Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Markkanen näyttää siltä, että sitä ketuttaa, kun ei heitto putoa ja purkaa se nyt muulla tavalla (hyvällä tavalla). Hyvää peliä, tästä tulee väkisin runtattu statement ilman kolkkeja.
 
Viestejä
137
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Tuli muuten mieleen – Heittotarkkuuteen saattaa myös vaikuttaa, että Markkanen joutuu nyt käyttämään älyttömän määrän energiaa puolustuspäässä. Yliopistossa ei tarvinnut läheskään paljoa käyttää energiaa puolustuksessa. Nyt taas täytyy näyttää, että pysyy mukana. Väsyneenä on aivan eri juttu heittää, kuin tuoreena.

Kun Lauri kehittyy puolustuksessa, tottuu kovempaan intesiteettiin, niin hyökkäyspäähänkin jää enemmän paukkuja.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Joo paljon joutuu tekemään töitä difussa... Tänään vähän virta meinas loppua loppua kohti, mutta toisaalta pelit tuo herkkyyttä kyllä ja kunto kehittyy pelaamaan isojakin minuutteja, jos niitä tulee saamaan. Nyt kuitenkin tiukka treenijakso takana, joka todennäköisesti on keskittynyt aika paljon voimaharjoitteluunkin.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Selostajat puhui matsin aikana Markkasesta melkein enemmän kuin jos suomalaiset selostajat olis olleet asialla - ja puhuivat positiiviseen sävyyn mielestäni järkeviä asioita; että ei ole hätää vaikka ei heti mene kuin Strömsössä, ja että pitää tottua uusiin asioihin ja saada pelata isoja minuutteja juuri siksi ja että oppii pelaamaan väsyneenä ja... - ja vaikka työtä onkin edessä niin asiat näyttää hyvältä jne.

Ja olihan tuo Markkaselta jo paljon parempi esitys, eritoten puolustuksessa - ja kun heittokin alkoi vähän osua, niin varmaan helpotti.

Markkasen peli on selvästi heikentynyt loppua kohden kaikissa peleissä. Jos Markkasen statsit olis tehty kertomalla ekan jakson statsit neljällä, niin pisteitä olis tullut yli 30 ja levareitakin melkein 20 per peli.

Tänäänkin Markkasen askel alkoi näyttää aika hitaalta lopussa, mutta sai silti tehojakin irti. Eroa on myös siinä, että aiemmissa peleissä Chicagon joukkuepeli on repsahtanut viimeistään toisella puolikkaalla ihan totaaalisesti. Tänään pienen niiauksen jälkeen lopussa kehiin heitetty päivän "ykkösviisikko" hoiti homman kotiin vaikka Washington tulikin pinnan päähän.

20 pistettä ja 10 levypalloa on varsin hyvä tulos varsinkin kun Markkasen peli puolustuksessakin näytti paljon paremmalta kuin eilen. Ja kun lopultakin pelattiin välillä myös joukkueena, niin pelistäkin tuli voitto.

Raappa sanoi:
Nyt kuitenkin tiukka treenijakso takana, joka todennäköisesti on keskittynyt aika paljon voimaharjoitteluunkin.
Eikös pelissä väsymisen ohella myös tuo voimaharjoittelu, ainakin jos sitä tehdään isommalla mitalla, vaikuta helposti myös heittoon?
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Tätä juuri tarkoitin. Voimaharjoittelu tuskin ainakaan parantaa lyhyellä aikavälillä juoksukestävyyttä pelinomaisessa temmossa. Sitten kun kuitenkin lisätään se, että 33minuuttia on kuitenkin jo aika paljon pitkissä melkein 10minuutin jaksoissa pelattuna. Vaikka Markkasella askel painoi ja vaikkei toisella puolikkaalla saanutkaan kuin yhden levypallon, niin kuitenkin 6pistettä, blokki, syöttö... lisäksi mun mielestä kuitenkin hoiti tosi hyvin sulkupeliä puolustuslevyissä ja hyökkäyslevyihinkin meni melko aktiivisesti, nyt vaan vihellettiin niistä melkein virheitä, mistä edellisen joukkueen valmentaja olisi ollut melko äkäinen "turhina virheinä". Muuten onko kukaan seurannut palloskriinipuolustuksen eroja, kun Markkanen on ison miehen puolustaja ja esim Walker tai tuo toinen iso. Markkasen liike riittää tuplauksiin paljon paremmin ja Markkanen pick&rollissa pystyy pysymään yllättävän hyvin takureiden mukana kun he lähtee ajamaan. Kun taas esim tuon Walkerin (jota pidetään kovempana puolustajana, koska pystyy plokkaamaan paremmin otettuaan takavauhtia) sivuttaisliike on ihan onnetonta.

Mutta siinä missä Markkasen ja Bullsin peli ekalla puolikkaalla näytti tosi hyvältä, liikkuvalta, aktiiviselta, niin kyllä koko joukkueen taso (siinä missä Markkasenkin) tippui toiselle puolikkaalle. Tuo Blakeney vaikka tekikin kovia koreja ja oli hyvä, niin samalla myös jonkin verran hautoi palloa ja tällainen saa kyllä kaveritkin passivoitumaan kummasti.
 
Viestejä
2 458
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Gar Forman sanoi ihan pokkana haastattelussa, että pointin paikkaan on kova kilpailu jossa on "guys we like" eli Dunn, Payne ja Grant - ei sanaakaan, että yritettäis hankkia jostakin pelinrakentaja... No osin toki virallista puhetta jossa ei etukäteen markkinoilla huudella, mutta silti.

Dunn on kyllä ihan hyvä puolustamaan mutta ei suoranaisesti näytä pelin aivoilta. Grant oli kehno viime vuonna ja Paynesta on varmaan puhuttu jo tarpeeksi...

En usko, että Bulls on enää hankkimassa lisää pointteja joukkueeseen. Rondo nimen omaan veivattiin pois sen takia, että näille nuorille annetaan enemmän peliaikaa. Lisäksi tuntuisi oudolta, että ensin Rondo heitetään ulos ja sen jälkeen palkataan uusi veteraani-pointti pelaamaan isot minuutit. Miksei sitten saman tien olisi jatkettu Rondon kanssa?

Dunn ja Payne tulevat pelaamaan liigassa myös ihan eri roolilla kuin nyt kesäliigassa. Molemmat tulevat pelaamaan kiltisti pass-first -roolissa, kun pelaavat esim. Waden ja Miroticin rinnalla. Nyt heillä on kesäliigassa ollut kauhea tarve näyttää scoraamista ja olla johtava pelaaja.

Olen toki samaa mieltä, että Bullsilla on nyt ehkä sarjan huonoimmat pointit. Mutta sehän sopii hyvin ensi vuoden tavoitteeseen hävitä mahdollisimman paljon pelejä.

Pyynikin Toivoton sanoi:
No jaa, kokonaisuutenakaan kevätkaudessa ei ollut hurraamista, mitä kaaren takaa heittelyyn tulee. Ja NBA:ssa kolmosen viiva on aika paljon kauempana kuin NCAA:ssa.

Markkanen on hyvä heittäjä, mutta tämä kuva Laurista maagisena kolmostykkinä syntyi Arizonan helppojen non-conference -voittojen aikana viime syyskaudella. Siitä on toki ollut sekä hyötyä (runsaasti mediahuomiota kovien statistiikkojen takia) että haittaa (profiloituminen selkeämmin kolmosspesialistiksi kuin taidot antavat oikeasti myöten).

Kyllähän Markkanen on poikkeuksellisen hyvä heittäjä tuon mittaiseksi. Sitä on ihan turha alkaa kiistää. Mutta kyllä hypetys meni välillä ihan yli, kun välillä Markkasta vertailtiin jopa Klay Thompsoniin. :)

Eikä kolmosraja enää nykyään ole paljonkaan kauempana NBA:ssa. Kaarella NBA-kolmonen on n. 50cm kauempana, mutta kulmissa vain 10cm kauempana kuin FIBA-säännöissä.

raappa sanoi:
Nyt Lauri on tosi aktiivinen difussa ja levyissä... Tulee varmaan niitä pelejä, että saa ihan hyvä numerot taululle pelkästään vapariviivalta ja roskapalloista.

No tuskin tulee niitä pelejä NBA:ssa, kun peliaikakin tulee todennäkölsesti olemaan paljon vähäisempää.

En ole katsonut tästä viimeisimmästä pelistä kuin highlightsit, mutta Markkasen pelaamisessa on ollut silmiin pistävää eräänlainen tyytyminen sivusta katsojan rooliin. Vähän samaa oli nähtävissä keväällä Arizonan ratkaisupeleissä. Varsinkin kun Zipser, Dunn ja vielä Paynekin jäivät sivuun, niin Markkanen oli tämän kesäliigajoukkueen johtavia pelaajia. Enemmän pitäisi vaatia palloa postiin tai isolationeihin keskietäisyyksille ja myös rollauksiin. Nyt Markkanen tyytyy liikaa vain juoksemaan edestakaisin kenttää ja heittämään vapaat kolmoset jos niitä tulee.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Oli tosiaan aika erinäköistä peliä ilman Paynea. Varsinkin ekalla puoliajalla pallo liikkui niinkuin joukkueella pitäisi, ja jopa Valentine malttoi välillä syöttääkin. Okei, homma näytti paremmalta siksikin että kaikki kolmoset meni sisään, mutta toisaalta, on se vaan helpompi heittää kun on vapaana ja pääsee vetämään suoraan syötöstä.

Markkanen pärjäsi nyt paljon paremmin puolustuksessa. Minusta tähän vaikutti etenkin se, että Brown oli vihdoin lopettanut noiden pickien tuplaamisen. Toinen selvä strateginen muutos oli se, että ajotilanteissa ei menty enää niin voimakkaasti apuihin, vaan luotettiin enemmän 1vs1-puolustukseen. Tämän ansiosta Markkasellakin oli koko pelin ajan parempi asema pitää oma mies kauempana korista. Hyökkäyslevyistä tuli joo pari turhaa virhettä, mutta minusta oli pelkästään positiivista että Lauri meni kovaa tilanteisiin, ja tarttuihan sieltä muutama kova levarikin kouraan. Markkanen sanoi itsekin aikaisemmin haastattelussa, että tuomarilinja on korin alla paljon sallivampi kuin collegessa - nyt pitää vaan hakea niitä rajoja ja mennä täysillä mukaan korinaluspaineihin molemmissa päissä.

Muutama täysin vapaa kolmonen meni ohi, mutta 4/10 on itsessään jo kova tilastomerkintä. Varsinkin kun peräti kaksi noista taisi olla viime sekunnin rääpäisyjä. Oli myös kiva nähdä, että Paynen poissaollessa Markkanen löydettiin kaarelta paljon paremmin, vaikka syötöt olivatkin usein vähän sinne päin. Sen sijaan Markkasen ajot olivat melko karmeita, ja tällä hetkellä ne ovat aika helposti scoutattavissa, kun ainoa muuvi arsenaalissa on vasemmalta-ohi-ja-päätyyn-asti. Tämä huutaa pull-uppeja, up-and-undereita ja apupuolustuksen tullessa passeja vapaille kavereille. Ja kai sitä välillä voisi ajaa oikealtakin ohi?

Valentine oli alussa hetken hyvä, mutta kokonaisuutena mies on yhä pettymys. Kun takana on neljä vuotta collegessa ja vuosi NBA:ssa, kesäliigassa pitäisi pystyä erottumaan jotenkin muutenkin kuin huonoilla heittovalinnoilla. Ellei hänestä kehity aivan älytöntä kolmostykkiä, voi tehdä tiukkaa päästä NBA:ssa edes rotaatiopelaajaksi. Paitsi ehkä Bullsissa. Sen sijaan Blakeney on ollut positiivinen yllätys: monipuolinen pelaaja, jolla on nopea ja tarkka heittokäsi ja joka pystyy myös ajamaan korille. Ihmettelen jos näillä näytöillä ei heltiä paikkaa summer campilla, mutta itse joukkueen rosterissa taitaa olla jo tungosta samalla pelipaikalla. (Voi kyllä olla että Blakeney olisi pointtinakin parempi kuin Payne...)

shaqtin a fool sanoi:
En ole katsonut tästä viimeisimmästä pelistä kuin highlightsit, mutta Markkasen pelaamisessa on ollut silmiin pistävää eräänlainen tyytyminen sivusta katsojan rooliin. Vähän samaa oli nähtävissä keväällä Arizonan ratkaisupeleissä. Varsinkin kun Zipser, Dunn ja vielä Paynekin jäivät sivuun, niin Markkanen oli tämän kesäliigajoukkueen johtavia pelaajia. Enemmän pitäisi vaatia palloa postiin tai isolationeihin keskietäisyyksille ja myös rollauksiin. Nyt Markkanen tyytyy liikaa vain juoksemaan edestakaisin kenttää ja heittämään vapaat kolmoset jos niitä tulee.

On vaikea sanoa, kuinka paljon on kyse "tyytymisestä" ja kuinka paljon siitä, että Markkanen ja Bulls pelaa sen mukaan mitä valmentaja sanoo. Onhan hän koko ajan skriinipeleissä mukana, mutta aika vähän on tehtävissä jos rolleihin ja poppeihin ei vaan syötetä. Olisi myös kiva nähdä että Markkaselle tehtäisiin välillä pallottoman skriinejä, mutta eipä ole näkynyt niitäkään. Tilanteiden luominen nyt vaan on paljon vaikeampaa nelos- ja vitospaikoilla, kun pallo ei ole jatkuvasti omissa käsissä. Tässä viimeisessä pelissä Markkaselle tosin pelattiin pari kertaa postiin (Brownin määräyksestä, luulen), mutta näistä ei vaan syntynyt mitään varsinaista highlight-materiaalia :D.
 
Viestejä
423
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Pelin katsoneena, kaikista virheistä ja kevyestä rävellyksestä huolimatta Markkanen tekee kentällä todella paljon oikeita asioita. Kyllä Lauri vaan on edelleen hiomaton timantti, ja monilla osa-alueilla voi tietenkin parantaa. Pitää nyt kuitenkin muistaa, että aika iso osa noistakin pelaajista on muutamaa vuotta vanhempia ja kokeneitakin, jos Lauriin vertaa. Kolme vuotta terveenä niin katsotaan hieman eri näköistä pelaajaa siinä kohtaa, jos fysiikka vaan pysyy kasassa.

Pakkipäästä puuttuu se viimeinen yritys, vaikka mielestäni kohtuullisen hyvin puolustaakin. Vahvuus on nimen omaan pienempien pelaajien puolustamisessa ja screenien vaihdossa. Korin alla jää toistaiseksi pieneksi, mutta sielläkään ei olla kaukana kohtuullisesta tai vähintään tyydyttävästä levypallopelaamisesta. Kokemus ja kehon jäntevöittäminen parantaa hommaa. Liian usein jää kuitenkin katsomaan vastustajan donkkia tai jopa layuppia. Sinne vaan pari rumaa virhettä ottamaan ja osoittamaan kovuutta.

Heitosta täytyy edelleen antaa kehuja, sillä on siinä vaikka minkä väristen lasien läpi katsottuna maailmanluokan heitto. NBA:n kolkkiviiva ei varmasti tule olemaan mikään ongelma, ehkä jopa päin vastoin avaa peliä ja tilaa Laurin heitolle. Kuten NCAA:ssa ja nyt kesäliigassa, tulee aluksi paikkoja varmasti myös NBA:ssakin, kunnes vastustajat hoksaavat kuinka tappava tuo heitto on. Nyt on sudittu toki jokunen ohi, pistetään vaikka jännityksen, rasituksen ja fyysisemmän pelin piikkiin.

Ja vaikka puhutaan pitkälti fyysisestä suorituksesta kentällä, on Laurilla kyllä sellainen asenne ja pelisilmä, ettei siltä osin jää monellekaan kakkoseksi. Tuossa on mielestäni asia, jossa nimenomaan potentiaaliset raakile-fysiikkaihmeet ja oikeasti potentiaaliset pelaajat erottuvat.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Samoilla linjoilla, kuin satunnainen tarkkailija. Itse olen itselleni muistutellut ja vähän muillekin, että Laurilla on oikeasti vasta yksi vuosi takana isoja miehiä vastaan jenkkilässä ja sielläkin todellisuudessa yliopistopeleissä läheskään kaikilla joukkueilla ei ollut laittaa 210pitkää miestä Lauria vastaan. Kuinka paljon lopulta Suomen divarissa joutu korin alla vääntämään?

Tuosta heitosta vielä, kun se heitto ei ole edes pelkästään vastapallosyöttöihin heittämistä. Laurilla kolmosen heitto on tosi monipuolinen pienistä step-backeista skriinin takaa heittoihin (Arizonalla oli ainakin yksi settipeli Laurille, missä tuli skriinin takaa kolmoselle heittoon) jne. Lisäksi hän heittää mistä kohtaa kaarta tahansa ja kaaren sisäpuoleltakin puolimatkasta tehokkaasti.

Tänään tulee tosi mielenkiintoinen matsi (tai sitten tosi puuduttava). Kolmas peli peräkkäisinä päivinä ja Lauri ollut tosi kovalla rasituksella peleissä. Nähtäväksi jää miten riittää virta ja miten on palautuminen onnistunut.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

raappa sanoi:
Tänään tulee tosi mielenkiintoinen matsi (tai sitten tosi puuduttava). Kolmas peli peräkkäisinä päivinä ja Lauri ollut tosi kovalla rasituksella peleissä. Nähtäväksi jää miten riittää virta ja miten on palautuminen onnistunut.
Vaatii penkkiurheilijaltakin päivärytmin venymistä kun edellinen matsi päättyi kolmelta aamuyöllä ja seuraava alkaa viideltä aamulla... Että ollaan kovilla mekin. ;D

En kovin usko Bullsin Kesäliigajoukkueen voittoputkeen, mutta jos alkaisivat voittaa pelejä tästä eteenpäin, niin edessä olis vielä parhaimmillaan viisi peliä kuudessa päivässä. Mutta vaikka ensi yönä voittaisivatkin, niin vastaan tulis seuraavaksi vakuuttavaa jälkeä tehnyt Raptors, että eiköhän se nyt sitten ole viimeistään siinä? (Ja saa taas nukkua yönsä.)

~*~

Kesäliigapelien väliin muutama tieto ja huhu itse joukkueen ympäriltä niille jotka eivät ole asiaa seuranneet. Ja jokunen kommentti / kysymys myös yleisemmin keskusteltavaksi

Ranskan maajoukkuerinkiin kuuluva Joffrey Lauvergne ehti pelata Bullsissa parikymmentä peliä viime keväänä. Bulls ei tarjonnut uutta sopimusta joten Lauvergne lähti San Antonioon tarjouksen saatuaan. Yksi (halvahko) nelos-vitospaikan pelaaja vähemmän rosterissa siis. Siirto ei ollut suoranainen yllätys varmaan kenellekään.

Kuuma peruna on nyt kolme vuotta Bullsissa pelanneen Nikola Miroticin kohtalo. Bullsin johto on sanonut Miroticin haluavan pelata Chicagossa sekä haluavansa Miroticin jatkavan - eikä diilitoiveissakaan ole kuulemma kuin pieni gäppi. Bullsilla on myös oikeus mätsätä mikä tahansa tarjous jonka jokin muu seura tekee Miroticista, mutta markkinoilla on tähän asti ollut kovin hiljaista. Niin kauan kun mikään muu joukkue ei tee Miroticille tarjousta Bulls on tietenkin vahvoilla ja on siksi tällä hetkellä passiivinen Miroticin suhteen.

Iso kysymys pelkän palkan lisäksi lie se, kuinka pitkäksi aikaa Bulls on halukas sitoutumaan Miroticiin jos esim. ajatuksena on ajaa Markkanen sisään Miroticin paikalle. Ja jos ajatus tosiaan on, että Markkanen nousee vuoden parin päästä avaukseen Miroticille tuskin halutaan enää silloin maksaa avauskentällisen pelaajan palkkaa - Mirotic puolestaan ymmärrettävästi haluaisi turvata tulevaisuutensa mahdollisimma pitkälle eritoten tällaisessa tilanteessa jossa markkinat ei käy kovin kuumina häneen.

Dwyane Waden kohtalosta - ja nyttemmin nimenomaan Waden sopimuksen irti-ostamisesta - huhutaan sitten ehkä vieläkin enemmän. Joukkueen johto - sekä GM Forman että coach Hoiberg - kävi muutama päivä sitten vastatiedotus-hyökkäykseen ja alleviivasi, ettei mistään Waden sopimuksen ulos-ostamisesta ole edes puhuttu ja että he odottavat Waden pelaavan Bullsissa kun kausi alkaa. Mielenkiintoista lie tässä myös tuo ilmaisun valinta, että sanotaan uskovan Waden aloittavan sarjan Bullsin paidassa - eivät esim. sanoneet, että uskovat Waden pelaavan (koko) ensi kauden Bullsissa.

Kyse lie siis siitä, paljonko Wade haluaa netota ensi kaudesta ja millainen diili sitten aikanaan saadaan lakimiesten kanssa laadittua? Ja onko näitä banaanilaiva-tiimejä rakentumassa ja millaisille pohjille - eli miten vahva Waden oma motivaatio purkaa sopimus on / tulee olemaan. Ihan jo Bullsin palkkamenojenkin suhteen on varmaan ihme jos Wade on Bullsin rosterissa vielä ensi keväänä - mutta lähteekö jo nyt kesällä vaiko vasta myöhemmin kevättalvella lienee edelleen avoin kysymys.


Kenties kiinnostavin uutinen oli kuitenkin Formanin Bullsin nettisivuilla antamassa haastattelussa esittämä kommentti, että rosterissa on vielä pari slottia vapaana ja niihin katsellaan pelaajia.
But we’ve got some roster spots and we’re continuing to have conversations as far as adding a player or two.

Mielelläni näkisin yhden edes kohtuutasoisen pelintekijän (esim. joku aiemmin pohtimani Lawson, Jennings tai Rodriguez) ja sitten jonkun mahdollisesti lahjakkaan nuoren jopa vähän riskaabelimmankin signauksen (Blakeney on ollut aika vakuuttava Kesäliigassa, mutta onko kakkospaikalle rosterissa jo vähän tunkua, eritoten jos LaVine kuntoutuu nopeasti?).

Mutta mitä sanotte muut?

Itse näkisin Miroticin hyväksi valinnaksi jos se on vuoden-kahden diili jollakin kohtuuhinnalla. Markkanen ei kuitenkaan millään pysty aloittamaan ykköspelaajana ja Portis on kai ainakin tähän asti ollut aika ailahteleva pelaaja. Sitä paitsi Mirotic voisi olla ihan kohtuullinen mentori Markkaselle, tai ainakin jonkinlainen isoveli (miestähän pidetään erityisen joviaalina ja hyvänä pelikaverina).

Wadesta sen sijaan herää sellainen fiilis, että motivaatio on tasan taloudellinen - ja jos siitä seuraa sellaista guruilua, että Wade haluaa pelata kaikki pelit itse, niin ehkä olisi parempi jopa ostaa se ulos vaikka kokenut huippupelaaja menisikin ja jokunen tappio lisää tulisikin. Viime kaudellahan yksi isoimmista ongelmistahan kai oli, että kolme alfa-urosta lähinnä pelasi keskenään - ja oli Rondoa lukuunottamatta myös tympeitä nuoremmilleen ja valmennusjohdolle (onhan se nyt jos pelaajat avoimesti kieltäytyy pelaamasta valmentajan peliä).

Jos Wade sen sijaan suhtautuisi ensi kauteen oikeasti mentorina ja opettajana, niin hänen kokemuksestaan ja osaamisestaan voisi olla vaikka kuinka paljon iloa ja hyötyä.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

http://www.youtube.com/watch?v=octz48ZvB1g

Tosta mentorin roolista, oli kiva kuunnella 40v Carterin jutustelua veteraanina pelaamisesta ja nuorien opastamisesta.
 
Viestejä
2 569
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Lauri siis sivussa Portland-pelistä syynä varvasvamma. Ei nyt onneksi kuulosta pahalta krempalta.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Joo isovarpaan ruhje ja ymmärsin, että lähinnä varotoimena istui sivussa. Luulin että pelit loppui, mutta taitaa olla perjantaina vielä peli. Pelaiskohan Lauri jo siinä
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Sana contusion tarkoittaa ruhjetta - mutta sillä voidaan tarkoittaa myös ihan vain mustelmaa...

Pidetään peukkuja, että saatais vielä yksi Markkasen kesäpeli nähdä.

Meanwhile back in the jungle Blakeney on näemmä ollut taas ilmiliekeissä - ja joidenkin kommenttien mukaan pelannut hyvin myös puolustupäässä. Vaikka rosterissa tunkua kakkospaikalle onkin, niin eiköhän kannattaisi ottaa nuorukainen ainakin Bullsin kesäleirille jatkotsekkaukseen?
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
Mielelläni näkisin yhden edes kohtuutasoisen pelintekijän (esim. joku aiemmin pohtimani Lawson, Jennings tai Rodriguez) ja sitten jonkun mahdollisesti lahjakkaan nuoren jopa vähän riskaabelimmankin signauksen (Blakeney on ollut aika vakuuttava Kesäliigassa, mutta onko kakkospaikalle rosterissa jo vähän tunkua, eritoten jos LaVine kuntoutuu nopeasti?).

On sääli, ettei Dunnilta saatu nyt kesäliigassa enempää näyttöjä. Se vaikuttaa nyt kuitenkin selvältä, ettei Payneen kannata sijoittaa, ja Jerian Grant puolestaan ei ole puhdas pointti. Kyllähän tilanne huutaa ainakin yhtä mielellään pass-first-tyyppistä pointtia. En kyllä osaa spekuloida, kuka tähän sopisi. Minun mielikuvani Lawsonista ja Jenningsistä ovat ainakin sellaiset, etten ehkä kumpaakaan heistä tähän ottaisi.

Minusta Blakeney pitää ilman muuta ottaa leirille, ja kyllä melkeinpä ottaisin rosteriinkin. Kaverihan on vasta 20-vuotias ja voi kehittyä vielä huimasti (lihasta varsinkin tarvitsisi lisää). Nyt kun miettii niin ei siellä kakkospaikalla edes ole niin hurjasti tunkua, vaikka LaVine tulisikin syksyllä takaisin. Lienee aika selvää, että Wade ei siellä enää kauaa roiku. Valentine taas ei ole osoittanut olevansa Blakeneyta parempi ja hän saattaa muutenkin olla enemmän kolmospaikan miehiä (ja jäädä siellä Holidayn ja Zipserin varjoon). Ja lopulta, Grant oli sen verran keskinkertainen viime kaudella, ettei ole mitenkään kiveen hakattua että hänkään olisi kevään tullen enää rotaatiossa selkeästi Blakeneyn edellä.

Todennäköisesti Bulls jättää yhden rosteripaikan täyttämättä, jotta siirtomarkkinoilla olisi enemmän liikkumavaraa. Mikäli tästä halutaan pitää kiinni, ja jos nyt heti pitäisi päättää, ottaisin Blakeneyn sisään ja antaisin Paynelle kenkää heti kun jostain löytyy kelvollisempi pointti.

Itse näkisin Miroticin hyväksi valinnaksi jos se on vuoden-kahden diili jollakin kohtuuhinnalla. Markkanen ei kuitenkaan millään pysty aloittamaan ykköspelaajana ja Portis on kai ainakin tähän asti ollut aika ailahteleva pelaaja. Sitä paitsi Mirotic voisi olla ihan kohtuullinen mentori Markkaselle, tai ainakin jonkinlainen isoveli (miestähän pidetään erityisen joviaalina ja hyvänä pelikaverina).

Bulls talk -podcastissa muistaakseni kerrottiin, että Miroticin jengi on kuulemma koittanut saada jotain 14-16 miltsin/vuosi sopparia. Mihin Bullsin reaktio on ollut luokkaa "katsotaan sitten kun joku toinen joukkue tekee tuollaisen tarjouksen". Minulla on suoraan sanoen mennyt jo usko siihen, että Mirotic voisi olla aloitusviisikon pelaaja menestyvässä NBA-joukkueessa. Taso on niin hirvittävän ailahteleva, heittovalinnat usein niin huonoja ja ennen kaikkea, mies on puolustuksessa liian usein aivan pihalla. Niko on jo 26-vuotias ja kehitys on kolmessa vuodessa ollut niin vähäistä, että tasossa on vaikea odottaa enää mitään hirveän suurta loikkaa. Sinänsä on toki positiivista että muut joukkueet ovat olleet näin hiljaa, sillä se jättää kortit Bullsin käteen. Ideaalitilanne olisi varmaan se, että hänelle tehtäisiin parin-kolmen vuoden sopimus tyyliin 10 miltsillä per kausi, ja enemmän vastuuta saadessaan hän pelaisi edes kohtalaisen hyvin, jolloin Markkasen kehittyessä Miroticin soppari voisi olla hyvin kaupattavissa. Mutta aika monta muttaa. Blogabullissa oli juuri artikkeli, jossa näitä hyviä ja huonoja puolia ruodittiin.

Nba.comissa oli muuten juttu kakkoskierroksella varatusta Jordan Bellistä, jonka Bulls antoi pois draftissa. Kyllä ottaa päähän.
 
Viestejä
34
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Itse olen lukenut, että Mirotic olisi nimenomaan puolustuspelissä mennyt eteenpäin ja viime kaudella oli jo plus-pelaaja defussa.

Blakeney on iskenyt palloa verkkoon tosiaan mukavasti. Ehdottomasti mieluusti näkisin joukkueessa 20-v. rookien jonkun Shabazz Muhammadin sijaan kontribuution ollessa kohtalaisen vertailukelpoinen.

Sergio Rodriguez ja Gerald Green on henkilökohtaisesti tilauksessa. Payne pihalle.
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

"Lohdutusmatsi" Bulls vs. Sixers ensi yönä 03:30.
 
Viestejä
7 517
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Vitalstatistix sanoi:
"Lohdutusmatsi" Bulls vs. Sixers ensi yönä 03:30.

kaikista pahin mahdollinen aika meikäläisille... Ei oikein viittisi valvoa niin pitkään ja yöunet jää tosi lyhkäsiksi jos herää tuohon... Huoh... raskasta tää ;D
 
Viestejä
2 333
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

3:30 on ehkä mahdottomin kaikista peliajoista.


Bulls muuten teki Blakeneyn kanssa two-way sopimuksen. Saattoi olla oikeasti erittäin fiksu veto. Bulls sai selvästi lahjakkaan ja pätevän nuoren pelaajan pois markkinoilta omaan kassiinsa ilman että pitää heti päättää, mitä sen kanssa tekee. Ja sitten voidaan joko raivata tilaa rosteriin esim. kesäleirin lisänäyttöjen perusteella ja ottaa kokoonpanoon ihan oikealla sopimuksella, tai laittaa G-liigaan kasvamaan korkoa puoli-ilmaiseksi.

https://www.hoopsrumors.com/chicago-bulls


EDIT: Tässä vielä Bullsin oma tiedote: http://www.nba.com/bulls/news/bulls-sign-blakeney-two-way-contract
 
Viestejä
2 569
Vs: Chicago Bulls: Rebuild

Sergio Rodriguezista on puhuttu täällä, ja itsekin olisin mielelläni nähnyt hänet Bullseissa.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että pitkään huhuttu siirtyminen CSKA:an on toteutumassa. http://www.sportando.com/m/en/europe/russia/241319/sergio-rodriguez-reportedly-agreed-to-a-three-year-deal-with-cska-moscow.html
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös