Koripallo.com
Viestejä
1 077
Valmistui kauden 1. EPM (Estimated Plus Minus) eikä ennustetusti Laurin osalta hyvältä näytä, ja se johtuu tietty pääosin hyökkäyspään huonoista tehoista: eFG%/TS% aiempia kausia ja älyttömästi viime kautta alempana. Puolustuspää on marginaalisesti kohentunut. Jokainen voi tietysti olla näistä yleismitareista ihan mitä mieltä vaan. Ainakin ne kärjen osalta vaikuttavat yhdenmukaisilta katsoessa saatuun tuntumaan. Jokainen voi tietysti olla näistä yleismitareista ihan mitä mieltä vaan. Edelleen toistan että ei kukaan heittämistä (Markelle Fulzia lukuunottamatta) kokonaan unohda ja heittoteho tullee palaamaan kauden mittaan normitasolle, joka heijastuu muihin mittareihin myös. Jatkossa nuo EPM:t lasketaan joka yö ja mielenkiintoista seurata tuota 5 ottelun liukuvaa keskiarvoa kun Lauri palaa kehiin.

Screenshot 2021-11-14 at 16.06.49.png


Screenshot 2021-11-14 at 16.12.58.png
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
296
Hyvä voitto. Alku oli kamalaa katsottavaa, loppu nautittavaa. Markkasella on nyt kaikki mahdolliset avaimet käsissään vetää elämänsä kausi hyökkäyspäässä. Joukkue huutaa scorausvoimaa ja sitä Late pystyy tarjoamaan kunnossa ollessaan. Toivotaan, että COVIDin jälkeen ei kestä ihan liian kauaa saada niitä legendaarisia jalkoja alle. Jos se heitto taas on pallosta kiinni, niin kannattaisiko ottaa yksi kainaloon kotiin ja nukkua sen kanssa vaimon sijaan. Ehkä se toisi tarvittavan tuntuman.
 
Viestejä
2 209
Cavsin puolustus on kyllä todella hyvää tällä hetkellä. Vaikka hyökkäyspelaaminen oli Bostonia vastaan todella heikkoa, niin siitäkin huolimatta voitto tuli. Cavsilla oli viime yön pelissä FG% 38% ja 3P% 28%, mutta luokattomasta heittopelistäkin huolimatta voitto. Cavs myös hävisi levyrit 47-39. Näillä edellä mainituilla tilastoilla useimmiten peli hävitään melko selvästi.

Aloitusviisikossa ongelmaa luo se, että Waden ja Okoron heittovoimaa ei kunnioiteta yhtään. Se on toki fiksua taktiikkaa vastustajalta. Ensimmäisellä puoliajalla Boston sumputtikin vahvasti keskustaa ja se teki pick-and-roll pelaamisesta vaikeaa. Pelin loppupuolella sitten Wade ja Okoro penkitettiin ja peluutettiin lähinnä Osmania, Valentinea ja Windleriä .Se saikin hyökkäyksen toimimaan vähän paremmin kun heittovoimaa oli laidoissa. Ihme ja kumma, että tämän kolmikon peluuttaminen ei sitten näkynyt negatiivisena toisessa kenttäpäädyssä.

Valentinen peli oli puolustuspäässä yllättävän hyvää, mutta pari kolkkia lähti taas vähän liian kaukaa.

Jokainen Valentinen pitkä kolkki taisi kuitenkin lähteä hyökkäyskellon viimeisen kolmen sekunnin aikana, että nuo heitot oli käytännössä pakko ottaa.

Cavsin loistava puolustuspelaaminen ja heikompi hyökkäyspelaaminen takaa aika hyvin tiukkoja pelejä illasta toiseen. :D No toki Detroit oli niin jäätävän huono, että sen pelin Cavs hoiti helposti vaikka siinäkin pelissä hyökkäys toimi melko kehnosti.

No tästä hyvää jatkaa eteenpäin.. Cavs idän neljäntenä ja kohta jää Bulls taakse. :cool: Pari kuukautta sitten Shaqtin a Fool ennusti myös Wizardsin olevan mahdollinen yllättäjä idän puolella. No saa nähdä kuinka kauan Wizardsin taso pysyy hyvänä.

1636906859220.png
 
Viestejä
1 077
Taitaa olla hatusta temmottu nuo arviot koska missään muualla asiasta (Cavsin tiedottamana) ole missään mitään ja kolme kertaa ainakin vaihtunut 3 päivän sisällä. Joukkueillahan on oma raportointi ennen pelejä, joka lienee ainoa luotettava lähde. Ounastelut vaikeuksista tai oirehdinnasta saattaavat kuitenkin olla oikean suuntaisia, koska 10 päivää selkeästi rikki, eikä kumpaakaan potilasta näy missään toimissa paitsi Love siviileissä kentän laidalla.
 
Viestejä
1 610
Lauantain pelin Cavsin tv-fiidin alussa Loven kohdalla oli tekstinä jotain suurinpiirtein "kuntouttaa itseään pelikuntoon paluuta varten" ja Laurin kohdalla "protokollassa". Lauri silloin vielä tietysti teknisesti protokollassa oli, kun se 10 pv ei ollut tullut täyteen. Loven osalta ei niistä moderate-oireiden sydänkäyrä/kuntopyöräilyistä ollut mitään mainintaa.
 
Viestejä
1 379
Taitaa olla hatusta temmottu nuo arviot koska missään muualla asiasta (Cavsin tiedottamana) ole missään mitään ja kolme kertaa ainakin vaihtunut 3 päivän sisällä. Joukkueillahan on oma raportointi ennen pelejä, joka lienee ainoa luotettava lähde. Ounastelut vaikeuksista tai oirehdinnasta saattaavat kuitenkin olla oikean suuntaisia, koska 10 päivää selkeästi rikki, eikä kumpaakaan potilasta näy missään toimissa paitsi Love siviileissä kentän laidalla.
Kevin Love and Lauri Markkanen will remain on the sidelines for Monday's game vs. Boston.
These two are officially out of quarantine, but they'll now need to work on their conditioning before they can return to the court. Isaac Okoro, Cedi Osman and Denzel Valentine will continue to help fill the void in their absence, but none of these guys are particularly attractive in fantasy hoops.
Tuolta löytyy linkki nba injury reporttiin mikä on virallinen lähde.

Ja tosiaan sen verran että jos olet nba health and safety protocollassa niin silloin täytyy välttää kontaktia joukkueen kanssa. Eli Love on käytännössä ollut ulkona jo pari päivää koska istunut penkillä muun joukkueen kanssa.
 
Viestejä
810
Jotta saisi jotain positiivista tästä, niin ainakaan ei pitäisi taudin iskeä uudestaan tämän kauden aikana. Ne on sitten muut jotka jatkossa huilaa Covidin takia pudotuspeleissä.
 
Viestejä
311
Tuo crrc:n esille pistämä linkki oli nyt aika selkeäsanainen päivitys Laurin ja KLoven tilanteesta. Tartunta on jättänyt toivomisen varaan kuntotesteissä, ja nyt pitää odottaa, että toipuminen on täydellinen.

Muuten täytyy sanoa, että seurojen ilmoittelu protokollaan joutuneista pelaajistaan on kerrassaan salamyhkäistä tuohua. Pelaajien loukkaantumisista esimerkiksi kerrotaan uskomattomankin tarkkaan kaikki julkisuuteen; diagnoosista hoitotoimenpiteiden kautta aina oletettuun toipumisaikatauluun. Mutta ilmeisesti sitten kun kyseessä on infektio tietosuojaa koskevat säädöt poikkeavat selvästi tästä. Mikä jättää uskomattoman paljon tilaa pelonsekaiselle spekuloinnille. Kuten tämäkin foorumi on todistanut.

Toivottavasti Lauri nyt vaan pian toipuisi, ihan kokonaan. Kun taustalla on näitä aiempiakin ongelmia sykkeen kanssa, kuten Pyynikin Toivotonkin muistutti.
 
Viestejä
1 077
The Athleticin viikottaisessa power rankingsissä Cavs on tehnyt huipan nousun 3-kerrokseen eli osastolle Payoff hopefull. Sijoitus nyt 13, edellinen oli 20. ja yleensä nämä eivät montaa sijaa liiku:

13. Cleveland Cavaliers (Previously 20th), 9-5, +3.0 net rating

Weekly slate: Loss to Wizards, Win over Pistons, Win over Celtics


How did the chaos hit the Cleveland Cavaliers? There are games in which the Cleveland Cavaliers are throwing out defensive possession lineups including a rookie big man, Dean Wade and Cedi Osman. You know what the crazy thing is? It’s working. That’s pure chaos. The Cavs have been brilliant defensively all season long, and it’s what fuels their early success. Ricky Rubio has been great. Darius Garland has shown the sophomore leap for him wasn’t a fluke. And Jarrett Allen has been a great re-sign. But the two biggest pluses for the Cavs so far have been Evan Mobley’s impact and J.B. Bickerstaff’s coaching. Mobley is the real deal on defense. The Cavs were actively using him to defend Jayson Tatum at the end of the game. Mobley is the one when it comes to defense, and he doesn’t even know what he’s doing yet. Bickerstaff is taking chances, empowering his players and reaping the benefits.


Why is the team here this week? A close, frustrating loss to Washington kept the Cavs from running off seven straight wins. They’re on a roll right now, and they’re surviving the Collin Sexton injury so far.

-----
Cavs alkaa herättää huomiota. No monta muutakin kautta on alkanut ok, ja sitten homma levinnyt. Nyt tuntuu kuitenkin olevan uskoa enemmän että tämä olisi pysyvää. Toinen voitto Bostonista nyt tähän. Ja sitten onkin 2xNets, Dubs ja Suns. Jos näistä 4 seuraavasta irtoaa edes yksi voitto niin eteenpäin on menty.
 
Viestejä
265
Lauri on nyt myös virallisesti selvittänyt karanteenin eli saa hengeilla Loven tapaan penkillä.

Tietääkseni lauseella "Return to Competition Reconditioning" tarkoitetaan näitä NBA:n määrämiä testeja. Jokainen pelaaja joka on ollut 10 päivää karanteenissa joutuu suorittamaan palatakseen esim. sydämmen rasitustestin.
 
Viestejä
1 610
Se oli tässä ketjussa jo muutama päivä takaperin, että vain mietoa vakavampana sairastaneet joutuvat testeihin. Tuohon Return to... lauseeseen olen itsekin törmännyt aiemmin, mutta ei se mielestäni testien läpäisyä tarkoita, vaan ihan normaalia sairastamisen ja 10 pv treenaamattomuuden jälkeistä takaisin pelikuntoon pääsemistä. JOS testi olisi pakollinen ja pelaaja tervehtynyt, hän oletettavasti testiin vietäisiin per heti, eikä sitä odotutettaisi jostakin syystä - minkä jälkeen sitten testistä olisi päästy läpi tai ei.

Joukkueilla voi olla tietysti esim. oman lääkäriosastonsa tarkempia protokollia kuin NBA:n. NBA:n ovat lopulta hyvin yksinkertaisia: joko treenaat ja pelaat tai sitten et. Kun taas joukkue voi miettiä tarkemmin, että onko pelaaja ollut oikeasti kokonaan oireeton viimeiset 7 pv vai kenties vielä 2 pv sitten ollut ihan pientä kuumetta - ja sitten treeneihin paluu voi tapahtua sen mukaan hiljakseen tai suoraan full-go.
 
Viestejä
1 077
Vaikeaksi menee: Allen poissa sairauden takia ja vielä lisäksi Mobleyllä kyynärpäävamma pelissä. Mutta ei se hyvän merkki ole jos jo ennen tuota loukkia joudutaan ottamaan Tacko Fall ihan oikeiksi minuuteiksi kentälle. Mobleyllakin oli muutenkin varmaan kauden huonoin peli siihen asti kun poistui kentältä.

Rumaa vääntöä puolin toisin ja vaikka Cavsin kolmoset upposivat hyvin (40%) kokonaisprosentti jäi alle tämän. Cedi Osmanista on noussut ihan merkittävä palanen rotaatioon. Nyt ei ollut Cavsilla totuttu energiakaan kohdillaan. Ilman Laurin ja Loven paluuta Cavs on kusessa. Laurillahan kyynärpäävamma piti miehen jonkun 8 viikkoa pois -18-kauden alussa, toivotaan Mobleylle vain lievää vammaa, mutta magneettiin tuo on menossa. Sairaslistan täytyy nyt kaventua reippaasti jos voittotahdin odotetaan jatkuvan. Laurille olisi nyt sankarin paikka varattuna, ja jos ei ylihuomisen peliin pue, niin tauti on ollut kovempi kuin epäiltiin.

E: melkoinen rivi - Wade 35 min 0p-8r-0a-0s-0b
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
239
Olipa aikamoista sontaa toi peli Bostonia vastaan. Ei noin huonoa korista halua kattoa. Olisin kuitenkin enemmän huolissani Bostonin puolella ku Cavsien. Ei voi Allenin merkitystä ylikorostaa tolle joukkueelle. Mobley oli pihalla ku lumiukko hyökkäyksessä tässä pelissä. Vastustajat rupee kiinnittämään enemmän huomiota häneen ja korinteko vaikeutuu varmasti.

Terveellä rosterilla Cavs haastas Nets ja GSW, mutta tossa loukkaantumissumassa ei voi paljoa odottaa. Aika hyviä kommentteja JB lauko Rubiosta. Teki muistaakseni 38 pojoo Usaa vastaan olympialaisten puolivälierässä, niin ei ole ihmekään, että JB haluaa Espanjan majun Rubion eikä NBA Rubiota. Lisäksi sano joskus, että oli kova kilpailu Rubiosta. Minnesotan aikana JB teki vissiin hyvän vaikutuksen Rubioon, mikä ratkasi seuravalinnan palkan lisäksi. Hyvä näin.
 
Viestejä
265
Eiköhän Lauri ole ihan terve/oireeton, kun pystyi liittymään heti karanteenin jälkeen joukkueen mukaan.

 
Viestejä
1 610
Elleivät silmäni valehdelleet niin mielestäni oli jo kyllä avauspuoliskollakin pyyhettä heiluttamassa ja nyrkkitervehdyksiä jakamassa penkillä. Maski päällä toki. Mutta protokollasta siis ulkona ja nyt merkitty seuraavaan otteluun GTD.
 
Viestejä
1 434
Elleivät silmäni valehdelleet niin mielestäni oli jo kyllä avauspuoliskollakin pyyhettä heiluttamassa ja nyrkkitervehdyksiä jakamassa penkillä. Maski päällä toki. Mutta protokollasta siis ulkona ja nyt merkitty seuraavaan otteluun GTD.

Eli oikeesti lienee a week away from being a week away
 
Viestejä
1 434
Tätä just en tajua NBA:ssa. Pelaajiin satsataan kymmeniä miljoonia dollareita, mutta sitten kun jollain on taidoissaan selkeä katastrofialue, kuten esim. Markkasella pallonkäsittely, kukaan ei uskalla sanoa mitään. Kohdassa 0:10 näkyvän kovakätisen crossover-ajon tapaisissa tilanteissa Laurilta on lähtenyt urallaan pallo käsistä varmaan satoja kertoja, mutta ilmeisesti mies itse tai treenarit eivät koe että jotain pitäisi tehdä eri lailla.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös