Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
608
Laurin aivot on jo lähtenyt loman viettoon tai ainakin peli siltä näytti. Hirveästi ei Lauria näyttänyt peli kiinnostavan.

Tämä peli oli muutenkin hyvä esimerkki siitä miksi Bulls:lla on vielä pitkä matka playoff joukkueeksi. Kaksi neljännestä pysyttiin mukana, kun molemmat joukkueet pelasivat tyypillistä NBA runkosarjapeliä, jossa ensimmäinen puoliaika kruisaillaan. Kun kolmannella neljänneksellä Clippers vaihtoi korkeamman vaihteen päälle, sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa niin Bulls tippui kyydistä. Hyökkäyksessä jouduttiin ottamaan vaikeampia heittoja ja puolustus, no se ei koskaan hyvää ole ollutkaan. Se, että Bulls:lla on Helmi/Maaliskuussa NBA kuudenneksi tehokkain hyökkäys ei paljoa auta, jos puolustus on toiseksi heikointa. Jos Bulls pystyy päästämään reilu 5 pistettä vähemmän ensi kaudella per peli ja pitämään hyökkäyksen samalla tasolla niin sitten voidaan puhua playoff mahdollisuuksista. Mutta juuri nyt Bulls tippuu kolmannella neljänneksellä lähes kaikkien kyydistä.

Omaan silmääni Laurin nykyinen pelaaminen muistuttaa enemmän veltolla k***illa n***imista kuin NBA tason koripalloa sillä tuo Laurin ''pelailu'' on niin onnetonta räpellystä josta ei nyt tule hevonhelvettiä ( anteeksi rivot ilmaisut mutta alkaa kyrsimään tämä Laurin epätasaisuus kun kyseisellä jätkällä olisi rahkeita ja talenttia huomattavasti parempaan suorittamiseen).

Olkoot ne ongelmat Laurilla pelaamisen kanssa missä tahansa niin pirusti on duunia Laurilla edessä niin keväällä kuin kesällä ja alkusyksyllä. Matkaa allstar tasolle Laurilla on todella paljon joten nyt saa loppua Laurin perseilyt ja loppukausi kunnialla läpi ja sen jälkeen paiskimaan raakaa ja kovaa duunia ensikautta varten.
 
Viestejä
598
Ja tänään sitten pieni ryhtiliike, vierasvoitto ja ilonaiheita rebuilding teamien kohtaamisessa Phoenixissa. Pientä helpotusta Chicago sai siitä että Sun'sin suosikkipelaaja Oubre ei tänään pelannut. Vastapainoksi myös Bullssin kakkosviisikko sain tänään taas hyvin peliaikaa ja pelas ihan tasapäin phoenixin viisikkoa vastaan.
 
Viestejä
608
Bulls voittaa Washington Wizardsin jatkoajalla 126-120.
Laurilta todella hyvä peli tehden 32 pinnaa ja ottaen 13 levypalloa lisäksi Laurille tilastoitiin 5 syöttöä ja 1 blokki. Lauri otti pelissä kaikkiaan 21 heittoa joista 12 osui heittoprosentiksi siis hyvä 57,1 Lauri koki ottelussa myös kovia ex joukkuekaveri Bobby Portisin lyötyä häntä kasvoihin 4 erän lopulla Portisillie tuomittiin tilanteesta Flagrant Type1 virhe.


Tuossa näkyy Portisin isku Laurin kasvoihin.

Tämä oli juuri se peli Lauri todella tarvitsi saadakseen itseluottamuksensa takaisin toivottavasti tämä peli oli iso onnistuminen myös Laurin muulle kokonaisvaltaiselle pelaamiselle. Myös Kris Dunn pelasi hyvän pelin tehden 26 ottaen 6 levypalloa sekä jakaen 13 koriin johtanutta syöttöä.

Muut kaksinumeroisille pisteille päässeet Bullsin pelaajat olivat seuraavat.
Shaquille Harrison 18
Cristiano Felicio 15
Timothe Luwawu- Cabarrott 13

Muut Bullsin pistemiehet
Robin Lopez 8
Ryan Arcidiacono 7
Wayne Selden 5
Antonio Blakeney 2
Zach Lavine ja Otto Porter Jr eivät pelanneet loukkaantumisten vuoksi.
 
Viestejä
598
Harrison oli kyllä tänään hyvä, sai tänään monta nopeaa ajoa katkoista. Lisäksi 2 puhdasta blokkia tuomittiin virheeksi. Myös Felicio on saanut peliinsä jonkinlaista rohkeutta.
 
Viestejä
608
Bulls ottaa turpaansa Torontossa lukemin 112-103.
Bull onnistui ihan kelvollisesti pitämään Torontoa tiukilla häviten lopulta vain 9:llä pinnalla vaikka ennakko-odotuksissa oli yli 20-30 pisteen tappio.

Laurille peli oli vaikea heittopeli sakkasi teis kuinka monetta kertaa tässä kuussa ( maaliskuu).
Lauri heitti ekassa kaikki 5 pelitilanne heittoaan ohi ja teki vain 2 pinnaa ja nekin tulivat vapaaheitoista.
Toisessa erässä Lauri teki 8 pinnaa ja joutui erätauon aikana jäämään loppupelistä pois sairastumisen vuoksi. Laurille siis kokonais pistemääräksi 10 pinnaa ja levypalloja 9kpl lisäksi Lauri kirjautti tilastoihinsa 2 blokkia ja 1 riiston peliakaa tuli vain teilut 16,5minuuttia kokonaisheitto prosentti Laurilla oli tänään surkea 20 ( 2 onnistumista 10:llä heitolla) .

Laurin sairastuttua erätauolla Boylen laittoi koko loppupelin ajaksi kentälle tankkausviisikon jossa pelasivat pääsääntöisesti G liiga miehet Brandon Sampsonin johdolla ainoa avauksen jätkä tuossa rotaatiossa oli Robin Lopez.

Bullsin paras pistemies tänään oli Wayne Selden 20:llä pinnalla.
Muut Bullsin kaksinumeroisiin pistelukuihin päässeet pelaajat olivat seuraavat.

Shaquille Harrison 15
Ryan Arcidiacono 13
Antonio Blakeney 11
Brandon Sampson 10
Robin Lopez 10

Muut Bullsin pistemiehet tänään
Timothe Luwawu-Cabarrott 8
Cristiano Felicio 6
Kris Dunn, Zach Lavine ja Otto Porter eivät pelanneet ollenkaan loukkaantumisten vuoksi.
 
Viestejä
2 333
Muutettavat muuttaen...

B76cO28IgAAJej3.jpg


26. Hawks 27-48
27. Bulls 21-54
28. Cavaliers 19-56
29. Suns 17-58
30. Knicks 14-60
 
Viestejä
2 181
Hatun nosto niille jotka jaksaa enää katsoa näitä bullsin maaliskuun pelejä.
Oli kyllä taas karmeaa paskaa. Silmiin sattuu yhä.
Bulls ottaa turpaansa Torontossa lukemin 112-103.
Bull onnistui ihan kelvollisesti pitämään Torontoa tiukilla häviten lopulta vain 9:llä pinnalla vaikka ennakko-odotuksissa oli yli 20-30 pisteen tappio.
Ei se kyllä ollut tiukkaa edes viittä minuuttia. Jos Raptors olisi peluuttanut aloitusviisikkoa, niin ero olisi ollut 35+ pistettä. Mutta Rapsin jätkät istuivat penkillä käytännössä koko toisen puoliajan. Lopun 9 pinnan ero ei kerro oikein mitään tuon pelin tasoerosta.
Laurin sairastuttua erätauolla Boylen laittoi koko loppupelin ajaksi kentälle tankkausviisikon jossa pelasivat pääsääntöisesti G liiga miehet Brandon Sampsonin johdolla ainoa avauksen jätkä tuossa rotaatiossa oli Robin Lopez.
Eikä se Boylenkaan sinne ketään missään tankkaustarkoituksessa erikseen laittanut - ei vain ollut ketään muita. Se on sitten eri asia onko Dunnilla, Porterilla ja LaVinella kuinka pahoja vammoja vai olivatko sivussa enemmän sen takia, että ei järkeä ollut heitä peluuttaa.
 
Viestejä
953
Bullsin sijoitus neljänneksi viimeiseksi taitaa olla pitkälti sementoitu, vaikka häviäisi kaikki loput kuusi peliä (pari kertaa vielä mm. Knicks vastassa). Cavsilla on vieraskiertue ja ennalta mahdollinen voitto vain Sunsista. Eroa Bullsilla ja Cavsilla on nyt kaksi voittoa jälkimmäisen draft-eduksi. Vaikka mistäpä näistä NBA-höntsäpeleistä ennakolta mitään tietää...

Markkasen poissaolo lopuista peleistä lienee aivan hyvä. Ehjänä ja parisen viikkoa pidempään levänneenä uuteen treenikauteen katse jo.
 
Viestejä
2 333
Bulls hävisi Madison Square Gardenissa Knicksille - olisiko se kolmanneksi viimeinen sija sittenkin mahdollinen? No ei. Meanwhile back in Arizona Cavs hävisi Sunsille ja ero säilyi kahdessa voitossa.

Neljänneltä sijalta lotteryyn lähteminen on sinänsä parhaiden varausten saamisen näkökulmasta lähestulkoon yhtä hyvä paikka kuin kärkikolmikossa oleminen (joilla siis on kaikilla keskenään samat prosentit), merkittävämpi ero on siinä, että neljänneltä sijalta on selvästi suurempi todennäköisyys pudota alemmas Draft-järjestyksessä.
 
Viestejä
2 333
Kausi ohi, mitä sitten seuraa?

Kun tässä on käytännössä Chicagon kannalta kausi ohi ja suurin mielenkiinto alkaa siirtyä Draftiin ja sitä kautta ensi kauden joukkueeseen (ja kauemmaskin tulevaisuuteen), katselin tuossa Bullsin sopimustilannetta hiukan näitä silmälläpitäen.


Jos tämä kausi katsotaan jo pelatuksi, Bullsilla on käytännössä kolmen pelaajan kanssa diili seuraaviksi kolmeksi kaudeksi. Zach LaVinella on suora kolmen vuoden soppari. Wendell Carter Jr.:lla sekä Chandler Hutchisonilla on vuoden sopparit ja sitten kaksi joukkue-optio kautta. Kolmen vuoden päästä LaVine on vapaa agentti, mutta Carterin ja Hutchisonin sopparit päättyvät rajoitettuun vapaaseen agentuuriin, eli Bulls voi vielä tuolloin kesällä 2022 mätsätä kenen tahansa tarjouksen kavereista. Eli mikäli Bulls vain niin haluaa, tuo kolmikko nähdään Bullsissa vähintään seuraavat kolme vuotta.

Bullsilla on myös kahden vuoden sitoumukset kolmen pelaajan kanssa – tosin kaikilla hiukan erilaiset. Cristiano Felicion onneton soppari tosiaan jatkuu sellaisenaan vielä seuraavat kaksi kautta. Koska siitä eroon pääseminen edellyttäisi periaatteessa jonkin assetin antamista korvaukseksi, täytynee vain toivoa, ettei Bulls joudu palkkakatto-vaikeuksiin sen vuoksi ensi tai seuraavalla kaudella. Markkasen ja Porterin sopimukset kattavat ensi kauden. Sitä seuraava 2020-21 kausi on sitten Markkasen kohdalla joukkue-optio ja Porterin kohdalla pelaaja-optio. Kummatkin optiot luultavasti toteutuvat. Markkasen diiliä jatketaan, koska Lauri halutaan pitää Bullsissa (ellei nyt sitten jotakin radikaalia tapahdu) ja Porter halunnee jatkaa itse, koska mies tuskin saa yli 27 millin tarjousta mistään vaikka pelaisi ensi kauden erinomaisesti.

Olettakoon siis, että seuraavat kaksi kautta Bullsissa pelaavat Zach LaVine, Wendell Carter Jr., Lauri Markkanen ja Otto Porter Jr. Tätä voisi mielestäni kutsua nyt Bullsin ytimeksi, ainakin tuon parin vuoden ajan. Oletan myös, ettei Bullsilla ole suurta hinkua myydä Hutchisonia minnekään (hyvä kauppatarjous voi tietty muuttaa tämän) ja toivon, että mies jatkaisi ensi kaudella siitä mihin tämä kausi jäi eli hyvällä otteella. Felicio roikkunee jengin mukana vielä ensi vuoden, mutta eritoten jos Bulls nostaa tasoaan ensi kaudella, pidän ihan mahdollisena, että Felicio ostetaan sopparistaan ulos sen viimeiseltä kaudelta.

usatsi_12215132.jpg


Sitten tullaankin spekulaation kannalta kiinnostavampiin ensi kauden diileihin.

Bullsilla on nyt ensi kauden kattava diili kolmen pelaajan kanssa ja jonkinlainen alustava diili kahden muun kanssa. Kaikki viisi ovat ensi kauden jälkeen rajoitettuja vapaita agentteja, eli Bulls voi halutessaan mätsätä muiden tarjoukset kaikkien kohdalla kesällä 2020 (mikäli päätyvät ylläpitämään sopparit ensi kaudella).

Kris Dunnin ja Denzel Valentinen ensi kauden joukkue-optiot lunastettiin viime syksynä ja Antonio Blakeneyn kanssa tehtiin viime kesänä suora kahden vuoden soppari. Sopimus ensi kaudeksi on siis kaikilla kolmella olemassa. Ei ole kuitenkaan ihan varmaa, pelaavatko kaikki kolme ensi kaudella Bullsissa.

Timothy Luwawu-Cabarrot’n kanssa Bullsilla on joukkue-optio ensi kaudesta mikä seuraa suoraan LW:n sopparista joka ostettiin OKC:sta. Shaquille Harrisonin sopimuksesta löytyi sen sijaan hiukan ristiriitaista tietoa. Spotracin mukaan Harrisonin diili oli kaksi vuotta, joista ensi kausi olisi ”non-guaranteed” (eli weivattavissa), kun taas Basketball Reference sanoo vain, että Harrisonin diili keväällä -18 Sunsin kanssa oli ”multiyear” (siirtyi Bullsiin syksyllä -18), mutta Bullsin diililistassa ensi vuoden kohdalla on tyhjä sarake. Kumpaankin pelaajaan ilmeisesti pätee kuitenkin, että mikäli Bulls niin haluaa, kumpikin voi jatkaa Bullsissa ensi kaudella (eli mikään muu joukkue ei voi ”napata” niitä Bullsin nenän edestä). Bullsilla ei toisaalta ole myöskään mitään velvollisuutta pitää kumpaakaan näistä kahdesta.

Denzel Valentine saanee mahdollisuuden pelata ensi kaudella, mikäli paikat ovat kunnossa. Valentinessa voisi hyvinkin olla potentiaalia pelata jopa kohtuu kovassakin joukkueessa (kolmoset, pelinluku, kohtuullisen hyvä puolustus, syöttö-potentiaali). Luwawu-Cabarrot saattaa olla myös ensi kauden rosterissa, eritoten jos Bulls ei täydennä isojen miesten osastoaan Draftissa: sen verran kohtuullisesti (joskaan ei häikäisevästi) mies pelasi nelospaikkaa tänä keväänä.

Blakeneyn kohtalo on kiinnostava nähdä – ja kietoutuu mielestäni aika pitkälle myös Shaquille Harrisonin tilanteeseen. Blakeney voi repiä G-liigassa 50 pinnaa per peli, mutta NBA:ssa mies on kyllä lähinnä turhake jonka tunnelivisiomainen ”saan pallon, minä skoraan” -asenne lähinnä heikentää joukkuetta. Harrison sen sijaan on selvästi ollut mies Boylenin mieleen – eikä Harrison ole suinkaan ollut niin huono kuin kovimmat kriitikot kenties haluaisivat nähdä (yleinen hustle, vauhti ja ajot on aika kovia), mutta ei miehestä kyllä myöskään ole menestyvän joukkueen avauskentälliseen, tuskin edes kakkosen vakiopelaajaksi. Toisin kuin Blakeney, Harrison voi kuitenkin pelata kumpaakin takakentän paikkaa – Blakeneystä ei pelintekijäksi ole.

Isoin kysymysmerkki tietty roikkuu Kris Dunnin pään päällä (ja sillä on seurauksensa myös mm. Harrisoniin): vieläkö Dunnille annetaan mahdollisuus näyttää vai onko ne näytöt jo nähty? Ja kuinka huonona Bullsin takamiestilannetta ylipäänsä pidetään joukkueenjohdossa? Ei ole lainakaan mahdotonta, että Bulls käyttää korkeamman Draft-pickinsä pelintekijään ja sen lisäksi laittaa liikenevät dollarinsa kesän vapaiden agenttien markkinoilla konkaripointin hankintaan. Jos näin käy, ei vain Harrison, vaan myös Dunnin pelipaikka voi olla liipaisimella.

bulls_post_up_fb-640x440.jpg


Ja sitten on vielä sopimuksettomiakin pelaajia… mutta lähtevätkö kaikki muille maille?

Robin Lopezin sanottiin ennen trade-deadlinea halunneen pelaamaan johonkin mestaruuskandidaattiin (lähinnä kai huhut vei Golden Stateen) koska Bulls kuitenkin tankkaa ja soppari on lopussa. Bulls ei päästänyt miestä mihinkään ja RoLo onkin sen jälkeen pelannut elämänsä kevättä (osin, mutta vain osin, myös siitä syystä, että monet muut ykköspelaajat on sittemmin siirtyneet lasarettiin).

Aiemmasta tiedetään RoLon usein aleviivanneen sitä, miten hyvin hän viihtyy perheineen Chicagossa. Bulls-fanit tunnetusti rakastavat miestä yli kaiken ja ilmeisesti mies on varsin tärkeä palanen myös joukkueen pukukoppia – asian jonka myös joukkueenjohto näkyy tunnustavan. En siis pitäisi ihan mahdottomana ajatuksena, että RoLo tyytyisi johonkin nykyistä merkittävästi pienempään soppariin (se lie pakon sanelemaa, pelasi ensi kaudella missä tahansa) ja jäisi Bullsiin mentoriksi ja kakkossentteriksi (ja mahdollisesti suuremppaankin rooliin).

RoLo on ensi kesänä rajoittamaton vapaa agentti, eli mies tekee mitä lystää. Edessä lienee joka tapauksessa palkanalennus, mutta syntyykö miehen palveluksista kilpailua, entä riittääkö RoLolle se peliaika tai tavoitetaso joita Bullls pystyy tarjoamaan?

Rajoitetun vapaan agentin statuksella Bullsista vapautuu ensi kesänä kolme pelaajaa: Ryan Arcidiacono, Wayne Selden ja Walter Lemon Jr. Kaikkien jatko on käsittääkseni täysin auki tällä hetkellä.

Ryan Arcidiacono on ollut eritoten edistyneiden statsien mukaan yksi joukkueen parhaista pelaajista ja silmäkin sanoo, että Arcidiaconon koris IQ on joukkueen parhaita, mies on joukkueen paras pelintekijä / syöttäjä ja puolustaakin terrierrin lailla. Kokoa ja ulottuvuutta on toki kovin vähän ja korintekouhkakin voisi olla isompi. Arcidiaconon mahdollinen jatko Chicagossa lie kiinni siitä, miten isoa remonttia Bulls kaavailee takalinjoille – tai tarjoaako joku muu jengi Arcille sen verran hyvää sopparia, ettei Bulls halua nokittaa.

Wayne Selden tuli Bullsiin lähinnä kaupanpäällisenä, mutta on mahdollisuuden saatuaan osoittautunut todellakin pelimieheksi – ei minkään huippujoukkueen avauskentällisen pelaajaksi, mutta hyväänkin joukkueeseen mahtuvaksi kakkoskentän roolipelaajaksi.

Seldenin ongelma on toki pelipaikka: mies pelasi tällä kaudella Bullsissa lähinnä kolmosta johon Bullsilla on luultavasti laittaa ensi kaudeksi sekä Porter että terve Hutchison. Toisaalta Seldeniä pidetään monissa listauksissa ensisijaisesti kakkosena ja se on ollut käsittääkseni miehen aiempi ykköspelipaikka. LaVine on toki Bullsin ensisijainen kakkospaikan pelaaja ja ainakin Valentine ja mahdollisesti Harrison / Blakeney tulee skabaamaan tuosta pelipaikasta. Itse laittaisin kyllä Seldenin kakkoskentällisen kakkoseksi (tai SG/SF paikkojen jaetuksi kolmosoptioksi, mikäli Valentine pelaa hyvin ensi kaudella), mutta enpä ole sen enempää GarPax kuin Boylenkaan.

Ihan loppukauden ylläri on ollut aluksi kymmenen päivän sopparilla Bullsiin hätäsignauksena hankittu chicagolaissyntyinen Walter Lemon Jr. (on tunnettua, että Bullsin Front Office rakastaa ”oman kylän poikia”). Walter Lemon kiitti pelaamalla pari ekaa peliään erinomaisesti ja sai muutettua 10 päivän diilin loppukauden diiliksi. Parin pelin perusteella on vielä aika aikaista alkaa esittää veikkauksia miehen tulevaisuudesta, mutta jos jatkaa tuolla tahdilla, Lemon voi hyvinkin pelata itsensä ainakin kandidaatiksi Bullsin ensi kauden pointti-spekulaatioihin – vähintäänkin kilpailemaan pelipaikasta Harrisonin ja Arcidiaconon kanssa.

Pidän tosin edelleen todennäköisenä, että Bulls hankkii ainakin yhden pointin Draftista (toivottavasti sen ykköskierroksen varauksen) ja palkkaa sen lisäksi jengiin konkaripointin. Jos näin käy, on selvää, että aika monelle edellä spekuloidulle takamiestarjokkaalle tulee lähtö.


Ja entäs Jim Boylen?

 
Viestejä
608
Kausi ohi, mitä sitten seuraa?

Kun tässä on käytännössä Chicagon kannalta kausi ohi ja suurin mielenkiinto alkaa siirtyä Draftiin ja sitä kautta ensi kauden joukkueeseen (ja kauemmaskin tulevaisuuteen), katselin tuossa Bullsin sopimustilannetta hiukan näitä silmälläpitäen.


Jos tämä kausi katsotaan jo pelatuksi, Bullsilla on käytännössä kolmen pelaajan kanssa diili seuraaviksi kolmeksi kaudeksi. Zach LaVinella on suora kolmen vuoden soppari. Wendell Carter Jr.:lla sekä Chandler Hutchisonilla on vuoden sopparit ja sitten kaksi joukkue-optio kautta. Kolmen vuoden päästä LaVine on vapaa agentti, mutta Carterin ja Hutchisonin sopparit päättyvät rajoitettuun vapaaseen agentuuriin, eli Bulls voi vielä tuolloin kesällä 2022 mätsätä kenen tahansa tarjouksen kavereista. Eli mikäli Bulls vain niin haluaa, tuo kolmikko nähdään Bullsissa vähintään seuraavat kolme vuotta.

Bullsilla on myös kahden vuoden sitoumukset kolmen pelaajan kanssa – tosin kaikilla hiukan erilaiset. Cristiano Felicion onneton soppari tosiaan jatkuu sellaisenaan vielä seuraavat kaksi kautta. Koska siitä eroon pääseminen edellyttäisi periaatteessa jonkin assetin antamista korvaukseksi, täytynee vain toivoa, ettei Bulls joudu palkkakatto-vaikeuksiin sen vuoksi ensi tai seuraavalla kaudella. Markkasen ja Porterin sopimukset kattavat ensi kauden. Sitä seuraava 2020-21 kausi on sitten Markkasen kohdalla joukkue-optio ja Porterin kohdalla pelaaja-optio. Kummatkin optiot luultavasti toteutuvat. Markkasen diiliä jatketaan, koska Lauri halutaan pitää Bullsissa (ellei nyt sitten jotakin radikaalia tapahdu) ja Porter halunnee jatkaa itse, koska mies tuskin saa yli 27 millin tarjousta mistään vaikka pelaisi ensi kauden erinomaisesti.

Olettakoon siis, että seuraavat kaksi kautta Bullsissa pelaavat Zach LaVine, Wendell Carter Jr., Lauri Markkanen ja Otto Porter Jr. Tätä voisi mielestäni kutsua nyt Bullsin ytimeksi, ainakin tuon parin vuoden ajan. Oletan myös, ettei Bullsilla ole suurta hinkua myydä Hutchisonia minnekään (hyvä kauppatarjous voi tietty muuttaa tämän) ja toivon, että mies jatkaisi ensi kaudella siitä mihin tämä kausi jäi eli hyvällä otteella. Felicio roikkunee jengin mukana vielä ensi vuoden, mutta eritoten jos Bulls nostaa tasoaan ensi kaudella, pidän ihan mahdollisena, että Felicio ostetaan sopparistaan ulos sen viimeiseltä kaudelta.

katso liitettä 569

Sitten tullaankin spekulaation kannalta kiinnostavampiin ensi kauden diileihin.

Bullsilla on nyt ensi kauden kattava diili kolmen pelaajan kanssa ja jonkinlainen alustava diili kahden muun kanssa. Kaikki viisi ovat ensi kauden jälkeen rajoitettuja vapaita agentteja, eli Bulls voi halutessaan mätsätä muiden tarjoukset kaikkien kohdalla kesällä 2020 (mikäli päätyvät ylläpitämään sopparit ensi kaudella).

Kris Dunnin ja Denzel Valentinen ensi kauden joukkue-optiot lunastettiin viime syksynä ja Antonio Blakeneyn kanssa tehtiin viime kesänä suora kahden vuoden soppari. Sopimus ensi kaudeksi on siis kaikilla kolmella olemassa. Ei ole kuitenkaan ihan varmaa, pelaavatko kaikki kolme ensi kaudella Bullsissa.

Timothy Luwawu-Cabarrot’n kanssa Bullsilla on joukkue-optio ensi kaudesta mikä seuraa suoraan LW:n sopparista joka ostettiin OKC:sta. Shaquille Harrisonin sopimuksesta löytyi sen sijaan hiukan ristiriitaista tietoa. Spotracin mukaan Harrisonin diili oli kaksi vuotta, joista ensi kausi olisi ”non-guaranteed” (eli weivattavissa), kun taas Basketball Reference sanoo vain, että Harrisonin diili keväällä -18 Sunsin kanssa oli ”multiyear” (siirtyi Bullsiin syksyllä -18), mutta Bullsin diililistassa ensi vuoden kohdalla on tyhjä sarake. Kumpaankin pelaajaan ilmeisesti pätee kuitenkin, että mikäli Bulls niin haluaa, kumpikin voi jatkaa Bullsissa ensi kaudella (eli mikään muu joukkue ei voi ”napata” niitä Bullsin nenän edestä). Bullsilla ei toisaalta ole myöskään mitään velvollisuutta pitää kumpaakaan näistä kahdesta.

Denzel Valentine saanee mahdollisuuden pelata ensi kaudella, mikäli paikat ovat kunnossa. Valentinessa voisi hyvinkin olla potentiaalia pelata jopa kohtuu kovassakin joukkueessa (kolmoset, pelinluku, kohtuullisen hyvä puolustus, syöttö-potentiaali). Luwawu-Cabarrot saattaa olla myös ensi kauden rosterissa, eritoten jos Bulls ei täydennä isojen miesten osastoaan Draftissa: sen verran kohtuullisesti (joskaan ei häikäisevästi) mies pelasi nelospaikkaa tänä keväänä.

Blakeneyn kohtalo on kiinnostava nähdä – ja kietoutuu mielestäni aika pitkälle myös Shaquille Harrisonin tilanteeseen. Blakeney voi repiä G-liigassa 50 pinnaa per peli, mutta NBA:ssa mies on kyllä lähinnä turhake jonka tunnelivisiomainen ”saan pallon, minä skoraan” -asenne lähinnä heikentää joukkuetta. Harrison sen sijaan on selvästi ollut mies Boylenin mieleen – eikä Harrison ole suinkaan ollut niin huono kuin kovimmat kriitikot kenties haluaisivat nähdä (yleinen hustle, vauhti ja ajot on aika kovia), mutta ei miehestä kyllä myöskään ole menestyvän joukkueen avauskentälliseen, tuskin edes kakkosen vakiopelaajaksi. Toisin kuin Blakeney, Harrison voi kuitenkin pelata kumpaakin takakentän paikkaa – Blakeneystä ei pelintekijäksi ole.

Isoin kysymysmerkki tietty roikkuu Kris Dunnin pään päällä (ja sillä on seurauksensa myös mm. Harrisoniin): vieläkö Dunnille annetaan mahdollisuus näyttää vai onko ne näytöt jo nähty? Ja kuinka huonona Bullsin takamiestilannetta ylipäänsä pidetään joukkueenjohdossa? Ei ole lainakaan mahdotonta, että Bulls käyttää korkeamman Draft-pickinsä pelintekijään ja sen lisäksi laittaa liikenevät dollarinsa kesän vapaiden agenttien markkinoilla konkaripointin hankintaan. Jos näin käy, ei vain Harrison, vaan myös Dunnin pelipaikka voi olla liipaisimella.

katso liitettä 570

Ja sitten on vielä sopimuksettomiakin pelaajia… mutta lähtevätkö kaikki muille maille?

Robin Lopezin sanottiin ennen trade-deadlinea halunneen pelaamaan johonkin mestaruuskandidaattiin (lähinnä kai huhut vei Golden Stateen) koska Bulls kuitenkin tankkaa ja soppari on lopussa. Bulls ei päästänyt miestä mihinkään ja RoLo onkin sen jälkeen pelannut elämänsä kevättä (osin, mutta vain osin, myös siitä syystä, että monet muut ykköspelaajat on sittemmin siirtyneet lasarettiin).

Aiemmasta tiedetään RoLon usein aleviivanneen sitä, miten hyvin hän viihtyy perheineen Chicagossa. Bulls-fanit tunnetusti rakastavat miestä yli kaiken ja ilmeisesti mies on varsin tärkeä palanen myös joukkueen pukukoppia – asian jonka myös joukkueenjohto näkyy tunnustavan. En siis pitäisi ihan mahdottomana ajatuksena, että RoLo tyytyisi johonkin nykyistä merkittävästi pienempään soppariin (se lie pakon sanelemaa, pelasi ensi kaudella missä tahansa) ja jäisi Bullsiin mentoriksi ja kakkossentteriksi (ja mahdollisesti suuremppaankin rooliin).

RoLo on ensi kesänä rajoittamaton vapaa agentti, eli mies tekee mitä lystää. Edessä lienee joka tapauksessa palkanalennus, mutta syntyykö miehen palveluksista kilpailua, entä riittääkö RoLolle se peliaika tai tavoitetaso joita Bullls pystyy tarjoamaan?

Rajoitetun vapaan agentin statuksella Bullsista vapautuu ensi kesänä kolme pelaajaa: Ryan Arcidiacono, Wayne Selden ja Walter Lemon Jr. Kaikkien jatko on käsittääkseni täysin auki tällä hetkellä.

Ryan Arcidiacono on ollut eritoten edistyneiden statsien mukaan yksi joukkueen parhaista pelaajista ja silmäkin sanoo, että Arcidiaconon koris IQ on joukkueen parhaita, mies on joukkueen paras pelintekijä / syöttäjä ja puolustaakin terrierrin lailla. Kokoa ja ulottuvuutta on toki kovin vähän ja korintekouhkakin voisi olla isompi. Arcidiaconon mahdollinen jatko Chicagossa lie kiinni siitä, miten isoa remonttia Bulls kaavailee takalinjoille – tai tarjoaako joku muu jengi Arcille sen verran hyvää sopparia, ettei Bulls halua nokittaa.

Wayne Selden tuli Bullsiin lähinnä kaupanpäällisenä, mutta on mahdollisuuden saatuaan osoittautunut todellakin pelimieheksi – ei minkään huippujoukkueen avauskentällisen pelaajaksi, mutta hyväänkin joukkueeseen mahtuvaksi kakkoskentän roolipelaajaksi.

Seldenin ongelma on toki pelipaikka: mies pelasi tällä kaudella Bullsissa lähinnä kolmosta johon Bullsilla on luultavasti laittaa ensi kaudeksi sekä Porter että terve Hutchison. Toisaalta Seldeniä pidetään monissa listauksissa ensisijaisesti kakkosena ja se on ollut käsittääkseni miehen aiempi ykköspelipaikka. LaVine on toki Bullsin ensisijainen kakkospaikan pelaaja ja ainakin Valentine ja mahdollisesti Harrison / Blakeney tulee skabaamaan tuosta pelipaikasta. Itse laittaisin kyllä Seldenin kakkoskentällisen kakkoseksi (tai SG/SF paikkojen jaetuksi kolmosoptioksi, mikäli Valentine pelaa hyvin ensi kaudella), mutta enpä ole sen enempää GarPax kuin Boylenkaan.

Ihan loppukauden ylläri on ollut aluksi kymmenen päivän sopparilla Bullsiin hätäsignauksena hankittu chicagolaissyntyinen Walter Lemon Jr. (on tunnettua, että Bullsin Front Office rakastaa ”oman kylän poikia”). Walter Lemon kiitti pelaamalla pari ekaa peliään erinomaisesti ja sai muutettua 10 päivän diilin loppukauden diiliksi. Parin pelin perusteella on vielä aika aikaista alkaa esittää veikkauksia miehen tulevaisuudesta, mutta jos jatkaa tuolla tahdilla, Lemon voi hyvinkin pelata itsensä ainakin kandidaatiksi Bullsin ensi kauden pointti-spekulaatioihin – vähintäänkin kilpailemaan pelipaikasta Harrisonin ja Arcidiaconon kanssa.

Pidän tosin edelleen todennäköisenä, että Bulls hankkii ainakin yhden pointin Draftista (toivottavasti sen ykköskierroksen varauksen) ja palkkaa sen lisäksi jengiin konkaripointin. Jos näin käy, on selvää, että aika monelle edellä spekuloidulle takamiestarjokkaalle tulee lähtö.


Ja entäs Jim Boylen?



Ihan hyvää pohdintaa.
Mutta mitäs sitten jos / kun Bullsille tärähtää draft lotossa jättipotti ( 1 picki) jolla varataan Zion Williamson ( joojoojoo tiedetään ettei välttämättä Bullsiin päädy) niin silloin aletaan puhumaan myös Markkanen, Carter Jr kaksikon tilanteista ja pelipaikoista sillä Zion ei penkkijätkänä NBA uraansa aloita.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Mutta mitäs sitten jos / kun Bullsille tärähtää draft lotossa jättipotti ( 1 picki) jolla varataan Zion Williamson ( joojoojoo tiedetään ettei välttämättä Bullsiin päädy)
:D
Juu. Ei ihan välttämättä käy noin.

Sen sijaan on hyvä huomata, että kun nyt käytännössä Bulls tulee lähtemään lotteryyn sijalta 4., niin ne oddsit on itse asiassa aika huonot: on itse asiassa todennäköisempää, että Bullsin varausvuoro laskee neljännestä kuin nousee siitä.

Tässä vielä ne oddsit neljänneltä sijalta:

1. 12.5%
2. 12.2%
3. 11.9%
4. 11.5%
5. 7.2%
6. 25.7%
7. 16.7%
8. 2.2%

Huom. Draftvuoro 6. = 25,7% ja vuoro 7. 16,7% - eli suurimmat yksittäiset todennäköisyydet.

Mahdollisuus neljänteen tai sitä parempaan varausvuoroon = 48,1% (eli niukasti alle puolet). Järkevä Draft-kyttääjä alkaisi siis tutustua noihin varausnumeroiden 6-7 kieppeillä oleileviin pelaajiin.
 
Viestejä
278
Oman käsitykseni on ollut sellainen, että tänä vuonna draftissa on selkeät kolme parasta prospectia (Zion, Morant, Barret tässä järjestyksessä) ja näiden jälkeen taso tippuu melko paljon. Eli käytännössä Bullsille toivoisi paikkaa top3 joukkoon. Morant olisi tietysti aikalailla täydellinen Bullsin takakentälle ja tämänhetken mockeissa ei North Carolinan Coby Whiten lisäksi ole juuri takamiesprospecteja lottery varauksina.

Jotenkin tuntuu siltä että Bulls menee vielä ensi kaudenkin Dunnilla avauksen pointtina ja backupiksi hommattaisiin sitten joku veteraani. Arcidiaconon voi omasta mielestä pitää myös joukkueessa ihan jo sen vuoksi, että Dunnilla tuntuu joka vuosi olevan jonkinlainen pidempi loukkaantuminen.
 
Viestejä
1 342
Monen college-korista seuraavan jenkkitoimittajan/-podcastaajan (mitä itse olen lukenut ja kuunnellut) mielestä Zion on ylhäisessä yksinäisyydessään (ja paras prospekti vuosiin) ja sitten on todella pitkä väli seuraaviin. Morantissa on supertähden potentiaalia, mutta myös suuri riski ettei peli täysin konvertoidu NBA:han. Barret on ollut ratkaisevassa roolissa kaikissa Duken tappioissa enkä tiedä kaipaanko enää toista LaVinea. Viime vuosi oli tasokas draftin osalta ja tämä todella kevyt. Pariin kertaan olen nähnyt/kuullut näkemyksen että tämän vuoden 2. olisi ollut viime vuonna 6-8 pick.

Mutta kuka näistä tietää, ja tuurissa se homma on kuitenkin. Jarret Culver näyttää todella hyvälle kahden suunnan pelaajalle. Jo nyt fyysisesti valmis, korkea peliäly, vääntää itse korit tarvittaessa mutta näkee hyvin kentän ja osaa syöttää.Puolustuskin sujuu ja on osoittautunut voittavaksi pelaajaksi.

Mielenkiintoinen ja sekava drafti tulossa, jossa konsensusta 3-pickin jälkeen on vaikea saada aikaiseksi, vielä kun näitä loukkaantuneita ja kauden sivussa olleita pelaajia on vaikea sijoittaa. Bulls pelaa tyypillisesti varman päälle, joten en ihmettelisi Culverin valintaa jos ei Top-3 pick satu kohdalle.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös