Koripallo.com

Fanitoiminta

Viestejä
119
Vs: Fanitoiminta

- Alakulman Suomen kiertue kaudella 2017-18 -

06.09.2017 Lahden Suurhalli

04.10.2017 Pyynikin Palloiluhalli
13.10.2017 Uusikaupunki 400 Areena
03.11.2017 Salohalli
15.11.2017 Tapiolan Urheiluhalli
09.12.2017 Jatke Areena
20.12.2017 Töölön Kisahalli

Tulevat:
10.01.2018 Kauhajoen liikuntahalli
13.01.2018 Pyynikin Palloiluhalli
19.01.2018 Uusikaupunki 400 Areena
10.02.2018 Salohalli
 
Viestejä
291
Vs: Fanitoiminta

Todella hienoa, että syntyy näitä fanijoukkoja! Mistä esim. Alakulma tai Vilppaan fanitoiminta on lähtenyt käyntiin?
Tarvitaanko siihen muutama kylähullu-fani, vai voisiko esim. junnuille heittää ideoita, että lähdetään porukassa kannattamaan omaa jengiä?
Mitä seurannut vierestä, niin näiden em. mainittujen fanimatkat ovat edullisia ja he luovat tunnelmaa myös vierashalleihin. Jaksamisesta se ei voi olla kiinni, sillä jos vaikka Kauhajoelta lähtee innokasta ja todella äänekästä porukkaa vieraspeleihin, niin matkat eivät voi olla ongelma muuallakaan. Eikä välttämättä sarjatasokaan (Lahti, Loimaa..)
Mistä se kipinä toimintaan syttyy? Tämä viesti pitäisi saada eteenpäin joka jengiin.
 
Viestejä
119
Vs: Fanitoiminta

Persephone sanoi:
Todella hienoa, että syntyy näitä fanijoukkoja! Mistä esim. Alakulma on lähtenyt käyntiin?
Nokialla on ollut rumpuryhmä kasassa jo divarikausilta lähtien. Aiemmin itse seura on järjestänyt vieraspelimatkoja pari kertaa vuodessa. Oikeastaan jo toissa kevään Kouvolan bussireissuilla väläyteltiin ajatusta siitä, että voitaisiin perustaa kannattajaryhmä, joka itse järjestää reissunsa ja yrittää saada fanitoimintaan potkua.

Viime alkukesällä kerättiin ahkerin vieraspeleissä käynyt ydinporukka saman pöydän ääreen ja siitä se lähti. Nyt toimintaa pyöritetään täysin kannattajaryhmän voimin + kustannuksin ja toistaiseksi kaudella 2017-18 on ollut vain kolme vieraspeliä, joissa Alakulma ei ole ollut mukana. Alakulmassa on tällä hetkellä viitisenkymmentä virallista jäsentä.


Tarvitaanko siihen muutama kylähullu-fani
Tarvitaan.

Alakulman toiminta-ajatus on kirjattu Alakulman Facebook-sivuille, mutta kopioidaan se tähänkin:

Alakulma. Muutaman uskollisen Nokia-fanaatikon samankaltaisista mietteistä liikkeelle lähtenyt ajatus fanien organisoitumisesta.

Alakulman toiminta-ajatus on koota BC Nokian kannattajia saman yhdistyksen alle ja toimia foorumina keltaisen hengen luomiseksi, vieraspelimatkojen järjestämiseksi, sekä erilaisten tapahtumien avulla edistää nokialaista urheilukulttuuria. Eräs Alakulman tavoitteista alkavalle kaudelle on hankkia Nokian kotipeleihin etenkin seuran junioreille äänentekovälineitä sekä lippuja, joita he voivat ottelutapahtuman ajaksi lainata tunnelman nostattamiseksi.

Alakulma on voittoa tavoittelematon ryhmä, joka pääasiassa rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla. Toinen oleellinen tulonlähde on erilaiset tapahtumat ja arpajaiset, joiden palkinnot perustuvat sponsoreiden lahjoittamiin palkintoihin. Alakulma on osa BC Nokia ry:tä.

Ottelutapahtumissa alakulmalaisen tunnistat pelipaidasta, jonka jokainen jäsen voi helposti itsellensä hankkia. Etsimme aktiivisesti lisävahvistuksia joukkoomme. Mikäli haluat liittyä Alakulmaan, nykäise rohkeasti hihasta matsissa tai ota yhteyttä somen välityksellä. Tunnustetaan väriä ja pistetään katsomo keltaiseksi!

Toivotamme oikein hyvää alkavaa koripallokautta itse kullekin - pysykää kuulolla ja nähdään Palloiluhallilla!
 
Viestejä
6 072
Vs: Fanitoiminta

Kateellinen kyllä täytyy olla Vilpas Ultraseille, Alakulmalle, Karhubasketin fanijoukolle jne.

Täällä meillä fanitoiminta on kuihtunut aikalailla. Playoffseissa ja varsinkin jos finaaleihin päästään, niin siellä meininki on hyvää ja saaadaan jopa bussi täyteen kannattajia vieraspeleihin lähtemään, mutta muuten on heikkoa. Runkosarjassa ei fanipäädyssä ole moneen kauteen ollut peliä kohden kuin noin 10 faniryhmän jäsentä paikalla ja siitäkin kaksi rummuttaa. Piti perustaa ihan rekisteröity faniyhdistys 2013, hieno idea silloin ja alkuun oli hyvä pöhinä päällä ja innokkaita ihmisiä toiminnassa. Ei ole enää. Vasta Playoffseissa vähän piristyy toiminta, mutta runkosarja on mitä on.

Kyllä monella muulla paikkakunnalla on parempaa fanitoimintaa, mitä täällä. Jos katsoo ihan kokonaisuutta. Kyllä fanituksen pitää olla aktiivista läpi kauden, ei vasta pudotuspeleissä. Aika pitkä aika on odotella ainakin minun mielestäni playoffseja jos runkosarja ei juuri kiinnosta.
 
Viestejä
42
Vs: Fanitoiminta

Piti oikein rekisteröityä,kun mielenkiinnostus pelien katselun lisäksi olisi ollut kiinnostus liittyä myös fanikerhoon/ryhmään.Maksoin jopa Katajafanit jäsenmaksun v2017.ennakkolippu comin kautta
Koskaan sieltä ei minkäänlaista vastausta tullut.
Ilmeinen salaseura,kuten tuolla toisaalla kirjoitettiin vähän vihjaillen, että jäseniä valitaan pärstäkertoimen mukaan.
Tai systeemissä jokin muu mättää.
No katsellaan jos ei aina paikanpäällä niin Fanseatin kautta
 
Viestejä
119
Alakulman kausi on täten lyöty pakettiin. Mukana oltiin 19 vierasmatsissa 24 mahdollisesta. Ja kaikki kotipelit tietty.

Linkin video tiivistää miten tämä onnistui.

http://instagr.am/p/Biy0BDOlQ8d/
Ensi kaudelle Alakulma haastaa muita Korisliigapaikkakuntia laittamaan pystyyn omaa kannattajaryhmäänsä. Karhu ja Salo ovat jo aktiivisia, lisää kaivataan!
 
Viestejä
1 888
Vilpas, Karhu, Nokia
Liigan tämän kauden runkosarjan kolmen kärjellä on faniporukka. Sattumaa vai oliko faniporukan äänekäs kannustus kotona ja vieraissa juuri se lisä, mikä sai joukkueet venymään voittoihin tiukoissa otteluissa?

Respect kaikillle faniporukoille. (Onko tuo jo työtä vain onko myös hauskaa? )
 
Viestejä
119
Vilpas, Karhu, Nokia
Respect kaikillle faniporukoille. (Onko tuo jo työtä vain onko myös hauskaa? )
Kiitos. Hauskaa huvia, hauskaa työtä, tätä tehdään rakkaudesta lajiin! ;)
 
Viestejä
751
Siirretään tätä keskustelua tänne ehkä oikeampaan paikkaan tuolta finaaliketjusta.
Kommentti Espoon Nashin mielipiteeseen:
Ei tässä fanijoukkoja tarvitse syytellä. Henkilökohtaisuuksiin meneminen finaaleissa ei ole mielestäni edes mikään ylilyönti, eikä mielestäni Karhun fanien huudot Nenoselle tiedotustilaisuuden aikana myöskään mitään tyylikkäintä mahdollista ollut. Itse olen edelleen sitä mieltä että Vilppaan nuoret kundit ovat Suomen paras koripallon faniporukka.


Jos on vain käynyt katsomassa Espoon pelit niin ymmärrettävästi käsitys fanikulttuurista on varmaan juuri tuollainen.

Vanha totuus toteutui jälleen,
"Vain häviämällä voi oppia voittamaan"
Viime vuonna Karhu Basketin fanit kokivat katkeran tappion välierässä Salolle Game7. Mitä teki satapäinen karhufanilauma. Ei suinkaan poistunut salista keskaria näytellen ja haista v...ua huudellen kuten tänä vuonna finaalin hävinnyt fanijoukko teki...vaan johtajaksikon johdolla lähti kiertään kenttää onnitellen Finaaliin mennyttä salolaisyleisöä sekä pelaajia. Näin kasvatettiin fanilaumaa kohti mestaruutta.

Välieräsarja Nokiaa vastaan oli jo todella kuuma tunnelmaltaan kun molempien joukot tukivat omiaan, Nokia grillasi manganoa ja bojania sekä karhu laboa ja josephia.
Kun välieräsarja kääntyi mitä tiukimmin karhulle niin Nokia fanit onnittelivat reilusti karhufaneja mutta erityisesti manganoa ja bojania.
Netissä on pyörinyt kuva jossa Bojan ja Nokian faniryhmän vetäjä antavat reilun tunnustuksen toisilleen.
Sillä ei ole omasta mielestäni kovin suurta merkitystä kenellä on "parhaat" fanit tai faniryhmä. Tärkeintä olisi, että a) niitä faneja olisi ja b) he omalta osaltaan veisivät lajia, seuroja, kulttuuria ja tunnelmaa eteenpäin.

Tästä on aika helppo tunnistaa kaksi eri kannattamisen ja fanittamisen muotoa. Kutsutaan niitä nyt sitten vaikka pappa-kannattamiseksi ja junnu-fanitukseksi. Ikä on jonkinlainen vaikutin tuossa, mutta kumpaankin ryhmään ja mieltymykseen mahtuu kyllä kaikenikäisiä.

Itse olen joskus kauan, kauan sitten ollut eri lajien ja jengien osalta vahvasti siinä junnu-genressä. Tappio sattui syvälle sieluun, voitto oli orgasminen kokemus ja jokainen päivä elämässä pyöri vain ja ainoastaan fanittamisen ympärillä - ainakin kauden aikana ja erityisesti pelipäivinä.

Olisin silloin sanonut, että vastustajan onnitteleminen, halailu tai joku muu vastaava olisi fanittamisen irvikuva ja vastakohta. Eihän siinä tappion hetkellä halua kuin käpertyä sikiöasentoon joko huutamaan tuskaansa tai itkemään sitä pois.

Sittemmin suurelta osin olen toki siirtynyt papparaiseksi, ja ihan mieluusti vastustajan kanssa käydään ennen ja jälkeen pelin kaljalla.

Vilppaan Ultrille täältä erittäin suuri arvostus. Kundit ovat vieneet hommaa todella paljon eteenpäin, ja he siellä Salohallissa tunnelmasta pääosin vastaavat ja tempaavat muun katsomon siihen mukaan. Samankaltaisia intohimoisia faniryhmiä toivoisin näkeväni Korisliigassa vielä enemmän, mieluiten vaikka joka paikkakunnalla.

Ja myös Kauhajoella ja Nokialla on toki paljon hienoja kannattajia ja faneja. Mutta en minä esimerkiksi osaa sanoa, miten Karhun joku "faniryhmä" erottuu muista katsojista, missä päin kotihalliaan he olivat tai mikä heidän roolinsa oli. Nokialla Alakulman jengi toki hieman selvemmin erottui.

Tietty intohimon määrän ero tuossa eri jengien välillä pudotuspeleissä erottui. Karhulaisille hopea olisi kelvannut oikein hyvin, olisi halailtu vastustajat ja kätelty jne. Vilppaan Ultrille taas tuska oli niin suuri, että se oli aivan mahdoton ajatus.

Omasta mielestäni kentälle pelaajille, valmentajille ja tuomareille fani saa vittuilla niin paljon kuin sielu sietää - tietyn hyvän maun rajoissa. Fyysinen väkivalta tai sillä uhkailu sen sijaan eivät koskaan kuulu fanittamiseen.

Sitä intohimoa ja intohimoista fanittamista mielestäni tarvittaisiin lisää. Sen ei tarvitse olla isokaan ryhmä, että se pystyy luomaan halliin tunnelmaa, fiilistä ja tempaamaan muuta yleisöä mukaan. Mitä parempi tunnelma ja mitä enemmän kukin katsoja itse osallistuu pelin aikana fanitukseen, sitä parempi kokemus se on heille, sen useammin käyvät peleissä ja tuovat kavereitakin mukanaan.

Seurojen pitäisi taas tehdä kaikkensa tukeakseen näiden ryhmien toimintaa. Enkä tarkoita, että hommataan rummut, annetaan kaulaliina ja sillä hyvä. Se rummun hommaaminen on yleensä melkein se huonoin vaihtoehto. Esimerkiksi Pyynikillä tuntuu, että paikallinen Punakaarti on melkein hävinnyt ja tilalla on vain 3-4 rumpuja pelin alusta loppuun hakkaavaa nuorta. Ja hienoa, että he nuoret siellä ovat, mutta pelkkä jatkuva rummun hakkaaminen peittää kaiken alleen ja heikentää sen tunnelman.

Sen sijaan pitäisi järjestää pelaajatapaamisia, auttaa reissujen organisoinnissa, tuoda lähemmäksi seuraa. Faniryhmät joko syntyvät orgaanisesti tai sitten eivät, mutta tärkeää olisi niille aktiiveille antaa tunne, että he ovat tärkeitä ja heitä arvostetaan. Muutamankin aktiivin voimin homma voi sitten lähteä kasvuun.
 
Viestejä
119
Hiili- tai alumiinirunkoiset rumpukapulat ni kestäisi :D
Tämä ehdotus torpattiin toistaiseksi, koska on kuulemma hienomman näköistä, kun kapulat katkeilee :D Lisäksi alumiinikapulat saattaisi aiheuttaa hajoavia rumpukalvoja.
 
Viestejä
596
Tämä ehdotus torpattiin toistaiseksi, koska on kuulemma hienomman näköistä, kun kapulat katkeilee :D
Voisiko katkeilun syytä olla sellainen, että fanitoiminta on liian kuivaa eikä humidoria ole käytetty:=> kuiva puu haurastuu ja katkeaa rasituksessa.
Lisäksi alumiinikapulat saattaisi aiheuttaa hajoavia rumpukalvoja.
Tarkoitatko korvista vai rumuista?
 
Viestejä
119
Voisiko katkeilun syytä olla sellainen, että fanitoiminta on liian kuivaa eikä humidoria ole käytetty:=> kuiva puu haurastuu ja katkeaa rasituksessa.

Tarkoitatko korvista vai rumuista?
Korvat suojataan toki ja muistutuksena, että Nokian matseissa korvatulppia saa Palloiluhallin aulasta ja seuraavasta kotipelistä lähtien kotijoukkueen väreissä myös Alakulmalta.

Täytynee testata, auttaako humidorikikka. Toisaalta nyt kun on kapulasponssi, niin katkeilkoot :)
 
  • Tykkää
Reaktiot: 42
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös