Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
454
Eiköhän " Laurille kymppi" -viittaus tarkoittanut vapautuvasta capista Laurille tuleva LISÄpalkkaa eli lähelle 20M siinä kaiketi viitattiin.
Ok, ymmärrän, luin ja käsitin huonosti.

Tosin Bulls halutessaan ei Laurille tarvitse capista välittää vaan voi mennä yli Laurin Birdillä rights:lla. Alunperin lienee ollut cap nyt kesällä tarkoitus käyttää kovaan FA:han. Sitten näitä omia uusimisia olisi voitu laittaa siihen capin päälle. Lavinen osalta toimii ymmärtääkseni sama koska Bird siirtyi treidissä ja toiseksellakin säännöllä on pelannut kolme vuotta. Jos Chicago päättäisi nyt yrittää täysillä menestyä ensi kaudella, niin näin varmasti kävisi. Mutta veikkaanpa että AK:lla on muu mielessä, eikä halua maksaa Laurille tuota kahta kymppiä. Siksi 25.3 on mielenkiintoinen päivämäärä. Lauri päikseen Lonzoon on nyt kestohuhu. Matkaisiko Lauri tästä eteenpäin, koska Pelsuilla jo Zion ja Ingram. Moni muukin on mahdollista ja Laurista varmaan saa ykköskierroksen varauksen jostain lotteryn ulkopuolelta, vertaa nyt vaikka Miroticin palautukseen muutama vuosi sitten. Mahdollisuudet Laurin Bullsin edes jollain lailla kontrolloimaan siirtoon ovat juuri tämä trade deadline tai sign & trade kesällä. Se että Lauri päästettäisiin ilman mitään palautuspuolella ei kuulosta järkevältä bisnespäätökseltä. Toki Lauri voi sanoa että 15 on ok koska Verna haluaa pysyä Chicagossa. Rahaahan se on sekin. Mutta eiköhän nuo ymmärrä ja hyväksy molemmat sen ajatuksen, että ammattilaisurheilussa siirto voi tulla ihan milloin vaan.

------
Jotenkin väljänoloinen peli, jossa voittajasta ei juuri epäselvyyttä. Mitä muuta voi odottaa jos Kornetkin sai kunnon minuutit. Toki Gafford koirankopitti itsensä hölmöilemällä 3-4 ensimmäistä hyökkäystä. Kahvi on kyllä ihaltavan kiireetön hahmo. Nakutteli lähes 100%:sti keskimatkan kakkoset rakentamalla itse ratkaisupaikat. Minkä tuolle voi, kukaan? PatBev on kuulemma tarjolla treidiin myös, mutta ei ole kyllä Bullsin kaipaama pelintekijä.

katso liitettä 1555

Real Plusminus on aika... synkkä. Viime kauden päätteeksi LaVinen sijoitus oli 484/520, sitä edeltävällä 490/513. Coby White on tällä kaudella myös huonoimman 10:n joukossa ja oli viime kaudella huonoimman 30:n paikkeilla.

Markkanen on tällä kaudella Bullsin paras pelaaja tuossa tilastossa ja plussan puolella.

Kaikenlaisia parempiakin edistyneitä tilastoja toki on. Mutta kun Bulls hirttää itsensä kahteen takamieheen, jotka koko urallaan eivät ole edes vielä harkinneet puolustamisen aloittamista, ei seuran tulevaisuus kovin kirkkaalta näytä.

Hyvässä seurassahan tuo näkyy olevan ja jos noista voi sopparia ennustaa niin max tulossa. Yleismittareita on monen näköisiä. PER:n osalta Lavine selkeästi parempi, toki tämä on enemmän hyökkäyspainotteinen indikaattori mutta niin ovat molemmat pelaajatkin. On/off:ssa aika lähekkäin, mutta Lavine hyökkäyksessä parempi, Late puolustuksessa.

En tiedä hoetaanko näitä mantroja ihan pelejä katsoen, mutta Lavinen on tällä kaudella ainakin yrittänyt puolustaa aktiisesti. Se on ainakin selvää ettei suhtaudu asiaan välinpitämättömästi, jos näin on joskus tehnytkin. Se mihin kyvyt ja vaistot riittävät on eri asia. Mutta ainakaan ei jää yrityksestä enää kiinni. Onhan tuo myös oppinut syöttämään ja kun tunnetaan himoharjoittelijana ja ikää ei vielä tolkuttomasti ole, varmasti edistyy. Olen nähnyt kaikki Lavinen Bullsissa pelaamat ottelut alusta loppuun, ollut ajoittain täysin turhautunut. En enää, nykyLavine on ihan katsottava ja viihdyttävä koripalloilija jonka ratkaisut ovat parantuneet uuden valmennuksen alaisena. Monet suomalaiset tuntuvat näkevän jonkun vastakkainasettelun koska "Lavine vie paikat meidän Laurilta" tai jotain. Coby on sitten toinen juttu, mutta nuori mies vielä. Eiköhän kohta selviä BD:llekin että paras rooli on tuo catch & shoot. Jotkut rakennuspalikat täytyy olla enkä epäile yhtään etteikö nykymiehistöstä nämä olisi Lavine ja PatWill, jälkimmäinen koska on nykyjohdon ensimmäinen valinta ja vaikuttaa lupaavalta projektilta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
664
On tämä koomista. Yritän tässä katsoa Bullsin peliä. Ei vaan kiinnosta pätkääkään kun Lauri ei ole mukana. Jotenkin nämä jatkuvat aikalisätkin ottaa nyt huomattavan paljon enemmän päähän kuin normaalisti. Ja myös Copy White noin yleisesti.

Taidankin mennä nukkumaan.
 
Viestejä
454
Kaikenkaikkiaan hyvä ja tasapainoinen peli Bullsilta. Voittoa toki auttoi Saboniksen käänteinen suonenveto. Välillä näytti että Bullsin korissa on kansi päällä, kun tällä sisään ei mennyt mikään. Ei varmaan satu toista samanmoista tähän kauteen. Mutta mitään pois ottamatta, Bulls taisteli levyrit komeasti itselleen, pallo liikkui ok, puolustaminen oli aktiivista ja jatkoaika hoitui lopulta aika helposti. Hyvää joukkuepeliä ja kyllä Thad Young on tällä hetkellä todella tärkeä. Carterin paluu tukki hyvin puolustuspäätä. Gafford näkyi kopittaneen itsensä kyllä tukevasti edellisellä näytöllään, koska ei päässyt kentälle, vaan Kornetkin näkyy olevan sopivampi backupsentteri. No ehkä tässä oli mielessä myös potentiaalinen heittouhka, ja Kornet kiitti nakkaamalla 5 vapaata kolmosta suurinpiirtein samalla lailla eturautaan. Young, Sato, Temple on nyt hyvä veteraanikaarti tiukkoihin paikkoihin. Cobyllä ei heitto uponnut mutta teki tärkeitä koreja ajoilla ja sai 8 syöttöä. Ei tässä kukaan aivan täysin odotusta vastaan epäonnistunut (no ehkä PatWill hyökkäyspäässä), ja moni onnistui. Lavine pelaa hyvin tasaisesti ja luotettavasti, ja puolustaa myös hyvällä energialla, ja näytti puhaltelevan lopussa aika voimakkaasti. Kyllä tämä nyt on paljon parempaa joukkuepeliä keskimäärin vs viime kausi. Lauri näkyi olevan reissussa mukana eikä mitään kantositeitä yms näkynyt. Carterillakin oli vaan yksi täysipainoinen treeni ja sitten avaukseen, joten odotellaan sitä Laten osalta.
 
Viestejä
454
Tähän järjesttiin äkkiä ottelu Detroitissa keskiviikoksi. E: Chicagossa vs Detroit.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
454
Dramaattinen ja "viihdyttävä" matsi Detroitia vastaan. Tässä Bulls oli jo perässä 25 pinnaa jossain vaiheessa 2 erässä. BD antoi junnuille opetuksen penkittämällä 3. erän alussa Cobyn, PatWillin (nykyään Staceyn keksimänä the PAW) ja WCJn ja laittamalla veteraanit Sato, Young ja Temple "avaukseen". Tämä auttoi, Lavine otti joukkueen reppuselkään ja lopulta taas koko joukkueen toimin homma klousattiin. Heitterit heittaa, mutta epäilemättä Lavine on AllStar- jollei sitten aivan superstaralevelillä nykypelillään. Aikanaan kun toivoi Lavinea penkille, että (yhteis)pelistä tulisi jotain, nyt miettii että mitä Donovan tuumii kun on pitänyt miestä jo 3 minuuttiia vetämässä henkeä. Jos omista tunnelmista voi mitään päätellä niin äijä on ottanut huikean kehitysloikan, ja vaikka usage on korkea, yritykset tuntuvat paljon järkevimmille eivätkä harmita. Niille jotka sanovat ettei Zach edes yritä puolustaa: katselkaa pelejä. Hyvä efortti on koko ajan ja apupuolustus on parantunut huomattavasti. No, faniukoksi en itseäni vielä nimitä, mutta objektiivisesti katsoen ja verraten liigan tasoon aivan varma maxin mies ja jos ei romahdusta tule ja varmasti se rakennuspalikka minkä varaan Bulls perustaa. Laurilla ei huolta, mahtuu nyt pelaavaan kokoonpanoon heittämällä avaukseen ja isoille minuuteille. Ongelma joukkueessa on Coby ja jos menestystä haluaa nyt niin Saton pitäisi aloittaa ilman muuta. Kuitenkin Coby penkiltä Lavinea tuuraamaan 20min kuulostaa kuitenkin huonolle käytölle joten jotain treidintynkää pitäisi keksiä. Young varsinkin on varsinainen taikasauva tällä hetkellä ja erittäin arvokas joukkueelle. Templen sopparin uusisin tällä hintatasolla ilman muuta. Luotettava ja oivallinen koutsi kentällä. Youngilla on sopimus ensi kaudesta ja hyvä niin.
E: Youngilla ei ole ensi kaudesta kuin 6M varmaa, eli AK:na kiinnittäisin miehen kaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 583
Dramaattinen ja "viihdyttävä" matsi Detroitia vastaan.
Mutta samalla valtaosa pelistä todella huonoa pelaamista Bullsilta. Ainoastaan kolmas jakso oli hyvää tekemistä, mutta ensimmäinen puoliaika suorastaan naurettavan huonoa. Tuo Detroitin nykyryhmä pitäisi olla kotikentällä vähän helpompi peli. No, hyvää oli ainoastaan voitto pelistä.

Detroit vieläpä heitti tosi surkeasti koko pelin ajan. Kolkit 28%. Mutta silti Detroit nosteli jatkuvasti layuppeja Bullsin korilta. Mua ärsytti myös tuossa pelissä, kun viimeisen parin minuutin ajan selostajat ylihehkuttivat Jerami Granttia .Vaikka olisi ennemmin pitänyt ihmetellä miten Bulls-puolustus kerta toisen jälkeen antaa nostella layuppia parista metristä. Detroit taisi tehdä 4-5 layuppia viimeisen parin minuutin aikana. Vaikka hyvin olisi voinut auttaa enemmän noihin ajoihin, kun Detroit oli kivittänyt kolkit koko pelin ajan.

Niille jotka sanovat ettei Zach edes yritä puolustaa: katselkaa pelejä. Hyvä efortti on koko ajan ja apupuolustus on parantunut huomattavasti. No, faniukoksi en itseäni vielä nimitä, mutta objektiivisesti katsoen ja verraten liigan tasoon aivan varma maxin mies ja jos ei romahdusta tule ja varmasti se rakennuspalikka minkä varaan Bulls perustaa.
Joo, samaa mieltä tuosta mitä kirjoitit Lavinesta. Ei enää ole mitenkään järkevää odottaa jotain Lavine -tradea. Lavine on todennäköisesti selkeä rakennuspalikka. Jos Bulls Lavinen päättää treidata, niin se tarkoittaa käytännössä rebuildin uudelleen aloitusta.

Joo. Lavine toki yrittää nyt paremmin puolustuksessa, mutta heikkoa se edelleen on. Tuossa Detroit -pelissä hänen puolustuksessaan näkyi myös vähän sitä vanha asennevammaa ekalla puoliajalla. Paljon on parannettavaa.

Mulla on myös vähän pelko takaraivossa, että voiko nuo Lavine vaikeat step-back kolkit oikeasti tippua noin hyvin koko kauden ajan? Lavine on nyt heittänyt kolkit kuudessa viime pelissä 29/50 eli 58%. Tullaanko me vielä näkemään joku kolmen viikon jakso, jossa kolkit putoavat 20% tarkkuudella?
 
Viestejä
454
Hyvää peliä Bullsilta idän kärkijoukkuetta Sixersia vastaan.
Ihme kyllä hyvin roikkuivat mukana vaikka heittopeli oli aivan hukassa, levypalloissakin tuli turpaan, jne. Nyt vaan ei ollut ketään joka olisi Embiidille mahtanut mitään edes vähää alusta. LoppuPhillystä ei vastusta olisi ollut. Embiid vs Kornet on sellainen macthup että ei soisi näkevänsä, ja vaikeaa oli WCJ:lläkin. Yhtään varteenotettavaa pitkää miestä tämän tyyliseen tehtävään ei nyt löydy. Muuten puolustuspää oli varsin kohtuullista. Onhan tämä kuitenkin katsottavaa koripalloa eikä tarvitse päätä laittaa tuskasta polviin joka toinen minuutti. Lavinen pitäisi saada AS-nimeäminen jo siitä syystä että tuomarit alkaisivat kunnioittaa tekemistä. Jostain syystä häntä vastaan jää virheitä viheltämättä vaikkei floppaa tai näyttele. Pisteistä huolimatta ei ihan ollut Lavinen päivä kuitenkaan. Cobyllä on edelleen vaikeat ajat. DB jatkaa peluuttamista edelleen avauksen pelintekijänä vaikka penkillä on toista luokkaa tehtävään oleva Sato. Meneekö näin koko kausi vai keksitäänkö tässä jotain treidin tynkää. Toisen vuoden pelaajana esityksistä huolimatta hänellä saattaisi jotain arvoa olla, sg-roolissa kuitenkin. Arcille peukku taistelusta. On se hyvä että joku pelaa minuuttinsa aina esimerkillisellä asenteella.

Lauria tämä nyt huutaisi takaisin. Alunperinhän tuo oli 2-4 viikkoa ennustettu, ja kaksi näkyy olevan ihan minimi ekankin asteen venähdykselle tuossa paikassa, joten en tuomion kelloja Laten bullsuralle kolkuttelisi vielä vaikka menisi yli 4 viikonkin. Heittokäden olkapää on aika kriittinen paikka joka paranee kun paranee.
 
Viestejä
279
Molempien joukkueiden heittopeli oli hukassa. Kun nyt Simmons oli pois niin taisi kaikki takamiehet Phillyn joukkueessa löytää sisäisen Ben:n ja ei positiivisessa mielessä ja heittivät pelitilanne heitot 7 / 30. Isot miehet kummassakin päässä olivat tehokkaita. Ilman Simmonsia Phillyn peli meni Embiidin kautta ja tällä kertaa se toi voiton. Pakko on sanoa, että Embiid on tällä hetkellä voimakkaasti mukana MVP taistossa, vaikka sitä ei sääntöjen mukaan enää voi sentterille antaa (tai ainakin siltä tuntuu).

Jo varatessa White:a tuntui, että Bulls juuri varasi henkilön, joka korvaa Lavinen eikä pelaajaa, joka tukisi Lavinea. Tämä 'Paras mahdollinen pelaaja' ajattelu on monesti aika tyhmää. Nyt White ei pääse pelaamaan omassa roolissaan, sekä hänen heikkoudet ovat samoje kuin Lavinen, niin joukkueen menestys kärsii. Jos on joku 1-3 pick niin ymmärtäisin tuon Paras pelaaja varauksen, mutta muuten jos varaat pelaajan, jossa sinulla on jo parempi pelaaja niin yleensä joukkueet yrittävät siirtää tuon nuoren pelaajan pelaamaan toisessa roolissa. Tuo siis tarkoittaa, että taito minkä takia pelaaja varattiin aikaisin, niin pelaaja ei pääsekään käyttämään sitä. Tuo kuullostaa ihan Bust:lta. Kun taasen joukkueet, kuten Miami ja Spurs varaavat usein tarpeeseen, joten he etsivät pelaajia, joilla on kyky jota he tarvitset ja tällöin pelaaja pääsee hyväksi käyttämään vahvuuksiaan ja siten myös pelaa paljon paremmin kuin se aikaisemmin varattu 'Paras mahdollinen' -pelaaja. Tulipahan purkaus... Itse en kyllä koskaan oikein pitänyt White varauksesta. Tuntui aika pieneltä takamieheksi, sekä ei tuntunut kovinkaan urheilulliseltakaan. Hänellä on kyllä hyvä ensimmäinen askel, joka on tärkeää takamiehelle. Vaikka pelin väitetäänkin menevät enemmän smallball koripalloksi niin takamiesten koko tuntuu kasvavan. Tämä White:n peluuttaminen ja muutenkin se, että nuoret aloittaa, antaa kyllä aika selkeästi kuvan, että Bulls:n tavoite on kasvattaa nuoria. Voittaminen on toissijaista. Tässäkin pelissä aloittajan olivat -10 kun penkki oli taasen +10. Jotenkin tuntuu, että tämä porukan tasapainottaminen olisi parempi voittamisen kannalta. Bulls:n nuoretkin tuntuvat pelaavan ihan hyvin, jos pääsevät pelaamaan 3 veteraanin kanssa, mutta jos kentällä on 4 tai useampi nuorukainen niin yleensä lopputulos on kauhistus. Tuo on siis ollut näkyvissä useammassa pelissä kauden aikana.

Kummallinen kausi on kyllä menossa. Nyt sentään .500 tilastolla ollaan idässä sijalla 6, mutta pari päivää sitten oltiin sijalla 4. Siinä on sitten rypäs sijoilla 7-12 joka kamppailee niistä 4 paikasta. Miamin luulisi tuosta porukasta selviävän, mutta muuten on ahdasta. Bulls voittaa hyvin noita .500 alla olevia joukkueita, mutta yli .500 joukkueita vastaan he ovat huonoja.
 
Viestejä
583
Molempien joukkueiden heittopeli oli hukassa. Kun nyt Simmons oli pois niin taisi kaikki takamiehet Phillyn joukkueessa löytää sisäisen Ben:n ja ei positiivisessa mielessä ja heittivät pelitilanne heitot 7 / 30. Isot miehet kummassakin päässä olivat tehokkaita. Ilman Simmonsia Phillyn peli meni Embiidin kautta ja tällä kertaa se toi voiton. Pakko on sanoa, että Embiid on tällä hetkellä voimakkaasti mukana MVP taistossa, vaikka sitä ei sääntöjen mukaan enää voi sentterille antaa (tai ainakin siltä tuntuu).

Jo varatessa White:a tuntui, että Bulls juuri varasi henkilön, joka korvaa Lavinen eikä pelaajaa, joka tukisi Lavinea. Tämä 'Paras mahdollinen pelaaja' ajattelu on monesti aika tyhmää. Nyt White ei pääse pelaamaan omassa roolissaan, sekä hänen heikkoudet ovat samoje kuin Lavinen, niin joukkueen menestys kärsii. Jos on joku 1-3 pick niin ymmärtäisin tuon Paras pelaaja varauksen, mutta muuten jos varaat pelaajan, jossa sinulla on jo parempi pelaaja niin yleensä joukkueet yrittävät siirtää tuon nuoren pelaajan pelaamaan toisessa roolissa. Tuo siis tarkoittaa, että taito minkä takia pelaaja varattiin aikaisin, niin pelaaja ei pääsekään käyttämään sitä. Tuo kuullostaa ihan Bust:lta. Kun taasen joukkueet, kuten Miami ja Spurs varaavat usein tarpeeseen, joten he etsivät pelaajia, joilla on kyky jota he tarvitset ja tällöin pelaaja pääsee hyväksi käyttämään vahvuuksiaan ja siten myös pelaa paljon paremmin kuin se aikaisemmin varattu 'Paras mahdollinen' -pelaaja. Tulipahan purkaus... Itse en kyllä koskaan oikein pitänyt White varauksesta. Tuntui aika pieneltä takamieheksi, sekä ei tuntunut kovinkaan urheilulliseltakaan. Hänellä on kyllä hyvä ensimmäinen askel, joka on tärkeää takamiehelle. Vaikka pelin väitetäänkin menevät enemmän smallball koripalloksi niin takamiesten koko tuntuu kasvavan. Tämä White:n peluuttaminen ja muutenkin se, että nuoret aloittaa, antaa kyllä aika selkeästi kuvan, että Bulls:n tavoite on kasvattaa nuoria. Voittaminen on toissijaista. Tässäkin pelissä aloittajan olivat -10 kun penkki oli taasen +10. Jotenkin tuntuu, että tämä porukan tasapainottaminen olisi parempi voittamisen kannalta. Bulls:n nuoretkin tuntuvat pelaavan ihan hyvin, jos pääsevät pelaamaan 3 veteraanin kanssa, mutta jos kentällä on 4 tai useampi nuorukainen niin yleensä lopputulos on kauhistus. Tuo on siis ollut näkyvissä useammassa pelissä kauden aikana.

Kummallinen kausi on kyllä menossa. Nyt sentään .500 tilastolla ollaan idässä sijalla 6, mutta pari päivää sitten oltiin sijalla 4. Siinä on sitten rypäs sijoilla 7-12 joka kamppailee niistä 4 paikasta. Miamin luulisi tuosta porukasta selviävän, mutta muuten on ahdasta. Bulls voittaa hyvin noita .500 alla olevia joukkueita, mutta yli .500 joukkueita vastaan he ovat huonoja.
Puhutaan että Lavine treidattaisiin, mutta mieluummin kyllä Whiten treidaisin jos saadaan laadukas pointti tilalle
 
Viestejä
454
Jo varatessa White:a tuntui, että Bulls juuri varasi henkilön, joka korvaa Lavinen eikä pelaajaa, joka tukisi Lavinea. Tämä 'Paras mahdollinen pelaaja' ajattelu on monesti aika tyhmää. Nyt White ei pääse pelaamaan omassa roolissaan, sekä hänen heikkoudet ovat samoje kuin Lavinen, niin joukkueen menestys kärsii.
Niinno "hindsight is 20/20" sanoo amerikkalainen. Pelintekijää Bulls tarvitsi ja/tai pientä laituria. Dunn oli tässä vaiheessa nähty. Näistä potentiaalisista Morant ja Garland menivät. Culver olisi varmasti otettu jos olisi ollut otettavissa. Coby nyt ainakin oli teoriassa pointti, ja ehkä uskottiin että rooli vaan UNC:ssä oli asetettu skoraajaksi. Morant olisi ollut varmasti käänteentekevä pelaaja, muttei varmasti saatavissa millään tempuilla.

Jos katsotaan keitä tuli tämän jälkeen:

-Hayes - sentteri oli justiinsa otettu edellisvuonna
-Hachimura - enpä tiedä olisiko hänestä nyt ollut enemmän iloa
-Reddish - alisuoritti Dukessa
-C. Johnson, draftattiin 10 sijaa ajalteua aiemmin, eli ei
- PJ Washington , PF:ksi Laurin paikalle, ei.

Tämän jälkeen ollaan niin pitkällä minkään valtakunnan konsensuksesta ettei kenenkään vatsa silloinessa FOssa olisi kestänyt lähteä vaikka Herron perään, joka myös olisi ollut odotetulta rooliltaan Lavinen backup. En siis moittisi Garpaxia siitä että olivat draftissa osaamattomia tms. Coby ei vaan ainakaan toistaiseksi ole kehittynyt lainkaan odotetusti uudessa roolissaan. Zionin ja Morantin jälkeen drafti oli aika tasaheikko, eikä noista nyt kukaa ole oikein loistanut, Barrett ehkä rajatapaus.
------

B2b Kings-ottelu on mielenkiintoinen. Sama rekordi, mutta Kingsillä 5 tappiota putkeen. Jos tästä voitto kairataan merkit ovat hyvät. Kahta näin huonoa heittopäivää tuskin tulee peräkkäin. SItten onkin mielenkiintoinen reissuputki, ja pelejä joka toinen päivä + 1 b2b seuraavat puolitoistaviikkoa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 583
Muuten puolustuspää oli varsin kohtuullista.
Bullsin puolustus on heti parempaa, kun vastassa ei ole pick-and-roll -joukkue. Bullsin puolustus pysyy paremmin kasassa, kun on vastassa joukkue, joka enimmäkseen dumppaa palloa postiin. Effort on puolustuksessa kuitenkin ihan hyvää. Mutta tässä pelissäkin muutama tilanne otti päähän, kun esim. Greenille tai Currylle annettin kuljetuksesta vapaita kolkkeja. No, Embiid hoiti tuon pelin oikeastaan ihan yksin.

Mutta 76ersin pelaamisen taso oli kyllä melko pettymys, kun en ole tällä kaudella nähnyt yhtään heidän peliään. Ei mitään "mestaruustason -puolustusta" ja supporting cast tosi heikko. Voiko tuo ryhmä mennä oikeasti finaaleihin asti? Toki Simmonsin mukaan tulo muuttaa joukkueen dynaamiikan ihan toisenlaiseksi.

Kummallinen kausi on kyllä menossa. Nyt sentään .500 tilastolla ollaan idässä sijalla 6, mutta pari päivää sitten oltiin sijalla 4. Siinä on sitten rypäs sijoilla 7-12 joka kamppailee niistä 4 paikasta.
Joo. Todella monen joukkueen pelin taso on ollut heikkoa verrattuna kuplaan tai viime kauteen. Ja monessa pelissä pelaamisen taso on ollut tosi heikkoa.

Tähän on toki vaikuttanut korona, kun useampi pelaaja on tuon taudinkin jo sairastanut. Ei tuosta ihan äkkiä toivuta. Jari Litmanen sairasti koronan 2020 keväällä ja sanoi tällä viikolla, että ei ole vieläkään täysin toipunut tuosta. Satoranskyllakin otti aikansa toipua tuosta. Ja tottakai vaikutuksensa on ollut karanteeni -poissaoloilla ja lyhyellä traning campillä. Todennäköisesti pelaaminen alka parantua mitä pidemmälle kevääseen mennään.

Charles Barkley oikeastaan hyvin sanoi, että Utah on lännen puolelta ainoa joukkue joka pelaa samalla tasolla kuin kuplassa tai viime kaudella. Muutaman Dallasin pelinkin kun on kattonut, niin ei voi kuin hämmästellä ja ihmetellä pelaamisen tasoa verrattuna viime kauteen. :rolleyes:
 
Viestejä
454
Lavine pelaa todella korkealla tasolla ja aivan huipputehoilla jonka voisi luulla kiinnostavan jotain tähteä niin että haluaisi pelamaan kanssaan Chicagoon. Jos ei valita All Starsiin on vääryys, mutta Bulls sainaa joka tapauksessa ensitöikseen kanssaan kesällä max-sopparin, se on kutakuinkin varmaa. Lavine ja veteraanikaarti näitä ratkoo nyt ja tästä tuli rutiinivoiton tyylinen Kingsistä. Jälleen ihan solidi ja katsottava peli. Pitkien miesten rotaatio on tällä hetkellä WCJ ja Young, joten Lauri terveenä on kovasti kaivattu lisä tähän. Peli peliltä ottaa Boylenin tuhlattu aika pattiin yhä enemmän, etenkin Laurin kannalta. Näyttää todennäköisimmältä että Lauri lähtee RFAna koska miksi kukaan nyt tarjoaisi jotain tässä kohtaa kun on saatavissa ihan vaan lyömällä riiittävän iso pahvi kouraan.
 
Viestejä
1 583
No onneksi hyökkäyspää toimii huikean hyvin, kun puolustuspäässä ei saada edes heikkoa Sacramentoa millään lailla hidastettua. Bullsin pelitilanneheitot 60% ja kolkit 48%. Aivan huikean tehokasta hyökkäyspelaamista. :oops:

Onneksi Sacramento otti paljon typeriä heiton valintoja (Buddy Hield) eikä ihan koko ajan juossut pick-and-rollia, josta Sacramento sai lähes aina hyvän heiton aikaiseksi.

Lavine pelaa todella korkealla tasolla ja aivan huipputehoilla jonka voisi luulla kiinnostavan jotain tähteä niin että haluaisi pelamaan kanssaan Chicagoon. Jos ei valita All Starsiin on vääryys
Joo. Lavine on ollut todella hyvä ja tässä Sacramento -pelissä hän oli suorastaan ylivoimainen pelaaja Sacramenton liigan heikointa puolustusta vastaan.

Lavinen kausi tähän mennessä on ihan historian valossakin todella poikkeuksellinen.

1613909425975.png
 
Viestejä
1 224

Onko mikään ihme jos Bullsissa takamiesten puolustus välillä vähän tökkii?

Lavine pelaa todella korkealla tasolla ja aivan huipputehoilla jonka voisi luulla kiinnostavan jotain tähteä niin että haluaisi pelamaan kanssaan Chicagoon. Jos ei valita All Starsiin on vääryys, mutta Bulls sainaa joka tapauksessa ensitöikseen kanssaan kesällä max-sopparin, se on kutakuinkin varmaa. Lavine ja veteraanikaarti näitä ratkoo nyt ja tästä tuli rutiinivoiton tyylinen Kingsistä. Jälleen ihan solidi ja katsottava peli. Pitkien miesten rotaatio on tällä hetkellä WCJ ja Young, joten Lauri terveenä on kovasti kaivattu lisä tähän. Peli peliltä ottaa Boylenin tuhlattu aika pattiin yhä enemmän, etenkin Laurin kannalta. Näyttää todennäköisimmältä että Lauri lähtee RFAna koska miksi kukaan nyt tarjoaisi jotain tässä kohtaa kun on saatavissa ihan vaan lyömällä riiittävän iso pahvi kouraan.
KC Johnson taisi jossain artikkelissa todeta että Bullsilla olisi suunnitelmana tällä hetkellä testata Laurin markkina-arvo nimenomaan RFA kautta. Onhan se helpompaa kuin itse lähteä arpomaan.
 
Viestejä
279
Niinno "hindsight is 20/20" sanoo amerikkalainen. Pelintekijää Bulls tarvitsi ja/tai pientä laituria. Dunn oli tässä vaiheessa nähty. Näistä potentiaalisista Morant ja Garland menivät. Culver olisi varmasti otettu jos olisi ollut otettavissa. Coby nyt ainakin oli teoriassa pointti, ja ehkä uskottiin että rooli vaan UNC:ssä oli asetettu skoraajaksi. Morant olisi ollut varmasti käänteentekevä pelaaja, muttei varmasti saatavissa millään tempuilla.
Omaksi puolustukseni on todettava, että olin pickin kauppaamisen kannalla ennen draftia ja heti draftin jälkeen epäilin White:n ja Lavine:n yhteen sopivuutta juurikin sen takia, että ovat niin samankaltaisia. Ja olen 2 vuoden jälkeen edelleen samaa mieltä. Joten teoriassa ei ole kyse jälkiviisaudesta. Mutta on myönnettävä, että sen verran muuttujia aina näissä nuorten pelaajien arvioinnissa on, että ehkäpä White olisi ollutkin jotain muuta kuin epäilin hänen olevan. Ei olisi ensimmäinen jos arvaus menisi pieleen. Mutta tällä kertaa ei mennyt.

Itse Whiten varaus ei ollut mikään yllätys. Ehkäpä hän olisi pystynyt muuttumaan. Alkuperäisen viestin tarkoitus ei sinänsä ollut tarkoitus hyökätä tätä varausta vastaan, vaan enemmänkin kyseenalaistaa tämä ajattelu malli, että varataan paras pelaaja joka löytyy ja yritetään tehdä hänestä jotain mitä hän ei ole koskaan todistanut olevansa. Ja kun tämä epäonnistuu, kuten se monesti tekee, niin sitten vika onkin pelaajassa, kun ei kyennyt muuntautumaan täysin joksikin toiseksi mitä on ollut ensimmäiset 20 vuotta elämästään.
 
Viestejä
2 306

Onko mikään ihme jos Bullsissa takamiesten puolustus välillä vähän tökkii?
Vähän samaa rataa kuin toinen sitaatti muutaman viikon takaa, missä Zach toteaa, että hän on nyt ymmärtänyt, että kaiken ei voi tehdä itse ja joukkuekavereihin kannattaa myös joskus luottaa.

‘‘A little bit of me just understanding, over the last three years, that you can’t do it by yourself,’’ LaVine said when asked about his evolution. ‘‘I think I took a step in the right direction in the offseason by looking at how I can help my teammates better and trusting [them].

Hyvä juttu Zachille, että kokenut valaistumisen, koska kyllä hän on nyt paljon parempi pelaaja kuin ennen.

 
Viestejä
454
Näitä yleisindikaattoreitahan syntyy tiheään. Yhden todistelun mukaan EPM (estimated plus minus) tuottaisi indikaation pelaajan hyödyllisyydestä pienimmällä virheellä vs muut nykyajan mittarit jotka käyttää myös player-tracking dataa. Niin tai näin Dunks&Threes-saitilla on yksi parhaita käyttöliittymiä joista saa hyvän yleiskuvan. Plokkasin vertailuun muutaman avainpelaajan:

Tässä EPM ja perusdatat. Alempi numero kertoo kuinka korkealla on liigan vertailussa (vai pelipaikan? täytyy selvittää)

Screenshot 2021-02-22 at 10.12.38.png


EPM kehitys vuosien saatossa

Screenshot 2021-02-22 at 10.13.13.png


Ja viiden pelin liukuva keskiarvo, joka kertoo vaikutuksen muutoksen kauden aikana.

Screenshot 2021-02-22 at 10.13.28.png


Nämä vahvistavat myös silmin havaittua ja esim sitä, että White, vaikkakin vielä negatiivinen vaikutukseltaan, on lähtenyt positiiviseen suuntaan, kun on voinut toimia enemmän luontaisessa roolissaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös