Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2017-2018

Viestejä
1 284
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Jotenkin eilistä katsellessa pyöri mielessä, oliko tämä EU merkittävästi parempi kuin vuosi sitten kisiksellä käynyt porukka? Pray for Espoo, jos tuolla porukalla meinaavat kontata kauden läpi.


Kanervo tuntui tarvitsevan alle pari onnistumista, jotta homma lähti kulkemaan, alussa vähän huoletti, mutta eiköhän tuosta hyvä tule. Jenkeistä ei nyt oikein jäänyt mitään mieleen, melko tusina kaverin oloisia pelimiehiä sivusilmällä seuratessa, mutta eiköhän näistä se 2-3 "liigatasonvahvistusta" saada kasattua.

Huomenna siis KTP vastassa, peli pelattanee Kisiksellä, kun kerran fanseat lähettää, mutta ilmeisesti suljetuin ovin tai muuten vain salassa?
 
Viestejä
1 010
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Mielestäni Kanervo on aina ollut juuri tuollainen on/off heittäjä. Eli ei mene mikään tai sitten menee kaikki. Useissa peleissä tarvinnut juuri se 0/10 heittoa ensin ja sitten yhden kolkin kautta alkaa kulkemaan. Joka tapauksessa Lokeille hyvä hankinta ja tuo kyllä variaatiota heittopeliin... varsinkin tähän edellä skautattuun "fast&smart" peliin ;)
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

clikc sanoi:
Huomenna siis KTP vastassa, peli pelattanee Kisiksellä, kun kerran fanseat lähettää, mutta ilmeisesti suljetuin ovin tai muuten vain salassa?
Seagulls näkyy vastanneen tuohon kysymykseen Facessa eilen (tuo hymiö kuului siis vastaukseen):

"Seagulls siis pelaa kolme harjoituspeliä tällä viikolla, joista ensimmäinen järjestetään yleisölle avoimena tapahtumana tänään Kisiksellä klo 18:30. Torstain ja lauantain harjoituspeleistä tiedotamme pelin kulun sekä tulokset somessa. :)"

Vähän tekis mieli kommentoida tota vastausta siellä, että jos niin halutaan, niin voidaanhan me varmaan sit seurata sitä Korisliigaakin somen kautta... No joo, ehkä niitä lippuja menis niin vähän ettei niillä kata järkkäripalveluja tms. Kai niillä on syynsä.
 
Viestejä
1 284
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

No nyt on top secret kuviot käytössä kun ei edes fanseatissa näytetä. Tai sitten vaiva kameran päälle laittamisesta on liian suuri. Mut hei, seuratkaa SoMesta!
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

"Ei no, ihan hyvä joukkue meillä on. Täytyy kattoo vielä amerikkalaispelaajien kanssa, että mitä heidän kanssa tehdään tässä näin. Että tosiaan viime torstaina tulin ite mukaan ja on tietty tarkoitus, mihin on rekrytoitu ja ne pitää täyttää, ja jos ei täytä, niin sit voi olla että vielä vaihellaan, tai pidetään, tai katotaan nyt."
- Mikko Larkas, Korisliigan tiedotustilaisuus

Pelaajabudjetti näytti olevan aika lailla sama kuin viime vuonna ja jotenkin olettaisin, että Lindbom + Nikkarinen + Lee oli yhteensä kalliimpia kuin Kotti ja Kanervo (ja Conley kalliimpi kuin Abellin toisen vuoden diili) - eli Lokeilla saattaisi olla vielä palkkarahoja varastossa? Uudet jenkit tuskin on noin merkittävästi viime vuotisia kalliimpia.


Tän illan peli näyttää päättyneen 82-59 eli revanssi KTP:sta otettu.

Twitterissä pari lyhyttä videopätkää hehkutuksineen: https://twitter.com/GullsBasketball


ADD / PS. Aika makeet on uudet vermeet. Hieno sininen ja tyylikäs kokonaisuus.
 
Viestejä
1 145
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Vitalstatistix sanoi:
Taisi olla joskus puolenpäivän aikaan - mutta ovet on ilmeisesti lukossa.
Onko tämä nyt joku espoolaisten juttu tälle kaudelle, kun jo alkukesästä asti sitä on harjoiteltu...?
 
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Vitalstatistix sanoi:
Taisi olla joskus puolenpäivän aikaan - mutta ovet on ilmeisesti lukossa.
Ovet säppiin vaan. Noin sitä koripallokulttuuria Luodaan, jep jep ;D

Olisivat edes mainostaneet malliin 5 € sisään, niin olisivat edes salimaksun saaneet katettua. ;D
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Dr. Dunkenstein sanoi:
Ovet säppiin vaan. Noin sitä koripallokulttuuria Luodaan, jep jep ;D
Tänään olis, tunnin päästä, vastassa Tartto. Ovet ja Fanseatin kamerat on kiinni tänäänkin.

Mallikepoista korishuuman rakentamista. :(
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Illan matsin jälkeen jäi muutamakin asia mietityttämään.

Huomasiko kukaan muu, että Kisiksen seinällä kaikki nämä Lokkien Korisliigavuodet roikkunut iso Torpan Poikien kyltti oli kadonnut ja tilalle on molempiin päätyihin tullut sininen Seagulls-plakaati. Myös mainosten määrä päädyissä oli noussut merkittävästi ja kummassakin päädyssä oli myös isohkot elektroniset mainosnäytöt.

Sponsoririntamalla siis menee hyvin? Vaikka rumiahan tuollaiset tilkkutäkkimainosseinät on. Onneksi peliasut on säilyneet vielä kohtuu tyylikkään riisuttuina (ei ole sellaisia lätkäliiga-joukkueiden joulukuusia), mutta uusi überkirkas keltainen on kyllä musta vähän överi (ja saa mm. peliasut näyttämään halvoilta - niin kuin sillä olisi mitään merkitystä). Vanha syvä tumma keltainen oli kyllä musta merkittävästi paremman näköinen.

Mutta ToPon tunnusten katoaminen Kisikseltä herättää kysymyksen, että liittyykö asiaan jotakin enemmän? ToPohan kuulemma puhkuu nousuhaluja Korisliigaan vaikka vasta muutama vuosi sitten luopui jopa divaripaikastaankin - ja siis käytännössä synnytti tarpeen Seagullsin olemassaololle. Jos ToPo eräänä kauniina päivänä nyt sitten nousee Korisliigaan, siitä voi seurata kyllä kaikenlaista mielenkiintoista. Mutta onko tämä nyt siis jo osa sitä "nokittelua"? (sori huono puujalka)


Kolmas asia liittyy muuallakin puhuttuun jenkkivahvistusten tilanteeseen. Lokkien kohdalla tilanne näyttää ainakin tässä vaiheessa kautta aika erikoiselta.

Lokkien avausviisikossa on kolme suomalaista: Kotti, Kanervo ja Heinonen. Ja ovat siellä syystä, koska ovat (minustakin) joukkueen kolme parasta pelaajaa.

Kukaan jenkkinelikosta ei ole tähän mennessä vaikuttanut mitenkään silmiinpistävän huonolta, mutta ei kyllä myöskään noussut millään tavoin uhmaamaan kotimaisten profiiipelaajien asemaa joukkueen pelillisinä (ja tuloksellisina) johtajina. Mielenkiintoista on sekin, että niin Vanerberg kuin Niskanenkin pelaa parhaillaan ihan samalla tasolla näiden "vahvistusten" kanssa.

Voisi siis sanoa, että Seagullsilla on neljä jenkkipelaajaa jotka parhaimmillaan pystyvät lähes sen tason suorituksiin kuin muutama johtava kotimainen pelaaja ja heikoimmillaan pärjää yhtä hyvin kuin kotimaiset penkkipelaajat (nuorisoketjua lukuunottamatta, jotka ei pääse näyttämään osaamistaan).

Missä mielessä nämä siis ovat "vahvistuksia"?

Miltähän Seagullsin peli näyttäsi jos sillä olisi oikeasti vaikkapa kaksi ulkomaalais"vahvistusta", siis pelaaja jotka olis selvästi joukkueen parhaita pelaajia? Tai edes parhaiden kotimaisten veroisia ilman muttia, eli olisivat joka ilta vähintään näiden kotimaisten huippujen tasoa?
 
Viestejä
1 477
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Vitalstatistixin kanssa samaa mieltä kahden pelin jälkeen. Jos vertaa Derec Jacksonia Nikkariseen, niin heikompaan suuntaan on tultu. Ei heittouhkaa koska selvästi arkailee kolmostensa kanssa. Ehkä syystäkin, tänään 0/4. Positiivisena puolena kuitenkin, ettei epäonnistumisen jälkeen löntystele pää riipuksissa puolustukseen 8].
Täytyy nyt kuitenkin muistaa, että vasta kaksi peliä takana - tilanne voi vielä muuttua kun kokemusta korisliigasta karttuu.
 
Viestejä
1 056
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Hassua kun tässä tulee sellaista viestiä, ettei ulkomaanavut ole hääppöisiä, kun omaan silmääni pisti pikemminkin se että ovatpa joukkuepelaajia. Taitavia ja hyviä pitämään yllä tempoa, difaamaan ja jakamaan palloa. Samanlaista kymmenen senttiä pidempää ei ihan helposti näiltä markkinoilta löydy.

Tottahan se tietty, että yhden tai kaksi noista vois vaihtaa kovempaan, mutta kenet? Marshall ei tehnyt tänään pisteitä (ainoana kentällä käyneistä) mutta teki hyvää duunia, parempaa kuin markkinoiden suomalaiset ois tehneet. Jacksonille jätettiin tilaa kaarelle kun on selviö ettei saa sisään, mutta difasi ja pyöritti peliä hyvin ja vauhdikkaasti - ja näissä kyllä Nikkarisen tasolla, vauhdikkaampi jos ei toki niin juonikas. Locke on ollut yllättävän hyvä, hyvä Heinosen rinnalla nelosena, ja Abel nyt vaan on huippuluokan tsemppari ja urheilija.

Eli kenet vaihtoon? Nyt tuntuis että Marshall, mut sit pitäis kyllä saada tuntuvasti parempi tilalle. Ja pidempi.

Tuosta koosta vielä, että kunhan kauden mittaan Lokkien vahvuuksia aletaan skoutata pois, tulee kyllä ongelmia. Silloin kieltämättä joku sateentekijä lisää tähän joukkueeseen ois paikallaan. Ja kun pitkää sellaista tuskin löytyy, tarvitaan ehkä kaksi uutta äijää. Sateentekijä JA Kotin huilauttaja.
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

kokok sanoi:
Hassua kun tässä tulee sellaista viestiä, ettei ulkomaanavut ole hääppöisiä
Sori jos mun tekstistä sai tän käsityksen (taisi ajatus lentää sormia nopeammin näppiksellä). Koitin siis sanoa, että kukaan ei ole musta huono (ei todellakaan!), mutta yleensä kun puhutaan vahvistuksista, puhutaan pelaajista jotka on jotenkin muita parempia (eihän ne muuten "vahvistaisi" joukkuetta) ja aprikoin, että miltä peli näyttäisi jos olisi vaikkapa se kaksi todellista joukkueen "ykköspelaajaa" vahvistuksena.

Eli tää oli enemmän sellainen periaatteellinen kysymys siitä, kuinka "hyvä" vahvistuksen tulisi olla. Tolla hinnalla ei tietenkään saa saman tason suomalaisia ja itse pidin Abellista jo viime kaudella (juuri asenteen ja joukkuepelaamisen vuoksi) ja musta nää uudet kolme vaikuttaa hyviltä tyypeiltä - vaikka ei olekaan mitään lebronjameseja tai stephcurryja.
 
Viestejä
1 284
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Tuossa Vilpas pressiä kelaillessa tulin pohtineeksi otteluohjelmien tasaisuutta ja pelitahtia, kun Larkas asiaa esille nosti.

Ensimmäinen karsinta tauko korisliigassa 19-29.11, tähän mennessä vähiten korisliiga pelejä on pelannut luonnollisesti Kataja (9) ja eniten Vilpas (14)- Lokeilla yleisin vaihtoehto (12), tosin 11 peliä valmiina jo 7.11, jonka jälkeen matsit 17.11 ja 8.12. Ottaen huomioon mahdollisuuden Larkas, Kotti, Kanervo kolmikon MJ komennukseen, en osaa sanoa onko pitkä breikki tauon ympärillä hyvä vai huono asia, pelaajien vaihtoon tässäkohtaa ainakin on reilusti tilaa.

Toinen 10 päivän tauko otetaan 18-28.2. Tällä välillä kaikki pelaavat 17-20 peliä, eniten luonnollisesti Kataja, pienimmällä pääsee Kouvot.

Viimeinen pätkä 28.2-4.4 jonka aikana Kataja kuroo muut kiinni 11 pelillä, Vilpas valmistautuu pleijareihin 8 pelin tahdilla ja muut pelaavat pois 9 tai 10 peliä.

Joku viitseliäämpi saa etsiä muiden taukon ympäristöstä kullekkin jengille tulevat pitkät tauot, mutta näiden vaikutus jengien otteisiin (sekä Mikon silmänalusiin) tulee kyllä olemaan mielenkiintoista seurattavaa tälläkaudella
 
Viestejä
1 056
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Larkaksen small ball näyttäis toimivan nyt hyvin. Kun ottaa pienempiä äijiä saa markkinoilta samaan hintaan parempia pelimiehiä, luulen ma. Pelko vaan on, että isommat silti oppii hiljalleen pelaamaan Larkaksen small ballia vastaan ja ottamaan fyysisen hyötynsä käyttöön...
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Lokeilla on nyt kyllä monella tapaa erikoinen tilanne.

Takana on kaksi tappiota peleistä jotka varmaan oli laskettu voittopeleiksi (KTP vieraissa ja Karhu kotona) - ja jotka voittamalla Lokit olisi tällä hetkellä selkeä sarjakakkonen. Sen sijaan nyt Lokit majailee taulukossa viidentenä (kerrankin Korisliigan taulukko on ihan oikein).

Takana on myös kymmenen päivän pelitauko, mutta silti seuraavaan peliin on vielä viikko. Taukoa tulee siis 17.11. - 5.12. eli kokonaista 17 päivää.

Toisaalta tauko tulee tässä loppupäässä todella tarpeeseen kun sekä Kotti että Kanervo on pelikyvyttömiä. Missään ei ole taidettu puhua vammojen laadusta tai paranemisen odotetusta kestosta. Kanervo lie lähellä pelikuntoa kun oli kuitenkin puettuna penkillä Tsekki-pelissä, mutta Kotistahan ilmoitettiin jo etukäteen, että ei tosiaan pelaa.

Kotti ja Kanervo on Lokeista ainoat jotka on pelanneet sen lähes kolmekymmentä minuuttia peliä kohden ja ovat olleet selkeästi joukkuetta kantava voima (myös ihan teholuvuissa selvät ykköset). Jos molemmat tai edes toinen puuttuu seuraavista peleistä, niin tarvitaan uusia vastuunottajia. Esim. jenkkinelikko on pelannut keskimäärin vain sen reilut kaksikymmentä minuuttia peliä kohden ja näiden kuuden (neljä jenkkiä + K&K) lisäksi ainoastaan Timi Heinonen on pelannut tasavahvat statsit (minuutit 20+, pisteet & tehot n.10 minimissään).

Kuka nyt ottaa sen vastuunkantajan viitan kantakseen?

Isoin ongelma lie se, että sen enempää kuin maajoukkuesta, niin Lokeistakaan ei oikein löydy Kotin tuuraajaa. Olisiko nyt Kayel Locken etsikkoaika? Mieshän on osoittanut olevansa mittaansa isompi korinaluspelaaja. Nyt vaan tarvittais venymistä ja isomman roolin ottamista. Jermaine Marshall olisi kai lähinnä Kanervon paikkaajaa (jos sellaista tarvitaan). Itse asiassa Marshallin kolmosprosentti on sama kuin Kanervolla (tarkkaan ottaen kolme kymmenystä Kanervoa parempi), mutta Marshall on ottanut yhden kolmosheiton Kanervoa vähemmän matsia kohden. Minuutteja lisää ja palloa ilmaan?

Ja sitten on tietenkin se mielenkiintoinen kysymys, että mitä Lindbom aikoo tehdä jos sopimusta mihinkään eurooppalaiseen seuraan ei ala ilmaantua? Aneemisen Susijengin pelaamisen keskellä Lindbomin muutama röyhkeä ja vahva ajo korille (ja 6 tehtyä pistettä) saattaa olla hyvä mainospala seuroille jotka pitää Callea pelkkänä ailahtelevana kolmosheittäjänä jonka jalat on puolustuksessa vähän hitaat. Mutta jos kauppoja ei synny, niin mikä on Lindbomin suunta silloin? Onko jollakin Korisliigaseuralla varaa maksaa Lindbom joukkueeseensa - ja onko Lokeilla intressiä / fyrkkaa vahvistaa rivejään?
 
Viestejä
1 814
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Vitalstatistix sanoi:
Onko jollakin Korisliigaseuralla varaa maksaa Lindbom joukkueeseensa - ja onko Lokeilla intressiä / fyrkkaa vahvistaa rivejään?
Lindbom kuukauden diilillä Lokkeihin. https://yle.fi/urheilu/3-9959949

En ole kovin yllättynyt. Sinänsä kuukauden diili on mielenkiintoinen päätös - mutta ymmärrettävä. Jos / kun sekä Kanervo että Kotti on saikulla, niin lyhytkin apu tulee tarpeeseen ja Lindbomillekin lyhyt soppari kelpaa jos odottelee parempaa diiliä jostakin muualta. Että ehkä se klassinen win-win -tilanne.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös