Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Kiitokset näistä vinkeistä. Tuo RealGM-sivu näyttää olevan ainakin hupaisaa luettavaa. Porukka sylkee ihan urakalla tuntuu, että pelkän stereotypian, kuvan ja sen perusteella, että Butler kaupattiin. Kyllä siellä muutama järjen äänikin tuntui olevan joukossa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Kiitokset näistä vinkeistä. Tuo RealGM-sivu näyttää olevan ainakin hupaisaa luettavaa. Porukka sylkee ihan urakalla tuntuu, että pelkän stereotypian, kuvan ja sen perusteella, että Butler kaupattiin. Kyllä siellä muutama järjen äänikin tuntui olevan joukossa.
Ajatukset on myös selvästi muuttuneet päivien myötä. Ekoina päivinä palaute oli puhtaan negatiivista - ja aika rajuakin - mutta viime päivinä sävyt on muuttuneet ja yhä useampi alkaa puhua mahdollisuuksista ja toiveista kun se pahin pettymys-energia on saatu purettua.

Parin päivän päästä alkaa Kesäliiga-pelit ja on kiinnostavaa nähdä sekä miten Markkanen pärjää että miten fanit reagoi.


Tietääkö tietäjät, näkeekö niitä koko pelejä esim. jälkikäteen jostakin helposti? Näyttää olevan ainakin livenä NBA TV:n takana.
 
Viestejä
244
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Tietääkö tietäjät, näkeekö niitä koko pelejä esim. jälkikäteen jostakin helposti? Näyttää olevan ainakin livenä NBA TV:n takana.

https://tinyurl.com/y9h4grmx

Tuolta löytyy ainakin joitain pelejä. NBA TV:ssä pyörittävät tietysti uusintoina niitä pelejä myös.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Thnx Beantown.

+

BULLS SIGN LAURI MARKKANEN

The Chicago Bulls announced today that the team has signed forward Lauri Markkanen. In accordance with team policy, terms of the contract were not released.

Markkanen (7-0, 230) was selected seventh overall by the Minnesota Timberwolves in the 2017 NBA Draft, and was acquired by Chicago along with Kris Dunn and Zach LaVine in exchange for Jimmy Butler and this year’s No. 16 pick (Justin Patton).

Markkanen played one season at Arizona and averaged 15.2 points and 7.2 rebounds. He posted shooting marks of .492 from the field, .423 from three and .835 from the foul line. The Finland native was named Third-Team All-American by the Associated Press, Sporting News and the National Association of Basketball Coaches, and All-Pac-12 last season. His 576 points were the most by a freshman in school history. Over the last 25 years, Markkanen and Kevin Durant are the only players to record 69 3-pointers and 266 rebounds in their freshman year. Markkanen was a finalist for the John R. Wooden Award and the Karl Malone Award.

http://www.nba.com/bulls/news/bulls-sign-lauri-markkanen


Bulls Sign Lauri Markkanen To Rookie Contract
July 5th, 2017 at 3:34pm CST by Luke Adams

The Bulls have made it official with first-round pick Lauri Markkanen, announcing today in a press release that they’ve signed the former Arizona big man to his rookie contract.

Markkanen, this year’s seventh overall pick, was acquired by the Bulls from the Timberwolves in the Jimmy Butler blockbuster, heading to Chicago along with Kris Dunn and Zach LaVine in exchange for Butler and the 16th overall pick (Justin Patton).

Markkanen’s new deal, which will feature two guaranteed years followed by two team options, figures to pay him $3.822MM in year one, and about $20.39MM over the full four years, as our rookie scale chart shows. Those figures assume he signed for 120% of the rookie scale amount, which virtually every first-rounder does.

Assuming he plays out his full deal, Markkanen will be eligible for an extension in the 2020 offseason, and could become a restricted free agent in 2021 if he doesn’t re-up the year before.

https://www.hoopsrumors.com/chicago-bulls
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

http://www.youtube.com/watch?v=MM8Lymyg2U0

multa oli jäänyt ainakin tuollainen fanihaastattelu huomaamatta Markkasesta. Ei sinäänsä mitään uutta, mutta minusta on kiva nähdä miten sujuvasti Markkanen pystyy jutustelemaan haastatteluissa noin niinkuin tyypilliseksi suomalaiseksi.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Oon tässä yrittänyt ymmärtää tätä NBA:n kesähulinaa ja ajattelin samalla vaivalla kirjoittaa asioita ylös ihan omaksikin valistuksekseni - miksipä ei siis jakaa niille joilla ei ole aikaa etsiä ja selvittää kaikkea (itsehän oon kesälomalla). Asiantuntevammat varmaan korjaa taas sen mikä meni multa väärin.


Bulls rebuild for beginners – miksi tämä on niin hullua?

Bulls siis luopui kahden suunnan All-Star syömähampaastaan (SG/SF) Jimmy Butlerista vaihtaen hänet Minnesotan nuoriin takamiehiin Kris Dunniin ja Zach LaVineen sekä draft-valinta Markkaseen. Perään hiukka eksentrinen pointtilegenda Rajon Rondo ostettiin ulos sopimuksestaan Bullsin kanssa. Pelaako joukkueen viimeinen jäljelle jäänyt supertähti Dwyane Wade (SG) vielä ensi kevään ratkaisupeleissä? Tästä ollaan aika yleisesti sitä mieltä, että ei pelaa vaan treidataan viimeistään alkuvuodesta jonnekin, ellei jo nyt kesällä. Kaikki viime kauden Bullsin avainmiehet on siis menossa ja joukkue heikkenee heikkenemistään.

What’s going on?

Chicago Bulls siis uudelleenrakentaa joukkuettaan. Oleellista on, että hankitaan palkkioiltaan halpoja nuoria pelaajia joista voi kehittyä tulevia NBA-huippuja. Jotta näin voisi tehdä on saatava ”draft-pickejä” eli kärkivarauksia tuoreista pelaajista varaustilaisuudessa tai vaihdettava valmiita staroja nuoriin lupauksiin jotka eivät ole vakuuttaneet aiemmassa seurassaan tai jotka saadaan painostettua vaihtoon tuota staraa vastaan. Answer: Markkanen, Dunn ja LaVine vs. Jimmy Butler.

Nämä kolme ei kuitenkaan riitä alkuunkaan koska kaikista nuorista talenteista ei tule tähtiä eikä kolme vielä riitä muutenkaan. Kyse on muutaman vuoden - jopa viiden-kuuden vuoden - projektista, jonka sisällä täytyy saada hankittua oikeat pelaajat ja näiden pelaajien sekä joukkueen täytyy kasvaa. Tämä kaikki ottaa aikansa.

Mitä nyt kesällä ostetaan vai ostetaanko mitään?

Tänä kesänä Chicagoon ei osteta staroja nostamaan joukkueen tasoa. Tavoitekaan ei ole päästä pleijareihin ja veteraanistaran peliminuutit on tulevaisuuden nimien kehittymisestä pois. Sen sijaan jonkin verran on spekuloitu sillä, kannattaisiko palkata joku jopa hiukan jäähdyttelevä veteraanipelaaja joka on mahdollisesti jäämässä ilman sopimusta, tai jonka muuten vain saisi halvalla pelaamaan muutamia minuutteja - ja siis olemaan ensisijaisesti jonkinlainen tutor-pelaaja nuoremmalle porukalle - nimenomaan lyhyellä, esim. vuoden sopimuksella. Dwyane Wadea ei yleisesti ottaen pidetä parhaana mentorina (understatement).

Toinen mahdollisuus on jonkun nuoren lupaavan pelaajan palkkaaminen - niitä varmaan katsastetaan ensisijaisesti kesäliigasta johon onkin kutsuttu peräti kahdeksan joukkueeseen kuulumatonta, enemmän ja vähemmän nuorta pelaajaa. Nämä ovat draftissa rannalle jääneitä ja / tai kehitysliigassa tai ulkomailla pelanneita - käytännössä pelaajia joilla ei ole taskussaan pelikautta NBA:ssa. Juuri neljän vuoden sopimuksen Bullsin kanssa solminut brasilialainen sentteri Cristiano Felicio on juuri tällainen kesäleiri-hankinta.

Vielä jokin päivä sitten puhuttiin myös jonkun “valmiimman” nuoren talentin palkkaamisesta (esim. Kelly Olynyk tai Alex Len - jopa Otto Porter), mutta ne puheet ovat viime päivinä haihtuneet ilmaan samaa vauhtia kuin puhe Nikolai Miroticin uudelleen-signaamisesta ovat lisääntyneet. Varmaan Chicago tarttuu mahdollisiin tilaisuuksiin ostaa järkihinnalla jo valmiiksi hyväksi todettu nuori pelaaja joka sopii rosteriin, mutta tässä vaiheessa on vaikea sanoa, millaisia tilaisuuksia voisi olla tulossa. Useampikin joukkue joutuu luopumaan joukosta pelaajia saadakseen palkkakattonsa kuntoon tehtyään isoja kauppoja viime päivinä ja tämä voi luoda ennen arvaamattomia mahdollisuuksia.

Ja sitten on vielä se, että tänä vuonna seurat näyttää olevan yleisesti ottaen paljon varovaisempia hankinnoissaan kuin vaikkapa edellisenä “hulluna vuonna” ja hyviäkin pelaajia saattaa uhata sopimuksetta jääminen. Kuun lopussa voi olla todelliset ostajan markkinat niille seuroille jotka eivät ole vielä tyhjentäneet pankkitiliään.

Miten Bulls menestyy?

Bullsin keskeisimpänä tavoitteena on siis uudelleenrakennus ja sen mahtavin työkalu on draft jossa kaikkein huonoimmat joukkueet pääsevät nappaamaan ensimmäisenä nuoret talentit huokealla hinnalla. Niinpä Bullsin pitäisi periaatteessa olla riittävän huono että se voisi ensi kesänä saada käteensä näitä ensimmäisiä draft-vuoroja.

Mutta kun sekään ei ole kirkossa kuulutettua: draft-järjestys määräytyy osin arpomalla ja näin edes idän viimeiseksi jääminenkään ei takaa ykkösvarausvuoroa - eikä ykkösvarausvuorokaan takaa sitä, että onnistutaan valitsemaan se tulevaisuuden suurin tähti…

Hulluksihan tilanteen tekee sitten se, että joukkueen tavoite on tavallaan olla mahdollisimman huono. Lähtökohtaisesti se on tietty mille tahansa urheilujoukkueelle ongelmallinen tilanne kun urheilun lähtökohtana on, että pelejä pitäisi aina lähteä voittamaan, mutta tässä tapauksessa voittaminen on itse asiassa seuran kannalta huono asia.

Seura ei varmaankaan tule kieltämään pelaajiltaan voittamista tai sen yrittämistä, mutta organisaation tasolla esim. pelaajaresurssien säätelyllä pyrittäneen takaamaan se, ettei Chicago tule menestymään liian hyvin ensi kaudella. Tämäkin seikka tukee oletusta, että Dwyane Wade treidataan alkuvuodesta pois - joissakin kommenteissa myös Robin Lopez (joukkueen kokenut sentteri) nähdään kaupattavana samassa kauppaikkunassa. Kun parhaat pelaajat myydään kevään korvalla joukkueen mahdollisuudet pärjätä ratkaisupeleissä heikkenee kummasti ja sijoitus tippuu toivotunlaisesti?

Ongelma lie siinäkin, että miten kasvatetaan nuorista pelaajista “voittava joukkue” jos seuran johdon tavoitteena on, ettei menestytä? Ehkä tätäkin pitää katsoa nyt pidemmän aikavälin asiana - oppikoot ensin häviämään ekana vuona?

Hullu tilanne idässä

Astetta omituisemmaksi tilanteen tekee se, että samalla kun kuilu lännen ja idän välillä syvenee ja levenee (eri tahojen mukaan sarjan viidestätoista parhaasta pelaajasta lännessä pelaa jo 13-14) niin tämä näkyy myös seurojen laajemmissa strategioissa. Cleveland Cavaliers on ollut viime vuosina käytännössä ainoa joukkue idässä jolla on ollut jotakin sanottavaa lännen huippujoukkueita vastaan, mutta viime kevät osoitti, että tasoero on jo aika iso - oli LeBron James tai ei.

Tänä kesänä näyttää siltä, Että Celtics yrittää oikeasti tulla mukaan ainakin taisteluun idän mestaruudesta, mutta siinä se sitten melkein onkin. Käytännössä itäisen konferenssin viidestätoista joukkueesta vain muutama oikeasti tavoittelee mestaruutta ja koko NBA:n loppuotteluun pääsemistä.

Mitä ne muut sitten tekee? No, harrastaa uudelleenrakennusta paremmalla tai huonommalla menestyksellä. Eli Bulls ei ole yksin tavoittelemassa huonoa sijoitusta - joka voinee johtaa kohtuu erikoisiin tilanteisiin… ja juuri sen "halvan" nuoren talentin hintojen nousuun.

Entäs Markkanen?

Markkanen sai aluksi paljon epäreilua kuraa faneilta koska oli tavallaan se johon fanien suosikki Butler treidattiin. Amerikkalaisten yleinen stereotypia liian pehmeistä eurooppalaisista pelaajista näkyy kommenteissa edelleen vahvasti ja yleisen mielikuvan mukaan Markkanen on ainoastaan kolmosten heittäjä: heikko ja huono puolustaja joka on surkea levareissa. Hyvin näyttää Markkanen ainakin haastatteluissa kestäneen tän vastaanoton ja on esiintynyt todellakin edukseen. Parin päivän päästä alkavat kesäliiga-pelit sitten antaa jo kuvaa Markkasen mahdollisuuksista ja fanitkin pääsee arvioimaan Lauria tositoimissa - vaikkain vain keskimääärin "wannabe-NBA-pelaajien" kesken.

Pölyn laskettua monet analyytikot ovat toki alkaneet puhua Markkasesta positiivisemminkin. Bullsin avaukseen Markkasella kuitenkin on vielä matkaa, jos joku ajattelee, että olisi avautunut suora väylä tähteyteen. Ison laitahyökääjän paikalle Markkasen edellä nokkimisjärjestyksessä on ainakin Nikola Mirotic (jos ja kun sopimus tehdään) ja Bobby Portis. Kumpikin pelasi viime kaudella ailahtelevasti ja Markkanen tulee varmaan saamaan minuutteja kauden aikana mikäli ei täysin floppaa kesäliigassa / treeneissä / ekoissa peleissä. Mutta avauspaikkaa saataneen odottaa ainakin se yksi kausi - ja silloinkin vain jos kaikki menee kohdalleen. Tai toki jos keväällä katsotaan, että pitää hävitä pelejä ja Markkasen laittaminen kentälle tuottaa sen... ???

Joissakin kommenteissa on puhuttu siitä, että Markkasen pitäis opetella pelaamaan myös sentteriä koska silloin Markkasen arvo nousisi merkittävästi. Sentterinkin paikalla Bullsilla on kuitenkin kaksi ihan kovaa pelimiestä edellä, eli veteraani Lopez ja juuri neljän vuoden diilin lunastanut Felicio. Ja jos Joffrey Lauvergnen sopimus uusitaan (tästä ei ole muuten puhuttu oikeastaan mitään missään!), niin ranskalainen voi pelata sekä nelosta että vitosta ja lienee kummassakin ainakin näin aluksi Markkasen edellä.
 
Viestejä
1 953
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix: hyvää shittiä, diletantti kiittää.
;) :-*
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Hei, mistä te lueskelette sikäläisten kommentteja? Koska olen suomalainen, niin olen aina kiinnostunut mitä mieltä muut on meistä suomalaisista ja meidän Markkasesta. Mikä olis semmonen Chicagolaisten oma koripallo.com, mistä voisi kaikki hyvät ja huonot mielipiteet käydä lukemassa ja miksi ei vaikka kirjaamassa joku omakin ajatus?

Itse seuraan eniten blogabull.com -sivustoa. Kyseessä on Bulls-uutissivu, jossa paitsi raportoidaan peleistä, myös postataan aika ajoin syvällisempiä analyysejä joukkueesta ja sen pelaajista. Sivustolla on hyvin aktiivinen lukijakunta, ja juttujen perässä olevat kommenttiosiot ovat usein ihan viihdyttävää luettavaa. Markkasta tullaan takuulla seuraamaan tuolla hyvin tarkkaan, joten sieltäkin voi haistella fanien fiiliksiä. Rosterissa olevien pelaajien kesäliiganäytöt tulevat myös puhuttamaan kovasti.

Vitalstatistix sanoi:
Joissakin kommenteissa on puhuttu siitä, että Markkasen pitäis opetella pelaamaan myös sentteriä koska silloin Markkasen arvo nousisi merkittävästi. Sentterinkin paikalla Bullsilla on kuitenkin kaksi ihan kovaa pelimiestä edellä, eli veteraani Lopez ja juuri neljän vuoden diilin lunastanut Felicio. Ja jos Joffrey Lauvergnen sopimus uusitaan (tästä ei ole muuten puhuttu oikeastaan mitään missään!), niin ranskalainen voi pelata sekä nelosta että vitosta ja lienee kummassakin ainakin näin aluksi Markkasen edellä.

Markkanen voi pelata vitosta heti, kun hän pystyy pitämään puoliaan korin alla. Tähän on hyvä tähdätä, mutta vähän joudutaan varmaan vielä odottelemaan. Sen sijaan voisin hyvin kuvitella Bullsin kokeilevan joitain vastustajia vastaan kahden nelosen lineuppeja tyyliin Markkanen-Portis, jolloin Portis puolustaisi vastustajan isointa pelaajaa. Voi olla että jälki olisi kuraa, mutta tappioitahan tässä haetaan. ;D

Lopez lienee tosiaan rosterissa enää tilapäisesti, ja hänet varmaan pistetään lihoiksi Waden ja Miroticin kanssa heti, kun joku joukkue suostuu antamaan vaihdossa pickejä (tai GarPaxin tuntien, pari nappia ja punaisen puupennin). Lauvergnesta olen yhä sitä mieltä, että kyseessä on pelkkä filleri joka on backuppina Miroticin mahdollista treidiä varten.

Jos Markkanen olisi tosiaan Lopez-Felicio-Lauvergne-Portis-Mirotic-viisikon "takana" viimeisenä, niin eihän hänelle heltiäisi muuta kuin roskaminuutteja. Markkasen mahdollisuuksia peliminuuttien saamiseen kuitenkin parantaa muutama seikka. Ensinnäkin, sillä on väliä miltä Bullsin projekti näyttää ulospäin. Markkasen asema keskeisenä palasena Butler-treidissä sekä yhtenä avainpelaajana joukkueen uudelleenrakennuksessa takaa sen että Bulls ei voi haudata häntä penkin päähän. Tilanne olisi ihan toinen, jos Markkanen olisi joku ykköskierroksen loppupään tai kakkoskierroksen normivaraus, jolle ei olisi mikään "pakko" antaa mahdollisuutta. Jo tämän takia olen varma, että Markkanen saa kyllä tilaisuuden näyttää, mihin pystyy. Toinen "positiivinen" seikka on sitten tosiaan se, että Bulls ei aio ensi kaudella voittaa pelejä, joten uskon että Markkaselle saatetaan antaa vähän enemmänkin liekaa vaikka homma ei heti lähtisikään toimimaan.

Se on toki selvää että paikasta avauksessa on ihan turha puhua tässä vaiheessa. Nyt ekalla kaudella olisi kuitenkin hyvä päästä vakiominuuteille. Se edellyttää sitä että heitto putoaa, ja puolustuksessa ei kävellä koko ajan yli.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Mä heitän rohkean arvauksen Markkasesta. Mies tulee räjäyttämään pankin. Sama varovainen ajattelu oli vallallaan Laurin mennessä Arizonaan. Ajattelin itsekin varovasti, että jos penkiltä kehiin tulis ja 20min/peli saa peliaikaa, niin hyvä. Kuinkas kävikään...

Povaan, että NBA:ssa tapahtuu vähän samalla tavalla (tosin en itsekään usko ihan avauksen paikkaan). Nyt pelko on, että mies haututuu penkille ja saa minuutin siellä ja toisen täällä. Kuitenkin uskon, että Markkanen tulee penkiltä kehiin vakiominuuteille. Ensimmäisissä peleissä jossain pudottaa kolme peräkkäistä kolmosta ja väki rapakon takana alkaa uskoa miehen tosiaan osaavan heittää muitakin, kuin avoimia heittoja. Match-uppien ollessa kohdallaan Markkasta kokeillaan sentterinäkin ja jossain pelissä pääsee maistamaan avauksen paikkaa... Tää on virallinen raapan ennustus, vaikka tiedostan sen olevankin "jos kaikki menee nappiin"-ennustus.

Puolustus kehittyy treenin kautta taas tulevana kautena jo reilusti, kun pääsee treenaamaan taas pykälää/kahta fyysisempiä kavereita vastaan, kuin Arizonassa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Eka raju haastehan on toki toi kesäliiga.

Rajuksi haasteen tekee se, ettei siinä oikeastaan voi voittaa - mutta voi kyllä hävitä.

Kesäliigassa säkenöiminen ei takaa mitään eikä sillä ole paljoa merkitystä mihinkään: kesäliigassa pelataan lähinnä "wannabe NBA-pelaajia" vastaan kun itse liigassa pelataan kaikkia parhaita vastaan. Moni kesäliigan MVP on osoittautunut kehnoksi itse liigassa (nyky-Bullseista Jerian Grant ja Kris Dunn on molemmat olleet MVP-pelaajia keäsliigassa ja silti seurannut kausi on ollut kaikkea muuta kuin mairitteleva). Sen sijaan, jos ei dominoi peliä kesäliigassa voi samantien unohtaa hyvät lähtökohdat itse NBA-peleihin - ja jos ei pärjää jollakin osa-alueella (ei ole jollakin alueella ylivoimainen), voi olla varma, että se pannaan merkille valmentajista fanikuntaan.

Niinpä paineet Markkasella lie aika kovat (no niin on myös Dunnilla ja eritoten Zipserillä joka jopa jättää EM-kisat väliin panostaakseen tähän kauteen Chicagossa). Noissa kisoissa ainoa mahdollisuus on olla dominoiva pelaaja: odotusarvona siis parikymmentä pistettä ja vajaa kymmenen levypalloa per matsi?

No ehkä ei ihan noin rajusti (vaikka tuollaisia lukuja itseasiassa Markkaselle asetettiin tavoitteeksi "Locked on Bulls" -podcastissa). Kesäliigan pointtihan on myös kokeilla uusia tuntemattomampia pelaajia, eli peliaikaa voi tulla aika ennakkoimattomasti riippuen siitä, ketä pelaajia halutaan testata enemmän ja keitä vähemmän.

Mutta niinhän se on, että timantit syntyvät vain paineessa.
 
Viestejä
584
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Villi veikkaus Markkasen kesäligatilastoista: Lauri pelaa hyvin ja täyttää kaikkia tilastosarakkeita ja saa paljon minuutteja. Lopputuloksena on keskimäärin n. 7 virhettä per peli. Noissa kesäliigan peleissä ei heitetä suihkuun ja tuomareilla on tapana opettaa rookiepelaajia talon tavoille - pienikin handchekking tai liikkuva screeni puhalletaan heti. Koponenkin pärjäili kesäliigassa aikoinaan erittäin hyvin, ainoastaan kolmosten prossa oli pettymys. Siirtyminen NBA viivan taakse vaatii aikansa, todennäköisesti Laurillakin menee hetki sopeutuessa.
NBA näyttää striimaavan pelit ja Laurin pelit tulevat vielä inhimilliseen aikaan.
 
Viestejä
2 569
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Mä heitän rohkean arvauksen Markkasesta. Mies tulee räjäyttämään pankin. Sama varovainen ajattelu oli vallallaan Laurin mennessä Arizonaan. Ajattelin itsekin varovasti, että jos penkiltä kehiin tulis ja 20min/peli saa peliaikaa, niin hyvä. Kuinkas kävikään...

Povaan, että NBA:ssa tapahtuu vähän samalla tavalla (tosin en itsekään usko ihan avauksen paikkaan). Nyt pelko on, että mies haututuu penkille ja saa minuutin siellä ja toisen täällä. Kuitenkin uskon, että Markkanen tulee penkiltä kehiin vakiominuuteille. Ensimmäisissä peleissä jossain pudottaa kolme peräkkäistä kolmosta ja väki rapakon takana alkaa uskoa miehen tosiaan osaavan heittää muitakin, kuin avoimia heittoja. Match-uppien ollessa kohdallaan Markkasta kokeillaan sentterinäkin ja jossain pelissä pääsee maistamaan avauksen paikkaa... Tää on virallinen raapan ennustus, vaikka tiedostan sen olevankin "jos kaikki menee nappiin"-ennustus.

Puolustus kehittyy treenin kautta taas tulevana kautena jo reilusti, kun pääsee treenaamaan taas pykälää/kahta fyysisempiä kavereita vastaan, kuin Arizonassa.

Suhtautudun itse myös varsin optimistisesti Markkasen tulevaan kauteen ja ennen kaikkea uraan. On selvä, että Lauri tulee saamaan runsaasti näytönpaikkoja tulevalla kaudella ja uskon vahvasti siihen, että hän tulee lunastamaan odotukset. Kauden alussa ei varmastikaan ole avausviisikon pelaaja, mutta mahdollisesti kauden edetessä. Mun mielestä Markkanen ei Arizonassa pelannut läheskään sillä tasolla kuin olisi voinut. Siitä huolimatta hän oli kiistatta joukkueensa paras pelaaja ja koko yliopistokoriksen parhaimmistoa. On se oikeasti aika huikeata millaisen matkan Lauri on kulkenut kahdessa kaudessa. Toissa kaudella oli mahdollista seurata Laurin otteita miesten divarissa ilmaiseksi Mäkelänrinteen uimahallissa. Ensi yönä alkaa NBA-ura.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Oon huono aikavyöhykkeissä, joten pitää tarkistaa. Onko peli siis tänään 23:30 meidän aikaa?
 
Viestejä
1 130
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Oon huono aikavyöhykkeissä, joten pitää tarkistaa. Onko peli siis tänään 23:30 meidän aikaa?

Kyllä.. 10 pistettä tänään saldoksi..
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Kun meinasin postata tän, niin huomasin, että SB Nationin Vijay Vemu ehti ensin ja jaan toki hänen paljon asiantuntevamman arvionsa Chicagon kesäliigajoukkueesta tähän luettavaksi noin niin kuin ensisijaiseksi luettavaksi… https://www.blogabull.com/2017/7/8/15927094/bulls-summer-league-roster-get-to-know-your-2017-summerbulls#comments

Markkasesta Vemu kirjoittaa kiinnostavasti - mutta myös vähän ärsyttävänkin kliseisesti (osoittakoon Markkanen hänet väärässä olevaksi!):
Lauri Markkanen

Once again, most people will have their eyes on Chicago’s most recent draft pick in Lauri Markkanen. He’s a fantastic three-point shooter, averaging 42.3 percent from deep at Arizona, and can be a great stretch four for Chicago. Spacing the floor will be Markkanen’s greatest attribute to this team. The Bulls desperately need outside shooting and let’s see if Markkanen can continue being an outside threat in the NBA.

This will also be a time to check out Markkanen’s flaws and see how he can possibly improve them moving forward. His lack of length isn’t something he really can’t control but it could be exposed as he won’t be able to protect the rim that well. Markkanen can work on becoming a better overall defender and becoming more versatile offensively. One thing to look for is how he is when he puts the ball on the floor and attacks closeouts from defenders.

Mutta postaaan nyt tän omankin tekstini kun siinä on joitakin asioita joita Vemu ei tuo esiin (ja korjaan yhden ammattilaisen virheenkin! ::)). (Markkasen jätin nyt kirjaamatta ymmärrettävästä syystä).

Selvittelin siis itselleni tän kesäliigan pelaajia ja ajattelin jakaa lyhyet luonnehdinnat niistä, jos joku muukin meinaa katsoa pelejä ja haluaa saada pientä ennakkoa tyypeistä joita Bullsin joukkueessa pelaa.

Bulls siis voitti kesäliigan viime vuonna ja nytkin sitä pidetään vahvana ehdokkaana kärkikahinoihin kun siinä pelaa jopa kaksi kandidaattia tulevan kauden avaukseen (Dunn ja Zipser) ja yhteensä viisi joukkueen kanssa sopimuksessa olevaa pelaajaa (edellisten lisäksi Payne, Valentine ja Markkanen). Kesäliigahan on yleisesti ottaen rookieiden ja draftissa rannalle jääneiden tai siellä käymättömien testausareena: osa on tämänvuotisia NCAA:n lopettaneita tai draftissa varaamattomia, osa on vuoden tai muutaman kehitysliigassa tai ulkomailla pelanneita, jotkut on suoraan Euroopasta tai muualta Amerikan mantereelta näyttöön tulevia pelaajia.


Bullsin omat rosteripelaajat:

PG Kris Dunn (32) - 23v. 193cm.
Kris Dunn on vasta draftkuvioissa hankittu pelintekijä jolta selvästi odotetaan Bulls-leirissä paljon. Viime kausi Minnesotassa ei tältä edellisen vuoden vitos draft-pickiltä mennyt erityisen hyvin, mutta potentiaaliin uskotaan. Selityksenä huonolle kaudelle on esitetty perinteisten rookie-vuoden ongelmien / totuttelun (harva pelaaja breikkaa ekana vuonaan) lisäksi Thibodeaun kova peluutus jossa parhaat pelaa yliminuutteja ja statistit laitetaan todellakin statistin roolin & paineisiin joita kulmikas ja aggressiivinen valmentaja asettaa aloittelijalle (“It’s hard for a rookie to play under Thibs”). Aika avoimesti on todettu, että Dunn nähdään Bullsin aloittavana pelintekijänä tulevaisuudessa - ehkä jo tällä kaudella. Dunn on nopea, atleettinen ja fiksu sekä erinomainen puolustaja. Hyökkäyspelissä, eritoten heitoissa olisi parannettavaa.

PG Cameron Payne (22) - 22v. 193cm.
Payne on Oklahoman toissavuoden ekan kierroksen draft-pick (14.) joka vietti ekan vuotensa sahaten Oklahoman ja sen D-liigaseuran väliä (siis nykyisin G-liiga!) ja siirtyi Chicagoon osana isompaa kauppaa viime helmikuussa. Pelasi vaihtopointtina loppukaudella reilut kymmenen minuuttia peliä kohden yhdessätoista pelissä kohtuu laihoin statsein (kävi myös G-liigassa). Yrittää nyt näyttää, että taso on noussut. Jos ei ihmeitä tapahdu, ei tulle uhkaamaan Dunnia ykköspointtina - tai estämään Bullsia hakemasta vielä kesän aikana yhtä pointtia vahvistamaan joukkuetta jotta Paynen tilalle saataisiin luotettavampi kakkospointti. Näytön paikka siis.

SG/SF Denzel Valentine (45) - 23v. 196cm.
Viime vuoden kesäliigan sankari putosi ensimmäisellä NBA-kaudellaan maan pinnalle - ja vähän allekin: vaikka kolmosia jonkin verran upposikin, muuten heitto ei kulkenut ja eritoten puolustus hoiperteli. Lisätään pakkaan vielä kaksi eri nilkkavammaa ja se siitä rookie-kaudesta (play-offseissa peliaikaa tuli alle 5 min. peliä kohden vaikka Rondo jäi toisen pelin jälkeen pois). Joukkueen johto on kuitenkin ilmoittanut luottavansa Valentineen toisella kaudellaan ja ensimmäinen mahdollinen tilaisuus näyttää, että tuo luotto on perusteltua on pelata hyvin kesäliigassa. Bulls-pelaajiston pienen epäbalanssin vuoksi Valentinella on kuitenkin aika hyvät mahdollisuudet päästä pelaavaan rotaatioon - ainakin siihen saakka kun Zach LaVine kuntoutuu.

SG/SF Paul Zipser (16) - 23v. 203cm.
Saksan maajoukkepelaaja siis kieltäytyi EM-kisoista voidakseen keskittyä uraansa Chicagossa - tämä selittänee myös sen miksi Zipser pelaa kesäliigassa. Zipserin tavoite lie selvä: lunastaa paikka joukkueen aloittavana lyhyenä laitahyökkääjänä - ja siihen Zipserillä on kaikki eväät - aloittihan hän jo tuolla paikalla loppukaudesta useamman kerran. Nyt pitää vain “hammer it home”. Paransi otteitaan viime kaudella varsin johdonmukaisesti - pelasi keväällä kahtakymmentä minuuttia kun syksyllä heltisi vain viitisen minuuttia peliä kohden.


Bullsin testattavat pelaajat:

PG Ryan Arcidiacono (15) - 23v. 191cm.
Italialais-amerikkalaisen “Arkkidiakonin” yliopistoura Villanovassa oli hieno ja päättyi NCAA:n mestaruusjuhliin keväällä 2016. Arcidiacono pelasi freshman-vuodestaan alkaen jokaisena kautenaan yli puoli tuntia ja aina avauksessa. Mestaruuskaudella pisteitä tuli 12,5 - levypalloja tarttui keskimäärin kolme ja syöttöjä neljä peliä kohden - ja käteen jäi koko turnauksen “Most Outstanding Player” -palkinto. Arcidiacono jäi kuitenkin varaamatta 2016 draftissa ja pelasi viime kauden G-liigan Austin Spursissa jossa vajaan puolen tunnin peliajalla teki 6,5 pistettä sekä nappasi vajaa neljä levypalloa ja syöttöä peliä kohden. Arcidiacono on pelannut myös Italian maajoukkueessa ja hän on juuri tehnyt sopimuksen Italian liigan Juve Casertan kanssa. Kiinnostavaa nähdä mitä Arcidiacono tekee ja miten jo tehty sopimus vaikuttaa Bullsin intoon peluuttaa häntä in the first place.

SG/PG Brady Haslip (7) - 27v. 188cm.
Kanadalainen kolmosia heittävä SG/PG, Baylorin kasvatti joka jäi draftaamatta 2014. Pelasi merkittävässä roolissa Euroopassa Bosnian mestarijoukkue Igokeassa (14-15) ja kohtuu kauden Italian liigan Cantússa (15-16). Viime kausi meni G-liigan mestarijoukkue Raptors 905:ssä - Haslip oli koko sarjan paras kolmosten heittäjä. Haslip pelasi viime kaudella lähes ½ tuntia peliä kohden, teki 16 pistettä, otti kaksi levaria ja syötti kolme koria per peli. Haslip on pelannut myös Kanadan maajoukkueessa. Mestaruuksia ja osaamista löytyy, mutta onko ikää liikaa - tai kokoa liian vähän?

SG Antonio Blakeney (9) - 20v. 193cm.
Nousi kehnohkon LSU:n parhaaksi pistemieheksi toisella kaudellaan NCAA:ssa ja ilmoittautui draftiin - ja jäi varaamatta. Atleettinen ja nopea pelaaja jonka koris-IQ on vielä kehno ja tiimipelaamisessa on toivomisen varaa. On periaatteessa hyvä puolustuslevypalloissa mutta usein muuten puolustuksessa laiska. Pelasi viime kaudella LSU:ssa reilun ½ tuntia peliä kohden, teki 17 pistettä sekä otti viisi levypalloa ja syotti alle kaksi koria per peli. Pari vuotta G-liigaa lie vielä kovin nuoren Blakeneyn seuraava askel?

SF Dejan Todorovic (22) - 23v. 196cm.
Bosnian-serbi Todorovic oli ehdolla mutta jäi varaamatta viime vuoden draftissa ja on siis pelannut koko uransa Euroopassa, käytännössä Espanjassa. Unicaja Malaga osti Todorovicin oikeudet jo 2011 ja nuorukainen laitettiin pariksi vuodeksi kakkosjoukkueeseen Clinicas Rincóniin (LEB-liiga) josta siirtyi 2014 lainalle ACB-liigan Bilbaoon. Bilbao teki lopulta viime kesänä Todorovicin kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Viime kaudella Todorovic pelasi pääasiassa vaihtopenkiltä reilut 17 minuuttia peliä kohden saaden aikaan kuusi pistettä, 2½ levypalloa ja yhden syötön. Kaksi vuotta sitten Todorovicia luonnehdittiin atleettiseksi, nopeaksi ja jopa “räjähtäväksi” - mutta jolla välillä lähtee lapasesta eikä hyppyheitto ole suoranainen vahvuus.

PF/C Chris Walker (25) - 22v. 208cm.
Klassinen ryysyistä rikkauksiin -tarina jonka “rikkausvaihe” vielä odottaa tulemistaan. Walkerin vanhemmat jättivät pojan jo lapsena ja tämä jäi isoäidin hoiviin - joka kuoli kun poika oli 11-vuotias. Tämän jälkeen isoäidin kroonisesti sairas ystävä kasvatti poikaa joka nousi koriskartalla, mutta floppasi akateemisissa aineissa sekä huumetesteissä ja hyppäsi draftiin jo kahden NCAA-vuoden jälkeen. Walker on pelannut draftin jälkeen kaksi viime kautta G-liigan Rio Grande Valley Vipersin paidassa. Isona ja atleettisena pelaajana Walker viihtyy korin alla kummassakin päässä, mutta paljon muuta ei ole kehuttavana. Walkeria on kuvattu tyypilliseksi “boom or bust” -prospektiksi eli kaikki ovet on auki tai voivat sulkeutua - viime kaudella G-liigan minuuteistakin lähti melkein kolmasosa pois.

PF Jerrelle Benimon (50) - 25v. 203cm.
Levypallorohmuna tunnetuksi tulleella Benimonilla oli myöskin hieno NCAA-ura joka kuitenkin tyssäsi draft-tilaisuuteen (2014) jossa Benimon ei tullut valituksi. Sen jälkeen Benimon on vaeltanut kesäliigojen, NBA-soppareiden (pelasi Jazzissa kaksi peliä kaudella 14-15) ja G-liigan välillä pelaten viimeiset kaksi kautta Kiinassa; toissavuonna Foshan Dralionsissa (Guangzhou) ja viime kaudella Quingdao Double Starissa. Viime kaudella Quingdaossa Benimon sai aikaan 19 pistettä, 11 levypalloa sekä niin syöttöjä, riistoja kuin blokkejakin kaksi per peli. Kovin monta mahdollisuutta NBA:han ei varmaaan tämän jälkeen ole tarjolla.

PF/C Nikola Jovanovic (52) - 23v. 211cm.
Punatähden ja Partisaanin kasvatti pelasi kolme vuotta NCAA:ssa USC:n joukkueessa, mutta jäi varaamatta viime kesän varaustilaisuudessa. Jovanovic on tunnettu eritoten levypallopelistään - mutta myös pisteitä on syntynyt kohtullisesti. Jovanovic teki sopimuksen Grand Rapidsin kanssa G-liigaan viime syksynä ja vaihtoi sitten keväällä Westchester Knicksiin. (SB-Nationin blogistin Vijay Vemun mukaan hän pelasi viime kauden Union Olimpijassa Sloveniassa, mutta lie sotkenut hänet Nikola Jankoviciin?). Grand Rapidsissa Jovanovic sai aikaan seitsemassä minuutissa vajaat kymmenen pistettä ja seitsemän levyriä.

C Amida Brimah (35) - 23v. 213cm.
Ghanalaistaustainen Brimah jäi varaamatta tämän kesän draftissa ja on erittäin kiinnostava tapaus. Brimah oli voittamassa NCAA:n mestaruutta heti ensimmäisenä NCAA-vuotenaan Connecticutissa vaikka ei vielä silloin ollut erityisesti joukkueensa kantava voima. Viime(isimmällä) kaudella(an) Brimah kirjautti 25 minuutin peliajalla 7,5 pistettä, 6 levypalloa ja 2,7 blokkia per peli, jota pidettiin merkittävänä pettymyksenä. Vaikka Brimah onkin aika hintelä, on hän erittäin ulottuvainen pelaaja ja vahva eritoten puolustuksessa. Jos pelit kesäliigassa menee putkeen, niin Brimah lie niitä jotka voisivat olla lähellä jonkinlaista diiliä?


PS. Pelaajien nimen perässä suluissa oleva numero on pelipaidan numero...
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Aika kova aloitus "puhtaalta kolmosheittäjältä": pari puolustuslevaria ja kaksi donkkia... ja yhdeksän pinnaa ekalla kympillä. ;)
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Jep, hyvä alku. Mutta on tämä vähän niinkuin Arizonan peliä katsoisi. Payne ja Valentine eivät pahemmin palloa tarjoile.
 
Viestejä
244
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

On se kyllä kujalla puolustuksessa. Mutta kesäliiga on kesäliiga.
 
Viestejä
2 569
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Loistava aloitus. Mut ei jumalauta, paidassa lukee Markkenan ;D
 
Viestejä
244
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Boriz sanoi:
Loistava aloitus. Mut ei jumalauta, paidassa lukee Markkenan ;D

Ja moni kirjottaa Markanenn. Uskoisin että tämä vaikuttaa,

https://www.youtube.com/watch?v=avFq9errZCk
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös