Koripallo.com

Finaali 2023: Karhubasket - Seagulls

Viestejä
1 186
Kyllä nyt lokit nokkii karhun…mutta ottelusarja on edelleen hengissä. Toki lokeille 2-0.
Kotiin on pitkä matka.
Nyt teroittamaan kynnet ja maanantain keitetään lokkiasoppaa
 
Viestejä
270
Yksi asia on jo nyt selvillä tästä finaalisarjasta. Niin paljon kuin Koskimies on tehnyt kovia ja oikeita päätöksiä Kauhajoen menestyksen eteen, niin Rougeaun päästäminen pahimpaan kilpailijaan oli massiivinen virhearvio. Se saattaa nyt maksaa mestaruuden.

Ei tämä sarja vielä ohi ole, Karhulla on mielestäni edelleen hyvä mahdollisuus ottaa voitto Kisahallista. Tänäänkin ensimmäinen puoliaika meni Karhun merkeissä ja Seagulls oli vähän onnekas, kun oli vain pari pinnaa tappiolla. Kolmannella neljänneksellä suunta sitten kääntyi ja viimeinen olikin kotijoukkueen täydellistä dominointia.
 
Viestejä
3 524
Playoffien aikana, kun joukkueet pelaavat toisiaan vastaan toistuvasti, joukkueet ja pelaajat oppivat tuntemaan toisensa koko ajan paremmin. Varsinaisia uusia settejä tai uusia vastuunantajia ei juuri löydy. Se mitä valmentajat ehkä pystyvät tekemään on löytää oikeille pelaajille tilanteita, joita voisi sitten hyödyntää. Mutta siinä vaiheessa täytyy olla pelaajia, jotka noita tilanteita pystyvät hyödyntämään.
Tällaisia pelaajia on Karhulla tosi vähän, Karhulla on paljon hyviä joukkuepelaajia, jotka pelaavat erinomaisesti konseptin mukaan, mutta silloin kun tuo ei riitä ja pitäisi pystyä rikkimenneestä setistä luomaan uutta, keinoja ei löydy. Luovuus puuttuu, viimeistelijöitä on, mutta jos heittopeli ei jostain syystä toimi, vaihtoehtoja ei juuri löydy.
Seagullsin peli on parantunut huomattavasti sen jälkeen kun Rougeau ja Okko ovat päässeet kuntoon. Näiden lisäksi Nikkarinen on hyvä luomaan tilanteita itselleen ja muille. Nuo kolme kaikki pystyvät luomaan yksinkertaisesta tilanteesta etuja itselleen tai joukkuetovereilleen.
Karhulla ei ole juur keinoja luoda isolationista etuja, Seagulls on noissa tilanteissa paljon parempi. Ja tuo ei tämän finaalisarjan aikana ja näillä rostereilla muutu mihinkään.
 
Viestejä
1 955
Voisko seuraavaan peliin ottaa jonkun vähän neutraalimman pelaajan. Koponen on vielä ihan Seagullsin mies. Oli jopa Timi Heinosen liikkuminen upeaa katseltavaa :)
Aivan… mutta kyl Heinosen liikkuminen on nelikymppiseks aika hienoa. Nimim. Kokemusta on
 
Viestejä
461
Gibson kiteytti neljännesvälierussä olellisen asian toistuvasti haastatteluissa. Jotkut siitä Gibsonin käytöstä gritisoi, mutta taitaa heilläkin painua kalloon vähitellen?:D
Screenshot_20230506_070214_Chrome.jpg

Nokia muuten haastoi Seagulls varsin hyvin peilaten Katajan ja Seagullsin esityksiin. Kataja oli ihan lapanen, mutta Kauhajoen odottaisi vielä petraavat.;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös