Koripallo.com

Joensuun Kataja Basket 2017-2018

Viestejä
1 106
Tykkään tuosta otsikosta. "Tuomareiden ällöttäminen" on hienosti sanottu. Pisteet jutun kirjoittajalle ja tietenkin Gregille joka on oppinut itäsuomalaisen tavan käyttää värikästä kieltä sanomisensa tehosteeksi. Vielä olisi amerikkalaisherrasmiehellä kuitenkin oppimista sellaisessa salaviisaassa epäsuorassa vittuilussa, josta ei noin vain pääsisi rankaisemaan sakolla ja jota ei kenties eteläsuomalaiset liigan viskaalit edes kunnolla ymmärtäisi. Kataja voisi nyt myydä fanituotelistalta vieläkin puuttuvia solmioita kunnon sarjan ja käyttää myyntituoton 300 euron osalta päävalmentajan hyvinvointia palveleviin mutta verottajan syynin kestävällä tavalla järjestettäviin tarkoituksiin.
 
Viestejä
1 943
Tuomareiden pitäisi tosiaan pystyä pysymään coolina. Olen monesti ihmetellyt miten voi olla että tuomareina on kuumakalleja. Sen nyt ymmärtää, että sata lasissa painavat ja kaikkensa likoon laittavat pelaajat kiukustuvat tilanteisiin, usein kuitenkin puolittain syystäkin, mutta tuomareiden pitäisi pystyä hillitsemään itsensä ja kitkemään vain liialliseksi käyvä aggressiivisuus ja mussuttaminen pois. Onko mussuttamista huomauttaa, että screen liikkui...? Ehkä on, jos on samalla tavalla ollut huomauttamista vähän joka vihellykseen.
 
Viestejä
1 009
Kataja- Karhu pelin lopputuloksessa tuomareilla ei ollut mitään tekemistä. Katajan screen peli ei toimi uuden sentterin kanssa, hyökkäys oli karmeaa viimeiset 15 min. Teku tilanteessa pelaaja huutaa itselleen tekun, näkee elekielestä ja kuuleekin. Ja Karhu pelaa hyvällä tavalla, levollisesti itseensä luottaen. Hyvä Karhu!
 
Viestejä
622
Gibsonille sakot Kauhajoki-pelin
lehdistotilaisuuden tuomarikommentista:D:D:D Eihän tuon asiallisemmin edes voi kritisoida tuomareita.. Toivottavasti rahat menee hyvään käyttöön!!
Onko jossakin täsmennetty missä sakkoseuraamus on ansaittu. Lehdistötilaisuudessa, ei kai?

Jos jotakuta muuta(kin) kiinnostaa vanhojen tonkiminen, niin Fanseatin erinomaisessa tallenteessa, kohdassa 1:38:20 alkaa kohta, jossa Mangano tekee screeniä, Sarce jättää liikaa väliä ja Mangano siirtää vasenta jalkaansa vielä lähemmäs Garcian eteen ja melkein kamppaa Garcian. Ehkä Garcia sanoo jotakin kompuroidessaan, en kuule sitä nauhtalta mutta melkein mikä vaan on ymmärrettävää siinä yhteydessä. => aito hämmästys, kun vihellyksestä seurasikin teku. Sarce upotti bonusvaparin ja sai pisteen lisää. Se, että ottelu päättui pisteen eroon 6 minuuttia myöhemmin ei toki kerro puhalluksen vaikutuksesta mitään.

Ajassa 1:53:40 GG toteaa loppukättelyssä tuomareille mm. "I'm sick of it!" eikä tunnetila jää epäselväksi.

Ei Mangano yrittäny Garciaa vahingoittaa mutta hän on pitkäjalkainen koipeliini, joka screenissä yrittää epätoivoisesti tuoda painopistettään alemmaksi, lähemmäs Garcian vastaavaa, toimiakseen pysäyttäjänä eikä aurauskeppinä iskun osuessa ja levittää jalkojaan liiaksi, ja myöhässä => hyökkääjän virhe väärästä screenistä : no call. Väärät screenit ovat vaarallisia. Niissä loukkaantuu pelaajia.

Mitä voi valmentaja tehdä, jos tuollaisen screenin jälkeen vihelletään teku siihen kompastuneelle pelaajalle? Ja tuomari kohauttaa olkapäitään: "niin mä sen näin!"
Valmentaja voi haukkua tuomarin, niin edes jonkinlaista palautetta saa toimitettua oikeaan osoitteeseen, jos tuntuu, ettei mikään muu mene perille. GG on tunnettu siitä, ettei kommentoi tuomareita. Ehkä tämä muistetaan poikkeuksena.

Olisi oikeasti mukava tietää mitä kamalaa Garcia kirkaisi tuossa tilanteessa laukaistakseen tekun.
 
Viestejä
216
Onko jossakin täsmennetty missä sakkoseuraamus on ansaittu. Lehdistötilaisuudessa, ei kai?

"Rangaistus perustuu 17.3.2018 pelatun Korisliigaottelun Kataja Basket – Karhu Basket tapahtumiin, kun Gibson arvioi ottelun päätyttyä erotuomarin toimintaa ilmeisen epäurheilijamaisesti." -basket.fi

Joko lehdistötilaisuudessa tai sitten Gibson on jäänyt pelin jälkeen louskuttamaan tuomareille. Veikkaan ensimmäistä.
 
Viestejä
1 506
Sielähän se, pressissä. "Disgusted" , tais tulla parikin kertaa... en ota kantaa siihen, olisko tuo nyt sitten 300 euron arvoinen ilmaisu vai ei.
 
Viestejä
281
Niin, kyllä on vaihtelevaa tämä korisliigan kurinpito ja myös täytyy sanoa, että herkät ovat hipiät. Tuomaristo ei kestä edes sellaista kritiikkiä, joka annetaan ilman v- alkuisia sanoja. Kun nyt kuitenkin tällä Kaunistolla on selkeästi ennenkin noussut keltaista päähän, niin mielenkiinnolla odotan, saako hän tästä jonkin palkkion. Korotus Fiba-tuomariksi esim.? Äänekästä, typerää protestointia ei tarvitse sietää, mutta joskus voisi miettiä, että johtikohan joku oma vihellys tai viheltämättä jättäminen tunteiden purkautumiseen.

Muistan aikaa vielä, kun Kaunisto ei ollut liigatuomari, ja yritin jossain SM-karsintaturnauksessa keskustella otteluiden ulkopuolella jostain sääntöihin liittyvästä asiasta hyvähenkiseen sävyyn.

”En keskustele vapaa-ajallani valmentajien kanssa”, tuli napakka vastaus avaukseeni. Silloin tiesin, että nyt miehestä leivotaan näillä kommunikointikyvyillä selkeästi uutta liigatuomaria.
 
Viestejä
2 397
Ihan käsittämätön tuomio tuo Gibsonin 300 euron sakot. Gibson olisi voinut paljon pahemmin sanoa lehdistötilaisuudessa varsinkin kun tuomarikolmikko oli suoraan sanottuna aivan paska. Ja on se jännä että Garcia sai helposti tekun mutta Mangano sai kokoajan aukoa päätään Katajan pelaajille ja yleisölle eikä tuomarit millään tavalla puuttuneet tilanteeseen. No se ei oo uutta että tuomarien taso Korisliigassa on surkea!!!
 
Viestejä
622
"Rangaistus perustuu 17.3.2018 pelatun Korisliigaottelun Kataja Basket – Karhu Basket tapahtumiin, kun Gibson arvioi ottelun päätyttyä erotuomarin toimintaa ilmeisen epäurheilijamaisesti." -basket.fi

Joko lehdistötilaisuudessa tai sitten Gibson on jäänyt pelin jälkeen louskuttamaan tuomareille. Veikkaan ensimmäistä.
Sielähän se, pressissä. "Disgusted" , tais tulla parikin kertaa... en ota kantaa siihen, olisko tuo nyt sitten 300 euron arvoinen ilmaisu vai ei.
Silläkin uhalla, että (ehkä paremmin tuomarointia tu.. -topikkiin kuuluva) avautumiseni haittaa itse asian etenemistä, ilmaisen eriävän mielipiteeni.
En ollut paikalla. En ole kuullut keneltäkän, joka oli paikalla. Perustuen Edellä mainittuun Fanseat -tallenteeseen, jota katsoin livenä sekä lehdistötilaisuuteen (8:34/10:35) uskon, että tarkoituksena oli ravistella yhteisöä keskustelemaan itse ongelmasta, eli tuomaroinnin linjattomuudesta ja siihen vaikuttamisen olemattomuudesta.

Tuomarointi on vaikea tehtävä ja virheettömän suorituksen edellyttäminen mieletöntä naiviutta, verrattavissa ainoastaan ajatukseen, että palautteettomassa ympäristössä tapahtuisi positiivista kehitystä.

GG on oikealla asialla antaessaan tavoistaan poikkeavaa (ja suoraa) palautetta ja säilyttääkseen kasvonsa Kliitto mätkäisee sakot (osuvasti hiukan pienemmät kuin Cuban sai), jotta me voisimme keskustella siitä mikä tämän aiheutti.

Tehkäämme osamme lajin seuraajina ja ottakaamme kantaa sääntötulkintojen yhtenäisyyden ja laadukkaan tuomaroinnin ja tuomareiden asiallisen kohtelun puolesta.
 
Viestejä
6 198
Kaksi viikkoa aikaa enää playoffeihin ja pakka aivan sekaisin. Montako näitä ohipelejä tuli vieraissa runkosarjassa? Aika helvetin monta! 7 voittoa ja 13 tappiota oli tosi surkea suoritus ja kun suurin osa vierastappioista tuli vieläpä umpisurkean esityksen jälkeen. Eilinen peli Espoossa kruunasi kaiken. Kuka oikeasti vielä haihattelee Katajan pelaavan mestaruudesta tällä kaudella?? Jo välieriin pääsy on helvetin kovan työn takana, varsinkin kun vieraissa joudutaan aloittamaan. Ja eipä nuo kotipelitkään kovin hyvin ole menneet. Vesku ja Seppälä tulivat takaisin ja hyvä niin, mutta kyllähän näitä ongelmia on niin paljon, että tuskin kahdestaan kelkkaa pystyvät kääntämään. Alex vielä vähemmän. Jenkit epäonnistuivat tällä kaudella pahoin, plus Bradleyn loukkaantuminen siihen vielä. Ja sitten tämä Bejarano. Voi jumalauta, aivan kuutamolla! Miksi häntä ei heivattu pois jo aikoja sitten??

8.4 alkaa playoffit ja pakka näin sekaisin. Se on 3-0 tai 3-1 vastustajalle puolivälierät ja kesäloma kutsuu Katajaa. Tämä ei oo mitään negatiivisuutta, vaan silkkaa realismia. En ymmärrä, miten jotkut ovat niin sokeita joukkueen suhteen. Ikinä ei oo mitään hätää, ja kyllä ne jätkät hoitaa homman. Siltä näyttää.
 
Viestejä
19 541
No kerrohan Hektuuri, kuka se on oikeasti Katajan mestaruudesta kirjoitellut. Ellet itse, jonka profiilissakin kerrotaan Pantterin pysymisestä Joensuussa. Silmäniskuhymiön olet tainnut lisätä jälkeenpäin....

Yhdellä pleikkarikotiottelulla ei taas kassaa kartuteta kummoisesti. Meinaan ensi kautta varten. Toivottavasti viime kaudesta jäi sen verran sukanvarteen, että ensi kauden jenkuloihin voisi panostaa enemmän.

Se vaan on sellainen kierre tuo. Huonot jenkit-heikot pelit-yleisökato=vaikeampi seuraava kausi rahallisesti hankkia parempia jenkuloita.

No toivotaan ihmeiden aikojen vielä koittavan ja Katajan piristyvän sellaiseen liitoon, että oksat pois....
 
Viestejä
6 198
No kerrohan Hektuuri, kuka se on oikeasti Katajan mestaruudesta kirjoitellut. Ellet itse, jonka profiilissakin kerrotaan Pantterin pysymisestä Joensuussa. Silmäniskuhymiön olet tainnut lisätä jälkeenpäin....

.

En kyllä missään vaiheessa ainakaan hehkutellut varman mestaruuden nimeen missään vaiheessa tämän kauden aikana. Päinvastoin.. Ja tuo pantterin pysyminen Joensuussa silmänisku hymiön kera olen lisännyt jo ennen kauden alkua, en kauden aikana. Ennen kauttahan voi hehkutella mitä vaan, tosin sitäkään en ole tehnyt. No, uskokoon mestaruuteen kuka uskoo, minä en usko edes välieräpaikkaan. En ole uskonut pitkään aikaan enää.
 
Viestejä
1 224
Noh, tämä Pariskunnan itkupotkuraivariangsti, jossa pojat ovat opetelleet jopa kiroilemaan, on tehnyt tästä kaudesta yhden kaikkien aikojen viihdyttävimmistä...
 
Viestejä
1 432
Tuleekohan Murphystä maakunnan vuoden urheilija tälle vuodelle. Tosin Kaisan maaliman cupin voitto painaa, mutta hankala se on joka vuosi sama valita.
Villi veikkaukseni on kuitenkin Puhtimäki
 
Viestejä
2 089
Maakunnan urheilija Pohjois Karjalassa on, jos Vilpas voittaa mestaruuden, Teemu Rannikko.

Muistaakseni Rannikko valittiin Varsinais Suomen tai Salon vuoden urheilijaksi viime kaudelta vaikka pelasi Joensuussa Katajassa joten samalla logiikalla mennään jatkossakin.

Rajat murtuvat ja olemme yhtä heimoa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös