On turha luulla että Laurin luonne yhtäkkiä muuttuisi kovin itsekkääksi. Se on vähän sama asia tämän jenkkien vaatiman assertiivisuuden ja älämölön kanssa. Suomalainen luonne on suomalainen luonne, eikä siihen sopi koko ajan valittaa ettei saa palloja tai muut eivät näe tai olla julkisuudessa asian kanssa. Lauri tulee pelaamaan avauksessa ja klousaamankin pelejä säännöllisesti. Agressiivisuus kentällä on jo ihan eri tasolla kuin viime kaudella. Tänäänkin olisi todennäköisesti ollut selkeä lisä ja yksi tarkkaan huolehdittava Lakersin puolustukselle lopussa.
 
Viestejä
1 581
Oli kenen ansiota tahansa Lavine pelaa nyt paljon paremmin myös joukkueen kannalta. Toki ratkaisi itse paljon mutta kuka tuohon on mitään sanomaan jos laittaa sisään 8/8 putkeen heti alussa. Antoi kuitenkin 6 syöttöä vs 0 menetystä ja lisääkin olisi tullut jos vastaanottajat olisivat naulanneet hieman paremmin.
Juu. Lavine pelasi todella hyvän pelin hyökkäyspään osalta. Pelitilanneheitot 63,6% ja kolkit 57,1%. Lavine oli suorastaan huikean hyvä tuossa Lakers pelissä. Oli ihan itsestään selvää, että Lavinen käsiin pelataan viimeinen heitto, joka oli ihan hyvä heitto hänelle.

Nyt Chicago on jo hävinnyt putkeen kaksi peliä, jossa se on heittänyt pelitilanneheitot yli 50%. Tuolla tarkkuudella yleensä voitetaan pelejä.

Minkä ihmeen kolmosen Lebron heitti siinä viimeisellä minuutilla, kun he johtivat pinnalla? :rolleyes: Kun olisi vaan ajanut korille, niin todennäköisesti olisi vähintään päässyt vapareille. Onkohan hänellä nykyään vähän jo pelko viime hetkien vapaaheittoja kohtaan?

Bulls tulee nyt joka tapauksessa voittamaan sen verran että parempi että voittaa kaikki mitä voi voittaa. On ollut jo liian raskasta katsella tätä muutenkin pari vuotta, ja jos vielä pitää toivoa häviötä katsoessa kauden alussa niin liian raskasta on. Alun täydellinen pessimismi on kääntynyt lieväksi optimismiksi. Tämä joukkue pelaa ajoittain ihan ok joukkuepeliä, ja tulee kehittymään edelleen. Esim syöttöjen määrässä paremmassa puolikkaassa. Tällä menolla mitään kärkisijoja draftissa ei tule, paitsi järkyttävällä arpaonnella.
Juu. Pitää toivoa, että sama hyvä meininki jatkuu. Kivempi katsoa peleja. Erityisen toivottavaa olisi pelaajien pysyminen terveenä. Jos samanlaista sumaa alkaa tulemaan kuin edellisinäkin kausina, niin Bulls voi äkkiä olla liigan pohjilla. Onhan Bulls nytkin idän 12. ja koko liigan 7. viimeinen. Yksi peli toki muuttaa äkkiä tilanteen. :)
 
Viestejä
450
Minkä ihmeen kolmosen Lebron heitti siinä viimeisellä minuutilla, kun he johtivat pinnalla?
Oli melkoinen ratkaisu, kun nakkasi varmaan 2.5 metriä kaaren takaa logolta, ja hyökkäyskellossa vielä 9 sekuntia ja Bullsille jäämässä joka tapauksessa viimeinen hyökkäys (17s?). Ei se aina Lebukallaan kompuutteri raksuta. Tosiaan ajamalla olis saletisti heittänyt vaparit.
 
Viestejä
7 339
Juu. Lavine pelasi todella hyvän pelin hyökkäyspään osalta. Pelitilanneheitot 63,6% ja kolkit 57,1%. Lavine oli suorastaan huikean hyvä tuossa Lakers pelissä. Oli ihan itsestään selvää, että Lavinen käsiin pelataan viimeinen heitto, joka oli ihan hyvä heitto hänelle.
ite olis toivonut, että olis pienen hesitationin ja haastanut vielä korille hitaampaansa vastaan. Mutta toisaalta Lavinelle tuo on ihan ns normiheitto ja toisaalta taas kontaktin hakeminen ajoissa taas ei ehkä se vahvuus. Eli kaiketi se oli ihan hyvä ratkaisu.

Minkä ihmeen kolmosen Lebron heitti siinä viimeisellä minuutilla, kun he johtivat pinnalla? :rolleyes: Kun olisi vaan ajanut korille, niin todennäköisesti olisi vähintään päässyt vapareille. Onkohan hänellä nykyään vähän jo pelko viime hetkien vapaaheittoja kohtaan?
Lepukka selkeästi harjotellu noita kaukokolkkeja, kun oikein miehen top10 kaukokolkit näytettiin tauollakin. Sillä on tuo logo ja sitte viistosta ehkä 2metriä viivasta spotit mistä ottaa noita. Olis lähes kuka muu vaan pelaaja niin ristiinnaulittaisi tollasesta ratkaisusta.

En voi mitään, mutta mua ärsyttää tuo White aika kovasti. Yritän tolkuttaa itelleni, että nuori ja plaaplaa. Mutta vaikka mies ottaa 10pinnan putken, niin silti mua ärsyttää ne ratkaisut. Minusta aika sysipaska peli ja siinä 10pinnan putkessakaan sillä ollut mitään aikomusta tehdä mitään muuta, kuin yrittää skorata. Sitte vielä typerä heat-checki selkeästi etäisyydeltä, mikä ei ole miehelle enää rutiiniheitto heti vielä perään. Pallo pysähtyy hänen käsiin, ellei itse heitä tai aja. Kuolee hänelle tehtäviin skriineihin, puolustus usein aika kosmeettista jne

Williams taisi olla tähtisumussa Lebronin edessä. Ihan uskomattoman hermostunutta pelaamista. No seuraava peli tähtiä vastaan menee jo paremmin.

Lavine-Carter kaksikko oli aika nättiä katottavaa aika-ajoin.
 
Viestejä
7 339
Havahduin, että siellä on peli menossa puoliajalla. Olipas melko mahotonta touhua tuo kolmas jakso. Melkosta ilotulitusta kummaltakin joukkueelta, kaikki upposi. Oli nähtävissä, että kummalla tahansa se heitto katkeaa lopussa, niin häviää. Lavinella muutamat nelosjakson lopun heitot jäi pahasti eturautoihin jne, niin aattelin että se on siinä ja niinhän se viimeinen jäi lähinnä yritykseksi.

Vaikea tommosesta ilotulituksesta silti mitään arviota nyt joukkueista tehdä. Kiva kuitenkin edelleen, että Bulls pystyy hyvin haastamaan joukkueen kuin joukkueen.
 
Viestejä
450
Edelleen hyvät merkit ilmassa ja joukkuetta on mukava katsoa. Tässä hyvin mukana pahasti varamiehisenä parasta Clippers-kokoonpanoa vastaan. 30 syöttöä, joista Whitelle 13, eli kyllä pallo nyt liikkuu kiitettävästi, eikä sitä viimevuoden iso-peliä nähdä kuin väläyksittäin.Mutta... 22 pallonmenetystä joista n. 30 pistettä vastustajalle, tähänhän tämä häviö kiteytyy. Vähän enemmän huolellisuutta ja hyvä tulee. Patrick Williamsilla joka ilta joku Lebukka tai Kawhi vartioitavana, mutta pärjäilee nuoreksi pojaksi ihan hyvin, Kawhille sattui vaan valitettavasti hyvä kolmospäivä. Temple on osoittautunut luotettavaksi kahden suunnan pelaajaksi. Lavine pelaa All Star-tasolla ja Carterkin palautumassa pikkuhiljaa NBA-pelaajaksi.

Tämä on ihan katseltava, sympatiseerattava ja mielenkiintoinen joukkue, jolle soisi kyllä voittoja näistä. Kaikissa 4 pelissä ihan hyvin mukana ja jokainen olisi voinut päättyä kummin päin vain eikä vääryyttä olisi tapahtunut. Tiistaina Lauri mukaan, mikäli Celtics saa joukkueen pystyyn. Eilinen Heat ottelu oli jo siirretty tosin Heat oli se joka ei jengiä kasaan saanut. Kovin kaukana ei tosiaan ole että pelit vihelletään muutamaksi viikoksi poikki ja aloitetaan karanteenien jälkeen uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 581
Olihan tuo melkoinen ralli, varsinkin pelin kolmannella jaksolla. :) Erittäin hyvää viihdettä!

Bulls heitti pelitilanneheitot 61% ja silläkään ei voita peliä. Mikäköhän on kaikkien aikojen korkein pelitilanneheittojen prosentti, jolla peli on vielä hävitty? Veikkaan että nba-historian aikana ei ole kauheasti pelejä hävitty 61% (tai sitä paremmalla) heittotarkkuudella.

Bulls on nyt heittänyt kolmessa edellisessä pelissä pelitilanneheitot seuraavasti:

Sacramento 52,7%
Lakers 50,5%
Clippers 61,0%

Eli nyt ei kannata alkaa elää sellaisessa harhakuvitelmassa, että tällaiset heittopäivät ovat normaalia Bullsille ja tällainen meno tulee olemaan arkipäivää tästä eteenpäinkin.

Viime kauden runkosarjassa koko sarjan paras pelitilanneheittojen tarkkuus oli Lakersin 48,0%.
 
Viestejä
664
Olin päivällä kirjoittamassa, että ihan varmasti Laurin tuurilla pelit keskeytetään määräajaksi tai perutaan, nyt kun Lauri pääsisi niihin osallistumaan karanteeninsa jälkeen. En viitsinyt, koska kuulosti omaan korvaan liian pessimistiselta.

No nyt seuraava peli onkin peruttu ja parin viikon tauosta jo puhutaan ääneen. Ei voi kuin kuvitella, miten Laurin sisällä kiehuu. Kun perus kannattajakaan ei meinaa pysyä lestissään.

Olisi vain hyvä tilanne jatkaa, kun tällä hetkellä joukkueen peli on melko sujuvaa ja yksi kilpailija (Porter Jr.) pelipaikalle on kuntonsa puolesta kysymysmerkki.

Tähän kun lisätään hyvin, joskin erinäisistä syistä vähillä peliminuuteilla alkanut kausi, vähättelevät Bulls "fanit" ja omat näyttöhalut tuleviin sopimusneuvotteluihin, tuskin voisi pelihalut kovemmat olla. Ja kun Laurin tuurista puhutaan, ehtii ennen seuraavaa peliä taas käydä ihan mitä vaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 142
Olin päivällä kirjoittamassa, että ihan varmasti Laurin tuurilla pelit keskeytetään määräajaksi tai perutaan, nyt kun Lauri pääsisi niihin osallistumaan karanteeninsa jälkeen. En viitsinyt, koska kuulosti omaan korvaan liian pessimistiselta.

No nyt seuraava peli onkin peruttu ja parin viikon tauosta jo puhutaan ääneen. Ei voi kuin kuvitella, miten Laurin sisällä kiehuu. Kun perus kannattajakaan ei meinaa pysyä lestissään.

Olisi vain hyvä tilanne jatkaa, kun tällä hetkellä joukkueen peli on melko sujuvaa ja yksi kilpailija (Porter Jr.) pelipaikalle on kuntonsa puolesta kysymysmerkki.

Tähän kun lisätään hyvin, joskin erinäisistä syistä vähillä peliminuuteilla alkanut kausi, vähättelevät Bulls "fanit" ja omat näyttöhalut tuleviin sopimusneuvotteluihin, tuskin voisi pelihalut kovemmat olla. Ja kun Laurin tuurista puhutaan, ehtii ennen seuraavaa peliä taas käydä ihan mitä vaan.
Oli kyllä Markkaselta harvinaisen typerä veto syödä jotain vapaaehtoista ryhmäaamupalaa merkityksettömien penkkipelaajien (Satoransky, Hutchison, Arcidiacono) kanssa tällaisessa tautitilanteessa. Siitä virheestä maksaa nyt kovaa hintaa karanteenin (ja mahdollisen aloitusviisikkopaikan menetyksen) myötä, ja voi olla että kovin hinta tulee maksettavaksi kauden jälkeisissä sopimusneuvotteluissa.

NBA:ssä täytyy pitää huoli omista eduista, kukaan muu ei sitä tee. Oli alusta asti selvää, että tällä kaudella Laurin on pakko pysyä kentällä. Koronalle ei mitään voi, mutta nämä ylimääräiset riskit saisivat jäädä ottamatta vaikka olisi miten mukava mies. Mutta ehkä Markkanen ei vaan ole ihan penaalin terävin kynä.
 
Viestejä
205
Voitot tuntuvat karttavan Chicagoa, teki LaVine sitten 30 tai 45 pistettä per peli. White pesaa yleensä perässä ottamalla hirveän määrään heittoja.
Olisikohan mitenkään ajateltavissa, että hyökättäisiin ihan joukkueena viiden miehen voimin, laitettaisiin pallo enemmän kiertämään ja saataisiin parempia heittopaikkoja Itse kullekin, koska nykysysteemillä taitaa playoffsit jäädä saavuttamatta. Tasaisen ottelun lopussa vastustajat tietävät, että loppuratkaisu pelataan aina Lavinelle . Voisiko siinäkin miettiä yllätyksellisesti jotain muuta ratkaisua. En tiedä. En todellakaan ymmärrä koriksen taktisia kuvioita, mutta voihan näitä ajatuksia heittää, vaikka niillä ei ole mitään merkitystä.
 
Viestejä
2 856
Voitot tuntuvat karttavan Chicagoa, teki LaVine sitten 30 tai 45 pistettä per peli. White pesaa yleensä perässä ottamalla hirveän määrään heittoja.
Olisikohan mitenkään ajateltavissa, että hyökättäisiin ihan joukkueena viiden miehen voimin, laitettaisiin pallo enemmän kiertämään ja saataisiin parempia heittopaikkoja Itse kullekin, koska nykysysteemillä taitaa playoffsit jäädä saavuttamatta. Tasaisen ottelun lopussa vastustajat tietävät, että loppuratkaisu pelataan aina Lavinelle . Voisiko siinäkin miettiä yllätyksellisesti jotain muuta ratkaisua. En tiedä. En todellakaan ymmärrä koriksen taktisia kuvioita, mutta voihan näitä ajatuksia heittää, vaikka niillä ei ole mitään merkitystä.
Vaikka Bulls tekisi nyt isojakin muutoksia hyökkäyspeliinsä, se ei kovin paljoa parane. Heittoprossat erinomaiset ja peli jouheaa.
Voittojen saaminen on lähes kokonaan kiinni puolustuspään paranemisesta. Siellä se työ ja mahdolliset muutokset on tehtävä.
 
Viestejä
205
Mahtaisiko tuohon puolustusongelmaan olla ratkaisuna, että Bulls hankkisi erittäin puolustusorioituneet pelaajat Lavinen ja Whiten rinnalle, koska nämä kaverit tulevat kuitenkin ottamaan suurimman osan hyökkäyspään heitoista. Sinänsä yllättävää, että puolustusorioituneen Dunnin kanssa ei tehty jatkosopimusta. Kuinka huonommat puolustajat pystyvät parantamaan puolustustyöskentelyään?
Asiasta kolmanteen. Kuinkahan Chicago pärjäisi joukkueina hyökkääviä ja puolustavia parhaita euroliigajoukkueita vastaan fiba säännöillä pelatessa? Menisivätkö yksilöt joukkuepelaamisen ohi.
 
Viestejä
664
Mahtaisiko tuohon puolustusongelmaan olla ratkaisuna, että Bulls hankkisi erittäin puolustusorioituneet pelaajat Lavinen ja Whiten rinnalle, koska nämä kaverit tulevat kuitenkin ottamaan suurimman osan hyökkäyspään heitoista.
Tämä tarkoittaisi lähinnä sitä, että Lavine ja White ei voisi pelata samaan aikaan. Ja en näe, että sitä olisi tapahtumassa. Ja joka tapauksessa tämän puolustajankin pitäisi olla kykeneväinen heittämään, koska muutrn hyökkäys menee siinä sivussa puuroksi.
Temple tätä roolia tällä hetkellä hoitaa, joskin yleensä kakkoskentällisessä. Auttaisiko se merkittävästi, että Templen paikalla olisi parempi pakittaja? En tiedä, koska edelleen siellä kentällä on Lavine ja White samaan aikaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös