Koripallo.com

Joensuun Kataja Basket 2018-2019

Viestejä
659
Pelaajien vertailu ei välttämättä ole hedelmällistä, mutta enpä malta olla tekemättä sitä. Kaikkien kolmen kohdalla on ollut puhetta alisuorittamisesta, ja kun kaikki on merkattu saman mittaisiksi (198cm), ehkä jotain vertailupohjaa saattaisi olla.

Bernard, Nokia, 31min/peli, 3 peliä Korisliigaa
15,3pist/ 5,0lev/ 2,0syöt/ 2,0men/ 2,0riist (heittoprosentit 2p/3p/1p: 48%, 33%, 82%)

Fenner, Vilpas, 22min/peli, 4 peliä Korisliigaa
12,5p/ 6,8l/ 1,5s/ 1,5m/ 1,0r (43%, 22%, 95%)

Hollis-Jefferson, Kataja, 28min/peli, 5 peliä Europe cupia
10,8p/ 6,6l/ 3,2s/ 2,8m/ 1,8r (41%, 0%, 53%)

Katajan pelaajasta en ole hetkeäkään huolissani, kun olen kaikki pelit nähnyt. Eiköhän heitotkin ala osumaan jossain vaiheessa. Fennerillä on taas yllättävän hyvät tilastot peliaikaan nähden, etenkin jos pysyvät samassa suhteessa suuremmilla minuuteilla. Eikä Bernardin tilastorivikään huono ole missään nimessä. Ja Nokian vastukset ovat olleet liigan oletettuja kärkijoukkueita.

Fenneristä ja Bernardista osaa omat kannattajat varmaan kertoa enemmän.
 
Viestejä
420
Vieläköhän kukaan on ennakoimassa Simpsonille paluulippua kotiin jouluun mennessä?

Erityisen positiivista Katajan pelissä kokonaisuutena on, että yli 20 peliminuuttia on ollut jaossa tähän astisissa europeleissäkin 6 - 7 pelaajalle per peli ja pääsääntöisesti yleensä siinä n. 20 - 25 min, kuten viimeksi vaikka Ojala oli poissa. Näiden lisäksi yli 10 minuuttia on ollut jaossa vielä parille pelaajalle lisää. Nämä kv-pelit kuitenkin ovat oletusarvoisesti sellaisia "kovia pelejä", joihin panostetaan voimakkaasti. Vastuuta on voinut jakaa pelistä toiseen laajalla rintamalla ilman, että on ollut vaara suorituskyvyn romahtamisesta. 30 minuutin ylittävän peliajan löysin vain kahdesta pelistä yhdeltä pelaajalta per peli, mikä on mielestäni hyvä asia. Vaikka tietenkin hyviä ja hyvässä vedossa olevia pelaajia kannattaa peluuttaa, jos vain jaksavat ja pysyvät kunnossa myös pitemmällä aikavälillä, on silti parempi, että heitä ei ole pakko rääkätä liikaa. Korisliigassa Nokiaa vastaan kyllä muutama pelaaja joutui pelaamaan hyvin isot minuutit, mutta kolmen eturivin pelaajan poissaolo oli kyllä jo poikkeustilannekin.

Ja nyt ennakoidaan, alkusyksyn optimismilla täysin ennenaikaisesti:
- Tällä kaudella tullaan näkemään Ilari Seppälän paras kausi tähän mennessä ja läpimurto sellaiseksi pelaajaksi, joka varmasti muistetaan mainita Korisliigan kotimaisten kärkinimenä (vaikka aika moni tuolla toisessa ketjussa jo nyt muistikin). Jo viime kausi olisi ollut yhtä hyvä, mutta kun joukkue oli kokonaisuutena huono, ei Seppälä päässyt pelaamaan tasollaan saati kehittymään.
- Tällä kaudella tullaan näkemään Topias Palmin paras kausi tähän mennessä.
- Teemu Rannikon lähtöä Katajasta ei enää kukaan muista tai viitsi murehtia. Rannikon aika jää ansaitusti joukkueen kultaiseen historiaan muistoksi.
- Tällä kaudella tullaan näkemään myös Tommi Huolilan paras kausi tähän mennessä penkiltä tulevana luottomiehenä.
- Tämän kauden edustusjoukkue tulee olemaan yksi Katajan historian parhaista.
 
Viestejä
1 287
Vieläköhän kukaan on ennakoimassa Simpsonille paluulippua kotiin jouluun mennessä?
Simpsonin osaltakin pitää muistaa, että otos on vielä melko pieni ja kausi nuori. Tuoreilla jaloilla mennään vielä. Nähtäväksi jää miten Simpson pystyy käsittelemään väsymyksen ja peliruuhkan, joka Katajalle iskee tulevina kuukausina. Perinteisesti tuollaisen shoot-first -pointin pelaamisessa väsymys näkyy eniten.. Viime kaudeltakin on hyvä muistaa, että Pitts myös pelasi todella hyviä pelejä alkukaudesta esim. Badalonaa astaan, mutta mitä pidemmälle kausi eteni niin sitä enemmän pelaaminen oli yksin puskemista. Varmasti väsymyksellä oli osansa peliesitysten heikkenemisessä kauden mittaan.

- Tällä kaudella tullaan näkemään Ilari Seppälän paras kausi tähän mennessä ja läpimurto sellaiseksi pelaajaksi, joka varmasti muistetaan mainita Korisliigan kotimaisten kärkinimenä (vaikka aika moni tuolla toisessa ketjussa jo nyt muistikin). Jo viime kausi olisi ollut yhtä hyvä, mutta kun joukkue oli kokonaisuutena huono, ei Seppälä päässyt pelaamaan tasollaan saati kehittymään.
Toivotaan parasta, mutta myös Seppälä pelasi todella hyvin jo viime kauden alkupuoliskolla mutta kauden edetessä pelaaminen heikkeni. Katajasta ehkä Seppälän kohdalla eniten näkyi viime kaudella europelin ja pitkän kauden rasitus.

Mutta kyllähän takamiehille kovin rasitus (euro-)peleistä tuleekin, kun nykytrendi on että takamiehille laitetaan koko ajan kovaa pallon painetta.
 
Viestejä
1 931
Katajan kausi on alkanut kyllä hyvin käyntiin. Eurokentillä ollaan jo otettu useampi voitto ja Korisliigakin alkoi voitolla Nokiasta. Katajalla vaikuttaisi olevan hyvä joukkuehenki josta varmasti iso kiitos kuuluu valmentajakaksikolle Sten ja Virtanen jotka olivat omalla peliurallaan viimeisen päälle joukkuepelaajia. Sitten kun materiaali on laaja ja laadukas niin hyvältä näyttää.

Ulkomaalaisista Kanadalaiset Mullings ja Wright vakuuttavat. Mullings on sama vauhtikone kuin mestaruuskaudella eli tekee kentällä kaikkea mikä auttaa joukkuetta. Wright taas on atleettinen sentteri ja juuri sellainen sentteri joka pitää ollakin. Jenkeistä Simpson on vielä kysymysmerkki sen suhteen että kannattaako mies pitää koko kauden Katajassa. Välillä hän on huikea kolmospyssy ja välillä sählää pallon kanssa ja on muutenkin epävarman oloinen. Hollis Jefferson on monipuolinen pelaaja mutta heittoprosentit ovat olleet heikot. No jospa ne prosentit tuosta paranisi. Tässä voi ainakin jouluun asti katsoa Simpsonin peliä. Jos näyttää että ei kuitenkaan ole riittävän hyvä jenkkivahvistus niin vaihtoon vaan.

Kotimaisista Seppälä ja Palmi ovat kyllä olleet erittäin vakuuttavia. Jos sama meno jatkuu kokokauden niin molemmat pelaavat ensi kautena ulkomailla. Huolila tuntuu myös olevan hyvässä kunnossa ja Ojala ollut luotettava. Toivotaan että Ojala pääsee pian pelaamaan. Herralan avut on puolustuspäässä. Vanttaja ollut itselle positiivinen yllätys. Samuli on tehnyt kivasti pisteitä ja ottanut levypalloja ja muutenkin ollut hyvä. Perttu ja Lasaroff ovat enimmäkseen istuneet penkillä.

Katajalla jos vaan joukkue pysyy terveenä niin silloin on mahdollisuus päästä europeleissä pitkälle ja Korisliigan runkosarjassa ainakin 4 joukkoon jopa runkosarjan voittoon. Nyt on niin kova nippu Katajalla että jos vaan ei tule loukkaantumisia niin Pantteripatsas saattaa tehdä paluun Joensuuhun!!!
 
Viestejä
18 538
Kova on Katajan nippu....

Lainatakseni sukkapoikia: Tämän kauden joukkue näyttää tosi hyvältä.

Minun mielestäni taas ei riitä, että ollaan hyvännäköisiä, vaan pitäisihän sitä osata pelatakin.

Pakkasia ei vielä ole, joten Simpparin ja Jeffin ehtii vielä hyvin vaihtaa, ennen kuin järvet jäätyvät. Kovia poikia ottamaan yksin sankarin viittaa niskoilleen....

Mautonta ja hajutonta peliä Katajalta. Ojalan ja Huolilan puuttumisiin on turha vedota. Jos oli hyökkäyspeli onnetonta, niin ponnetonta oli myös puolustaminen.

Onnea wimille ja Hailoille! Ei siellä viimeiseksi jäädä tuommoisilla otteilla.
 
Viestejä
219
Heti alkumetreillä näkyi, että ny ei olla kaikilla valoilla päällä. Valmennus oli kyllä hereillä, käytti aikalisät yritti potkia kavereita perseelle. Se vain taitaa olla niin, että kun lähdetään huonolla asenteella niin pelin alettua sitä asennetta/vaihdetta ei vain saa muutettua. Todella virkamies koripalloa.

Mutta ei se korihaittenkaan touhuaminen ollut mitään uskomatonta, tällä kertaa se riitti. Tuskin tämä katajan itsetuntoa pahemmin heilauttaa.

Pelin lopussa alkoi tulla kummallekin joukkueelle virheitä, puolivälissä virhe saldo oli kummallakin joukkueella todella pieni. Tästä oli etua korihaille kun se penkki on kaposempi. Mielenkiinnolla odotan tulevia otteluita nähdään vähän missä kukin menee. Mutta ennusmerkit antaisivat olettaa parempaa kautta korihaille, mitä ollaan nähty pitkään aikaan. Mutta kyllä pohjoisnapa saa vaihtaa paikkaa mikäli pantteri ukin matkaisi. mutta jos päästäisiin edes pudotus peleihin.
 
Viestejä
288
Kataja pelasi parastaan. Se ei vain riitä kun vastassa on parempi materiaali ja valmennus. Veikkaan katajaa pudotuspelien ulkopuolelle.
 
Viestejä
570
Illan pelin linkki on tullut Youtubeen FIBA-kanavalle:

Europe Cupin sivuilla on onlinesstatsien kanssa myös videolinkki:
Lukoil Levski v Kataja Basket boxscore - FIBA Europe Cup 2018-19 - 23 October - FIBA.basketball

Jos nyt jotakuta sellaista, joka ei jaksaisi näitä etsiä eikä ole FB:sta tai Twitterista nähnyt, kiinnostaisi katsella valmiista linkistä. :D

Pitänee joskus opetella nuo säännöt miten linkki pitää esittää, jos ei halua sen avautuvan soittoikkunana postaukseen. :rolleyes:
 
Viestejä
322
No niin, pelipäivä tänään. Saa nähdä miten käy, toivottavasti tulee voitto kairattua. Pitäs ainakin asennepuolen olla kunnossa heti alusta asti korihait-tappion jälkeen. Levypallot pitäs hoitaa kyllä, ja kyllähän tuohon koko syksyn takunneeseen vaparitarkkuuteenkin pitäs kiinnittää huomiota. Pari pahaa poissaoloa on, joten joukkuepeli korostuu entisestään. Voitto loisi aika mukavat asetelmat jatkoakin ajatellen. Ja la sitten vihdoin kotimatsi tuloillaan.
 
Viestejä
1 293
Kyllä tuo peli vain kaipaa Tommia. Puolustus on surkeaa ja samoin heittopeli. No Perttu sentäs osuu.
 
Viestejä
1 547
Levypallot eivät suinkaan ole vahvuus tänään, puoliajalla 15 vastaan isännän 24.
Katajan jenkkejä en kehuisi.
Jospa nyt kuitenkin toisella puolikkaalla keinot keksittäisiin....
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös