Koripallo.com

Finaali 2023: Karhubasket - Seagulls

Viestejä
1 662
Toisin kuin kirjoittelusta voisi päätellä, ei eilen pelattu jäähallissa.

Gulls oli yllättävän hyvä taas, Zenan pari vähän hölmöä virhettä eivät kostautunet, kun Timi pelasi varmaan ainakin tämän kauden parhaan pelinsä. Lassilta kova peli ja Rene jatkoi suunnilleen siitä, mihin Kauhajoella jäätiin. Kanervo ei osunut kaaren takaa, mutta teki Kanervo asioita ja täydensi rotaatiota hyvin roolinsa puitteissa.

Tuntuu vähän nurinkuriselta sanoa, että Caroll on nyt kaksi ensimmäistä finaalia ollut vähän pimennossa, kun miehellä kuitenkin eilen 15 pinnaa ja 3 syöttöä 28min peliajalla. Parin ensimmäisen Nokia pelin jälkeen lento ei kuitenkaan ole ollut ihan samalla tasolla pleijareissa kun runkosarjassa, mielenkiintoista nähdä pääseekö mies Karhun pihdeistä vielä irti sarjan aikana, vai riittääkö tällainen todella solidi "perus" tekeminen 30pinnan iltojen sijaan.

Karhun osalta oikeastaan yllättävintä oli taas puuttumaan jäänyt kiri. Runkosarjassa, europeleissä ja vielä Saloa vastaan pystyivät Kauhajokiset kääntämään melkein pelin kuin pelin viimeisellä kympillä itselleen. Ja vaikka aina se ei ole riittänyt voittoon saakka, on pelin ilme yleensä parantunut loppua kohden. Nyt kahdessa pelissa Lokit saaneet nykäistyä eron viimeisen kympin alkuun mennessä, ei varsinaisesta kiristä ole oikein ollut merkkejä. Eilen voidaan enemmän puhua selkärangan katkeamisesta.

Taktisesti ei muutokset eivät ollee kovin isoja, ei edes satunnaista posti tuplaa pitämään Reneä varpaillaan. Lassin skriinien ali meneminen (kolkit 2/5) ja aktiivisempaan hyökkäyspään liikkumiseen pyrkiminen taisivat olla isoimmat muutokset, mutta ei niillä oikein ihmeitä saatu aikaan.

Tilastoista voitaisiin poimia syötöt/menetykset, lokeillle 21/7 Karhulle 15/16, ero on melkoinen, vaikkeivät ihan absoluuttisia lukuja olisikaan.
 
Viestejä
405
Vaikka nyt pelataan mestaruudesta ja vain sillä on merkitystä, niin en millään malta olla seuraamatta molempien joukkueiden kotimaisia pelaajia vähän sillä silmällä, että riittäisikö taso MM-kisajoukkueeseen 10-12 pelaajana?

Nikkarinen / Kaukiainen - loistavia PG:eitä molemmat, mutta liian pieniä ja liian vähäinen korintekouhka kansainavälisille kentille. Tulevat ajankohtaisiksi, jos meiltä on telakalla 2-3 PG:tä.

Okko Järvi - hyvä pelaaja, mutta ei löydy yhtään sellaista erikoisominaisuutta, jolla voisi lyödä itsensä läpi kisajengiin. Ja muu taso ei riitä joukkueeseen, vaikka riittääkin liigan finaaleihin ja jopa euroopan kakkos/kolmostasolle, ehkä.

Dolenc - Yllättävän monipuolinen ja hyvä pelaaja, mutta ei riitä kisakoneeseen ellei tule loukkeja isoon päähän. Vähän liian pieni sinne isoon päähän ja vähän liian tasamaan tallaaja sinne 3-paikalle

Henri Kantonen - Perushyvä monessa asiassa, pelivarma, osaa skorata. Ei kuitenkaan niin hyvä, että mahtuisi kisakoneeseen, jos olisi 5 sm lyhyempi, mutta juuri tuo lisäpituus omalla pelipaikalla tuo sen lisäedun, että voi puolustaa jopa 3-4 paikan pelaajia vaadittaessa. Ja voi korin alla dominoida pienempiään tarvittaessa.

Lopputuloksena se, että siellä on yksi MM-kisoihin lähtijä mukana.
 
Viestejä
20
No nyt kun mestaruus viitta on sovitettu tukevasti seagulssin harteille ja Rene on saanut kostonsa ja muutenkin koris kansa on sitä mieltä Helsinkiin kyllä mestaruuden suo. Niin jos nyt karhubasket jättääs kaikki paineensa,apinansa ja muut möröt sinne IKH areenan ulkopuolelle ja laittaas työhaalarit jalkaan ja rennon fiiliksen siihen pelaamiseen. Heitot sisään ja porukka viihtymään. Mitään hävittävää ei enää ainakaan ole.
 
Viestejä
1 025
Olisiko nyt aika sen parhaan finaalipelin? Tuntuisi todella oudolta jos Karhu katkeaa niin helposti kuin se on tehnyt kahdessa ekassa. Tai sitten kokokentän kokoaikainen prässi on vaan tyhjentänyt Karhun energiat
 
Viestejä
1 662
No nyt kun mestaruus viitta on sovitettu tukevasti seagulssin harteille ja Rene on saanut kostonsa ja muutenkin koris kansa on sitä mieltä Helsinkiin kyllä mestaruuden suo.
0-4 finaaleista on nyt pelattu ensimmäinen puoliaika, 7 pelin sarjasta juuri aloitettu toinen neljännes. Vielä ehtii paljon tapahtua, Karhu on koko kauden kääntänyt pelejä itselleen lopussa. Pidän itse 6+ pelin sarjaa paljon 4 pelin sarjaa todennäköisempänä.

Paineista olen ehkä eri mieltä, juuri tämä kolmas peli alkaa olla se, jossa Karhulla on hävittävää. 1-2 tilanteesta voi lähteä Helsinkiin vielä aivan luottavaisin mielin, loppusarjan pelaaminen veitsi kurkulla on vaikeaa.

Sama toiseen suuntaan, Lokeilla on varmasti halu pitää jalka kaasulla ja tiedossa, ettei Kauhajokisille ole nyt varaa antaa yhtään siimaa. Kuitenkin jossain takaravoissa 0-2 johdossa "ennakkosuosikkia" vastaan, alkaa turvallisuuden tuntu hiipiä kuvaa, homma voi tuntua melkein valmiilta.

Pelkän "pelivalmiuden" ja "fokuksen" lisäksi illan pelissä kiinnostaa kovasti Koskimiehen kikkapussi. Joko uskalletaan kokeilla jotain uutta vai vieläkö uskotaan siihen, että tekemisen tasoa ja itseluottamusta saadaan nostettua riittävästi ihan vaan "harder, faster, scooter" mantralla?
 
Viestejä
4 095
Petteriltä hyvää analyysia tuosta, että matseissa ollut ratkaisevia suomalaisia, mikä tietysti oli odotettuakin.

Tämän takia harmi, että ns. tuulipukukansa ei juurikaan matsia näe, vaan mielikuva kahdeksasta jenkistä kentällä voi olla monella vahva.

En nyt sitten tiedä, vaikuttaisiko tuo silti lopulta suosioon, tällä viikolla kuitenkin Euroviisut ja alkava vuosittainen maailman tärkein "urheilu"turnaus.
 
Viestejä
4 095
Hienoa aikalisäohjelmaa IKH-areenalla, ja kauhajokiset taputtivat ansiokkaasti. Tämmöistä huomiota harvemmin vastaavissa esim. NBA:ssa tapahtuu.
 
Viestejä
4 095
Hyvää menoa edelleen studiossa! Noh, eipä ollut alun perinkään epäilystä ko. kolmen tyypin korisymmärryksestä.
 
Viestejä
1 358
Karhulta täydellinen puoliaika. Sellaisia se tulee tarvitsemaan jatkossakin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös