Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
151
Nyt oli Bullsilla kyllä huonoin mahdollinen arpajaisonni (no, oli siellä se 2% mahdollisuus pudota kahdeksanneksi). Jotkut täällä toki totesivatkin jo aikoja sitten, että kannattaisi ehkä spekuloida ennemmin niillä 4-8 pickeillä kuin pelkästään Zionilla.

Mitä sitten?

Zion lähtee New Orleansiin. Memphis tarvitsee pointtia eli Morant mennee sinne. RJ Barrett kuulunee Madison Square Gardeniin. Sitten meneekin jo hankalammin ennustettavaksi, ketkä muut menevät top-6:ssa - eli mitä Bullsille jää valittavaksi.

Jarret Culver ja De'Andre Hunter tuntuisivat todennäköisiltä kärkipään varauksilta - tosin myös Lakersin, Cavsin ja Sunsin tarpeetkin vaikuttanee jonkin verran valintoihin. Darius Garland menee jo jännäriksi: uskaltaako joku ottaa selvästikin lupaavan takamiehen jolla jäi käytännössä kausi pelaamatta loukkaantumisen takia (miestähän on Bullsiinkin arveltu menevän jopa nelosvarauksella - on pidetty riskisiirtona toki nelosena)? Entä Cam Reddish - ottaisiko Bulls taas Dukessa vähän toisten varjoon jääneen pelaajan toivoen, että paremmassa ympäristössä pääsee irti - vai meneekö jo ennen?

Jos ei noita, niin tarjolla olisi kohtuullisia isoja pelaajia Markkasen ja Carterin kaveriksi (sellaistakin tarvitaan), kuten NCAA-turnauksessa loistaneet Brandon Clarke tai Sekou Doumbouya, big risk - big reward hujoppi Bol Bol tai viime aikoina kovassa nosteessa ollut Jaxson Hayes.

Uskon Bullsin innostuvan edellisiä vähemmän tämän vuoden "kakkos-tierin" takamiehistä (Coby White, Romeo Langford, Kevin Porter Jr.).

Eli tällainen eka arvaus olisi, että Chicagoon matkaa Garland tai Reddish (jomman kumman pitäisi olla saatavilla - jos ei ole, niin on Culver tai Hunter jotka kelvannevat). Kakkos-vaihtoehto musta on, että ottavat jonkun noista mainitsemistani isoista miehistä. Garlandista voisi olla jopa aloitusviisikon pelaajaksi jos on niin hyvä kuin ovat lupaukset sekä on ehjä. Reddish tai iso mies varmaan aloittaisi uransa penkiltä.

Bulls saattaisi myös olla halukas vaihtamaan varaustaan alemmaksi jotakin assettia vastaan, mutta eipä taida kovin kaksisia kauppoja seiskavarauksella olla tarjolla.
Bulls:han selkeästi kaipaa pointtia, joten kauppa tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, jos ei ole Garland enää optiona tai White, jos PG:tä haluavat. White on kyllä ennustettu menevän pari paikkaa alempana. Kuitenkin niin tai näin niin Bulls:n pitää hakea jostain kokeneempi takamies. Ei kannata alkaa opettamaan rookieta ja hidastaa muiden kehitystä, joten 7:th ja Dunn Lakersiin Ball:sta (tiedän, että moni vihaa häntä) tai FA:sta Rubio tai Chicagon oma poika Beverley. Rubio ei olisi pitkän ajan ratkaisu verrattuna Ball:iin, mutta mikäli esimerkiksi jonkun pointin hankkivat niin olisi hyvä opettajaksi. Paikat 2-5 on Bulls:ta jo aloituksessa varattu, joten onkohan 7:lla enää mitään muuta arvoa kuin kauppa tavarana, jos ei sieltä PG:tä ole tulossa?
 
Itse asiassa Cash Considerations Podcastissa tehtiin aika hyvää keissiä Coby Whiten varaamisen puolesta.

Tän arvontatuloksen ensimmäinen seuraus draftin ulkopuolella on toki se, että enää ei riitä, että hankitaan joku ale-laarin veteraanipointti, vaan pitää luultavasti hakea ihan sitä ykköspelintekijää markkinoilta. Jos Lonzo Ball irtoaisi Dunnilla ja tän vuoden seiskavarauksella, Bullsin todellakin kannattaisi tehdä kaupat. Ongelma lienee, ettei tuo välttämättä riitä Lakersille / Ball voi lentää Pelicansiin AD-kaupassa. Beverley olis hieno signaus, mutta ellei Clippers saa kahta isoa kalaa verkkoonsa, Beverley jatkanee siellä. Rubiollakin taitaa olla myös kilpailevia ottajia, että ei ole ihan helppo neuvottelu sekään.

onkohan 7:lla enää mitään muuta arvoa kuin kauppa tavarana, jos ei sieltä PG:tä ole tulossa?
Pelkään vain, ettei sillä ole paljoa tuota kauppa-arvoakaan. Nelosella olis ehkä voinut vielä tehdä jonkinlaisia kauppoja.

Jäin tosin vielä miettimään tuota Lonzo Ball diiliä. Jos Lakers onnistuu ostamaan AD:n pois Pelicansista, se tarkoittaa, että jengistä lähtee iso joukko nuorta talenttia New Orleansiin ja Lakersille jää vain LeBron & AD + halpisveteraaneja. Eli Lakers tarvii myös nuorempia pelaajia ihan jo katu-uskottavuutensa vuoksi / juoksemaan puolustusta. Niinpä voisi olla Lakersin kannalta hyvä, jos AD-kauppa saataisiin läpi ilman Ballia ja Ball voitaisiin vaihtaa muutamaan nuoreen / nuorehkoon pelaajaan jotka täyttäis rosteria.

Eli rittäisikö 7. pick ja Dunn sittenkin? Tai 7. pick ja Hutchison? Dunn, Hutchison ja 7. pick? Tällaista diiliä Bullsin kannattaisi kyllä munkin mielestä ainakin vakavasti miettiä, jos sellaisen tekeminen olisi mahdollista.
 
Lisäänpä vielä pari asiaa kun nyt on tullut roikuttua netissä duuneja väistellen...

Coby Whitea tyrkytetään nyt useissa Mock Drafteissa Bullsiin ja kun oikein kaivetaan, niin kyllähän sitä upsidea saadaan aina löydettyä. Joissakin arvioissa jopa lähdetään siitä, että Bullsin olisi kannattanut ottaa White jopa nelospickillä. Myönnän, että ihan hyviä pointteja Whiten puolesta on esitetty. Itse vain koen ne miinukset isompina.

Mutta myös Cam Reddishistä voidaan tehdä ihan hyvä keissi, miksi siis napata kaveri jonka viime kausi meni ehkä reippaastikin alle odotusten?

Ensinnäkin Reddishissä on tosiaan vähän samaa kuin Wendell Carterissa, että rooli Dukessa muuttui rajusti High Schoolista ja joutui yhtäkkkiä tottumaan säestävään rooliin (muutos voi onnistua, mutta sen eka vuosi olla silti vaikea). Reddish on kuitenkin atleettinen, ketterä, oman tekopaikkansa luomaan pystyvä ja periaatteessa hyvä heittäjä jolla on vieläpä merkittävää upsidea puolustuksessa (jota Bulls todellakin tarvitsee). Tätä myöten Reddishin katon voi sanoa olevan korkeammalla kuin vaikkapa Coby Whitella - tosin kummallakin lattia voi olla yllättävänkin alhaalla... Kolmanneksi Reddishillä olisi seuraavat kaksi vuotta yksi parhaista mahdollisista tutoreista 3&D laiturin tehtäviin Otto Porter Juniorissa.


Toinen juttu. Patrick Beverley on twiittaillut moniselitteisiä joiden voisi tulkita viittaavan mahdolliseen intressiin pelata Bullsissa. Keskusteluun, jossa puhuttiin siitä onko Beverley mahdollisesti lähdössä pois Clipperisistä ja miten vaikeata tuon päätöksen tekeminen olisi, Beverley itse osallistui tällaisella twiitillä:


Toki kyse voi olla vain tarkasta laskelmoinnista jolla pyritään pumppaamaan Clippersiltä mahdollisimman hyvä diili / lähtökohta kesän neuvotteluihin, mutta yhtä kaikki, ihan kiinnostava twiitti.


Kolmas juttu liittyy John Paxsonin haastatteluun heti Draft-arvonnan jälkeen. Tässä itse asiassa yksi Paxsonin kommentti kokonaisuudessaan (Sam Smithin artikkelista Bullsin kotisivuilta, lihavointi ja kappalejako mun).

"I say this all the time. We are confident we will get a player we can add. Obviously in this draft there is a generational type of guy and they (New Orleans) are better off for it.
But this is about building a team and I'm always confident we are going to find value where we draft.


We've talked about keeping an open mind. There are other things you can do with picks to get better; you can trade them. Now that we know where we're at we'll get to work trying to find the best use of it.

But we are in this business to try to build a team and we'll continue to go that route. We're going to go out and try to spend some money in free agency where we add some vets who can help our team. You get over the disappointment quickly because we have a lot of work to do."

Hiukan myöhemmin Paxson sanoi Draftista vielä näin...

"There's more than seven (players) there we like... Now we go through the process of bringing guys in for workouts and getting to know them better and that's what this is about and that is the fun part for us and we'll get at that right away, seeing them and knowing them and really dissecting them. We'll get to work now, study them deeply and go from there."

Mitä tästä nyt sitten voisi päätellä?

No ainakin sen, että Bullsin Front Office oli täysin ällikällä lyöty tuloksen suhteen ja pasmat on siellä melko lailla sekaisin. Paxsonin vastaukset näyttäisivät heittävän ilmaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Kovasti nyt otetaan kavereita testiin ja opitaan tuntemaan niitä jotta saadaan se joka halutaan (ja sellainen siis löytyy seiskapaikaltakin). Toisaalta, nyt kun ollaan vasta seitsemäs, niin hitto myydään mokoma varaus ja ostellaan jotakin?

Kiinnostavin yksittäinen soundbite oli ehkä musta kuitenkin se, että Paxson käytti yksiselitteisesti monikkoa sanoessaan, että Bulls aikoo hankkia kesän vapailta markkinoilta veteraaneja ("some free vets") auttamaan joukkueen rakennuksessa. Eli Bulls ei siis ole hakemassa yhtä isomman kaliberin pelaajaa vaan paria (kolmea?) hiukan halvempaa veteraania. Näinhän on uumoiltu jo pidemmän aikaa, mutta nyt Paxson näyttäisi vahvistaneen asian.
 
According to multiple league executives, Dunn’s trade value is low to nonexistent.
Tämmöistä kirjoiteltiin pari-kolme päivää sitten. Eihän tuo ainakaan helpota Bullsin treidausmahdollisuuksia millään tavalla. Dunnilla lähtee viimeinen vuosi sopimuksesta reilun viiden miljoonan palkalla. Jos Dunn ei kelpaa vaihdossa kenellekään, tyytykö sitten kakkospointin rooliin? Olettaen, että uusi takamies hankitaan.
 
Breaking News Jimmy Butler was having dinner with bulls coach jim boylen last night per bullsnation twitter - RealGM
No nyt alkaa mennä mielenkiintoiseksi.
Jos / kun Bulls päättää tuoda Butlerin takaisin niin mitäköhän se tulee merkitsemään Laurille.

Rooli joukkueessa pienenee luultavasti jonkin verran mutta mitä muuta.
Voisiko käydä jopa niin että Bulls pistää Laurin lihoiksi ( treidaa muualle)
Uskoisin, että kyseessä oli vain kaverilounas, mutta leikitään nyt ajatuksella.

Miksi Butler tekisi sopimuksen? Ei ainakaan voittaakseen mestaruutta. Toki saisi ison roolin kaupungissa, jossa hänestä pidetään.

Sopiiko pelityyli: Nyt menee vaikeaksi. Butler on hankala pelaaja. Hän ei pidä monista pelaajista ja varmasti nykyisestä Bulls:sta löytyy pelaajia, jotka ei hänestä anna tarpeeksi kentällä. Yleensä tähän kuuluu pelaajat, jotka eivät yritä niin paljoa puolustuspäässä tai ovat huonoja pelin luvussa, joten Lavine tuntuisi nyt ensimmäisenä sopivan tähän kuvaukseen. Myös Lavine:n pelityyli on erittäin samankaltainen kuin Butler:n, joten Lavine tuntuisi olevan se pelaaja, joka luultavasti tulisi eniten kärsimään. Mutta Butler:n ISO pelaaminen kyllä tekee sen, että muidenkin korintekijöiden (mm. Lauri) rooli tulisi pienenemään.

Mahtuisiko Butler joukkueeseen? Ei ilman kauppoja. Cap space tila on liian vähäinen, jotta he voisivat tarjota sopimusta Butler:lle, joten jonkun pitäisi lähteä. Asik:n sopimuksestahan he yrittävät päästä eroon sillä varjolla, että kyseessä on pitkäaikais sairaus eli silloin voi poistaa sopimuksen cap hit:n. Tuon jälkeen he olisivat kait n. 30M alle palkkakaton ja tuo voisi riittää Butler:lle? Kivahan olisi, jos eroon päästäisiin Dunn:sta ja Feliciosta, mutta tuskin vain he olisivat lähtijöitä. Kuten yllä niin itse yrittäisin ehkäpä kaupata Lavine:a jonnekin, koska vaikka hänellä on suurehko sopimus niin moni joukkue varmasti hänet ottaisi. Lauri olisi ehkäpä viimeinen, jonka Bulls kauppaisi. Hänen palkka suhteesta tuotettuun arvoon on ehkäpä korkein nykyisessä Bulls:ssa.

Tämmöistä kirjoiteltiin pari-kolme päivää sitten. Eihän tuo ainakaan helpota Bullsin treidausmahdollisuuksia millään tavalla. Dunnilla lähtee viimeinen vuosi sopimuksesta reilun viiden miljoonan palkalla. Jos Dunn ei kelpaa vaihdossa kenellekään, tyytykö sitten kakkospointin rooliin? Olettaen, että uusi takamies hankitaan.
Pakko tyytyä. Hänen tasonsa ei tule koskaan olemaan muuta kuin kakkospointti. Dunn:n arvohan on vähäinen, mutta ei hänen palkkansa kovin korkea ole ja siitä pääsee eroon kauden jälkeen, joten ei tuo negatiivinen sopimus ole. Hän ei ole suuri sijoitus joukkueelle, joka mahdollisesti etsisi puolustavaa penkiltä tulevaa pointtia. Yksinään häntä ei saa minnekään, mutta kylkiäisenä jonkun merkittävämmän kanssa (kuten 7:th pick) niin kyllä joku joukkue hänet voisi ottaa.
 
Viimeksi muokattu:
On kyllä todella vaikea kuvitella Jimmy Bucketsin koskaan pelaavan Bulls-paidassa sen jälkeen miten hänen tapauksensa hoidettiin - ja kun esim. Butlerin agentti tokaisi, että mafiosotkin ovat rehellisempää jengiä kuin Bullsin Front Office.

Boylenin ja Butlerin näkemykset koriksesta sen sijaan ovat tainneet olla aina lähellä toisiaan (liekö Butler imenyt paljon juuri Boylenilta tuota "grit & grind" -asennettaan) ja miehet ilmeisesti myös pitävät toisistaan. Että en kyllä tuosta lähtisi tekemään päätelmiä Butlerin tulevaisuudesta. Merkittävästi uskottavampi selitys on, että pelaaja ja hänen entinen valmentajansa kävivät lounaalla ihan kaveripohjalta.

Jos Butler olisi lounastanut John Paxsonin tai Gar Formanin - tai Reinsdorffien - kanssa, olisin huomattavasti valmiimpi uskomaan spekulaatioita Butlerin mahdollisista tulevaisuudensuunnitelmista.

Jos nyt hetken mutustelisi tuota mielestäni epäuskottavaa siirtoa, niin HugiM lienee oikeassa, että suurin pelillinen häviäjä olisi varmaankin LaVine - samalla LaVine olisi varmaan myöskin se todennäköisin ulos-kaupattava juuri samasta syystä. Tämä tietty olisi aika koomista: Bulls vaihtoi Butlerin LaVineen, Dunniin ja Markkaseen - nyt Bulls about haluaa eroon Dunnista ja myisi pois LaVinen voidakseen palkata Butlerin. Silti tämä olisi tavallaan voitto Bullsille, kun pelkän Butlerin sijaan rivissä olisi Butler ja Markkanen. ;)


Uskottavampi liike?

Memphis on saamassa halutessaan Ja Morantin riveihinsä ja vaikka veteraani Mike Conley voisikin olla hyvä tutor nuorelle pelintekijälle, niin aika kova olisi Conleyn tutorointi-palkkakin. Eli Grizzlies lienee halukas pääsemään eroon Conleyn monsterisopparista (ensi kaudella 32½ ja seuraavalla 34½ miljoonaa) kun joukkueen budjetti seilaa nykyisellä rosterilla ensi kaudella 120 miljoonassa.

Itse ajattelin ensin, että Conleyn hankkiminen Bullsiin olisi täysin järjetön ajatus, mutta olen joidenkin argumenttien ja omankin tuumailun kautta joutunut muuttamaan mieltäni sen verran, etten pidä ajatusta enää täysin järjettömänä - huonompana optiona kenties kuin monia muita vaihtoehtoja, mutta en täysin järjettömänä.

Ensinnäkin Bulls voisi saada myytyä toiseen suuntaan Felicion karsean sopparin ja kenties jopa Dunnin. Yhteensä näiden kahden palkat tekisivät ensi vuonna 14 milliä ja seuraavana 7½ (Dunnin sopimus päättyy). Näin Grizzlies voisi päästä viimeistään vuoden päästä ulos luksusverosta ja Bulls voisi puolestaan vähentää Conleyn palkkamenoista vastaavan summan. Niinpä Conley maksaisi ekana vuonna Bullsille 20 miljoonaa ja seuraavana vuonna 27 miljoonaa - mutta Conleyn diilissä on vimeiselle vuodelle myös "early termination" optio joka voisi päästää Bullsin osin pälkähästä jos tilanne olisi huono eikä Conley palkkansa arvoinen.

Conleyn soppari olisi myös siinä mielessä "oikean pituinen", että se päättyy juuri ennen kuin Markkaselle täytyy alkaa maksaa kunnon liksaa. Myös Otto Porterin sopimus päättyy samana vuonna, eli jos Bulls olisi kasvanut kovaksi joukkueeksi kauden 2020-21 jälkeen, Porterin ja Conleyn poistuminen rosterista vapauttaisi 63 miljoonaa dollaria tähtipelaajien palkkaamiseen (mukaanlukien Markkanen!) ja palkkakattokin on ehtinyt nousta tuohon mennessä.

En ehkä ole täysin vakuuttunut tämän diilin järkevyydestä, mutta Conley eittämättä on erinomainen pelaaja ja veteraani joka tekisi kertalaakista Bullsin avausviisikosta kovemman. Conley - LaVine - Porter - Markkanen - Carter näyttää jo ihan toisen tason viisikolta kuin viime tai toissavuoden jengit. Lisätään tuohon esim. rookiet Coby White ja Tacko Fall (joku iso anyway) sekä Hutchison ja mahdollisesti terve Valentine ja vaikka Taj Gibson veteraanin minimisopparilla, niin näyttäisi ihan kohtuulliselta kahden vuoden projektilta.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös