Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2011-2012: Askel eteenpäin?

King James sanoi:
A) Bulls on parempi joukkue miinus Rose&Noah kuin Heat on miinus LeBron&Bosh.

Niin. Viittasin ajatusleikillä vain taannoiseen kommenttiisi siitä, miten paska joukkue Chicago on ilman Rosea. Hyvä, että tästä ollaan kuitenkin samaa mieltä.

Rose ja Noah sen sijaan ovat anatomialtaan lasia, kuten on myös joukkueen kolmas tärkeä lenkki Boozer. Ei ole Miamin vika, että Bulls on rakentanut joukkueensa loukkaantumisherkkien pelaajien varaan.

Tämä on hiukan validimpi pointti. Tosin ennen tätä kautta Rose ei ollut kärsinyt mistään loukkaantumisista, toisin kuin esim. muuan Dwyane Wade. Hämmästyttäväähän tässä kaudessa on ollut erityisesti se, että ne loukkaantumisherkät pelaajat (ml. Noah tähän asti) ovat pysyneet kunnossa ja muut ovat kaatuilleet ristiin. Mutta valitettavasti kaikki eivät voi olla sellaisia yli-ihmisiä kuin Lebron.

Mitä taas tulee joukkueiden voimasuhteisiin, niin kaikesta päätellen et tainnut katsoa yhtään niistä harvoista peleistä, joissa Bullsilla oli koko rosteri jalkeilla. Itse nostaisin suurimmiksi eroiksi viime vuoteen verrattuna Hamiltonin midrange+ajouhkan (jota Bogansilla ja Brewerillä ei ollut) sekä Noahin ja Boozerin erinomaisesti toimineen syöttöpelin. Tällä kaudella Bullsin etukenttä oli ylivoimaisesti itäisen konferenssin paras ja yhdistettynä Rosen, Hamiltonin ja Korverin kaukoheittouhkaan se olisi syönyt Miamin puolustuksen elävältä. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että joukkue on juuri niin hyvä kuin mitä se kykenee saamaan jalkeille, ja tältä osin jossittelu on todellakin turhaa. Onneksi Bullsin ydinporukka tullee pysymään kasassa vielä ensi kauden, jolloin voidaan koittaa uudestaan.
 
Viestejä
9 123
Vs: Chicago Bulls 2011-2012: Askel eteenpäin?

Eli käytännössä ero viime kauteen Rip Hamilton. Puhumattakaan siitä, että Heat on viime kautta parempi joukkue.

Jep, jep.

Ehkä ensi kaudella sitten.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2011-2012: Askel eteenpäin?

King James sanoi:
Eli käytännössä ero viime kauteen Rip Hamilton.

Näin on, jos katsoo laput silmillä pelkkää rosteria eikä ota huomioon sitä jo hyvä luoja kertaalleen mainitsemaani synergiaa, joka syntyy kun lahjakkaat pelaajat (ensisijaisesti Noah ja Boozer) pelaavat toista kautta yhdessä. Sinun logiikallasi Heat on viime kautta parempi joukkue vain ja ainoastaan siksi, että siellä on Shane Battier, eikä esim. siksi, että two and a half men olisivat jotenkin opetelleet pelaamaan kimpassa. Tietty tämä voi hyvinkin pitää paikkansa, sillä Heat pelaa lähes yksinomaan 1vs1 palloa, joka ei hitsaudu mihinkään suuntaan vaikka Lebron ja Wade pelaisivat sata vuotta yhdessä.

Mutta kuten sanoin, jossittelu on turhaa, varsinkin kun et selvästikään ole seurannut Chicagon pelejä tällä kaudella.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2011-2012: Askel eteenpäin?

Jaahas, Chicagon kausi oli sitten siinä. Oli kyllä helvetin hyvä effortti viimeiseen peliin. Deng, Hamilton ja Gibson pelasivat kaikki hyvän matsin, mutta hyökkäyksen kannalta ehkä tärkein mies, Carlos Boozer, ei hoitanut omaa tonttiaan ihan niin hyvin. Heitot 1/11. Joskus se on vaan todella pienestä kiinni: jos pitkäaikainen inhokkini (ja tällä kaudella hetken aikaa jopa ylistämäni) CJ Watson olisi vikassa hyökkäyksessä pitänyt pallon itsellään vielä pari sekuntia ja pistänyt virheen jälkeen vaparit sisään, edessä olisi game 7 Chicagossa. Sen sijaan Watson otti riskin ja passasi vauhtiin Omer "liigan paskimmat kädet" Asikille, joka nyt vaan sattuu normipäivänäkin olemaan joukkueen huonoin vapaaheittäjä (runkosarjassa 45,6%) ja joka ei muutenkaan ole se tyyppi, jonka harteille kannattaa kasata ne isoimmat paineet. Sapettaa vietävästi. Propsit Phillylle, mutta kyllä seuraavalla rundilla tulee kylmää kyytiä.

Vähän jäi ihmetyttämään tässä sarjassa Korverin ja Brewerin pienet minuutit. Molemmat pelasivat alle 17 minsaa per peli, ja yhdessä pelissä Ronnie ei pelannut lainkaan. Korverin heittoja olisi tarvittu niinä lukuisina hetkinä, jolloin mikään ei mennyt sisään. Toisaalta silloin kun Korver oli kentällä, hyvin läksynsä tehnyt Sixers tuplasi screenipelit todella hyvin eikä niitä vapaita heittoja montaa tullut. Mutta silti. Ehkä suurempi hämmästys kohdistuu silti Brewerin peluutukseen, sillä melkein aina kun mies oli kentällä, Sixersin hyökkäys oli ongelmissa. Nyt Chicagon kenties parasta asetta, Brewer-Deng-Gibson-Asik -puolustusmuuria, ei nähty juuri lainkaan.

Olisihan se ollut ihan kiva nähdä, miten hyvin Bulls olisi pistänyt kampoihin Bostonille, jos Noah olisi saatu takaisin kehiin. Veikkaan, että Bulls olisi vienyt n. 80% levypalloista Celticsin menninkäisten edestä. Luulen että Chicago olisi lopulta taipunut ailahtelevaan hyökkäykseen ja Bostonin kovaan puolustukseen, mutta kyllä siinä 6 tai 7 matsia olisi mennyt. Nyt edessä lienee astetta paskempi idän semifinaalisarja.

Ensi kauden kokoonpanokysymyksiin palattaneen sitten kesällä. Nyt ei jaksa miettiä.
 
Viestejä
889
Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Kesä etenee ja Bullsin paketti on yhä täysin sekaisin. Tehdäänpä pieni tilannekatsaus.

Sopimuksen alla olevat pelaajat:
Derrick Rose
Rip Hamilton
Luol Deng
Carlos Boozer
Joakim Noah
Taj Gibson
Jimmy Butler
+ Marquis Teague

Team option:
Kyle Korver
Ronnie Brewer
CJ Watson

Restricted FA:
Omer Asik

UFA:
John Lucas III
Brian Scalabrine
Mike James


Palkkatilanne on tällä hetkellä sellainen, että pelkkä avausviisikko pistää Bullsin salary capin yli, guaranteed sopparit ovat yhteensä reilut 63 miltsiä ensi kaudella. Tämä tietää aikamoisia rajoitteita muiden pelaajamarkkinoiden osalta. TO-pelaajien osalta Bullsin täytyy 10.7. mennessä päättää, mitä herroille tehdään. Huhut kertovat, että Watson ja Brewer olisivat molemmat lähdössä, ja uskon näin myös käyvän. Korverin tilanne on vielä auki, ja käsittääkseni mies haluttaisiin pitää kelkassa, mutta viiden miltsin sopimus voi olla liikaa. Restricted FA Asik sai nimittäin juuri Houstonilta aivan käsittämättömän kolmen vuoden, 25.1. miltsin tarjouksen, ja nyt Chicagossa pähkäillään, onko tuota mitään järkeä matchata. Jos Asik jatkaa Chicagossa, Korver saa fudut. Vapaista agenteista uskon ja oletan että Lucas saa uuden sopparin, mutta tässäkin on se vaara että keväällä hyvin pelanneelle pointille tarjotaan isompia summia toisaalta. Tässä kuitenkin oletettu miehistö:

PG: Rose (palannee kehiin loppukaudesta), Teague, ?Lucas?
SG: Hamilton
SF: Deng, Butler, ?Korver?
PF: Boozer, Gibson
C: Noah, ?Asik?

Jos Lucas jatkaa, alkukausi mennään oletettavasti Lucas/Teague -pointtiparilla, joka nostattaa jo vähän kulmakarvoja. Toisaalta mitään veteraanipointtia à la Nash ei olisi mitään järkeä signata, koska Rosen palattua tämä pelaisi alle minsaa per peli. Jonkin sortin veteraani combo guard voisi toimia, mutta palaan tähän myöhemmin.

Vapailta markkinoilta etsittäneen joka tapauksessa täytettä SG-paikalle, varsinkin kun Hamilton loukkaantunee syksyn ekoissa treeneissä. Brandon Roy on tiemmä kuvioissa mukana, mikä sekin "hieman" hirvittää. Korver taas on enemmän SF-paikan pelaaja eikä sovellu puhtaaksi penkki-SG:ksi. Koska Butler tulee joka tapauksessa saamaan SF-paikalla enemmän minuutteja, Korverille ei ole enää mielestäni hintansa arvoista käyttöä. Suurin kysymysmerkki on kuitenkin tällä hetkellä Asik, joka ei todellakaan ole 25 miltsin arvoinen. Asikista kuitenkin tykätään, ja jos mies lähtee, on Bullsilla todellinen ongelma löytää vapailta markkinoilta tilalle pätevä kakkossentteri.

Väliyhteenvetona todettakoon, ettei ensi kausi todellakaan näytä kovin hyvältä. Uusimpien huhujen mukaan Dengin ranne olisi kuntoutumassa ilman leikkausta, mutta tässäkin tapauksessa ensi kaudesta uhkaa tulla jonkinlainen välivuosi. Rose palaa sitten kun palaa, mutta lienee toiveajattelua olettaa, että mies olisi lähelläkään omaa tasoaan vielä pleijareissa. Boozer saa tasoonsa nähden aivan liikaa liksaa (~15 miltsiä per kausi), ja jos myös Asik ylipalkataan, on varmaa että Carlos amnestoidaan vuoden päästä. Voi olla ettei motivaatio ole ihan kohdillaan. Jos Rose lasketaan mukaan, aloitusviisikossa pelaa tasan viisi (5) loukkaantumisherkkää pelaajaa. On jotenkin absurdia, että joukkueella, jolla on kahtena vuonna peräkkäin ollut liigan paras runkosarjarekordi, on pasmat näin sekaisin. On myös täysin hämärän peitossa, millaisella miehistöllä mahdollista mestaruutta lähdettäisiin kaudella 2013-2014 tavoittelemaan.

Että tällaista tällä hetkellä. Palaan FA-spekulointiin parin päivän päästä kun Asikin (ja sitä myötä Korverin) tilanne on selvä.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Bullsilla ollut kuulemma enemmänkin keskusteluja Kirk Hinrichin kanssa. Kelpaisi kyllä, jos suostuu tulemaan halvalla. Hinrich on pelannut suurimman osan urastaan Bullsissa, pystyy pelaamaan molemmilla takamiespaikoilla ja osaa heittää ainakin välttävästi. Mikä tärkeintä, Hinrich olisi sellainen pelaaja, joka voisi pelata ykköspointtina Rosen paluuseen asti ja sen jälkeen tulla järkevästi penkiltä pelaamaan yhtä lailla pg- kuin sg-tontille sellaiset 20-25 minsaa per peli.

Brandon Roy voisi olla tosi kova vahvistus jos pysyisi kasassa, mutta täältä ei kyllä löydy sille yhtään luottoa. Myös Derek Fisherin nimi on ollut esillä, mikä ei ihan hirveästi lämmitä.
 
Viestejä
408
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Tai sitten Boozer pelaa mahtikauden?

Gibson kehittyy kokoajan. Teague voi yllättää. Ei tässä vielä kannata synkkyyteen painua.
Vuodesta tullee vaikea, mutta pudotuspeleihin mennään kovalla pakilla.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Päivitetäänpä tänne vähän tilannetta. Kirk Hinrich on palaamassa Bulls-univormuun. Minulla on ainakin kultaiset muistot miehestä, joka oli avainpelaajia Bullsin nousussa takaisin playoff-joukkueeksi vuonna 2005 viiden vuoden pohjamudissa kieriskelyn jälkeen. Hinrich olisi sitäpaitsi tulossa naurettavalla kahden vuoden ja kuuden miltsin sopparilla, joka on pelkkä kärpäsen tahra Chicagon payrollissa. Hinrich voi mainiosti pelata aloittavana pointtina Rosen poissaollessa ja siirtyä kakkospaikalle Hamiltonin lepuuttajaksi (tai korvaajaksi, kun Rip hajoaa palasiksi) Rosen palattua. Tämä myös varmisti sen, että Watsonille voi huoletta antaa kenkää. Takakentän osalta kysymysmerkkinä on enää kakkospointin homma: signataanko keväällä läpimurron tehnyt John Lucas vähän aikaisempaa isommalla rahalla (mies saanee tarjouksia muualtakin), vai pistetäänkö rookie Teague välittömästi isompaan rooliin? Vai signataanko hommaan kenties joku muu jostain muualta? Aika näyttää.

Asikin tilanne ratkeaa tällä viikolla, ja sitä kautta rosterin muut palaset varmaan alkavat muotoutua. Edelliseen kommenttiin viitaten, kyllä tällä porukalla pleijareihin mennään, vaikkei tämä mikään mestaricontender enää olekaan.

Kirk Hinrich - GameTime
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Chicagossa ollaan ilmeisesti säästömeiningillä liikkeellä. Watson heivattiin pois, mikä oli ihan hyvä, mutta nyt Korver lähti kävelemään Atlantaan ja vastineeksi saatiin pelkkä trade exception. Brewer olisi tiettävästi menossa Minnesotaan. Mayon perässä oltiin, mutta OJ päätyi Dallasiin. Jos vielä Asik päästetään Houstoniin ja Lucasia ei signata, Bulls on käytännössä tyhjentänyt koko penkkinsä (joka oli muuten liigan parhaimpia) ja saanut tästä kaikesta vastineeksi Kirk Hinrichin (joka ei sekään tiemmä ole 100% varmaa vielä). Lisäksi kuulemma Thibodöölle tarjottiin vittuilumielessä alihintaista sopparia, jonka mies torjui.

Kyllä tässä tietysti alkaa herätä kysymys, mihin ollaan menossa. Tällä hetkellä järjettömän kallis aloitusviisikko, jossa pelaa viisi loukkaantumisaltista pelaajaa (ja joista potentiaalisesti kolme on kauden alussa klesana), on pidetty ennallaan. Bench Mob on sen sijaan historiaa. En nyt tiedä, onko tässä mitään järkeä. Watsonille ei toki ollut enää käyttöä ja teoriassa voi olettaa (tai ainakin toivoa), että parin vuoden sisällä Jimmy Butlerista kehittyy Brewerin tasoinen hustlaaja-puolustaja, mutta Korverin poismeno ei oikein mahdu enää ymmärrykseen.

Seuraamme tilannetta kauhistuneena. Bulls-foorumeilla on jo maalailtu skenaarioita tulevaisuudesta:

I've seen the future...

Bulls will try to trade Rip and fail.They’ll roll with him as starting SG. We Struckout on OJ Mayo we’ll fail on Courtney Lee. We’ll end up with Redd. 7th seed. Purgatory. In 4 years D-Rose will have enough of being on a team with a cheap-ass owner and GM who only cares about making money. Traded. Traded for Ben Gordon, Gerald Henderson, Biyombo. Perpetual 10th seed. Basketball hell. United Center hit by meteorite. Everyone dead.

Reinsdorf and Forman say that its still a process.
 
Viestejä
31
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Hieman myöhään tämäkin heräte viesti tänne pistetäään mutta vihdoinkin jotain hyvää bulls rintamalla kun belinelli tulee täyttämään korverin jättämää vakoa ja vieläpä korveria halvemmalla! Uutta tuulta pitämään bulls pystyssä mutta ei tälläkään siirrolla kyllä finaaleissa pelata .... Mutta jospa rose olisikin heti toipumisen jälkeen elämänsä vireessä 8]
 
Viestejä
5
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Hyvää päivää. Uusi tulokas forumilla, suuren luokan Bulls-fani, joten tähän ketjuun tulee ainakin ainakin kirjoteltua.

Rosen loukkaantuminen vei viime kauden ja seuraavan kauden mestaruusmahdollisuudet mennessään. Itse näkisin, että 2014 on seuraava kausi, milloin voidaan seuraavan kerran realistisesti taistella mestaruudesta. Tuolloin Miamin pelaajilla on player optionit, enkä usko heidän pystyvän pitämään samantasoista joukkuetta kasassa. 2014 on myös ensimmäinen vuosi, milloin Mirotic on realistisesti mahdollista tuoda Ameriikan puolelle. Tuohon asti joudutaan myös katsomaan Boozeria, sillä 2014 hänelle annetaan amnesty. Dengin sopimus loppuu myös tuohon kauteen, joka vapauttaa ison summan. Tuolloin myös Rosen pitäisi olla täysin terve, mikäli hän ikinä terveeksi tulee(Jumala, katsothan että tämä tapahtuu?)
Seuraavat kaudet ollaan varmasti pudotuspelijoukkue, kiitos Thibsin, mutta mestaruusjuhlia ei tarvitse odotella. Tämähän ei tarkoita, etteikö öisin herättäisi jännittämään.

Jatketaan tästä myöhemmin, kunhan ehtii paremmin kirjoittamaan.
 

.C.

Viestejä
324
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Dreier sanoi:
Takakentän osalta kysymysmerkkinä on enää kakkospointin homma: signataanko keväällä läpimurron tehnyt John Lucas vähän aikaisempaa isommalla rahalla (mies saanee tarjouksia muualtakin), vai pistetäänkö rookie Teague välittömästi isompaan rooliin? Vai signataanko hommaan kenties joku muu jostain muualta? Aika näyttää.
Eikös siellä Nate ole? Täyttää mielestäni erinomaisesti kakkospointin roolin tuoden (PALJON) energiaa, hustlea ja scoraustaitoa penkiltä.
Alku kaudestahan voi varmaan mennä suunnilleen näin:
PG: Hinrich, Nate
SG: Hamilton, Belinelli
SF: Deng, Gibson
PF: Boozer, (scalabrine?)
C: Noah, Nazr
Rosen palatessa, belinellin voisi heittä trade listalle ja takakentällä Rose + backuppina Nate, SG:tä Hinrich/hamilton.
PF paikka näytti aika tyhjältä.
 
Viestejä
527
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

.C. sanoi:
Eikös siellä Nate ole? Täyttää mielestäni erinomaisesti kakkospointin roolin tuoden (PALJON) energiaa, hustlea ja scoraustaitoa penkiltä.
Alku kaudestahan voi varmaan mennä suunnilleen näin:
PG: Hinrich, Nate
SG: Hamilton, Belinelli
SF: Deng, Gibson
PF: Boozer, (scalabrine?)
C: Noah, Nazr
Rosen palatessa, belinellin voisi heittä trade listalle ja takakentällä Rose + backuppina Nate, SG:tä Hinrich/hamilton.
PF paikka näytti aika tyhjältä.
Gibson on aikalailla puhdas PF (tai no itse en häntä SF pelipaikalla peluuttasi muuta kuin ihan pakosta) joten sillä paikalla 2 ihan hyvää pelimiestä, ja katoin bullsin rosteria nii on sinne heittää vaikka Vladimir Radmanovic myös. Enemmänkin SF pelipaikka uupuu.
 

.C.

Viestejä
324
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

KK22 sanoi:
Gibson on aikalailla puhdas PF (tai no itse en häntä SF pelipaikalla peluuttasi muuta kuin ihan pakosta) joten sillä paikalla 2 ihan hyvää pelimiestä, ja katoin bullsin rosteria nii on sinne heittää vaikka Vladimir Radmanovic myös. Enemmänkin SF pelipaikka uupuu.
Oho, siis nyt oli kyllä ihan vääränlainen kuva Gibsonista itsellä mielessä :D No mutta siis sama idea, gibsonia vain rivi alaspäin. Eli SF paikalle kaivataan vahvistusta. Mutta tosiaan takamies osasto pitäisi olla ihan kunnossa, sitä lähdin tuosta dreierin viestistä ihmettelemään.
 
Viestejä
1 729
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

.C. sanoi:
Oho, siis nyt oli kyllä ihan vääränlainen kuva Gibsonista itsellä mielessä :D No mutta siis sama idea, gibsonia vain rivi alaspäin. Eli SF paikalle kaivataan vahvistusta. Mutta tosiaan takamies osasto pitäisi olla ihan kunnossa, sitä lähdin tuosta dreierin viestistä ihmettelemään.
En näe Dreierin viestissä mitään ihmeteltävää, sillä se on kirjoitettu heinäkuun alkupuolella, jolloin mistään Nate Robinsoneista ei ollut vielä mitään hajuakaan.
 
Viestejä
31
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

.C. sanoi:
Eikös siellä Nate ole? Täyttää mielestäni erinomaisesti kakkospointin roolin tuoden (PALJON) energiaa, hustlea ja scoraustaitoa penkiltä.
Alku kaudestahan voi varmaan mennä suunnilleen näin:
PG: Hinrich, Nate
SG: Hamilton, Belinelli
SF: Deng, Gibson
PF: Boozer, (scalabrine?)
C: Noah, Nazr
Rosen palatessa, belinellin voisi heittä trade listalle ja takakentällä Rose + backuppina Nate, SG:tä Hinrich/hamilton.
PF paikka näytti aika tyhjältä.

Toivottavasti scalabrinea ei paljoa joutuisi käyttämään, pidän häntä täys päiväisenä penkkimiehenä... Rosen paluuta ajatellen odotuksia ei juuri voi pistää tulevan kauden loppuun jos silloin on jo kuntoutunut, koska viime vuodesta nähtiin, miten varovainen rose oli loukkaantumisen jälkeen mm. Ajoissa. Ei voi muuta sanoa että on huono tuuri käynyt bullsin pelaajilla loukkaantumis rintamalla
 

.C.

Viestejä
324
Vs: Chicago Bulls 2012 - 2013: Seuraavaa kautta odotellessa?

Mokeski sanoi:
En näe Dreierin viestissä mitään ihmeteltävää, sillä se on kirjoitettu heinäkuun alkupuolella, jolloin mistään Nate Robinsoneista ei ollut vielä mitään hajuakaan.
Aah, oma moka sitten ^,^ Mutta Mokeski tai joku teistä viisaista ihmisistä, mikä on Bullsien tämänhetkinen palkkatilanne. Onko varaa hankkia improvemttia. Tuolla olisi meinaa tilaa yhdelle hyvälle SF/PF/C paikan pelaajalle. Ja miten sopparien loppumiset eli moniko näistä tän hetken soppareista loppuu nyt tähän kauteen, eli kuin paljon muutosta tästä on sopparien puolesta ensikauteen jolloin Rose voisi oletettavasti olla kunnossa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös