Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
796
Harmittaa kun Lauri ei pelaa low-postia varsinkin silloin kun 3-heitot ei uppoa. Siinä olisi yks variaatio lisää skorata ja mahdollistaisi sitä perääkuulutettua taisasuutta. Muutamassa ottelussa ollut tilanne jossa leikkaa kolmosviivan takaa toiselle puolelle kolmosviivalle, tosin siinä kun leikkaa ollut tilanteita jossa olisi hyvin voinut pysähtyä, hakee aseman ja pyytää palloa, Miksi ei nähdä tilanteita jossa lauri selkä puolustajaan päin ja tekisi esim kääntöhypäreitä? Varsinkin kun on ollut missmatch tilanteita, niitä kääntöhypäreitä nähtiin kylllä em-koriksessa susijengissä ja hyvin meni. Minuta tämä asia tekee laurista vielä hieman keskivertoa paremman pelaajan. Jos kehittäisi enemmän taitoja myös itse luoda tilanteita puhuttaisi ihan eri tasoisesta kaverista.
 
Viestejä
664
Siinäkö se sitten taas oli? Laurille 6 minuuttiin 8 pojoa ja olkapää loukkaantuminen. Ei ole todellista. Varsinkaan kun minkäänlaista syytä kivulle ei tv-kuvista ole havaittavissa.

Edit. Lauri tuli takaisin, joten ei kai kovin vakavaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
631
Joskus tuntuu, että Lauri on vain liian hauras näihin peleihin. Nytkin kontakti oli sellainen, joita tapahtuu ihan koko ajan, kun vähän korille möyritään. Tässä vaiheessa kukaan ei enää myöskään anna mitään anteeksi ajatuksella "kunhan vain tulisi hyvä tuuri ja kokonainen kausi niin silloin...". Kun uutta sopimusta mietitään, sitä taidetaan tarjota 50-60 pelin mukaan, ei 80:n.
 
Viestejä
1 224
En nyt varsinaisesti lähtis piruja maalailemaan seinille jos Laurilla kolahti toi olkapää ekassa neljänneksessä ja silti kävi kokeilemassa sitä vielä senkin jälkeen että miltä tuntuu. Ruudun tältä puolen ihan mahdotonta edes sanoa millainen se osuma oli.
 
Viestejä
454
Ajaessaan tosiaankin aivan normaalisti ottaa olkapäällä kontaktia puolustajaa, spinnaa ja sitten heittäessä irvistää jo pahasti. Ei mitään erityistä, vastaavia tilanteita pelissä kymmeniä. Jotenkin jatkuva huono tuuri näissä viittaa tuohon loukkaantumisalttiuteen. Laurihan on ihan tikissä ja kun ammattilaiset auttaa lihashuollossa, niin jotain taipumusta on kyllä oltava. Toivotaan ettei ole mikään paha. Pahemmat olkapäävammat on kyllä hankalia parantumaan.

Vucevic on kyllä vakuuttava pitkä mies ja vaihtaisin "oman draftpickkini" Cole Anthonyn Cobyyn milloin tahansa muttei taida käydä Orlandolle. Mukava katsoa kun nuori pelintekijä hoitaa hommansa rauhallisesti ja tekee etupäässä ihan järkeviä ratkaisuja. Jotenkin oli sellainen peli ettei Bulls koskaan päässyt kunnon vauhtiin. Trade deadline on 25.3 ja ihmettelen kyllä ellei AK mitään liikkuja tee, onhan tätä touhua nyt katsottu riittävästi ainakin tilanteen ja talentin arviointia varten. Laurin treidiarvo olisi nyt paremmassa mallissa, sensijaan Cobylla ja WCJ:llä alamaissa. Molemmista tuskin saa muuta kuin ekan kierroksen loppupään varauksen ja hyvä jos sitäkään. Voihan se olla että veteraanit laitetaan lihoiksi ja siirrytään täyteen tankkimoodiin. Mutta Porterkaan tuskin ketään vammoineen houkuttaa. Toki Lauri kesän RFA:na olisi arveluttava sijoitus, joku sign and trade on tässä kohti realistisempi vaihtoehto, ellei nyt sitten uskoa jatkon Bullsissa riittävästi ole syntynyt alkusarjan perusteella. Lauri kun ei ilmainen tule olemaan. Mikähän lienee näkemys voiko näillä pelipalikoilla kehittyä muualle kuin jonnekin 7-8 paikkeille idässä? Itsellä alkaa usko loppua. Voihan se olla että räjäytetään koko sheisse WIlliamsia ja ehkä Lavine lukuunottamatta... Jälkimmäisen osaltakin kysymys ja riski on että haluaako seuraavaa sopparia tehdä Bullsin kanssa. Nykymenolla ottanee kuitenkin lähellä maxia olevan pahvin kun se aika on kirjoittaa.
 
Viestejä
2 306
Donovan said. "Unlikely for tomorrow is what I got from the medical staff. Probably too early to tell. It is a shoulder. We'll probably find out maybe more tomorrow when we get back to Chicago and some imaging is taken, but I don't have anything really more than that."


Erittäin turhauttavaa tämä. Mutta toivottavasti ei nyt ole mikään vakavampi ja pitkäkestoisempi vamma.
 
Viestejä
75
Laurilla on ollut toki myös huonoa tuuria loukkaantumisissa, mutta nyt näytti todella heppoiselta tilanteelta. Jos näissä kontakteissa ei keho kestä, niin ei hyvältä näytä. Ehkä olisi kannattanut ottaa rahat pois off seasonilla. Nyt tulevaisuus alkaa näyttää epävarmemmalta.
 
Viestejä
7 339
Onko tuosta videota jossain? Laurillahan on muistaakseni ennenkin ainakin vasemmassa olkapäässä ollut teippaukset ja kinesioteipit, eli onkohan vanhaa vammaa?
 
Viestejä
664
Nyt katsoin tuon tilanteen uudestaan. Livessähän ei näyttänyt siltä, että olisi kummoista osumaa tullut.

Oma lääketieteellisesti erittäin pätevä arvio :D on, että tuossa ensimmäisessä kontaktissa ennen pyörähdystä olisi olkanivel ehkä hiukan muljahtanut kupissaan. Siitä sitten suojakramppia ympäröiviin lihaksiin. Toivotaan, ettei olisi nivelside tai kiertäjäkalvosin vammaa.
 
Viestejä
1 583
Tämä oli nyt huono tappio Bullsilta. Taas ei voi oikein muuta syyttää kuin huonoa puolustusta. Vajaamiehisen Orlandon ryhmän annetaan tehdä 123 pinnaa. Orlandon kausikeskiarvo on tällä hetkellä 105,6 pts/peli ja viimeisessä 15 pelissä Orlando on useammassa jäänyt alle 100 pinnaan. Joo toki Vucevic on hyvä pelaaja ja kaikkea, mutta ei sen nyt herranen aika pidä antaa tehdä 43 pinnaa! :oops: Jokainen Vucevicin puolustaja oli myös ihan totaalisesti unohtanut scouting reportit eli Vucevicin annettiin koko ajan tehdä pinnoja omilla leipäliikkeillään, joissa useimmiten käännytään vasemmalla tukijalalla oikealle puolelle. Erityisesti Gafford oli koko pelissä aivan pihalla puolustuksen osalta. Vucevic teki häntä vastaan varmaan 20 pinnaa 10 minuutissa. Ei voi kuin ihmetellä myös valmennuksen kädettömyyttä, kun Vucevicin puolustamisen osalta ei tehty juurikaan muutosta toiselle puoliajalle.

Laurin luokkaantuminen oli ikävä juttu. Myös Chicagon kannalta tuo on todella huono juttu, kun nyt Thaddeus Youngia ei ole varaa pitää penkillä yhtään. Jos siis Porterkin on vielä jonkun aikaa pois. Jos aletaan peluuttamaan esim. Gaffordia ja Hutchisonia samaan aikaan 4. ja 5, paikalla, niin pelaamisen taso romahtaa ihan totaalisesti.

Mutta Porterkaan tuskin ketään vammoineen houkuttaa.
Porterin ura alkaa olla todennököisesti jo ihan done. Tämän kauden jälkeen ei taida olla enää muuta tarjolla kuin veteran minimiä.

Voihan se olla että räjäytetään koko sheisse WIlliamsia ja ehkä Lavine lukuunottamatta... Jälkimmäisen osaltakin kysymys ja riski on että haluaako seuraavaa sopparia tehdä Bullsin kanssa.
Olen melko varma, että nykyisen sopparin jälkeen Lavinea ei nähdä enää Chicagossa. Koko ajan on ollut vähän sellainen fiilis, että hän ei ole ollut kovin tyytyväinen oloonsa Bullsissa. Uskoisinkin että joku Lavine -trade tullaan näkemään jossain vaiheessa. Ensi kesänähän nähdään jo melko varmasti tuleva kehityssuunta, kun Lavinella on mahdollisuus kirjoittaa (max) extension Bullsin kanssa. Jos hän tuosta kieltäytyy, niin Bullsin on lähes pakko treidata hänet pois.

Jaa-a.. Näköjään Youngillakin selkävaivoja.

1612642765759.png
 
Viestejä
7 339
Toivotaan, että Laurin kanssa selvitään vähäisellä poissaololla. Ilmeisesti mistään ihan selvästä vammasta ei ole taaskaan kyse, kun ei ole ilmoitettu suoraan että ei pelaa illan ottelussa.
 
Viestejä
2 859
Katsoin vasta tänään tuon Bullsin pelin, jonka Lauri huilasi.
Puoliajalla Bulls teki merkittävän muutoksen palloscriinin puolustukseen. Kun koko alkukausi on vedetty ison miehed droppina (ja White aina jää scriiniin), niin puoliajan jälkeen Bulls käytti soft hedgeä ja otti tilan pois ja välillä jopa vaihtoi tuon palloscriinin. Seurauksena Bullsin pelin intensiteetti kasvoi valtavasti ja se vei seuraavat 20 mins n 30p.
Laurille tuollainen palloscriinin puolustus sopii paljon droppia paremmin ja muutkin Bullsin isot pelaajat ovat kyllä tuossa tilanteessa paljon huonompia rim protectoreita kuin ottamaan tilan pois lähellä scriiniä.
Mielenkiintoista nähdä miten jatkavat, mutta onneksi nyt on ainakin muita keinoja kuin toistaiseksi huonosti toiminut drop.
 
Viestejä
7 339
Katsoin vasta tänään tuon Bullsin pelin, jonka Lauri huilasi.
Puoliajalla Bulls teki merkittävän muutoksen palloscriinin puolustukseen. Kun koko alkukausi on vedetty ison miehed droppina (ja White aina jää scriiniin), niin puoliajan jälkeen Bulls käytti soft hedgeä ja otti tilan pois ja välillä jopa vaihtoi tuon palloscriinin. Seurauksena Bullsin pelin intensiteetti kasvoi valtavasti ja se vei seuraavat 20 mins n 30p.
Laurille tuollainen palloscriinin puolustus sopii paljon droppia paremmin ja muutkin Bullsin isot pelaajat ovat kyllä tuossa tilanteessa paljon huonompia rim protectoreita kuin ottamaan tilan pois lähellä scriiniä.
Mielenkiintoista nähdä miten jatkavat, mutta onneksi nyt on ainakin muita keinoja kuin toistaiseksi huonosti toiminut drop.
Hienoa PikkuMikko. Meinasin kirjottaa tänne, että mikä masokismi sitä saa lukemaan tuota realgm sivua, kun sieltä ei saa yhtään mitään itse pelistä irti (en siis tuota peliä ole katsonut). En pikaluvulla huomannut, että kukaan tätä tiedonjyvästä olisi tarjonnut, muuta kun jonkun kuvan, missä toisessa Young on tosi kaukana heittäjästä ja toisessa Gafford lähellä. Tosin ylistystä "heti kun lauri on poissa, niin joukkueen paras puolustuspeli" tyyliin oli reilustikin.

Toivottavasti Bulls ottaa tuon soft hedgen vaikka toiseksi puolustusmuodoksi ja sekottaa väliin.
 
Viestejä
2 306
Onko missään näkynyt arviota, kuinka kauan Lauri on saikulla?
Markkanen (shoulder) is doubtful for Monday's game against the Wizards.

Markkanen missed Saturday's game due to a right shoulder sprain, and he appears to be on track to miss Monday's contest as well. If he's ultimately held out, Chandler Hutchinson and Garrett Temple should see increased run.Tämän tarkempaa tietoa ei tällä hetkellä näytä olevan.
 
Viestejä
1 583
Puoliajalla Bulls teki merkittävän muutoksen palloscriinin puolustukseen. Kun koko alkukausi on vedetty ison miehed droppina (ja White aina jää scriiniin), niin puoliajan jälkeen Bulls käytti soft hedgeä ja otti tilan pois ja välillä jopa vaihtoi tuon palloscriinin. Seurauksena Bullsin pelin intensiteetti kasvoi valtavasti ja se vei seuraavat 20 mins n 30p.
Bulls teki tuon puolustuksen muutoksen kyllä jo heti peli ensimmäisestä puolustuksesta alkaen, kun heti ekassa puolustuksessa White joutui puolustamaan Vucevicin postia. Bulls oli tehnyt tuon muutoksen lähinnä Vucevicin takia, kun Vucevic ekassa pelissä teki tuota droppia vastaan mitä tahtoi. Nyt Bulls myös tuplasi Vucevicin postissa joka kerta, mikä oli myös hyvä taktinen muutos. Se vaan olisi kannattanut tehdä jo ekassa pelissä. Mutta kyllähän Orlandon ryhmä oli jo aivan onneton hyökkäyksellisesti, kun Fournierkin oli poissa toisesta pelistä. Onneksi Bulls teki tarvittavat taktiset muutokset.

Bulls teki tuon puolustuksen muutoksen varmasti myös sen takia, kun pelasi paljon pienellä viisikolla. Laurin tilalla aloituksessakin oli Valentine.

No saas tehdä tehdäänkö puolustukseen pysyvää muutosta. Tuo drop on ehkä liian vaikeaa puolustamista Lavinelle ja Whitelle, kun siinä pitäisi esim. osata ohjata puolustettavaa määrättyyn suuntaan.
 
Viestejä
2 859
Hienoa PikkuMikko. Meinasin kirjottaa tänne, että mikä masokismi sitä saa lukemaan tuota realgm sivua, kun sieltä ei saa yhtään mitään itse pelistä irti (en siis tuota peliä ole katsonut). En pikaluvulla huomannut, että kukaan tätä tiedonjyvästä olisi tarjonnut, muuta kun jonkun kuvan, missä toisessa Young on tosi kaukana heittäjästä ja toisessa Gafford lähellä. Tosin ylistystä "heti kun lauri on poissa, niin joukkueen paras puolustuspeli" tyyliin oli reilustikin.

Toivottavasti Bulls ottaa tuon soft hedgen vaikka toiseksi puolustusmuodoksi ja sekottaa väliin.
Tässä on paljon totta. Mikään yksittäinen puolustusmuoto ei ole niin ylivoimainen etteikö sitä jossain vaiheessa rikottaisi. Kun joukkue ennen ottelun alkua tietää vastustajan pelaavan droppia, on siihen melko helppo varautua.
Suomen maajoukkuekin on monipuolistanut palloscriinin puolustustaan vuosien varrella, se ainoa oikea hard hedge ei olekaan enää se ainoa oikea. Samoin postin päätytuplaus on nykyään niin helposti ennakoitavissa että vastustaja rankaisee monesti.
Mielenkiintoista nähdä tuoko esim Pyrintö jotain uutta puolustukseen kauden edetessä.
Kaksi (tai useampia) vaihtoehtoja on usein parempi kuin yksi, vaikka se yksi toimisi hyvin. Puolustusmuodon vaihtaminen ottelun sisälläkin sekoittaa usein vastustajan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös