Koripallo.com

Harrastajamäärät naisten joukkuelajeissa?

Viestejä
607
Tietääkö jokun miten paljon naisia/tyttöjä pelaa jääkiekkoa, jalkapallo ja koripalloa Euroopassa? Ainakin tv näkyvyyden osalta voisi olettaa koripallon olevan ihan marginaalissa tässä vertailussa. Koripallon EM kisat oli justiinsa eikä tainnut olla edes finaalista pätkääkään Suomen TVssä? Mutta mikähän mahtaa olla harrastajien määrät?
 
Viestejä
446
Jalkapallo on aivan ylivoimainen. Niin harrastajamäärissä kuin kaikessa muussakin. Englannissa heidän naistensa MM-matsia jenkkejä vastaan katsoi 11+ miljoonaa - ja samassa maassa naisten koripallo on ~0, koska pitkät naiset pelaavat netballia. Suomessa sentään on melko hyvin tyttöjunnujoukkueita tarjolla, mutta ei toki lähellekään samaan tapaan harrastajia kuin jalkapallolla. Jääkiekkoilevat tytöt ja naiset pystyy Suomen ja Ruotsin ulkopuolella Euroopassa laskemaan varmaan ihan sormillaan.
 
Viestejä
1 432
Euroliigassa ja -cupissa oli 2018 56kpl naisjoukkueita ja niissä pelasi 660 pelaaja. Niistä noin 300 oli kotimaisia ja 360 ulkomaalaisia, joista puolet oli jenkkejä. Pelaajien keski-ikä oli 26v ja keskipituus 180cm.
Lähde: FIBA migration report 2018.
 
Viestejä
826
Englannissa heidän naistensa MM-matsia jenkkejä vastaan katsoi 11+ miljoonaa - ja samassa maassa naisten koripallo on ~0, koska pitkät naiset pelaavat netballia.
Iso-Britannia kuitenkin tuli just EM-kisoissa neljänneksi ja piti välierässä Ranskaa melko tiukilla. Että oletko varma, ettei tietosi ole vanhaa?

Toki on sanottava, että pronssimatsissa britit olivat kyllä Serbiaa vastaan koko lailla vailla mahdollisuuksia, kun serbit pisti pitkän tauon jälkeen isompaa vaihdetta silmään. Mutta silti, neljäs ja olympiakisat edessä jengillä.
 
Viestejä
1 432
Nais-/tyttölisenssipelaajat koripallossa Suomi vs Englanti:
Suomi 7300kpl
Englanti 6600kpl
 
Viestejä
446
Netballilla lisenssipelaajia 82 000, harrastajia 1,2 miljoonaa. UK muutenkin koripallon kehitysmaa. Kävin yhden miesten matsin aikanaan Lontoossa katsomassa. Puitteet olympiahallissa luokkaa Euroliiga, pelin taso M1DA, yleisömäärä Kaarina.

En tiedä muiden isojen Euroopan maiden koriksen harrastajamääriä, mutta aika monessa pienemmässä maassa naisten koris on todella pienten piirien laji.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös