Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
1 387
Kolmosten osalta takakentän eniten minuutteja pelanneet (LaVine, White, Dunn ja Satoransky ) ovat ottaneet keskinäärin 17.6 yritystä, etukenttä (Markkanen, Kornet, Porter, Young) 17.8 ýritystä. Takakenttä paremmin prosentein. Onko tässä epätasapaino vai ei saa jokainen itsekseen miettiä.

E: lisätään vielä että se silmiinpistävä ero viimevuotiseen on että näissä puolenkentän hyökkäyksissä pallo liikkuu kaarella ja otetaan usein se ylimääräinen syöttö vielä vapaammalle pelaajalle. Se mikä toisaalta pistää myös silmään on se että takurit noin tuntuman mukaan tekevät ajamalla suurimman osan korin läheltä tulleista koreista ja oikein kukaan pitkistä miehistä ei postissa saa aikaan mitään. Viime vuonnahan tuo oli RoLon varassa suurelta osin ainakin nyt ruosteisen WCJn loukkaannuttua.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
608
Niin siinä sitten vain kävi että Bulls hävisi Charlotte Hornetsille kauden avauspelinsä 1 pinnan erolla luke. Ottelu ratkesi 4 erän puolivälin jälkeen Bullsin alettua perseilemään 10 pisteen johtoasemassa.

Lauri oli tänäyönä kentän herra ja hidalgo tehden 35 pistettä joka sivuaa Laurin henkilökohtaista piste-ennätystä jonka hän heitti tämän vuoden helmikuussa Boston Celticsiä vastaan. Lisäksi Lauri otti 17 levypallo antoi 2 koriin johtanutta syöttöä ja otti myöskin 1:den riiston.

Charlotte Hornetsilta onnistui tänään kaikki varsinkin 3 pisteen heitot joista osui 23,44:llä yrityksellä Bullsin 3 pisteen heitto tehokkuus oli luokaton vain 9 onnistunutta kolmosta 30:llä yrtiksellä.

Tomas Satoransky oli yllättävän näkymätön tänään ja selkeästi näyki vielä että hän on uusi pelaaja Bullsissa sillä yhteispeli ei vielä toiminut Laurin kanssa niin hyvin kuin pitäisi.
Sanonta että kauden ensimmäinen peli on se vaikein voitettava pitä jälleen paikkaansa.

Bullsin tappioon johtaneet syyt.
1 Luokaton 3 pisteen heittopeli.
2 Heikomman vastustajan räikeä aliarviointi
3 10 pisteen johtoasemassa alkanut perseily kaikissa kokonaisvaltaiseen pelaamiseen liittyvissä asioissa.

Vaikka Lauri heittikin 35 pistettä niin hän olisi voinut heittää jopa 40 jos vain hänelläkin olisi nuo kolmoset onnistuneet paremmin nyt onnistui vain yksi 7:llä yrityksellä
Tottakai se on hienoa että Lauri löysi keinot tehdä pisteitä myös ilman 3 pisteen heittojen onnistumista sillä Lauri osui kaikilta etäisyyksiltä korin läheisyydessä ja tuohon Charlotte ei yksinkertaisesti pystynyt vastaamaan.

Kuten Charlotte tappio osoittaa niin Bullsilla EI OLE VARAA jatkossa aliarvoida heikompia vastustajia sillä yllätyksiä voi tapahtua ja tulee tapahtumaan jos keskittyminen pikkuisenkin herpaantuu tai koko homma ( lue johtoasemssa pelaaminen ) muuttuu perseilyksi.

Onneksi tämä oli kauden eka peli joten 81 matsia aikaa saada puutteet kuntoon.
Mutta mitä pidemälle kausi etenee niin sitä vähemmän on varaa hävitä näitä tasaisempia pelejä heikompia joukkueita vastaan sillä Bullsin pleijari haaveiden toteutumisen suurin uhka on Bulls itse.
 
Viestejä
4 061
Latella hyvät tehot, Lavinella heikommat tehot eli hyvä matsi. Siinä ei paljon Chicagon voitto paina, vaikka taitaakin Latea noista pelaajista ko. asia eniten kiinnostaa.
 
Viestejä
565
Lauri hyökkäsi hyvin. White yllätti seitsemällä koriinjohtaneella syötöllään. Toivottavasti Dunn jatkaa tällä tasolla. Hänen rooli ei ole olla hyökkäyksen johtaja vaan olla enemmänkin puolustus ekspertti. Young myös pelasi ok pelin. Lavine oli surkea ja muu joukkue mitään sanomaton. Tämä siis hyökkäyksen osalta. Puolustuksessa lähes kaikki oli roskaa. Charlotte heitti hyvin, mutta tuolla puolustuksella mitä Bulls esitti jokainen NBA joukkue tulee heittämään kolmoset 40% heitä vastaan. Rotaatiot eivät toimineet ollenkaan ja kun moni pelaaja (mukaanlukien Lauri) päästi oman miehensä helposti ohitsee niin Bulls oli kokoajan vain juoksemassa pallon perässä. Ei tämä playoff joukkue ole. Näytti 20 voiton joukkueelta.
 
Viestejä
2 089
Latella hyvät tehot, Lavinella heikommat tehot eli hyvä matsi. Siinä ei paljon Chicagon voitto paina, vaikka taitaakin Latea noista pelaajista ko. asia eniten kiinnostaa.




Lavine pelasi taas lopun johtoaseman menetyksen aikana omaa hero balliaan joka nyt oli zero ballia

10 p johto, aikaa n. 5 minsaa ja kentällä sohlasi White&Dunn, Markkanen ei palloa nähnytkään tuona aikana. Vasta kun johto oli mennyt LM sai muutaman kerran pallon ja pääsi vapariviivalle.

Koutsi jäätyi täysin.
 
Viestejä
7 517
Lauri hyökkäsi hyvin, puolustuksessa parannettavaa, kuten kaikilla. Puolustuspään rotaatiot+kommunikointi oli sen verran heikkoa, että meni vähän perässäjuoksuksi, kun Hornetit liikuttivat palloa aika näppärästi. Tietenkin saa näyttämään pahalta aina Laurin kannalta kuin nopeassa hyökkäyksessä Zeller juoksee kenttää, mutta en nyt ollut ihan sata varma, että kaikissa näissä tilanteissa olisi ollut Laurin syytä. Kyllä se yleisellä tasolla nopeissakin se tekeminen oli vähän hapuilevaa kaikilla ja tommosessa epätietoisuuden tilassa iso rullaava pelaaja pääsee kyllä temmeltämään. Kuitenkin huomion arvoista, että olin kattovinaini että Lauri sai kuitenkin otetta Zelleriin toisin kuin muut.

Sato tuo minusta kentälle viimein oikean PG:n mitä ehdottomasti Bulls tarvitsee! Pisteistä viis, mutta jotenkin hänen tuodessa pallon ylös oli luotto, että hyökkäyksestä kehkeytyy jotain järkevää ja veikkaisinkin, että jos koriksessa jaettaisiin toisia syöttöpisteitä, niin niitä olisikin liuta.

White oli positiivinen yllätys tosin ei PG:nä vaikka siellä nyt jostain jokunen syöttökin tuli. Joku tuolla amerikan maalla totesi mielestäni osuvasti, että vaikuttaa kehittyneemmältä ja pitemmältä Blakeneyltä. Hyvä scoraaja ja tuo juuri tuohon kakkosvitjaan hyökkäysvoimaa Dunnin rinnalle, mutta en missään nimessä olisi nostamassa miestä aloitukseen, se on Saton paikka.

En nyt viitsi Lavinea lähteä haukkumaan, kun selvästi oli vaikea päivä, mutta kyllä se viimeisen hyökkäyksen ratkaisu ottaa kakkonen oli minusta osoitus siitä mitä aikaisemminkin olen katsonut että tapahtuu jos Lavinelle annetaan clutch hetket hoidettavaksi. Ei ihan älli pysy tilanteen vaatimalla tasolla. Mies voi olla ihan hyvä clutch-pelaaja aikalisältä, mutta kun pitäisi itse reagoida ja tehdä oikea päätös, niin vaikeaa tuntuu olevan.

Laurin pelistä vielä, että mies on aika tärkeä levypallopelaajana ja tuota lukemaa ei pidä yhtään yrittää vähätellä. Lähes aina kun Lauri joutui lähetämään kaarella häiritsemään heittäjää tai joutui muuten ottamaan kaaripelaajaa siten, ettei kerennyt levyihin, niin Bullsilla oli vaikeuksia levyissä vaikka siellä olisi ollut Carterkin paikalla. Pallo ei enää polttele samalla tavalla Laurin käsissä levyissä ja sitä ei myöskään ainakaan Hornettien toimesta läpsitä siitä irti. Eli ekan pelin perusteella Laurin keskittyminen levypallopeliin kesällä on tuottanut hedelmää. Mutta jälleen tämähän oli vain eka peli...

Hyvä avaus kuitenkin joukkueelta, vaikka tuo pinnan tappio tekeekin kipeää. On tätä paljon miellyttävämpää katsoa kuin viime kaudella!
 
Viestejä
1 387
Täytyy vaan todeta että jos tekee 125 pinnaa ja häviää, ei kannata vikaa alkaa etsimään hyökkäyksestä missä Lauri kuten on jo todettu loi nahkansa ja oli suht tehokas, tosin usage oli 31% joka vaikuttaa pinnoihin. Ei voi ainakaan valittaa ettei saanut palloa.

@HugiM on melko naulan kannassa totemuksessaan puolustuksesta ja tosiaan Hornets sai heitellä kolmosia kuten heittoharjoituksessa. Tästä pitää parantaa selvästi tai rebuildista puhuminen voidaan lopettaa ja aloittaa uuden miettiminen.

Twiitti kertoo karua kieltä heittojen puolustamisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 517
Täytyy vaan tdeta että jos tekee 125 pinnaa ja häviää, ei kannata vikaa alkaa etsimään hyökkäyksestä missä Lauri kuten on jo todettu loi nahkansa ja oli suht tehokas, tosin usage oli 31% joka vaikuttaa pinnoihin. ei voi ainakaan valittaa ettei saanut palloa.

@HugiM on melko naulan kannassa totemuksessaan puolustuksesta ja tosiaan Hornets sai heitellä kolmosia kuten heittoharjoituksessa. Tästä pitää parantaa selvästi tai rebuildista puhuminen voidaan lopettaa ja aloittaa uuden miettiminen.

Twiitti kertoo karua kieltä heittojen puolustamisesta.

Oikeassa olet tuosta puolustuksesta, mutta kyllä mä voisin kyseenalaistaa tuon tilaston. Jos katsoo esim highlight-pätkän, niin onhan siellä kättä edessäkin (toki on useita täysin vapaitakin). Tuota videota katsoessa voi itse kukin pohtia, mikä se juuri syy avoimiin heittoihin oli. Minusta näyttäisi, että tuohon puolustukseen ei ole isommin panostettu. Ei ole oikeastaan edes kyse yksittäisen pelaajan puolustusosaamisesta välttämättä vaan siitä, että rotaatiot eivät tule selkärangasta. Tommosessa tilanteessa, missä Hornets liikutti palloa hyvin, niin mietintäaikaa ei ole ja reagointi pitää olla paljon nopeampaa. Syöttölinjoja ei peitetä kunnolla, mitä vastustajan hyökkäykselle sallitaan ja mitä syöttöä ei missään nimessä haluta heille antaa? Myös ihan selkeitä kommunikaatiovirheitä. Myös palloskriinipuolustus on aika heikkoa. Kuitenkin on siellä puolustuksessa jotain tehty oikeinkin. Riistoja kuitenkin 11 ja vastustajan menetyksiä 19.
 
Viestejä
2 435
Hyvä avaus kuitenkin joukkueelta, vaikka tuo pinnan tappio tekeekin kipeää. On tätä paljon miellyttävämpää katsoa kuin viime kaudella!

Jos Bullsin toivotaan menevän playoffeihin, niin ei nyt herranen aika voi olla tyytyväinen jos Charlottelle häviää. Vaikka tappio tulikin vain pinnalla.. Charlotte on ennakkoveikkailuissa veikattu nba:n huonoimmaksi.

Kuten jotkut jo kirjoittivat, niin puolustus oli ihan käsittämätöntä kuraa. Preseason -pelit jo vähän näyttivät suuntaa, että puolustuksen kanssa on ongelmia. Ihan älytöntä, että Charlottea vastaan 125 pinnaa ei riitä voittoon.. Valittavasti tässä puolustuksen kohdalla suurin syyttävä sormi osoittaa Laurin ja Lavinen suuntaan. Tässä kaksi puolustuksen heikointa lenkkiä. Toki joukkuepuolustuskaan ei juuri toimi.

Tässä kohtaa tuntuu jotenkin vähän hölmöltä alkaa arvioimaan, että tekikö joku Bullsin roolipelaaja 12 vai 8 pinnaa ja arvioida heidän hyökkäyspelaamista.. Tuollaisilla asioilla ei ole oikein mitään merkitystä, jos puolustus on tuollaista kuraa.

Ihan älytöntä, että viimeisen parin minuutin aikanakin pelin kaksi tärkeintä hitaan hyökkäyksen puolustusta päättyivät siihen että toisessa Charlotte saa vapaa donkin keskeltä ja toisessa possessionissa kolmosen jossa on kolme metriä heittotilaa.:confused:
 
Viestejä
1 387
Oikeassa olet tuosta puolustuksesta, mutta kyllä mä voisin kyseenalaistaa tuon tilaston. Jos katsoo esim highlight-pätkän, niin onhan siellä kättä edessäkin (toki on useita täysin vapaitakin).
--------
Kuitenkin on siellä puolustuksessa jotain tehty oikeinkin. Riistoja kuitenkin 11 ja vastustajan menetyksiä 19.

Nuo etäisyydet on virallisia NBAn tilastoja, eiköhän nuo aika tarkkaan katsota.
Ja kyllä riistoja tulee, varsinkin Dunn pitkäkätisenä on hyvä näissä(4), mutta pelaa monesti riskin rajamailla, jolloin epäonnistuminen tietää etua naapurille. Menetykset tosiaan Bullsille 10-19 mikä on hyvä, teemana on ollutkin pallon menetysten välttäminen. Uskoisin että seuraavassa pelissä puolustuksen meininki on eri luokkaa.
_____________
Toista asiaa: Jos oikein luin Boylen jätti vähän niin kuin Lavinen haltuun viimeisessä hyökkäyksessä kun että " tee mikä hyvältä tuntuu" (kolmonen tai ajo+kori+virhe). En tiedä kuinka promeininkiä tällaiset "tee parhaasi"-ohjeet normaalilta NBA koutsilta ovat viimeisellä aikalisällä 17 sekuntia ennen loppua. Tokihan siinä välissä tapahtui, mutta viimeisen pelin ratkaisu jätettiin Boylenin mukaan Lavinen päätäntään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 517
Jos Bullsin toivotaan menevän playoffeihin, niin ei nyt herranen aika voi olla tyytyväinen jos Charlottelle häviää. Vaikka tappio tulikin vain pinnalla.. Charlotte on ennakkoveikkailuissa veikattu nba:n huonoimmaksi.

Kuten jotkut jo kirjoittivat, niin puolustus oli ihan käsittämätöntä kuraa. Preseason -pelit jo vähän näyttivät suuntaa, että puolustuksen kanssa on ongelmia. Ihan älytöntä, että Charlottea vastaan 125 pinnaa ei riitä voittoon.. Valittavasti tässä puolustuksen kohdalla suurin syyttävä sormi osoittaa Laurin ja Lavinen suuntaan. Tässä kaksi puolustuksen heikointa lenkkiä. Toki joukkuepuolustuskaan ei juuri toimi.

Tässä kohtaa tuntuu jotenkin vähän hölmöltä alkaa arvioimaan, että tekikö joku Bullsin roolipelaaja 12 vai 8 pinnaa ja arvioida heidän hyökkäyspelaamista.. Tuollaisilla asioilla ei ole oikein mitään merkitystä, jos puolustus on tuollaista kuraa.

Ihan älytöntä, että viimeisen parin minuutin aikanakin pelin kaksi tärkeintä hitaan hyökkäyksen puolustusta päättyivät siihen että toisessa Charlotte saa vapaa donkin keskeltä ja toisessa possessionissa kolmosen jossa on kolme metriä heittotilaa.:confused:

Tottakai voi olla hyökkäyspeliin tyytyväinen! Miksi ei voisi olla tyytyväinen siihen, että joukkue tekee 125pinnaa ja vielä suhteellisen heikolla kolmostarkkuudella. Silti vielä paremmalla hyökkäyspelillä peli olisi voitettu. Lopulta viimeisen viiden minuutin aikana ei saatu mitään muuta hyvää aikaan, kun ruokittiin pari kertaa Lauria korin alle. En käsitä miksi Lavine laitettiin ratkaisijaksi koko viimeisen viiden minuutin ajalle, kun ei kerran peli kulje.

Mutta jos puolustus on asia mistä halutaan puhua, niin voisihan sitä yrittää joskus puhua siitä jotain muutakin kuin, että se oli paskaa ja Lauri ja Lavine ei osaa puolustaa? Kritisoidaan toisten hyökkäyspelikirjoittamisesta, mutta samaan aikaan ei kuitenkaan tuoda mitään puolustuskeskusteluunkaan? Voi vaikka aloittaa sillä, että millä parivaljakolla Bullsista onnistuu palloskriinipuolustaminen ja mikä menetelmä on osoittautunut toimivaksi? Millä tapaa Bulls pyrkii nämä puolustamaan? Tosta voi vaikka noi kaksi esille otettua viimeistä possessionia ottaa esimerkiksi ja todeta, että ei ainakaan Sato ja Carter parivaljakolla. Jos mennään viimeisen viiden minuutin tapahtumiin, niin voidaan todeta, että skriinien vaihtaminenkaan ei ole kovinkaan hyvä idea. Tosiasiassa tuo on Bullsille tosi vaikeaa, kun hyvänä puolustajana kuviteltu Carterkaan ei ole siinä hyvä. Mitä olette mieltä Laurin palloskriini puolustamisesta?
 
Viestejä
565
Jaa, että mikä meni väärin puolustuksessa. Ensimmäinen ja isoin virhe oli siinä, että yritys puuttui. Pelaajat juuttuivat liian helposti pallottomiin skriineihin. Tähän sortui myös hyvänä puolustaja tunnettu Porter. Toinen laiskuudesta kertova oli se, että heittäjiä ei lähestytty tarpeeksi nopeasti. Kun tuli koko kentän yli tuleva syöttö niin pelaajan, jonka pitäisi lähestyä heittäjää meni puoli valoilla kiinni, joka jätti heittäjälle tilaa ottaa se vapaa heitto. Viime kaudella syksyllä näytti puolustus juuri tältä. Kun porukka juoksi vähän viivoja niin jo silloin tammikuussa yritys oli ihan toista luokkaa, joten kyllä se tästä paranee (no ei paljoa huonommaksi voi mennä).

Sitten se joukkuepuolustus. P&R on sen verran tehokas peli, että siinä ei voi olettaa, että ne kaksi puolustajaa voi hoitaa sen, ei vaikka he olisivat maailman parhaat puolustajat. Bulls:lla apupuolustus oli ihan sekaisin. Toisinaan ei sitä apu puolustajaa näkynyt lähelläkään koria kun joku sinne ajoi. Tai sitten toisinaan siellä oli 3-4 pelaajaa 3 sekunnin sisällä ja saman verran hyökkääjiä vapaana kolmen pisteen viivan takana. Kun tähän sitten yhdistää sen, että rotaatio oli ihan sekaisin. Toisinaan siihen pallolliseen kävi kiinni se 3 pelaajaa ja toisinaan ei kukaan. Kummassakin tapauksessa sinne pitäisi löytyä se 1 pelaaja suojelemaan koria tai se 1 pelaaja lähetymään sitä pallollista, kun muut ottavat ne muut lähimmät pelaajat. Tuntui siltä, että Bulls:lta puuttui täysin kokonaan yhteiset säännöt miten toimia missäkin tilanteessa, joka johti juuri siihen, että joko kaikki meni tai ei kukaan. Tämäkin luultavasti paranee, kun joukkue alkaa harjoittelemaan puolustusta (kait ne sitä tekee).

Silloin viime vuonna kun Bulls pelasi kauden parasta peliään niin sen puolitoista kuukautta he olivat muistaakseni 7:ksi paras puolustava joukkue. Tuo ei nyt ole todellisuutta, koska Bulls ei ole noin hyvä puolustava joukkue, mutta silloin heidän puolustuksessa iso osa tuosta yllämainitusta oli kunnossa. Jos he pystyvät olemaan joku 15-20 paras puolustava joukkue niin ehkäpä heillä on toivoa löytää itsensä playoffeista. Bottom 5 ei riitä. Ei vaikka Lauri tekisikin sen 35 pistettä joka pelissä.
 
Viestejä
2 435
Toista asiaa: Jos oikein luin Boylen jätti vähän niin kuin Lavinen haltuun viimeisessä hyökkäyksessä kun että " tee mikä hyvältä tuntuu" (kolmonen tai ajo+kori+virhe). En tiedä kuinka promeininkiä tällaiset "tee parhaasi"-ohjeet normaalilta NBA koutsilta ovat viimeisellä aikalisällä 17 sekuntia ennen loppua. Tokihan siinä välissä tapahtui, mutta viimeisen pelin ratkaisu jätettiin Boylenin mukaan Lavinen päätäntään.

Aikaa oli vain n. 10 sekuntia kun Lavine lähti hyökkäykseen omasta päästä..

Tuo oli kyllä virhe Boylenilta.. Ehdottomasti olisi pitänyt ohjeistaa ottamaan kolmonen tuossa tilanteessa.. Peliaikaa jäljellä vain 4,5 sekuntia, kun Lavine nostaa kakkosen sisään (Bulls pisteen perässä).. Erityisen huonoksi valinnan tekee se, että Charlottella oli aikalisä jäljellä ja Bullsilla ei. Charlotte otti siis korin jälkeen aikalisän ja sai siirrettyä sisäänsyötön etukentälle. Aikaa liian vähän ja mahdollisten Charlotten epäonnistuneiden vaparien jälkeenkin Bulls olisi joutunut lähtemään omasta päädystä vain muutama sekuntti kellossa.

Tottakai voi olla hyökkäyspeliin tyytyväinen! Miksi ei voisi olla tyytyväinen siihen, että joukkue tekee 125pinnaa ja vielä suhteellisen heikolla kolmostarkkuudella. Silti vielä paremmalla hyökkäyspelillä peli olisi voitettu.

Alunperin et ollut tyytyväinen pelkästään hyökkäyspeliin, vaan kirjoitit että "Hyvä avaus joukkueelta".. Kuten jo kirjotinkin aikaisemmin, niin mielestäni tuolla 125 pinnallakin olisi pitänyt voittaa sarjan pohjalle ennakoitu joukkue sellaisella parilla kymmenellä pinnalla.

Mutta jos puolustus on asia mistä halutaan puhua, niin voisihan sitä yrittää joskus puhua siitä jotain muutakin kuin, että se oli paskaa ja Lauri ja Lavine ei osaa puolustaa?

En lähtenyt avaamaan tarkemmin puolustuksen ongelmia, kun siinä on tällä hetkellä lähtökohtaisesti lähes kaikki pielessä. Ainoa positiivinen asia puolustuksellisesti on muutaman pelaajan hyvä 1-vs-1 -puolustaminen, jonka avulla Bulls sai menetyksiä Charlottelle. Tosin niistä menetyksistä menee monet ihan vaan Charlotten nuorten pelaajien kokemattomuuden piikkiin.. Laurin ja Lavinen nostin esiin sen takia, että he ovat kyllä heikkoja lenkkejä puolustuksellisesti avauskentällisen osalta. Molemmat esittivät mielestäni todella huonoa ja laiskaa puolustusta niin 1-vs-1 -puolustamisen kuin joukkuepuolustuksen osalta. Laurilla toki hyvää levypallopeliä.

Toki puolustuksellisesti oli paljon ongelmaa, mutta tässä pelissä erityisesti pari kohtaa osui silmään..

- Useammassa tilanteessa Charlotten tullessa puolinopeaan Chicagon pelaajilla oli pelaajat ihan hukassa kun kommunikointi puuttui

- Puolustuksen rotaatioissa sekoiltiin ihan älyttömästi. Useammassa Charlotte pelaajan ajotilanteessa kaikki Chicagon pelaajat tippuivat ihan pöljästi kaikki kolmen sekunnin alueelle auttamaan. Ja näin kaarella oli useampi Charlotten pelaaja vapaana. Näistä tilanteista tuli niitä täysin vapaita kolkkeja.. Ja taas sitten vastaavasti oli monta tilannetta, että sitä apue ei tullut lainkaan mistään suunnasta. Jotenkin näyttää siltä, että minkäänlaista yhteistä puolustuksen konseptia ei ole eli mihin ohjataan pelaajia tai kenen vastuulla on mikäkin rotaatio.
 
Viestejä
2 333
Dunn ja White näyttää hyvin toisiaan täydentävältä kakkoskentällisen tutkaparilta. Mutta älkööt pelatko viimeisillä minuuteilla, ainakaan kahdestaan (tai LaVinen kanssa kolmestaan kuten tänään sulamisen aikana tapahtui - jokainen yritti jotakin omaa ja pistetaulukko näytti nollaa pitkät ajat Hornetsin skoratessa).

Satoranskyn ja Markkasen yhteispeli ei vielä ihan puhjennut kukkaan ekassa pelissä, mutta lehtijuttujen mukaan kavereilla synkkaa ja se lupaa hyvää muuten tyhjille "molemmat on eurooppalaisia" puheille. Markkaselta joka tapauksessa ihan monster-peli! Saton statsit ei Box Scoressa ole kummoiset, mutta oli musta tänään tärkeä kaveri joukkueelle ja ihmettelen peliajan vähyyttä (onko vielä säästelyä, vai ajatteleeko Boylen tosissaan, että Dunn ja Sato ansaitsee yhtäläisen peliajan?).

LaVine halusi varmaan näyttää heti ekassa pelissä kuka on isäntä - ja tuli huono ilta (kulminoituen siihen viimeiseen ratkaisuun). Lopputulos aikalailla katastrofi. Carter Jr. pelasi sen sijaan musta lupaavasti ja Thad Young oli ihan eri kaveri kuin Pre-seasonilla. Porter ehkä vähän katosi tänään pelistä.

Ikävä juttu, että tää peliohjelma on sellainen, että Bullsin pitäisi voittaa nyt heti alkukaudesta kun on monta peliä pääsääntöisesti kehnompia joukkueita vastaan. Bullsin peli näyttää siltä, että siinä on ainesta, mutta että se vaatisi vähän pelaamista asettuakseen kohdalleen. Nyt tolle asettelulle vaan ei oikein olisi aikaa...

Mutta thumbs up!
 
Viestejä
252
Itellä on pistänyt jo pitemmän ajan Laten puolustuksessa silmään se, että menee takamiehelle tehdyissä screenitilanteissa liian pitkälle auttamaan ja sen jälkeen on sitten auttamatta myöhässä jatkotilanteissa. En tiedä onko se susijengistä opittua vai mistä, mutta ei tuolla NBAssa kukaan muu ole yhtä hukassa niissä tilanteissa. Ja toinen melkein yhtä paha puolustuspään vika on se, että heittotilanteissa ei mene tarpeeksi lähelle vastustajaa vaan kurkottelee käsineen siellä vähintään 20 sentin päässä. Näissä vioissa ei ole tapahtunut parissa vuodessa yhtään kehitystä ja tuskin tulee ellei löydy joku puupäävalmentaja, joka ne väkisin poistaa.

Lavinella näytti parissa harjotuspelissä olevan jo puolustusintoa, mutta eilen palasi vanhaan huonoon. Tuntu koko ajan jättävän puolustettavansa ja haahuili muka auttamassa. Toivottavasti se oli vaan huonon hyökkäyspelin aiheuttamaa flegmaattisuutta ja ens pelissä hyökkäyspelin kautta sais intoa puolustukseenkin. Riistojahan se ainakin yrittää nyt enemmän. Kyllähän näiden 2:n heikko puolustuspeli tappaa koko Bullsin puolustuksen. Yhen voi aina piilottaa, mutta 2 ei. Tuntuu, että Latelle sopii puolustettavaksi vain Porzingis ja Lavinelle ei ketään.

Veikkaan myös ettei Late seuraavissa peleissä riehu korin alla. Nyt oli vastassa parimetrisiä laitureita ja jatkossa tulee lähemmäs oman mittasia ja nopeempia kavereita. No tuli aika negatiivinen kirjotus, mutta menköön ekan tappion aiheuttaman masennuksen piikkiin.
 
Viestejä
7 416
Nuo etäisyydet on virallisia NBAn tilastoja, eiköhän nuo aika tarkkaan katsota.
Käsittääkseni nuo etäisyydet tulevat suoraan Second Spectrumin kamerajärjestelmästä, joka mittaa pelaajien sijainteja heidän massakeskipisteidensä perusteella. Etäisyydenlaskenta ei ota mitään kantaa siihen, hyppääkö puolustaja, onko hänellä käsi ylhäällä, lähestyykö hän heittäjää tai onko hän esimerkiksi selin heittävään pelaajaan.

Yleisesti ottaen seurantajärjestelmän tuottamiin tuloksiin kannattaa aina suhtautua tietyllä varauksella -- varsinkin puolustuspäässä.
 
Viestejä
608
Itellä on pistänyt jo pitemmän ajan Laten puolustuksessa silmään se, että menee takamiehelle tehdyissä screenitilanteissa liian pitkälle auttamaan ja sen jälkeen on sitten auttamatta myöhässä jatkotilanteissa. En tiedä onko se susijengistä opittua vai mistä, mutta ei tuolla NBAssa kukaan muu ole yhtä hukassa niissä tilanteissa. Ja toinen melkein yhtä paha puolustuspään vika on se, että heittotilanteissa ei mene tarpeeksi lähelle vastustajaa vaan kurkottelee käsineen siellä vähintään 20 sentin päässä. Näissä vioissa ei ole tapahtunut parissa vuodessa yhtään kehitystä ja tuskin tulee ellei löydy joku puupäävalmentaja, joka ne väkisin poistaa.

Lavinella näytti parissa harjotuspelissä olevan jo puolustusintoa, mutta eilen palasi vanhaan huonoon. Tuntu koko ajan jättävän puolustettavansa ja haahuili muka auttamassa. Toivottavasti se oli vaan huonon hyökkäyspelin aiheuttamaa flegmaattisuutta ja ens pelissä hyökkäyspelin kautta sais intoa puolustukseenkin. Riistojahan se ainakin yrittää nyt enemmän. Kyllähän näiden 2:n heikko puolustuspeli tappaa koko Bullsin puolustuksen. Yhen voi aina piilottaa, mutta 2 ei. Tuntuu, että Latelle sopii puolustettavaksi vain Porzingis ja Lavinelle ei ketään.

Veikkaan myös ettei Late seuraavissa peleissä riehu korin alla. Nyt oli vastassa parimetrisiä laitureita ja jatkossa tulee lähemmäs oman mittasia ja nopeempia kavereita. No tuli aika negatiivinen kirjotus, mutta menköön ekan tappion aiheuttaman masennuksen piikkiin.

No ketkäs ne Memphisin isot jätkät on jotka tulee pitämään huolen siitä ettei Markkanen ''riehu'' korin alla ensi yön pelissä. Ei siellä ole kuin Jonas Valanciunas joka on yhtä pitkä kuin Markkanen ja Valanciunasta Markkanen tuskin paljoa joutuu puolustamaan koska Valanciunas on sentteri ja Markkanen laituri. Niin ja se Memphisin aloittava PF Jaren Jackson Jr taitaa olla sen pari-kolme senttiä Markkasta lyhyempi että sopii pojan yrittää vaan Markkasen pimentämistä.

Niin ja mitä sen Boylenin pitäis sun mielestä tehdä jos eivät Lavine ja Markkanen ala oppimaan puolustamista. Pitäiskö Boylenin pistää molemmat penkin päähän istumaan ja pelaamaan sen 20-25 min peli vai passittaa kumpikin G liigaan puolustuksen oppimisleirille.

Toki jos sulta itseltäs löytyy pari vinkkiä millä opetetaan Lavine ja Markkanen puolustamaan niin lähdepä Chicagoon opettamaan noita kahta niin katsotaan tuleeko siitä touhusta mitään. Eli mene itse tuonne näyttämään sitä puolustustamisen mallia kun kerran näköjään tiedät mitä Lavine ja Markkanen tekee väärin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 857
bulls1.jpg
img_20191025_122238-jpg.803
 
Viestejä
365
Kyllä se omaan silmään se kolmos viiva oli aika tyhjä aikamontaa kertaa, ei siinä ois kun yksi kolmos kori pois puolustuksella niin se olis ollut siinä. En ketään yhtäpelaaja syytä puolustukseen tarvitaan viisi jampaa.
 
Viestejä
608
Bulls voittaa Memphisin 102 vs 110.
Bullsilta liekeissä tänään Zach Lavine 37:llä pinna ja Coby White 25:llä pinnalla.

Laurilta ei onnistunut mikään muu paitsi levypallojen ottaminen joita kertyi 11 kappaletta.
Heittäminen oli Laurilta pelkkää päätöntä räiskimistä ilman minkäänlaista tarkkuuta tulos 9 pinnaa. surkealla heittoprosentilla 26,7% eli pudotusta tuli reippaasti Charlotte pelistä.

Laurin pelaaminen vaikutti ihan kuin siltä että hän olis talsinut paksussa betonivellissä sillä sen verran raskasta näytti olevan herra Markkasen pelaaminen tänään. Lisäksi Lauri oli vissiin Bullsin avausviisikon huonoin jätkä tänään pallon kanssa saldona 5 menetystä joista Memphis rankaisi aika monesti.
Jos tuo on todellakin sitä mitä Laurilla on tarjottavana sellaisena iltana jolloin hommasta ei tule muutenkaan lasta eikä paskaa niin mitä vittua Lauri edes tuolla kentällä tekee.

9 pinnaa ja 11 levypalloa EIVÄT OLE mitään Allstar peliin oikeuttavia lukemia joten jos herra Markkanen siihen helmikuun peliin haluaa niin parempi hiffata ja vitun sassiin mikä tuossa heittämisessä mättää sillä näillä esityksellä Lauri ei allstar matsia näe ilman pääsylippua jopa keskiverto korisliigan penkkijätkä pystyy noilla Laurin minuuteilla tekemään tuon 9 / 11 pelin eikä tee muuten edes tiukkaa.

Yleensä Lauri ei paljoa vapaita heittoja missaile mutta tänään missasi ja urakalla.
Eli väkisinkin herää kysymys siitä onko Laurilla kaikki OK vai onko tuossa heittämisessä joku tekniikkavirhe joka sotkee heittorytmin totaalisesti vai onko Lauri pumpannut niin vitusti rautaa kesän aikana että heittotarkkuus on kärsinyt pahemman kerran sillä tämä heittopelin sakkaaminen on jatkunut Laurin kohdalla jo preseasonista asti.

Joo helvetin hienoa että Bulls voitti jne jne mutta Laurin osuus tässä voitossa oli pelkkä statistin ja sivustakatsojan rooli eli parempaan pitää pystyä tulevissa peleissä.

Ja mikä tuon Satoranskyn rooli on oikein olevinaan kun herra Boylenilla näyttää olevan joku perkeleen perverssio tai muu fetissi tuohon Dunnin peluuttamiseen eli herää kysymys siitä että ollaanko Dunnista tekemässä kohta aloittavaa PG:tä Satoranskyn sijaan kun Dunn näyttää aina olevan se Boylenin suosikki.

Joojoojoo Satoransky sai pari virhettä alkuun jne jne. Mutta jos tarkoituksena on se että Satoranskyn pitäisi olla se pelintekijä Lavinelle ja Markkaselle niin minkä vitun takia Boylen panee Dunnin sinne kentälle sohlaamaan kun sehän tiedetään jo ettei Dunn ole niin hyvä kuin Satoransky.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös